Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Şase ani ca mâine trec. Iar chat cu mine

Şase ani ca mâine trec. Iar chat cu mine

Pe 1 iunie am împlinit şase ani de când am luat, probabil, cea mai inspirată decizie din cariera mea: plecarea benevolă din cel mai bun guvern (preşedintele Băsescu a zis-o, nu eu!) la Jurnalul Naţional, pe-o leafă de trei ori mai mică. N-a fost doar lapte şi miere, cum nu e nici astăzi, dar, categoric, a fost relansarea profesională pe care mi-o datoram şi, mai mult, o trambulină. Altfel, sunt bine, sănătos (atât cât poate să fie un hodorg de 40 de ani), continui să-mi respect contractele (în ciuda bârfotecii/zgomotecii), tot cu Vântu vorbesc (rar) la telefon mai des decât cu Voiculescu (deloc) şi azi-noapte am fost prima oară-n viaţă în clubul Le Gaga.

Conform obişnuinţei Ciutacosferei, mai facem o tură de 24 ore de chat; cu mine. Întrebaţi (decent) ce vă trece prin cap şi eu vă răspund în bloc, când am timp. Go!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

308 thoughts on “Şase ani ca mâine trec. Iar chat cu mine

  1. Mie mi se pare ca este cam linistit, nu pare sa fie la fel de activ ca Antonescu, parca nu are vizibilitate… iar cand este alaturi de Antonescu in emisiuni este eclipsat de acesta.

  2. La fel ca dna. Udrea, am si eu ceva care ma framinta si nu ma lasa sa dorm noptile: de ce in TOATE functiile de conducere, mai mari sau mai mici, ajung toti idiotii (adica de la un simplu sef de serviciu, pina la presedintele tarii)???? Iar intrebarea asta nu mi-o pun de azi de ieri ci de ani buni. Oamenii capabili stau pe tusa, sau pleaca pe alte meleaguri.

  3. Ce sport mai apreciati,in afara de fotbal? Mai are vreo sansa,sportul romanesc sa se redreseze vreodata?

  4. Vă place poezia;si dacă da,poezia cu rimă,cu muzicalitate,chiar cu gingăsie,sau duritatea si vulgaritatea livrate din ce în ce mai des sub titulatura de poezie sau chiar de artă?Multumesc!

  5. @danis: baschet, handbal, sarituri la trambulina, biatlon. greu de crezut: e nevoie de bani si dedicatie. ne lipsesc ambele.
    @evelics: nu-mi place poezia.

  6. Credeti ca cetatenii Romaniei sunt constienti ca in scurt timp vor face foamea si vor ingheta in blocuri?

  7. cum ai rezolvat problema cu ecranul negru de la laptop de acum cateva luni..eram curios 😛

  8. @Florin: prin schimbarea lui. era luat de la un amic.
    @razvan: sunt convins ca nu. doar jelesc preventiv

  9. D-le Ciutacu,

    Uite,sunt de aceiasi parere cu”drujbaru”.De ce nu scrieti o carte?!Aveti destul material-va ia un pic de timp sa-l editati ;valorificati un pic de timp liber si castigul va fi enorm-spiritual ma refer.Eu va cer de acum o carte(sa ma treceti pe lista!) ,cu autograf , bineinteles…

    Cu aceleasi sentimente,
    IoanaP

  10. Eu unul cred ca ne meritam soarta ..atata timp cat in loc sa protestam facem balci si socializam cu zambetul pe buze in fata camerelor de luat vederi. Ar cam trebui sa ne fir un pic de jena cand varful de lance si cei mai seriosi protestatari sunt pensionari..aparent e o lectie pe care ceilalti refuza sa o invete

  11. 1.Cu Badea si Gadea esti si prieten in adevaratul sens al cuvantului sau aveti o relatie scrict colegiala ?
    2.Pe Serghei cand il mai chemi la emisiune ? Cu siguranta o sa depasesti recordul de rating , bine cu riscul unei amenzi:))

  12. @Adrian: 1. suntem, sper eu, buni colegi. nu ne serbam impreuna nici zilele de nastere, nici Craciunul sau Pastele. 2. ma gandesc sa-l readuc.

