Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Gata cu expaţii, a murit americanu’!

Gata cu expaţii, a murit americanu’!

Într-un tur rapid al puţinilor redactori-şefi de cotidiane quality care încă mai mişcă şi respiră, Mihnea Măruţă încearcă să afle (nu ştiu dacă şi reuşeşte) dacă-i bine sau rău că nu mai există investitori străini în piaţa asta. Părerea mea o găsiţi, extrasă din text, în rândurile de mai jos, iar pe ale omologilor mei apăsând pe link. Nu am de gând să comentez, vă las vouă plăcerea s-o faceţi. Cu amendamentul că vâltoarea stârnită de plecarea ultimei companii media occidentale din România (care oricum nu se mai implica în managementul societăţii unde avea acţiuni) mi-a amintit de simpatica reclamă cu nea Becu şi famoasa replică a murit americanu’!.

Nu ştiu dacă-i bine/rău, e o stare de fapt şi o iau ca atare. Nu mi se pare, însă, că prezenţa temporară a patronatelor străine ar fi adus până acum profesionalizarea suplimentară a angajaţilor, introducerea procedurilor clare (nu a birocraţiei, să fim bine înţeleşi) ori deontologizarea în sensul corect (nu peiorativ) a pieţei media; sau măcar a acelei părţi controlate de ele. Poate că, privind numai din exterior, făcând abstracţie de colaborările mele temporare cu ziarişti de la media controlate până acum de trusturi străine, nu-s eu suficient de bine informat.

Pe de altă parte, sunt rizibile explicaţiile pe care le dau, la fiecare retragere din România, trusturile de media străine. Să-ţi scuzi propriul eşec de business prin aruncarea anatemei asupra concurenţilor tăi români mi se pare cel puţin jenant. Pe undeva, seamănă cu atitudinea fotbalistului român din străinătate care nu prinde echipa fiindcă e antrenorul naţionalist, are ceva cu el şi mizează pe un puşti netalentat din pepiniera clubului.

P.S. Bun interviul dat de Vântu la Bursa. Tocmai d-aia îl vor înjura toţi imbecilii

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Gata cu expaţii, a murit americanu’!

  1. Nu exista domeniu pe care sa poti sa-l rupi de cancerul generalizat. Si in media functioneaza aceleasi principii ca in cazul tuturor multinationalelor. Vin aici cu cinismul lupului manjit de sange pe coltii cu care sfasie tot ce-i iese in cale. Iar daca foamea este prea mare, chiar si de-ai lui.

    Nu mai exista domnisoare de pension…. toate s-au facut curve, au carduri pe care incaseaza numai prin virament.

    Scarboasa lumea in care traim, din care cauza m-as oferi sa vin si eu la “vorbe grele”, chiar daca ar exista riscul sa ma vad la “camera ascunsa”.

    Ce dracu sa mai faci ca sa ramai cu mintile intregi? Unde sa te mai ascunzi?

    Acum doua zile s-a intamplat sa vorbesc cu un taran de la o casa de vanatoare la care mai venea, uneori, raposatul. Cica: se cunostea ca era de la tara, ca avea bunsimt. Nu scuipa si nu suduia.

    Cum se intorc toate rotile de pe lumea asta!

  2. Victore,
    Te-astept de dimineata sa apari, te scoli cam greu lunea. Scuze ca deviez de la subiect, dar daca deseara, la emisiunea ta sau altele care esti invitat, se discuta despre evenimentul de ieri,cu tembelul de la caransebes( comentatat asiduu de televiziuni)vreau sa-ti ofer cateva informatii spre a fi documentat, cunosc situatia pe bune. Tatal odraslei idioate ce a intrat in multime pe aeroport la cursa de motociclete,este dr.Ungur, mare mahar la pdl,fostul candidat la primaria orasului, medic – expertize medicale, scoate pensionaari, pe caz de boala, pe banda rulanta, la nivel de…euroi. Este prieten cu frunzaverde, tartorul judetului, la restaurantul-pensiune al lui ungur din oras, trupa lui frunzaverde se intalneste, de multe ori,si face niste chefuri de pomina, ca…LA MAMA( asa se cheama restaurantul), adica pana nu se mai cunosc unii cu altii. Acum , cica, cazul s-a transferat la Tribunalul Resita, ceea ce e clar unde se vrea sa se ajunga, asta e tara in care traim, in care statul de drept nu se vede, din moment ce separarea puterilor in stat e doar pe hartie.

  3. @justitiar ala e major vaccinat raspunde pentru faptele lui de cretin singur nu ca tacsu de mana!

