Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Gata cu expaţii, a murit americanu’!

Gata cu expaţii, a murit americanu’!

Într-un tur rapid al puţinilor redactori-şefi de cotidiane quality care încă mai mişcă şi respiră, Mihnea Măruţă încearcă să afle (nu ştiu dacă şi reuşeşte) dacă-i bine sau rău că nu mai există investitori străini în piaţa asta. Părerea mea o găsiţi, extrasă din text, în rândurile de mai jos, iar pe ale omologilor mei apăsând pe link. Nu am de gând să comentez, vă las vouă plăcerea s-o faceţi. Cu amendamentul că vâltoarea stârnită de plecarea ultimei companii media occidentale din România (care oricum nu se mai implica în managementul societăţii unde avea acţiuni) mi-a amintit de simpatica reclamă cu nea Becu şi famoasa replică a murit americanu’!.

Nu ştiu dacă-i bine/rău, e o stare de fapt şi o iau ca atare. Nu mi se pare, însă, că prezenţa temporară a patronatelor străine ar fi adus până acum profesionalizarea suplimentară a angajaţilor, introducerea procedurilor clare (nu a birocraţiei, să fim bine înţeleşi) ori deontologizarea în sensul corect (nu peiorativ) a pieţei media; sau măcar a acelei părţi controlate de ele. Poate că, privind numai din exterior, făcând abstracţie de colaborările mele temporare cu ziarişti de la media controlate până acum de trusturi străine, nu-s eu suficient de bine informat.

Pe de altă parte, sunt rizibile explicaţiile pe care le dau, la fiecare retragere din România, trusturile de media străine. Să-ţi scuzi propriul eşec de business prin aruncarea anatemei asupra concurenţilor tăi români mi se pare cel puţin jenant. Pe undeva, seamănă cu atitudinea fotbalistului român din străinătate care nu prinde echipa fiindcă e antrenorul naţionalist, are ceva cu el şi mizează pe un puşti netalentat din pepiniera clubului.

P.S. Bun interviul dat de Vântu la Bursa. Tocmai d-aia îl vor înjura toţi imbecilii

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Gata cu expaţii, a murit americanu’!

  1. @mada: motivul violentei lor era ca instig poporul impotriva lui Basescu. este exact ceea ce am declarat

  2. D. Victor chestia aia de la mall m-a oripilat si mi-a adus aminte de doi oameni in situatii oarecum similare.Unul era Coposu, locuia in zona Unirii iar in ’90 au venit minerii la el acasa indrumati de securisti si i-au scris mascari pe peretii casei.Doi tineri, din vecini, dupa ce au plecat minerii s-au apucat sa curete peretii lui domnu Coposu.Brusc, minerii s-au intors si i-au luat cu maciucile pe tineri.Astia ca sa se apere le-au zis: “Curatam locul ca sa scriem noi o lozinca asa cum ii trebuie tradatorului asta”.Coposu era in casa, statea in fotoliu si isi fuma una din tigarile alea ale lui lungi, albe cu geamul intredeschis si auzea ce vorbeau minerii cu tinerii afara.Cand i-a auzit pe tineri a zambit amar si si-a pironit privirea in gol.La ce se gandea toata ziua habar n-am sau poate la viata aia amarata a lui irosita prin puscarii.Pentru ce?Inca n-am inteles.Mai tarziu a ajuns la putere si a facut rahatu praf, tot “oamenii noi”, cu origini sanatoase de la tara, din sate cu CAP-uri puternice, cum erau alea din basarabi, plescoi, crevenicu sau rachitele, ai societatii comuniste au fost victoriosi.A murit trist saracu domn Coposu.Celalalt era Petru Popescu, un scriitor de succes pe vremea comunistilor, ferm convins ca prin scrisul lui poate schimba si revolutiona societatea.La un moment dat era pe cai mari, se combinase cu Zoe Ceausescu.Cand si-a dat seama ca nu poate sa scrie tot ce-I trece prin cap a fugit in America si scriitor de succes a fost si acolo.Dupa 30 de ani a recunosc ut ca scrisul nu poate schimba nimic nici in comunism nici in capitalism.
    Vazand ce ati patit dvs. stau si ma intreb domn Victor: Ce rost are sa te p..i contra vantului ca si asa nu foloseste la nimic?

  3. Suntem departe totusi de ce se intampla in Rusia (sau Mexic, Bulgaria, Albania s.c.l…)…ca aia au atractie la kalasnicoave si ziaristii incomozi is mătrăşiţi pe bune , ai “nostri” ca brazii- cu ceafa rasă si mucii pe piept ,nu au depasit faza intermediara a bâtei, pumnului sau a jucariilor cu bile si gaze.Slava Domnului macar pentru atat.

