Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cine vrea un chelner la tinichigerie?

Cine vrea un chelner la tinichigerie?

Draga Ciutacu,

Stiu ca esti un om direct si ca nu o iei pe ocolisuri, asa ca m-am hotarat sa te rog sa imi dai o informatie, in masura in care poti. Ca sa intelegi de ce am nevoie de informatia asta, o sa iti dau cateva explicatii foarte scurte.In toamna, eu si prietena mea ne vom muta in Bucuresti la Universitatea de Arhitectura. Eu la Urbanism, ea la Arhitectura. Eu am mai fost la Urbanism un an, dar din lipsa banilor a trebuit sa ma retrag in minunata capitala din “The Carpathian Garden”. Au trecut 3 ani, am mai crescut, am muncit in orasul meu (Ramnicu Valcea) si am capatat ceva experienta.Ca sa pot sa ma tin singur in facultate, parintii neavand in mod real posibilitatea de a ma ajuta, am nevoie de un job.

Problema e ca trebuie sa ma duc la cursuri, asa ca m-am gandit la un job de dupa-masa pana seara. Mi-a venit ideea de a lucra in televiziune sau la vreun ziar, stiind ca se lucreaza 24/7 prin rotatie. Cum mie imi place ce nu ii place lui Base, automat imi plac si mogulii. Cel mai mult imi place insa mogulul tau. De saptamani bune trimit mailuri la Antena 3 si nu primesc nimic. Intr-un final mi-a raspuns o fata de acolo si mi-a spus ca nu se fac angajari, insa nu a stiut sa imi spuna de ce. Poate fata aceea nu a inteles intentia mea: pe mine nu ma deranjeaza sa fiu baiat de mingi, sa fac cafele sau alte lucruri de genul asta, as face orice in limitele rezonabilului, numai sa primesc un salariu decent ca sa pot trai. Am cautat si alte solutii, insa joburi schimbul 2, in afara de cel de chelner nu prea sunt. Daca tot e sa fiu chelner in facultate, macar sa fiu la voi in trust.

Daca imi poti vinde un pont despre cum ar trebui sa procedez sau daca imi poti pune o vorba buna as aprecia foarte mult. Voi aprecia si refuzul, daca macar il anunti. In speranta ca ma vei ajuta, iti las numerele mele de telefon pentru a te convinge de seriozitatea scrisorii mele catre tine si/sau pentru mai multe lamuriri.

Cu mult respect pentru ceea ce faci,
Bogdan – Alexandru GRAS

Dificultatea mea e că unicul răspuns pe care-l pot oferi acestui om, care vrea să muncească pentru a putea studia, nu să exploreze mobilitatea forţei de muncă în UE, în actualul context economic, este cel negativ. Mai mult decât atât, din motive pe care nu le detaliez acum şi aici (imputabile probabil mie), nici măcar pontul solicitat nu i-l pot devoala. Aşa că nu-mi rămâne decât ca, într-o bună înţelegere cu el, să-i public depeşa, în speranţa că unul dintre cei câţiva oameni de business care mă citesc va avea nevoie de sericiile sale. Contactele omului le găseşte la mine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Cine vrea un chelner la tinichigerie?

  1. Nenorocirea, Victore*, este ca sunt multi de Bogdan in ROMania** noastra***. Or fi si multe lichele (de unii vor strainii sa scape dupa ce i-au pupat… ca nu le dam drepturi). Da` mai sunt si oameni disperati, care nu stiu ce vor face maine. Din pacate, pe acestia nu i-a invatat nimeni sa intinda mana si ti-i mai mare mila, cand ii vezi pe scarile unui magazin de paine numarandu-si marunteii oftand.

    * Da-mi voie sa-ti spun asa, te rog!
    ** Asa e logo-ul… Banuiesc ca Academia Romana il considera corect, din moment ce platim aberatia.
    *** Aici, un semn de intrebare – a noastra sau a lor?

  2. Pentru Bogdan,

    Prietene, ca sa incepi viata in Bucuresti este bine – pentru inceput – sa ai ceva lovele cand mergi. Stai linistit ca vei gasi ceva de lucru dupa amiaza. Foartre important este sa vrei. Si la tine aspectul asta este rezolvat. Mult succes. Apreciez foarte, foarte mult omul care doreste sa munceasca.

