Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

OK, au arestat asistenta de la Giuleşti şi noi ar trebui să fim fericiţi că instituţiile statului au făcut dreptate pentru moartea la rotisor a copiilor abia născuţi. Habar n-am ce probe privind periculozitatea socială a femeii au procurorii (din experienţă, înclin să cred că n-au mare lucru) şi nu ăsta-i aspectul pe care vreau să-l comentez. Am două idei pe care vreau să le scriu. Încerc s-o fac fără patimă. Sper să-mi iasă.

– Asistenta aia NU a dat foc reanimării şi NU a cârpit cu mânuţa ei cablul aerului condiţionat. NU are în fişa postului nici paza unităţii medicale, nici stingerea incendiilor, nici actele de eroism. Dacă a plecat din salon fără să aibă dreptul şi fără să găsească pe cineva care să stea de şase, la cheful de Sf. Maria ori să se pişe, are partea ei de vină şi, legal, trebuie să răspundă. Însă răspund în egală măsură şi cei însărcinaţi cu PSI, şi cei care se ocupă de achiziţii publice, şi cei de la protecţia muncii, şi directorul administrativ, şi managerul spitalului, şi cei care-l ţin în braţe?

– În oglindă, NU mă interesează că asistenta aia este o femeie minunată şi ultraprofesionistă la o clinică privată, a managerului de la Giuleşti sau nu, de unde am văzut astăzi nişte imagini idilice şi septice la televizor. Şi nici că pacientele care au bani să nască la privat, care au copii vii pe care-i îngrijeşte şi care o tutuiesc în direct la tv o apreciază. Dacă-i pute cumva sistemul de stat, de unde se recrutează de regulă clientela pentru sistemul privat de sănătate, NU o ţine nimeni să se dedice unei activităţi antreprenoriale de succes şi să lase locul liber unei asistente care vrea să muncească, fie şi pe bani mai puţini şi-n condiţii vizibil defavorabile.

Am avut şi eu curiozitatea legitimă, dar şi iritat fiind de ţipetele isterice repetate şi insinuante ale Elenei Udrea, să aflu de ce a lipsit atâtea zile din oraş, pe fondul unui scandal public intens care-i şifonează crunt imaginea, Sorin Oprescu, medicul care, în calitate de primar general, are în subordine maternitatea groazei. Şi, fără vreun mare efort de documentare, am aflat. Concediul (legal) de odihnă al celui pe care-l atacă deşănţat multiministresa şi supuşii ei de partid şi de stat a avut loc într-un spital din străinătate, într-o ultimă încercare chirurgicală de a-şi salva tatăl, bolnav de cancer. Chestie pe care, dacă nu ar fi ţinut să-l atace ca un şacal de o ticăloşie fără margini cum este, o putea afla, de la serviciile secrete care o pupă-n curul mare cu duioşie, până şi ministrul Udrea. Nu ştiu ce mă face să cred că, în condiţiile în care tonomatul care sunt a avut acces (din prima zi a dramei şi de la mii de kilometri distanţă) la informaţia asta, muza care este nu ştia acelaşi lucru din clipa în care prezumtivul ei contracandidat la alegerile locale a ieşit din ţară.

P.S. Am 15 ani de presă bătuţi pe muchie, dar întrebare mai ticăloasă decât cea a reporterului Pro TV Ovidiu Oanţă nu am mai văzut de la o tragedie aviatică în urma căreia nevasta pilotului proaspăt prăbuşit şi mort (care nu fusese informată de autorităţi) a fost interpelată de un alt reporter, întâmplător al aceluiaşi post, cu odioasa întrebare “cum omentaţi moartea soţului dumneavoastră?”

COROLAR: A fost, în sfârşit, identificat marele nemernic care a făcut focul. Arestaţi-l pe Panait Sârbu, dar musai pe persoană juridică!

UPDATE: Mulţi imbecili din presă şi de pe bloguri s-au bucurat zgomotos de răul celor de la Realitatea, când i-a acuzat ANAF de evaziune. Au aplaudat până li s-au roşit palmele când guvernul a introdus plata suplimentară de contribuţii sociale pentru drepturile de autor, de parcă nu făceau şi ei obiectul deranjului. Azi, când constată că au bani de dat şi trebuie să se omoare la cozi sufocante, scâncesc ca pisicii pe la uşi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

  1. aprecie abordarea din acest punct de vedere … in plus nu-mi imaginez cum de i-au facut procurorii incadrarea la omor din culpa, cand dupa umila mea parere se face vinovata doar de neglijenta in serviciu, intr-adevar cu consecinte deosebit de grave … ca doar datoria ei nu era sa prevada ca acolo va izbucni un incendiu! (la definitia omorului din culpa, citez din memorie, scrie cam asa: inculpatul era constient ca prin actiunea/inactiunea sa ar fi putut provoca moartea) culpa e a aluia care a lasat acele cabluri neizolate! Simplul fapt ca a lipsit un anumit interval de timp, nu era de natura sa produca decesul acelor copilasi. Simpla prezenta in acea incapere, nu ar fi impiedicat producerea incendiului, ci doar eventual descoperirea lui in timp util, dar asta e deja o alta abordare, cel putin una logica!