  13. MULTAM! frumos pentru,raspuns D-LE PROFESOR VICTOR CIUTACU,asta sunteti ptr.mine,un adevarat PROFESOR.

  14. cand pui si tu de-o sezatoare cu cititorii cum a facut cetepeu’?

  15. Nu te -ai saturat sa-ti tot bati capul cu probleme tari si sa vezi ca cei afectati direct nu au nici macar tupeul sa faca un protest adevarat?
    Eu is student in Cluj , a fost si ieri aici un asa zis miting la care sa-u anuntat `10.000 de oameni si cand a fost vorba au venti aproape 1000 :))) jalnic

  16. Coane Victore…da-mi un motiv, unul singur si serios, pentru care sa merite sa las “stricata” asta de strainatate si sa ma intorc spasit la muma patrie…Altul in afara de a muri…

  17. @Petrica&Lupu: asta-i axioma, care-i intrebarea?
    @Adrian: ca sa fiu sincer, cam da…
    @Homo sclerosus: sa ma faca ala iar gurnalist si cretinetz lipsit de talent dupa ce aduc de 20 de ori mai multi oameni ca el? 🙂
    @Horatiu C: de Craciun. daca mai am emisiune
    @bocitor cinic: n-ai nici unul, stai acolo!

  18. Cum nu sunt pasionat de fotbal sipolitica incepe sa ma lase rece, ca si fumatul, am trei intrebari:
    Va vedeti plecand din tarisoara?(eu nu, da’ cum am plecat si am revenit cred ca sunt inechipa lu’ de Sade)
    Va vedeti copilul ajungand adult in Romania?(eu mai am de tras fix 4 luni pana voi deveni un tatic mandru si cam sarac)
    Va plac si muzica un pic mai latfel decat ce se exhiba azi peste tot, gen Taraf si alte asemenea?(Personal, sunt mare fan Grigore Lese si al muzicii populare aromane, in special la celei polifonice, calmeaza nervii garantat! gen grupul coral al farserotilor din Cogeleac sau surorile Ghica).
    S-baneadza armaname, armani nu chiara!!
    Off-topic: pe cand invitati si un aroman de vita pe la Vorbe grele, gen Caramitru sau Hrista Lupci? Sau Bojan Alexandrovici din Timoc?Ar fi un Mare Gest pentru fratii nostri atat de oropsiti din Peninsula Balcanica, pe care i-am uitat.
    Cu respect,
    Radu Diaconu

  19. Mai baiete, sigur n-ai talent de jurnalist. In schimb ai caracter sa dai la o gramada de jurnalisti ce put de talent dar n-au ce ai tu. Dovada? Uite si tu cati oameni minunati se uita la tine ca la Sfantul din Cer. Se vede ca ai muncit mult in viata si cu responsabilitate.
    Este evident ca ma enervezi la “Vorbe grele” si zapez, dar nu rezist ca a doua zi sa vad reactiile presei si ale cititorilor tai. Esti un caz unic: ma calci pe nervi tot timpul dar iti urmaresc opiniile. Sa traiesti drept si sa te bucuri de cariera ta.

  20. Imi cer scuze daca repet o intrebare,dar n-am avut timp decat sa scanez intrebarile si raspunsurile si trebuie sa plec iarasi de acasa. Ce fel de educatie iti doresti pentru fiul tau? Ca sa fiu mai explicita ti-ai dori ca Vladut sa fie educat in alt sistem decat cel romanesc? Si daca da care ar fi acela?
    O zi usoara iti doresc si te asigur de tot respectul meu pentru cat esti de dedicat profesiei.(Mi-a placut mult afirmatia lui Crin cand a zis aseara la finalul emisiunii ca esti prea mandru daca nu prea bun in ceea ce faci ca sa dezamagesti printr-un gest regretabil)