  3. Din pacate sunt foarte multi oameni care vor sa munceasca (si nu vor sa beneficieze doar de ajutoare sociale – inexistente – asa cum lasa de inteles constant domnul Basescu, ca o obsesie chinuitoare a domniei sale) si care, pentru salariul ala mizer si injositor, nu ar pleca din tara (asa cum de altfel ne sfatuieste comandantul). Dar exista intotdeauna alternativa de perspectiva, bineinteles: sa lucrezi pe santier, sfat pe care il dadea pitigaiat Boc unui tanar care incerca sa ii explice ca vrea dar nu are unde sa munceasca. Si daca vorbim de santier, vorbim de constructii, deci probabil doar de lucrul la casa cu poarta a domnului Videanu, care “pare mare, nu e”, probabil unul dintre putinele locuri din Romania unde se mai si construieste ceva.
    In ceea ce il priveste pe autorul scrisorii, multa bafta, pentru ca ai mare nevoie(la fel ca noi toti – nu mai exista selectie bazata pe competenta, de mult!).

  4. Persevereaza,vei castiga,vei fi apreciat si totul va fi bine.Iese soarele si pe strada noastra.Acum ma gandesc ca este ziua mea de nastere si vreau ca toti cei cu vointa si dorinta sa le fie bine sa gaseasca portita spre bunastare.Si tu,Victore, esti un jurnalist apreciat si respectat si bine faci publicand asemenea scrisori,pentru ca avem Bogdani care vor sa munceasca cinstit si platiti conform activitatii prestate,in Romania Mea,a NOASTRA, nu a lor ,ma simt prea bine ca sa le mai pronunt numele azi.Prin tine vreau sa-i multumesc dlui Chiliman,un om de cuvant,un primar gospodar si cinstit, reabilitandu-ne blocul dupa cum a promis,in strada cu un nume asa frumos,Saradei.E ziua mea si totul e frumos,am tinut sa-ti transmit si tie bucuria mea.

  5. De CE nu-i vinzi PONTUL RECOMANDAT de basescu SA PLECE AFARA fiindca doar asa se poate “REALIZA . Si chiar daca RAMANE ( gasindu-si de MUNCA aici) , CE va face dupa terminarea STUDIILOR ? Va fi un SOMER cu Studii Superioare !?

  6. Auzi Victore, de ce nu-si deschide mogulul o filiala a A3 in strainatate, nu de alta dar poate omul nu-si permite sa stea atat de aproape de tiran. Auzi sa respiri aerul din imediata apropiere cu dictatorul… nasol si pentru tine Victore 🙂

  7. OF!Iti dai seama cati sunt ca el?Tineri care vor sa studieza aici,in tara lor,sa munceasca,sa traiasca decent.
    Cuvantul asta ‘decent’ este obsedant in ultima vreme.
    Toti ne imbata,ne mint,ne ametesc,ne imbie,ne ameninta,ne forteaza sa traim ‘decent’.
    Ce inseamna?La ce trebuie sa ne raportam cand auzim ‘decent’/DPDV DEX,e ok,dar in contextul actual,nimeni nu mai intelege nimic-
    ‘decent’ nu mai exista in Romania.
    ‘Decent’…trai,comportament,atitudine,fel de a te imbraca,comporta.Unde le-ati vazut ultima oara la noi?Acest trai ‘decent’ nu mai exista,este doar o lupta de supravietuire,care te implica zilnic in mocirla,printre porci,la o adevarata lupta cu noroi si rahat.
    Asta ni se ofera de 5-6 ani,dar mai ales in ultimul an.Problema noastra,a celor care suntem scarbiti,este ca in curand s-ar putea sa nu mai avem bani sa ne cumparam costumele de protectie pt luptele in care ei ne arunca zilnic.
    Vom fi arestati la domiciliu,vom face parte integrala din colonia lor de porci luptatori in mocirla si rahat.
    Cati mai rezista?Din ce in ce mai putini…

  8. Nu stiu daca realizati ridicolul situatiei: cineva care vrea sa munceasca cinstit in orice alt stat ar fi cerut ajutorul deputatului care il reprezinta.In Romania ” democratica ” cere ajutorul celui care reprezinta unul din principalele ” pericole ” la siguranta nationala!
    Inca o nota proasta ” clasei politice care -se zice- ne guverneaza.