  4. @Mas:
    Stiti ce zicea regretatul Mare Om, sir Ion Ratiu ?
    Spunea asa: “democratie este atunci cand mor,daca trebuie, pentru ca tu sa poti sa nu fi de acord cu mine .” Eu spun ca libertate este mai mult decat democratie (=puterea poporului).In libertate nu se moare pentru asa ceva…

  5. Ei nu instiga la nimic?
    Pe mine nu m-a instigat nimeni cand nu l-am votat pe Basescu nici la primul mandat. Si, da, l-am votat atunci pe Nastase,”comunistul”, nu pe Basiiieeeee, democratul. Motivul:nu imi placeau nici atunci circarii, gargaragiii, cei care nu au fata de presedinte si nu stiu sa vorbeasca cum trebuie romaneste, ce sa mai zic de 2 limbi de circulatie internationala.Cate injuraturi am primit eu, de atunci…Acum, vedem ce fata de Europa avem si prin ce suntem cunoscuti. Prin lebede, ca si alea-s de la mare.
    Eu inca sunt socata cand vad cati sustinatori au.Cati blameaza pe bugetarul “cel mai hidos animal inventat vreodata” (cam asa se vorbeste in “structurle” de vaza ale P.D.)si vad numai scenarite comuniste in jur, grele mosteniri si un tatuca-victima.

  6. Cum spuneai si tu, bine sau rau, luam monopolul romanesc asupra presei scrise, in cazul de fata, ca atare si cu asta basta. Investitorii straini din media au venit in Romania cu idei fixe, targeturi fixe, standarde fixe, au intalnit situatii ostile stilului lor si s-au dat la o parte. O idee buna care a ramas insa in urma este cea a “cadourlor la ziar”, ca e bine, ca e rau, ca scade calitatea publicatiei, nu-mi pasa. E bine ca pot cumpara o carte buna, un film original sau o muzica de calitate la pret corect si nu umflat de doua-trei ori.

  7. Buna ziua domnule Ciutacu, ma bucur ca sunteti bine dupa incident, dar va marturisesc ca sunt oripilata la cat de putina siguranta avem in tara aceasta, am trecut si eu printr-o chestiune asemanatoare, fara factor politic, dar la fel de grava.

    Va doresc numai bine!

  8. Nu-mi place deloc de SOV. Şi nu că aş fi avut bani la FNI, că n-am avut. Dar au avut alţii, şi mai sunt şi alte motive evidente pe care nu le mai amintesc. Dar… INTERVIUL DESPRE BĂSESCU ŞI CURVĂ E TARE DE TOT. Chiar şi dacă nu cred că e tocmai cel mai indicat, cel puţin nu 100%, să vorbească el, SOV.

    Aseară am fost foarte furioşi, eu şi ai mei. Acum ne-a mai trecut, dar situaţia e gravă. Am fi vrut să fim în preajma ta şi a lui Vlad, ATUNCI. Nu ştiu, n-aţi putea voi, Ciutacu, Badea, Gâdea etc., să ne chemaţi să ne plimbăm/alergăm/distrăm împreună pentru câteva ore în Bucureşti? Într-o duminică, cel mai bine.

  9. Este incredibil în ce țară de rahat am ajuns să trăim , după 20 de ani de libertate. Este oribil ce vi s-a întâmplat ieri, mai ales că erați însoțit de fiul dvs.Din păcate, cred că astfel de gesturi de intimidare și de pedepsire a celor care îndrăznesc să gândească altfel decât comenduirea se vor înmulți și repeta , fără niciun pic de jenă.

  10. Iata ca Basescu a dezlegat si misterul renuntarii la sloganul “Sa Traiti Bine!”. Realizind ca romanii nu traiesc bine, Presedintele a venit rapid si cu solutia:

    ..Când toţi o să fim îndrăgostiţi de ţara noastră, o să fie bine…”

    Propun crearea unui nou oficiu guvernamental, care sa se ocupe cu implementarea de politici de indragosteala. Si numirea doamnei Udrea la conducere.

  11. Dumnezeule, aflu ca erati si cu baiatul la mall? Marinaru’ are nu numai acoliti dar si admiratori fanatici, unii platiti, altii idioti, toti dupa chipul si asemanarea lui, probabil niste inadaptati rasisti, betivi si curvari, fara mama, fara tata, agrsivi si periculosi. Sa va feriti nu va invat, ca stiti si dvs, sunt alaturi de dvs dar n-am cum mai mult! Timpuri de rahat, tara de rahat, oameni de rahat, viata de rahat!

