Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Reverenţă pentru un privilegiu

Reverenţă pentru un privilegiu

Da, informaţia prezentată de Mediafax e reală. Emisiunea Vorbe grele nu se va mai difuza, din luna septembrie, după trei sezoane şi jumătate, pe Antena 2. Dar ea va exista în continuare. Nu-mi cereţi să spun unde şi de când, n-am s-o fac înaintea postului respectiv de televiziune. Respect şi contractele semnate, şi cuvântul dat.

Nu-i nimic spectaculos. Nu m-a dat nimeni afară, iar eu nu am lăsat baltă pe nimeni. Vorbe grele a fost, din prima zi de emisie a Antenei 2, emblema postului. A generat interes, a produs exclusivităţi grele şi, nu în ultimul rând, bani. Cine are memorie şi măcar un vag interes pentru subiect îşi aminteşte că, imediat după alegeri, am spus de cel puţin două ori că am obosit. Mulţi m-au acuzat că mă alint. Uite că nu-i aşa. Nu-s robot, se adună toate, de la oboseală şi iritare că tragi ca boul de tine, până la blazare şi integrarea-n peisajul zilnic identic. Uneori e bine să schimbi. Asta fac.

A fost o decizie grea, luată, de comun acord, încă de la începutul lunii august. Antena 2 avea nevoie de timp să-şi caute înlocuitor, eu aveam nevoie de timp să mă hotărăsc dacă mai am chef să fiu maimuţă de stică şi, dacă da, pe ce cracă să-mi agăţ coada. N-am anunţat nimic, nici eu, nici Antena 2, fiindcă nu de mediatizare aveam nevoie, ci de linişte. Dacă reporterul Mediafax nu m-ar fi sunat să confirm încetarea colaborării şi dacă nu l-aş fi respectat pentru modul în care am colaborat de fiecare dată, aş fi continuat să tac. În fine, acum, că tot a devenit publică povestea, asta e. Mi-e tare greu să mă obişnuiesc cu gândul că n-o mai virez seara către studioul din Romexpo, fiindcă Antena 2 a fost unul dintre punctele luminoase ale evoluţiei mele profesionale, dar, odată luat cu munca, îmi va trece.

În ciuda momentelor tensionate şi a isteriilor de fiecare seară, pentru mine a fost un privilegiu să colaborez cu cei care au construit Antena 2 şi muncesc din greu pentru acest post de televiziune. O să-mi fie dificil să nu mai urlu: “nu mai ţipaţi, bă, la Jana!” Vreau să mulţumesc public echipei pentru tot. Şi să-i asigur pe toţi că, indiferent dacă ne vom mai intersecta profesional sau nu pe piaţa media (cu unii, cu siguranţă, da), uşa mea şi telefonul vor rămâne deschise pentru ei.

P.S. Pentru a tăia din start apetitul pentru teorii conspiraţioniste al imbecililor binevoitori, precizez că scriu şi public acest post din redacţia Jurnalului Naţional (parte a Trustului Intact), al cărui redactor-şef rămân.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Reverenţă pentru un privilegiu

  1. Ma intreb de o lunga bucata de vreme (nu foarte, ca te stiu numa’ de frun anisor scortos…) ce cauta oameni ca tine in varful societatii media/publicatii…
    Si, bineinteles, ma astept sa-mi dai o “zmetie”, sa ma dai cu fruntea de peretii blogului in stilu-ti caracteristic, brutal si oarecum vulgar…
    Ai mai avea posibilitatea sa-mi indrugi gogosi idealiste, sa ma “rasfeti” cu o “prelegere” executata cu pompa logica, sa imi spui ca e blogul tau sau, cel mai probabil, sa ma cenzurezi!
    Nu conteaza, am mai vbit cu peretii, singur, alintantu-ma si crezand, ca si tine, ca e important ce spun eu, chiar si fara sa fiu auzit. Ramane undeva si, sunt sigur!, va avea un fel de ecou alchimic in viitorul apropiat sau indepartat 🙂 🙂 🙂

    Deci, da, esti o maimuta. Habar nu am de ce. A, ba nu, nu o maimuta, ci a damn “weasel”, acru si ascutit.

  2. ….probabil ca ramine la A3, astfel creindu-se un sir de emisiuni “caracteristice”. Incep la ora 20 cu d-na Firea, apoi d-nul Dumitrescu, urmat de d-nul Ciutacu, “Sinteza” si incheiat apoteoutic cu “In gura presei”.
    Stiu, nu ies niste ore, dar vedem. Este posibil ca “SINTEZA” sa dispara sau capete un alt format.In ultimul an o gasesc destul de anosta, lipsita de imaginatie…plictisitoare.