  9. Ar putea incerca sa aplice la un job de relatii cu clientii (orange, vodafone, cosmote, walter services, etc.), asa numita “cascuta”. Au un program flexibil si, din cate stiu, sunt preferati cei care vor sa lucreze dupa-amiaza sau nopatea. Mult succes!

  10. Sa inveti ???… Ce gluma buna !!!… La ce iti foloseste in tara asta ???
    Uita-te la Guta si Printesa Ardealului …Intorc milioanele cu lopata !
    Poate iti gasesti la palatele lor un job !!!
    Nu vreau sa te insult , crede-ma . Si eu am studii superioare si sunt somer !
    Este o tara minunata !

  11. cu sfaturi mori de foame pe criza, bijnitamenii aud? sariti cu oferte …

  12. DECENT ??? D-l Petre Roman zicea la ,,revolutia dinsului,, ca : romanii trebuie sa traiasca decent dar ca nu sint invatati cu sapun FA !!!??? Si asa a inceputv in ,,iubita noastra tara,, sa se construiaca- capitalismul de cumetrie generalizata.

  13. O ditamai firma nu-i poate da un amarat de job unui om, dar va burzuluiti la Baselu’ care zice ca nu are de unde sa-i plateasca pe medici. Nu, el trebuie sa gaseasca solutii, nu ca voi care sunteti privati. Noi n-avem, sa dea statu’.

  14. E off topic sau poate nu: anul trecut fratele lui Basescu ii invita , la Gadea in emisiune, atunci cind ii construia si lui Mugur Ciuvica cavou, pe cei carora “nu le convine ” sa plece! Zilele astea aud ca presedintele , pe acelasi ton, in aceeasi maniera mirlaneasca, face acelasi lucru. Si tare mi-e ca , daca pina la anu’ mai gaseste picior de nemultumit pe-acolo, ii va si lega!

  15. Daca ar fi investit d-na Lenuta banii europeni in studenti cu talent, ar fi iesit un brand competitiv iar banii ar fi ramas in tara.

  16. sunt mii, poate sute de mii ca bogdan.nu e absolut nimeni de vina ca el nu isi gaseste o slujba.domnilor, inca, in romania, daca vrei sa muncesti se poate!!poate ca pretentiile sau pregatirea nu sunt in cea mai buna armonie!!la mine vin studenti la interviuri pentru angajare si licentiaati etc…pai cand ii aud ce pretentii au imi vine sa urlu!si apoi dau vina pe sistem…e o discutie ampla asta cu muncitul si pretentiile…p.s. 3 joburi –eu

  17. Ii urez din tot sufletul succes lui Bogdan!
    Eu una cred ca o sa incerc sa ma angajez tinichigiu ca nu am fata de ospatar.
    Ce naiba sa fac daca nu imi gasesc nimic de lucru in domeniile in care am experienta?
    Pentru ca nu imi ajung banii din ajutorul de somaj, ma ajuta parintii care au peste 70 de ani, din pensia lor.
    Nu pot sa va spun cat de ingozitor ma simt in situatia asta.
    Asa ca, va rog frumos, daca auziti pe cineva ca vrea un tinichigiu cu experienta in contabilitate, aprovizionare, desfacere si abilitati de lucru pe calculator, sa ma anuntati.
    Va multumesc!
    O zi buna tuturor!

  18. Cei care sunt pe aceeasi lungime de unda cu domnul Ciutacu sunt cumva oameni speciali (in bine). Si merita sa fie ajutati. Nu e deloc rau sa ai coloana.

