Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

“Eu şi Ciutacu am ajuns mai devreme. Şi, până să vină ceilalţi, am dialogat cu asistenţa. Am spus, domnule, ştiţi că la cinematografele de pe vremuri erau unii care cântau. Ei, noi suntem pe postul lor, am venit să vă întreţinem…”, spune, într-un interviu pentru Gândul, Mircea Dinescu. Am citit noaptea, m-am amuzat. Deşi cred că ar fi trebuit să mă întristez. Dar nici măcar puterea asta n-o mai am.

Nu cred că-l bântui atât de tare pe poetul odinioară disident încât să trăiască-n cotloanele gândurilor sale cu spectrul unui tonomat nemernic. Bănuiesc că a vrut să spună Ciuhandu. Ori i-a ieşit lui Dinescu, din greşeală, pe gură, Ciutacu, ori Marian Sultănoiu (autorul interviului) e fudul de urechi şi/sau răuvoitor. Fiindcă, pe de o parte, eu n-am mai fost la Timişoara de vreo jumătate de an, de la ultimul şpriţ cu prietenii mei de acolo. Deci nici ieri. Când am stat toată ziua-n Bucureşti; la ziar, la televizor şi, după emisiune, la crâşmă. Nici să fi vrut n-aveam cum să mă împart. Dar n-am vrut. Nu particip, decât prin prisma meseriei, la manifestări politice. Dacă vreau să strig Jos Băsescu!, aşa cum o fac fără nici o apăsare şi neîntrerupt de cinci ani, am ziar, emisiune, blog, facebook şi twitter la îndemână. Nu am ce căuta-n pieţe; deocamdată…

De unde vine, totuşi, amărăciunea? Din faptul că Marian Sultănoiu, care nu-i ziarist de alaltăieri, nici măcar nu s-a ostenit (dacă Mircea Dinescu a spus, din greşeală, Ciutacu în loc de Ciuhandu) să verifice crâmpeiul de informaţie. Ciutacu nu e un nume comun. Zgârie la ureche oricine l-ar pronunţa. Telefonul lui Ciutacu e un bun aproape public. Măcar jumătate din echipa ziarului Gândul (al cărui sediu e la vreo 500 m de cel al Jurnalului Naţional) îl are-n agendă. Putea măcar unul să mă sune, să mă-ntrebe dacă nu cumva am căpiat şi mă bat cu “anticomuniştii” lui Băsescu prin Piaţa Operei. Înteleg că la mogulul pro-occidental Sârbu-n trust e criză. N-or fi avut unităţi pe cartele. Dacă aveau bun-simţ, îmi dădeau un beep. Îi sunam eu şi, la nevoie, le făceam cu mâna din geamul biroului.

UPDATE: Au corectat pe site după ce m-au făcut istericii lor postaci cum le-a venit scris de la stăpânire. “Nu! Eu şi Ciutacu am ajuns mai devreme (n.red. de fapt nu e vorba de Ciutacu, acesta aflându-se în Bucureşti, ci de Ciuhandu)”. Pe print rămâne cum au stabilit şmecherii. Ce-o zice rigurosul Crucişător CTP?

P.S. Dincolo de penibilul situaţiei de a te lăuda pe hârtie cu armonia familiei tale (după ce acum 15 ani jeleai prin reviste că a dat fie-ta-n tine şi că vorbeşti numai cu câinele), curiozitatea mea nu e dacă Maria Băsescu a citit măcar scrisoarea electorală a staff-ului băsescian (transmisă presei de pe mailul Ioanei), ci… dacă soţia preşedintelui ştie să scrie. Şi, dacă e posbil un răspuns, ce părere are despre Elena Udrea…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

126 thoughts on “Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

  1. Tocmai a plans pe tema filmului (UN CABOTIN).Mai are 3 zile.Dar daca nu se da plecat chiar pierzand alegerile ? Ei atunci cum facem?

