Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Bond. James Bond. Fascinaţia firescului

Bond. James Bond. Fascinaţia firescului

În concediul care tocmai mi se termină am avut privilegiul să dau, de două ori în maximum 15 ore, nas în nas cu Roger Moore (postacii portocalii să-l caute pe Google, mi-e silă să le desenez). Interesant e că prima oară s-a întâmplat la câteva ceasuri după ce, într-o discuţie cu nişte prieteni, îmi amintisem că Roger Moore şi-a împrumutat vocea, pentru un mizilic de vreo două milioane de dolari, guvernului chinez, pe traseul turistic din Oraşul Interzis. De fiecare dată, fatalitatea consumatorului, s-a întâmplat să nu ne întâlnim în blibliotecă, ci să mâncăm în aceleaşi restaurante, situate la câteva zeci de kilometri distanţă unul de celălalt. Şi tot de fiecare dată m-a suprins plăcut modul lui firesc de a se purta. Deşi lumea-l ştia, deşi patronii restaurantelor îl tratau cu deferenţă (dar şi cu discreţie) şi deşi e o istorie, omul e de o nobleţe comportamentală rară. Nu tu fiţe de tabloid, nu tu separeuri păzite de dulapi mergători, nu tu alai de limuzine la scară. Nici nu vreau să-mi închipui cum ar fi arătat, în antiteză, vreo descălecare de “vedetă” dâmboviţeană în Bamboo.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

50 thoughts on “Bond. James Bond. Fascinaţia firescului

  1. …poate tu nu l-ai mai prins pe “Sfintul”.Alb-negru, evident.
    Fiind pusti, asteptam toata saptamina ca sa vina odata simbata seara si bage aia serialul.Daca-mi amintesc bine , era printre singurele importate.
    Duapa aia , a mai umat : “Razbunatorii”, “Manix”, “Kojac”…
    Daca nu am inseala memoria, a fost la cinematograf si un “Bond” ,personaj facut de el.

  2. Nu suportă nici un fel de apropiere personalitatea care este Sir Roger Moore cu vedetele dâmbovitene la care vă referiti,chiar de ar fi vorba numai de numărul anilor de civilizatie adevărată pe care îl are în plus fată de noi poporul din care provine acesta.

  3. Doamne fereste, nu-i dati nutichii vreo idee, ca acusi schimba brendu’ si da frunza de-un milion pe vocea sfantului!

  4. Nobleţea înseamnă,în primul rând,caracter şi educaţie.

  5. Cu toate milioanele pe care le au, chelnerii tot chelneri ramin iar tractoristii tot tractoristi (generic vorbind) 🙂 … fie ca sunt in Parlament la Bucuresti, la Bruxelles sau la conducerea tarii.

  6. Pai, bre, nene Victore, la cat meltenism in stare pura exista la noi in tarisoara, nu se va intampla niciodata ce zici matale.
    Adica “se se simte” vedeta in largul ei, fara sa fie agresata de toti darlaii care “sa se trage-n poze pe mobil, cu vedetili”,cum face mos Traian la “Ciresica”, in Olimp, cu toti chelnerii si cu toata lumea mai buna sau mai rea, care se perinda pe acolo.

  7. Nu exista “vedeta” damboviteana care sa mearga in Bamboo. Tu le consideri pe Simona Sensual, EBA sau Moni vedete?

  8. ehe mai trebuie sa curga multa apa in dambovita, ca sa avem si noi vedete asa senine si fara fite, la noi asa cum spunea in alta postare dl.din italia e plin de prosti, hoti, la televizor nu vezi decat fete care alearga dupa bani, nu mai avem de ce sa ne mandrim, toata lumea care vine in romania vine pt.femei parca suntem o tara in care prostitutia e in floare.dana

  9. Frumos, nu in fiecare zi dai nas in nas cu un “proper, old fashioned, but never out of fashion british gentleman”. La polul opus, scopul in viata al unei vedete autohtone, daca avem asa ceva, e sa epateze cu orice chip. Pacat!

  10. Mai degraba Sfantul. Ca Bond nu m-a convins. Sean Connery e Bond. Na, ca n-am nevoie de google, desi sunt portocaliu!