  2. Eu n-am nimic de zis despre asistentă. N-o cunosc şi chiar nu ştim ce-a fost acolo… Din cealaltă parte, Doamne fereşte să aflu vreodată ce e în sufletul părinţilor ălora…

    Da’ de când a început povestea asta mă gândesc obsesiv la un singur lucru: teama mea aproape absurdă de a pleca undeva, în excursii sau tabere, cu elevii mei. O am dintotdeauna, de când mă ştiu. Mi-e groază de momentul în care, pentru o fracţiune de secundă, aş putea întoarce capul să mă uit în altă parte…

  3. Asa e Romania. Nimeni nu-ti spune niciodata totul. Ar putea fi urmatorul slogan de brand de tara. Romania: tara jumatatilor de adevar.

  4. Co-rect!
    Absolut corect!
    Din punctul meu de vedere, asta e situatia. Numai ca, de la anumite inaltimi ministerial-guvernamental-electorale, situatia e privita cu ochiul de pirat: adica, cu ochiul ala acoperit de un petec negru de piele.
    ca asa au invatat ei acasa la mamele lor.

  5. Pregătiți-vă, doamnelor și domnilor, politicieni, guvernanți, doctori, ziariști, moderatori, cetățeni, români, oameni: ASISTENTELE CEDEAZĂ NERVOS! Sunt ca niște bombe cu ceas și nimeni nu vrea să facă nimic pentru a le sări în ajutor înainte de a mai exista și alte victime ale SUPRASOLICITĂRII ȘI UMILIRII LOR LA LOCUL DE MUNCĂ.

    Este poate mult mai ușor să îți reverși ura pe asistente, pentru că ele vin cel mai mult în contact cu pacienții, petrec cel mai mult timp cu ei și din cauza stresului și a condițiilor mizerabile de lucru sunt expuse la a face diverse greșeli. Dar nici medicii nu sunt lipsiți de vină, nici managerii spitalelor, nici primarii, nici miniștrii…

    Puneți la zid asistenta vinovată că nu a izolat cablurile, că nu a montat senzori de fum, că nu a alocat mai mulți bani spitalului Giulești, că s-a dus la toaletă sau că a ieșit să se detensioneze 12 minute după cine știe câte ore de stat pe loc în fața unor aparate – SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU GREȘELILE EI… ȘI ALE ALTORA!

    DAR în spatele cortinei spitalelor fierb sute și mii de asistente care muncesc pe bani puțini, în condiții de mizerie și umilite, extrem de obosite și scârbite, care sunt gata, gata să cedeze și să producă noi tragedii.

  6. Domnule Ciutacu, ca de obicei felicitari pentru opiniile clare si consecvente. Nu o sa comentez gestul Doamnei Udrea intrucat evident ca stia de ce plecase Oprescu din tara, insa pentru ea nu era important de ce ci faptul ca a plecat, ca nu a stat la primarie sa vegheze spitalele pe care el le-a cerut, ca acum fuge de raspundere etc. etc. si toata retorica obosita si obositoare predata in PDL. O sa zic doar atat: sunt in Anglia de cateva luni, ieri am vorbit cu un amic britanic si i-am relatat incidentul de la maternitatea GIulesti intrucat tocmai discutam de faptul ca in subsolul biroului unde lucreaza, s-a intamplat odata ca un bec sa stea aprins 2 zile si sa incalzeasca tavanul pana la combustie. din fericire senzorii si-au facut treaba iar pagubele au fost minime. Credeti-ma Domnule Ciutacu ca in momentul in care i-am spus ca in spitalele publice din RO nu exista detectoare de fum s-a ingalbenit la fata si mi-a spus ca nu ma crede. Stiti , diferenta intre Romania si UK in ceea ce priveste institutiile publice (indiferent daca sunt spitale sau altceva) e ca sunt obligate prin lege sa aiba detectoare de fum. Nu au voie sa functioneze fara avizul celor de la Fire Brigade, astfel ca incendiile de proportii sunt rare iar cele in care oamenii isi pierd vietile sunt si mai rare. cat despre arestarea asistentei ca de obicei parodia proasta a tapului ispasitor intra in efect.

  7. “Luciditatea” si “promptitidinea” cu care oamenii legii aresteaza un om neinsemnat si, de cealalta parte, consecventa si premeditarea in a face salvati principalii vinovati, fara exceptie, caracterizeaza un sistem gaunos, de care avem parte zilnic.
    Singura scuza pe care o au oamenii legii este analfabetismul functional, despre care s-a mai vorbit. Chiar e posibil sa nu inteleaga textul legilor, cu care se joaca cu inocenta unui retardat mintal. “Cetateanul” care a facut prima postare e mai precis decat mine si explica, la obiect, ca trebuie sa fii idiot sa nu intelegi ce scrie in lege. Conform rationamentului trunchiat (si lipsit de orice logica) am putea invinovati intreg personalul spitalului, eventual si portarul. Ocaua cu care se dramuieste dreptatea (ca sa nu spun justitia) in Romania e aleasa dupa bunul plac al unor idioti, care sunt la fel de responsabili in ceea ce fac, pe cat sunt de responsabili si cei care conduc spitale, ministere, institutii si organisme ale statului. Cata vreme gramatica limbii romane este o enigma pentru majoritatea populatiei, e clar ca logica e un tabu, iar bunul simt e aproape imposibil de identificat si, de obicei, e catalogat drept “prostie”.

