Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

OK, au arestat asistenta de la Giuleşti şi noi ar trebui să fim fericiţi că instituţiile statului au făcut dreptate pentru moartea la rotisor a copiilor abia născuţi. Habar n-am ce probe privind periculozitatea socială a femeii au procurorii (din experienţă, înclin să cred că n-au mare lucru) şi nu ăsta-i aspectul pe care vreau să-l comentez. Am două idei pe care vreau să le scriu. Încerc s-o fac fără patimă. Sper să-mi iasă.

– Asistenta aia NU a dat foc reanimării şi NU a cârpit cu mânuţa ei cablul aerului condiţionat. NU are în fişa postului nici paza unităţii medicale, nici stingerea incendiilor, nici actele de eroism. Dacă a plecat din salon fără să aibă dreptul şi fără să găsească pe cineva care să stea de şase, la cheful de Sf. Maria ori să se pişe, are partea ei de vină şi, legal, trebuie să răspundă. Însă răspund în egală măsură şi cei însărcinaţi cu PSI, şi cei care se ocupă de achiziţii publice, şi cei de la protecţia muncii, şi directorul administrativ, şi managerul spitalului, şi cei care-l ţin în braţe?

– În oglindă, NU mă interesează că asistenta aia este o femeie minunată şi ultraprofesionistă la o clinică privată, a managerului de la Giuleşti sau nu, de unde am văzut astăzi nişte imagini idilice şi septice la televizor. Şi nici că pacientele care au bani să nască la privat, care au copii vii pe care-i îngrijeşte şi care o tutuiesc în direct la tv o apreciază. Dacă-i pute cumva sistemul de stat, de unde se recrutează de regulă clientela pentru sistemul privat de sănătate, NU o ţine nimeni să se dedice unei activităţi antreprenoriale de succes şi să lase locul liber unei asistente care vrea să muncească, fie şi pe bani mai puţini şi-n condiţii vizibil defavorabile.

Am avut şi eu curiozitatea legitimă, dar şi iritat fiind de ţipetele isterice repetate şi insinuante ale Elenei Udrea, să aflu de ce a lipsit atâtea zile din oraş, pe fondul unui scandal public intens care-i şifonează crunt imaginea, Sorin Oprescu, medicul care, în calitate de primar general, are în subordine maternitatea groazei. Şi, fără vreun mare efort de documentare, am aflat. Concediul (legal) de odihnă al celui pe care-l atacă deşănţat multiministresa şi supuşii ei de partid şi de stat a avut loc într-un spital din străinătate, într-o ultimă încercare chirurgicală de a-şi salva tatăl, bolnav de cancer. Chestie pe care, dacă nu ar fi ţinut să-l atace ca un şacal de o ticăloşie fără margini cum este, o putea afla, de la serviciile secrete care o pupă-n curul mare cu duioşie, până şi ministrul Udrea. Nu ştiu ce mă face să cred că, în condiţiile în care tonomatul care sunt a avut acces (din prima zi a dramei şi de la mii de kilometri distanţă) la informaţia asta, muza care este nu ştia acelaşi lucru din clipa în care prezumtivul ei contracandidat la alegerile locale a ieşit din ţară.

P.S. Am 15 ani de presă bătuţi pe muchie, dar întrebare mai ticăloasă decât cea a reporterului Pro TV Ovidiu Oanţă nu am mai văzut de la o tragedie aviatică în urma căreia nevasta pilotului proaspăt prăbuşit şi mort (care nu fusese informată de autorităţi) a fost interpelată de un alt reporter, întâmplător al aceluiaşi post, cu odioasa întrebare “cum omentaţi moartea soţului dumneavoastră?”

COROLAR: A fost, în sfârşit, identificat marele nemernic care a făcut focul. Arestaţi-l pe Panait Sârbu, dar musai pe persoană juridică!

