Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

UPDATE: Am depus plângere la Poliţie, omul există şi vrea să devină erou, poate mai terminăm cu închipuirile şi scenariile

Haideţi să terminăm odată cu paranoia. Nici atât de lipsit de preocupări încât să-mi inventez incidente imaginare nu sunt, nici atât de paranoic încât să-l bănuiesc pe preşedinte că-şi pune gealaţii să mă sperie prin mall-urile marelui oraş n-am ajuns. Pur şi simplu, s-a întâmplat ieri ca doi descreieraţi, care s-au declarat emfatic susţinători ai lui Traian Băsescu, să-şi arate muşchii în faţa unui copil care n-are nici o vină pentru prestaţia tatălui său în spaţiul public. Am postat precizările făcute în emisiunea şi la rugămintea Gabrielei Firea, ca ultimă referire a mea la penibilul incident, pentru a ridica în dezbaterea publică două probleme ale societăţii româneşti de astăzi: inexistenţa reacţiei instituţionale şi violenţa latentă.  Pe de o parte, dacă poliţia şi administraţia privată a mall-ului nu dau nici un semn la 24 de ceasuri după un eveniment în care e implicat, în parohiile lor, un personaj public cu notorietate pe care o am eu, cu toate riscurile de imagine pe care şi le asumă, atunci nu-şi vor mişca dosurile pufoase sub nici o formă cînd tu, omule obişnuit care citeşti acest blog şi te uiţi la tv, o să fii călcat în picioare. Pe de altă parte, în toate straturile societăţii româneşti, musteşte sub capac o violenţă mocnită care, odată scăpată de sub control, poate degenera păgubitor pentru tot ce mişcă-n ţara asta.

UPDATE: Uitasem să reiterez faptul că orice ameninţare mă înrăieşte. O fac acum!

P.S. Dacă vă detensionează, voila de vedeţi ce-aş mînca şi ce-aş bea; şi cu cine

Comentarii

comentarii

Similar Posts

166 thoughts on “Musteşte de violenţă Grădina Carpaţilor

  1. Un prieten al meu avea o vorba: dati-mi o pusca cu 5 gloante si fac ordine in tara. Nu a primit si ca atare a parasit tara definitiv. Nu stiu daca “vorba” asta chiar ii apartinea dar acum imi dau seama ca avea multa dreptate.
    Acum intreb eu: are cineva o pusca cu doar trei gloante? Daca nu ma voi duce sa-mi caut prietenul.

  2. Macar iti tragi si tu o spaga daca tot il faci erou?? de obicei eroii stau intre 4 scanduri !

  3. Nu-i ierta pe nesimtiti! Sa plateasca pana la pensie pentru tupeul cretin pe care-l manifesta fata de un copil. Trebuie sa renuntam la natura mioritica si delasatoare.

    ps: sa nu te legi public de evrei!

  4. Voi cei care sunteti neportocalii, ce culoare aveti? Voi credeti ca fraierii care lucreaza in ministere sunt portocalii sau rosii sau verzi? Sunt batuti in cap, asta sunt si batuti in cap vor ramane chiar daca se schimba 10 conduceri.
    Daca cei care conduc, acum sau in viitor, nu vor inlocui ageamiii din birouri (ticsite de documente inutile si de echipamente invechite) cu profesionisti in domeniu, veniti din privat si platiti ca atare, nu ne vom indrepta ca tara. Cum vezi Victore posibila treaba aceasta?

  5. Ciutacule, vino-napoi si mai arunca niste grenade arogante…ce naiba?
    abia astept sa te citesc si sa spumege pocalul!

  6. imi cer scuze daca cuvintele nu sunt prea alese … Citez: “Dati-mi un milion de dolari si parasesc tara!”…insa nu se poate ca bacul e condus de un marinar prea mahmur, iar malul pentru el e sosia unei blonde ce cheltuie sute de mii de euro pe frunze.

  7. Cred ca asta se vrea: HAOS. Sistem legislativ contrar normelor de drept comun, de drept international etc, norme si principii haotice, fara sens, precum sunt si cei care ar dori sa ne conduca. Absenta lor ar fi mai benefica natiunii, ar aduce mai multi bani la bugetul amanetat politic catre datoriile fata de clientela, clientela ce nu se rusineaza transferand sume foarte mari in conturi externe. Lipsa actualei conduceri este, cu siguranta, o sursa de venit la buget !