  21. E minunat ca nu va preocupa ‘charisma’;inseamna ca o acceptati ca un dar ce vi se cuvine, si sunteti absolut constient ca o posedati.
    Dar daca ati fi in locul meu, care sunt constient ca n-o am, nu v-ati intreba daca nu este posibilitate s-o cultivati (din moment ce nu v-ati nascut cu ea)? Multe din elementele componente ale farmecului personal:capacitatea de a asculta, arta de a vorbi, talentul de a pune presiuni pe cei din jur, schimbarea brusca a registrului de la calm, la furie, simtul umorului, toate le-am descoperit in scrierile Dvs.De unde izvorasc toate acestea? Poate ma ajutati cu un raspuns. Multumesc

  22. pai nu merita , ei ies in strada si danseaza . eu sunt de loc din Valea Jiului si cand a fost mitingul ala mai mare din Bucuresti , 150 de oameni de la mina au vrut sa participe , dar nu au fost lasati sa intre in oras . Halal democratie . Si-au batut joc de toata zona aia .

    Oricum mare domn esti , nu ma gandeam ca o sa am vreodata ocazia sa schimb 2 vorbe cu tine .
    Acum ca te-am plictisit sa-ti mai pun o intrebare:

    Ce spui de sportivi astia de la nationala ?

    Cred ca toate echipe fara nici o victorie in palmaresul lor , vor sa joace cu noi:)))

  23. @anna: as prefera una decenta, da’ nu stiu care. sunt in dubiu.
    @Un cetatean dezgustat: gusturile nu se discuta 🙂
    @radu: 1. acum nu, doar la disperare. 2. il vad, da’ mi-e groaza. 3. da, U2, Depeche, Eurythmics, Falco, Pet Shop Boys, Duran Duran, Michael Jackson, Tudor Gheorghe etc. cu Lese sunt amic. 4. am vrut cu Caramaitru, da’ nu ne-am potrivit programele.
    @I.I: multumesc Cerului si parintilor mei pentru calitati, nu mai stau acum sa si fac cercetari.

  24. Salut Victore! ce faci omule ? ce mai e nou azi pe aici? azi am fost ocupat cu sesiunea…chinul studenţilor 🙂

    Ia zi dacă ar fi să-ţi pună în palmă un necunoscut un an cu familia ta în vacanţă ( salariul să ţi-l dea ăştia de la antenă în continoare , dar fără să munceşti anul ăla )sau postul de preşedinte în momentul ăsta ….ce ai alege ? de curiozitate ( să nu mi-o zici p-aia cu, curioşi mor repede :)) )

  25. D-le Victor, iarta-ma, dar nu ma pot abtine…
    Un mic off-topic:
    Tocmai ce citii marea decizie a CNA vizavi de d-na Firea.
    Eu personal protestez contra unei noi incalcari a demnitatii unui OM. Ca jurist si OM format de niste profi respectabili(ardeleni care zice faza aia cu “a fi domn e o intamplare”), nu l-as considera pe mister ala pentru care se face tevatura decat ca ceva ce iau pe pantofi intr-o zi calda de vara, dupa trecerea cainilor de cartier…
    Ca om care am trecut prin aceleasi stari ca d-na Firea(de vreo trei ori in ultimele 7 luni)
    ii transmit d-nei Firea acelasi sfaturi pe care mi-l dadea regretatul meu prof de civil, Dumnezeu sa-l ierte. Graiesc:
    1.Cand o maimuta se suie tot mai sus, nu vede ca are fundul rosu….
    2. When a guy tries to impress you, just think of him sitting on the toilet seat trying desperately….
    Inca o data respectele mele si la mai multi ani.
    On topic:
    Bautura favorita? Eu personal prefer una bucata 50ml 50-56 grade productie autohtona curata de pruna, pusa doi la sapte ani la pastrare in butoi de salcam/dud; garantat organica si naturala.

  26. sper sa nu repet intrebarile:
    1. au fost incercari de cenzura asupra ta? daca da: cand, unde si de catre cine.
    2. iarna e ca vara? 😀
    3. avem un presedinte sub influenta alcoolului?
    4. o reteta pentru a avea succesuri?
    5. te-ar tenta combinatia ciutacu-ringul-horea?
    6. ti-ai da baiatul la un pension in strainatate?
    7. sunt sanse pentru o emisiune cu nasu’? sau cu baselu?

