Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

OK, au arestat asistenta de la Giuleşti şi noi ar trebui să fim fericiţi că instituţiile statului au făcut dreptate pentru moartea la rotisor a copiilor abia născuţi. Habar n-am ce probe privind periculozitatea socială a femeii au procurorii (din experienţă, înclin să cred că n-au mare lucru) şi nu ăsta-i aspectul pe care vreau să-l comentez. Am două idei pe care vreau să le scriu. Încerc s-o fac fără patimă. Sper să-mi iasă.

– Asistenta aia NU a dat foc reanimării şi NU a cârpit cu mânuţa ei cablul aerului condiţionat. NU are în fişa postului nici paza unităţii medicale, nici stingerea incendiilor, nici actele de eroism. Dacă a plecat din salon fără să aibă dreptul şi fără să găsească pe cineva care să stea de şase, la cheful de Sf. Maria ori să se pişe, are partea ei de vină şi, legal, trebuie să răspundă. Însă răspund în egală măsură şi cei însărcinaţi cu PSI, şi cei care se ocupă de achiziţii publice, şi cei de la protecţia muncii, şi directorul administrativ, şi managerul spitalului, şi cei care-l ţin în braţe?

– În oglindă, NU mă interesează că asistenta aia este o femeie minunată şi ultraprofesionistă la o clinică privată, a managerului de la Giuleşti sau nu, de unde am văzut astăzi nişte imagini idilice şi septice la televizor. Şi nici că pacientele care au bani să nască la privat, care au copii vii pe care-i îngrijeşte şi care o tutuiesc în direct la tv o apreciază. Dacă-i pute cumva sistemul de stat, de unde se recrutează de regulă clientela pentru sistemul privat de sănătate, NU o ţine nimeni să se dedice unei activităţi antreprenoriale de succes şi să lase locul liber unei asistente care vrea să muncească, fie şi pe bani mai puţini şi-n condiţii vizibil defavorabile.

Am avut şi eu curiozitatea legitimă, dar şi iritat fiind de ţipetele isterice repetate şi insinuante ale Elenei Udrea, să aflu de ce a lipsit atâtea zile din oraş, pe fondul unui scandal public intens care-i şifonează crunt imaginea, Sorin Oprescu, medicul care, în calitate de primar general, are în subordine maternitatea groazei. Şi, fără vreun mare efort de documentare, am aflat. Concediul (legal) de odihnă al celui pe care-l atacă deşănţat multiministresa şi supuşii ei de partid şi de stat a avut loc într-un spital din străinătate, într-o ultimă încercare chirurgicală de a-şi salva tatăl, bolnav de cancer. Chestie pe care, dacă nu ar fi ţinut să-l atace ca un şacal de o ticăloşie fără margini cum este, o putea afla, de la serviciile secrete care o pupă-n curul mare cu duioşie, până şi ministrul Udrea. Nu ştiu ce mă face să cred că, în condiţiile în care tonomatul care sunt a avut acces (din prima zi a dramei şi de la mii de kilometri distanţă) la informaţia asta, muza care este nu ştia acelaşi lucru din clipa în care prezumtivul ei contracandidat la alegerile locale a ieşit din ţară.

P.S. Am 15 ani de presă bătuţi pe muchie, dar întrebare mai ticăloasă decât cea a reporterului Pro TV Ovidiu Oanţă nu am mai văzut de la o tragedie aviatică în urma căreia nevasta pilotului proaspăt prăbuşit şi mort (care nu fusese informată de autorităţi) a fost interpelată de un alt reporter, întâmplător al aceluiaşi post, cu odioasa întrebare “cum omentaţi moartea soţului dumneavoastră?”

COROLAR: A fost, în sfârşit, identificat marele nemernic care a făcut focul. Arestaţi-l pe Panait Sârbu, dar musai pe persoană juridică!

UPDATE: Mulţi imbecili din presă şi de pe bloguri s-au bucurat zgomotos de răul celor de la Realitatea, când i-a acuzat ANAF de evaziune. Au aplaudat până li s-au roşit palmele când guvernul a introdus plata suplimentară de contribuţii sociale pentru drepturile de autor, de parcă nu făceau şi ei obiectul deranjului. Azi, când constată că au bani de dat şi trebuie să se omoare la cozi sufocante, scâncesc ca pisicii pe la uşi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Giuleşti, o tragedie, două unghiuri

  1. Sa nu uitam totusi ca 5 milioane i-au votat pe : udrea, berceanu, videanu, basescu, hoara, etc. Acum de ce se plang ? Si atunci erau la fel. In 2008 i-au votat chiar mai multi. So… Cum zice Badea : « Sa-i vad zvarcolindu-se in chinuri » asta e… ghinion ! Trebuie sa invatam cumva sa fim responsabili pentru ce votam, sa « cascam bine ochii » .

    @piticu disperat : Draga domnule pitic nu te pune nimeni sa citesti ce e aici. Nu-ti place ? « Pa, pa, pa! » (Badea). Daca nu mai poti de grija stresului cucoanei blonde si a lui videanu cauta blogurile lor.

