Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ziua cand toti suntem egali si importanti

Ziua cand toti suntem egali si importanti

UPDATE: Toți au câștigat alegerile astea. Nici nu știm pe cine să felicităm. Ne mai gândim până la ora 22

image

Pe fundalul somatiilor isterice si agasante la vot, eu nu va indemn la nimic. Pe de o parte, fiindca nu ma consider buricul pamantului, astfel incat sa stati cu buletinul in mana si sa va uitati in dintii mei. Pe de alta parte, pentru ca nu mi se pare vreo indatorire patriotica sa votati. Vreti s-o faceti si aveti cu cine, faceti-o! Nu va atrage nici un candidat sau vi se pare inutil, stati acasa! Ma plictiseste si, totodata, ma irita propaganda proasta. Spuneti-le celor care va scuipa-n ochi enormitatea ca, daca nu votati, n-aveti dreptul sa comentati ori sa fiti nemultumit ca drepturile astea va sunt conferite de calitatea de cetatean roman. Cat timp statul ai carui cetatenti sunteti va ia taxe si impozite, iar votul nu e obligatoriu prin lege, sunteti liberi sa va comportati cum credeti de cuviinta si punct!

In masura in care consider ca astazi va fi ceva relevant de consemnat, o voi face.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Ziua cand toti suntem egali si importanti

  1. cred ca se joaca primul loc …..Ponta chiar daca este favorit nu cred ca a convins votantii la referendum sa voteze pentru el.
    Coabitarea cu Basescu, guvernarea cu UDMR si lipsa de viziune face ca sa nu vad in el un viitor presedinte.
    Astazi stau acasa ca nu ma convins nimeni sa nerg sa votez dar in turul al 2 lea votez contra PONTA

  2. Câtă vreme legea spune că votul este un drept, nu o obligație, eu hotărăsc dacă votez sau nu. Dar și dacă obligația ar fi existat, avem la îndemână un protest simplu : buletinul poate fi anulat neștampilându-l sau marcând mai multe nume.
    Azi am votat, da, și chiar am stat la coadă !
    M-am înarmat cu John Legend ( All of me loves all of you, all your perfect imperfections… – se referă, desigur, la relația dintre aleși și alegători 🙂 ), 3 Sud Est (Tot ce-i mai bun, vine de-acum/ La fel de frumoşi, la fel de nebuni / De neoprit… ) și, în sfârșit, mijlocul de locomoție spre secția de votare a fost Pe aripi de vânt – împreună cu Delia, desigur!
    Până acum sunt bine, am și banii de chirie. Adda zice la fel… 🙂

  3. @ra: fiindca mi-a furat-o un spiridus cand s-a mutat pravalia de la unii la altii

  4. @ ML-eu mă inarmez cu un Kreator(society failed to tolerate me And I have failed tolerate society…..)

  5. Am votat. Nu am mai stat la rând ca să votez din anul 2000…
    În Popeşti-Leordeni lumea este hotârâtă. Aflu acum că Ilfovul ocupă primul loc pe ţară. O fi bine, o fi rău? Vedem la ora 21,00.

  6. bravo.ma bucur ca nu esti printre aia care promoveaza “yes la vot , etc “. e tara plina de prosti si azi am constat ca unii mai sunt si plecati din tara. am vazut la RTV ce coada era la londra sa voteze lumea , si mai si ploua. imi pare rau si sper sa nu se simta nimeni jignit dar cine sta la coada sa voteze in 2014 n-are pic de creier sa nu zic altcumva .n-ai altceva mai bun de facut ??? e inadmisibil sa stai la coada in 2014 indiferent la ce , sa votezi , sa platesti impozitul , la banca , la cec , etc. suntem ultima tara , ne meritam soarta.
    sper din tot sufletul ca udrea sa ia sub 5%

  7. @BB

    Este alegerea ta să nu votezi, te priveşte, nu te judec. Dar de ce mă judeci tu pe mine sau pe cei de la Londra? Cu ce drept?

  8. @bondescu

    Mamma mia, ce dur sunteți! Macho-macho! Eu mi-s (doar) cu revoluția de catifea…:)
    În schimb, fac o cafea … beton, nu alta!… tre’ să fiu undeva primus inter pares…
    Seara bună! 🙂

  9. @BB
    cred ca n-ai tu pic de creier daca iti dai cu parerea ce ar trebui sa faca altii pe ploaie; tocmai asta era si ideea articolului. cine simte ca vrea sa voteze sa o faca, cine nu … nu