  3. bafta multa Victor Ciutacu!!! super emisiune ai facut, super emisiune vei face.

    Cu respect,

    Liuben

  4. Daca tu simti ca e decizia cea mai buna asta e tot ce conteaza. Dar imi vei lipsi la A2 dar nu am dubii ca te vei muta la A3 (sa-i fac pe placul prietenului Badea “sa dea Dumnezeu sa faci emisiunea la A3”)! Deci nu ne dezamagesti, da? la A3 sa te duci ca si asa mi-e dor de Gadea!!! Hai succesuri! :))

  5. @mada: sigur ca da 🙂
    @ulfhendhar: si n-ai reusit inca sa-ti raspunzi?
    @Commenntt: stiu. nu esti singurul…

  6. Daca va fi la TVR – voi fi obligat sa ma uit si eu la postul public.
    Sper sa fie la A3 – pe spatiul 20:00 – 21:00 …

  7. Deci te muti pe alt buton de pe telecomanda mea. Cool!
    Striga lumea dupa tine “Victor, nu pleca Victoreeeee”, ca dupa Michael Jackson 🙂
    Asta e viata, nimic nu este vesnic, nici macar “tonomatul cu ieuro”.
    Poate mai apari si pe la dom’ Gadea din cand in cand.
    Ceva planuri pentru un talkshow “noaptea tarziu cu Badea & Ciutacu”, versiunea reloaded?

  8. O “CALATORIE”spre mai BINE sau spre locul ce duce spre ASCENSIUNE “COBORATOARE”!!Dupa parerea MEA pot fi 2( doua) posibilitati RELE ;Ori Victoras a fost VACCINAT cu acelas SER asemanator cu cel folosit penrte “IMUNIZAREA ” lui CRISTOIU 2.Victoras este “EMOTIV” la MESAJUL celor de la MOLL ,transmis de catre “CARATISTUL ” campion la LOVITURILE date cu DOSUL PALMEI !? ADEVARUL NE va fi TRASMIS dupa o LUNGA si MATURA CHIBZUINTA .

  9. O veste trista pentru telespectatorii Antenei 2, dar te asteptam si la noua televiziune.
    Succes mult !

  10. Sper sa fie A3. Si sper sa fie zilnic. Si daca nu se poate sa fie in locul d-lui Razvan Dumitrescu (situatie ideala), sper sa fie in locul lui Mihai care, in ultima vreme (inainte de concediu) pare cu gandurile in alta parte, nu la emisiunea pe care, candva, o facea magistral. Poate are nevoie de putina pauza.
    La A3 esti acasa, deci nu e o prea mare provocare, iar matale ai nevoie de ceva care sa te anime, sa te intarate, sa te inspire. Dar crede-ma, la 20 de ani merge, la 40 vrei acasa. Dar daca nu e vorba de A3, si indiferent de maniera in care se vor aseza lucrurile (le vei aseza), anunta-ne televiziunea si ora, vom cauta in lista de programe si, daca vei ramane acelasi OM si CARACTER, te vom astepta.

  11. Din punctul meu de vedere, poti sa te duci la orice post, atata timp cat emisiunea poate fi urmarita si de pe net. 😀 Si cred ca e foarte bine ca faci o schimbare.

  12. Eu cred ca domnul Ciutacu va prezenta noua editie de la “Dansez pentru tine”. 🙂

  13. Conteaza atat de putin unde vei fi atata timp cat vei fi! Ca telespectator e o chestiune de telecomanda. Sincer, sper ca esti si vei fi bine. Lumea asta e grea pentru toti dar pentru cei care isi fac o profesie din a le pasa devine si mai complicat.
    Ai grija de tine si sa nu uiti ca avem nevoie de tine, fiindca insemni ceva pentru noi.

