Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Tiranu’ vrea să bage Eolianu’ la Bastilia

Tiranu’ vrea să bage Eolianu’ la Bastilia

Motto: “Şcoala scoate tâmpiţi” (Traian Băsescu)

Dragii moşului şi Sorine, dacă nici asta nu mai e încălcare grosolană a separaţiei puterilor în stat, instigare împotriva unui trust media şi ingerinţă a politicului în justiţie, înseamnă că ne merităm, cu vârf şi îndesat, soarta, foamea şi tiranul.

Traian Băsescu: Sigur, domnul Vântu pe ultima sută a guvernării Tăriceanu, a reuşit să tragă un tun de vreo 60 de milioane de euro, dar să sperăm că instituţiile statului vor recupera aceşti bani, e o rambursare ilegală de TVA dintr-o tranzacţie.

Radu Moraru: Dar e dovedită că e ilegală?

Traian Băsescu: e ilegală este dovedită. Ce nu o să găsiţi, cum nu aţi găsit nici la Ana Maria Vlas, nici la… , că Vântu nu pune semnături pe unde ia bani, şi intră în puşcărie Ana Maria Vlas pentru FNI şi FNA…

Radu Moraru: Da, exact. Afirmaţiile mi se par tari pentru că duc la Vântu, deşi Vântu nu semnează.

Traian Băsescu: Aici, probabil, alţii vor merge în faţa procurorilor, nu domnul Vântu. Domnul Vântu a avut grijă să ducă cei peste 60 de milioane de dolari, luaţi în luna noiembrie dintr-un TVA incorect rambursat, a avut grijă să-i trimită în Cipru, să-i bage în trustul Realitatea – Caţavencu…, că şi aşa trustul Realitatea – Caţavencu e tribuna în care mi se dau lecţii în fiecare zi, lecţii de morală, lecţii de…

Radu Moraru: Dar plăteşte cineva, că primii vinovaţi ar trebui să fie cei din guvernul Tăriceanu care au permis genul acesta de …?

Traian Băsescu: Nu. Eu nu aş merge atât de larg la guvern. A fost un nemernic la ANAF, care… În luna octombrie s-a făcut tranzacţia, în luna noiembrie, la nici 30 de zile, domnii de la Petrom Service îşi încasau TVA-ul necuvenit dintr-o tranzacţie cu o altă mare companie. Sigur, la câteva zile s-au băgat şi în faliment domnii de la Petrom Service, că ăsta e sistemul… Şi acum aleargă statul, numai că statul ştie unde s-au trimis banii…

UPDATE: Parcă ştiam eu că mai văzusem undeva modelul despotului de succes…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

95 thoughts on “Tiranu’ vrea să bage Eolianu’ la Bastilia

  1. Basescu se vrea un fel de Putin al Romaniei, dar de fapt, e doar o…putina. E si al naibii de tupeist!

  2. Radu Moraru: Supărându-se domnul Geoană, să înţeleg că au fost mai multe ministere de la PSD?
    Traian Băsescu: Nu înţelegeţi nimic, înţelegeţi doar o realitate,

    Am nimerit in zapping chiar pe fraza asta. Urmariti emisiuneaa sa vedeti cu ce tonalitate spune Base: “Nu înţelegeţi nimic”; lipseste un semn de exclamatie…
    ———
    Tot in zona, dati si la:
    Traian Băsescu: Nu. Atingem -4% faţă de anul trecut. Deci, producem mai puţin cu 4% decât anul trecut.
    Radu Moraru: Dar e din osânză. Putem să spunem că dacă… Nu mai era osânză, nu a mai rămas.
    Traian Băsescu: Cifra pe care aţi dat-o ca exemplu,
    Va rog sa urmariti tonalitatile din voci, pauzele…

    Ce emisiune regizata!!

  3. Hai , o fi cum o fi Basescu dar sunt unii care au tras tunuri groaznice in Romania si ei nu au patit nimic.
    Ai fost consilierul lui Musetescu si probabil stii (nu zic ca ai facut) ce inginerii financiare sunt unii sa faca.
    NU vad nimic rau in ce a zis Basescu de data asta.