  19. Poate vei avea noroc,Bogdane si veti reusi in Bucuresti. Dar, un sfat:luptati-va pentru o bursa in afara si pleaca,nu sta pe ganduri. Mai tarziu, va fi mai greu.
    Multa bafta!
    Vreau sa am o duminica frumoasa,asa ca termin aici, ma abtin de la injuraturi voalate si incerc sa-mi inabus plansul.
    Cat despre tine, Ciutacu,dezbateam zilele astea amuzamentul tau si al lui Badea cand un “fan”sustinea candidatura voastra ca presedinte si premier.Cand te uiti acum in “sus”,crezi ca voi astia, care urlati de “jos”, pentru aia de jos, nu sunteti mai buni? Sincer? Ce putem vedea? Iti dai seama ca nu ai nevoie de experienta in nu-s ce domeniu ca sa fii un presedinte sau un mnistru bun, ci iti trebuie doar bun simt si atat. Tot m-am aprins un pic.

  20. apreciez faptul ca tanarul vrea sa munceasca;nu inteleg insa…a studiat un an in buc,nu stie ce si cum pe acolo?

  21. Cam asta este “reforma” cu care se laudă Fraudă-Vodă şi mult prea smeritele lui slugi că ne blagoslovesc. Nu ştiu prin Bucureşti cum e cu locurile de muncă dar pe aici, prin Vale, slabe speranţe ar avea. Majoritatea tinerilor din zonă (şi nu numai tineri!) şi-au luat o marjă de siguranţă imediat după alegeri(să nu uităm că scorul eletoral avut aici de impostor, a fost egal cu susţinerea populară pe care o mai are azi!) şi-au plecat în bejenie. Şcoala (mă rog, studiile superioare, că şcoliţi sunt!) o vor face după ce scăpăm de “reformatori”, spun ei. Încă mai cred că binele (dreptatea, cinstea, munca!) va trimfa. (Şi eu ca şi ei, optimist! :))
    P.S.Ce s-a ales cu arhitectul?

  22. si nu este un caz singular asa ca ne trimitem valorile acolo unde ne-a sfatiut “cel mai inteligent om al tarii”nu i-ar mai murii multi inainte

  23. s-a intrat in parametrii normali, probabil fu infundat cablu.
    loc de munca vacant: lunetist spre cotroceni
    angajator: poporul roman
    renumeratie: 25% + erou national
    indicatie: stai inistit pe leu(statuie) nu trage nimeni din interior, daca trage sa sti ca lu’ aia nu le-a taiat din salar.
    BAFTA!
    bonus: un bulevard din Bucuresti se va numi Bogdan Vilceanu…

  24. Desi ma tem ca este o realitate virtuala, itnuiesc o iesire rapida , daca :
    – Folosesti acelas spatiu locativ impreuna cu prietena pentru a realiza un regim de economii echilibrat(chirie, hrana, intimitate,etc);
    – Abordezi genul de activitate la domiciliu (felicitari, martisoare, jucarii, montaje, etc) sau meditatii daca te tin „balamalele”;
    – Angajezi numai lucrari in regim de colaborare cu firme de incredere;
    – Obligatoriu elaborezi si respecti un plan de afaceri dupa „toate regulile artei”;
    Daca ai stofa reusesti ! O limba si un carnet de conducere auto iti sporesc sansele;
    P.S. Dan Voiculescu (spaima lui Basescu) iti ofera acces imediat, pe blogul sau, la „sfaturi pentru a deveni propriul stapan”.

  25. Eu asa avea nevoie de cineva sa vrea sa munceasca… Doar ca am nevoie de de el 10/24 sau mai mult…In vanzari nu merge cu part time…

  26. @KingKong: aprecierea si sustinerea ta pentru Basescu e induiosatoare, dar nu despre el vorbim noi aici. ditamai firma careia i-a scris omul se restructureaza ea insasi ca urmare a mediul devenit economic ostil dupa 6 ani de regim Basescu. ar fi absurd sa-si dea oamenii afara ca sa aduca altii in locul lor.

  27. nu stiu exact un loc dar sfatul meu este sa caute la magazinele de mobila-design sau studiouri de arhitectura care sa caute un part-time … ceva in domeniu ar fi cel mai bine si sigur gasesti

  28. Nu-l apreciez absolut deloc pe Basescu, dar nici pe cei care-l infiereaza in mod constant. Tot ce s-a facut in ultimii 6 ani in Romania nu sunt numai opera lui Basescu. Am avut si guvern PNL si am avut chiar un Parlament echilibrat, care ar fi putut/trebuit sa ia decizii bune pentru tara asta.

