Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Au prins, din nou, grai bandiţii portocalii

Au prins, din nou, grai bandiţii portocalii

– În fuga ei electorală de bucureştenii nerecunoscători, Nuţica şi-a tras, nederanjată de anticorupta Macovei, colegiu bun la Roman, dar a călcat apăsat pe muşuroi.

– Premierul Unguent – care şi-a propus să reformeze clasa politică împreună cu Bazay-Ferrari, Pirpiliu şi Tălmăcean – s-a sculat iar liberal, şi-a pus plasturii mici de bătături, s-a dat cu anticearcăn, s-a scobit în urechi cu beţişoarele de protocol şi s-a dat indignat de candidatura lui Becali din partea PNL. Cică, în locul lui Crin, i-ar fi ruşine să se uite la portretele Brătienilor. Normal, pentru că el şi fără să fie vreun şef pe la PNL se-nchină tot la adevăratul său şef, tovarăşul Nicolae Ceauşescu

– Continui să aştept fremătător un editorial fulminant de atitudine al lui Tapalagă despre finanţatorul Hotnews, escrocul fugar Sima. Şi, poate la P.S., de ce faimoasa Gătej (colaboratoare a Securităţii cu hârtie de la CNSAS, subiect expediat de oficină rapid, printr-o ştire de doi bani) a beneficiat de atâta spaţiu editorial pe post de mare strategioaică economică, dar nu şi de o întrebare politicoasă de ce nu-i apar în declaraţiile de avere banii făcuţi cu Sima. Cumva fiindcă era cureaua de legătură între Sima (care-şi ameninţa tovarăşii de golănii bursiere că le-o trage-n Hotnews, acolo unde cică n-avea putere editorială) şi Cotroceni?

– Să fii scriitorul preferat al regimului, să-ţi fie finanţată gros opera până la limita de neatins a Premiului Nobel, să fii plimbat prin străinătăţuri ca pe sfintele moaşte, iar tu s-o arzi patetic că vrei să pleci din ţară fiindcă, vezi Doamne, naţiunea se îndepărtează de parcursul european, totu-i de un ridicol grotesc. Deci faptul că un site şi un singur post de televiziune nu se prosternează în faţa lui Cărtărescu ne scoate din albia normalităţii? Mare om, mare caracter…

P.S. Faptul că mă dezgustă atitudinea şi deciziile USL din ultima vreme nu-mi formatează şi creierul. Deci pedeliştii tot nişte loaze infecte, hoaţe, ticăloase şi neofasciste rămân şi mai bine-mi tai o mână decât să pun ştampila de vot pe oricare dintre candidaţii buboiului ăla purulent din care a ţâşnit Băsescu.

UPDATE: Când am spus că marea disidenţă plimbăcioasă a lui Ghişe în jurul Cotrocenilor era generată fix de spaima că-şi pierde locul eligibil din motiv de Căncescu şi de încercarea de a se imuniza imagistic înaintea marelui flit, s-au indignat revoluţionarii de f-b şi mare Ghişe însuşi. Azi, când e cvasioficial că nu mai joacă pentru PNL tura asta de alegeri, n-am auzit nici scuze de la luptătorii cu regimul din reţele sociale, n-am văzut nici vreun lanţ uman Ghişe-Ciochină prin jurul chiolhanului PPE.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Au prins, din nou, grai bandiţii portocalii

  1. Bravo, asa zic si eu decat sa pun stampila pe pdl, dd, ard si ce dracu o mai fi pun pe astia.I-au tras-o cei din roman nuticai, na ca s-au mai desteptat si taranii.Am auzit ca micuta eba cea cu botox in botic, s-a dus la aeroport sa intampune pe “grei ppe-ului”,Astept maine sa vad desfasurarea de forte a usl-ului, ca barbata miu de o saptamana e detasat langa electroaparataj pt curatenie( cu echipa), sa ii vad sunt si ei in stare de ceva? stima

  2. Domnu Ciutacu, o intrebare: Ce parere aveti despre calitatea umana, despre educatia celor ce-si exprima parerea in primul video postat(romtvroman)? Am fi fortata o extrapolare catre intregul electorat USL – Becali relativ la calitatea acestuia?
    Citeam Cartarescu cu mare placere acum 10 ani in studentie si nu pentru parerile lui politice(nici nu le avea la vreamea aia). Citeam in liceu si Eminescu…fara sa ma intereseze viata acestuia din afara operei.
    A spune despre Cartarescu ca e un profitor al regimului si ca opera sa e non valoare fara a aduce un argument in acest sens este o mirlanie fara seaman. Ok, daca o spuneti celor din video-ul de la Roman si celor asemena lor, probabil ca o sa va creada – ca oricum nu au intrumentele intelectuale sa judece, dar dumneavostra pretindeti ca le aveti. Nu va coborati si mai jos in mocirla.

