Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cine a luat șpaga pentru Roșia Montană

Cine a luat șpaga pentru Roșia Montană

Dat fiind că stau rău cu nervii, iar răbdare nu mai am deloc, vă previn (pentru ultima oară) că mi se rupe-n paișpe de Roșia Montană. Îi detest în egală măsură pe toți actorii acestui circ politic și economic grețos. Și asta, între altele, fiindcă, prin natura meseriei și a informațiilor pe care le am, infinit mai multe decât ale apărătorilor bogățiilor seculare ale neamului/promotorilor necondiționați ai proiectului, știu destule din bucătăria murdară și plină de gândaci. Așa că scutiți-mă de lecții, povețe, înțelepciuni populare și, în general, de tot arsenalul lacrimogen aferent bâlciului zilelor urâte pe care (de cele mai multe ori, fără voința noastră) suntem nevoiți să le trăim împreună. Mulțumesc anticipat pentru înțelegere.

P.S. Aștept cu nețărmurit interes să ne spună Kovesi cine a luat șpagă pentru Roșia Montană. Ponta și Băsescu zic, în paralel, că amândoi, fiecare separat. Dacă DNA tace, să înțeleg că amândoi au dreptate?

UPDATE: A se scuti cu miscarea apolitica din Piata Universitatii

image

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Cine a luat șpaga pentru Roșia Montană

  1. Atat basescu cat si Ponta nu cred ca-si mai apartin si joaca cum canta fie ursul de la rasarit ,fie marele licurici ,fie mai marii Europei .Daca trebuie sa dam aurul ,o sa-l dam …asa si gazele de sist ,asa si cuprul etc,etc, cu toate demonstratiile.Am si eu o intrebare si o trmit asa in eter ,pot romanii sa traiasca mai bine din atata bogatie “cumparata” de mai marii lumii?Oare nu-i nimeni in tara aceasta sa spuna NU ASA CUM VRETI VOI CI CUM VREM NOI!

  2. @Ory: la urmatoarea categorisire peiorativa a colegilor mei, ne despartim fara somatie

  3. Nu! Sa intelegi ca si DNA a luat spaga!
    Imi zice si mie cineva de ce este nevoie de contracte clasificate(parti din ele),ferite de presa si de ochii publicului cand e vorba de rezerve strategice ale tarisoarei?Adica ce-i discriminarea asta,contractele firmei mele sau ale tale sunt publice,ale lor sunt secretizate,desi ele sunt de interes public,fiind vorba de exploatarea unei resurse nationale.Asa se protejeaza ei ca sa-si acopere spagile,iar DNA si Parchetul sunt orbi.
    Mai,dar ce ziceti de Basel,care s-a trezit azi brusc,ca-l mananca-n bas sa fie,ce credeti:MEDIATOR! Hai ca am lesinat de ras la faza asta……ce gluma buna!Exista asa posibilitate?

  4. Treaba e cine va lua Rosia Montana cu spaga. Nu stiu, umbla vorbe prin targ, printre hipsteri (asa se scrie), printre tarani agricultori venit de prin Ilfov, printre cucoane cu copii, bine ca-i tin in brate, ca misuna si cainii, si printre jandarmi. Domne’ nea Victore, eu pe astia i-as crede, astia cu sepci, asa, intre noi, cadrele.

  5. Nu-i vorba de bucataria murdara, cu siguranta multi inceatca sa manipuleze situatia, dar sunt mult oameni in tara asta care nu doresc proiectul asta, din motive si altele decat ecologice.
    Ca e facut de rmgc, sau ca e facut de altcineva, nu compania e problema, contractul si cianurarea e problema. stii foarte bine ca teapa asta va fi peste Bechtel, si dupa nu ne va incalzi ca unul si altul au avut un interes sau au luat un argint.
    eu nuam luat nici un argint, sunt impotriva din motive economice nu de ecologie, si am fost la protest (in Oradea) cu multi alti, fara sa-mi para platiti, sau in slujba intereselor terte.