  11. Prin 2008, am stat câteva săptămâni în Los Angeles. L-am întâlnit la un stop pe Sylvester Stallone. Era la volanul unui Ferrari. La câteva zile distanță, un Aston Martin DBS era să mă calce pe o trecere de pietoni. La volan era Alec Baldwin. A oprit și și-a cerut scuze. 🙂

  12. Vedetele adevarate nu au fite.Nu zic ca e o regula,dar cam asa se intampla cu vipurile reale.Sora mea a discutat cu laureat de premiu Nobel si omul era al naibii de modest si de normal.

  13. In spatiul mioritic, nefirescul este firesc, nonvalorile sunt valori, kitchul este standardul estetic, ignoranta este virtute, grobianismul este efigia nobletei iar ragaitul mental este sublimul poetic.
    Fitzele sunt masura obscenitatii din viata privata si din cea publica.
    Cine se naste pe scara de serviciu, moare tot pe scara de serviciu.

  14. Pe scurt,cam asta este diferenta dintre est si vest.Sigur,putem vorbi de educatie,caracter,disciplina,respect de sine si pt semeni,demnitate,cam toate trasaturile care lipsesc celor de la noi care se autointituleaza….vedete.CAH!
    Ca sa fiu mai explicita puteti sa o vedeti pe Lori-loredana grozea-cum arata in timp ce face cumparaturi,cu o peruca rosie creata,colanti rosii de piele mulati si….binenteles pungile,plasele de cumparaturi musai cu numele firmei,ca sa stim dintr-o privire ca are bani de dat.Cool.
    Si asta nu e tot,oamenii astia reprezinta un brand in adevaratul sens al cuvantului,davada ex tau.Dar ce putem face/Cum schimbam ordinea valorilor si nefirescul,grotescul,penibilul,trivialul?Prin multa igonaranta si prin impartasirea adevaratelor valori copiilor,nepotilor,incercand sa speram ca ei nu vor fi asa si nu vor aprecia valorile gresite.Sigur ca vom reprezenta o minoritate,deja o reprezentam,dar asta este tara si societatea in care traim…in puii mei.

  15. De ce s-ar inconjura de dulapuri mergatoare cand poate sa se inconjoare de femei… vad ca e cu 5 la masa… ce iti poti dori mai mult de la viata decat sa ai langa tine eternul minunat (femeia)! Rai tata.

  16. In general , in strainate o VEDETA inseamna cu totul altceva decat o pitipoanca care isi arata sanii si fundul !!!…
    S-a umplut Romania de ” vedete ” care nu stiu exact ce fac , pentru ca nu le vezi nici dansand , nici cantand : singura lor ” performanta ” este sa fie curva vreunui fotbalist sau manelist …
    Cu cat sunt mai tampite si nu stiu sa deschida gura , cu atat se cred mai ” mari ” si mai de succes !!!
    Acest comportament il vedem , de altfel , in toate domeniile noi : cu cat nu stii sa faci nimic , cu atat te crezi mai genial si vrei mai sus !!!

  17. Chestiile astea se cunosc, deja, pe la noi, cu deosebirea ca, daca intra intr-un local, sa zicem,Beligan,Puric, Visan,etc., nu-i totuna cu guta,salam,vijelie, ori alte…specimene. Deh! Chestie de cultura, bre, nea victore!

  18. da, am observat ca prin stainataturi aia au prostul obicei de a nu avea gaze la creier si de a nu face valuri. paguboase metehne, dom’le!!!:)

  19. Deh, Roger nu croseteaza, nu smotrueste, nu calareste la petreceri campenesti, nu se baga in hore zambind tamp, nu se da drept propriul sau sustinator, nu da la rindea, nu coseste, nu da cu toporul, nu scrie cu oi pe dealuri, nu asculta manele, nu se contrazice de 2 ori in 3 vorbe si … nu are succesuri. Ce sa-i faci?! Soarta! Cand o face macar 2 din cele de mai sus, sa vezi atunci fite pe capul lui!!!

  20. Stiu ca esti fata de altii corect si spui lucrurilor pe nume. Poate vei deschide o discutie in legatura cu “colega” voastra cea verticala si deontoloaga care nu se vinde pe arginti.. Floriana Jucan

  21. oamenii de calitate se evidentiaza prin decenta.decenta e apanajul omului inteligen.la noi nu exista asa ceva.inteligenta si decenta nu stau in acelasi loc,din pacate.