  27. Domnu’ Ciutacu, doua intrebari imi vin in minte:
    1. Ce inseamna “hodorg”?
    2. Cine te-a caricaturizat asa de slab (dotat)? 😀

  28. Pai nu merita , atat timp cat ei danseaza la mitinguri . Eu sunt deloc din Valea Jiului si la mitingul de pe 1 parca de la Bucuresti au vrut sa participe si vreo 150 de mineri si nu au fost lasati sa intre in oras. Halala democratie.
    Acum ca te-am plictisit sa-ti mai pun o intrebare :

    Ce parere ai despre sportivi astia de la nationala? Cred ca se inghesuie toate nationalele care nu au in palmares nici o victorie ,sa joace cu noi:))

  29. @cipanul: 1. intotdeauna exista tentative, interne sau externe. le-am trait in toata perioada cat am lucrat in media. astept sa iasa primul pe piata care sa spuna ca i-a si iesit planul. nu exista subiect pe care sa mi-l fi propus si care sa nu fi aparut. daca vrei cu adevarat, poti. 2. iarna-i oribila, Basescu un mediocru si aia care-l asculta si idolatrizeaza subdezvoltati mintal. 3. asa pare cu ochiul liber. 4. intreab-o pe Eba. 5. sincer, nu. 6. daca as avea cu ce, da. 7. nu. da
    @radu: subscriu. alb, rece, sec si mult. cu apa minerala si gheata.
    @nekunoscut: vacanta pe banii mogulului 🙂
    @Adrian: am parerea ca-mi pare rau ca m-am lasat. prindeam si eu lotul 🙂
    @dfP: 1. nimic. 2. un om care mi-a trimis un mail.

  30. De ce nu incerci o emisiune live la radio,in interval orar de audienta?Cand se va schimba ora de difuzare a emisiunii tale,pt a nu se mai butona cand pe tine,cand pe Gadea,iar noi sa injuram reclamele?
    Cu drag si mult respect,

  31. Multam fain!
    Scuze de continuare, mai am o mica intrebare:

    De ce preferi strainatatea in concediu?

    Eu nu ma pot satura de Romania, de cetatile ei , mai ales cele sasesti, de folclorul autentic, de Cimitirul vesel al Sapantei, de limesul stramosilor romani, de balcanismul din mine( sunt “onu”, se amesteca in mine musceleni, olteni, ardeleni si aromani, dar, spre marele meu regret, nu stiu de unde a venit armanul din mine, de loc din Marginimea Sibiului, probabil Moscopole).
    Cipanul: Farsheroate, s-banedzi!
    Casablu tau care ieste?
    Cu stima, Radu

  32. Sa fiu serios. Ma bucura faptul ca mai sunt JURNALISTI care ma “obliga” sa citesc opniile lor. Mai mult de atat nu exista.
    Pana una alta, mai am o intrebare, si anume: Ati facut sase ani de meserie la J.N., cum comentati? (e la moda) 😀

  33. @dfP: nu comentez 🙂
    @radu: fiindca vreau sa mi se respecte banii cheltuiti
    @gabi oarga: fiindca n-am primit nici o oferta. probabil ca odata cu plecarea mea de la A2

  34. victore..am o dilema:
    avem o tara,avem o Banca centrala ,emite 1000 de bacnote de 1 tigru(numele bacnotei) cu o dobanda de 2 la suta pe un an de zile ,dupa un an de zile de unde rambursam 1020 de bacnote de 1 tigru cand banca a emis doar 1000??

  35. Ce maraton faceţi.
    Am şi io o întrebare: o fi pierdut nutzi funcția de prim vătaf de se oftică așa… hmm… cum să zic io? Dându-și arama pe față? Sau e meniu zilnic un pic mai condimentat?
    Mă refer la articolul publicat de “profesioniștii” presei echidistanți și imparțiali, de la concurență, care redă ceva ce are titlu de comunicat de presă semnat dalli — pe care bănui că l-ați cetit.