  3. @UnITst: proasta, insa asta nu inseamna ca oamenii nu au dreptate. da, ar fi fortata. mai degraba aduc a electorat pedelist. Cartarescu ESTE un profitor al regimului. asta-i parerea mea. bazata pe cifre si fapte. a ma face marlan pe mine fiindca nu dau doi bani pe scriitorul dvs. preferat va duce sub nivelul intervievatilor de la Roman. cat despre sfaturile pentru mine, bagati-vi-le-n cur

  4. ai dreptate, nu zic nu, insa nici nu nea puric nu imi este rusine daca ne referim la ridicatul in slavi. si dumnezeu stie ca, asa profitor, uneori fals, lipsit de modestie si cabotin cum este el, cartarescu este muuuuult mai valoros, cultural vorbind, decat puric. puric a fost ridicat la nivel de icoana sfanta dupa ce a intrat plesu in el, insa faptul ca plesu l-a sustinut sau il sustine in continuare pe basescu nu diminueaza nicidecum valoarea judecatii la adresa marelui mim crestin. care papa si el din banii statului roman fara prea mari procese de constiinta, fii sigur.

  5. Victor Ponta isi merita soarta daca a ajuns ca
    atit Boc (al lui Basescu; “unitatea de masura
    este bocul” a grait Oltean de la PDL in vremuri
    imemoriabile; Boc al lu’ Merkel e Basescu insusi),
    cit si prim-ministrul alifie/unguent/crevete sa faca
    bîză de el pe motiv de “crasa incompetenta”.

    @dana logofatu: formula consacrata e “Cu stima”,
    Cu stima.

  6. Cateva observatii, la prima parte…

    Chestia cu candidatura madamei Udrea nu e chiar asa simpla cum pare la prima vedere. Fusai saptamana trecuta prin zona si chiar mai departe si cunoscand mai multa lume, si mai spre Siret si mai spre Dealul Vulpii (pour les connaisseurs!), am mai vorbit si eu cu unul, cu altul despre politici, locale si nu prea. Si asa am aflat ca la Roman USL-ul (dar mai ales PSD-ul) tocmai a pus-o de un mic blat cu PDL-ul si madam Udrea. Miza? O campanie linistita pentru dl Chelaru, la schimb pentru o campanie linistita pentru dna Udrea. Treaba de echitate.

    Dl Chelaru are nevoie de asta in primul rand datorita ultimilor doi primari de Roman. Penultimul, omul PSD-ului (de fapt al lui), un hot şi un jnapan. Primarul de acum: un profesoras se pare chiar admirabil ca primar, intamplator PDL-ist. Ca a reusit sa faca ca un oras cumplit de sarac chiar sa arate a oras. Adica decent. Ceea ce, la noi, e destul de mult deja..

    Stiu (din taversari frecvente şi din opriri de unu-doua ceasuri cateodata) cum era Romanul acum cativa ani buni şi, comparandu-l cu Romanul de azi, schimbarea-i izbitoare. In bine, azi fata de ieri. (Io unul n-as zice nici azi ca romascanii or fi niscaiva nababi).

    Toata urbea da vina nu atat pentru saracia cat pentru uratenia exemplara (de anii trecuti) a orasului pe fostul primar, vajnic membru PSD si apropiat al dlui Chelaru. Or, daca Chelaru nu facea concesia pentru dna Udrea, PDL-ul local il lovea de doua ori. Ii trasnea in colegiu un personaj de prima mana (celebritate şi potentat local, sa ne intelegem) şi apoi, in campanie, il trimitea pe primarul in functie ca sa defileze cu candidatul PDL de manuta, şi in acelasi timp, ca sa-l scuipe temeinic şi cu stropi de Chelaru şi omul lui. Ceea ce … nu s-a putut accepta. de nici o parte. Concluzia: in colegiul lui Chelaru candideaza neica nimeni nr.1 de la PDL, iar in colegiul madamei Udrea, prin reciprocitate, neica-nimeni nr. 1 Bis de la USL.

