Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Oglinda strâmbă a parvenirii politice

Oglinda strâmbă a parvenirii politice

UPDATE: De când am început s-o linșez mediatic pe Gorghiu la comanda lu’ Ponta, asta mică e și urmărită de mașini dubioase. Înțeleg că nu-s de la SRI, că doar n-o face colegu’ Hellvig poliție politică. Iar de Coldea nici nu se poate pune problema, doar ne-a anunțat Kovesi că denunțătorii lui nu-s credibili, deci nu se cercetează turnătoriile lor.
Pe bune, eu am suspectat-o pe asta mică, o vreme, de inteligență; ușor perversă, dar istețime. Cred că m-am prăjit și aici. Doamna președinte, pe lângă securiștii a căror prezență o simțiți în ceafă și cărora le poruncesc să retragă imediat filajul odios, voci n-auziți?

gorghiu

Mă uit la tine, mă frec la ochi și nu-mi vine să cred ceea ce văd. Proastă mână am la oameni. Te-am susținut, deschis, transparent, asumat. Păreai altfel, tinerică, splățică, istețică. Ai fost una dintre invitatele mele preferate. Aveai discurs, atitudine, comportament cuviincios. Prost am fost! Am contribuit, din păcate, la zămislirea unui monstru. Asta ai ajuns, un monument de arivism, de ipocrizie și de obrăznicie, un munte de lipsă de scrupule. Ai luat-o, în pas alergător, pe urmele Elenei Udrea. Dar parcă nici măcar ea nu-și luase viteză atât de repede.

Știi bine cum ai ajuns președinte al PNL, sper că nu e nevoie să detaliez. Azi îți execuți, fără milă, colegi de partid în fața cărora acum doi-trei ani de zile erai ca un pudel. Dai cu rahat în oameni fără sprijinul cărora nu ai fi ajuns în veci ceea ce ești. Reciți lecții de cinste, morală și corectitudine în contextul în care se stă cu curul, la ordin, pe dosarele tale. Nu te mai legitima cu hârtia de la DNA, care susține că n-are în lucru nici o anchetă penală cu tine. Și Elena Udrea a avut câteva. Și nu i-a folosit la nimic. Pentru că nu era momentul. Când se va da verde la execuția ta, deontologii care îți suflă-n pene vor fi alimentați cu informații. Și, astfel, lumea va afla și cum ai fost asociată cu Pinalti în firma de energie, și cum a ajuns taică-tău director la Electrica în guvernarea Tăriceanu, și cum ai luat pe cabinetul de avocatură contracte de reprezentare (tot) cu Electrica, și cîți bani ai făcut cu AVAS-ul condus de Tase Atanasiu, și cum ai ajuns arbitru la Curtea lu’ Mișu Vlasov. Și multe altele, Alina, pentru că n-ai priceput nimic din ceea ce i se întâmplă Elenei. Iar tot ce faci azi, cu precădere aberațiile juridice pe care le susții și nesocotirea unor libertăți cetățenești fundamentale, va fi folosit mâine, doar că împotriva ta, când tu vei deveni ținta.

gorghiu.electrica

Mă uit iar la tine, Alina Gorghiu. Văd o femeie încrezută, încrâncenată, schimonosită de ură și de nerăbdarea de a se ajunge, o politrucă dispusă să facă orice (inclusiv să bați palma cu un Vanghelie care te-a umilit ani de zile ca pe ultimul câine de pripas) pentru a parveni. În spatele tău, cei care-ți zâmbesc în față îți spun Elena Udrea a PNL. S-a schimbat alesul, s-a schimbat și femeia determinantă. Ți se pare că toată lumea e a ta. La 25 de ani de la căderea comunismului, ai ajuns un fel de Elena Ceaușescu, doar că mai vizibilă, mai ahtiată de putere și cu Blackberry pe birou. Urâtă transformare ai suferit. Sau poate doar îți scoți la iveală caracterul. Te-ai suit în lift și-i scuipi în cap, printre gratii, pe ăia care urcă pe scări. Să vezi senzație tâmpită când liftul cade-n gol…

Dimineața, pe răcoare, înainte să te apuci să mai schimbi olecuță lumea, tu chiar ai curaj să te uiți la tine în oglindă?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