  8. Observ si ma minunez cum cei care ne conduc se stradiuesc de zor si fara rusine sa dea vinape cel mai neajutorat,exact ca in fabula lui Gr.Alexandrescu “Dreptatea leului”

  9. Frumos si corect scris! Suntem unul dintre putinele popoare cu aplecari “hieniste”, daca nu singurul. Se asteapta cu sufletul la gura greseala unui X pentru a putea fi tras pe roata cat mai rapid, fara cea mai mica analiza a contextului in care s-a produs drama/tragedia, a calitatilor lui X, a comportarii lui generale si particulare. Am mai spus aici: s-au ciocnit in aer doua avioane deasupra lacului Bodensee si controlorul de zbor elvetian a fost absolvit de vina, fiind singur din cauza unei organizari proaste si avand simultan mai multe avioane in dirijare. S-au analizat faptel, s-ai gasit principale vinovate conditiile si a fost eliberat din functie. A fost asasinat de un arhitect rus care si-a pierdut familia in accident-ciocnirea avionului de transport cu un DHL- si, de durere si ratiunea. IC-ul german a sarit de pe sine, cu el sarind din functie si Berceanu al lor, om cu cultura politica nu ca infantilul asta care vorbeste de sturioni ca prostu, neintelegend nimic din ceea ce ar trebui sa faca. Naveta spatiala americana a explodat. Nu a fost gasit vinovat directoul de zbor sau seful programelor. S-au facut analize si dupa cativa ani s-a pus la punct un procedeu mai bun de fabricare si fixare a placutelor izolante care formeaza scutul termic la intrarea in atmosfera. La noi, daca omori, bati,omori, furi sume mari este judecat in libertate ! nu esti pericol social ! Daca nu faci parte din partidele din opozitie! Altfel, in orice situatie in care e clar ca omul nu este un pericol social el va fi arestat maxim posibil. Ca inainte de 1989. Militienii de azi numai asa stiu sa faca anchete-prin intimidare!
    O problema legata de nenorcul asistentei de la maternitatea Giulesti! Sistemele din camera care s-a aprins erau sigure, cu protectii multiple. Daca nu, evident nu ea este vinovata de ceea ce s-a produs.
    A lipsit cateva momente pentru ca sala sa ia foc cu furie!!! Cum ? De ce??? A avut cineva interes sa dea in ea, in managerul spitalului-am inteles ca e om de succes in meseria lui! De ce nu se investigheaza si aceasta pista ? Nu cumva personalul insarcinat cu reparatia a fost platit pentru altceva, un incident minor care sa deconspire prostul management si contextul de intamplari a condus la aceasta tragedie ?
    Si apoi, sunt politicienii tot timpul in sala Parlamentului, la votarea legilor ? Absenta lor produce accidente mai grave-pierderi mari de vieti omenesti prin marirea TVA-ului, injurarea rusilor si marirea pretului gazelor achizitionate de la ei. Daca asistenta a gresit lipsind din sala, cum putem califica greselile lui BOC la atatea ordonante de urgenta neconstitutionale ratate la curtea constitutionala. De doi ani niste ageamii par a fi conducatorii tarii care se infunda intr-un marasm socio-economic si etic din care nici macar marii filozofi ai neamului fara opera (Patapievici, Plesi si matul ala neterminat ce raspunde la numele Patapievici-roman ca bradu!)nu ne mai scot oricat de mult ne-ar asigura ei dreptul nostru de a huidui!
    In Fine, dar nu in ultimulm rand vajnicul nostru prezident, piroman naval, aparat de securitatea vremii chir si prin Franta, poet lugubru care-si canta mortii vii, agramat si incult, este mai tot timpul absent de la marile intalniri internationale in care se iau decizii importante pentru traitorii acestei tari ce cu prostie l-au ales-cei care l-au ales, sa si-l mia si duc-se, el Basescu nu e vinovat de absentele sale si de faptul ca nimeni pe-acolo nu-l baga in seama. Berlusconi il muta la stanga, Sarkozy da cu el la dreapta, pe Merkel o ocoleste pe la spate ca si cum si-ar aminti de profesoara din liceu care-l speria atat de tare incat se ascundea in WC-ul scolii (presupunand ca era liceu si nu scoala de sagarti!)
    Nu credeti ca toti astia care, desi habar n-au sa conduca 2 copii la cules fragute, raman in fruntea tarii pentru a nenoroci milioane de oameni ar trebui, ei, sa fie arestati 29 de zile si anchetati asupra reusitei in introducerea mizeriei in tara. E vreo deosebire intre cele doua absente. In tara mor din cauza astora mult mai multi oameni!