  2. Faptul ca Sorin Oprescu are tatal grav bolnav o stiam si eu,s-a auzit imediat dupa tragedie,acum depinde fiecare ce vrea sa auda in tara asta.Oricum, acum nu mai conteaza ce vrea lumea sa auda si sa vada,tot aceleasi tampenii ni se vor servi in urmatorii ani.
    Acelasi circ penibil ne-a fost servit, cu asistenta cu fata infasurata,de parca as fi vazut detinutii din Irak,maltratati de americani.Bine inteles ca se va extinde ancheta si asupra celorlalti factori care au “contribuit” la producerea incendiului,se vor lua declaratii,etc, intr-un cuvant, structur-le statului isi vor face datoria.
    Ca pana se vor definitiva lucrurile,alte tragedii ne vor lovi si ne vor capta atentia, si vom avea parte de circ la televizor, e partea a doua.
    Mie mi s-a parut la fel de grav accidentul infiorator, care putea fi evitat daca aveam si noi in Romania o autostrada,si despre care Berceanu a spus, fireste,”nu se poate, benzi separatoare?” Eu ma intrbam, astia cand merg in strainatate vad cum se face o parcare in 2 zile, cum se construieste o autostrada suspendata? Sau sunt ocupati cu sopingu da chiloti si sutiene?
    Revenind la asistenta noastra,ea face parte dintr-un sistem care asta a invatat-o sa faca. Asta a vazut in jur, asta a facut. Cred ca peste 80% dintre femeile care nasc in Romania stiu de ce tratament avem parte in maternitati si cum suntem tratate de asistente si infirmiere.Cu tot cu pile la X sau la Y.Nu ai voie sa tipi, sa faci crize, sa te sperii,sa le spui ceva, sa le imputi ceva,esti taxat imediat si esti jignit in modul cel mai josnic. Nu cred ca vedetele patriei au fost injurate cand au nascut, si nu cred ca si-a permis nici o asistenta sa-i tranteasca Andreei Marin un “Traci dracului din gura, nu esti nici prima, nici ultima care naste!”,”Ce p…masii te apuca, cucoana, ca o sa zbori de aici”,”IA-ti plodu si cara-te acasa mai repede, ce, noi te-am imbolnavit, t ai venit ca o aschie aici…”, si multe alte expresii. Asta e sistemul, cum spuneam. La fel cum in alta parte vezi autostrazi cum trebuie,disciplina in trafic,curatenie pe strazi, bugetari care stiu sa respecte pe contribuabil,incepind cu educatoarele, invatatoarele, medicii si cei de la ghisee,spitale bine utilate, asa la noi e normal sa fii injurat, bruscat, tratat cu nesimtire si tupeu in spitale de la infirmiere la medici,sa fii trimis sa-ti cumperi totul de la farmacie,sa te internezi intr-o cladire nesigura si fara aparatura necesara,sa mergi pe strazi pline de gropi,sa vezi in jurul tau gunoaie si caini vagabonzi,sa-ti duci copilul la gradinita unde educatoarele stau la barfe si beau cafele, iar copiii pleaca cu capul spart acasa,sa iti duci copilul la scoala unde are parte de crizele si de metode punitive ca tras de par, dat in cap cu cartea,batut… Cam asta e Romania. Si asta e de mult timp. Numai ca acum, cand e prea tarziu, cand am ajuns pe marginea prapastiei,ne dam seama ca nimanui nu-i pasa de noi.Si sentimentul de frustrare e foarte mare, cand vezi ca la altii se poate, ca in alta parte le pasa si ca poti fi privit ca om.Si ca unii pot trai aici, iar altii sunt nevoiti sa traiasca ca animalele si sa supravietuiasca.
    E doar primul an,e doar o mare tragedie.MAi avem…

  3. Nu poate face nimeni nimic, poate duduia asistenta era la “ora de dat din buci” chiar la un medic in cabinet, asta ca sa-si pastreze postul!
    Oricum, nu e vina ei, si poate daca era acolo, instinctul de conservare ar fi determinat-o sa fuga sa-si salveze “curu'”

  4. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti mare,mare dreptate;din pacate pentru noi care gandim si traim in societatea asta mizera e cumplit ,dar pentru ticalosii si pupincuristii astia care ne conduc si care sunt ORBI de-a dreptul,nu conteaza!
    Vreau sa ramana insarcinata(daca vrea dracul,ca Dumnezeu cred ca nu vrea!),scarba asta de Elena Udrea si sa aiba parte de un doctor si de o asistenta la 180 de grade fata de dl dr.Oprescu si asistenta arestata( fara motive clar expilcate si demonstrate in fata noastra).De ce nu aresteaza procurorii guvernul care ne-a adus intr-o situatie de tot rahatul?EL nu are nicio vina?!In cazul acesta n-avem nevoie de nicio explicatie-intelegem tot ce ne face si cum ne amaraste viata in fiecare zi.

    Va doresc,cu tot respectul,o zi buna,
    IoanaP

  5. @andreioni
    Nu fiti ironic fara sa stiti ce caracter are un om pe care nu-l cunoasteti absolut deloc.
    Iertati-ma,poate ne spuneti cate”ore de dat la buci” aveti la servici,mai ales daca sunteti sef?!Ca asa sunt unii barbati si mai ales sefii…
    Ioanap

  6. Juri ca asistenta si-a prajit paine in salonul de prematuri si focul s-a intins de la prajitorul ei! Numai un pic daca gandesti, ajungi la concluzia absolut halucinanta dar inspaimantator de adevarata ca de vina, direct ori indirect, sunt toti smecherii politici, si ala cu ferari, si bozgorul cu reconsiderarea, si nicolaescu, si rahaturile de partide din tara asta si presedintele, toti cei pentru care interesul personal e mai important decat interesul general, pt care cica exista ei, politicienii! Sigur ca la prematuri ar fi trebuit cel putin doua asistente si sistem de alarmare de incendiu, sigur ca electricianul n-ar fi trebuit sa inadeasca cablul, sigur ca nimic nu merge in tara asta, si sigur ca, in curand, n-o sa mai fie nici macar conditiile jalnice de azi, sistemele care-ar trebui sa guverneze si sa creeze conditiile unei desfasurari normale a vietii, prabusindu-se incet si sigur, in haul nepasarii si urii.