  22. Eşti derutat, bre. Ăla e unu’, Sfântu’, amărât. Păi, se compară el cu Zeus? Nici culoarea pixelilor nu se pupă.

  23. Victor,sa vezi ce vedeta va ajunge Romania prin 2011 ca cea mai saraca tara si cea mai plina de infractori.Am aflat ca prin legea unica a salarizarii care va fi pusa in aplicare in ianuarie 2011,se vor micsora inca o data salariile.Practic, Base si statul roman isi transforma cetatenii in infractori.Ce fac astia cu banii?Cat despre vedeta Ponta ( o spun ironic),inca nu m-am lamurit ce vrea de la politica romaneasca,el si partidul lui.Mi-ar fi placut sa vad pozitia lui Nastase la momentul Rusia-Romania sau il scoatem pe fraier(Geoana) in fata,doar cand ne convine.

  24. @Bogdan
    Se vede din elicopter ca esti portocaliu! Daca ai fi cautat pe Google, ai fi gasit ca si Roger Moore a facut pe Bond. James Bond.

  25. sunt curios daca nu ar fi mai usor sa li se retraga cetatenia unora ca Base,sa nu mai fie nevoie de suspendari..nefiind cetateni romani,si-ar pierde functiile,nu?

  26. Totul depinde de inteligenta individului si de cultura acumulata. “Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul” Cu semidoctii e si mai rau ! Aparenta spoiala de cultura si golaneala si lipsa de bun simt cu care si-au facut averile, furand cel mai adesea statul si pe cei cinstiti din jurul lor, izbucneste in fiecare luare de cuvant – vezi Basescu, Videanu, Berceanu si Blaga, sau mai putin bogatul, marele mic Boc.

  27. in tara noastra firescul a devenit exceptia iar nesimitirea+prostia+fitza reprezinta regula succesului (asa, toate impreuna musai!). nu zic, avem sanse sa ne revenim, dar trebuie timp. am senzatia ca de 20 de ani incoace am intrat intr-o stare de agitatie extraordinara. pana la urma valoarea se va alege si va iesi la suprafata iar ceea ce tulbura apele se va depune usor la fund. deocamdata insa, vizibilitatea e zero, apa e tare murdara!

  28. Era candva,undeva,o tara in care numai Comunismul nu era firesc.In rest oamenii,vedetele autohtone si alte multe cateva lucruri erau firesti,normale ,mult mai normale ca astazi.Totusi desi as fi mult mai tanara nu m-as intoarce la acele vremuri.Macar azi,dornici de normalitate,putem s-o avem plecand pe undeva prin lumea larga.Si am mai putea sa facem fiecare dintre noi lucruri cat mai firesti,adica sa deschidem bine ochii,tot timpul,sa amendam cat de repede putem tot ce este hidos si pervers in asta viata.

  29. Repede , repede ,sa vina Funeriu sa calculeze viteza si pixelul albastru de la Ciresica.

  30. Aaaa, pai cum, si n-ai profitat sa-ti fi facut poza cu el? Nimic pretentios, ceva clasic, asa, luati pe dupa umeri, ca pretenarii :-))) Ia sa fi fost nea gigi, ca iel ie mai popular, mergea sa ai de-un suvenir, inclusiv cocotati pe Maybach, elegant.
    Acuma, pe bune, te invidiez sportiv pentru frumoasa intamplare. Este un personaj cu adevarat rasat, care a avut sansa de a se juca mereu pe sine insusi (chiar si in Bond), fara sa plictiseasca, ba dimpotriva. Ca si John Wayne, intre (putini) altii. Cred ca meritai o intalnire ca asta. Sunt oameni care ne inspira prin simpla prezenta.
    Sper sa il intalnesc si eu, pe 1 ianuarie, la concertul de la Viena. Participa de obicei si prefera sa stea undeva la o loja, la fel de discret. Deci, sanse mici la poza :-)))

  31. Profesionalism si normalitate, multumim de reamintire.
    La noi o astfel de normalitate devine amintire.

  32. Buna comparatia. British GENTLEMAN from the land of her Majesty the Christian Queen of the Britons — vs. — porcul tranzitiei post-comuiste in system semi-prezidential si parlamentar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.