Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Raed Arafat va fi doborat de propria-i sabie, nu de #Colectiv

Raed Arafat va fi doborat de propria-i sabie, nu de #Colectiv

imageAm indraznit sa atentez la aura lui Arafat (si a lui Isarescu, dar nu mai conteaza) in timpurile imemoriale in care beneficia(u) de statutul de statuie vie. Si l-am aparat, pentru ca e unul dintre putinii care vor lasa ceva (construit de ei) dupa ei, cand i-au sarit golanii portocalii la gat. Relatia noastra n-a depasit, niciodata, stadiul politetii reciproce glaciale. Dar ceea ce fac azi martorii lu’ Iohannis e o mizerie care depaseste orice inchipuire. Fiindca, pe langa faptul ca au doar mana de luat (iar cazul Busoi-Baciu e doar cel mai recent), s-a ales praful de tot ce-au condus in domeniul sanatatii si, nu in ultimul rand, ei l-au adus pe Raed in sistemul public. Asta daca n-o fi fost si Nicolaescu vreun taranist deghizat in urmas al Bratienilor…

Altfel, Raed Arafat e, in primul rand, propria lui victima. A succesului, a pasiunii nebune, a comportamentului pe alocuri despotic, a dorintei de a centraliza/controla tot ce misca in sistem, a autopozitionarii ca un soi de mic Dumnezeu (in context, Allah) local, a maleabilitatii sale serpesti in raport cu factorul politic, a adversitatilor pe care si le-a creat si intretinul in sistemul medical. Oricine pricepe cat de cat cum se face presa vede ca asaltul asta la fondatorul SMURD e parte a unei campanii. Care, cel mai probabil, ascunde si alte interese decat dorinta de a face lumina/dreptate. Si, daca stati sa ma intrebati pe mine, omul va cadea; intr-un final, dupa ce-si va apara pozitia, statutul, monopolul si imaginea, dar va fi doborat. Si o sa(-i) fie urat.

L-am intrebat primul, in direct, cand strazile orasului erau pline de “tineri frumosi si liberi” care-l voiau dat jos pe Ponta din motive pe care nici azi n-am reusit sa le aflu, iar Divizia Presa a Binomului SRI-DNA (apud Cristoiu) inca nu primise ordinul de zi pe unitate sa-l desfiinteze, daca nu crede ca e cazul sa demisioneze (mai ales) el. N-a fugit de interventia in emisiune, desi avea la indemana scuza asaltului protestatarilor #Colectiv, a zis ca nu se considera vinovat, a bagat-o p-aia (politicianista) cu functia de care nu se agata, a stat un ceas in direct, a raspuns tuturor intrebarilor, inclusiv celor din strada, nu s-a eschivat. A cerut sa intervina din nou dupa ce iesise din live si avea precizari de facut, a comunicat. Lucru pentru care eu l-am apreciat, inclusiv public, desi nu-s cea mai mare dulceata de pe pamant. Imi plac oamenii care se bat.

Din pacate pentru el (iar avionul din Apuseni, elicopterul de pe Siutghiol si planorul disparut se adauga pe lista neagra), e singurul care n-a plecat dupa tragedia infernala. A cazut Ponta, cu guvern cu tot si cu Interesul National la pachet, a demisionat Piedone si a trecut pe la Beciul Domnesc, pompierii, patronii clubului si artificierul sunt carne de tun, e nefiresc ca, pe acest fond, Arafat sa fie singurul care ramane in picioare.