  7. o cred pe asistenta care spune ca nu a avut pe cine lasa in locul sau.situatia asta e in toate maternitatile din Romania.Si la Craiova e la fel unde sora mea este medic neonatolog.Rezident.Dar asta e mai putin important.Sunt zile cand e de garda si are doua asistente.Una e la sala de nasteri, cealalta la copiii nasuti prematur.Oricand se poate intampla aceeasi nenorocire.E de vina asistenta sau SISTEMUL?!Si apoi faza cu controalele…sa fim seriosi.Romanul ca romanul.A trecut, a vazut copiii(ca asta il interesa pe el) si a plecat.Vorbim de domnul electrician.Deci?…

  8. Parerea mea:

    1. Demisia lui Boc(pentru ca a blocat sistemul si si-a batut joc de salarii), a lui Cseke(ca nu a fost in stare sa impuna guvernului solutiile necesare, dupa modelul Miclea), a intregii conduceri de la Giulesti in frunte cu Marinescu, a Dr. Marius Savu, director general al Administraţiei Spitalelor din PMB(pentru ca el este seful cel mare) si a lui Sorin Oprescu(nu pt ca a fost in concediu, ci pt ca nu a fost in stare ca in aproape 2 ani sa numeasca o conducere la Giulesti si pt ca nu s-a implicat deloc in activitatea spitalelor). Mai mult, dupa tampenia cu autostrada zburatoare, acum ii arde de olimpiada in Bucuresti…

    2. Anchetarea penala a tuturor celor de mai sus impreuna cu toti cei responsabili de la Giulesti in functie de fisa postului fiecaruia. Anchetarea penala a firmei care a pus aerul conditionat. Cercetarea tuturor celor aproape 200 de contracte cu diverse spitale semnate de aceasta firma cu un singur angajat. Anchetarea penala a tuturor celor presupusi vinovati de coruptie in cazul contractelor de mai sus.

    Victore, poate vorbim si despre solutii. Ar fi interesant.

  9. Off Doamne, poate sunt putin p-alaturi(off-topic) dar aseara mi s-a oferit o ,,placinta,, amara, necomestibila de catre o doamna(!) senator al Romaniei:*credeti ca daca-l fluierati sau huiduiti (necilivizat !)pe dl. presedinte REZOLVATI ceva?*Cu alte cuvinte”cainii latra, caravana(prezidentiala)trece” fara probleme.Seful e sef si-n pielea goala si domn Basescu face ce stie mai bine, da “flit”(carati-va afara) sau palme.Mai are (teoretic )de stat inca 4 ani la Palat si cine stie ce*surprize,surprize* ne mai asteapta !Prima “palma” va fi,sigur, pt. pensionarii cu mai putin de 100 roni pe luna(pamanteasca)!Mi-ar place sa am puterea de a bea un uzo si 3 beri pt a-i intoarce palma,la un skanderbeg, dar SPP-ul e vigilent si vede tot…plus dna senator Placinta.

  10. Nu sunt specialista in domeniu dar prin forta lucrurilor m-am lovit de urmatorul aspect si mi-am pus intrebari :

    Toate aparatele de aer conditionat care patrund pe piata noastra au o anumita lungime a cablului electric , care la noi niciodata nu ajunge pana in priza din cauza faptului nu sunt respectate standardele europene si prizele sunt plasate prea jos.
    Logic TOATE cablurile trebuiesc inadite sau folosit un prelungitor !Instalatia de aer nu se poate monta mai jos deoarece ,spun specialistii , nu este eficienta.

  11. am o teorie :)…Ciutacu in locul lui Mircea Badea la A3 de la aceeasi ora, alt format de emisiune :).. pe Dumitrescu l-am pronosticat bine tot pe blogul acesta.

    sper sa am dreptate si scuze ca imi dau cu parerea pe un subiect ce nu are legatura cu subiectul comentat aici.

    succes.

  12. Din cite stiu eu in orice sectie de terapie intensiva trebuie sa existe 2 persoane pe schimb si nu una. Un sistem in care acarul Paun este de vina totdeauna, nici nu trebuie sa mai mire pe nimeni ca un conducator auto care a omorit unul sau mai multi oameni si a fugit de la locul accidentului, nu reprezinta un pericol pentru societate, dar cineva care lipseste pentru citeva minute, in conditiile in care nu trebuia sa fie singur, este arestat.
    Nu-i vorba de sistemul sanitar, ci de sistemul romanesc in sine, care este muribund, dar are in schimb politicieni corupti si mincinosi cu o justitie oarba si aservita puterii.