  2. A aparut marele nostru presedinte cu expertiza. Imi vine sa urlu, asta putea sa duca alt film la expertiza. A citit numai concluzia, sa citeasca si modul in care a fost editat filmul…, daca a fost editat. Nu a spus nimic de motivele pentru care acest film e trucat si la final… a varsat si o lacrima, dragu’ de el. Sa faca publica intreaga analiza daca e asa sigur de trucaj. AAAAAAhhhhhhh ne face nemernicul asta..

  3. Concluzia: proştii care habar n-au de aceste tehnici vor înghiţi această poveste. Şi nu spun proşti că nu cunosc tehnicile, că nimeni nu-i Mafalda. Că deştepţii care n-au habar de ele, dar îi duce capul, au înţeles de mult despre ce e vorba.

  4. “Dear God,
    So far this year you have taken away my favorite dancer Michael Jackson, my favorite actor Patrick Swayze and my favourite singer Stephen Gately and my favorite actress Farah Fawcett.
    Just so you know, my favourite politician is Traian Basescu.
    Regards”.

  5. Va rog sa ma iertati dar sunt extrem de impresionata! A plans din nou. De data asta, discret, spre final si credeti-ma ca a fost convingator. Daca nu m-a convins Gutu, Salam si alte alimente nedigerabile, naca-ta in seara asta sunt convinsa. Baselul e un sensibil. Va rog! O batista de unica folosinta! Ca, dupa sase decembrie, daca da D-zeu si Maica Domnului (pe Cristoselu’ nu-l bagam in afacerea asta!) daca da, cum spuneam…, nu mai am nevoie de batiste. Ca nu ma mai misca nika! A plans: nu-ncercati sa ma opriti din hohote!

  6. Eu cred ca Dinescu e un pic obsedat de tine sau ,mai degraba, unii isi fac reclama cu tine.Mai nou, ma amuza cum l-a prostit pe Basescu expertul care a dat avizul in legatura cu asa-zisul filmulet trucat.N-a zis nimic,ci doar ca e o copie.Il credeam mai destept pe Base.Si mai am o speranta:romanii sa iasa la vot,cu cat suntem mai multi votanti,cu atat sansele lui Basescu de a deveni presedinte scad.

  7. A citit din aviz ce a vrut Basescu adevarul e ca ,centrul de criminalistica spune ce elemente a gasit de pe o copie nu mai conteaza va castiga si triunfa binele.Domnule Ciutacu eu cred ca te-ai teleportat de la Timisoara la Bucuresti ca sa nu ne superi ca nu apari la emisiune Cat despre predarea puteri stim cu toti ca se iau deja masuri de a se evita un razboi civil .DOAMNE APARANE SI PAZESTENE COPII ,PENTU ASTA AM MUNCIT

  8. Update: Asta e defectu’ meu.Nu pot sa tac. Nu accept, ca simplu cetatean, sa fiu manipulata de “elita” portocalie.Sa inteleaga si d-nul Basescu ca nu toti suntem prosti, in tara asta.
    Scuze d-nule Ciutacu, ma refer la noua petarda pentru presa, motiv de comentarii, avizul unui expert. Sa-l publice integral domnia sa,nu sa prezinte fragmente si sa facem speculatii .Si sa nu mai planga, ca nu mai tine vrajeala.Daca sta prost cu nervii sa se duca pe mare.O sa-i faca bine.

  9. Ce lume nebuna, nebuna, nebuna! Am trecut acum pe la Cotroceni si acolo ce vad? Coada mare fratilor! Ludovic Orban si Dinu Patricu dorind sa-si ceara scuze pentru ca filmul era de fapt o copie …la copie, iar in spatele lor era chiar Mircea Geoana care dorea sa-si ceara scuze ca l-a bagat pe ala micu’ in filmul in care traian basescu dadea cu pumnu’. La coltu’ strazii era Adrian Nastase care a fostr mai devreme ca sa ceara iertare lu baselu si sa-l roage sa-i rezolve dosarele cu matusa Tamara si termopanele din Zambaccian. Dinescu venea fuga fuga la palat, tocami de la Timisoara, ca sai zica lu base ce s-a intamplat in balconul operei. Si colac peste pupaza chiar Tariceanu pregateste hartiile pentru o noua alianta DA. Uff iar s-a facut dimineata, baseeee trezestete baseeeee!