    Mi se pare fortat si simplist sa zici ca daca unele firme se restructureaza aceasta este numai din vina unui presedinte. Pana una, alta, nu e inca dictatura aia pe care si-o doreste Baselu.

    PS. Ar fi bine sa nu mai cataloghezi imediat pe cineva ca fiind admirator de Baselu. Pana una alta, am comentat doar o singura data, 5 rânduri, nu cred ca poti sa-ti formezi o parere despre opiniile mele politice numai de la atat, nu?

  29. D. Victor nu imi place cum scrieti.Nu imi place cum vorbiti, dar imi plac comentariile de pe blogul dumitale.Sunt bestiale.Cred ca aveti fler la selectie.Omul asta are o problema ce tine de Agentia de somaj sau Ministerul Educatiei si apeleaza sa i-o rezolvati dvs., un jurnalist. Exact ca politicienii de pe la talkshow-uri.Nu v-au scris si aia ca vor la Bucuresti ceva ministrii, primari sau presedinte?Cum au ajuns astia ministrii?Au scris la securitate?Daca ii cauti la origini aproape toti sunt ceapisti de prin toate cotloanele Romaniei de care habar n-aveam ca exista.Macar de era unul de prin zonele alea necolectivizate pe unde au crapat partizanii.Cand eram copil am avut doi bunici, unul ceapist, unul partizan.Toata copilaria mi-am petrecut-o in satul ala necolectivizat de partizani.Am fost de cateva ori si la bunicul ceapist si am fugit de acolo cat am putut de repede.Un sat plin de betivi, curve si hoti, iadul pe pamant.Niste oameni exact ca politicienii astia de 20 de ani proveniti din sate din astea.Si de ce nu i-a scris pretendentul la arhitectura lui udrea sa-i proiecteze o sala de sport?Ce are a face media cu arhitectura?Si de ce cred comentatorii ca baiatul nu are sanse sa studieze din cauza hotilor si betivilor care ne conduc?De ce te simti dator dumneata sa il ajuti daca nu il cunosti?De unde sti ca nu face parte din hoarda de hoti, curve si betivi care sufoca Romania de nu mai are nimeni loc de ei sau nu prezinta caracteristicile acestora?

  30. He he … să nu se supere acest Bogdan … da’ mogulu … e-n prima linie a luptei … împotriva lu spînu … aşa că selecţia personalului angajat … e drastică, probabil … ca să elimine … pe cît posibil … informatorii … şi alţi “specialişti” … trimişi de garda pretoriană :))

  31. @ Laurenţiu: ce idilic se vede de la tine…
    @Mas: bine ca m-ai lamurit de ce nu-ti place de mine 🙂 eu simt nevoia sa-l ajut fiindca asa cred eu de cuviinta sa fac. am citit cand eram mai mic un cavant, solidaritate, in dictionar si mi-a placut cum suna. si fiindca nu prea se regaseste intre caracteristice poporului roman.
    @KingKong: firmele se restructureaza fiindca economia e la pamant in mandatul lui Basescu. asa a picat la zar.

  32. Probabil ca o sa fi injurat sau acuzat ca sunt pro-Chelu’, desi nu sunt. Dar nu pot fi de acord cu patetismul unor postari de sustinere de aici. Fiind pus in situatia de a fi, uneori, cand e nevoie, angajator, am intalnit mai multi “Bogdani” cu aceleasi pretentii: “baiat de mingi” sau “facut cafele”, (adica experienta ioc), dispus sa faca orice dar “in limitele rezonabilului” si numai pentru “un salariu decent”. Nu stiu in care tara din lumea asta te poti angaja pe un post de necalificat, poti emite si pretentii cu privire la fisa postului si poti spera la un salariu decent. Probabil ca Bogdan nu isi doreste un “job” ci o “ocupatie”. Ceea ce e cu totul altceva. Joburi part-time pentru studenti se gasesc garla…Dar cam trebuie sa faci orice iar salariul nu este decent. Asta e situatia in orice tara. Si nu cred ca Bogdan nu poate termina facultatea din cauza ca ne conduce un betiv, un frustrat si o fufa.