  4. @Cristian: da, stiu, dar nu-s eu instanta de judecata. ai dreptate, Basescu e un tip aproape cumsecade, chiar spre de treaba, doar ca a dat indicatii procurorilor pe cine sa umfle. in rest, totu-i OK, Magadascar reloaded 🙂

  5. @Victor
    Inteleg unde bati dar asta ar fi valabil intr-o tara normala.
    Basescu fiind in campanie profita si isi atribuie imaginea de haiduc,ii persecuta pe hoti ,dar daca nimeni nu o face ? de ce nu ar face-o el ?
    Crezi ca justitia asa cum e ea merge de la sine ?
    E un cerc vicios urat,parca am senzatia ca se asmut unii asupra altora doar de dragul de a ne pacali ca misca ceva in tara asta.
    Sper din tot sufletul ca tu nu esti parte la acest scenariu.
    STIM CU TOTII ca in 20 de ANI tara asta a fost jefuita (coruptia in flaore) DAR JUSTITIA pe care tu o creditezi nu a bagat dupa gratii NICI UN MINiSTRU !
    Nu e ciudat ?

  6. eu parca l-as crede … adica face vantu d-aste, doar ca tocmai el s-a trezit sa vb nu e bine! uita ca fata lui si-a luat casa de la popoviciu cu 1 mil de coco!? pai tu spui de tunuri!? frati-tu n-a dat un tun in mangalia!?

  7. Stim din experienta amara de zi cu zi, ca daca Tiranu’ vrea ceva cu tot dinadinsul, nu se lasa pana cand nu-si atinge scopul.Iar scopul scuza mijloacele! Si asta o stie toata ‘telectualitatea, si nu numai. Si totusi, pana acum “nu si-a gasit nasul”!.Oare isi va gasi vreodata?

  8. Am schimbat dupa 5 minute aseara ca era o emisiune de toata jena… Sa vedeti voi insa ca din toata cruciada asta dusa de Antena3 si mai nou de Realitatea si din emisiunile comandate la B1 si TVR, romanu de rand o sa inteleaga ce mare victima e Basescu si o sa-l realeaga…

  9. N-as plange de grija lui Vantu iar tiranul e mai oribil si mai insuportabil ca oricand!

  10. Sa intelegem ca un tip k Vantu sau Patriciu sunt mai tari in testicule ca base sau chestiile astea le spune presedintele doar asa de fatada ?

  11. Este rusions ca Base nu are acelasi tip de preocupare pentru justitie si dreptate cand vine vorba despre el, ticalosul prezidential si despre dosarul flota si despre Videanu si despre Mantog!

  12. Ce-mi place mie de omul asta. Face ce face dar in interviu ajunge numal la Nasul… N’are nici pe departe tupeul lui Putin(nu si-l permite), daca ‘l avea se ducea la o emisiune mai serioasa.

  13. Omul asta reuseste sa ma lase fara cuvinte, are un stil nemaivazut de a gasii tapi ispasitori si de a sustrage atentia de la magariile lui si ale familiei lui. NO comment!!!

  14. Poate vi se va parea aiurea, dar aseara am visat ca Boc era undeva pe o scena si plangea de mama focului, cu lacrimi, ca pierdusera alegerile iar eu nu mai puteam de fericire. De ce oi fi visat asa ceva? Numai in visele mele nu aparusera astia… 🙂

  15. Bai, deci nu mai suport…
    Ar mira pe cineva ipoteza ca Vantu s-a inteles cu Base ca sa fie certat la tv?
    Ce risti in romania cand esti certat? Nimic. Tot cu milioanele alea ramai.
    Cat o sa mai creada lumea abureala asta? Se cearta intre ei de vazul lumii dar raman cu banii… nu-i asa ca-i o afacere profitabila?

  16. Domnule Ciutacu,se sta la recuperari de TVA 6-8 luni cu acte in regula si cu SPAGA se recupereaza(aprox 10%-15%).Smecherii si cei care sar peste controalele normale ale reprezentantilor statului.CE e mai grav,ca es ridica valul de pe recuperarile ilegale sau ca cineva iese din front.Pana acum 4 ani,presa vorbea si nimeni nu facea nimic.O recuperare de TVA merge cam asa:firma exporta fictiv si cu actele aranjate se duce la stat sa-primeasca ban pe TVA.Dureaza cam 8 luni.Smecherii au omul lor acolo si le aproba in cateva zile.Primesc banii si dispar(intra-n faliment)Urmeaza cel mai important lucru.Dosarul intra in alta comisie care daca vede nereguli blocheaza imediat banii si EXPORTATORUL TREBUIE SA DOVEDEASCA LEGALITATEA TRANZACTIEI SI DREPTURILE LUI BANESTI.Presedintele nu a gresit cu absolut nimic in aceste afirmatii.Pot intelege razboiul pe care-l duceti cu Traian Basescu,dar daca folositi aceleasi arme ca ale lui pierdeti.Fiti mai inteligent decat atat.Nu mai postati comentariile mele?????