  14. Salut Victore…

    Umbla vorba-n targ ca te muti la Antena3 🙂 Daca este adevarat, da-mi voie sa te felicit. Este un “upgrade” atat pentru tine cat si pentru A3. Acum daca e sa fim sinceri, chiar daca A3 are muuuuulte metehne si multe chestii (de imagine / de etica / de profesionalism) de reparat, este fara doar si poate un pic mai sus decat A2. La Antena2, si crede-ma, nu vreau sa te flatez gratuit, emisiunea ta era probabil singura ce putea fi urmarita de o persoana cu creierul intreg. Restul programelor erau pentru gospodine, frustrati si limitati intelectual, iar formatul emisiunii tale statea printre porcariile alea ca nuca-n perete. La Antena3 cred ca Vorbe Grele se va integra mult mai bine in grila de programe.
    Daca este vorba de alt post TV, felicitari pentru modul in care ai ales sa-ti inchei colaborarea cu A2. Mi se par jenanti oamenii care fac o turnura de 180 de grade si incep sa scuipe si sa injure oamenii care cu o saptamana inainte le plateau salarul (sa nu ma acuzi de prea multa subtilitate ma refer la Cristoiu).
    All in all…este bine. Felicitari inca o data si sa vedem ce ne aduce viitorul.
    PS> Ce parere ai de Razvan Dumitrescu? Parerea mea este ca formatul emisiunii sale pare foarte reusit si ca (scuze daca vorbesc urat de noul sef) a depasit deja (calitativ) Sinteza Zilei. My 2 cents.

  15. Indiferent unde va veti regasiti locul ……………va vom urmari cu interes si drag.

    Cu respect,
    Natalia

  16. tot respectul pentru ce ai facut, poate ai nevoie de odihna,cum ai spus si tu ,nu esti de fier,sunt convinsa ca vei face alegerea cea mai buna pt tine.te voi urmari cu interes acolo unde vei hotara sa mergi.

  17. Sper sa te vad pe la Antena 3, pe la Gadea (faceti echipa buna impreuna) Nu cred ca te-a “vanat” Vantu 🙂

  18. tareeeeeee!!!!!!!! acum tu si gadea,daca va lasa “palmuitorul”ardeti-o bine si dati acolo unde trebuie poate se mai trezesc si altii si mai stii punem de ceva

  19. Respectul meu pentru tot ce ai facut la Antena 2 ! Postul la care o sa prestezi in viitor nu are mare importanta pentru mine,atata timp cat iti mentii convingerile si verticalitatea care te caracterizeaza.

    Reverenta pentru Victor Ciutacu .

  20. Nu stiu ce sa mai spun/ce sa mai cred
    Oameni buni am impresia ca nu mai au ce cauta in aceasta tara, dar unde sa plecam?
    Lucrez in sistemul sanitar de peste 20 de ani, dar asa m-am scarbit ca nici nu mai stiu ce sa fac. MINCIUNI, MINCIUNI, VORBE, VORBE si nu facem nimic, dar nimic. Prea mult vorbesc romani fara rost. Politica la noi este numai vorba- toti au luat-din toate partidele, sa fi prea…….sa nu iti dai seama de acest lucru. Toti au fost si sunt santajati pentru ca fiecare partid a fost mituit.

  21. Felicitari!!???Esti un roman neaos-dependent de aprecierile(pupincurisme de-a dreptul)celor din jur.Nu ca vrei sa spui clar si raspicat ce crezi,ci doar de spectacol.Apropo:Cinicul nr.1 din Romania are dreptate sa ne considere prosti si sa ne dispretuiasca.Un lucru pe care nu l-ati sesizat nici voi ziaristii-ne-a oferit sursa averii lui(bisnita) care provine din activitati ilegale =evaziunea fiscala care rezulta de aici ,si toti ati mers mai departe .ori sunteti grei de cap ori nu va duce mintea!!!!Si mai spuneti ca sunteti dur???!!!!Teatru ieftin si se facjocurile altora(adica sunteti manipulati si va place) si asteptati aplauze.La asa presedinte,asa ziaristi si analisti.Succes pe scena!

  22. @Magdici Elena: esti realmente nebuna
    @Camelia: ce legatura are plecarea mea de la Antena 2 cu dezastrul sistemului sanitar si cu dorinta ta de plecare din tara?

  23. Stiu ca nu are legatura,dar Roxana-printesa Ardealului, contrabanda cu tigari?!!!
    Si ca sa aiba legatura, hai sa fac niste supozitii de om traitor si ganditor.Da poate plecarea ta are legatura cu cea a lui Turcescu, si va deschideti amandoi un trust nou,sa deveniti “noua generatie de moguli”.Ha!

  24. Imi va fi dor de emisiunea “Vorbe Grele” dar fara doar si poate era atipica pentru postul A2. Ma inchin in fata profesionalismului, a verticalitatii si a consecventei in opinii. Sper ca Victor Ciutacu sa nu-si piarda nimic din temperamentul care il facea sa izbucneasca uneori. Imi plac si respect oamenii care isi asuma subiectivismul si preferintele (Antonescu si Oprescu) deci astept cu nerabdare anuntul privitor la canalul si ora pe care il regasim, cat mai curand posibil, pe acelasi Vicor Ciutacu.