  10. Stimate domnule Ciutacu,

    As vrea sa trimit prin intermediul dumneavoastra ,primei doamne, o scrisoare deschisa.
    Stimata doamna,

    Acum cinci ani nimeni nu v-a cerut parerea atat timp cat sotul dumneavoastra batea la usile Cotroceniului.Nu foarte multi au acordat atentie celor relatate de dumneavoastra acum multi ani,intr-o revista mondena, despre viata de familie.
    In acel timp sotul dumneavostra era partener politic ,si nu numai, cu Patriciu si partidul sau. Imbracati in portocaliu mai marii aliantei DA erau impreuna pe scena si stiu bine ca acel eveniment s-a intamplat . Au fost chiar si ecouri si au vorbit in final despre acest incident atat liberalii cat si cei ce sunt inca in spatele sotului dumneavoastra . Doar lupta politica si parteneriatul cu sotul Dumneavoastra, la acea data, i-a facut pe acesti oameni sa taca. Nu uitati ca tot atunci, se ducea cu caciula in mana la GRIFCO( dupa cum actualul presedinte a afirmat) cersind domnului Voiculescu cele opt procente ale PCului.
    Am apreciat totdeauna discretia dumneavoastra ca prima doamna a tarii , care a suportat vizibil pentru noi toti umilintele si lipsa de respect la care sotul dumneavoastra v-a supus.
    Nimic din felul cum s-a purtat ,in public, cu prima doamna a tarii nu ne este familiar:
    – este inacceptabil si lipsit de demnitatea functiei sa-ti imbraci nevasta in fuste tiganesti si mai presus sa lasi pe un infractor dovedit s-o atinga si sa-i atarne de gat un medalion tiganesc.Prea multe familiarisme la acest nivel.
    – este inacceptabil sa ceri sotiei sa se mute pe alt scaun decat s-a asezat.
    – este inacceptabil sa-i vorbesti in particular spunand despre un reprezentat al poporului pe care atat de des il invoci si pe care ai talharit-o, ca este o tiganca imputita.
    Vreti sa va mai reamintim de cate ori sotul dumneavoastra ne-a mintiit, umilit prin vorba si atitudine?
    Vreti sa va amintesc de cate ori isi schimba decizia si afirmatiile in timp record. Sa fie lipsa de memorie sau NESIMTIRE?
    Eu personal cred ca sunt amandoua dar mai presus de orice ,TUPEU.

    Oare de ce nu ati luat nicio atitudine in particular sau in public pentru comportamentul sotului? Noi va vedem doar pe la targuri, sarbatori campenesti ,dansind la restaurant in timpul liber al Presedintelui si decorand viata sociala a acestuia.Se vede ca opinia dumneavoastra nu este bagata in seama DELOC.
    Asa ca stimata doamna, cu tot respectul ce vi-l port , nu incercati sa va insusiti rolul de aparator , acum la sfarsit de mandat,a atitudinii sotului dumneavoastra. Este firesc, in acest caz, sa va imput de ce ati acceptat ca fiica dumneavoastra sa ajunga europarlamentar cu ajutorul unor ministrii PDL care au cheltuit banii publici pe scene si spectacole in loc sa sustina financiar pregatirea sportivilor de performanta? In loc de reclame cu pesti in pom si femei cu patru barbati , plimbari calare sau cu bicicleta s-ar fi evitat cheltuirea a zeci de milioane de euro pentru capricile fidelei presedintelui,doamna Udrea?
    V-ati uitat la acei oameni amarati , care pentru o farfurie de fasole cu costita,se calca in piciore de ziua nationala a tuturor romanilor? V-ati gandit ca fasolea cu costita echivaleaza cu PRETUL UNUI VOT in favoarea candidatului la presedentie al PDLului, acela fiind chiar sotul dumneavoastra?
    Aveti oare mustrari de constiinta , acum la final de mandat ,ca nu ati reactionat in nici un fel la toata aceasta mascarada si suspiciuni legate de membrii familiei dumneavoastra( casa fiicei mari, alegerea fiicei mici si agramate ,europarlamentar, mojiciile sotului si limbajul suburban, precum si minciunile acestuia la adresa clasei politice dar si a celor multii?
    Nu faceti jocul meschin si lipsit de scrupule a celor din staful domnului presedinte si cereti-le acestora sa va ceara scuze pentru ca v-au atras in acest joc meschin. Daca este initiativa dumneavoastra ,atunci va rog sa ne cereti noua scuze pentru felul cum domnul presedinte trateaza pe cei mai multi dintre noi.
    Pentru ca nu sunteti implicata in viata politica nu va mai imput dezastrul economic in care este tara acum si care se datoreaza in mare parte felului in care sotul dumneavoastra ne-a condus dupa mofturile apropiatiilor lui.
    Dumneavoastra sunteti cea care trebuie sa-si ceara scuze tuturor romanilor si mamelor care nu pot accepta ca copiii lor sa poate fi loviti de o persoana straina nici macar daca acesta se numeste PRESEDINTELE ROMANIEI.