    PS Daca i s-o fi parut cuiva ceva suspect in reportajul de mai sus: televiziunea care a difuzat reportajul este a candidatului PDL, romascan sadea, dat afara ca sa i se faca loc madamei Udrea.

  7. ,,Basismul e pe bani” dixit Ciuvica
    Ghise va primi un colegiu se vorbeste ca tot in sectorul 6. Ce au astia cu sectorul unde vietuiesc???? dupa cioban vine dezmembratul asta cu X si Y in cap care punea in ecuatii presa impreuna cu Funar!!!

  8. Pai credeai ca jegurile alea de pdl-isti se vor da la fund asa pe muteste pentru totdeauna? Niste oameni simtiti n-ar mai cuteza sa dea ochii cu oamenii. dar aia nu sunt niste simtiti.

  9. Mare dezamagire, mare ..
    Aseara i-am urmarit cu interes, pe cei trei crai (Ponta,Antonescu, Oprescu), la “Sinteza zilei”, dar am ramas foarte dezamagit, ca n-au raspuns direct/sincer/la obiect la problemele propuse. Doar vorbe goale, bla-bla-bla, impanate cu unele mici realizari pe care le tot repeta la nesfarsit. Dar nici nu prea ar fi avut ce spune, caci actiunile/faptele mari le lipsesc.
    Ceea ce se va intampla maine in Bucuresti, congresul PPE organizat de Basalau si gasca lui de mafioti (aducerea criminalilor la locul crimei pentru a fi felicitati/ pupati de victime ?!) si marele miting (74.ooo de ” adunati”) organizat de USL (mai exact Ponta+ Antonescu), ambele actiuni f.f.costisitoare si total neeficiente, finantate direct//indirect din bani publici, demonstreaza clar dispretul ambelor tabere pentru amaratii de romani, care sunt in pragul disperarii. Mai pe scurt, se (mai) demonstreaza ca ” USL= PDL=aceeasi mizerie”. De ce n-au organizat un astfel de miting la Cotroceni, atunci cand dementii de la CCR s-au ca.at pe voturile a 8,4 miloane de romani, atunci avea sens demonstratia?
    Rusine, rusine, rusine tuturor politrucilor din ROM-manelia !

  10. victore..puteai sa te interesezi cine e administrator la romtv-ul asta…fostul primar psd al orasului :)) buna treaba !!

  11. hai ca usl merge din rau in mai rau si urmeaza 4 ani de opozitie, dupa cei 8 de pana acum

  12. @vladimir: n-am auzit sa se fi lamentat Puric zilele astea ca nu-l idolatrizeaza semenii
    @all: are profesorasul ala de la Roman un PR de tip pedelist (cu aceleasi idei comunicate de mai multi, la intervale de timp, in acelasi loc) de moare lumea. o fi facut omu’ treaba, habar n-am, dar nu despre el e vorba. ci despre Udrea, care a fugit de frica umilintei in Bucuresti. mi se rupe-n paispe a cui e televiziunea care a difuzat reportajul. turcii de la Kanal D o aveau in seara asta pe Nuti la emisiunea mondena. care-i diferenta?

  13. Am citit în oficiosul băsist că în emisiunea colonelului, pe lângă veşnicul viitor câştigător al premiului nobel, a mai cuvântat şi Liiceanu (adică domnul acela care a lansat moda unsului pe corp preluată de Ungureanu). Domnul filosof fără operă s-a arătat din nou indignat că CNA-ul nu sancţionează mai dur pe cei care atacă intelectualii de bine ca el.
    Ce silă mi-e de închipuiţii ăştia care o ARD drept mari somităţi ale culturii când ei de fapt băsesc mai rău ca Pora!

  14. Victore, cateva nuantari imi par necesare.

    E drept ca situatia cu candidatura madamei Udrea la Roman este extrem de vizibila, dar asta doar pentru ca este un caz exemplar, nu unul rar. Cum sta treaba cu ea, la fel e şi pentru mai bine de jumatate din candidatii din orasele mici si mijlocii si aproape pentru toti cei care candideaza in colegii rurale. Degeaba o arzi tu, candidatul, ideologic şi doctrinar, indiferent ca o faci la A3 ori la B1. Ca sa ai sanse reale sa castigi, pe langa bugetul consistent, trebuie şi sa te plimbe primarul de manuta, ca pe sfintele moaste.