  13. E greu, d-nule Ciutacu sa incriminezi o persoana juridica, de ex. , cea care a semnat contractele cu spitalul ,de montare si de verificare aparate. E greu si pentru DNA sa verifice cum s-au incredintat aceste contracte cu multe zerouri, unei persoane juridice cu un singur angajat( o fi fost specialist in domeniu?).De asemenea, este dificil pentru parchet sa verifice cine avea in atributii, distribuirea in ture a asistentelor, astfel incat, sa se acopere cu cel putin doua asistente reanimarea dar si sala de operatii si de ce se ia o asistenta din salon, pentru sala de cezariene( imi permit sa ma mir, pentru ca am lucrat mai bine de zece ani, in domeniul sanitar).
    Este adevarat ca, nu ai voie sa parasesti reanimarea dar este adevarat ca nu poti sa folosesti “pampersii” micutilor.
    Exista o mare responsabilitate pe umerii asistentelor medicale, care inlocuie la urgenta si atributiile medicilor si daca asi fi in locul asistentei, asi da in judecata spitalul si nu numai, pentru ca nu mi-a asigurat conditiile normale si legale de munca.Cu despagubiri si cu autoritate de lucru judecat.
    Iar daca se va dovedi ca, adminitratia spitalului nu putea face angajarile necesare pentru a acoperi deficitul de asistente, sa raspunda si cel care, cu intentie, pune in pericol viata unui asigurat sau cetatean, prin neasigurarea in conditiile legale a asistentei medicale( inclusiv a medicatiei) in spitale. Parca se incalca dreptul la viata si la sanatate, nu?

  14. Dacă asistenta nu avea un înlocuitor sau pe cineva calificat la care să apeleze să-i tină locul si dacă a lipsit doar cele 12 minute,(de care vorbea procurorul)inclusiv pentru necesităti firesti,atunci eu o socotesc aproape nevinovată.Si-mi mai pun si câteva întrebări,referindu-mă strict la serviciul la această maternitae.Se gândeste cineva,fără a fi mare psiholog,la cât de stresat si de coplesit poate fi un om care este singur într-un salon cu asemenea cazuri,si solicitat probabil si în alt salon sau sectie?Si asta în conditiile bătăii de joc ce îi este aplicată de onoratul guvern în privinta salarizării.Nu trebuie decât un dram de empatie pentru a întelege aceste lucruri.Despre comentariile d-nei ministru,la fel ca despre tot ce-i iese din gură,nici nu merită să facem efortul să vorbim.

  15. @evelics: nu e nimeni nevinonat, sa nu exageram. toti au gradele lor de vinovatie, mai mari sau mai mici, dar de aici si pana la a o scoate pe asistenta criminala-n serie (si, automat, pericol pentru ordinea publica) e o cale extrem de lunga si, mai ales, nedreapta

  16. De curind am avut bunicul internat de urgenta la o clinica de inima privata, am platit pentru 4 zile 1500 lei dar a fost supravegheat de cite 3-4 asistente 24/24. Toata lumea o acuza pe nefericita aia de asistenta care se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit si acum plateste oalele sparte ale altora. Dar e la fel de adevarat ca in sistemul de stat totul e contra spaga iar spaga se ridica la nivelul taxei pe care o dai la privat.
    Nimic din tragetia pe care o traiesc parinti nu se poate descrie, copii lor tot morti ramin,dar gunoaiele astea hraparete ce fac pentru a preveni asemenea situatii pe viitor?Unde sunt acele mamici care au fost foarte disperate ca li se taie alocatia pentru cresterea copilului?
    Toti care sau vazut cu saci in caruta acum stau si beau bere la soare iar ceilalti sunt nepasatori si fericiti ca nu au fost in cauza.
    Sa ne fie rusine la toti

  17. e strigator la cer tot ce se intampla…
    – asistenta gasita singura vinovata si “retinuta” 29 de zile ca fiind un pericol social,fiind ultima in lantul “trofic” in acest caz, iar din toate celelalte “verigi” nici unul nu a fost macar mustrat…
    am auzit aseara argumentele deciziei de arestare preventiva…socant!!! (au luat cuvant cu cuvant din codul penal…dar nu fac niciodata analiza de caz…)
    – aberatiile ordonantei si normelor de aplicare a acesteia privind modificarile codului fiscal…
    cireasa de pe tort a fost declaratia “nu aveti de depus decat 25 de declaratii pe an!!!”
    poate raspunde Boc si ai lui cine ii plateste pe acesti contribuabili pentru zilele pierdute pe la ghisee (minim 2 saptamani pe an)???
    ma gandesc la o solutie avantajoasa ambelor parti (glumesc desigur)…ma duc si depun/ platesc toate darile, luna de luna, cum vor ei, si ei imi reduc din impozitul pe venit la sfarsitul anului echivalentul a 2 saptamani de lucru (petrecute pe la ghisee), platite la valoarea medie din contractele mele, normal…sa vad, le-ar conveni???
    cum vor astia sa facem asa ceva, noi cand DRAQ mai muncim???
    stii care ar fi pedeapsa suprema pentru guvernantii astia?… sa-i imparti in 2 echipe, unii de o parte si altii de cealalta parte al unui ghiseu si sa completeze si sa plateasca pe vecie taxe si impozite… asa ar stii si Boc ca sunt probleme…ca el saracu nu vede…

  18. Victor, dacă femeia asta murea acolo în flăcări? Cine mai era vinovat? Ea, ca nu a percutat la timp? pentru 4-6 milioane, se presupune că femeile astea ar trebui să moară, să facă pe ele și să suporte orice? …

  19. @cretinitati

    Exagerezi. Mie mi-a luat foc televizorul, la propriu, acum vreo 10 zile. Am sarit din pat, am dat jos toate sigurantele si am turnat apa peste el. Asta, pentru ca am fost acolo. Daca l-as fi lasat deschis si as fi fost plecat din camera, aveam toate sansele sa-mi ia foc si mobila. Problema ei este ca nu a fost acolo unde ar fi trebuit sa fie, sau ca n-a lasat pe altcineva in locul ei. Daca era acolo, era destul de simplu sa impiedice dezastrul.
    Cat priveste salariile, ele sunt aberant de mici, insa nimeni nu sta doar pe salariu intrun spital, sa fim seriosi. Ba, chiar se dau spagi serioase sa intri ca asistenta in spital. Stiu eu vreo doua cazuri concrete.

