Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Hai să-l alegem liber pe Vodă al nostru!

Hai să-l alegem liber pe Vodă al nostru!

S-a reînteţit psihoza publică pe tema desemnării candidatului care să lupte până la ultima suflare cu inevitabilul Băsescu la alegerile prezidenţiale. Motiv pentru care, ca să fiu în trend, însă cu o profundă durere la zece metri-n spatele cozorocului de la basca mea de tractorist, îmi fac datoria civică şi mă implic. Adică vă consult, ca Jucătorul pe popor. Alegeţi-vă la liber, fraţii mei albi, preşedintele de uz propriu!

[poll id=”15″]

Comentarii

comentarii

Similar Posts

198 thoughts on “Hai să-l alegem liber pe Vodă al nostru!

  1. Stii cum se zice, poporul are reprezentantii pe care-i merita. Basescu este perfect(usor nesimtit, arogant, cinic si egoist).Tara asta nu a fost guvernata de foarte mult timp, ar fi interesant sa vedem ce iese cand va fi.Deocamdata nu este nici un potential canditat care sa ma inspire. Tot aceleasi fete obosite.

  2. eu l-am votat pe Geoana: singura asteptare realista de la politicienii romanesti e sa fie amuzanti. iar aici dl Geoana nu are egal (remember: relatiile sale la NASA, 20 000 euro/cap de capsunar intors in patrie etc).

  3. Eu am votat cu Oprescu nu pentru ca nu imi place C. Antonescu ci pentru ca cred sincer ca Basescu trebuie invins (si doar asa va fi invins) cu armele lui. Oprescu e pe acelasi tipar doar cu nuante diferite.

  4. P.S. Nu cred deloc in canditatul care sa fie exact opusul lu’ Baselu’. Romanii nu sunt inca pregatiti pentru asa ceva. Eventual peste inca vreo 20 de ani. Din pacate…..

  5. Deci am nimerit-o zicând: Crin !
    Da’ poate votăm preşedinte de data asta şi nu mai votăm nici bulibaşă, nici primaru’ României.

  6. De ce nu lashi tu meseriashii sondarii si graficelor sa’si faca meseria si sa produca informatie de calitate, cu pricepere si ravna?

    Tz tz tz. Cum ne luatzi painea de la gura, mai bloggerilor mai…

    :rofl: :p

  7. Eu am o strategie… ca si la alegerile trecute, stau in primul tur acasa iar in cel de-al doilea ii trag o lovitura in partile sensibile celui pe care il displac (pe atunci Nastase)…sigur ca votez negativ, cum altfel in Romania? Preferatul meu este si va ramane Oprescu, dar la nevoie votez si cu Diaconescu daca primul se tine tare pe metereze(in privinta candidaturii). Oricum, orice contracandidat al lui Basescu are votul meu garantat.

  8. L-am ales pe Crin Antonescu…..Are toate datele sa fie un presedinte bun. Daca va avea consilieri priceputi, s-ar putea ca marinarul sa intre in istorie, ca cea mai urata perioada, de dupa “99…

  9. Am votat Tiriac… la misto desigur…
    Da nu ma asteptam sa fie Crin Antonescu in fruntea acestui poll…
    Sa fie PNL pe val?

  10. Bine,acum nici sa nu te astepti dle. Ciutacu ca pe blogul dvs. sa iasa primul Baselu.N-are cum !Cum cred ca daca face acelasi tip de sondaj Cotidianul sau Realitatea acolo ar iesi,cu siguranta , primul.
    L-am votat pe Nastase,personal cred ca este cel mai nimerit pentru aceasta functie.
    Dar daca in turul 2 va fi altcineva si Baselu,il voi vota pe acel altcineva.
    La parlamentare n-am fost la vot,dar la prezidentiale o sa merg,poate il debarcam pe cel mai prost presedinte al Romaniei de la Dej incoace.
    Baselu va ramane in istorie ca cel mai prost presedinte!Embrion de dictator!
    O zi buna!

  11. Mugur Isarescu, desi tara nu il merita si nu l-ar vota nicioadata. Plus, Banca Nationala probabil ar colapsa fara el. Dar asta e, altul chiar nu e pe placul meu.

    Dle Ciutacu, profit de ocazie sa va intreb: cum tolereaza JN valul de xenofobie starnit cu acea propunere de schimbare a numelui de tigan in rom? Sint profund indignata de o asemenea masura heirupista -luata fara dezbatere, fara nici un fel de informare a populatiei despre cultura si originile romilor. Aveti acum pe forum un val de sustinatori analfabeti, rasisti-xenofobi care va vor da semnaturile, convinsi ca romii sint un popor inferior. Nu inteleg cum tolerati. Sper sa imi raspundeti. am 34 de ani, locuiesc in sua, vin in tara regulat, lucrez in mediu universitar unde sint intrebata despre situatia roma. Aici perceptia este ca romii sint tratati ca second-class citizens, ceea ce demersul ziarului dvs de fapt confirma. Tot aici ei sunt numiti romi, si limba romani le este recunoscuta. Sper sa luati atitudine cit mai curind, impreuna cu dl Tuca.

