Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cine vrea un chelner la tinichigerie?

Cine vrea un chelner la tinichigerie?

Draga Ciutacu,

Stiu ca esti un om direct si ca nu o iei pe ocolisuri, asa ca m-am hotarat sa te rog sa imi dai o informatie, in masura in care poti. Ca sa intelegi de ce am nevoie de informatia asta, o sa iti dau cateva explicatii foarte scurte.In toamna, eu si prietena mea ne vom muta in Bucuresti la Universitatea de Arhitectura. Eu la Urbanism, ea la Arhitectura. Eu am mai fost la Urbanism un an, dar din lipsa banilor a trebuit sa ma retrag in minunata capitala din “The Carpathian Garden”. Au trecut 3 ani, am mai crescut, am muncit in orasul meu (Ramnicu Valcea) si am capatat ceva experienta.Ca sa pot sa ma tin singur in facultate, parintii neavand in mod real posibilitatea de a ma ajuta, am nevoie de un job.

Problema e ca trebuie sa ma duc la cursuri, asa ca m-am gandit la un job de dupa-masa pana seara. Mi-a venit ideea de a lucra in televiziune sau la vreun ziar, stiind ca se lucreaza 24/7 prin rotatie. Cum mie imi place ce nu ii place lui Base, automat imi plac si mogulii. Cel mai mult imi place insa mogulul tau. De saptamani bune trimit mailuri la Antena 3 si nu primesc nimic. Intr-un final mi-a raspuns o fata de acolo si mi-a spus ca nu se fac angajari, insa nu a stiut sa imi spuna de ce. Poate fata aceea nu a inteles intentia mea: pe mine nu ma deranjeaza sa fiu baiat de mingi, sa fac cafele sau alte lucruri de genul asta, as face orice in limitele rezonabilului, numai sa primesc un salariu decent ca sa pot trai. Am cautat si alte solutii, insa joburi schimbul 2, in afara de cel de chelner nu prea sunt. Daca tot e sa fiu chelner in facultate, macar sa fiu la voi in trust.

Daca imi poti vinde un pont despre cum ar trebui sa procedez sau daca imi poti pune o vorba buna as aprecia foarte mult. Voi aprecia si refuzul, daca macar il anunti. In speranta ca ma vei ajuta, iti las numerele mele de telefon pentru a te convinge de seriozitatea scrisorii mele catre tine si/sau pentru mai multe lamuriri.

Cu mult respect pentru ceea ce faci,
Bogdan – Alexandru GRAS

Dificultatea mea e că unicul răspuns pe care-l pot oferi acestui om, care vrea să muncească pentru a putea studia, nu să exploreze mobilitatea forţei de muncă în UE, în actualul context economic, este cel negativ. Mai mult decât atât, din motive pe care nu le detaliez acum şi aici (imputabile probabil mie), nici măcar pontul solicitat nu i-l pot devoala. Aşa că nu-mi rămâne decât ca, într-o bună înţelegere cu el, să-i public depeşa, în speranţa că unul dintre cei câţiva oameni de business care mă citesc va avea nevoie de sericiile sale. Contactele omului le găseşte la mine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Cine vrea un chelner la tinichigerie?

  1. Ca sa fiu putin off-topic, as vrea sa vad un comentariu din partea lui Victor la declaratia lui Antonescu despre taierea salariului sau cu 25%. Desteptul a avut nesimtirea sa faca misto cum ca, saracul de el, se simte lezat de taierea din salariu si va trebui sa faca economie. Asta dupa ce tocmai a fost declarat cel mai chiulangiu dintre parlamentari. Ia zi, domnu’ Ciutacu, cum se cheama ce-a facut Antonescu? Cu ce se deosebeste el de Basescu, mistocar de meserie? Sau Antonescu e doar simpatic, Basescu e dictator.

  2. nea king koange zisa cineva de pe acilea ca vrea dialog cu matale, sapa bre pana gasesti un blog care sa ti se potriveasca, aaaaaaaa nu gasesti? pai frarelo ai o problema. game over! pa

  3. Ma doare sufletul cand vad cum ne chinuim noi, toti romanii, dar mai ales noi, tinerii.
    Sunt de acord cu Manuela ca pe angajator il intereseaza experienta sau ce stii, nu diplomele.
    Nu inteleg cum un absolvent de Limbi Straine se plange ca in Bucuresti nu-si gaseste de lucru. Daca te descurci cat de cat intr-o limba straina, iti poti depune cv-uri pe e-jobs si te vor chema la interviu si iti vor plati ei training-uri ca sa te perfectionezi in limba respectiva/ iti vor da diurna si te vor trimite saptamani/ luni bune la firma mama din tara respectiva. Exemplu de firme care angajeaza studenti chiar din primul an sau chiar absolventi de liceu (am avut o colega la Genpact care avea liceul dar stia 7 limbi straine, printre care: araba, germana, portugheza, franceza,etc):Softwin, Genpact, HP, Wipro, Oracle, TechTeam – sunt multinationale.

