Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Reverenţă pentru un privilegiu

Reverenţă pentru un privilegiu

Da, informaţia prezentată de Mediafax e reală. Emisiunea Vorbe grele nu se va mai difuza, din luna septembrie, după trei sezoane şi jumătate, pe Antena 2. Dar ea va exista în continuare. Nu-mi cereţi să spun unde şi de când, n-am s-o fac înaintea postului respectiv de televiziune. Respect şi contractele semnate, şi cuvântul dat.

Nu-i nimic spectaculos. Nu m-a dat nimeni afară, iar eu nu am lăsat baltă pe nimeni. Vorbe grele a fost, din prima zi de emisie a Antenei 2, emblema postului. A generat interes, a produs exclusivităţi grele şi, nu în ultimul rând, bani. Cine are memorie şi măcar un vag interes pentru subiect îşi aminteşte că, imediat după alegeri, am spus de cel puţin două ori că am obosit. Mulţi m-au acuzat că mă alint. Uite că nu-i aşa. Nu-s robot, se adună toate, de la oboseală şi iritare că tragi ca boul de tine, până la blazare şi integrarea-n peisajul zilnic identic. Uneori e bine să schimbi. Asta fac.

A fost o decizie grea, luată, de comun acord, încă de la începutul lunii august. Antena 2 avea nevoie de timp să-şi caute înlocuitor, eu aveam nevoie de timp să mă hotărăsc dacă mai am chef să fiu maimuţă de stică şi, dacă da, pe ce cracă să-mi agăţ coada. N-am anunţat nimic, nici eu, nici Antena 2, fiindcă nu de mediatizare aveam nevoie, ci de linişte. Dacă reporterul Mediafax nu m-ar fi sunat să confirm încetarea colaborării şi dacă nu l-aş fi respectat pentru modul în care am colaborat de fiecare dată, aş fi continuat să tac. În fine, acum, că tot a devenit publică povestea, asta e. Mi-e tare greu să mă obişnuiesc cu gândul că n-o mai virez seara către studioul din Romexpo, fiindcă Antena 2 a fost unul dintre punctele luminoase ale evoluţiei mele profesionale, dar, odată luat cu munca, îmi va trece.

În ciuda momentelor tensionate şi a isteriilor de fiecare seară, pentru mine a fost un privilegiu să colaborez cu cei care au construit Antena 2 şi muncesc din greu pentru acest post de televiziune. O să-mi fie dificil să nu mai urlu: “nu mai ţipaţi, bă, la Jana!” Vreau să mulţumesc public echipei pentru tot. Şi să-i asigur pe toţi că, indiferent dacă ne vom mai intersecta profesional sau nu pe piaţa media (cu unii, cu siguranţă, da), uşa mea şi telefonul vor rămâne deschise pentru ei.

P.S. Pentru a tăia din start apetitul pentru teorii conspiraţioniste al imbecililor binevoitori, precizez că scriu şi public acest post din redacţia Jurnalului Naţional (parte a Trustului Intact), al cărui redactor-şef rămân.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Reverenţă pentru un privilegiu

  1. Eu ştiu că omul sfinţeşte locul, aşa că nu-mi pasă de unde veţi vorbi; e important să continuaţi cu vorbele grele… la greu! Şi să nu lipsiţi de la Gâdea din emisiune!

  2. Domnule Ciutacu!!! Sa mor eu de…ras! Daca v-ati vedea macar 5 minute in emisiunea asta de la d-na Firea, langa Gioana!:))) Nu ma “bag” in probleme adanci, da’ sa mori de ras din dragoste de haz?!!! N-aveti nici o tangenta cu disimularea!!!

  3. Tin foarte mult la analizele dumneavoastra si sper ca voi avea in continuare privilegiul de a va asculta.Pentru mine contactul cu blogul acesta si intalnirea cu domnia voastra pe sticla este o binecuvantare.Faceti parte din categoria lucizilor si obiectivilor si asta imi face nespus bine.Aveti varsta fiului meu al carui dor ma apasa si in multe feluri razbunati lipsurile mele.

  4. L-am vazut pe Geoana in emisiunea la care ai participat in seara aceasta pe Antena 3 si m-a ingretosat & amuzat in acelasi timp cum il promoveaza & protejeaza trustul vostru pe acest om gol, demagogul fara pic de continut. Imi amintesc si de campania la PMB din 2000 (parca), cand omu’ vostru participa numa’ la emisiuni aranjate (cu Gabitza, fireste), daca nu e “conectat la aparate” deraiaza usor.
    Daca Basescu era atat de prost & gol precum omu’ asta, nu ati fi avut deloc puterea sa il atacati, ati fi tinut-o intr-un ras continuu pe seama goliciunii lui mentale.
    Dar, pentru ca Geoana e in tabara care trebuie, il protejati & promovati intr-un mod haios si penibil in acelasi timp.
    Opozitia are oameni mult mai nuantati si mai plini de continut decat aceasta forma fara pic de fond, un adevarat model de demagog impotent. So, aveti pe cine invita la emisiuni anti Base & Co, mai lasati gluma cu Geoana.

  5. @Silviu: in cazul in care n-ai priceput, eram la fel de invitat in emisiune ca si Geoana.

  6. Mi s-a parut mie ca ai uneori niste grimase care nu erau pe motiv de Base… 🙂

  7. Maiculitaaa ce de comentarii!!fiecare are dreptul sa-si aleaga calea pe care o doreste!! cine vrea sa-l urmareasca pe Ciutacu in continuare n-are decat sa apese alt buton al telecomenzii si gata! Fapul ca nu dezvaluie postul, ora de difuzare si alte informatii trebuie apreciat intrucat un contract trebuie respectat iar cuvantul dat e sfant!!Multi ar trebui sa invete din asta!!parerea mea!!Iti doresc multa bafta, putere de munca si sanatate!!