  12. am votat Oprescu pt ca e singurul care ii poate tzine piept lui Zeus si camarilei lui.dar cu mintea si inima l-as vota la orice ora pe Antonescu.Si referitor la ce se spunea intr-un coment mai sus eu votez si aici votez si la urne.Din principiu am fost la toate votarile de dupa ’89.In 2004 nu l-am votat pe Zeus tocmai pt ca am vazut de atunci ca multi altii ceea ce se spune despre el astazi.Vorbele neacoperite de fapte te fac o nulitate oricine ai fi.

  13. L-am votat pe Nastase cred ca e cel mai nimerit.
    Dar in turul 2 voi vota pe oricare contracandidat al Baselului.

  14. Văz că e Crinuţu’ pe primul loc… N-am nimic personal cu el, dar nici nu-l văd în calitate de preşedinte al României.
    M-am molipsit de la Badea şi mă gândesc ce mamă să fi fost aia să-şi boteze feciorul… Crin! O fi vrut să parfumeze numele de Antonescu!
    Mă rog, dacă tot nu mă duc la vot, ce-mi pasă?
    Trist este că nu prea avem pe cine vota!
    Pentru Puiu (parcă): din contră, Năstase se pregăteşte să candideze în calitate de independent dacă primeşte vot de la stăpânire, fără a părăsi partidul.

  15. Crin Antonescu pe primul loc!!!! Ce ma bucur!!! Tinerilor, iesiti la vot, numai asa Crin poate sa-l bata pe Basescu! Fara noi, nu are nicio sansa!

  16. Crin Antonescu votez si eu. Apare totusi o problema: daca iese (sincer, nu cred dar zic…), ce poate sa faca avand un guvern PDL+PSD?.

  17. Adrian Nastase. Daca nu, nu cred ca merg la vot. Imi place intr-un anume fel si Crin Antonescu, dar m-ar scoate din casa doar daca are sanse reale sa-l scoata in carti pe jucator

  18. Il prefer pe Crin Antonescu.Tariceanu incepe sa ma calce pe nervi,desi l-am ajutat pe fraier cat a fost la putere si nici macar nu a stiut .Pe final de mandat, a facut numai tampenii,de aceea nu ma mai intereseaza ce are de spus.Nu stiu cine ii da dreptul lui Campanu sa treaca de partea lui Tariceanu,fara sa ceara parerea celor care l-au votat sau poate vrea sa revina la 15% electorat,care va vota PNL-ul.Nu-i nimic,se poate ,daca vrea ,sa revina si la 15%.Si sa nu mai astepte electorat votant PNL, in proportie record fata de scorul pe tara ,de 28%.Ce nu realizeaza astia de la putere este faptul ca lumea s-a cam saturat de figurile deja cunoscute,gen Basescu,Geoana,Tariceanu.Lumea vrea schimbare.

  19. Eu propun o alta modalitate de a alege presedintele:online.Propun ca in prima faza sa poata concura orice cetatean roman.Apoi oricine strange mai mult de 500.000 de voturi sa ramana in cursa.Il vom alege pe baza experientei,cunostintelor,abilitatilor.Eu de exemplu as vrea sa candideze de la presedintie din partea PSD Cristian Diaconescu,nu raraitul de Mircea Geoana(nu vreau sa ma reprezinte unul care nici macar nu poate pronunta corect numele tarii pe care ar trebui sa o reprezinte peste hotare).Daca votul ar fi online as putea vota persoana care cred eu ca e potrivita pentru functie,nu vreau sa votez un partid.In concluzie,nu-mi plac nici candidatii,nici sistemul asa ca nu merg la vot.