  4. Am setimentul ca tocmai cine nu trebuie pleaca din tara asta . Nu mai bine am sta noi cu capetele in maini si coate si ne-am gandi o lecuta mai profund , cine trebuie sa plece si unde ?

  5. P.S.: SOV il iubeste pe Base si isi uraste poporul ,oricat ar incerca sa demonstreze contrariul.Alfel, nu si-ar fi bagat coada(si cornitele), in zilele decisive ale alegerilor prezidentiale.
    Daca isi “iubeste” poporul si o “apreciaza” pe Udrea n-ar putea sa “reconstituie” Fondul de investitii …pentru locuinte?

  6. Sa-l injure otrepele pe Vantu? Adevarul e ca Vantu si Voiculescu conduc tara.
    A si Patriciu, uitasem 🙂

  7. Am citit interviul cu Vintu! Tipul e destept foc,daia il urasc oranjgutanii idioti! E peste Basescu cu 10 000 de ani lumina! Intelege perfect lumea in care traieste! Matrozul nu a inteles nimic si nici nu va intelege ceva vreodata ! Vintu este un adevarat AMERICAN TYCOON !!!

  8. Să spui despre Elena Udrea că este „o gospodină deraiată de la cratiță” mi se pare o impietate, o insultă la adresa unei categorii de doamne pe cale de dispariție. Madame Udrea poate fi orice, de la starletă tv la avocat de succesuri, de la muză la țață de mahala provincială, de la biciclistă la poetesă, dar niciodată gospodină.Ați văzut cât de ridicolă a fost în postura de femeie de casă, cu andrelele în mână sau dând energic și profesionist cu mopul. Și-apoi, ce gospodină și-ar permite poșetuțele și condurii domniei-sale? Așa că, să-ți fie rușine , SOV…

  9. Incepe sa-mi placa SOV…sincer. Interviul lui mi se pare de bun simt si credibil. N-am de unde sa stiu cat, ce si cum a furat…dar raportat strict la logica si justetea afirmatiilor din interviu, omu’ este ok.

  10. Am trecut si eu pe acasa azi la pranz. Pe A3 o fata a luat legatura cu Dinita de la Politia R utiera si se tot dadea la bietul om doar, doar l-o incrimina pe invinuit. Omul ii explica faptul ca nu e caz de Politie Rutiera pentru ca imbecilul a comis-o de fapt pe un aeroport, nu pe un drum public. Aseara m-am cam prins eu ca e cusuta cu ata alba, doar ca era fiul unui mahar mafiot de la PD. Sigur, prefectul a fost penibil. Dar pana la urma e o culpa penala si civila fara implicarea calitatii de conducator auto.Pur si simplu n-are nici o relevanta ca a condus masina sub influienta alcoolului si nici ca a fugit de la locul accidentului. El va plati ca si cum ar fi ranit din greseala cu un ciomag cateva persoane care pot sa-i ceara daune civile.Atat.. Si nu sunt fan pd, cred ca ati remarcat pana acum.. D’aia era asa de calm ta’su ieri la pranz.Mult zgomot pentru nimic..

  11. D. Victor curios cum va schimbati de la o zi la alta.Cu pretendentul la arhitectura care voia sa traiasca din jurnalism erati solidar dar cu strainii care au dat faliment in domeniul dvs. nu.Eu credeam ca solidaritatea e o stare bazata pe comunitatea de interese, idei, sentimente.Adica dvs considerati ca aveti mai multe in comun cu o tentativa de arhitect care vrea sa traiasca din jurnalism decat cu proprietarii de trusturi media.Eu credeam ca daca supravietuiesc proprietarii afacerii supravietuiesc si angajatii, daca crapa unii automat crapa si ceilalti.Sau poate dvs credeti in stil pur romanesc ca daca a venit foametea si a murit capra vecinului a dvs o sa scape.Slava domnului ca incep sa se intrevada semnele crizei sociale si economice, ultima faza a profundei crize morale pe care o traim de 55 de ani, iar daca nu o sa vina ar trebui inventata pentru ca pana nu se va alege graul de neghina nu va fi bine in tara asta nici pentru proprietari nici pentru salariati, va fi bine doar pentru “omul nou” creat de societatea socialista multilateral dezvoltata care lucreaza la stat, consuma bauturi alcoolice in timpul serviciului, ia spaga iar daca pleaca acasa in ziua aia fara sa fure ceva nu poate sa doarma si se duce la curve.

  12. Urmeaza Badea … Va ia pe rand !!! Ati inceput sa -i calcati pe coada !!!
    Paza de acolo a PDL – ista !… Trebuia sa stii asta !!!