  12. Gata m-am hotarat ma fac soldat de weekend.Dar vreau si arma si munitie , sa le iau cu mine acasa.Si mai vedem noi .

  13. Victor, imi pare rau de experienta ta, care poate fi a oricui in democratia talibana din RO. Basescul insa a explicat azi cine e vinovat pentru ne-binele ce domneste in tara. Daca ai linge la bedelisti, conform Primului Bediliu al tarii, ar insemna ca esti indragostit de tara ta. Si daca toti am linge la bedelici, am trai toti bine. Cine are urechi sa asculte, cine n-are sa le linga pe-ale bortocaliului proxim.

  14. Cred ca este timpul sa nu mai umbli fara pistol barosane!!!macar prntru siguranta familiei…sfat pentru toata lumea!!!

  15. Ete dom’le ce zice DEX’ul:

    INSTIGÁ, instíg, vb. I. Tranz. A întărâta, a incita, a provoca; a monta (la acțiuni dușmănoase). – Din fr. instiguer, lat. instigare.

    Tre’ca ploua al dracului de tare pe acasa daca omul nu mai poate deosebi exprimarea libera a opiniei de instigare.

  16. Dl. Ciutacu, eu zic sa le lansati la cei 2 agresori o invitatie la “Vorbe grele” sau la vreuna din emisiunile Antenei 3. Sa-si sustina convingerile intr-un cadru civilizat, daca sunt in stare.

    E posibil chiar sa fie printre ultimii mohicani dintre sustinatorii lui Basescu… o raritate… 🙂

  17. Lucrez intro corporatie si treaba cu procedurile este doar legenda! Orice procedura se transforma intro birocratie, si asta nu numai in Romania ci si ‘in afara’ pt ca toate procedurile sunt facute de niste oameni care nu au treaba cu ‘obiectul muncii’. Asa ca mare pierdere nu este din punctul asta de vedere. Pe de alta parte ce s-a intamplat la Mall este, din pacate, doar inceputul. Maine se gasasi un destept care sa-l agreseze pe un ziarist de la …Romania Libera, apoi drept razbunare urmeaza altul de la A3, de pana la urma are sa ne batem ca prostii intre noi spre sadisfactia altora. Si cel mai ‘amuzant’ este ca daca ar fi sa fie iar un miting lumea ar dansa tot pinguinul. Pentru ca a te lua de cineva care este cu un copil este …si aici sa completeze fiecare cum doreste. In rest D-zeu sa ne pazeasca, ca la cati dobitoci sunt pe lume trebuie sa ai ochii ca musca si sa vezii in 1000 de directii indiferent de ce parere ai. Deja seamna cu anii ’90 cand te lua dracu daca nu ereai cu Iliescu!

  18. Daca o vom avea premier pe aceea “gospodină deraiată de la cratiţă”,ma bate gandul sa fac eforturi colosale si sa plec din tara.
    Da stiu…teoretic nu are cum sa se intample asa ceva,mai ales dupa cat il dispretuieste populatia pe Basescu (si de uitat nu au cum,pt ca saracia is here to stay), dar maica cate paradoxuri au luat fiinta de cand este el presedinte.

  19. Imi pare rau pentru incidentul avut la mall. Traim intr-o lume atat de urata, de meschina, de josnica… Viata insasi a devenit urata. Sau poate doar aici, pe meleagurile basiste…
    Aveti grija! Sceleratul de Basescu e capabil de orice!

  20. Treaba cu mall-ul…ce sa spun,in primul rand ca-mi pare rau si apoi ca era ceva ce plutea in aer.Daca nu ar fi aparut astfel de episoade mi s-ar fi parut o abatere de la scenariu.Parerea mea este ca se strange latul si fiara a inceput sa muste.Aveti grija domnilor,feriti-va de conflicte,accidente,etc. mai ales cand sunteti cu persoane pe care trebuie sa le protejati. Numai bine!

  21. cred ca “americanul” era turc de fapt. Unde ai vazut tu ceva original in Romania? Totul e de suprafata, hai nu totul, dar 98% tot e. Eu zic ca era turc (venit cu tiru’). Vantu nu e usor de prins, cum oare ai putea sa prinzi vantu’ ? E alunecos, inteligent, se schimba repede de la o situatie la alta in functie de interes. Minte cand zice ca-i pasa de oamenii din tara, poate doar de faptul ca nu merge tara asa cum ar vrea el, normal adica, atunci ar putea face si mai multi bani (daca ar munci corect si n-ar fura).
    Cat despre faptul ca iei bataie pe strada, in mall sau oriunde nu e ceva care sa ma mire. Ca ti s-a intamplat tie Victor… nu cred ca ma mira nici asta. Poate doar ca nu s-a intamplat mai devreme, ca lui Mircea. Imi pare rau pentru cele intamplate, dar stiu ca ai trecut peste asta. Sper sa nu ti se mai intample. Asa cum ai zis, celor de rand (eu de exemplu) li se amplifica adrenalina de cateva ori. Nu e ca-n Bulgaria, dar nici mult nu mai e pina acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.