  17. Nu mi-e simpatic dictatorul deloc..as spune ca am ajuns sa-l urasc
    Aceleasi sentimente si pt acest “mare om de afaceri ” in viata ,Vantu ..locul lui ar trebui sa fie undeva la zdup !

  18. @Paraipan: cu toata consideratia pentru cunostintele dumneavoastra din interiorul fascinantei lumi a rambursarilor frauduloase de TVA, va informez politicos ca Basescu nu e, deocamdata, conform Constitutiei, presedinte de complet de judecata, ci de tara.

  19. Nimic nou, dictatorul Basescu da din nou de inteles pe cine sa aresteze procurorii, dar eu unul nu cred ca-i va merge cu S.O.V.!
    Vantu e prea tare din toate punctele de vedere( era tare in 1992 cand nu stia nimeni de el!), iar Marinarul cu tot tupeul lui( nu stiu cat i-o mai merge cu minciunile si teatrul!!!) n-are nici-o sansa sa-l puna la zid pe S.O.V.
    Pe de alta parte, dupa sloganul “SPUNE-MI CU CINE UMBLI CA SA-TI SPUN CINE ESTI”, Traian Basescu aliandu-se cu familie de securisti si turnatori la securitate-FRATII PAUNESCU(proprietarii BI TV.)-care au dat cele mai mare tunuri si tepe din ROMANIA, nu face decat sa-si piarda credibilitatea si autoritatea in fata serviciilor si chiar a procurorilor! ASTIA ODATA INTORC ROATA, SI PARCA-L VAD PE ZEUS , PRIN IARNA, PE LA MITITICA!

  20. E absolut gretos ce i se intampla tarii si locuitorilor acesteia! Nici macar pe vremea lu’ ceasca nu se intampla asta: nu iesea niciodata nea’ nicu sa dea indicatii procurorilor pe cine sa umfle! Se facea, da’ mai cu perdea. Asta nu mai are nici un fel de limite!

  21. Domnule Ciutacu va explicati cum basescu stia deja decizia Curtii Constitutionale înainte ca aceasta sa se pronunțe. Ma refer la cererea formulata de CSM care s-a judecat azi 17 iunie.
    A aratat ca stie solutia conform declaratiei de aici

  22. Dosarul care s-a format in direct la TV o sa inainteze sau nu dupa cum si cat se da Realitatea cu Basescu pana la alegeri.

  23. nu mai pot cu basescu, imi este lehamite de el, cand l-am auzit pe blaga ca alternativa ar fi Boc, i-am si raspuns pe loc lui Gadea cu intrebarea lui de aseara. Ce-ar fi mai rau decat ce e acuma? Boc presedinte.

  24. Vorbim discutii,il criticam pe marinar 24 din 24 dar parca presa asta revoltata nu si l-ar dori perdant in toamna,le da un rating cum nimeni altul n-ar face-o asa ca parca-l aud pe Badea repetand in fiecare seara “si de ce sa ma duc la vot ? “…

  25. Stirea asta ar fi fost cu mult mai interesanta daca ar fi dat Tunu un vant.
    Asa cum e formulata va trece neobservata, s-a saturat lumea de banalitati.

  26. Domnu’ Vector!

    Chestia asta ma duce cu gandul la antologicul : O, pasa , cat de smecher esti!

    Pai asimetricu il fragezeste pe vantu, i se pare ca pupincuristii realitatii au cam slabit strocul, drept care , apare si zice ca trustul r are ceva cu el, si ca sefu’ este un penal, etc., astfel incat peste o luna sa zicem, reluarea practicilor obisnuite , manipulatorii ale realitatii sa para chiar “adevarul” jurnalistic , al unui post antiprezidential…e cusuta cu ata alba.Din aia 60 de milioane, oare cati sunt in conturile asimetrice …din Cipru..

    Bref, nu am incredere in asimetric, dar nici in eolianu’ sa se dea in gat sa se bata pana ii despart eu.

    Am fost atent la argumentul tau…dar fii linistit, eolianu’ nu va simti “racoarea”….el ii trebuie asimetricului afara…:)

  27. Daca reuseste asta sa prosteasca iar lumea sa-l aleaga atunci cu adevarat ne meritam soarta, nu ca alt candidat ar fi mai breaz…
    Dar stau si ma intreb oare cat de prost trebuie sa fii sa te arzi de atatea ori si sa nu te prinzi ca te doare.

    Offtopic: lol?