  33. Bogdan, job-uri pentru a doua parte a zilei iti poti gasi usor la:
    – Softwin – Paxato – Militari- Bvd. Iuliu Maniu 197, West Gate Park – trebuie sa stii franceza – munca la birou: mail-uri, telefon;
    – RCS / RDS – munca de teren, de la ora 16:00 pana la ora 20:00 – 21:00, trebuie sa convingi oamenii sa incheie contracte de net/cablu/tv,etc;

  34. E pacat. Sa nu poti munci nici macar pentru a invata,e jalnic. Mai nou se ia si dreptul de a invata? Ne-ar lua si viata,dar pe urma de la cine ar mai stoarce bani pt a-si creste borheiele? Imi pare rau pt Bogdan,si la-s ajuta si eu,dar momentan nici macar eu nu am un serviciu. Cand mai merg la biserica,jur ca ii pun o lumanare lui Base,dar la sectorul MORTI.

  35. Nici duminica, la ora asta, n-ai somn?
    Scuze nene! Cînd te-am “auzit” (la rabbi) cu “…n-ai ce face” (sau ceva de genul…) m-o luat valul!
    Nu mă supăr de-mi dai ban.
    Banzai!

  36. Succes lui Bogdan!E greu si cu solidaritatea , e cam greu si cu astea, culorile carevasazica,portocalii.Portocaliilor!!!!!!!!!! IEFTIN=franghie si sapun.Daca stam prost la astea cu spalatul,alea,alea…macar sa fie folosite cum trebuie(sapun,franghie).Acum , serios vorbind cred ca Bogdan isi va gasi jobul dorit deoarece pentru inceput se multumeste cu putin.Mai greu e sa ai la 40 si sa cauti ceva part-time sa trimiti “Bogdani” in lume necomplexati ca nu au o haina decenta pe ei.Si obligatoriu imi vine in minte madame Udrea… Frate dar cati mari a halit cand a fost mica de umbla norocul dupa ea ca… stiti voi…mai, sa fie! hai ca am luat-o pe aratura… Ideea era ca am inceput sa fim buni la polemici pe-acilea pe blog.Eu vreau sa-i vad in strada…pe 25 septembrie…la curatenie. Ca doar nu la altceva…

  37. @KingKong daca ar fi trustul domnului Ciutacu probabil i-ar fi gasit vreun job sau cine stie…unii cu ce-i doare,altii cu Basescu:)

  38. Cand lucram in call-center si ma pregateam pt 2 licente aproape in acelasi timp nu am scris la ziare sa ma plang.am luat licentele cu brio, am dat o dizertatie, am luat si ma pregatesc de a doua, iar nu m-am plans.daca dl tinichigiu se plange si a picat dupa primul an inseamna ca n-a fost in stare, la mincu ai loc moca la camin si bursa daca esti destept si talentat la desen.daca nu poate sa-si coboare iluziile la nivelul unui looser de politehnica – se intra cu-n pachet de cafea si 6 la bac, iei loc in camin cu 70 lei/luna, muncesti la terasa si iei 20 mil p luna si-ii bei pe toti, dar te vei tari pana acasa iar c-o diploma de mare inginer..retardat..dar inginer.E incredibil cu unul din cei mai credibili jurnalisti nu poate sa vada dincolo de aparenta modestie a unui student de tip spiru, uns cu 1 alifie de calcaiesi-l transforma in martir al scolii romanesti..uita-te in jur, altii accepta orice ca sa-si mentina speranta unei vieti mai bune dupa studii..asta n-a auzit de site-urile de joburi??sau vrea la fles tabloid..