  6. @Rica: blogul asta se adreseaza oamenilor cu un nivel de informare macar decent. Ma scuzi ca te-am deranjat. N-o sa se mai intample

  7. In Decembrie 2009 Videanu spunea ca ne scoate el din criza economica si ca neaparat trebuie inceperea proiectului RMGC. El este unul din primii responsabili, insa in esenta cine a semnat contractul fara licitatie cu compania canadiana si de ce contractul nu este transparent? Ce le-a promis statul roman in acel contract initial si de unde a avut firma canadiana hartile geologice? Daca s-ar raspunde la toate aceste intrebari, vor aparea cateva dosare penale si chestiunea ar deveni istorie in sfarsit.

  8. Este destul de evident ca miscarile stradale impotriva proiectului rosia montana sunt sprijinite si finantate.
    Avand mai multe informatii, ne-ati putea spune sau da niste indicii privitor la cine sunt si mai ales care este scopul celor care sunt impotriva proiectului rosia montana(in afara de pretextul “protejarea mediului”)?

  9. De ce nu se incearca un joc inteligent din partea statului roman. Asteptam bani de la canadieni investiti in diferite proiecte de infrastructura iar apoi ne facem ca ploua si nu ne grabim in a le da toate licentele necesare. Ce crezi Victor e posibila aceasta absurda ipoteza ?

  10. Poza aceea cu acel post de pe Facebook a descris-o si M. Badea in emisiunea de aseara.:))

  11. Tot respectul,domnule Ciutacu! Am o intrebare( retorica): dincolo de poluarea reala sau virtuala(noi excelam,ca popor in privirea drobului de sare!),de ce trebuie exploatate aceste bogatii de altii?Sunt pe teritoriul Romaniei,apartin amaratului asta de popor…

  12. Adica aceasta miscare de strada e poluata cu “elemente reactionare”, “agenturili straine” sau ce?
    E normal sa fie si infiltrati… La orice adunare de acest tip apar diversi dubiosi care incearca sa iasa in fatza, circula securisti prin multime, jandarmeria face ilegal si abuziv poze participantilor, etc.

    Intotdeauna m-am intrebat ce-i mana in lupta pe aia din galeriile de fotbal care n-au nicio treaba cu miscarea ci racnesc doar ca sa-si exerseze vocea.

    Delimitarea presei de miscare este totusi dubioasa. Miscarea nu e numai despre Rosia Montana ci despre subiecte de larg interes public… muult mai importante decat ce a facut Ceausescu acu 50 de ani sau Elodia inainte de moarte…

    Bagand capul in nisip sau lipind false etichete miscarii, inseamna sa nu vezi padurea din cauza copacilor sa te marginesti doar la ce iti convine, sa nu auzi practic ce se scandeaza in strada. Nu mi se pare un comportament profesional din partea presei. E ca si cand in ianuarie 2012 ai fi etichetat miscarea anti-Basescu drept “reactionara” doar pentru faptul ca ai vazut in multime diversi indivizi din USL interesati de debarcarea acestuia.