  20. Cum Prim- ministru nu exista dpdv politic , restructuraraea asta haotica si imbecila din sistemul de sanatate si un numai, i-o atribui “ consumatorului sef “ de la Ciresica, deoarece, se stie ca fara sfaturile (ordinele ) lui, nimic un misca in guvern.
    Sunt multe inregistrari video in care matelotul cu chelie ne dovedeste “dragostea” si respectul lui fata de poporul roman , asemanatore cu dragostea lui Hitler fata de evrei, si de aceea, ii doresc, ca si moartea pruncilor din maternitatea Giulesti s-o aiba pe constiinta ( daca o are ) ca si moartea zecilor de mii de oameni de pe soselele tarii, datorata lipsei de autostrazi de care se face responsabil, in calitate de fost Ministru al Transporturilor in mai multe mandate.
    Asistenta in cauza are partea ei de vina fara discutie, insa, nu se impunea arestarea ei deoarece nu este un pericol public si nici nu poate influenta martori sau modifica probe, asa ca e doar praf in ohii lumii.Curat romaneste.
    Sper ca , cu toata drama extraordinara care a avut loc, asistenta sa nu fie pedepsita mai sever decat a fost pedepsita de exemlu, nevasta lui Adrian Paunescu cu ceva ani in urma , cand a omorat trei oameni nevinovati intr.-o depasire criminala si cretina pe contrasesns.

  21. Mi-am recăpătat încrederea dorită de autorităţi prin reţinerea asistentei, în sistemul medical şi cel juridic românesc.
    Pentru alte situaţii neprevăzute, cutremur, inundaţie, explozie, incendiu mai sunt asistente!

  22. Domnule Ciutacu, de ce Oprescu avea voie sa lipsesca de la serviciu, pentru tatal de 90 de ani, si o asistenta nu are voie la pipi, ca este o criminala? Altfel, cati din noi, “pulimea” ne permitem sa ne tinem parintii bolnavi intr-un spital din Germania? Cum isi poate permite Oprescu, care tehnic nu poate avea salariu mai mare decat presedintele tarii, sa zicem… 4-5.000 lei sa-si mentina un stil de viata destul de stralucitor, sa stea mai mult prin strainatate, si chiar sa-si permita acest tratament extrem de scump pentru o persoana draga din familie, daca nu cu bani furati? Putem sa va cred onest in comentariul dvs.daca nu o aduceati pe Udrea in discutie. Este atat de dureros si fara speranta ce s-a intamplat, incat trebuia, pe acest subiect, sa va interziceti singur implicarea numelui oricarei persoane politice care nu avea atributii si responsabilitati directe in tragedia de la Giulesti. Atat dvs. cat si oricare stirist. Macar de data asta ar fi trebuit sa aveti respect. Sa nu amestecati mizeria politica cu un apel sincer si neinteresat pentru o corecta evaluare a ceea ce sa intamplat.. Nu ati putut. Macar de data asta, pentru acei copii, ar trebui sa faceti o emisiune informata, cu legea in fata, cu ce sa facut si ce nu, cea r putea fi facut, daca se face acum, de ce nu s-a facut inainte, si la final… cine (in opinia dvs./presei) se face vinovat. Este important, pentru linistea celor 5 copii, pentru linistea parintilor, pentru linistea noastra care asistam ca naucii la ce sa intamplat, sa stim un vinovat. Ce treaba are Udrea cu asta? Poate ca-si exprima si ea revolta ca noi toti. Nu stiu. Nu ma intereseaza Udrea. Ce legatura aveti cu Oprescu, domnule Ciutacu? Ce-i datorati?

  23. @catalin: Oprescu nu lipsea nemotivat de la slujba, era-n concediu legal de odihna. nu-i datorez nimic, el imi datoreaza mie. si nu astept sa se achite vreodata. oamenii se oprereaza/interneaza, pe banii lor, unde cred ei de cuviinta; inclusiv in strainatate, daca-si permit. Oprescu si Basescu si-au permis, intreaba-i pe ei de unde. ambii au procedat corect si nu am nimic de obiectat la adresa alegerii lor, daca ma-ntrebi pe mine, chestie pe care am spus-o la televizor, inclusiv la “Nasul”, la vremea operatiei lui Basescu la Viena, cand m-am pisat impotriva vantului de revolta populara. cat despre patetismele cu revolta lu’ Udrea, care si analizele de rutina si la face in strainatate, as prefera sa ma scutesti…

  24. Sunt dezamagit de faptul ca justitia romana a arestat-o doar pe criminala in serie.
    Ma asteptam sa fie arestat si batranelul responsabil cu schimbatul clantelor si insurubarea becurilor.Nu-l cunosc pe cel de la spitalul Giulesti dar presupun ca exista.Cam toate spitalele noastre au un semipensionar care isi castiga o paine muncind cateva ore cu surubelnita in buzunar si ochelarii de vedere legati cu elastic.
    Eu cred ca si el este vinovat.