P.S. Ca sa preintampin intrebarile si insinuarile tampite, poza (proasta, dar la care tin foarte mult, date fiind locul si momentul) e facuta de mine, in turneul lui Ponta in tarile arabe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “Raed Arafat va fi doborat de propria-i sabie, nu de #Colectiv

  1. Mie mi-a plăcut și îmi place Arafat. Ca fiecare dintre noi, nici el nu e doar un cumul de virtuți. Face lucruri bune, ca și greșeli. Autoritarismul său nu mi se pare însă deplasat, câtă vreme se întemeiază pe competență și viziune. Din păcate, așa cum spuneți, dacă mașinăria s-a pornit, oricât s-ar opune (iar acum Arafat se opune!), va sfârși prin a fi strivit de ea. La cât de mulți demolatori există, un constructor face notă discordantă.
    Și plecarea lui Ponta ați anticipat-o, încă de la momentul primei „coincidențe” DNA-moțiune de cenzură, dar v-a mirat demisia lui din 4 noiembrie, așa cum m-a nedumerit și pe mine. La distanță de acea zi, încep să înțeleg una din rațiunile acelei plecări. Dacă n-ar fi făcut-o atunci, probabil că s-ar fi petrecut fenomenul despre care vorbiți : în loc să fie regretat, ar fi fost detestat. Fără nicio motivație logică, doar pentru că, emoțional, ar fi fost prezentat drept Marele Vinovat. Iar experții în amplificarea emoțiilor sunt mulți și bine plătiți…
    Cât despre Arafat, el va avea porți deschise și după plecarea din funcția actuală. Fiindcă tot ați postat fotografia făcută de dvs. (mie îmi place !), mi-aduc aminte de un interviu dat de ambasadorul Iordaniei la București, care spunea că în vizita făcută de Ponta în Iordania, regele a întrebat în mod special, de câteva ori, dacă Arafat face parte din delegația română. Nu era în delegație, dar dacă va fi șomer la noi, iordanienii sunt gata să-i ofere un job. Și nu numai ei.

  2. o da … “sa fie bine sa nu fie rau”, nimeni nu este de neilocuit, iar el stia asta cel mai bine (asta inseamna sa ai un sistem bazat pe proceduri si planuri de interventie bine definite), ce nu inteleg “tinerii, frumosi si liberi” e ca un sistem este perfectionabil si, din pacate, in cele mai multe cazuri el se imbunatateste pe baza unor evenimente.
    In rest nu il plang pe Arafat sunt sigur ca nu o sa “moara de foame”, dar ma gandesc cu groaza ce insemna sa nu existe SMUDR-ul.
    Altfel … BASESCU PREMIER!!! “sa fie bine sa nu fie rau”

  3. E greu sa mai creada cineva in sintagma “omul potrivit la locul potrivit” dupa ce ani multi politicienii au lansat-o pe aia cu ” e de ajuns sa ai consilieri buni “. Arafat a fost chiar grozav cand a construit smurd-ul dar a devenit un oarecare cand e vorba de control si dominare a unui sistem profund incompetent , ma refer la autosuficientii oportunisti si necalificati numiti politic in functii de decizie , in acest caz la la pompieri. Este vorba de o activitate ce a scapat de sub control si concluzia se poate aplica cam mai peste tot, e vorba ca Romania nu este condusa, e abandonata, exemplele contrare nici nu mai conteaza. La pompieri sant cei care intervin efectiv si tagma profitorilor de locuri caldute numiti prin relatii , cunostinte politice si lipitori de afise. Sant cei de la care primea relatii Arafat si pe care ii cautiona. Cei care il minteau. Cei care au OBLIGATIA CA ZILNIC, PERMANENT, MEREU, INTOTDEAUNA sa faca munca de preventie, sa controleze tot, se mearga din usa in usa si sa verifice masurile de securitate , instalatii, activitati. Asta e obligatia legala. Sa dea amenzi si sa inchida tot ce nu corespunde. Dar totul s-a transformat in verificarea unei hartiei- autorizatia. Si cine n-are cotizeaza. Asta nu a indreptat Arafat de cand e acolo, ori nu are habar ori i s-a dat peste mana , in ambele situatii e de vina.

  4. Cum sa pui in carca dlui dr Arafat imbecilitatea celor de la STS si Romatsa care au timis SMURD ul la mama naibii , ca nu stiu ei sa citeasca niste coordonate???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.