  13. Dar eu nu inteleeeeg!!!! De ce nu ne lumineaza cel ce stie “destule din bucătăria murdară și plină de gândaci” si are informatii “infinit mai multe” pe subiect? Tin sa linistesc pe toata lumea in legatura cu cei ce ma platesc: nu-i cunoasteti, nu au legatura cu subiectul. Sunt doar sincer convins ca proiectul propus de RMGC e toxic pentru Romania din punct de vedere economic, social, istoric, al mediului. Si mai vad cum ziaristi ce lucreaza la televiziuni sau ziare ce au avut contracte de publicitate cu RMGC prefera sa taca sau sa declare, parca mai deranjati decat ar fi cazul (poate gresesc), ca nu sunt interesati de subiect. Mi-e greu sa inteleg dar pot sa accept ca nu va intereseaza un subiect care scoate mii de oameni in strada, aduce la unison clasa politica intr-un cor al aprobarilor in prima faza, al dezicerilor in ultimul timp (Ponta si Basescu sunt campionii), o potentiala bomba ecologica (din informatiile mele infinit mai putine decat ale dumneavoastra, recunosc), o excrocherie economica de dimensiuni fabuloase (si aici admit ca ma pot insela),si exemplele pot continua. Mie mi se pare un subiect captivant, cu mult suspans, rasturnari de situatie, cu raport de forte disproportionat (o corporatie internationala gata sa faca “un bine” unei tari naucite si saracite de o clasa politica corupta si lacoma, corporatie ce investeste enorm in imagine falsa si spagi date politicienilor, pe de-o parte, iar pe cealalta parte sunt cei ce tin in sah, cu mijloace putine cred eu, acest tavalug). Probabil ca e complet neinteresant pentru dumneavoastra, pentru domnul Mircea Badea sau pentru alti colegi jurnalisti, dar mie,si ca mine sunt multi din cei ce va urmaresc, mi se pare fascinant. V-am dat acest raspuns pentru ca va apreciez, atat pe dumneavoastra cat si pe domnul Mircea Badea, pentru felul in care ati tratat multe din subiectele ce mi se pareau interesante de-a lungul timpului. Va inteleg si pozitia de moment, nu sunt naiv sa cred ca e cineva chiar liber sa abordeze ce subiect vrea, cum vrea, cand vrea si unde vrea in jungla ce se numeste PRESA in Romania si nu numai… Si pentru ca ati afirmat ca aveti informatii ce va fac sa nu fiti interesat si partinitor cu nici una din tabere, si, fara urma de ironie, chiar as vrea sa stiu mai multe despre subiect. Pe domnul Badea l-am amintit din doua motive: are acelasi dezinteres pentru subiect ca si dumneavoastra, am ajuns pe pagina aceasta in urma unei repostari pe pagina dansului de Facebook.
    Va salut cu respect!

  14. @Dan: fiindca n-are chef. Daca v-ati fi uitat, de curiozitate, in ultimele doua seri, pe Romania TV, de la ora 21, in loc sa luati de bune izbucnirile irationale de pe facebook, ati fi vazut aproape numai dezbateri despre Rosia Montana. Cu asta ma ocup eu, cu dezbaterile, si nimeni nu m-a impiedicat sa le organizez.

  15. Pot si eu sa spun ca, prin natura meseriei mele, am informatii conform carora stiu ca trebuie sa-mi pese.

    Dar fara sa argumentez vorbele astea nu inseamna nimic.

    Sunt sigur ca ati studiat atent problema si ati observat ca statul roman isi ia din nou o mare tzeapa. Pe langa asta sunt sigur ca ati inteles care sunt riscurile asociate cu un lac de cianura de acea dimensiune si ati estimat si care sunt costurile unui eventual dezastru.

    Sunt sigur ca stiti foarte bine ca statul roman nu are capacitatea de a gestiona si nici macar de a preveni eficient un accident in timpul exploatarii sau dupa aceasta. Si, ca orice om informat in aceasta privinta stiti ca un asemena accident are posibilitatea de a afecta o mare parte din Ungaria si chiar si Bucurestiul.

    In aceste conditii nu inteleg de ce nu va pasa. Orice om rational, care dispune de toate aceste informatii, nu are cum sa ajunga la alta concluzie decat ca proiectul trebuie oprit cu orice pret.

    Or ce om capabil sa gandeasca logic nu poate decide ca aurul de-acolo, indiferent de cine ii va fi beneficiarul, trebuie ori minat acum cu tehnologii alternative (care sunt sigur ca stiti ca exista) sau trebuie lasat acolo pana cand aceste tehnologii alternative devin mai econome.

    Cel mai tare ma deruteaza faptul ca multi jurnalisti, inclusiv dumneavoastra, va sacrificati viitorul profesional pe aceasta tema. Aveti un renume si o reputatie care va definesc ca jurnalist si v-au asigurat pana acum succesul de care v-ati bucurat. De ce renuntati la ele?