  13. Strainii investesc in Romania pentru a scoate bani si atat,cand nu se mai poate mi se pare firesc sa se retraga.Nu cred ca au ei cunostinta de preferintele consumatorilor de media din Romania,de aceea cred ca lasa la aprecierea celor din Romania ce se publica sau nu.Sper ca tu si familia ta sunteti bine,am vazut la Gabi interventia scurta.Daca se repeta treaba ,poate vei aduce la cunostinta publicului,e bine asa.Pana acum nu am apelat niciodata la relatiile mele din securitate,daca e nevoie voi face pasul asta .Fix in cloaca lui Base,aceleasi care mi-au ajutat familia la ananghie.Ceea ce ti se intampla cred ca are legatura cu ce s-a petrecut azi la parlament intre liderii opozitiei.Am observat ,de asemenea, ca e nebunie in traficul din Romania.Stii ce au facut nemtii?Au dat o lege a politetii,adica au facut in asa fel ca derbedeii din trafic sa raspunda pentru injurii,agresiuni,etc.Acum este o cutuma in Germania sa fii calm,respectuos in trafic.A intrat in comportamentul soferilor acest calm,incat legea e inutila acum.

  14. Nu pot sa cred ce am auzit astazi, la D-na Firea, dupa interventia ta telefonica. Deci pdl-istul ala, Igas, practic a facut instigare la violenta si pot argumenta asta. Deci nu-i asa, cei ce sunteti impotriva lui Basexu, trebuiesc caftiti

  15. genial aproape perfect !!!!! vrea si BASEscu un vant dar ii iese un fasssss … lui SOV in schimb ii iese perfect ” Stimate domn, nu îl urăsc, ceea ce înseamnă că, în relaţia mea cu preşedintele, nu există reciprocitate. Sentimentul de ură îmi este oricum străin, iar în cazul particular al lui Băsescu ar însemna, chiar, un consum sentimental fără rost. Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă.”

  16. Asta a mancat carti de bursa pe paine…vin de aldi floaca intoarsa din astia de au facut bisnita cu statul sa-i explice lu Vantu cum se lucreaza…cand lumea in ’95 futea vantu pe la televizune sa se beleasca la Tv si sa cumpere TEC din piata…Vantu rupea cartile lu’ Nea Virgil de la Bursa….da ce faci cu “Ciocu mic ca acu noi suntem la putere!” ?!?

  17. Hmmm…nu pot sa il cred oricat as incerca,avand in vedere ca,fara ‘ajutorul’ lui,base nu era si azi presedinte.
    Sa ne gandim cu totii cum ar fi fost sa dea acest interviu inainte de alegeri,in loc sa sune SRI si pe base sa faca poze la miezul noptii cu Geoana la usa lui…Mi se pare deplorabil de la un om care acum emite pretentii de mare ganditor.
    Cat despre plecarea firmelor…asta este calea pe care am ales-o in decembrie,la investirea presedintelui,asta este viata pe care o acceptam tacit cu totii zi de zi.
    Despre opinii,pareri,argumente pro si contra,dupa razboi-m-am saturat.Sa taca cum au tacut si pana acum,iar de plans de mila lor,oricum nu este cazul-REGULAT,o vor duce la fel de bine.

  18. Gorilele basiste vad ca pierd meciul si din disperare rup tot.Se razbuna pe toata lumea pe sistemul:sa moara si mamica lor.Avem la Brasov gunoaie orange care au comportamentul lui Hitler in bunker cu 72 h inainte de a se sinucide.

  19. ala de la pdl care a fos invitat la dna Firea era total retardat. incredibil ce oameni fara cap ajung in partide. penibilul ala e total depasit de termenul democratie

  20. Efectiv am citit socata tot ce am citit pe site-ul Jurnalul.
    Deci, deja au inceput practicile “sanatoase” si la noi.Si nu bateam campii cand spuneam ca jurnalistii indezirabili vor fi atacati pe strada, li se vor inscena accidente…doar avem atatea cazuri in jurul nostru.
    Daca regimul vrea liniste,cultura, armonie,candoare, ne trezim noi sa urlam…si voi, sa ne instigati.
    E cumplit ce ne asteapta. Nu numai saracie,ci si teroare, frica…
    Cum sa nu te apuci sa injuri pe toti dobitocii din tara asta,prostiti de manele si imbuibati de bere,care, la brat cu consoartele cu suncile peste fusta si lanturile de-un deget au votat pa Baseeeee, pa Baaaseeeelllluuuuu. Acum, sa se certe pe banii de un bax de bere, iar doamnele- dastiepte,trezite peste noapte licentiate, sa boceasca in pumni dupa aurul pierdut la amanet…
    Si nu ma pot gandi si la baiat, prin ce trebuie sa treaca pentru ca tatal lui vorbeste. Aveti grija de voi.
    Cu mare respect, Raluca.