  39. Pentru KING KONG :
    Nu te supara , dar parca ai cazut direct de pe blogul lui Udrea . Numai acolo se proslavesc ” anii de impliniri marete ”, in tmp ce lumea e disperata si nu mai stie cum sa se descurce !
    De ce nu te iei de Videanu MARE MINISTRU AL ECONOMIEI , unde , daca e sa vorbim ca in Caragiale : ” E sublima da’ lipseste cu desavarsire ” … Si el e tot acolo de ani de zile si nu ii mai ajung ” mausoleele ” de case si vacantele de lux !
    Atata te intreb : Ce face acest om care are economia unei tari in mana ??????????
    Lasa , nu mai raspunde … ca stim deja !

  40. Bogdane, tata, tocmai ma pregatesc de-un faliment, asta daca nu cumva m-o stropi vreun pescarus norocos in capatana. Trei din colegii mei pleaca in Australia, iar altii unde vad cu ochii. Daca as avea un sfat mi l-as da si mie, pe cuvant…

  41. Tara intreaga este plina de “Bogdani”.
    Si vor fi si mai multi!

    Tot mai multi oameni constata ca nu mai fac fata vremurilor. Simt asta si pe pielea mea! Dar sunt solidar si cu Bogdan. Arhitectura nu este jucarie.

  42. Un prieten mi-a trimis astazi linkul catre aceasta pagina, stiind ca, oarecum, sunt in aceeasi situatie ca si Bogdan…Imi caut loc de munca in Bucuresti pentru a putea duce un trai, nu decent, minim necesar, si pentru a incepe de asemenea sa studiez la Mincu. Am renuntat la pretentii, desi poate as fi intr-un fel indreptatit sa le am, in privinta anumitor job-uri sau activitati pe care le intreprind…Pot sa zic ca fac parte din acei sute de mii la care se face referinta mai sus, ce se lovesc de nenumarate probleme cand incearca sa se angajeze si, care sunt priviti drept lipitori ai acestei tari, de catre o buna parte din locuitori. Anul acesta termin Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, am o colectie bunicica, as putea sa spun, de diplome si premii(Cambridge, British Council Exam, Public Speaking etc), am organizat pana acum peste 20 de evenimente de amploare (concerte, concursuri, serate, petreceri), un festival la care au participat 11 000 de oameni, am avut 3 afaceri pana acum (mobilier la comanda, si 2 baruri), am administrat un complex, am lucrat in Advertising si PR, am scris o carte (“Pentru ELE..toate”), realizez desene, portrete si tablouri si invat extrem de repede absolut orice. Toate bune si frumoase pana acum, dar partea cea mai dificila care este: colectia de diplome nu ma ajuta cu nimic in gasirea unui job, evenimentele pe care le-am organizat au fost cu titlu gratuit, nedorind sa profit de pe urma lor sau a oamenilor care au participat, asa cum se “procedeaza”, afacerile le-am pierdut pe rand fiindca nu am putut sa ma “prostituez” si nu am acceptat ideea “favorurilor” ce trebuiesc impartite in stanga si dreapta, complexul l-am administrat timp de 3 luni si jumatate, dupa care neprimindu-mi salariul am ales, ca oricine altcineva, sa plec, cartea nu pot sa o public deoarece nu detin suma necesara tiparirii si platirii drepturilor de autor, care a ajuns exorbitant de mare, iar nici o editura “nu se mai risca”, sunt nevoit ca o lucrare pe care o realizez sa o vand la un pret de rahat, pentru a o duce de pe o zi pe alta….si dupa toate cele zise, am 22 de ani. Insumand toata experienta pe care am avut-o pana acum, nici ca vanzator intr-un aprozar nu imi gasesc de lucru…Asa ca, ce ar mai fi de facut??? In afara nu sunt catei cu covrigi in coada, doar ca numarul acestor ingusti la minte de care ne lovim mereu este putin mai mic… acum voi pleca sa impart fluturasi…8h/20 RON
    Bun venit la noi!
    La revedere!

  43. Ce-mi place asta cu “in mandatul lui Basescu”. Cu alte cuvinte, toate mizeriile din tara asta s-au intamplat din cauza lui Basescu, pentru ca au avut loc in mandatul lui. Dar doar mizeriile. “Cresterea economica” si “performanta uluitoare” din anii 2007-2008 se datoreaza PNL-ului, care a avut cel mai “competent” guvern. Tot in mandatul lui Basescu.