  10. Primul isterizat a fost colegul tau Buble care l-a dat pe Oprescu ca plecat in Caraibe mult inaintea stoarfei blonde . Dar despre oamenii lui Felix numai de bine, este ?

  11. OK !… au arestat-o…dar incadrearea la “omor” nu e corecta… neglijenta in serviciu ? DA !… Pt. “omor din culpa” sa fie chemat la bara actualul guvern…cel care disponibilizeaza personalul calificat (pe banii nostrii) si raman in sistem persoane…ori prea putine ( si nu vor face fata cf. fisei postului) …ori alese pe criterii specifice (nepoata, var de cumatru vitreg, inregimentatii in partidul de guvernamant)… iar cei cu adevarat profesionisti si dedicati meseriei au plecat si vor pleca AFARA… pt. ca nu sunt bani…R U S I N E !!!

  12. Zilele astea am discutat despre incendiu cu un nene inginer constructor. El spune ca o camera/cladire nu poate sa arda in halul asta de la un scurt circuit in doar 12 minute (sau poate mai putin). Ne spune ca acolo s-a mai intamplat ceva ce nu ni se spune. Parerea lui (personala) este ca focul a fost pus.

    Uite, asta este o varianta despre care ancheta nu spune nimic pana acum. Si nici despre vre-o investigatie in legatura cu felul in care a fost renovata sectia, ce firma a executat lucrarea, ce materiale a folosit, etc.

    Eu cred ca asistenta o sa faca inchisoare. Asta pentru ca sa se inchida gura targului si ca sa nu iasa la iveala nereguli mai mari (ex: contractul cu firma de constructie)

  13. Asistenta va plăti,din păcate, pentru toţi cei care au permis, prin acţiunile/inacţiunile lor, ca sistemul de sănătate să jungă unde a ajuns!
    Toţi ăstia sînt vinovaţi de omor din culpă şi vătămare corporală din culpă! Asistenta se face vinovată doar de neglijenţă în serviciu (eventual). Bine zicea “parintele neisterizat” în primul comentariu.
    Banzai!

  14. Nu ma mira nimic la Udrea,o ticaloasa parvenita si oportunista! Stia tot asa cum stie despre toti adversarii portocaliilor. Poate fi numita fara probleme”eminenta cenusiu-orange”! Iar despre asistenta,vai de ea,e luata la tinta ! Am auzit ca se vor cere daune de 5 mil. euro,platite in solidar,deci parnaie si despagubiri!Doamne-fereste,toti care au grija de pacienti,copii si au raspunderi mari cred ca se vor gandi mai atent daca merita pentru paralele astea sa-si asume riscurile meseriei.

  15. Cît espre reporterii microfonişti… Dumnezău cu mila…. Degeaba le explici că aia de-o luat foc a fost o instalaţie de aer condiţionat…Ei tot cu “aerele condiţionate” aveau treabă.
    Cum comentaţi, cum vedeţi? Cu gura, respectiv cu ochii ! No bine-i?
    Banzai!

  16. Am vazut si pe mediafax ca madam Udrea il ataca pe Sorin Oprescu. Cica exista fonduri europene pentru spitale si Bucurestiul n-a accesat niciunul. Care fonduri? Exista POR Masura 3.1 care poate fi accesata de o lista predefinita de spitale judetene si in lista nu e niciun spital din Bucuresti.
    Si uite asa cine citeste si nu cunoaste domeniul “pune botul”.
    Cum ma enerveaza maxim reclama care se face la TV pentru Programul Operational Transport. La ce naiba cheltuie bani pe publicitate ca alea nu-s fonduri sa le acceseze nea Vasile din fata TV ci doar anumite institutii, in mare parte din subordinea Ministerului Transporturilor.
    Sta Berceanu seara la TV si cand vede reclama i se aprinde becul sa faca si el drumuri cu fonduri europene?

  17. Cele scrise sintetizeaza fix ceea ce gandesc si eu …restul articolelor, cometariilor facute de presa in marea ei majoritate mi se par fade si cu un limbaj de lemn.
    Nu este NUMAI asistenta de vina…dar ea este totusi, prima inculpata. Inclin sa cred ca ajuns in instanta fix ptr a arunca cu praf in ochii lumii. Sper ca si ceilalti vinovati sa fie adusi in fata instantei si sa plateasca cu varf si indesat ptr neglijenta, coruptia si lipsa de responsabilitate de care au dat dovada, dar nu in ultimul rand si ptr crima pe care au savarsit-o.
    Daca nr. persoanelor angajate este diminuat in institutia pe care o conduci, asa cum se tot vehiculeaza ca “se reduce personalul si nu mai avem oameni”, TU conducatorul ei ai obligatia sa te organizezi astfel incat sa functionezi corect si sa previi situatii care pot duce la disfunctii. In speta daca stii ca ai un singur om care sa supravegheze 15 copii la terapie intensiva pune dracu si camera de luat vederi in incinta ca sa vezi ce face acel om!!! Si daca tot se laudau cei de la maternitatea Giulesti ca e super tare sectia lor de terapie intesiva, ca au investit 8 ani in ea ….cum dracu de nu-si protejeaza investitia macar cu un detector de fum??? Ma intreb oare s-o fi gandit cineva la asigurarea echipamentelor respective?
    Rezumand …asistenta este o veriga din lantul disfunctiilor organizatorice din institutia respectiva, dar NU este SINGURA care trebuie sa raspunda ptr ceea ce s-a intamplat acolo.