    Din cei aproape 500 de parlamentari probabil maxim 50-80 vor fi alesi datorita, in primul rand, prestigiului personal, doctrinei si programului politic ori lipiciului lor la electorat. Cei mai multi vor ajunge deputati şi senatori mai ales pentru ca vor fi prezentati vulgului ca fiind “GARANTATI DE…” De aici şi spaima actuala a USL-ului (inghitirea pe nemestecate a lui Becali e unul din rezultatele ei nefericite!), ca nu controleaza chiar asa consistent (cum pare unora) orasele mici şi mijlocii şi nici mediul rural.

    La alegerile ce vin USL-ul (şi PSD-ul, mai ales) se afla in fata unui paradox pervers: sigur vor trece de 50% in marile orase (unde se voteaza preponderent politic!), dar risca sa nu ia 50% la tara şi in orasele mici şi paupere. Adica fix pe dos fata de profilul electoral standard pesedist.

    Gandeste-te ca in noiembrie-decembrie USL-ul se va bate cu doi inamici care chiar conteaza, nu numai cu PDL-ul. (Adica nu va da, dar va incasa din doua parti!) Dupa evenimentul Oltchim am avut surpriza sa constat ca oameni relativ decenti şi curatei (ca imagine publica), care chiar par sanatosi la cap, au trecut rapid in barca lui Danut.. Pentru ca nu şi-au gasit locuri pe listele PDL şi, mai ales, ale USL-ului. N-are nici o importanta ca dupa alegeri ei vor fi cu inima şi votul alaturi de PSD. Scriptic, ei sunt candidati PPDD şi, daca vor fi alesi, vor fi alesi ca membri PPDD. Mai ales in / din contul voturilor USL.

    Base se va prevala de chestia asta daca, eventual, nici un partid din USL nu va avea mai multe voturi ca PDL-ul. Nu uita ca in Constitutie scrie ca desemneaza PM de la partidul cu cele mai multe locuri in Parlament, nu de la alianta. Iar pedeleii, spre deosebire de uselisti, au avut grija sa se asigure ca, chiar daca sunt azi intr-o alianta, din zestrea lor de voturi doar 7-8, maxim 10 locuri eligibile se risipesc spre formatiunile exotice inghitite in ARD.

    Daca PDL-ul ia peste 23% din voturi (adica 25-26 % din mandate) şi USL-ul in jur de 50% din mandate, datorita fragmentarii mandatelor intre PSD, PNL, PC şi UNPR, PDL-ul va fi partidul cu cei mai multi parlamentari şi, deci, poate cere postul de PM perfect legitim. Aritmetica asa zice. Iar daca Base va face asta, ma gandesc ca 10 zile ii sunt de ajuns ca ori sa gaseasca suficienti tradatori in USL (sa asigure o majoritate de conjunctura), ori de-a dreptul sa rupa USL-ul.

    Asa ca, vorba lui nea Matache, politica asta e ceva mai complicata decat crede lumea. “Y compris” unii dintre liderii USL. Mai ales Antonescu.

  15. Am citit unele comentarii si am dat peste admiratorul lui Cartareascu. Ca sa spui ca ai citit Eminescu fara sa te intereseze viata personala a acestuia ……..WOW, YOY….ce ceata deasa…vai ce ceata deasa….
    De ce m-ar interesa viata poetului EMINESCU, poet recunoscut la scara internationala si tradus in multe alte limbi straine?!
    Viata lui Cartareascu ma intereseaza pentru ca “pozeiile” lui care nu valoreaza nici cat o ceapa degereta sunt publicate din banii publici, ai mei, ai tai, ai nostri. Eu nu platesc taxe si impozite la stat ca sa-si publice adolescentul asta intarziat mazgalelile lui. Daca nu ar fi basist nu ar publica nimic, decat la el pe blog.
    M-am saturat de toti pupincuristii astia portocalii, (care au curcubeul negru – asa zice marele poet – care sifoneaza banii statului), m-am saturat de Urdea care si-a gasit radacinile de MOLOVEANCA , apucaturile oricum le are, m-am saturat de pseudoitelectuali (Unguent) ; marea problema este ca se apropie alegerile si eu nu stiu daca votez pe careva sau anulez votul?!
    Pentru ca sunt “profund impresionata” de versurile poetului portocaliu , fac o dedicatie pentru Nutzica Vuitton :
    (“confectionez” versuri la minut a la Cartarescu)
    In statie la Lizeanu/ Stateam si citeam ziaru’/ Cand zarii o tipa blonda/ Imbracata dupa ultima moda/ Domnisoara, domnisoara, ce program aveti diseara/ Daca nu sunteti ocupata / ma gandesc s-o facem lata/
    ……..
    Cartarescu a scris “poema chiuvetei”, Banica jr a dedicat o melodie chiuvetei si a combinat chiuveta cu Veta….
    Eu de ce n-as putea sa fiu “poeata”?!
    Si am zis de Lizeanu pentru ca sunt nascuta si crecuta in “gura” Colentinei!!!