  20. Crin Antonescu.pentru ca imi inspira seriozitate,incredere,obiectivitate.prezenta lui imi inspira ceea ce ar trebui sa inspire un om politic,mai ales un conducator de stat;fara taranisme ieftine(neferindu-ma la taranul-taran,ala din care ne tragem toti),fara badaranisme,fara populism gretos.Oprescu imi pare genul mai gospodar,axat pe partea practica(nu inspira diplomatia aia necesara unui presedinte-nu ca asta actual ar avea-o[no way],consider ca e destul de potrivit acolo unde e acum,daca tot a dus lupta asta cu Baselu’ si a castigat alegerile;
    Chiar as vrea sa iasa Antonescu presedinte.sper sa aiba si sprijin 😀

  21. Am votat Crin pentru ca il vad educat, instruit, cu principii. Cred ca ii poate face fata cu brio marinarului, caruia nu i se pot atribui adjectivele de mai sus. Mai cred ca ii va fi greu( daca nu chiar imposibil) matelotului sa-i caute nod in papura lui Crin Antonescu.
    DAR…am votat cu Crin in conditiile politice actuale, in care, inclusiv aseara, Doctorul a declarat ca nu va candida. Daca isi schimba parerea, votez S O R I N O P R E S C U. Nu cred ca mai sunt necesare explicatii. Au spus altii inaintea mea.

  22. Maestre, nici n-am clipit ! Crin Antonescu! Pentru ca este singurul care va ramine el insusi daca pina acum nimic nu l-a schimbat, e greu de presupus ca il mai poate schimba ceva.
    Va ridica nivelul discursului in asa fel incit Basescu va face ca toate bolile din lume ,dar nu va reusi sa-l coboare pe Crin Antonescu.
    Sorin Oprescu nu vrea si bine face, mai are si el timp.Acum trebuie sa-si indeplineasca mandatul de primar

  23. Uimitor de multe voturi pentru CRIN ANTONESCU!URAAA!
    IAR MARINELU’ SI CU PROSTANACU’ SUNT PE ULTIMILE LOCURI! HA, HA, HA, CE-MI PLACE! 🙂

  24. FRATI VOTANTI, din pacate ceea ce facem noi aici este un fel de laba. nici in visele celemai erotice nu va inchipuiti ca pulimea va vota crin antonescu. din pacate…

  25. mai barzavan,
    daca tot ai venit la laba noastra, spune-ne cum o preferi! in alta ordine de idei, chiar stii ce vrea pulimea?
    sa fii iubit (na, ca era sa zic in laba, bine ca m-am abtinut!)
    marcus

  26. brazvan, sa fim optimisti! Si, mai ales, hai sa vedem intai scorul PNL-ului la europarlamentare.

  27. Crin Antonescu.Pentru ca a venit vremea baietilor inteligenti in politica.Basescu e instinctual-rudimentar a nu se confunda cu inteligenta.

  28. Am votat pentru Crin Antonescu desi preferatul meu este Sorin Oprescu.Doctorul are sarm.

  29. am votat altul, l-ai uitat pe tariceanu; e prea maleabil crin (si pt el scopul scuza mijloacele, dk s-a aliat cu morega si fene), e chiulangiu (ca basescu) si vorbeste prea mult si prea ridicat; sa n-am parte de vreun obama de romania, astia moralisti si tari in clanta sunt si cei care te dezamagesc cel mai mult; cred k tariceanu are de partea lui notorietatea, experienta executiva, inteligenta de a sti sa manevreze prin ape tulburi si capacitatea de a atrage votantii de stanga (pensionarii si taranii) fara de care nu se poate castiga

  30. Cu permisiunea ta,nu are legatura cu subiectul:Victor,bag seama ca CNA-ul s-a urcat pe voi cei de la antene cu bocancii.Sa nu spun ca numai la emisiunea lui Badea se baga,pe acolo va ataca indirect,sa nu urmeze si restul din trust mai ales ca vine campania electorala.

  31. @FuckYouTovarasi.blogspot.com: omiti ceva, are doar 30%; deci dracu’ il ia, ca suntem abia la inceputul crizei; sa vedeti cum n-o sa mai conteze niciun dosar de la dna sau afacerea sterling cand vor iesi in strada oamenii

  32. Am votat Crin Antonescu deoarece imi place sa-mi ascult Presedintele vorbind coerent, logic, flexibil si sa-si motiveze fara venin comunicatele catre tara;l-as sfatui ca la alegeri sa nu promita NIMIC romanilor ci doar ca ii va reprezenta cu cinste iar noua nu ne va fi rusine cu el.