    Va contraziceti cu toata presa internationala, cu toti oamenii care protesteaza, cu bunul simt si cu ratiunea.

  16. Pe dracu miscare apolitica in piata.Se vede de la o posta ca aia de acolo au o legatura cu Rosia Montana tot atit cit are oul de gaina cu paralelismul cailor ferate(vorba bancului).

  17. Ar fi bine daca am avea mai multe informatii, dar pana atunci ne descurcam cu ce avem. Legea draft a guvernului Ponta e o porcarie incredibila, nu am cum sa fiu de acord cu ea (abuzuri, punerea unei firme deasupra legii, limitarea oricarui control din partea societatii, exproprieri pentru un interes privat, imposibilitatea celor afectati de a-si apara drepturile in instanta, imposibilitatea de a opri proiectul indiferent de circumstante, etc.). Chestie cu care pana si Ponta e de acord din moment ce spune ca nu o voteaza (culmea absurdului). Dupa care se acuza reciproc cu Basescu ca au luat spaga – se pare ca s-au unit hotii PDL-ului cu cei ai USL-ului.

    Cat despre RMGC, doar observand PR-ul infect, tupeul si reclamele patetice de la tv si tot ai fi dezgustat. Faptul ca ne iau de prosti si reaua intentie sunt evidente (dupa multi ani, sunt din nou de acord cu ceva scris de CTP).

    La toate astea reactioneaza lumea chiar cu o nesperata intensitate care imi da speranta. Ne-am saturat de tepe, de minciuni si de aroganta din politica (e.g. Grebla care a spus ca bucurestenii sa taca). Cred ca s-a atins limita suportabila a sfidarii si nesimtirii in politica.

    Sigur, unii vor exploata in interes personal nemultumirea, dar asta este.

  18. Probabil ca adevaratul potential al “zacamantului” de la Rosia Montana nu se afla in pamant sub forma de aur ci in formidabilele oportunitati de speculare a actiunilor proiectului la bursa. Aveti idee ce se intampla cu pretul actiunilor de fiecare data cand se mai “intampla” ceva? Zice presedintele ceva de bine si ne indeamna sa pornim exploatarea, sare in sus pretul actiunilor. Apare un puternic “curent de opinie” contra proiectului, scade pretul. Isi da guvernul acordul, iar creste, tranteste parlamentul proiectul, scade. Oscilatii numai bune de vandut-cumparat la timp, pentru cei care stau la originea “intamplarilor”. Nu-i exclus ca tocmai managerii RMGC sa fie cei mai fericiti ca exploatarea nu poate sa inceapa. De ce si-o fi vandut Frank participatia la marele sau proiect? … Nu stiu, intreb…

  19. Romania nu a avut nimic de castigat din nicio privatizare anuntata cu surle si trambite de Guvern. Corporatiile au venit, au calarit resursele, i-au transformat pe romani in sclavi, platindu-i cu sume de mizerie iar preturile au explodat.

    Nu mai pune nimeni botul la astfel de afaceri, va spun. Dintr-un motiv simplu – nu avem institutii ale statului adevarate ci niste gasti de banditi care isi impart banii si avantajele.

    Cine imi garanteaza mie, cetatean, ca banditii care conduc statul vor face o afacere corecta si avantajoasa in interes public. Cine isi asuma un lac de cianuri pentru niste firmituri pe care le scapa printre degete RMGC?

    Daca aia pleaca peste 5 ani, noi ce facem, ramanem cu lacul cu cianuri? Se duce Ponta sa-l ecologizeze? Ponta nu e in stare sa acopere niste gauri in autostrada A2! Vai de mama lor de incompetenti.

    Grosul celor din piata vor ca acest proiect SA NU SE FACA DELOC, nu vor variante, discutii in Parlament (o adunatura de santajabili), analize pe text. Vor sa NU se faca.

    S-a acoperit destul statul roman de rahat in cazul Bechtel si altele….

