Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Prostovaniada bate la cur sinecuriada

Prostovaniada bate la cur sinecuriada

Guvernul Ponta a început să ia, prin oamenii săi, nişte măsuri bruşte care pe mine mă interzic. Azi am auzit, la scurt, două trei, una după alta. Şi ziua-i lungă.

Întâi, Hidroelectrica, societate de interes strategic care a încheiat anul precedet pe profit, se bagă singură-n insolvenţă. Strania motivaţie e că doar aşa se poate scăpa de numiţii băieţi deştepţi. N-o să fac acum teoria plăţilor în avans şi a discount-urilor de volum, cum n-o să mă întreb nici în baza cărei legi (sau comandandament naţional de importanţă strategică) cumpărătorii şi revânzătorii de energie trebuie scoşi musai din sistremul energetic. E inutil, poporul oricum le ştie pe toate. O să scriu doar că, în practica judiciară, insolvenţa e pasul premergător falimentului. Şi că nu cred că Hidroelectrica va mai primi o para chioară credite pentru modernizare, spre exemplu, de la bănci după ce şi-a autoanunţat insolvenţa. Şi că directorul general a declarat că habar n-are despre ce-i vorba. Şi că şeful acţionarului majoritar (OPSPI) a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă o informaţie publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei. Mie mi se pare un soi de oglindă a şantajului practicat de TVR la adresa Romtelecom cu meciurile, în speranţa că-i va aduce Daniel Chiţoiu-n patru labe pe bogaţi la Ministerul Economiei. Când le-am spus eu în 2005, aşa inginer cum sunt, că nu scapă din sistem de multimilionarii energiei nici dacă le trimite comandouri, se uitau strâmb la mine. Acu’ se declară insolvabili.

Apoi, ieşit de la Procuratură, Mircea Diaconu a luat-o iar de la cap cu ideea mutării sediului Ministerului Culturii. Credeam că a fost doar un vânt de moment, dar văd că e deja fixaţie. Deci nu mai e bun nici spaţiul din incinta Bibliotecii Naţionale, că arată a bancă. Şi mai băgăm nişte bani să restaurăm o căzătură boierească. Statul român a băgat, în ultimii zece ani, o croznie de bani în sediile Ministerului Culturii. Întâi a făcut Vasilică Turcu unul fălos în Herăstrău. După aia le-a puţit înaltelor feţe şi s-au apucat de răsturnat camioanele cu bani în buzunarele regilor betoanelor şi-n pereţii clădirii Samsung de astăzi. Acum deduc că iar ne încurcă banii şi avem de cheltuit. Dacă încep lucrările şi, puşchea pe limbă, pierde Mircea Diaconu procesul, devenind remaniabil (după cum a promis premierul), iar urmaşul său va detesta palatul renovat, ce facem, cumpărăm şi magazinul Unirea şi-l reamenajăm?

P.S. Hai c-a venit şi-a treia. Victor Ponta anunţă, misterios, la Viena, că nu vrea să-l schimbe pe Horia Roman Patapievici de la ICR şi nu înţelege de ce prostează omul. Cunoscându-l cât de cât, sper că, totuşi, a rămas întreg la minte în stressul de zi cu zi al guvernării şi că, dincolo de complezenţă, a vrut doar să dea de înţeles că, legal şi faptic, nu el va fi cel care semnează eliberarea din funcţie a căpeteniei propagandei băsiste. Dacă USL cedează la şantajul abject al sinecuriştilor bugetofagi, atunci eu aştept ştirile despre cum încep să-i salte procurorii lui Băsescu pe guvernanţi de pe stradă, i-am pupat pe dinţişori şi le urez succes în viaţă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

53 thoughts on “Prostovaniada bate la cur sinecuriada

  1. Poate gresesc dar eu cand ma uit la Victor Ponta am impresia ca o sa iasa Bogdan Teodorescu de undeva din spate.
    Joci un rol care nu-i al tau, foarte bine, nu poti sa ragai ca Basescu sa pari natural. Cand o si arati nu mai e deloc ok.

    Sfaturile lui Bogdan Teodorescu sunt foarte bune, isi face meseria … am o problema cu clientul.

    In fine, singur lucru bun pe ziua de azi e ca l-am vazut la TV pe Florian Bichir … care a scapat de barba. Nu si de clisee.

  2. Cartonic,

    şi eu am aceeaşi impresie. 😉
    Şi n-am nimic nici cu punerea în practică. 🙄

  3. Nu ma mira ca nu-l schimba pe HRP ,nu ma mai mira nimic dupa Placinta(imi era greata cand o vedeam la A3 sustinuta din greu de Ilie Sirbu in incercarea de a ne-o face simpatica)si realizez ca vor urma multe si mai rele!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.