  4. PRIN ORAŞELE MICI se caută masteranzi ca vânzători sau lucrători comerciali iar în oraşele mari sunt dr. şi masteranzi care lucrează merchandiseri fireşte angajaţi tot pe bază de relaţii nu pe bază de cv pus pe net(crede ţi mă că este o mană să apuci un aşa job) astfel cam asta este situaţia…

  5. obisnuiti-va cu ideea. studiile superioare nu vor mai fi pt toata lumea. tindem catre modelul american, de unde absolventii ies indatorati pe viata doar pt a-si exercita dreptul de a invata.

  6. eterna problema e existentei noastre precare…jobul.
    si eu am cautat pe net de multe ori joburi legate de fotografie,chiar si la ziare si nu am gasit o iota. sunt si omuleti infumurati ce-i drept,care cred ca ei sunt miezul din dodoasca in meseria in care activeaza,insa probabilitatile sincer tin cu cei detinatori de pile.

  7. pt dl gabi

    nu va suparati, dar si noi trebuie sa mancam o paine in tara asta. e adevarat ca poate uneori avem pretentii exagerate, avand in vedere ce este pe piata muncii, dar in conditiile in care mama si cu tata nu ne dau nimic ca nu mai au de unde, un salariu MEDIU din ziua de azi nu iti ajunge sa iti platesti chiria si sa te si intretii.

  8. Haideti sa mai terminam odata cu chestia ca numai prin pile si relatii iti gasesti de lucru. Multora le e lene sau pur si simplu nu-i duce capul ca, in afara de cv-uri online, te poti duce frumusel sa depui singur cv-ul sau pur si simplu sa spui ca vrei sa lucrezi: la restaurante, la magazine; in mall-urile din Bucuresti sunt numai afise cu “Angajez vanzator/ vanzatoare”…
    Imi amintesc ca dupa ce am terminat primul an de facultate si am vrut sa raman vara in Bucuresti, am inceput sa merg din restaurant in restaurant(zona Vitan – Piata Muncii – Titan) si spuneam ca vreau sa ma angajez ca ospatarita….nici nu stiam prea bine ce trebuie sa faca un ospatar…chiar daca pe atunci aratam binisor (adica eram slaba moarta) nimeni nu mi-am oferit, pt inceput (fiindca n-aveam experienta) decat postul de…picolita..:) Si-asa am ajuns sa lucrez eu 3 zile ca picolita la ‘Crocodile Dundee’ – Vitan…n-am rezistat mai mult, nu din cauza muncii ci din pricina fetelor cu care lucram si a patronilor arabi…in fine…pe urma am lucrat 3 luni la un magazin alimentar unde eram ba vanzatoare, ba femeie de servici, etc….dar toate astea mi-au prins bine…ce vreau sa zic este ca de jos, prin munca cinstita si singurica am ajuns sa lucrez la sediul central al unei bancio, munca de birou, respect….Asta pentru ca am avut si am incredere in mine, nu am facut si nu fac ce nu imi place, nu fac compromisuri….visam si eu la o cariera in televiziune, nu ca om de cafele ci ca prezxentatoare dar cand am aplicat si mi-au cerut mai multe detalii despre mine (gen masura bust, etc) m-am certat “prin e-mail-uri” cu fetele de la HR din Intact si la revedere….Multi dintre noi, tinerii, trebuie sa constientizam si sa le spunem verde in fata si angajatorilor ca NOI suntem cei care ii ajutam pe ei, si nu invers…etc…

  9. Da…asta e povestea tarii noastre…cei cu minti mai stralucite sunt someri deoarece nu au avut bani sa dea o spaga sa se angajeze,iar unii care sunt prosti cum nu s-a mai vazut ajung sa fie angajati pe undeva unde nu au habar ce trebuie sa faca,dar unde a avut grija taticu sa dea o spaga.

  10. Salut conu Ciutacu
    Tocmai am primit o cerere de genul celei din tema. Ma intreb: cei care cauta ceva de lucru nu ar trebui sa aiba imaginatia si curajul lui Bogdan?! Si eu am fost disperat. Probabil si tu intr-un anumit moment. Solutia a venit dupa zbateri si nu dupa lamentari. Asadar…i-ai dat o sansa unui Bogdan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.