  11. s-a ajuns la o manipulare din asta crasa. toti pseudo revolutionarii vorbesc de ce s-a intamplat in piata operei da’putini au fost acolo. o revolutie nu se face cu bannere gata pregatite de acasa si cu fulare portocalii de gat.. atat de idioti sunt astia din PDL incat nici macar n-au fost in stare sa se mascheze in vreun fel

  12. Betivanu stie ca este cam cu 10% in urma domnului Geoana si apeleaza la tot felul de mijoace disperate..manifestatii de ieri de la Timisoara fac inca odata tara de rusine..instigarea la violente duce Romania cu 20 de ani in urma.Ceea ce s a intamplat la Timisoara e doar mana lu basescu.

  13. DEFUNCTU’ CALINESCU SE STRADUIESTE SA SE PISHE IMPOTRIVA VANTULUI DIN NOU:PRIMA DATA CU LIBERALII, ACUM CU PDLISTII.SUNT CONVINS CA, DACA VA IESI GEOANA VA POOPA POALELE NOII PUTERI SI NE VA ARATA LA UN INCRDIBIL RELENTI DE CATEVA LUNI CE REAL A FOST FILMUL.CE JEGURI.MA GANDEAM CA, DACA AR FI RECUNOSCUT DE LA INCEPUT, BASESCU AR FI FOST BARBAT.D-LE CIUTACU, VA POVESTESC DINTR- O CARTE.SE SPUNE CA PRIN ANII 60′ PRESEDINTELE INDONEZIEI, SUHARTO, AR FI FOST FILMAT IN PAT CU O CURVA PUSA DE SERVICIILE SECRETE RUSESTI(PT. A FI SANTAJAT, BINEINTELES).STITI CE LE-A SPUS SUHARTO?’POPORUL MEU VA FI MANDRU DE MINE’.CE ZICETI?

  14. Victor Ciutacu, fa-mi te rog o favoare. Dati la Gadea in Sinteza zilei imaginile alea cu Base la Strasburg la intalnirea aia cu sefii Europei cu comentariul lui Stan. Multumesc

  15. APROPOS DE SCRISOARE… Incalificabil gestul celor ce se ocupa de campania basesciana…iar d.na nu trebuia sa accepte cu nici un chip sa semneze asa ceva…dar daca este adevarat ce se spune acolo?… NU …nu este !
    Dna Basescu nu santeti una din milioanele de femei care….tot ce spuneti acolo!