    Ma inclin cu respect.

  25. umbla vorba prin sat ca te muti la a3 prin asta imi faci o mare bucurie nu mai trebuie sa aleg unde ma uit. cind deschid tv degetul se duce direct la a3. as vrea sa stiu doar data si ora la care va fi emisiunea baga mare cum zice fiica mea. la cit mai multe emisiuni!!

  26. Cred ca in duet cu Grecu…Dana Grecu ar fi interesant. Si eventual emisiunea sa dureze 3-4 ore. 😀

  27. Mult succes pe “noua craca”!
    Te voi urmari cu placere pe oricare post !
    Ai dreptate cu iritarea si blazarea si oboseala … la mine se transforma in
    scarba .. si mi-e teama ca intro buna zi o sa vina si indiferenta ..
    Probabil, posibil , sa se intample si cu altii la fel si pe asta se mizeaza
    … Ha ! De ce nu putem aplica si in politica principul externalizarii …
    angajam prestator de servicii “presedinte” …. poate ar fi mai bine pt
    Ro…

  28. Indiferent unde vei face emisiunea,sunt sigura ca voi urmari cu acelasi interes ce ai de spus,daca va fi in acelasi trust,castigul lor,iar daca va fi in alta parte ,ei sunt cei ce au de pierdut. Iti doresc numai bine,poate mai putin stres,mai multa liniste,multa bafta si audienta in continuare! Cat despre calitatea viitoarelor emisiuni,sunt sigura ca va fi cel putin la fel de buna,am incredere in alegerile pe care le faci,si nu lasa nemernicii sa te calce pe coada…..niciodata! Mult succes, suntem alaturi de tine(toata familia),si te asteptam cu interes in noul debut…..Bafta!!!

  29. Eu nu regret ca pleci de la Antena 2 fiindca eu oricum nu prindeam postul,dar regret pt.tine,ca ai investit mult suflet acolo si ma bucur ca te voi regasi la o alta “Antena”Fii sigur ca prietenii tai,care sunt oameni de valoare si de caracter,nu se vor lipsi decompania ta .Succes!

  30. Din partea mea,poti pleca oriunde,noi tot te vom urmari,in reluare,pe net,nu-i problema.
    Insa,mi-as dori sa ramai la antene…mai ales ca,la A3 odata cu venirea noului director si marea ‘gaselnita’ de la RTV,postul scartaie.Nu mi-a placut RD nici la RTV,nici la A3,mai ales ca de la el a pornit treaba cu pensia nesimtita,ceea ce denota clar lipsa lui de respect pt o categorie sociala,iar de momentele de pupincurism se pare ca au uitat toti.OK,in fine,cert este ca trebuia schimbat ceva,exceptandu-i pe Mircea si pe Dana,alaturi de Radu,insa restul e ceva ce am vazut si ieri,si la alt post,si in alte vremuri…deci s-a cam rasuflat putin stilul de bascalie gen stan,cristoiu,gadea,blondina vorbareata dar atat…
    Scuze daca te deranjeaza afirmatiile,dar chiar nu mi s-a parut ok felul in care a fost pregatita venira lui RD la antene.
    In alta ordine de idei,am vazut azi in ziar lista RUSINII-daca pt unii mai e o surpriza-ziaristii platiti de Rosia Montana sa isi petreaca concediu sa se reLaxeze inainte de a prosti romanii ce buna e apa lor de baut,dupa ce e tratata…Astept o reactie din partea clubului de presa,daca mai exista asa ceva,daca nu … RUSINE!!!!!!!!!!!

  31. Vreau sa va urmaresc la Antena 3, nu de alta dar alte posturi in afara de antene nu urmaresc….. ar fii pacat sa va pierd

    cu stima

  32. dap! la OTV e gramadeala mare si nu se face s-o inghesuiti pe Udrea! plus ca…zic sa nu va impiedicati de boc p-acolo!

  33. unde te-oi duce…SA-TI FIE BINE!!!
    Te gasim noi …
    De schimbat la virsta ta mai greu…
    Bafta!

  34. Cum s-ar zice:
    He took it to the right
    And then right on to the left
    Untill nothing was right
    And nothing was left.

    Sper sa-ti pastrezi broad-band’ul spectrului in ale criticii (ca si pina acum). Bafta, pleasca si invirteala!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.