  21. Ca multe personaje din halucinanta noastra tara, SOV este un gol umplut cu vorbe destul de bine alese si rostite cu o pretiozitate enervanta. Si-a creat o aura de mister pe care o intretine pentru admiratia targului. O fi bun la afaceri? Ei si? El este produsul mediei, asa cum este si Basescu. Din motive care imi scapa a foist si mai este inca prezentat ca un soi de eminenta cenusie. Bull shit. Chemarea lui geoana la ceas de seara il plaseaza in aceeasi zona cu toti servantii lui basescu (sunt obosita si nu le mai capitalize numele). Cat despre patronii straini ce pleaca, duca-se (si o zic pe un ton prezidential). Ca semnal este foarte prost dar nu cred ca Romania Libera si Ev Z sunt produse de presa superioare Jurmalului si Gandului (ca adevarul nu il mai citesc). Iar daca printre produsele lor se numara si culceritele tremurand orgasmic la auzul vocii presedintelui, la dracu’ cu toti.

  22. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt consternata de ceea ce vi s-a intamplat astazi la Mall!Nu imi vine sa cred!!!
    Imi vine sa ii spanzur pe TOTI de la guvernare!
    Aveti grija de Dvs. si de familie!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  23. Ne bucurăm toţi trei că sunteţi bine. Mai devreme aş fi turnat mai multe, dar acum mă abţin. Dar nu pentru mult timp.

  24. Daca analizam mai atent ce a spus igas si extrapolam, in curand va trebui sa ne asteptam ca in Rusia, sa moara ziaristi si ei sa zica bine a patit, o merita mama lui de ziarist imputit. Igas ar trebui sa-si ceara scuze public si sa-si depuna demisia, ar trebui intr-o tara normala, dar nu e cazul la noi

  25. Nu ma mir de ce s-a intamplat la mall.Ne invartim intr-o lume cu multi nazisti dispusi sa cafteasca pe oricine este impotriva “capitanului”.Heil…

  26. Victor,sfatul meu ar fi să iei nişte lecţii de la Mircea Badea.Data viitoare o să salvezi cu şpagatul pe uşile taxiului. 😀

  27. Victor imi pare rau de cele intimplate dar la ce te asteptai sa se intimple.Sunt pe ultima suta si sunt disperati, acum isi arata adevarata valoare, suntem ca in Rusia. Primarul “meu pdl ” nici nu mai da prin primarie cind il cauti e la o crisma si tine sfaturi de taina cu clica lui.
    Sper sa nu moara cineva ca sa ne zgindare si sa dam cu ei de pamint, fiindca a ajuns cutitul la os si doare aldracului de tare.
    Si ma intreb retoric unde e liderul opozitiei indiferent care ar fi? Ce mai asteapta poporul Roman? De ce nu iesim in strada fratilor? Unde sunt lideri de sindicat? Ce face societatea civila?
    Faptul ca pleaca trusturile media nu e o mare pierdere financiara, sau profesionala dar e o noua palma data de acesti analfabeti tarisoarei asteia, ce sa fac sunt nationalist si asa mor, Cineva intreba mai sus “oare pleaca cine trebuie?”

  28. Victore,
    Toata simpatia si admiratia pentru curajul si sangele rece de care ai dat dovada.
    Mai este cazul sa ramai in tzigania de la periferia Europei ?

  29. Eu zic ca ar trebui sa fim atenti si noi ca daca semanam vant sa nu culegem furtuna…

  30. Nene, e drept ce-am cetit la ziar? Musai-musai ai nevoie de pistol (cu glont), ca-i plina tara de nebuni!. Primul dintre ei se crede un fel de presedinte!
    Banzai!

  31. Cine e cretinul ala de PDL – ist care a fost la Firea , aseara ???????
    Ai grija ca au inceput sa-si scoata coltii curvele astea !!!
    Isi simt sfarsitul pe aproape si vor sa se tina cu dintii de puterefara sa se mai abtina de la nimic !!!