  20. Victore,
    Care-i treaba cu ultimul film care l-ai postat mai sus? Am incercat sa-l urmaresc dar, desi nu sunt pudibond, trebuie sa recunosc ca este peste limita mea de suportabilitate (si aici nu ma refer doar la Gadea:)).
    N-am priceput care era mesajul filmului.

  21. Am o intrebare pentru cei care se opun RMGC pe motiv de risc de poluare.
    Romania a avut o experienta negativa in 2000 la Baia Mare care a dus la poluare Somesului si a Tisei. Acum, dupa 13 ani, care sunt efectele remanente?
    Din cate am inteles, autoritatile au declarant ca planctonul s-a refacut in proportie de peste 60% la mai putin de 3 saptamani dupa deversare.

  22. @bigradu: cam nasol cu memoria 🙂 vezi daca nu cumva numele lui seamana cu al unuia dintre initiatorii “protestelor apolitice” din Piata Universitatii. Si daca, alaturi de celalalt nume incercuit, n-a lucrat la ICR New York pe vremea lu’ Patapievici; puschea pe limba, era sa scriu Basescu. Altfel, mie-mi place cand lumea protesteaza. Viata e mai palpitanta, iar dezbaterea mai vie. Chiar ma plictisisem de blatul colectiv

  23. @Victor Ciutacu – eu nu lucrez in presa si nu am alte surse de informatii in afara de TV, ziare, internet, unde sap ca nebunul de unul singur sa disting intre adevar si perdelele de fum… si nici n-am timpul si resursele necesare sa ma ocup doar de asta, ca daca as fi reporter probabil as face anchete, nu copy-paste de pe un site pe altul… asa ca TE ROG CAT POT EU DE FRUMOS, zi-ne si noua ce se-ntampla in culise. TU si ALTII CA TINE ar trebui sa fiti OAMENII NOSTRI infiltrati in spatele cortinelor lor. Si se pare ca ati fost infiltrati bine, din moment ce stii atat de multe lucruri pe care noi abia asteptam sa le aflam. Nu te pune nimeni sa le zici la tv, nu te pune nimeni sa le demonstrezi in instanta, cu documente, zi-ni-le si noua, asa, ca pe o “barfa”, aici, unde jurijdictie ai doar tu: TU CE STII DESPRE TOATA POVESTEA ASTA? Poate ne scarbim cu totii sau poate gasim, impreuna, antidotul, solutia care sa-ti mai taie greata si sa te rascoale din resemnarea din care incercam sa-i sculam pe cei multi. Chiar daca noi poate nu te vom mai ajuta pe tine, ajuta-ne tu pe noi sa tragem cu ochiul, sa intelegemsi poate sa nu ne mai pierdem timpul… poate-mi salvezi ani din viata daca ma convingi ca razboiul e pierdut de dinainte de-a ne naste…
    Repet: TE ROG FRUMOS, ZI-NE SI NOUA CE STII, ti-as fi recunoscator 😉 MULTUMESC ANTICIPAT!

  24. Nu inteleg de ce va tot cramponati de aia doi. Numai aia doi sunt in piata? Restul problemelor nu au importanta?

    Daca exista si oameni care au iesit sincer si spontan din casa pentru ca s-au saturat de tot ce se intampla, pentru ca sunt scarbiti de acest gen de “afaceri”, aia sunt neaparat manipulati politic, dusi de nas? Toata lumea care iese in strada e dusa de nas in tara asta?

  25. Sunt convinsa ca cei din presa au mai multe informatii decat cei din strada, dar cei din strada de unde sa le afle? Din presa care tine informatiile pentru ea? Oricum si din strada se vede ca toata povestea asta colcaie de gandaci, chiar daca nu vedem si gaurile de unde ies.

  26. Victore,
    Fie-mi iertata ignoranta. Habar n-am cine au fost initiatorii “protestelor apolitice” din Piata Universitatii; nu m-a interesat si nu cred ca am pierdut ceva.
    Oricum, cele cateva secunde care le-am urmarit mi s-au parut mai mult decat gretoase.
    Nu stiu ce mesaj a vrut Gadea sa transmita, dar sigur a gresit-o rau de tot. Rahatul aruncat pe post de acel individ s-a revarsat asupra lui Gadea in primul rand.