  28. nastase, falca, berceanu, miki, ridzi etc nu au patit/nu patesc nimic… nu va pati nik nici vantu… basescu zice… dar nu neaparat sa auda procurorii (daca aud ce? ca pana la condamnare definitiva sunt atatea chichite avocatesti…) ci ca sa auda poporul…

  29. “Cine sapa groapa altuia cade el in ea” Oricum are o fata de mare smecher dl.Vantu asta, dar nici cu presedintele Basescu nu-mi este rusine 🙂

  30. Domnu’ derbedeu va informez cu privire la putul gandirii prezidentiale: “Deci, domnule, cand ii iei unui general 20% din salariu ii iei o mie de lei din … stiu si eu … 6-7 mii de lei. […] Dar cand ii ie unui om 20% din salariu , ii iei o sesime … nu se poate” – in direct ieri seara la B1, verificati. Ce artimetica grea si imputita 🙂 Crde ca tot el i-a calculat si forfetaru lu’ Pogea

  31. Buna seara d-le Ciutacu,

    Iertati-ma,dar sunt intr-o seara in care nu mai suport nimic!Toti ma sufoca cu tampeniile.Mi se intampla atatea…
    Daca nu mai primiti nicio corespondenta,inseamna ca ,chiar m-am suparat pe toate si nu mai exist!

    Cu deosebita pretuire,
    IoanaP

  32. Nu scoala scoate tampiti. Singuri devenim, in functie de alegerile noastre in viata.
    E adevarat ca sistemul de invatamant e la pamant, dar daca eu nu vreau sa invat si prefer sa-mi pierd noptile prin cluburi cu ce e de vina scoala?

  33. DOVADA CA SCOALA ROMANEASCA PRODUCE TAMPITI.
    Priviti site-ul http://www.romania.gov.ro si indreptati-va gandurile spre realizatori (cei reali care incearca sa se ridice pe varfuri).

    Apoi cititi comentariul luat de pe un alt site.

    “Portalul” e dezvoltat cu CMS Made Simple (sic!), tema Clean Orange Plus, insa nu are mentionata licenta GPL pe nici o pagina…
    Ar fi trebuit sa coste maxim 300 euro, daca tinem cont si ca informatiile sunt luate de pe wikipedia.
    In schimb guvernul se pregateste sa cheltuiasca ceva bani seriosi cu acest “portal”…a se vedea http://www.zf.ro/business-hi-tech/ministrul-comunicatiilor-dezvoltarea-proiectului-eromania-va-fi-un-business-de-1-2-mld-euro-4559966/

    Concluzie: luati si cercetati!

  34. MA repet pt iar te-am vazut la TV repetand ideea ca justitia tb sa isi faca datoria in si efectiv is IDIOT si nu inteleg logica ta !!!!!

    Din 93′ de cand esti ziarist esti o portavoce contra coruptiei is incompetentei ce sugruma tara asta.

    Daca ai incredere in justitie si zici ca ea tb sa isi faca treaba, din 93 in tara asta corupta cati ministri(pesti mari) au fost inchisi ?

    1) POTI SA AI INCREDERE INTR-O INSTITUTIE CARE NU A PRINS NICI UN CORUPT LA NIVEL INALT ?

    2) CREZI CA JUSTITIA ISI FACE TREABA DE AI ASA MARE INCREDERE IN EA?

    Ceva imi scapa in rationamentul tau 🙁

  35. Chiar cautam filmuletul asta cu Putin… Numai ca Putin e… PUTIN iar Traienel al nostru e doar un slab imitator de licurici. E si el mare si tare pin’ la genunchiul broastei…pardon… posesorul genunchiului e Boc.