  18. Cum dracu isi permite procurorul sa motiveze cererea de arestare cu “presiunea massmedia”.
    Pai ce, ziaristii decid cine sa stea inchis si cine nu?

  19. Foarte corect pusa problema si nu esti singurul care vede asa. Din pacate toata lumea cauta vinovati, dar nimeni nu-si asuma raspunderea. Oricum sunt destui morcovi grosi infipti in dosul unora care sunt responsabili si n-au aparut inca. Eu inca ma mir cum de n-au aparut inca informatii despre firma care s-a ocupat de instalarea AC-ului. Daca autoritatile n-au informat, macar presa s-o fi facut. A circulat la inceput un nume de firma, ca ar fi a nu stiu cui, si cam atat.

  20. Ai dreptate…asistenta are partea ei de vina…insa dupa parerea mea umila, vina ei ar trebui pedepsita cel mult cu amenda contraventionala, sau in cel mai rau caz cu o concediere pentru ca a avut abateri de la codul muncii. DAR….
    Incendiul (cauza mortii copiilor) nu a fost cauzat de ea, iar prezenta ei in salon nu ar fi ajutat cu nimic, cel mult ar fi putut alerta restul personalului, scop deservit de un SENZOR DE FUM. Cu alte cuvinte…
    Responsabilitatea producerii incendiului dupa umila mea parere ar trebui impartita, daca nu transferata, administratiei spitalului, incepand de la gigi electricianul, la domnu’ manager sau director. Faptul ca o asistenta infunda puscaria atata vreme cand cei cu adevarat responsabili n-au nici o grija pe lume mi se pare strigator la cer dar din pacate 100% romanesc.
    Ce nu intelege foarte multa lume…este faptul ca salariile mari ale directorilor si managerilor de intreprinderi sau institutii, nu sunt neaparat rasplata unor competente (sau cel putin nu exclusiv) ci mai ales recompensa pentru raspundere si responsabilitate. Un director ar trebui sa fie intotdeauna responsabil pentru ABSOLUT tot ce se petrece in ograda sa si nu muncitorul din subordine. Toate avantajele si recompensele ce decurg dintr-o functie de conducere, sunt tocmai rasplata responsabilitatilor pe care aceasta persoana le accepta.
    Mi se pare criminal, ticalos si gretos faptul ca “managerii” si directorii romani accepta doar foloasele functiilor lor, nu si responsabilitatile.
    Despre PROTV ce sa zic…se inscrie perfect in imaginea care o am despre presa din Romania. Hiene, sugatori de sange si devoratori de cadavre doar pentru a stoarce un punct de rating in plus, de la un popor indobitocit care isi haleste gratarul si micul in timp ce rade tamp la stirile de la ora 5. Justitie divina ar fi ca la un moment dat si “profesionistii” de la Protv sa-si vada rudele sfartecate la televizor si apoi sa fie intrebati “cum comentati?”

  21. OK! asistenta are partea ei de vina , sunt de acord cu asta, dar incepand de la Boc in jos ar trebui sa-si dea demisia toti din guvern. Pai dupa ce le tai 25 % din salar ce mai vrei? performanta cumva? O sa ramana tara asta fara doctori si fara asistente daca o sa-i puna sa aleaga intre stat si privat.
    Deja sunt spitale care nu mai lucreaza din cauza lipsei de personal , si ma refer aici la Institutul de Boli Crdiovasculare din Timisoara. Aproape toti cardiologii de interventie au plecat catre o clinica privata ( a lor ) si au luat cu ei mare parte din personalul clinicii. Drept urmare daca ai o problema si nu ai bani, stai pe liste de asteptare si astepti sa mori. Ceea ce nu inteleg eu este cum se poate ca un spital de stat ( spitalul din Hunedoara ) sa transfere bolnavii, care pana acum erau trimis la IBCV Timisoara , cu salvarea direct la clinica privata.
    Nu inteleg eu multe , dar probabil ca nu ma ajuta capul

  22. @makidonu: daca-ti inchipui ca eu cautionez vreo atitudine neghioaba, fie ca-i a colegilor mei trust sau a primarului general, tu esti setat gresit, fratioare. iar faptul ca Buble a pus botu’ la o intoxicare nu o indreptateste cu nimic, dar absolut cu nimic, pe Udrea sa fie ticaloasa.