UPDATE: Mulţi imbecili din presă şi de pe bloguri s-au bucurat zgomotos de răul celor de la Realitatea, când i-a acuzat ANAF de evaziune. Au aplaudat până li s-au roşit palmele când guvernul a introdus plata suplimentară de contribuţii sociale pentru drepturile de autor, de parcă nu făceau şi ei obiectul deranjului. Azi, când constată că au bani de dat şi trebuie să se omoare la cozi sufocante, scâncesc ca pisicii pe la uşi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

  1. Caramitru, Manolescu si alti cacati s-au dus la Vladescu si si-au luat sinecurile … dobitocii de artisti pot sta la cozi linistiti. Ei i-au ales!

  2. Ei, dar de asta ce spuneti ? Justitiarii au descoperit secretul, nu-s dom’le ministrii de vina, nu e de vina nimeni, nu e de vina meseriasul care a lucrat cu picioarele, nu e de vina managerul, e de vina Spitalul. Legea spune ca e posibil, dar nu obligatoriu ca o eventuala culpa a institutiei sa atraga o culpa si a persoanelor. Prin urmare vom putea asista (macar cu mintea) la arestarea Spitalului si nicidecum a persoanelor. Prin urmare asistenta mai are de tras putin pana se acopera bine cei vinovati si mai apoi, cu putin noroc, poate scapa. Oricum vina ei, daca exista, este ce mai mica in aceasta chestiune. ALunecos, alambicat si aproape imbecil este modul in care justitiarii plamadesc Justitia. Plamadeala lor aduce mai mult a carpeala decat a constructie logica.

  3. P.S.: Era sa uit dom’le, a intrat prin telefon in emisiune la Moise Guran pe un om cu probleme grave de comunicare si de exprimare. Un specialist in Drept Penal, Doctor in Drept pe numele sau Gheorghita Mateut. Fratilor, daca un Doctor in drept nu e capabil sa “vorbeasca romaneste”, atunci e clar ce ne asteapta. E absurd. Absurdul lui Kafka e depasit cu mult, asta-i din vagaunile celor mai bolnave minti.

  4. Sure, sir… dar de data asta era groasa. “procedura” cere vinovat, urgent! altfel greu de calmat unii, altii…

  5. Nu am citit toate comentariile, asa ca imi cer scuze daca ma repet, dar sunt cateva lucruri care ma intriga la acest caz:
    1. De cele mai multe ori daca avem un scurt circuit sau consum foarte mare de energie electrica sigurantele (daca sunt bine calibrate)”sar” (in termen popular). Unul din aceste cazuri pare a fi fost si la Giulesti.
    2. Nimeni nu a adunat ca proba si tabloul de sigurante pentru a verifica buna calibrarea acestora (cel putin asa am vazut la TV) Daca s-ar fi luat si sigurantele la verificat e posibil ca “pisica sa fie in curtea altora”, Nu?
    3. 90%, daca nu 100% din aparatele de aer conditionat vin cu un cablu de alimentare de aprox. 1 metru si in 90% din cazuri nu exista priza la 3metri inaltime(spitalul e cladire veche). Deci aproape sigur inadirea s-a facut la montarea acestuia (posibil de firma care l-a instalat) In situatia acesta se afla cele mai multe aparate de aer conditionat pe care le-am vazut pana acum asa ca este o practica comuna care nu a interesat pe nimeni pana acum, mai ales ca platesti pentru cablul pus in plus.(Nu stiu insa cine raspunde)

  6. În legătură cu LINŞAJUL PRODUS LA ADRESA ASISTENTEI DE LA SP. GIULEŞTI:

    1)E halucinant că într-o societate “normală” din secolul XXI se caută desfiinţarea unei fiinţe umane, până la ultima consecinţă a absurdului, doar pentru a linişti furia oarbă a unor cetăţeni care se transformă din victime, în călăi. Cauza precisă a morţii bebeluşilor a fost un incendiu, nu asistenta a provocat incendiul, iar prezenţa sau absenţa ei nu avea cum să împiedice catastrofa. Putea doar să o atenueze insignifiant. Dar de aici până la a susţine că asistenta e cea care a omorât bebeluşii (sau se face răspunzătoare de moartea lor), e prea mult! Dar şi prin absurd presupunând că asistenta era vinovatul absolut, TOT AR FI AVUT DREPTUL, CA ORICE OM, CRIMINAL SAU NU, LA UN TRATAMENT ÎN CONFORMITATE CU DEMNITATEA CONDIŢIEI UMANE. Or noi, deşi ne revendicăm ca o civilizaţie bazată pe valori umane, transformăm un semen al nostru în subiectul unui măcel mediatic, psihic, social, administrativ, trăgând ca hienele de fiinţa firavă a unei biete asistente prinse la înghesuială în jocul marilor interese. ACEASTĂ PERSOANĂ E DECIMATĂ PSIHIC, EA TRĂIEŞTE UN CALVAR MINUT CU MINUT, totul seamănă cu o demascare bolşevică, trebuind să moară un om pentru popor, ea devine duşmanul poporului. I se distruge viaţa, i se distruge cariera, ea nu va mai putea vreodată să păşească pe stradă. Şi pentru ce? Fiindcă suntem nişte şacali sub-umani care vor neapărat sânge pentru a-şi satisface setea de răzbunare, chit că victima e cea vinovată sau nu, ea devine o ţintă a descătuşării şi descărcării tuturor pasiunilor şi frustrărilor nerefulate de decenii întregi.

    2) Trebuie să fiţi conştienţi că asistenta nu e decât un ţap ispăşitor, aleasă în mod convenabil să fie sacrificată pentru că nu are nici o “greutate”. De ce nu se aruncă vina pe graşii din vârful piramidei? Se desfiinţează un pion, iar sistemul merge netulburat mai departe, fără a se corecta nimic. MÂINE SE VA ÎNTÂMPLA ACELAŞI LUCRU. E o strategie clasică: găseşti un ţap ispăşitor, atragi toată atenţia spre el, turma beată de furie se aruncă şi îl nimiceşte, iar între timp adevăraţii vinovaţi stau la căldurică, sistemul rămâne neschimbat, nu se “loveşte” în nimic din ceea ce constituie aisbergul în ansamblul său. E mult mai uşor să desfiinţezi o asistentă, decât să demiţi un ministru, sau să construieşti infrastructură care nu se mai schimbă de 40 de ani încoace!

    3) Adevărata cauză nu stă în plecarea asistentei, în improvizaţia instalaţiilor, în nepăsarea medicilor. Să zicem că se găseşte din fiecare categorie un vinovat. Dacă faci suma tuturor vinovăţiilor, nu rezultă vinovăţia pentru moartea bebeluşilor. O asistentă e vinovată că s-a dus la baie. Un electrician e vinovat că a vrut să realizeze o instalaţie în condiţii precare, având de ales între a face instalaţia sau a rămâne complet spitalul fără acea dotare (alternativă nu este, atunci când nu ai bani pt dotări de calitate). Dar nicicare “vinovat” luat în parte nu poate fi făcut răspunzător de moartea bebeluşilor. Unul răspunde pentru lipsa din încăpere, altul răspunde pentru instalaţie, dar nu ei sunt cei care au omorât bebeluşii. FACTORUL MORTAL a fost combinarea neaşteptată a tuturor acestor factori care, luaţi separat, nu ar fi dus la moartea copiilor.

    4)Să presupunem că un bebeluş nu murea la spital pentru că asistenta s-a dus să facă pipi. Să presupunem că bebeluşul creştea şi mama lui îl lăsa într-o zi să se joace prin curte, ea ducându-se 5 min la WC. Bebeluşul se împiedică prin curte, dă cu capul de scară şi moare. Mama va fi judecată pentru omor? E exact acelaşi caz, luat prin analogie!

    5)Să presupunem că asistenta nu s-ar fi dus la toaletă, credeţi că, în mod automat, bebeluşii nu mai mureau? Aţi văzut-o în filmări cum arată, o fată slăbuţă, cât un metru şi-un şniţel. Dacă izbucnea incendiul cu ea de faţă, credeţi că se trezeau în ea instincte de Steve în balta cu crocodili? Credeţi că ar fi făcut pe pompierul texan, pe Croitoraşul cel Viteaz sau pe amazoana Florentina? Eu cred că fie murea cot la cot cu bebeluşii, fie fugea, ruşinos dar sănătos, să se salveze.