  36. In seara asta recunosc ca sunt o tampita,ca fac parte dintr-un grup de tampiti care studiaza prin afara,care lucreaza prin afara,America,Germania,Anglia ,Franta,tampiti ca mine care apareau prin ziare la rubrica olimpici,la nivel judetean si national,iar la televiziune doar pasager,tot asa in rubrici scurte despre olimpici.Pot sa ma laud ca am avut o invatatoare care a fost declarata cea mai buna la nivel de judet,cu rezultate fara precedent,pe vremea lui Ceausescu(au fost nevoiti sa admita succesul ei,ca batea la ochi pentru orice fraier),am avut profesori extraordinari la istorie,latina(profesoara mea din liceu a fost invitata sa faca parte din comisia de corectura la olimpiada internationala de latina,in Italia,pentru ca a avut mai mult de 10 ani la rand ,consecutiv, copii la olimpiade nationale,iarasi au fost nevoiti sa-i recunoasca meritul,desi era dintr-un orasel amarat),am prieteni tampiti care au terminat sau termina doctorate in occident.Mi-e scarba de Basescu.Si sunt mandra ca sunt tampita si ca fac parte dintre cei tampiti.As vrea ca cineva sa ii aminteasca lui Basescu povestea unui dictator,care ,la un moment dat ,plictisit si satul de putere ,le da celor multi puterea si se retrage in palatele sale.Ulterior, cei multi constata ca nu sunt capabili sa se descurce singuri si il roaga pe dictator sa se intoarca si sa preia fraiele puterii.Parerea mea e ca a fost primul liberal din istoria omenirii.Basescu are puterea in mana si constata ca nu este in stare sa conduca.Daca i-ar fi placut istoria,poate ca ar fi avut ceva inspiratie pentru a conduce,dar asta este.El nu este printre tampiti.Ca, daca ar fi fost,l-as fi admirat.Am urmarit sinteza si sunt de acord cu finlandezii aceia.

  37. ok gata cu vorbele fie ele grele sau goale,de fapt nimeni nu propune sa facem ceva PRACTIC ,vorbim doar vorbim pana o sa intram de tot in pamant.suntem unii neputinciosi altii chiar mai rau LASI,si sunt satul de presa asta sadomasochista si redundanta.o zi buna

  38. Oh, da! Modelul despotului de succes. Numai ca, din fericire sau nefericire, ca nu mi-e foarte clar, ce-avem noi pe-aici e doar o palida, ridicola si schimonosita replica a modelului. Si ca tot ce-i cel putin second-hand, la a doua-treia spalare crapa si se rupe. Si ramane zdreanta.

  39. Basescu e ori un geniu parsiv in ale politicii , ori un tampit cu idei fixe.
    As inclina mai spre a doua varianta, nu sunt prea sigur.

  40. Domnule Ciutacu multi il subestimeaza pe Basescu dar nu multi se intreba daca Basescu a incendiat portul Rouen din incompetenta?

    Sau ca, o actiune pusa la cale de organele de Securitate pe care matelotul a pus-o in practica cu indeminare, executind in realitate un act de sabotaj impotriva Frantei chiar pe teritoriul ei.
    Nu de alta dar in timp ce Carlos Sacalul punea bombe pe la Europa Libera, acesta incendia portul Rouen. Cu stima gelu.

  41. Relativ la un post anterior ,acela cu prosteala lui Basescu & Liiceanu, deci off topic:

    Acum cateva luni mi-a fost dat sa aud doua discursuri prezidentiale despre educatie si cercetare. Unul, al lui Sarkozy, a ingrozit intreaga comunitate stiitifica prin imperinenta sa. Celalalt, al lui Obama, a entuziasmat intreaga lume prin consideratia dovedita si reformele propuse. Cel al lui Basescu insa nu se deosebeste de sirul lung de reprosuri pe care presedintele le-a adus de-a lungul timpului diverselor insitutii ale statului, cand era cazul sa mai starneasca opinia publica sau doar sa atraga atentia. Sarkozy propusese o reforma cu iz sovietic a invatamantului, unde fonduri se ofera numai in schimbul unor rezultate cu aplicabilitate imediata, descurajand astfel cercetarea fundamentala printre altele. Basescu nu propune nimic. El doar desfiinteza ceea ce este, fara sa puna nimic in loc, propovaduind un fel de nihilism complet inoportun.

    http://www.youtube.com/watch?v=6Ttl0t4zmj4 (discursurile)

  42. Eu te cred ! Ca tot nu mai exista Bastilia! Au darimat-o raii de frantuji ! De ce sa nu bage Basescu in ce nu exista!
    Ca absolventa a sistemului de invatamint romanesc am inteles ca sint timpita! La fel ca noi toti. Cite mai putem rabda? Desigur e intrebare retorica! Golani, timpiti, dobitoci, tigani, gaozari, etc…nu ma mai ajuta memoria!

  43. Cum sa faci asa sacrilegiu in comparatie? Pai nenea asta, Putin, numai din gestul gatului mainii are undeva la vreo 100 + clase peste Baselu’…ia sa-i vedem de s-ar lua la tranta odata…la propriu 🙂

  44. comparatia Putin – Base este complet deplasata
    rusnacul are talent si, de multe ori, chiar atrage prin metodele adoptate. ce a facut el cu magnatul ala a fost un sut in cur pentru cei care au tupeul sa ii conteste autoritatea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.