  8. Victore, amandoi am prins acum douazeci de ani si mai bine, perioada in care o persoana cu studii superioare, inginer in cazul meu, daca nu era membru de partid avea sanse minime de avansare. Si uite asa , iti croiai drum printre muncitori , care, marea majoritate, la ora 12 erau lejer “etilizati “, si cu care te intelegeai doar daca ii injurai. Ranjeau tamp, si o luau ca pe o apreciere … Violenta verbala zi de zi … A mai trecut ceva timp, si iata , imi amintesc cu oroare de acelasi gen de oameni, doar ca de data asta erau mineri .. si au venit sa treaca prin bata si pumni oponentii ideologici , asa cum ii vedeau ei la ora aceea … Si am avansat de la violenta verbala la cea concreta fizica .. de masa …
    Si a mai trecut ceva timp , si iata ca in loc sa invatam ( nu din cauza ca nu am dori , ci poate pentru ca se intampla atat de rar )ca diferenta de opinii se respecta si se combate verbal , invatam prin exemple nenumarate , mediatizate zi de zi , ca singurul mod de a o combate este de a pocni crestineste cu parul la tichiuta.
    Si atunci ma intreb , motivat de altfel, ce traiesc : evolutie sau regres ????
    Ma uit in jurul meu si vad “neanderthalieni” proliferandu-se exponential, si ma apuca scarba si un sentiment de inutilitate . Inchid ochii , strang din dinti si recunosc … sunt prea multi si mult prea prolifici …. Se mai poate face ceva ?

  9. In timp ce in toata tara se stingeau luminile in semn de solidaritate cu drama bebelusilor, exact la ora 22,00, la Ramnicu Valcea se desfasura um mare foc de artificii si vuiau manelele. Oribil…

  10. Da! In Romania totul e posibil.Administratia mall-ului a fost mituita sau amenintata bine si aucm tace.I-a fost cumparata tacerea. Oricum, sunt multumit si visez bine noapte de noapte stiind ca Basescu se prabuseste din ce in ce mai mult!

  11. Acum cateva zile m-am chinuit sa scriu si eu un comentariu care, stiu, nu avea prea mare legatura cu subiectul, dar ambele plecau de la aceeasi idee: nu-i mai satura Dumnezeu. Sper ca atunci cand vei avea 5 minute libere, vei putea intra pe site-ul de licitatii SEAP (www.e-licitatie.ro) si vei gasi la sectiunea “anunturi de participare”, la nr. 105960/14.08.2010 o licitatie pentru achizitionarea a 50 jeepuri cu valoarea estimata de 1200000euro. Mi s-a parut interesanta, dar vad ca doar mie. Rugamintea era sa investigati cam cum se duc banii nostri, asta inainte de a lauda guvernatorul cat de sincer este. Multumesc.
    In rst, numai de binisor (ca bine nu se poate)!

  12. recomand să mai vizionezi o dată filmul horatiu malaiele “Divort din dragoste” da’ nu scenele cu soția ci cele de la spital, cred că o să recunoști nervozitatea individului în atitudinea cimpanzeilor care sau dat la tine … realitatea e că marinelul nea pus la toți creierii pe bigudiuri și începem să îl imităm tot mai des și mai necontrolat … nu o să dureze mult până o să ne luăm la bătaie unii pe alții așa cum era în film gata de ceartă și bătaie cetățeanul turmentat și tracasat de sistem jucat acolo de Malaele … până la urmă ajungi cu nervii la pământ și iei la pumni pe primul care îți iese în cale … pentru că sistemului îi dai flegme și șuturi în fund degeaba …. începi să iei la pumni oamenii de lângă tine, până la urmă și ei vinovați de perpetuarea eternă a sistemului ….

    nu mai există diferențe între capitalism și comunism … același rahat, imposibil de depășit prin forțe proprii din cauza … celorlalți ….

  13. oops … scenele de la spital sunt în Această Lehamite (Soapte de Amor) …. dar cele două filme sunt în același registru, tușă grosieră, pretins comică a româniei ceușiște … și pentru cei neatenți, adaug eu, nu prea departe de viitorul luminos al patriei … cu muci în freză, șuturi în fund și căpățini date la figură pentru că … altfel nu se mai poate …

    nu scăpam de sistem decât cu pumnii … dați în cine se nimerește că toți sunt vinovați …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.