  27. in continuare la ce insinuam mai devreme, proiectul Rosia Montana nu este decat o teapa, dar nu una trasa direct romanilor si Romaniei ci investitorilor inocenti care au cumparat actiuni la bursa. Exploatarea propriu-zisa nu va incepe niciodata, pentru ca, imediat ce ar incepe, s-ar confirma ca mult trambitatele rezerve aurifere … “nu se confirma”. Starea aceasta aparenta de proiect blocat le convine, deci, cel mai mult, cowboy-ilor care se afla la conducerea Gabriel Resources. Cei care se tem de consecintele exploatarii zacamantului de la Rosia Montana, sa stea linistiti, parerea mea!

  28. Cand se asteapta un raspuns “se cheama” ca s-a pus o intrebare. Daca da, atunci se pune semnul specific, chiar daca intrebarea e retorica. Nu construiesc o sanctiune ca urmare a unor erori gramaticale, ci vreau sa inteleg cheia in care a fost scris comentariul si atitudinea autorului nu fata de felul protestelor, ci fata de proiectul RMGC.
    P.S.??????

  29. Din categoria diversiunea salveaza imaginea, ca tehnici de manipulare a maselor, sa discreditam doi indivizi si vom discredita intregul eveniment. Ati putea sa lucrati cu succes pentru CIA, unde sunt trainuiti sa faca asa ceva. Nu cred ca o sa functioneze, pentru ca problema de fond ( legea “cu dedicatie” initiata de Ponta si sustinuta tacit de Basescu in preacurata coabitare ) este prea grava. Elefantul din sufragerie este urias de data asta, Domnule Ciutacu.

  30. Buna Victor, cum ti se pare proiectul de lege facut de guvern? In opinia ta, este Rosia Montana proiect de interes national?

  31. Fascinant acest bigradu care vorbeste de “plancton” in Tisa ?! Ha, ha, ha… refacut dupa 3 saptamani. Poate la Fukushima! Multi au uitat bruma de chimie cernuta prin scoli, habar n-au cu ce se mananca “cianura”. Sau, mai ales, cianurile de metale grele, metale fara de care nu sunt de conceput nici macar telefoanele mobile, ce sa mai vorbim de tehnologiile informatice de azi. Si nu stiu ca azi, in China, toate implantarile straine apartin chinezilor, 51%, cum era la noi pe vremea impuscatului!

  32. Domnule Ciutacu, va rog sa explicati de ce vi “se rupe-n paișpe de Roșia Montană”??
    Chiar nu va intereseaza ca daca proiectul incepe vom avea in mijlocul Transilvaniei un lac de cianura care cand va avea scurgeri (si va avea sigur) are doar un pic de strabatut pe un parau destul de mare pana in Aries de unde repede ajunge in Mures care e autostrada spre Dunare si de acolo in Delta si respectiv Marea Neagra. Eu am trait prin oroarea de cand s-a spart micul bazin de cianura din Maramures care a dus la un dezastru ecologic simtit pana in Delta. Drumul insa parcurs de cianura a fost dublu iar cantitatea infima fatza de ce vom avea la Rosia Montana. Eu am vazut zi de zi saptamani in sir milioane de pesti morti plutind mergand la scoala. Nu vreau ca si copii mei sa vada asta. Dumneavoastra?

  33. @Marian: fiindca am rezistenta mica la rupere (capitol din Rezistenta Materialelor). Acu’, pe bune, cam ce-as putea explica eu unui cetatean care pretinde ca a vazut “milioane de pesti”? Sa contest numaratoarea si sa cer arbitrajul Curtii Constitutionale? Sa-i recomand un ospiciu sigur?