    6)Voi ce aţi fi făcut dacă vi se întâmpla lucrul acesta chiar vouă? Persoane normale, care cultivaţi flori în grădină şi militaţi pentru abolirea pedepsei cu moartea şi pentru pacea planetei, vă treziţi într-o zi într-un concurs de împrejurări halucinante care vă fac să staţi în centrul unui scandal de omor fără să fi avut altă vină decât că v-aţi aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit! Dintr-o dată vă treziţi criminal şi duşman al poporului, subiect al unei maşini de tocat mediatice, juridice, administrative, sociale, şi totul se transformă în cel mai prost coşmar pe care l-aţi fi putut închipui vreodată! Te loveşte trenul din senin, om normal şi pacifist cum erai, şi deodată te trezeşti alergat de trenul tăvălugului nemilos şi imposibil de oprit, de care nu vei mai scăpa toată viaţa! E normal? Răspuns: ţi se putea întâmpla ŢIE!

    7) Ar trebui să ne dea de gândit că într-o societate civilizată, noi, oameni normali şi cu pretenţii, trebuie să măcelărim un alt om normal ca şi noi, pentru a putea dormi liniştiţi la noapte, şi pentru a ne putea continua viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În timpul acesta o viaţă este distrusă. Pentru că ni se pare normal să pedepsim o nedreptate printr-o altă nedreptate, să răspundem la un rău întâmplător, cu un rău regizat şi planificat, diabolic urzit şi de zece ori mai răsunător decât răul iniţial. E ca şi cum te loveşte un copil din greşeală cu praştia, iar tu descarci bazooka în el, ca să îl înveţi minte!

    Dacă am trăi într-o ţară civilizată, s-ar creea o mişcare de solidaritate cu asistenta care acum este persecutată şi decimată fără cel mai mic drept de apărare.

    9) Sloganul “Cum au păţit copiii noştri, aşa să păţiţi şi voi!” spune tot despre mentalitatea unor oameni care nu au învăţat nimic din acest tragic accident, care ar trebui dimpotrivă să ne facă mai uniţi şi mai înţelepţi.

  7. de ce la un spital intretinut din banii bucurestenilor vin sa se trateze cei din alte localitati???

  8. Este mult mai usor sa gasesti un tap ispasitor intr-o persoana. Idiotii au impresia ca lumea vrea ca cineva sa fie pedepsit. Gresit, lumea vrea schimbarea sistemului de sanatate. In cazul in care asistenta va fi condamnata, personal, ma astept la un exod al tot ceea ce inseamna asistenta medicala, pentru ca nu-i asa, de ce sa platesc eu pentru un sistem gresit?
    Cit despre procurorul Iacob… a gasit-o pe Elodia? Cit a costat ancheta privind cazul Elodia? Inteleg ca onor procurorul incurcat sentimental cu sefa lui trebuie sa-si spele imaginea, dar nu pe banii mei.
    PS Am remarcat si eu ca de aprozimativ 1 luna, PDL-ul da atac dupa atac la Primarie, dar ei se intreaba daca mai vrea cineva sef de la PDL in vreo institutie?

  9. Gata, s-a găsit acarul Păun, din cauza căruia am rămas cu ţara-n drum. Când vor mai fi evenimente neplăcute pentru diriguitori, se vor găsi alţi acari. Trist este că suntem o ţară plină de acari Păun şi nu avem niciun prăpădit de mecanic de locomotivă să ne urnească…