  25. @catalin: Ai intrebat uite un raspuns. Ieri Nuti=Leana=Saxofonista si cite altele, a avut conferinta de presa, de la sediul PDL Bucuresti, in care a infierat in stil proletar (cauta pe net si vei gasi detalii) toate “organili” implicate in dezastrul de la maternitate. Mai mult a anuntat si “masurili” pe care ea le va lua (nu a precizat in ce calitate) pentru preintimpinarea unor asemenea nenorociri. Ai inteles cum vine problema? Daca nu, mai citeste odata! Si inca odata… Si inca odata… Pina la urma o sa intelegi, ca doar esti baiet distept, frumos…..

  26. iacob,asta,pare oarecum tembel…i s-o fi tragand de la elodia?constat,nu dau cu parul….

  27. Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…(deoarece e deja imputit) de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum ,,Giulesti” ?

  28. @catalin

    Mai lasa-ma cu Nutzi. Ia vezi tu, de unde are bani sa-si cumpere masini, posete, pantofi si alte alea?!
    Oprescu e vinovat pentru alte lucruri care tin de tragedia de la Giulesti, nu ca a fost plecat in concediu sau ca l-a tratat pe taica-su prin strainatate si am scris mai sus despre asta.
    Pe mine m-a enervat si altceva, din categoria “multi vad, putini pricep”. Este vorba de prezenta PR-istei sefe a lui Oprescu, Anca Alexandrescu, in focul evenimenteleor, exact langa Raed Arafat. E usor s-o vezi daca privesti din nou inregistrarile de la fata locului. Grija lor nu a fost decat sa gestioneze cat se poate de bine pentru ei criza asta dpdv mediatic. Ma mai enerveaza ca, desi era in concediu legal, prima lui reactie a venit la 48 de ore de la dezastru.

  29. Mda…cu riscul de a parea paranoic cred in varianta cu incendiul provocat, si nu iscat…probabil oranjeii vroiau sa mai abata atentia poporului de la toate rahaturile facute de ei…pentru astia nimic nu-i prea josnic… ce conteaza moartea catorva copii cand ei au pregatit distrugerea unui intreg popor…in 4 ani suntem rasi de pe harta.

    Oare cine-l plateste pe nebunul de la cotroceni si mai ales udrea o fi tarfa kgb-ista? ca astia ne-au mai tras-o cel putin o data.

  30. De ce trebuiau ca sa o aresteze pe biata asistennta ? Ce rau putea ca sa mai faca?
    Personal ma indoiesc ca este singura vinovata.
    Ar trebui arestati mult mai multi, dar neaparat si cel/cei care au generat personal medical putin in spitalele romanesti.
    Daca norma este de o asistenta la doi hai trei copii, ea de ce avea in grija de patru ori mai multi copii ?
    Na, ca s-a gasit “acarul paun” .

    PS: persoana care tot da cu fierul de calcat peste imaginea sifonata a doamnei prim-ministru, este un brav consilier portocaliu, in orasul prevazut c-un munte si mobilat cu o cetate in virf 🙂

  31. Domnul Ciutacu, dvs. stiti ca nu a fost o poveste inventata de dul Basescu faptul ca Oprescu isi incepe ziua de lucru odata cu incetarea zilei de munca a salariatilor. Stiti ca nu vine niciodata lunea la serviciu, iar martea de lucru incepe pentru el dupa terminarea programului de lucru. Comparati asta cu cele 12 minute ale asistentei. Cat despre sustinerea tatalui in spitalul din strainatate…? Pentru asta a fost in strainatate Directorul Administratiei Spitalelor, in sarcina caruia este coordonarea tuturor celor 21 de spitale, si fara sa fie in concediu de odihna (sic!)si 2 consilieri personali.
    Cat despre Nutzi si analizele ei medicale…, asta zicem si eu; “sa ma scutesti”.
    Va multumesc pentru raspuns.

    Pt.John Doe. Am vazut-o. Si-a facut job-ul , si inca f.bine . I-a spalat imaginea marelui absent.

  32. Referitor la P.S.: Oanţă ca Oanţă, dar oare cum ar fi fost dacă în locul lui era Tănase, căruia noi îi spunem, în familie, “deflagratul”? De menţionat că nu mai suportăm de ani de zile jurnalele PRO TV, cu excepţia “Vremii” lui Busuioc. Prea se dau ei că sunt cei mai şi cei mai…Să fim serioşi! Consider în continuare că este postul TV cel mai vinovat dintre toate pentru multe rele din ţara asta cauzate de atitudinea omului.
    UPDATE: din motive obiective, nu-i pot plânge pe cei care scâncesc precum pisicii, doar îi înţeleg. Eu sunt intrată de ani de zile “în sistem”. Nu numai când se implementează un program nou e naşpa, ci şi atunci când se modifică aplicaţiile declaraţiilor lunare şi se întârzie cu programul de preluare a lor.