  8. AU NENOROROCIT TARA ASTA !!! ESTE DE NERECUNOSCUT !!!…
    SUNT MAI NENOROCITI DECAT TOATE GUVERNELE DIN ULTIMII 50 DE ANI !!!

  9. @Richter: Mare secret, mare tensiune, monser. Uita-te pe Antena 3, acolo il vei vedea. Sau la o alta Antena, doar nu crezi ca omul pleaca cu emisiunea la o alta televiziune dar isi pastreaza jobul de la ziarul din trust.
    Eu m-as baga si la un pariu in acest sens. Parol!

  10. Am citit un mesaj penibil pentru zilele pe care le traim. Al unui Silviu prigonit (!) de Antene, mare iubitor de base.

  11. Sa ramii la fel de ‘sharp’ ca sa folosesc un termen din imagine si la fel de incisiv, dur, si neiertator cu impostura, proasta crestere, ignoranta celor care inca mai cred ca Norvegia este o republica.
    Mult, mult succes oriunde te-ai duce!!!

  12. Ce imi place mie cind citesc parerile unor pisicologi,pisichiatri, anti demagagici, oameni plini,omnipotenti, nederaiati ca dl.Siliviu.Nu i-as spune dumnealui ca-l “iubesc” pe Geoana, dar sa fii atat de ,,acru,, in prezentarea lui fiindca participa la emisiuni “aranjate”(?)…sa nu deraieze?Pe o scala de la 1 la 100. eu m-as gandi ca “protejarea&promovarea” cea mai eficienta, pe prima treapta ar fi Nasul(televiziunilor) Radu Moraru.Si ,ca final, diplomatul”cu goliciune mintala” e (totusi)al doilea om in stat si nu a fost pus acolo de “destepti” a la Bo(bo)c.Dar cum dl. Silviu este un fin observator la grimase, inseamna ca e un privitor consecvent al A3 si lucrul acesta ma face fericit.

  13. As mai adauga ceva; o intrebare pt dl Silviu.Daca se mai uita si la alte posturi tv(anti Basescu)cum ar caracteriza pe ” demagogul-plin de continut” d-na senator Placinta.Asta vazand ca d-lui este un fin observator la grimase…

  14. Bravo! Schimbarea e buna. O sa ne lipseasca emisiunea, dar sper sa ramai pe sticla. Abia asteptam (eu si sotul meu) sa vedem unde o sa te vedem. Daca nu, oricum urmarim ce scrii aici. Important e sa nu dispari de tot din viata noastra :)). Sper ca ai avut un concediu relaxant impreuna cu familia. Numai bine!!!

  15. @fany: si Placinta e varza, nu stie nici macar sa vorbesca limba romana fara a face greseli gramaticale. Adica la fel ca Geoana, acest mare om de stat, cu 2 facultati si nu stiu cate alte specializari, care vorbeste aceeasi limba romana ca si Marean V. Diferenta dintre Placinta si Geoana – ca asemanarea am bifat-o deja – este ca al “2-lea om in stat” e promovat la greu si nu inteleg de ce, ca nu prea are cu ce, bietul. Cum spuneam, opozitia are oameni muuuuuult mai interesanti decat acest “born to be loser”.

  16. va spun eu ma baieti
    ciutacu va face emisiunea pe antena 3 in locul lui badea care a anuntat si el ca emisiunea ajunsa la 6 ani e pe gata
    “vorbele grele in gura presei”

  17. Varu, sa nu te duci la B1 tv ca eu nu te mai urmaresc!
    Fa emisiunea ta si te voi urmari si citi. Sa ai bafta si multa sanatate!
    Cu respect!

  18. Vad ca ma bagi in seama; n-ai vrea sa vii si cu nume concrete , ca de ,,si altii,,nu prea am auzit.Daca traia nea Marin, era altceva…

  19. NEA Silviule, placinta am ,,mancat,, de Geoana m-am ,,spalat,, dupa Ponta, cine vine? Sa nu ma mai iei cu,,altii,,ca pe Nastase il vrea mort Basescu, Mitrea plange ca a ramas p-afara, Diaconescu a roit-o, Vanghelie ramane in Rahova si face facultatea la Spiru Haret la FF, samd. Fi barbat si da cu pru, nu te mai da dupa matura! NB Sa avem rabdare; Imperiul Ciutacesc nu piere daca nu mai e la A3 Si nici voiajorul Badea n-o sa-i lase din ,,gura,,(presei)pe jmecheri !

  20. “… am spus de cel puţin două ori că am obosit.” … ei bine, Zeus nu prea oboseste si are mult timp la dispozitie. Asta e avantajul lui inaintea contestatarilor care … obosesc.

  21. Initial am zis ca nu comentez aici ,astept decat ,dar pana la urma… Cine crede ca emisiunea l-a facut pe Ciutacu a citit prea putin.Ca sa ma aliniez,Ciutacu v-a facut pe multi ,din “vorbe grele”.Victor,sa ne dai de veste unde ne mai abonam,in rest e ok! Abia astept…BAFTA sa ai!

  22. Eu nu comentez articolul. Am o intrebare – provocare- pt dl. Ciutacu. Am auzit din intamplare ca fratii Basescu ar fi facut scoala de corectie cand erau copii. Stiti ceva?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.