  10. Victore, ce se intimpla daca pe un controlor de trafic il trece sa se duca la buda? se ciocnesc avioanele? Orice institutie in care trebuie asigurata PERMANENTA, tre sa aiba protocoale interne care sa prevada ORICE situatie. Dac asistenta avea in fisa postului (semnata de luare la cunostinta) si nu a facut ce trebuia cf protocolului, isi merita soarta. Dar dac nu e scris nimic, nimic semnat si totul e dupa ureche, folclor, atunci arestarea ei e doar IMAGINE. Ca doar de la daci ne omorim pe cei mai buni…

  11. Stimate Domnule Ciutacu,
    Fiind cetatean francez si jurist, de drept francez, va pot confirma faptul ca , intr-un stat de drept si intr-un sistem de drept izvorât dintr-o societate democratica,responsabilitatea statului si cea a demnitarilor care determina procesul decizional este cautata si identificata.
    Sistemul acarului Paun este cracteristic pentru societatile nestructurate,nedomocratice si, in esenta,iresponsabile.
    Sunt gata sa pariez ca adevaratii vinovati pentru starea deplorabila a tarii nu vor fi nicio data,nici macar urmariti,ca sa nu mai vorbim despre pedeapsa.
    Vor continua nestânjeniti sa sfideze si sa-si bata joc de populatie.

  12. Pt Paul-Sorin Tita : f bine zis cu mecanicul!. Mi-a placut mult!
    Pt. Vlad Brasov: Impresionant cat ai scris, f adevarat si trist. Poate mi-au scapat mie unele informatii, dar nu am inteles cum a izbucnit incendiul si a ars asa repede. Martorii au spus ca a fost o bubuitura, deci explozie, ancheta zice ca nu. Fumul ala gros nu era de la un dulap de lemn care ardea de la un scurt care nu a reusit (nu am inteles de ce) sa faca sa sara sigurantele asa cum era firesc. Si daca a fost un scurt, nu s-a blocat si usa cu cartela? SI daca ea era inauntru si usa blocata, ar fi urit si ea nu? Daca erau senzori de fum, poate usa s-ar fi deschis automat.
    Deci sunt multe de discutat, dar unii sunt inversunati si orbi. Vor varsare de sange, asistenta sa plateasca!! Doamne, bine ca au arestat asistenta si mi-am recapatat increderea in sist. medical si juric! dupa cum zicea mai sus Acuvio.

  13. As vrea, respectand proportiile sa fac o legatura intre doua drame care s-au petrecut in ultimele zile in “Romanaica” noastra: drama de la maternitate si o alta drama in care nu au pierit, din fericire, copii nevinovati ci un OM care in dorinta de a-si arata devotamentl si pentru a fi poate “sarit” de pe lista concedierilor colective de la CFR Marfa, si-a riscat viata incercand sa salveze o locomotiva.Ca si in cazul de la Giulesti exista o mare parte de vina din partea politicienilor care conduc ministerele si care in loc sa investeasca in sisteme de siguranta si protectie arunca banii in vant.
    Inainte de 1990 exista o lozinca pe peretii uzinei in care mi am facut practica: OMUL-Cel mai de pret bun al societatii socialiste !
    Acum in 2010 nimic nu este mai de pret decat sa ne facem noi “alesii” palate si vile marete!
    Sunt totusi curios Radu Berceanu si Attila Cseke au instalatii antiincendiu in locuinte ?

  14. Citeam putin mai deveme comentariile articolului si mi-a retinut atentia cel al doamnei invatatoare stresata de faptul ca ar putea sa fie( doamne fereste) in cazul asistentei. Ma gandeam ieri, cand am avut o problema cu stomacul si am stat 35 de minute in toaleta ce s-ar fi intamplat daca eram eu in locul asistentei. Probabil ca multi oameni simpli se gandesc acum la lucrurile acestea dar ma intreb oare cati din cei responsabili cu adevarat de tragedia de la Giulesti gandesc ca noi? Oare cati parlamentari nu vor mai dormi in scaunele lor confortabile si vor lua masuri care sa preintampine nenorociri ca cea de la Giulesti? Oare cati copii vor mai trebui sa sufere pentru ca cei care ar trebui sa le ofere siguranta sa o faca? Oare cati dintre cei in masura sa curete sistemul sanitar isi vor face treaba pentru ca omul de rand, fara prea multi bani in buzunar, sa poata fi tratat in orice spital din tara fara sa fie invocata lipsa medicamentelor si a aparaturii? Cati? Probabil niciunul. Dormiti linistiti domnilor. Poate-i visati pe micutii care au suferit si pe cei care inca sufera din cauza nepasarii voastre.