  34. “@Ory: la urmatoarea categorisire peiorativa a colegilor mei, ne despartim fara somatie”

    si cand lucrul asta il face Badea cum o fi?
    Sau el are voie?… 🙂

  35. @sandu: nu-mi amintesc ca Mircea sa fi postat vreodata aici. Si, in general, pe banii mei si la mine acasa, lumea are voie ce vreau eu

  36. @Victor Ciutacu: Sa inteleg ca dumneavoastra contestati ca acum 13 ani ar fi avut loc prabusirea barajului de reziduri a exploatrii de aur din Maramures care a dus la contaminarea apelor locale cu 100 de tone de cianuri care a dus la moartea a milioane de pesti nu doar pe teritoriul Romaniei cat si al Ungariei? Cianuri care desi nu au dus la moartea pestilor pana in Delta Dunarii au putut totusi sa fie masurate in probele de laborator luate in zona la cateva saptamani dupa incident? Contestati ca daca o scurgere ar avea loc la Rosia Montana dat fiind cantitatii astronomic mai mare de cianuri care urmeaza a fi depozitata acolo cu foarte buna legatura spre Mures ar avea loc o catastrofa care va distruge ireversibil jumatate sistemul de rauri romanesti? Iar referitor la sanatatea mea mintala, va sfatuiesc sa nu judecati in necunostinta de cauza dupa cum dati dovada.

  37. Lipsa totala de interes pentru mediul in care traim. Ce mai conteaza daca distrugem tot si nu mai ramane decat deseu in urma noastra. Cui ii mai pasa de urmasi. Noi sa o ducem bine sa ne unflam buzunarele de bani. Se pare ca a ajuns coruptia pana la ultimul jurnalist. Mi-e rusine ca am studiat jurnalismul de la oameni care acum tac pentru bani. Dar ma resemnez stiind ca va veni o zi cand se va intoarce roata. Tot ce are un inceput are si un sfarsit.

  38. @Marian: de la mine n-ai invatat sigur, ca altfel nu puneai botu’ la manipulari. esti plictisitor, pa!

  39. Din intamplare am ajuns aici, dand search pe google pt informatii la fel ca si o mare parte din oamenii care chiar vor sa afle lucruri in legatura cu Rosia Montana, evitand din pacate televiziunea si presa scrisa din motive extrem de bine stiute si deduse.
    M-am amuzat cand am vazut ca e de fapt un spot pt o emisiune care are conotatii politice, dupa care m-am amuzat si mai tare ca taman realizatorul scrie sub clipulet ca il “doare in paispe” de subiectul pe care il trateaza, sau de jumate din el, bravand apoi ca “stie el prea bine “bucataria murdara si plina de gandaci”..
    Ok!
    Sunt foarte convins ca stiti mai bine decat absolut orice umil “actor” al acestui “circ”, cum vreti sa ii spuneti. Ar fi si culmea sa nu stiti, nu?

    Manipulari?
    Declaratiile unor academicieni, locuitori ai Rosiei Montane (a se exclude Sanda Lungu) si alti ingineri in cunostinta de cauza, istoricul sumbru si destul de amendabil, de altfel accesibil pe google.. al companiei Gold Corporation (Minele de la Guatemala si Honduras), exemple reale – dezastrul ecologic de la Baia Mare..care este un fapt, indiferent cat de amuzante au fost milioanele de pesti.. lucruri din astea, gen “arsenalul lacrimogen aferent bâlciului zilelor urâte…”
    sunt manipulari?

    Ne luminati si pe noi?
    Preferati mai degraba sa ne jigniti anticipat, manipuland opinia publica, acuzandu-ne si numindu-ne actori?

    Ati merge prea departe sa credeti ca noi, majoritatea “ignoranta” care nu are cunostinta de dedesubturile murdare ale bucatariilor manipulatoare, dam macar 2 bani pe asta.
    Imi cer scuze dar ma umfla rasul.

    In ceea ce ma priveste sunt student si vreau sa-mi apar tara. Nu am alte ocupatii.

    Multumesc!

  40. Buna, in legatura cu noul proiect rutier, cred ca e totusi foarte mare amenda la noi in romania la un salar de 500 lei pe care multe persoane il au. Multumesc pentru timpul acordat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.