  23. Suntem o tara de cretini manati numai dupa sange si distrugere !!!!!!!!!!!!
    Am avut de -a face cu acel spital , iar doctorii si asistentele de acolo sunt oameni NORMALI SI DECENTI CARE SE ZBAT SA-SI FACA MESERIA , pentru ca guvernul Basescu – Udrea nu sunt interesati de nimic , doar de cururile lor grase !!!!!!!!!!!!!
    Cand o sa ” fete ” EBA as vrea sa vad unde o sa se duca ???
    Intr-unul din spitalelelui Cheke ???????

  24. D-le Ciutacu, sunt asistenta medical, dar din fericire pentru mine am cativa ani buni in care nu mai practic in frumoasa tara, dar am o intrebare…..Nu ma vazut pe nimeni sa se ingrozeasca ca daca aceasta asistenta era in incapere putea si ea sa fie arsa sau mai rau……..Cum putea ea sa salveze singura toti acei copilasi? Este o tragedie, nici urma de indoiala, dar si in tarile civilizate in 8 sau 12 ore de servici avem voie sa mergem la baie, sa mancam, sa iesim sa luam o gura de aer…dar nu este o singura asistenta la atatia copii si mai ales NU in ATI…..Cine a blocat posturile? De ce este numai o asistenta pe tura de noapte? Daca asistenta face un AVC, un infarct, sau orice altceva atunci ce se va intampla? Alte nenorociri…..si ma intreb cine va plati atunci? Tot asistenta ca a indraznit sa moara in mijlocul turei? Jalnic….

  25. vai de capul nostru! numa’ la spital sa nu ajungi zilele astea. nu dai spaga, nu se uita nimeni la tine.
    parerea mea umila – cine lucreaza la privat sa nu aiba voie sa lucreze si la stat, indiferent de cat de bun este. dar si cu cabinetele private e o problema – ca sunt angajati tot felul de medici fara experienta care in loc sa zica – nu ma pricep – fac carpeala ca sa iasa banul.
    atat timp cat in mintea romanului nu exista aceea constiinta – imi fac treaba BINE ca pt asta sunt platit si TREBUIE sa mi-o fac – lucrurile vor merge tot prost si e posibil sa mai vedem tragedii de genul asta.

  26. Maternitatea Giulești a oferit în același scenariu două situații diametral opuse: implicare până la sacrificiu și pasivism până la repulsie. Eroism și indiferență. O imagine contrastantă a unei Românii prăbușite. Reliefând o criză de sistem mult mai profundă decât ceea ce pare la suprafață. O criză care și-a solicitat tributul în sânge sub ochii „nevinovați„ ai spectatorilor. Este, de fapt, o dilemă existențială, creată de disputa dintre binele și răul din propria noastră viață.

    O dilemă surprinsă până la detaliu de poetul rus Alexander Soljenițîn, fost deținut în Gulagul stalinist: „Granița dintre bine și rău se află în centrul inimii fiecărui om. Și cine vrea să distrugă o bucată din propria-i inimă?„

  27. Ce-mi place mie ca se iau toti de taierea salariului. Pana acum o luna, un an, 5 ani, spitalele mergeau ceas, toata lumea isi facea treaba, nu era nici o problema. Cum a taiat Boc 25% din salarii, gata frate, s-au lasat toti de meserie, nu mai au interes sa munceasca, se orienteaza spre privat, apar nenorocirile. Hai sa fim seriosi, mizeriile astea sunt dintotdeauna. Si daca erau 5 asistente pe sectie probabil la fel se intampla.

  28. Prieteni, capra ispasitoare a fost gasita. In RO asta se cheama ca organele statului si sistemul justitiar si-au facut datoria! In rest Al de Sus Sa-i aiba in paza Lui.

  29. Nu este nici o problema , Victore ca e doar o asistenta !!!…
    Si ce daca ???… Eu as angaja cate una in fiecare spital : e destul ! As angaja si un CFR-ist , ca daca ala moare la maneta , se duce dracului trenul cu pasageri , sau doar un pilot pentru ca daca pateste ceva , cade avionul sau un soldat sa traga cu prastia , etc…
    Ei si ce ???
    Nu ne trebuiesc oameni . Cate unul pe fiecare domeniu !!!
    …si asa economiaeste salvata !!!
    Videanu isi va mai largi putin palatele , pentru ca a spus ca sunt modeste , nu – i asa ???

  30. D-nu Ciutacu de abia astept sa-ti faca d-na Udrea blowjobul ala odata, ca sa nu mai ai treaba cu ea !

  31. Mie mi se pare normal ce s-a intamplat. Anumiti domnii au decis ca daca dau vina pe altcineva(de preferat cineva mai vulnerabil)ei o sa scape fara nicio grija.Nu asa se intampla mereu in romania?