202 thoughts on “Oglinda strâmbă a parvenirii politice

  1. Madam Gorghiu primeste in plic ce sa spuna de la dnul Blaga. ( daca spun ca sunt sigur nu ma veti crede, asa ca marsez pe banuiesc). apropo de ce nu se mai zice nimic de Herr Blaga? de ce nu mai apare acest mare comandant de osti? poate pentru ca sunt niste mici dosare penale pe teava pt el s pt fiica lui? sau pentru ca asteapta ca Coana Mita sa isi rupa capul de buna voie si nesilita de nimeni, astfel incat el sa apara ca SALVATORE DE LA PATRIDA? ce se mai aude cu procesul ala cu statul PNL-ului? s-a dat sentinta? s-a clasat? oricum nu cred ca este prima persoana din politica, ce aude voci. problema este ce faci cu vocile alea? le exteriorizezi ca sa rada lumea de tine, ca de simpatizat sigur nu, sau le tii pentru tine si cand esti singura te joci cu ele, ca si cum te-ai juca cu papusiile? p.s. pana la urma Sova i-a tras-o ( juridic si procesual) madamei al carei portret l-ai zugravit atat de realist?

  2. Luati cu Emetiral daca va ingretoseaza, lecturile de pe blogul meu nu-s obligatorii. Cum nu-s nici parerile mele

  3. eu ma mir de mirarea autorului
    pai cum altfel ar fi putut fi, cine altfel sa apara la conducere?
    chiar esti naiv, Victore?
    normal ca oricine ajunge intr-o functie cit de cit e canalie, hot, curva, turnator, samd… altfel nu ar fi putut ajunge avind in vedere organizarea partidelor si a tuturor structurilor de stat: numai cunoscuti controlabili din famiglie, numai rude, prieteni, parteneri….

    exista o singura solutie pentru eliminarea acestor impostori, profitori si corupti: eliminarea sistemului democratic reprezentativ si inlocuirea sa cu votul direct (prin internet). Pare SF azidar sunt sigur ca in 20-30 de ani va fi realitate (a se vedea Elvetia…)

    profilactic, sa nu mai sustii pe nimeni, niciodata, ca prin definitie nu poate aparea nici unul care sa nu fie canalie, mincinos, prefacut, turnator, hot, corupt!

  4. Felicitari pentru obiectivitate si sinceritate te urmaresc de mult timp, acest articol este oglinda fidela a tuturor din politica si conducerea acestei tari niste ,,ghiocei ; care ne-ua vindut cu totul pentru a le fi lor bine.

  5. problema la noi e art.16 ala cu’nimeni nu e mai presus de lege’.pai daca legea e una pentru unii si alta pentru altii,e fix o laie..trebuie modificat,la la italieni”la legge è uguale per tutti”

  6. Felicitari!Perfect adevarat!Asta este Alina Gorghiu!Cine ar fi putut sa dea mana cu Blaga si M.R.U.?Cine se aseamana,se aduna!

  7. de ce observati “transformarea” doar acum ?!?!?!?!cand a intors spatele usl-ului pe care-l slavise cum vi s-a parut ?????? sau psd-isti erau prin definitie coruptii, iar pnl-stii(chiar uniti cu cel mai corupt partid : pdl) erau democratii puri !!!!!!!!!!!!!!!!! Nimeni nu se mai gandeste sa cerceteze MAREA RUPTURA a usl-ului; eu cred ca un imens ajutor in ruperea usl-ului a fost CORUPTIA membrilor pnl;

  8. @sandu ceistina: da, pesedistii erau niste lalele si penelistii niste corupti. Mai lasati-ma cu sloganurile astea proaste de partid

  9. Lupea Eugen DOAMNEI LAVINIA SANDRU – sincer regret cele ce vi se intampla DAR este zic eu necesar pentru corecta informare a 22 de milioane de platitori de taxe si impozite din romania sa specificati public (sunteti pe post) daca in perioada 2004-2014 ati avut cunostiinta de activitatile incorecte ce i se imputa domnului Valcov ,daca ati beneficiat in aceasta perioada de foloasele castigurilor acestuia de pe urma activitatilor incorecte desfasurate , dca aveti cunostiinta de alte bunuri dosite castigate in urma activitatilor incorecte ,etc. Cu deosebita stima un platitor romano-european de taxe si impozite

  10. Victor, din ce cunosti sau ai auzit tu cat % e adevarat din ce zic astia de marea comoara a lu valcov ?? intreb ca vad la b1 si nu am incredere in ei deloc si sunt sigur ca se si exagereaza …

  11. hmmm , descurcaret baiatu inseamna 🙂
    ma intreb ce zice lavinia sandru sau poate a prins si ea vreo rama la partaj ? 🙂

  12. si eu zic ca e un prilej bun sa l aduci pe serghei la emisiune sa evalueze el tablourile 🙂

  13. Eu astept sa vad o investigatie jurlistica asupra politicienilor corupti, marca Lavinia Sandor. Ar trebui sa aiba informatii de prima mana. Poate da o mana de ajutor si Rares Bogdan.