  10. nu asta e ideea ca cine voteaza sa o faca cine nu nu . ideea e ca nu e normal ca oamenii sa stea la coada pentru NIMIC in lumea asta !! e o bataie de joc a cui organizeaza alegerile. consider ca e un pret mult prea mare sa stai la o coada in ploaie sa votez un om care te va dezamagii cu siguranta in viitorul apropiat.fiecare candidat are bubele lui. nu merita nimeni sa stai in ploaie pt un amarat de vot.timpul cat stai la coada poti sa il folosesti in n scopuri mai bune .
    ii judec doar pe cei care au organizat alegerile pt ca am dreptul asta .ei lucreaza la stat , in interesul cetatenilor.eu nu votez pe nimeni dar am 0 datorii la stat si creca asta e mai important si din motivul asta cred ca pot sa ii judec

  11. @BB

    Dacă la o secţie de votare se prezintă 1 000 de cetăţeni, la ora 14, de exemplu, care-i vina organizatorilor? Că nu i-a programat?

    Zi mai bine că te-ai pişat pe el de vot şi, opinia mea, te-ai pişat contra vântului…

  12. @constantin
    organizatorii trebuiau sa faca mai multe sectii de votare , e simplu.de exemplu ei stiu exact cati romani sunt la londra.o singura variabila poate exista : sa nu stie cati vin sa voteze ….
    dar daca la N mii de romani faci o singura sectie de votare asta e rezultatul …..
    care e diferente intre a te pisa pe el de vot si a se pisa ei pe votul tau ???

  13. N-am stat acasă şi nici n-am avut cu cine. M-am dus, am văzut şi i-am bubuit de mai multe ori.

    Cât despre ultima parte, “…sunteti liberi sa va comportati cum credeti de cuviinta si punct!”, nenea Carlin o spune destul de bine

  14. si totusi Victore, Diaspora asta, cum mama ei(….de Diaspora) se aprinde la iesit din casa(pe taramuri straineze) si rabdat frig/foame/sete/s.a.m.d. si in tara(tu-i mama ei de tara…lasata-n pusca goala) NU IESE NIMENI IN STRADA LA RABDAT IN CORTURI…..BAI NIIIMENI BAI!!!!! TU-I DIASPORA MAMII EI DE DIASPORA CE CANTA “DESTEAPTA-TE ROMANE” PE LA AMBASADE!!

  15. ” Cat timp statul ai carui cetatenti sunteti va ia taxe si impozite”
    Racesti gura degeaba. Lumea nu pricepe. Se simte datoare sa nu priceapa asta

  16. Am votat pentru ca asa mi se pare normal. E dreptul meu si din familia mea s-a suferit si murit pentru dreptul asta.
    Ptr BB: si in Occident se sta la coada la vot si la carne si la primarie si la doctor si la urcarea in autobuz, pentru ca asa este civilizat si inca cu bon de ordine. Nu cozile dau gradul de dezvoltare al unei tari; mai degraba indica un grad de civilizatie; gradul de dezvoltare este mai degraba indicat de dezvoltarea economica si venit; cat despre sectii de vot in afara tarii poate nu stii dar multe tari nici macar nu se mai obosesc sau interzic votul in afara teritoriului national, iar altele gen SUA practica votul prin corespondenta, dar trebuie sa te inscrii ca sa votezi, ca doar nu o sa trimita milioane de plicuri degeaba;asa ca trebuie apreciat efortul financiar facut de RO cu aceste sectii.
    Off topic:daca sunteti asa revoltati , ce ar fi sa se schimbe legea si sa trebuiasca sa ne inregistram ca sa votam, ca in America; nu cred ca vom mai avea atunci tot felul de belele.

  17. mare circ cu diaspora asta .. inteleg frustrarea unora , dar .. in 2009 basescu s-a catarat iar in cotroceni cu ajutorul ‘voturilor din strainatate’ (ca voturile au fost furate sau pe bune, deja nu conteaza, s-a intamplat la paris, unde ieri clocotea ‘democratia’). la referendumul din 2012 au tacut malc, nu si-au deplasat cururile la vot – multi au zis ca nu-i priveste basescu, ca ei traiesc altundeva.. la peste 3 milioane de romani de afara, e vorba de 200 mii care fac ce fac, dar se comporta ca o coloana a 5-a a securitatii romane.. exista si sindromul vadim, diaconescu sau macovei – adica antisistem. sunt de acord ca multi au plecat de nevoie si din disperare, dar sa fim obiectivi – imaginea catastrofala a romaniei in afara e cauzata de o parte a lor, si platim si noi in tara (investitii reduse, articole de presa straina denigratoare, samd). cei plecati dinainte de ’47 s-au obosit sa-si aduca aminte de tara lor numai cand au auzit de retrocedari, si au venit doar sa revendice cat mai mult si cat mai repede. unii dintre astia plecati recent n-au alta preocupare decat sa se dea persecutati atat de tara lor de origine cat si de tarile adoptive… sau capata brusc ochelari de cal – capitalismul din romania e ticalos, ala din tarile in care se afla e capitalism cinstit si echitabil; coruptia din romania e puturoasa, coruptia din italia sa zicem, miroase a trandafiri. daca le pasa atat de tare sa se isterizeze in capitalele straine, sa se intoarca in tara, sa puna osul la munca, cum vad ca deja fac unii – din fericire aia mai destepti si care produc valoare. am lucrat niste ani afara – dar am stat la curent cu ce se intampla in tara, si n-am injurat tara din care am venit, ba dimpotriva. mi-aduc aminte o conversatie cu cineva de pe acolo care mi-a zis – ‘am niste vecini din romania, niste oameni foarte buni, pacat ca au suferit intr-o tara asa ticaloasa’ – i-am raspuns ca ‘se victimizeaza,o tara e la fel de ticaloasa sau de buna precum oamenii care se nasc acolo’ – recunosc ca ma enervase incercarea amabila a interlocutorului de a ma compatimi si pe mine – io ma dusesem acolo sa muncesc, sa castig bani,nu sa cer mila cuiva.