  15. Ascult in momentul asta la tv , cum toata lumea sustzine ca nu se poate afla numele firmei care a montat instalatziile electrice care s-au dovedit a fi fost CAUZA REALA a producerii incendiului.Pentru ca …chipurile s-au pierdut. Le dau (gratuit) un pont anchetatorilor : actele de casa (pe intelesul lor – de contabilitate)nu se caseaza decat dupa o perioada de cateva decenii. Afland catre ce firma s-au efectuat platzile aferente serviciului de montaj-verificare-intretzinere-se va afla…ghicitzi !!??
    Tocmai raspunsul “cautat” cu atata fervoare. Ce zicetzi e posibil ?

  16. In Franta acum ceva ani o persoana a actionat semnalul de alarma intr-un tren si a fugit, conductorul trenului a deblocat franele si a plecat mai departe nestiind ca din greseala a dezactivat complet sistemul de franare.

    In momentul in care se apropia de ultima statie a realizat ca nu mai are frane actionate pneumatic si a uitat complet de franele dinamice, a dat un semnal de alarma general pe liniile de comunicatii cu care a paralizat tot dispeceratul si a fugit in ultimul vagon al trenului.

    Trenul a intrat in statie si s-a izbit de altul care astepta sa plece. Tragedia ar fi putut fi evitata daca conductorul n-ar fi dat semnalul general catre dispecerat, daca n-ar fi uitat ca are si frane dinamice si daca n-ar fi gresit de la inceput cu deblocarea franelor.

    Conductorul a fost actionat in penal pentru ucidere in culpa dar a servit numai 4 ani de inchisoare, ancheta a constatat ca cea mai mare parte din vina o are sistemul in sine. Si asa si era, in urma acestui incident conductorii au primit training suplimentar si sistemul de dispecerat a fost actualizat si adaptat astfel incat o asemenea tragedie sa nu se mai poata intampla.

    Nu pot spune daca acea asistenta este vinovata sau nu dar un lucru e clar, daca ea pica drept tap ispasitor vor mai arde multi bebelusi in Romania.

  17. NU SE POATE S-O AJUTAM PE ASISTENTA AIA SA DEA STATUL IN JUDECATA PENTRU ABUZUL PE CARE L-AU COMIS CACATII AIA DE PROCURORI?! Sa plateasca, fir-ar rasa lor a dracului de securisti imputiti si ceausisti ordinari, pana or muri de foame, si ei si plozii lor infecti… Cum s-o aresteze PREVENTIV, ma?! Voi s’teti tampiti?! Pai, a dat foc intentionat, e pericol public?! Maine vom putea fi arestati preventiv toti, ca nu am impiedicat nu-stiu-ce accident de circulatie, ca n-am salvat pe vreo baba de la viol intr-un sat vecin sau mai stiu eu ce! Scursurile alea de procurori trebuie sa plateasca pentru ceea ce fac, si judecatorii la fel! De ce nu sesizeaza marea UE ce mizerii oribile se petrec in tribunalele din Romania?! De ce continua mascarada cu ANI cand infectia si puroiul in tara asta au atins cote nemaipomenite?! Sa-i ia dracu’ pe toti! Sa crape ca plozii aia, arsi de vii, toate jegurile si scursurile care se fac vinovate de complicitate cu tiranul odios numit Traian Basescu si clica lui de viermi purulenti!

  18. in spiritul hienelor mai sus citat…ma intreb cine e jigodia care ii trage basmaua de pe cap amaratei de asistente cand este scoasa pe treptele procuraturii…reluati imaginile si vedeti…ce mostra perfecta a nemerniciei!