  14. Cand o veti reinvita pe doamna co-presedinte PNL Alina Gorghiu la dumneavoastra in emisiune?

  15. @Diana: oricand simt nevoia sa vorbeasca la fel de liber cum o facea inainte

  16. Victore, tot stau si ma gandesc ca prostu’ la o treaba pe care n-am văzut-o comentata pe la televiziuni. Sau poate o fi fost dar am scăpat-o.
    Deci si la alegeri, de orice fel, precum si in unele cazuri in Parlament, Constituția cere imperativ vot secret. Dacă la alegeri îți devoalezi votul înainte de a baga buletinul de vot in urnă, ești penal. La Parlament nu se poate aplica același lucru si penalilor care-si flutura bilele deasupra capului înainte de vot? Aici a fost vorba nu numai de făptuitori ci si de instigatori. Nu spui cine, persoane importante.

  17. Dle Ciutacu, ce mi-a fost dat să aud! După ce că o linşaţi mediatic la ordin pe angelica Alina, acum v-aţi şi trimis vreo 200 de clone (că se ştie că vă pricepeţi la de-astea) să protesteze în faţa fostului sediu PNL împotriva linşatei. Se poate, dle Ciutacu?! Vă somez să nu mai faceţi de-astea!

  18. Excelent scris si adevarat. O suspiciune rezonabila ne duce cu gandul la fostul sef AVAS, Atanasiu, la Frunzaverde si la ceilalti pedisti de frunte!

  19. “…sau poate doar îsi scoate la iveală caracterul.” Cum credeai, Victore, ca asta poate fi o persoana verticala? Nu ai stiut tu, ca un jurnalist fin ce esti, ce studii are aceasta mam’zela? Absolventa de Dimitrie Cantemir sau Hyperion – dom’le, da’ la o facultate de stat nu a putut intra somitatea asta? Apoi background-ul amoros (da! si asta spune multe despre cineva care aspira la conducerea tarii), discursurile inconsistente… toate astea nu ti-au dat de gandit? Cat mai trebuie sa asteptam sa iasa date despre averea ei la suprafata ca in cazul Valcov? In mod onest cred ca fata asta va deveni la fel de “penitenciabila” ca si Valcov sau Udrea. Ma bucur ca ai fost printre putinii care au vazut si punctat dincolo de aparentele cazului Sova. Sova practic… le-a aratat “pisica” celor din PNL mentionand-o pe mam’zela.

  20. @fanel: si eu cred ca atunci cand se procedeaza la un vot secret ar trebui sanctionata devoalarea votului. Se creeaza un precedent foarte periculos. Ca si imunitatea, votul secret este un mijloc de protectie a parlamentarilor, adica a parlamentului ca institutie.
    In alta ordine de idei, articolul este extraordinar dar ecoul starnit nu se datoreaza doar calitatii scriiturii. Cred ca a raspuns unui orizont de asteptare.

  21. Dacă Băsescu va fi anchetat in vreun dosar va putea beneficia de cauza de impunitate,beneînțeles.Deci,întrebarea nu e cine îl va da pe Nasolu în gît,ci pe cine va băga Nasolu la beci pentru a scăpa mai ieftin?
    Frumos,nu?

  22. @VC
    1) Cred ca o ridici pe Alina Gorghiu prea sus. Pana sa o unga Iohannis sefa la PNL eu personal nu auzisem de ea. De cand a inceput sa vorbeasca liber imi dau seama ca nu are potentialul cenusiu sa depaseasca plutonul țațelor din politica romaneasca (ex: Grapini, Firea, Turcan, EBA, etc).
    2) Sunt sanse sa o intrebe si pe ea DNA-ul despre colaborarea cu Electrica? Nu de alta, dar e pacat sa nu se sesizeze nimeni si peste ani sa ne trezim pe cap cu inca o Udrea. Cert mai proasta, dar posibil mai rea.

  23. JOS PALARIA !DOMNULE CIUTACU FELICITARI ……REVIN SI SPUN ,SI IN ACEST AN,AR FI FOST O MARE PIERDERE SA NU FACETI JURNALISM…..