  33. Domnule Ciutacu, sinteti sigur ca natia romana este gata sa voteze un liberal cu “filozofie” liberala?? Ce spune in esenta filozofia liberala stiti?? Pai sa vedem: diminuarea considerabila a rolului statului( numai aparare nationala si civila),in economie numai albitraj si antitrust reglementari,politica monetara :acoperirea in aur a monedei.Autonomie locala,desfiintarea rolului statului in educatie si culturii(desfiintarea ministeruliui invatamintului)la fel privatizarea totala a sistemului sanitar si de asigurari sociale.In transporturi, reteaua national de transort CFR si autostrazi,porturi restul privat sau la autoritatile locale.Justitia :desfiintarea monopolului justitiei pe teritoriul Romaniei prin infiintarea de societati private de albitraj si administrare de contracte economice liber consimtite, tribunale a societatilor particulare, puscarii particulare…Garantarea prin constitutie a drepturilor omului si libertatilor civile inclusiv legalizarea prostitutiei si a drogurilor neletale. Controlul civil asupra ministerelor apararii si securitatii si supravegherea bugetara de catre un organism autonom,(GAO de la americani).Limitarea prin constitutie a dreptului parlamentului de a “scoate” legi impotriva sau care sa limiteze “libertatile civle ale catatenilor precum si taxarea excesiva a acestora. Desfiintarea totala a birocratiei prin scoaterea statului din toate activitatile social economice pe care piata libera le poate gestiona infinit mai bine.
    Ce ziceti domnule Ciutacu este natia romana pregatita pentru un asemenea program politic liberal??/

  34. Victor, ai mina buna! Imi aduc aminte de rexultatele pentru primarie. Si Oprescu a iesit!
    Hai, sa-ti fie condeiul aurit!(pardon, tastatura!)

  35. Inca o data in istoria post decembrista majoritatea oamenilor nu voteaza “pentru” ci voteaza “impotriva” unuia sau mai multor candidati.Este o strategie expirata dar foarte eficienta dupa cum se prefigureaza….

  36. 1.Crin-merita incercat.N-are de unde sa-l agatze.
    2.Sorin va fi tavalit prin toate ratacaniile Bucurestilor chiar daca nu merita asta.Vor trage in el “din toate pozitziile” ca la chestia aia din ’89 de-i zic unii revolutzie.
    3.Adrian e pus deja pe tava DNA-ului si nu-i vor da drumul decat dupa alegeri cand vor declara nevinovat ca de fapt nu au nici un fel de probe.
    4.Isarescu-e bun sa pazeasca leii acolo unde se afla.
    4.Tiriac ?-pai parca vorbeam de presedintzia Romaniei si nu de pseudokynegetikos !
    6.Geoana ? Punem pariu ca daca va candida si va pierde turul I va cere electoratului chipurile “propriu” sa voteze Base ?

    Deci CRIN !

  37. L-am votat pe Nastase. Este un om de o inteligenta rara.
    Imi place si Crin. Daca am fi avut mai multe optiuni ar fi fost a-2-a optiune. Are discurs, e inteligent, bun orator si nu se pierde in detalii. Discursul lui e mult mai usor de urmarit si f. bine argumentat logic.
    Cred ca s-a cam decis.
    Votantii lui Oprescu si Nastase sigur ii vor da voturile lui Crin.

  38. Eu am votat Crin Antonescu, desi nu cred ca o sa ma duc la vot pentru ca nu sunt in tara si parca nu m-as deplasa pana la Paris ca sa iasa oricine ar fi, tot aia o sa fie… Dar, Doamne, tare as vrea sa nu mai iasa Base!..

  39. eu nu am fost la vot pana acum….dar pentru campania media ANTIBASESCU de la ANTENELE 1,2,3,4,5,6..etc voi vota BASESCU

  40. tradare,dar s-o stim & noi. poate faceti niste sapaturi in legatura cu marele caz de shpionaj. Floricel rullez.

  41. de cand astept un astfel de sondaj Multumesc lui Doamne Doamne ca ti-a dat ideea asta. BV. Felicitari. Sa-l lasi cat mai mult timp. Cel putin o saptamana. Votati bre.. ca este important.

  42. Am votat Sorin Oprescu,pentru că am convingerea că îi poate ţine piept Crucişătorului.A reuşit el la capitală deşi nu mulţi analişti îi dădeau şanse.D-l Ciutacu l-a susţinut deschis şi tare mi-a plăcut.
    Dar nu-i mai puţin adevărat că dacă ar reuşi Crin Antonescu mi-ar părea bine şi de el.
    Mi-am minit de o zicere a lui Sorin Oprescu,pe care o tot reproduc de câte ori se iveşte ocazia :”dacă bătrâneţea ar putea…dacă tinereţea ar şti….ar fi tare bine în ţara asta “

  43. @Adina ; de ce votezi daca tot nu votezi pentru ca nu vrei sa te deplasezi la Paris (ohh, vai tuu!) si pentru ca tot aia are sa fie? “dar , Doamne, tare as vrea sa nu mai iasa Base!…”, atunci asteapta ca “Doamne” sa-ti indeplineasca dorinta .Ohh, ahh, vai !

  44. @everybody: hai, c-am facut suta de comentarii. daca veniti toti la vot si stau mitocanii acasa, cred ca rezolvam cazul intr-un mod extrem de fericit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.