  33. Sa reduci tot ce s-a intamplat la maternitatea Giulesti la 1 singur vinovat, fie ea si asistenta, mi se pare stupefiant, revoltator si jignitor!! Trebuie sa fii imbecil sa nu realizezi ca asa ceva e incredibil, e ireal si ca unii chiar ne iau de prosti. Eu tot nu inteleg cum a putut focul sa topeasca incubatoarele in 12 min (cat a lipsit asistenta) + 6 min cat le-a luat pompierilor sa ajunga dupa apel. Sunt sigura ca nu stim defapt ce s-a intamplat acolo, ceva e putred. Dar un lucru stiu sigur, pt ca am vazut imaginile si am stiut si pana sa le vad: au fost oameni acolo care au stat si s-au uitat lung la fumul gros si nu au facut nimic!!! Pe ei cine ii aresteaza 29 de zile? Ce animal sa fii ca sa stai si sa te uiti la fumul gros care iese dintr-o incapere unde ard niste bebei si tu sa nu faci nimic? Abia astept luna septembrie cand am la birou instructajul periodic pt situatii de urgenta (PSI se numea inainte) ca sa discutam cu pompierii nostrii despre acest caz. In firmele private din Romania legea se respecta si angajatii sunt instruiti ce sa faca in caz de incendiu, cutremur, evacuare a cladirii. Nu sa faca poze cu telefonul!! Traim intr-o tara trista care isi lasa copii sa moara, viitorul nostru tocmai s-a facut scrum, drag popor roman! Toata compasiunea mea pt parintii indoliat. Multumesc.

  34. Nu pot să mă abţin să nu mai fac o precizare: deşi zilele astea mi-a venit şi să râd de agitaţia nou-creată la ghişeele instituţiilor ( pentru că unii sunt atât de novici în aşa ceva), e un râs amar, că numai de tovarăşi noi şi mulţi n-aveam nevoie la cozile din ce în ce mai consistente. 🙁

  35. Victor, suntem mult prea ancoraţi în realitatea asta românească (din păcate sau din fericire, cine mai ştie?), ca să nu ne mai mire că, deşi “peştele de la cap se împute”, de plătit, plăteşte “coada”. Cei “mici” vor fi, întotdeauna, singurii vinovaţi. Aşa cum scriam aici, nu m-ar fi surprins să se spună că şi mămicile au fost vinovate, că au născut prematur sau că nu au fugit în străinătate să nască.

  36. Victor,
    E nevoie de un tap ispasitor pentru public. Sa se vada la TV ca “Sistemul” face ceva. Nu se va schimba mai nimic pana la urmatoarea nenorocire 🙁
    Jupanul Oprescu a lipsit la episodul asta. Mai conteaza ca a lipsit motivat sau nu?
    Omuletii astia mici care au murit nu sunt decat niste “victime colaterale”.
    Badea zicea pana nu demult: “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”. Acu’ se potriveste mai bine “traim in Romania si asta ne omoara cu zile”.

  37. vrem, nu vrem protv-ul e cel care a inventat televiziunea mizerabila, de scandal, crime si promiscuitate, prin stirile de la 5. din pacate, suntem o natie de oligofreni iar respectiva emisiune are audienta. tot din pacate, si antena a copiat ceea ce era de prost gust, de la protv si otv. bine ca i-au facut vant aluia de la “acces”…

  38. Offtopic cat o zi de vara…

    Felicitari si tie si lui Tolontan pentru ca ati refuzat sa mergeti in NZ, si felicitari mai ales ca n-ai facut tam-tam pe marginea subiectului.
    Parerea mea este ca cei aflati pe lista se incadreaza perfect cu statutul de fomist ciubucar si faptul ca au acceptat sa faca acest pas, le va atarna ca o bila de plumb pe CV.
    Mi se par juste si afirmatiile CTP-ului..nu le mai repet, cine este curios le poate gasi pe net.
    Cel mai comic mi se pare piticotul Ioan Tî Morar care pana ieri se dadea rotund cu cinstea si deontologia lui. Gretos personaj.

    Drujbaru out.

  39. Pe persoana fizica era fix domnul Marinescu(parca asa il cheama),marele doctor.Era deranjul mare.Ca tot veni vorba de evaziune fiscala-art.6 legea 241/2005-“contributii cu retinere la sursa”.M-as fi bucurat ca Vladescu sa citeasca totusi legea evaziunii fiscale.Deci, nu e cazul de infractiune.Ca se stipuleaza clar in lege.Sa se duca la sursa Vladescu sa isi ia banii.In rest nu e cazul de infractiune,doar de penalizari,cel mult.

  40. Cea mai stupida intrebare a venit azi cand pe mama unui copil ars la Giulesti a intrebat-o un reporter daca e ceva in lumea asta care poate sa inlocuiasca pierderea copilului.

  41. @catalin: mai catalinus… m-a inzestrat mama natura cu oaresce ureche muzicala… scrii de parca ar vorbi «blonda lu’ base »… esti cumva un admirator al doamnei udrea?

  42. Staţi liniştit: NU-şi va asuma NIMENI NICI O RESPONSABILITATE! E prea pufos fotoliul pe care îl ocupă fiecare dintre cei care au funcţii publice. Da’ se pricep să-şi dea cu părerea. TOŢI.
    Şi spitalu’ va fi scos cumva la privatizare după desfiinţare?
    Ăştia de la ANAF au auzit cumva de plata şi de formularele on-line? Sau se strufocă, până cad în fund, de cum să-şi bată joc de oricine, oricând?