  32. @mada: eu nu astept, ca am alte gusturi in materie de femei, dar apreciez consecventa de care dai dovada de fiecare data cand e cazul sa intinzi imaginea sifonata a “doamnei prim-ministra” 🙂

  33. ceea ce nu inteleg eu, dincolo de ridicolul situatiei, in care gasesti “acarul Paun” in persoana asistentei medicale, este de ce a devenit o practica in Ro ca oricine este inculpat sa fie cercetat si judecat in stare de arest preventiv! parca nu ne-am desprins de comunism, parca procurorii si judecatorii inca au manualele de “justitie a poporului ” din anii ’50! ce pericol public reprezinta biata asistenta? se sustrage urmaririi penale? sunt indicii ca influenteaza martori sau distruge probe? pana una alta nu e decat o masura care sa arate ca “justitia ” se misca… si cum era in motivarea instantei” se recladeste increderea populatiei in sistemul sanitar!” de cand Judecatoria sector 6 are ca atributii recladirea increderii populatiei in sistemul sanitar?mi-e scarba…

  34. Eu ma intreb daca echipamentul si materialele distruse in incendiu erau asigurate.Aspectul acesta nu a fost mentionat si analizat pina acum nici in presa , nici la emisiunile tv.
    In cazul in care exista asigurare, la ce valoare a fost facuta asigurarea, iar daca nu, cine plateste paguba si cine raspunde ?
    Dle Ciutacu sunt de acord cu punctul dvstra de vedere. Este corect !

  35. Da Udrea e o ticaloasa e si grasa si najpeta si are si un credit care e problema nationala de vreme ce se fac dezbateri pe tema cum o sa-si plateasca creditu. Asa si casa lu Videanu 😀 Care e mare si urata si e din banii de borduri si bani furati si de-aia n-avem autostrazi…Eu zic sa tinem de munti ca maine poimaine astia ne lasa fara Carpati 😀

  36. Asistenta isi va ispasi pedeapsa pentru ce a facut, dar doar ea? Intr-o societate civilizata, cand un angajat greseste, responsbilitatea cade pe spinarea superiorului/superiorilor sai. Sper macar in acest caz sa se intample asa. In ce priveste presa, intr-adevar intoxica si este intoxicata. Intr-o zi, asistenta era pefect justificata petru ca se presupunea ca ajuta intr-o sala de nasteri, a doua zi era demonizata de presa, cand s-a aflat de povestea cu tortul. Asta caracterizeaza presa romana, un tort (de inghetata cel mai probabil) intr-o sala de nasteri. Nu exista “eu spun, eu imi asum”, exista “se spune, se face, vine pe surse”, nimeni nu-si mai asuma responsabilitatea pentru nimic.

  37. In primul rand imi cer scuze ca postez ‘aiurea’.
    Azi m-am trezit voios de dimineata sa ma apuc de invata, ca de sa terminat vacanta si incepe sesiunea de restante, care prin Politehnica este mai importantanta de cat sesiunile din primavara si vara. Si cum trebuia sa ascult ceva, am aprins televizorul si am dat pe Antena 3, exact cand ati trimis mesajul acela si ati intrat in direct. Acum sa trec repede la ce am de spus, ca de eu nu am timp ca trebuie sa invat si dvs sa cititi aceasta tampenie…
    Este perfect adevarat ca statul a inceput sa umileasca ‘oamenii cu creier’ din Romania. Dar ati omis faptul ca de 20 de ani ii umilesti incontinuu pe cei care muncesc cu ‘carca’, pe cei care muncesc min 12h pe 6 milioane si cateva bonuri, pe care nu o sa le mai primeasca. De 20 de ani, cei care fac muncile de jos, se tarasc ca melcii la limita supravietuirii. Si degeaba va mirati ca acum da si in intelectuali, dar daca ati privi in ansamblu v-ati da seama ca este ceva normal. Pentru ca sunte-ti singurii care mai deranjeaza ‘imparatia’. Ala care se scoala la 5 si vine acasa rupt de oboseala nu mai poate sa spuna nimic, ca nu mai are putere nici sa manance, daca se spala este o zi in care nu prea a muncit, ca mai poate sa faca si altceva dupa program. Ideea este ca circul deabia a inceput, pana acum a fost o pregatire inaintea reprezentatiei finale. Sper sa nu am dreptate, dar in scurt timp toate sistemele o sa fie la pamant. Si in Romania o sa avem numai ‘intelectuali’ cu studii superioare, care-si iau examenele pe calculator cu note de 9 si 10, nestiind nici macar cum arata o sala de curs, numai zic de un curs, seminar sau laborator…Multumesc pt timpul alocat!

  38. P.S. Eu propun sa se adune romanii cu scaunele si pungile de seminte si sa o ardem pe asistenta in piata publica !!!
    Restul omenirii va putea rasufla usurata : s-a facut dreptate , iar INOCENTII si VIRGINELE isi vor putea relua traiul , oripilati de o asa malefica asistenta!!!