  18. vad ca moni vorbeste deja de un al treilea pol in politica sau ceva de genul asta de zici ca a luat cel putin 20%. doamne fereste… astia sunt oamenii care se proclama aparatorii statului de drept? ma rog, s-o fi uitat pe mizeriile alora de la gandu’ care au umplut internetul de toate porcariile posibile in campania asta. la un moment dat la ei se zicea ca macovei are 30% din internet si ca iohannis e nu stiu ce presedinte tot al internetului de parca internetul inseamna aia de pe siteul gandu’. mai mari mizerii decat astea nu am vazut in viata mea. de ce sunt permise lucrurile de genul asta? adica inteleg ca fiecare scrie ce vrea si cum vrea dar ar trebui sa existe niste reguli, mai ales legate de lucrurile de genul asta. cum poti sa improsti cu mizerii si sa manipulezi atat de grosolan cand vine vorba de alegeri, exit poll-uri, sondaje etc. chiar si ieri pe site la astia macovei avea 10% in estimarile lu peste. cum pot sustine asemenea enormitati? numai de al dracu’ in turu 2 votez iar negativ numai sa stiu ca astia de la gandu’ (si restu ca ei) o sa o ia in mana pe romaneste. sila imi e de ce a facut un om dintr-o tara.

  19. Cat de academic si elegant ne explicati despre libertate si optiuni…Se vede de pe luna ca va convine sa nu mearga lumea la vot, ca nu il avantajeaza pe Ponta…profund dezamagitor

  20. @costel: s-a dus o armata de oameni. Ponta are 10 procente peste Iohannis. Aveti o logica imbatabila

  21. @ML -:)
    prin anii 90 se prezentau la vot,spre seara un autobuz,doua de cetateni cu un simt f. dezvoltat civic,spunind ca stau la nu stiu ce camin de nefamilisti si ca nu-s prinsi pe nici o lista.Daca mergeau doua,trei statii(sectii de votare)in seara respectiva inclinau bine votul pt un primar sau consiliu local de oras mai mic.

  22. Logica e logica. Votantii lui Ponta oricum merg la vot. Interesul e sa nu iasa cei care au votat cu Macovei, Udrea, Melescanu, etc. sua cei care nu au mers in primul tur.
    Dar vor iesi si il vor trimite pe Ponta la film, cu popcorn…

  23. Ponta e peste scorul partidului la europarlamentare (37,6) , iar Iohannis este in scorul partidelor insumate (15pnl+12,5pdl+2,6fc).

  24. @bondescu

    Înțeleg. Dar anii 90, cu entuziasmul lor uneori fraudulos, sunt istorie. Ne place-nu ne place, alcătuiesc cronica noastră de familie (asta apropo de Petru Dumitriu, care, nu-i așa, nu vă e străin). Însă niciun trecut, nici individual , nici colectiv, nu e lipsit de întâmplări care pot fi dezavuate. Important este ce-am învățat din ele și cum ne modelăm prezentul și, posibil, viitorul. Atât cât stă în puterea noastră.

  25. tare ma tem ca dintre cei ce votau multiplu in 90 sa nu fi ajuns in 2014 prin torino,cu acelasi simt civic.nu-mi plac fanaticii,nici cei ce aplaudau minerii,nici cei ce se cred mai destepti doar pt ca au votat macovei,nici psdistii care cred ca doar ei au dreptate pt ca sunt mai multi.

  26. As fi iesit la vot dar nu am cu cine…asa ca si in turul 2 voi sta deoparte.Nu pot vota niste maimute de circ lacome si fara haz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.