  36. Pe cine considerati cel mai destept/intelept om al vremurilor noastre ? Nu numai din Romania

  37. Vorba mare, maitre.Respect…
    Sa nu crezi ca nu am fost in strainezia.
    Spania, Grecia, Olanda, am batut calea pribegiei si ca locuitor si ca turist.
    Spania a fost mare dezamagire, Grecia a fost marea surpriza, mai ales cand am vizitat Metsovo/Aminciu si Avdela si m-am inteles cu oamenii pe strada. Atunci am avut revelatia faptului ca am fost “mari” ca neam si am ajuns mici, ne-am uitat fratii si asta pentru mine e o crima.
    Cum nu ma pot abtine, mai am doua interbari si plec la masa ca mi-o iau:
    -Ce parare ai despre faptul ca multi romani “de langa noi” fie ei vlahi, armani, meglenoromani, istroromani, se incapataneaza sa isi pastreze limba si cultura, iar noi ne afundam rau de tot in globalizarea asta tampa?
    -Iti placa noul film al lui Fernando “Pino” Solanas Tierra Sublevada – Oro Impuro?
    PS Pentru necunoscatori, Pino Solanas este regizorul argentinian care a facut filmul din care Victor v-a prezentat fragmente in emisiune, adica “La memoria del Saqueo” – Memoria Jafului.
    Personal, i-am vazut toate filmele, inclusiv “La dignidad de los nadie”, “Argentina latenta” si “La proxima estacion”.
    Un fel de Ciutacu al Argentinei, mister Solanas se lupta din anii 70 cu oligarhia politica a tarii sale
    Sa nu ajungem la realitatea din filmele lui Solanas, ca va fi vai de noi.
    PS Ce zici, Victore, mai e ceva vita de partizan in noi?
    Buna-meu, sa-l odihneasca al de Sus, a murit sperand ca nu ne-am predat de tot ca neam, dupa ce scapase viu din iadul Canalului dejist…
    Cu deosebit respect,
    Radu

  38. Foarte frumoase intrebari, inaltatoare raspunsuri.
    Sunt mut de admiratie.
    Da’ n-am inteles niciodata de ce se spune mut de admiratie, dar nu se spune chior sau ciung.

  39. Nici o vorba la tv despre adevaratii stapani ai lumii(grupul Bilderberg).De ce?

  40. PSS Precizare necesara:Spania a fost dezamagire turistica, in rest sunt ok, sa dea domnul sa nu ajungem sa ne batem ca ei intre ei, am vazut personal, live, in 6 luni de Spania trei atentate ETA si urmarile lor; cat despre aia care crewd ca razboiul civil e solutie, sa vada ce-a ramas din Belchite pe net,eu am vazut live…
    Revenind, Victor, crezi in forta democratiei si pluralismului sustinuta de o economie de piata capitalista tinuta sub control?
    Ca eu sunt satul de prostiile neoliberale comise de libertarienii lui Ayn Rand si Alan Greenspan si de “vulturii” Reagan-sto- Bush-isti si clonele lor, inclusiv “mioritice”.
    Pofta mare, maxim respect, tre’ sa plec la masa ca ma omoara “nveasta”!(hihi!)

  41. @radu: eu m-am bucurat de respect de banii cheltuiti pe unde am fost. e normal ca, dezradacinat fiind, sa incerci sa-ti pastrezi identitatea nationala. nu am vazut filmul. nu mai avem pic de sange de partizan. si, sincer, nici nu cred ca l-am avut.
    @ionut: sunt prea mic pentru o intrebare asa mare.
    @lin: nu m-a intrebat nimeni din trust, nu vad de ce-as comenta. Razvan e scula si, daca au decis sa-l aduca, inseamna ca au chibzuit inainte si isi asuma decizia si contractul.
    @Petru Avram: mie mi se pare usor surescitata 🙂
    @mircea: complexa dilema…
    @adrian: nu fac rating. cand va fi interes, te saturi de ei
    @alex.dumitrascu: ai si vreo intrebare pentru mine?

  42. Îs curios. Te-ai aplecat vreodată asupra portocaliilor dâmboviţeni? Şi când spun dâmboviţeni mă refer la ăi din judeţul Dâmboviţa, nu la un fel de a face politică.
    Ai vreo părere despre alde Florin Popescu, Gheorghe Albu, Mircea Andrei ( 🙂 ), Marin Antonescu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.