    EU sunt una din ele…eu numar feliile de paine innainte cu 2 zile de salariu pt. a vedea daca ne ajung, eu NU vad nici o solutie pt. ca si copilul meu sa beneficieze de ceea ce beneficiaza copii Dvs.( pe drept sau NU – o casa pt. cand va avea famile ?, etc.) eu ma zbat cu adevarat pt. ca si copilul meu sa fie in rand cu multii f.multii copii din clasa medie (ba chia sub mediu) care vede si nu poate ajunge…care-si doreste si nu are nici macar speranta de a ajunge vreodata la a 100 parte din modul de trai al Dvs. si al copiilor Dvs. …
    Rau ati facut ca v-ati comparat cu astfel de femei (daca ati facut-o Dvs.)…caci nu sunteti decat o persoana privilegiata care nici nu va mai puteti imagina cum este sa fii cu adevarat sotie si mama resposabila … fara prea multe din cele nesare pt. traiul zilnic nicidecum pt. lux…se poate contesta asadar fiecare cuvant din ce afirmati in scrisoare !
    In speranta ca NU sunteti creatorul aceste scrisori ( de un penibil ISTORIC)… adaugati tot ce va doriti si va urez !

  16. M-a pus dracu sa ii scriu lu Morar pe blog. Si azi ce sa vad, mesajul meu modificat si total opus celui pe care l-am scris. Intrebarea este, domnu Morar este prost sau ticalos?

  17. victore ai grija ca nemernicii(indiferent de culoare)la un moment dat vor gindi si la asta

    romanica nu e departe de astfel de masuri daca iese plingaciosul

  18. Persoana fizică Victor Ciutacu nu e Romania. Si la un economist de calibrul dumneavoastra mi-e greu greu sa cred ca puteti nega contributia “capsunarilor” la bugetul tarii (mai mare raportat la individ decat contributia prin taxe si impozite a aceluiasi numar de romani la bugetul tarii). Sau asta nu se pune.

  19. Am plecat din Romania anul acesta in aprilie cu familie cu tot.Am trait cu speranta ca macar la vot pe 6 .-12.-2009 va veni Mos Nicolae si va zimbi si Romania,dar ca de obicei ,,ROMANI DE AFAR,, ne fac de ras votand si condamnand un popr intreg la ,,intunecatul comunism,,ei nu vad ca macar sa avem noroc de un PRESEDINTE cu care sa ne mandrim si noi ca are prestanta daca alceva nu are si nu trece la o reuniune oficiala prin spatele unui cancelar( ne trebuie demnitate) nu o avem si atunci uni cetateni voteza in numele altora pentru ai condamna pe cei dintara la o dictatura si la un trai rau..

    Asa ne trebuie

  20. Victore, nu esti singur, tata, ai dreptate sa-i judeci pe cei care se considera “romani modernizati” si care uita ca, din cauza unora dintre ei, se uita lumea chioras dupa masina mea din Tara lui Basescu cand ma dau pe autostrazile din Italia…
    Sunt convins ca acei romani ar intelege mai multe daca s-ar uita si la alte emisiuni decat cele de genul “Dansez pentru tine”…

  21. Domnule Victor,am ramas dezamagit de cum a iesit pana la urma votul.Stiam ca masinaria lui TeZeu nu va sta cu mainile in san si va actiona. De aceea Videanu iesea din ora in ora aratand rezultatele numararii paralele pregatind astfel lumea la schimbarea ce avea sa urmeze . Si figura a tinut. Acun daca cei de la Curtea Constitutionala au putina coloana vertebrala la probele care sunt ar trebui sa anuleze alegerile.Trebuie odata pentru totdeauna sa luam taurul de coarne sau sa rupem pisica in doua.Alta solutie nu este. Si acuma m-am gandit la o modalitate care ar trebui pusa in aplicare pentru alegeri ce ar inlatura posibilitatea votarii de mai multe ori. Cand se fixeaza alegeri indiferent pe ce teme statul dragul de el care este interesat trimite o carte de alegator valabila o singura data . Se prezinta la vot da cartea care este distrusa in fata lui, voteaza si pleaca.Este bagat in calculator ca a votat si gata. Daca se prezinta la alta sectie de votare va fi verificat daca a mai votat si va fi gasit in calculator.Aceste carti vor fi trimise prin posta ca sa nu stea la coada cetateanu. Victore suntem langa tine si acea mana de patrioti de la antena 3. nu trebuie sa ne lasam.Oamenii adevarati sunt cu voi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.