  24. a…scuze am uitat sa intreb ,stie cineva ,daca din cei care au crescut sub aripa lui Basescu ,e cineva ?Ma tot uit ca oriunde au ajuns.a se citi migra.fostii PDL-isti ,au dus dupa ei si asta cu stransul fondurilor pentru partid,din care si-au tras si ei cate ceva ,ca tot nu erau contabilizate nicaieri …

  25. Lupea Eugen Cine stie daca este adevarat ca Lavinia sandru a fost prezentatoare la CIRC la inceputuri – sau este o minciuna si o intoxicare fiindca acest lucru nu apare in CV

  26. lilianab cred ca impreuna cu kioru mentorul lor toata gasca va migra in puscariile patriei, si aud ca vor mai fi construite inca doua, sper ca biserica va dona din fondurile imense pe care le are pentru ridicarea altor asezaminte penitenciare in asa fel incat toti bicisnicii sa primeasca ceea ce metita… si nu este vorba doar de basisti ci si de ceilalti banditi pripasiti si in alte gasti numite de unii partide…

  27. @nicodim
    A fost prezentatoare la circul de stat împreună cu altă pdl-istă de conjunctura-Brindușa Novac de categoria udrei și asta.Brrr!

  28. @bondescu:

    Scuzati-mi ignoranta, dar ce vi se pare rusinos in a fi prezentatoare la Circul de Stat?

  29. deschideti ferestrele iese din scena, un cadavru politic…alina gorghiu-dej…

  30. @diana
    De unde rezultă,din ceea ce am scris eu,că e ceva rușinos în a fi prezentator la circ?
    Ignoranța v-o pot scuza,țîfna mai greu!

  31. Am impresia că postacii-s plătiți cu săptâmîna.Și,săptămîna asta nu s-au băgat banii.

  32. fain multumesc, dar cine ne scapa de astia? deja nu mai conteaza varsta ca o iau pe ulei majoritatea, Base la Scrovistea, asta vrea la palat ca ministereasa pd-istii la umbra nucului batran pnl nu au nici o lacrima iar pe boculet il doare la patina si strange bani de campanie pentru la anu ca asfalteaza tot Clujul de nu mai putem umbla prin oras. Frate trebuie solutii ca nu mai putem cu cine sa-i mai schimbam ca toti sunt niste impertinenti semidocti plini de ciuda si ura revansarda.

  33. Domnule Ciutacu
    INTREBARE
    Este posibil ca domeniul Scrovistea (in intregime) ,sau parti din acest domeniu (terenuri sau vreuna dintre vile )sa fie obiectiv civil sau militar (avand atata paza ARMATA)si sa aiba deasemenea indicativ civil sau militar temporar sau permanent?
    In cazul in raspunsul este DA atunci este foarte posibil ca:
    – Nici mama DIICOT-ului nici a DNA-ului nici a N(A)SA -ului ,etc.nu intra pe teritoriul-obiectiv pazit fara aprobare si fara instiintarea celui ce are in paza si ingrijire-administrare obiectivul si bineinteles “indirect-intamplator”a celor ce se afla in acel perimetru ,timp in care DRONELE se pot PITI
    Asa ca este posibil ca domnul Director de la RA-APPS sa fie cam dezinformat si in consecinta dezinformeaza si pe altii

  34. domeniul Scrovistea este imens.sigur este loc de construit o puscarie!dar,sa-i facem si butic!

  35. In cei 70 de ani ai mei am crezut ca suntem
    un popor normal.Noua orientare istorica ma face sa fiu incantat ca sunt un roman pe teritoriu vechi Dacii.Cred,sincer,in acest adevar pentru ca cele invatate mi s-au parut schioape.O tara ca a noastra cu relieful,clima si solul ce o are este un rai dorit intotdeauna de oameni. Nu credeam ca binele naste monstrii.In ultimi ani este o explozie”demografica” a monstrilor politici.S-au adaptat.Au inceput sa-si alature femele pe masura.Au inceput cu cele sterpe.Spera la insamantari in vitro in dorinta de a nu va naste copii normali.

    .

  36. in sfarsit spune cineva ceva de specimenul asta, mi se pare chiar mai sinistra si periculoasa decat monica macovei

    insa daca poporul o vrea atunci e vina lui nu a ei, nu-i poti reprosa unui porc ca mananca o varza (presupun ca porcu mananca varza)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.