Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Oglinda strâmbă a parvenirii politice

Oglinda strâmbă a parvenirii politice

UPDATE: De când am început s-o linșez mediatic pe Gorghiu la comanda lu’ Ponta, asta mică e și urmărită de mașini dubioase. Înțeleg că nu-s de la SRI, că doar n-o face colegu’ Hellvig poliție politică. Iar de Coldea nici nu se poate pune problema, doar ne-a anunțat Kovesi că denunțătorii lui nu-s credibili, deci nu se cercetează turnătoriile lor.
Pe bune, eu am suspectat-o pe asta mică, o vreme, de inteligență; ușor perversă, dar istețime. Cred că m-am prăjit și aici. Doamna președinte, pe lângă securiștii a căror prezență o simțiți în ceafă și cărora le poruncesc să retragă imediat filajul odios, voci n-auziți?

gorghiu

Mă uit la tine, mă frec la ochi și nu-mi vine să cred ceea ce văd. Proastă mână am la oameni. Te-am susținut, deschis, transparent, asumat. Păreai altfel, tinerică, splățică, istețică. Ai fost una dintre invitatele mele preferate. Aveai discurs, atitudine, comportament cuviincios. Prost am fost! Am contribuit, din păcate, la zămislirea unui monstru. Asta ai ajuns, un monument de arivism, de ipocrizie și de obrăznicie, un munte de lipsă de scrupule. Ai luat-o, în pas alergător, pe urmele Elenei Udrea. Dar parcă nici măcar ea nu-și luase viteză atât de repede.

Știi bine cum ai ajuns președinte al PNL, sper că nu e nevoie să detaliez. Azi îți execuți, fără milă, colegi de partid în fața cărora acum doi-trei ani de zile erai ca un pudel. Dai cu rahat în oameni fără sprijinul cărora nu ai fi ajuns în veci ceea ce ești. Reciți lecții de cinste, morală și corectitudine în contextul în care se stă cu curul, la ordin, pe dosarele tale. Nu te mai legitima cu hârtia de la DNA, care susține că n-are în lucru nici o anchetă penală cu tine. Și Elena Udrea a avut câteva. Și nu i-a folosit la nimic. Pentru că nu era momentul. Când se va da verde la execuția ta, deontologii care îți suflă-n pene vor fi alimentați cu informații. Și, astfel, lumea va afla și cum ai fost asociată cu Pinalti în firma de energie, și cum a ajuns taică-tău director la Electrica în guvernarea Tăriceanu, și cum ai luat pe cabinetul de avocatură contracte de reprezentare (tot) cu Electrica, și cîți bani ai făcut cu AVAS-ul condus de Tase Atanasiu, și cum ai ajuns arbitru la Curtea lu’ Mișu Vlasov. Și multe altele, Alina, pentru că n-ai priceput nimic din ceea ce i se întâmplă Elenei. Iar tot ce faci azi, cu precădere aberațiile juridice pe care le susții și nesocotirea unor libertăți cetățenești fundamentale, va fi folosit mâine, doar că împotriva ta, când tu vei deveni ținta.

gorghiu.electrica

Mă uit iar la tine, Alina Gorghiu. Văd o femeie încrezută, încrâncenată, schimonosită de ură și de nerăbdarea de a se ajunge, o politrucă dispusă să facă orice (inclusiv să bați palma cu un Vanghelie care te-a umilit ani de zile ca pe ultimul câine de pripas) pentru a parveni. În spatele tău, cei care-ți zâmbesc în față îți spun Elena Udrea a PNL. S-a schimbat alesul, s-a schimbat și femeia determinantă. Ți se pare că toată lumea e a ta. La 25 de ani de la căderea comunismului, ai ajuns un fel de Elena Ceaușescu, doar că mai vizibilă, mai ahtiată de putere și cu Blackberry pe birou. Urâtă transformare ai suferit. Sau poate doar îți scoți la iveală caracterul. Te-ai suit în lift și-i scuipi în cap, printre gratii, pe ăia care urcă pe scări. Să vezi senzație tâmpită când liftul cade-n gol…

Dimineața, pe răcoare, înainte să te apuci să mai schimbi olecuță lumea, tu chiar ai curaj să te uiți la tine în oglindă?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

202 thoughts on “Oglinda strâmbă a parvenirii politice

 1. EXCELENT ARTICOL.FELICITARI VICTOR CIUTACU! MACAR SA-NTELEAGA MANDRA CEVA….!?

 2. Domnule Ciutacu
  Desi am zis ca plec de pe blogul dvs … iata recidivez. De acord cu articolul postat mai putin cu sentimentul privind contributia la metamorfoza domnisoarei Gorghiu. Si cu dvs si fara tot asa ajungea .
  Desi inginer de profesie (UTCB nu UPB) ca si dvs si uneori putin misogin, ca parte din comentatorii dvs nu pot sa nu remarc ca avem si exemple pozitive (spun eu) in ce priveste politica facuta corect de catre femei. Am sa amintesc doar Corina Cretu si Norica Nicolai
  Nu le-am cunoscut dar le-am urmarit cariera politica
  Am cunoscut insa pe domnisoara Ingrid Zaarour in 2005 cand era proaspata sefa la ANRP. Eram acolo – Ministerul Finantelor cu ocazia sedintei tehnice de monitorizare Romania UE capitolul 4 Libera Circulatie a Capitalurilor Reprezentam alta institutie este irelevant asta . Cert este ca am fost in pozitia sa-i suflu parte din raspunsuri pentru ca donsoara desi avocat nu stia pachetul de legi care reglementa in Romania restituirea propietatilor. Mai departe stiim cu totii ce a facut ANRP si ce face domnisoara . Nu am nici o unda de regret sau bucurie. Regret ca mi-am pierdut 11 ani din viata intr-un idealism prostesc despre tara mea si modul in care propietatea privata trebuie localizata, masurata, cuantificata si garantata de catre stat . Citeam noaptea Hernando De Soto, ziua trageam ca fraierul la intreprindere si altii faceau morman din politica si activități conexe
  Am devenit cinic si nu mai vreau sa fac gratis nimic Nici macar pentru Tara Mea. By the way dvs pute-ti verifica – Numele meu este in clar
  PS – Cred ca o sa fac un blog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.