  16. Pai tocmai asta il deranjeaza pe cartarescu,tocmai singurul post A3,si cel mai important in Romania,nu accepta slujul,minciuna si pupincurismul.patapievici,plesu si alti pseudo-filozofi de curte soiosi.Asta ii racaie.Faptul ca stadiul lor de limbrici cu bani pompati din buzunarul nostru intru slavirea comunistului basica,apropo’vorbeste basica despre comunism si comunisti cand a servit secera si ciocanul la greu,ti se face greata.Auzi cursul european,daca pleaca sa ia si toate zdrentele,macar asa purificam atmosfera de japite basesciene.Faptul ca udrea a spalat putina la tara nu ma mira,poate i-o da nea vasile si tzatza leana un cal si-o bicicleta sa calareasca prin miristea locala in pantofii gucci si cu straita vuiton!Go home merkel.Go home barroso.Ce tupeu sa veniti aici sa faceti balciul ppe-ist!.Simt o mare greata,Constitutia Romaniei a ajuns hartia igienica a lui basica si-mi vorbesc astia de principiile democratiei!.Scuze de off dar sunt revoltata de tupeul si nesimtirea astora.

  17. Portocalii au prins grai tocmai pentru ca USL nu prea are tupeu!Ar fi cazu sa auzim ceva despre jaful national facut de basisti,dar din pacate doar campania A3 nu e suficient.Organele competente unde sint?

  18. Cărtărescu a fost “tare” când a zis că el n-a auzit niciodată de scriitorul care a câştigat Premiul Nobel pentru literatură anul acesta(din păcate şi mie îmi scapă numele lui), deşi am înţeles că e cunoscut în lumea literară, având câteva romane publicate, traduse şi premiate. Adică dl. Cărtărescu nu citeşte din confraţii/ concurenţii săi? Îi sunt suficiente propriile opere …

  19. Pana unde a putut sa mearga Basescu cu santajul, daca a reusit sa-si impuna scriitorul de casa in fata comisiei de 18 suedezi care stabileste nominalizarile la premiul Nobel pentru literatura. Ce spagi a trebuit sa dea …
    Cred ca a sunat-o si pe Merkel sa-l ajute.

  20. @Taraboste: citeste, blegomane, procedura de nominalizare. si lista scurta. pe care Cartarescu nu apare. cum nu a aparut nici anul trecut. vorbiti toti din auzite

  21. Sunt de acord cu tine, javrele tot javre, doar acronimele difera, sa-l votez pe Becali? pe Niro? cel putin Mircea aseara asa a spus in Gura… Mai bine nu votez, mi-e atat de scarba…

  22. Ghise rules!

    Un prost arunca o piatra in balta, iar o mie de destepti se chinuie sa o scoata! (vezi subiectul Niro)

  23. ma astept ca dupa ce termina pe stadion sa plece oamenii sa le traga o demonstratie ferkelilor de la PPE

  24. vad ca tvr-ul bate pe ritmuri de foame si elvis aceleasi balade pdl-iste. dupa cum unpr-ul se intoarce la albie, la fel si saftoiu!
    la referendum, explicatia ca membrii usl nu sint suficient de agresivi/implicati in demiterea impostorului era ca unii dintre acestia sint santajabili. si acum ce aflu, ca alesii isi pastreaza, in principiu, colegiile! adica vin cu aceeasi candidati santajabili care nu cumva sa-mi dea vreo sansa sa sper ca mitologicul mariar s-ar putea rataci pe vreo mineca de canal.
    in rest, fara basisti in viata mea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.