  32. Stii care e problema , mai Victore ???
    Fiecare se da mare si tare , ca face si drege , ca rupe el capul si pulile , etc , etc …
    Daca am fi asa tari ne-am strange o data mai multi si l-am da dracului jos pe nenorocitul asta de basescu , impreuna cu toate curvele lui de la putere .
    Cand or iesi din Guvern sau pe unde dracu isi plimba cururile alea saturate si or sa vada ca -i asteapta lumea in strada sa-i linseze : ATUNCI SE VA VEDEA ADEVARATA PUTERE SI BARBATIE a tuturor care ameninta !
    Pana atunci hai sa mai dansam un oligofren dans ” al pinguinului ” !

  33. Cu parere de rau am aflat aseara la emisiunea Gabrielei Firea de incidentul neplacut prin care ai trecut.Sincer ma asteptam sa inceapa si aceasta etapa de amenintare si apoi de “pedepsire” a voastra,dar ca asta sa se intample chiar si la vedere intr-un loc atat de public si cu copilul de mana,asta este deja prea departe,prea mult.Ma intreb ce se intampla cu cei care ar fi trebuit sa se implice pentru a-ti asigura linistea si integritatea tie si copilului tau,ce se intampla cu eventualele casete care au filmat incidentul(caci banuiesc ca ele exista-casetele). Adica am inteles ca oamenii s-au apropiat de tine si te-au amenintat(nu si ca ti-au pricinuit vreo atingere fizica….sper).Deci cu bunavointa din partea domnului Popoviciu,te poti uita pe casete si poate oamenii pot fi identificati.Din pacate,nu am mari sperante in aceasta privinta si ma tem ca voi,cei mai expusi brutalitatilor de acest tip,nu veti avea sprijin si intelegere din partea autoritatilor. Este doar inceputul…

  34. Doar o intrebare o sa zici ca sunt cu pluita daaa e serioasa tzi-o garantez.

    Cat % din valoare la o Dacie (cost de producator) se obtzine din componente romanesti.

    Ca la Nokia stiu sigur ca e ZERO totusi intreb si eu ca prostul cat e de integrata Dacia sau de ce nu si Fordul sau orice intreprindere mare care exporta mult si are mai multe de 10 furnizori in Economia Romanesca ?

    Adica din ceea ce inca merge in Ro vreau si eu sa stiu ce merge in regim de leasing si ce merge in regim de cluster industrial.

    Intrebarea e relevanta ca sa imi dau seama daca am ajuns bandustan 100% sau mai pastram inca o urma de economie natzionala integrata.

    Desigur ca raspunsul e undeva intermediar daaaaa intrebarea este unde in acest intermediar ne aflam noi acuma ?

    Intrebare are ca scop sa vedem cum putem iesi din criza iar pentru a intzlege ce nu ne scoate si ce ne indese mai rau in mocirla trebuie sa stim cu cifre cum stam azi aici acum.

    Ma rog in masura in care si tu faci emisiune informativa pentru a ne ajuta sa intzlegem in ce tzara traim si nu doar o alta emsiune distractiva cu scoarzte gramaticale.

  35. cand, si daca, vor simti ca pot face bani din nou, trusturile straine se vor intoarce. pana atunci, scapa cine poate. btw, victore, stii ceva de platforma dolce?

  36. d-nu Ciutacu de ce ma faceti tampita fara argumente? eu cred ca este o inscenare… iertati-mi “tampenia” dar oamenii aia care v-au amenintat v-au spus ca sunt de-a lui Basescu ? le scria pe frunte? cum ati dedus? pot sa fie ceva reminiscente din trecut sa fie altii care sa se dea de-a lui Basescu. Prea repede ati pus parafa !

  37. Daaa, si eu zic sa adoptam pozitia strutului. Si asa o sa traim mai mult, si vom vedea si luminita de la capatul tunelului. Si vom spera,caci nu, speranta moare ultima.Si ne vom inarma cu rabdare, umilinta,ca niste pacatosi ce suntem,asteptind sa apara Gradina Raiului in spatiul nostru miotic.
    Pana atunci sa ne rugam, sa mancam putin si cumpatat, sa tinem post de toate culorile si sa le spunem copilasilor, intre zeama de dimineata si cea de seara,asemeni bunicilor nostri, acum 20 an: “Laaasssa, ca om trece si peste asta,poate voi o veti duce mai bine!”.
    Si, in final,asemenea cuvintelor intelepte citite mai sus,despre fenomenele meteorologice, mai nimerit ar fi sa spunem “Ce-am semanat, aia culegem!”

  38. Ma uit la piticul asta penibil (bocul) si-mi dau seama ca s-a cam dus dracu’ vorba aia; “Ardealu-i fruncea”, poate coada (tot respectul pentru ardeleni), ce-s ei vinovati de un asemenea specimen nereusit, cat despre stapanul lui: OAAAAUUU 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.