  39. exista fara doar si poate fisa postului de asistent medical(cu atributiuni si obligatii)
    si daca nu erau inventati senzorii de fum/incendiu era mai putin vinovata?
    indiferent de faptul ca lucreaza suplimentar in privat(bine sau prost)in cazul in discutie este vinovata in cea mai mare masura…ea ,medicul de garda al sectiei..
    daca erau prezenti macar urlau pe coridoare in primele momente si apareau vitejii de ocazie binevoitori
    parca de prea multe ori personalul medical nu are nici o vina in romanica

  40. Draga Victor,ai mare dreptate! Ma intreb,de ce acesat corp medical din Romania,umilit si decimat de plecari oriunde vad cu ochii,nu recurg la o strategie,la care eu sincer ma gandesc de ceva zile,de cand cu evenimentul….Si ma intreb,ce ar face acest guvern,DACA toti medicii,asistentele si infirmierele din Romania,pe 1 sau pe 10 sau pe 15 septembrie,si-ar da demisia in bloc.Ce ar face guvernul?…ar bloca toate posturile in sistem? Cine ar mai avea vreo raspundere in acest caz?
    Nu stiu daca asa ceva s-a mai intamplat intr-o tara europeana,dar nu cred ca i-ar mai putea ignora si batjocori asa cum o fac acum,nu i-ar mai obliga sa isi practice meseria fortandu-i in acelasi timp prin subfinantare sa incalce regulamente si facandu-i la orice pas pasibili de puscarie.

  41. Sunt de acord cu tine in ceea ce ii priveste pe cei de la protectia muncii, achizitii, etc. Ceea ce mi se pare uluitor pe acele imagini este faptul ca nimeni nu pare sa se agite acolo sa stinga incendiul. Toti vorbesc la telefoane sau pur si simplu casca gura pe acolo…

  42. Total de accord cu ce ai scris. Postez ca să vadă securiştii care îţi citesc blogul că nu toţi pun botu la manipularile lor şi că numărul celor conştienţi de ce se întâmplă în ţara asta creşte.

    Acest abuz teribil a drepturilor omului cu arestarea preventivă pt 29 de zile a asistentei a fost făcut doar pentru ai convinge pe proşti că securiştii care ne conduc sunt competenţi şi stăpâni pe situaţie.

    Dacă nu era cu scandal public şi nu era cu urlete de demisie a guvernantilor şi a protejatilor lor, asistenta nu era arestată preventiv pentru că e ILEGAL! Legea nu permite aşa ceva!

    Aşa cum aistenta sta la pârnaie aşa putem sta oricare dintre noi la un arest in beciu poliţiei. Asta doar pentru că am ales securişti şi bijniţari să ne conducă şi că nu am urlat când o trebuit.

    Presa-i câinele de pază a democraţiei? Hai să vedem cât e de treaz câinele ăsta.

    P.S. Oare mă-sa când l-o fătat pe Boc, a ales răul cel mai mic? Metrul zice că da.

  43. Ai dreptate. Avem un sistem de cacat in care oferim mandat de arestare pe 29 de zile unei asistente (clar cu partea ei de vina), dar nu mai gasim nici un vinovat pentru ca suntem prea prosti sau prea interesati ca sa nu l gasim.

    Dar am o intrebare…crezi ca ministrul sanatati ar fi trebuit sa isi anunte demisia imediat dupa incredibil aintamplare ?! chiar daca este pus politic si chiar daca altul la fel ca el ar fi venit acolo. Sau consideri ca dl Bogdan Marinesc,managerul spitalului, ar fi trebuit sa paraseasca corabia ? mai exista mandrie in tara asta ?! respect si demnitate ?! ce e aia ?

    ministra udrea cu u mic….presedinte! eu o votez.

    Succes Victor Ciutacu.

  44. Am o stima pentru dvs.- poate o sa ma credeti .
    Lucrez in sistemul sanitar din 1989 – si nimic nu este bun-totul este un mucegai. Toti directori/manageri spun ca este, dar nu este, ca fac, nu fac absolut nimic dar nimic. dupa 28 ani vechime am un salariu de 500 Roni. Cum sa traiesc? Si nu i-au spaga asa cum se spune, si nu am nici cum sa iau, cand vezi in jurul tau numai femei cu cancer. Ce inima sa am sa i-au de la aceste persoane? Am incercat sa mai imi gasesc un job dar unde? NICAIERI . Cine ne poate ajuta pe noi cei mai mici. Noi suntem de vina daca se intampla ceva/daca moare? NIMENI. Noi platim.
    Va doresc numai bine

  45. de ce au retinut-o?eu am fost in spital pentru o amarata de fractura deschisa si pe salonul de ortopedie[tot salonul,cu ortopedie si chirurgie reparatorie la un loc]era una bucata infirmira care nu a putut schimba lenjerie patului in care eram pentru ca nu FUNCTIONA spalatoria,nu mergea o amarata de masina pe care o adusese GAINUSA[daca stii depre cine vorbesc]

  46. @ANDA: Ce sa se faca in bloc in Romania? Cred ca ai uitat in ce tara traim. Ca sa se intample asa ceva ar trebui sa stim in primul rand ce e aia solidaritate. Si ar mai trebui sa stim ceva, ar trebui sa stim ce e aia vocea publica… dar asa ceva nu exista la noi si nici nu va exista pentru ca suntem o turma de oi care putem fi prostiti cu pixelul albastru (cel putin aproximativ 51% din noi).
    Crezi ca intre medici nu sunt suficienti care ar fi instare sa pupe un dos basist pentru un post caldut? Sa nu mai vorbim de asistente si infirmiere care in marea majoritate sunt persoane mediocre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.