    Eu cred ca asa cum Basescu nu are nici un merit pentru ce s-a intamplat pozitiv in anii respectivi, nu e nici singurul vinovat de mizeriile care se intampla in Romania.
    Cam simplista gandirea asta.

  44. Sunt mult prea multi cei care “ar face orice” din pacate nu prea e nevoie de ei. Se cauta oameni care stiu sa faca un singur lucru dar sa-l faca bine. Pentru “facut cafele” nu iti da nimeni un salariu decent.
    Programa la facultatile romanesti nu-i atat de incarcata incat sa nu poti sa lucrezi in paralel. Eu m-am angajat din anul 2, nu la facut cafele ci in domeniul in care studiam (IT), aveam un program flexibil (intre 8-22 puteam sa lucrez oricand cele 8 ore) pe la cursuri mergeam foarte rar, mergeam insa la seminarii si laboratoare, nu am fost sef de promotie si am avut cateva restante, dar m-am descurcat. De distractii ce-i drept nu am avut parte dar macar am satisfactia ca am un venit decent si imi pot plati rata la casa si masina.

  45. @asfas: Nu mai e demult 70 lei/luna la camin, de vreo 2-3 ani trece constant de 100 RON. In al doilea rand, nu toti cei de la arhitectura iau camin, nu-i ca la Politehnica. Si apoi, chiar daca iei camin nu inseamna ca ai cu ce sa traiesti. Am avut camin si bursa timp de 5 ani de zile si am avut perioade in care n-aveam nici un leu in buzunar. 300 RON/luna (ca atat e bursa) nu-ti ajunge sa platesti caminul si sa si mananci. Si in privinta locurilor de munca, poate nu intelegi tu realitatea din zilele astea. Acum nu se gaseste de munca pe nicaieri. Am vreo 3-4 prieteni care au terminat facultatea si care-si cauta de munca si nu-si gasesc nimic. Sigur ca se gaseste, daca vrei, da’ poate fi destul de greu, depinde si de noroc. Problema e ca baiatul nici nu e momentan in Bucuresti ca sa-si caute si, probabil, isi face griji (pate prea multe) pentru ce-o sa se intample cand vine aici.

    Si eu am cateva retineri fata de cel care-a scris, dar sunt dispusa sa-i acord o sansa, viata-i destul de grea si nu se descurca toti la fel de bine, insa, as vrea sa stiu ce facultati ai terminat tu de te dai asa mare cu cele 2 facultati terminate in timp ce lucrai intr-un call-center. Mai exact, daca urmai 2 facultati, noaptea munceai intr-un call-center si in timpul liber beai banii pe care-i castigai, cand mai invatai? Mi-e greu sa cred in ritmul asta ai mai putut intelege ceva din facultate. Presupun ca prin a urma o facultate intelegi si tu, ca multi altii, sa iei o diploma la final. Si presupun ca vrei cat mai multe, ca multi altii. Sunt multi care inteleg studiile cum le intelegi tu, care dupa ce “termina” n-spe mii facultati se plang ca nu-i angajeaza nimeni si spun ca-i de vina statul pentru asta. Sa stii ca in economia reala conteaza ce stii si nu cate diplome ai.

  46. Din pacate, in Romania problema lui Bogdan o au foarte multi tineri care vin la studii in Bucuresti! E foarte greu, daca nu ai parinti cu bani, sa te intretii. Oricum, multa bafta Bogdane!

  47. A raspuns ciprian in locul meu, celor doi comentatori.

    PS. Am impresia ca aici nu poti emite o parere putin contrara PNL-ului, PSD-ului si eventual domnului Ciutacu, fara a fi pus la zid ca simpatizant Basescu. E trist, in conditiile astea nu va putea exista dialog decat intre “ceilalti” simpatizanti. Asta imi aminteste de sondajele postate aici cu privire la rezultatele la alegeri. Mereu iese PNL in frunte, cu niste procente departe de procentele reale. Ceea ce denota o cantitate covarsitoare de simpatizanti PNL. Normal, daca ii luati la scuipati pe ceilalti simpatizanti de cum intra, sondajele o sa fie mereu la fel, fara nici o legatura cu realitatea din teren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.