  43. Doamne…ce de prosti!Eram sigura ca ultima gaina din gostat va plati pt un sistem infect si defect,iar restul vor tatai de pe margine a paguba.
    Este ireal cum nimeni nu ia atitudine.
    Cum de este incadrata la omor din culpa?A pus ea incendiul/A facut ea revizia tehnica?As dori sa se scrie in presa ce firma si pe cati bani,daca este singurul spital unde firma respectiva s-a ocupat cu dotarea si intretinerea aparatelor de aer conditionat s.a.m.d.
    In alta ordine de idei ar fi interesant pt noi toti sa aflam si parerea unui specialist,pt ca in 12 min de la un cablu care nu a facut explozie-dupa cum sustine procuratura-arde metalul si se contorsioneaza asa.Si apropo,d-le procuror,intr-o camera plina cu O2 terapeutic,adica 100% O2,intotdeauna exista explozie,la asta chiar ma pricep.Iar la un incendiu,deschiderea unei usi sau a unui geam,deci intrarea de oxigen -alimenteaza,iar persoana ia foc,deci…cat de ars e primul care a intrat in camera?Nemaivorbind de usile cu sistem de cartela,in cazul in care 24 din 24,conform fisei postului cineva trebuia sa fie acolo?Dar ca e incalcare a normelor functionarii sectiei de terapie intensiva-infanti-prematuri,nu se ia nimeni/Directorul de ce a acceptat incalcarea acestor norme?Aha,sa nu fure cineva copiii cat timp asistenta singura pe tura,ne ajuta la cezariene,nasteri,cafele,ca de mers la wc oricum nu are voie…in ce lume traim.
    Deci hai sa spunem ce s-a intamplat de fapt acolo si sa luam capul pestelui si pe urma sa ne ocupam de coada,nu credeti?

  44. Simt nevoia să mă exprim pe tema statului la coadă la diverse instituţii, pentru că, după ziua de azi, mi-am dat seama că unii cred că tocmai au inventat roata. Ei bine, a fost inventată demult! 🙁
    Oameni buni, cei care fac contabilitatea firmelor stau de foarte mulţi ani fix la acest tip de cozi! De foarte mulţi ani! Eu personal, o fac din august 2000. Ingineră fiind, în august 2000 am fost motivată/nevoită să învăţ contabilitate. De atunci, fac lunar aceste cozi. Am stat, în acest interval de timp, inclusiv la -10 grade Celsius, afară. Iar în interior ni se dădea drumul câte 5-6 persoane, să nu fie deranjate doamnele care preluau declaraţiile. Am zis că dacă nu mă tâmpesc de la aceste rânduri, atunci nici n-o s-o fac din alt motiv. În general, merg să depun declaraţii atunci când ori e caniculă, ori e altă intemperie afară. Dat fiind că eu merg cu maşina personală dotată cu aer condiţionat. Şi mă gândesc că alţii, care circulă cu transportul în comun, aşteaptă o vreme mai prielnică. Sper, astfel, să dau de cât mai puţini concetăţeni la rânduri.
    Să transmit online nu-mi prea place, acolo unde e posibil, că prefer, ca tot românul, să am afurisita de ştampilă de înregistrare de la instituţia respectivă. Totuşi, la Casa de Asigurări de Sănătate, după ce într-o zi am fost de trei ori şi n-am îndrăznit să mă aşez la coada imensă, m-am hotărât. Stătusem de mai multe ori la cozi de 2-3 ore, şi nu mai voiam. Dar trebuie să n-ai concedii medicale, pe care trebuie să le înregistrezi la ghişeu.
    Ieri am stat la plăţi prin Trezorerie vreo juma’ de oră.
    Când merg la o instituţie şi mă aşez la un rând prea mare, mă încearcă nişte sentimente nu tocmai demne faţă de cei de dinaintea mea, mai ales dacă au mai multe firme de rezolvat.
    Welcome to my world!

  45. Eu va descriu o zi din viata unui doctor din spitalele Romaniei care zilnic isi petrece acolo ore fara sa le numere, pentru ca nu lucreaza la program fix, ci cat este nevoie, adica 8-10 ore pe zi, din care sunt retribuite jumatate si acelea la nivel de gunoier. A unuia care este umilit zilnic de societate, dar trage ca un bou in conditii de stress si consum intelectual maxim, cu o asistenta la 25 de pacienti care alearga nauca de la un salon la altul, cu pacienti care cer tot felul de nastrusnicii pe care le-au citit pe forum sau le-au auzit de la vecini, cu slalom zilnic printre lipsurile din spital si telefoane la colegi (imi faci asta pentru pacientul cutare, il poti primi pe altul, lucreaza laboratorul proba asta sau iar nu are reactivi), si de la colegi (hai, vezi-l si pe pacientul asta, hai repede, am nevoie acum de tine), care inghite 2 biscuiti pe la ora 14 in timp ce alearga pe coridoare, care cand ajunge seara acasa, mai si citeste, ca altfel face medicina ca pe vremea bunicii, pregateste documentatii pentru a doua zi (si asta mai ia inca vreo 2-3 ore) si care in fiecare zi isi promite ca lasa tot si pleaca din tara asta. Dar nu pleaca pentru ca are familie si prieteni aici, pentru ca beneficiile materiale nu sunt scopul vietii sale si pentru ca inca mai spera ca idealurile sale nu vor fi tocite de sistemul nenorocit in care lucreaza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.