  19. Poate gresesc,dar eu zic ca nu,mi-am facut o lista cu vinovatii acestei tragedii:
    -cei care au dat autorizatia de functionare spitalului(fara sesizoare de fum,eventual legate la pompieri)
    -cel ce a redus personalul;
    -managerul spitalului(ca a acceptat situatia deci a fost partas);
    -asistenta(nu a fost la locul de munca si nu a avut cine sa cheme pompierii f.repede,ca ea sa stinga incendiul…eventual sa scoata copii de acolo)

  20. Anumiti hoti ar trebui sa iasa din inchisoare pentru ca sunt victime ale sistemului. In trecut erau respectati la locul de munca, chiar laudati de sef/sefa, insa cu criza economica au fost dati afara. Acestia se incadreaza in varsta de 38/40 de ani si nu isi pot gasi un loc de munca cu usurinta pentru ca desi arata un cv si anumite dosare de la fostul loc de munca si acesti oameni sunt impresionati cand intreaba de varsta ridica din umeri si spun: imi pare rau, caut pe cineva mai tanar/tanara. Bun, acum aceste persoane poate au o familie destul de mare, ce sa faca? Unii vor fura si apoi desigur sunt inchisi imediat, nimeni nu spune ca acesti oameni au fost victime ale sistemului.

  21. Nu fac decit sa repet ce au spus si ceilalti colegi de pe blogul tau. Asistenta = ACARUL PAUN. Trebuie acuzat sistemul. Acu sa vad justitia cit “singe in instalatie “are . Ca atunci cind a fost vorba de propriile lefuri nu mai stiau onoratii magistrati ce argumente sa aduca. Acu trebuie chemati la bara Basescu si cu Boc, daca se poate in stare de arest preventiv = PERICOLE SOCIALE!

  22. Din pacate femeia trebuie sa astepte si dupa sa se judece pentru drepturile incalcate. Sint convins ca nu va fi condamnata.

  23. sigur nu era vre-un aviz al pompierilor pe instalatia electrica a salonului. Nici intr-un caz nu s-ar fi permis instalarea acelui tip de aer conditionat intr-un mediu bogat in oxigen.
    Pe de alta parte nu este necesara innadirea cablului. Trebuie scos capacul spliterului si legat cablul direct acolo cu papucii corespunzatori.

  24. Buna
    Profit de faptul ca acest subiect este inca proaspat sa va povestesc si eu un lucru legat de simularile de incendiu facute intr-o firma de call center din bucuresti cu sediul in sema park.
    In dimineata zilei de 31 august ma aflam la serviciu apeland in disperare clienti si pe la 10 jumate aud un tiuit care nu se mai oprea si era imposibil de suportat (alarma de incendiu)si imediat un domn responsabil cu evacuarea vine sa ne spuna sa evacuam cladirea si sa ne indrume pe scara de incendiu.Intre timp pe messul intern ne este scris linistiti-va se va opri si team liderul ne opreste din drumul catre scara de incendiu cu o replica nu va opriti din apelat nu iesim nicaieri si desigur nu am iesit iar omul care facea evacuarea dupa o discutie aprinsa cu acest team lider as fost nevoit sa ne lase in pace cu tiuitul inca prezent (a durat cam 15 min totul). Daca ar fi un incendiu adevarat ma ingrozesc la gandul ca am arde ca sobolanii pt ca nu stim sa ne organizam si nu stim ce sa facem nefiind instruiti in acest sens de ex o colega de serv se indrepta spre lift in loc de scara de incendiu.
    Multumesc persoanelor care vor citi acest comment si care vor face cu seriozitate simularile de incendiu pe viitor.
    P.S. lucrul acesta se tot petrece in firma dar de cate ori se intampla de atatea ori ramanem si apelam in loc sa iesim. Sper ca voi sa luati atitudine si sa dati putin la tv astfel de simulare pt ca sunt sigura ca la fel se intampla si prin alte parti nu doar in aceasta companie si deci aveti ocazie sa filmati sau sa faceti rost de o dovada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.