Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Prostovaniada bate la cur sinecuriada

Prostovaniada bate la cur sinecuriada

Guvernul Ponta a început să ia, prin oamenii săi, nişte măsuri bruşte care pe mine mă interzic. Azi am auzit, la scurt, două trei, una după alta. Şi ziua-i lungă.

Întâi, Hidroelectrica, societate de interes strategic care a încheiat anul precedet pe profit, se bagă singură-n insolvenţă. Strania motivaţie e că doar aşa se poate scăpa de numiţii băieţi deştepţi. N-o să fac acum teoria plăţilor în avans şi a discount-urilor de volum, cum n-o să mă întreb nici în baza cărei legi (sau comandandament naţional de importanţă strategică) cumpărătorii şi revânzătorii de energie trebuie scoşi musai din sistremul energetic. E inutil, poporul oricum le ştie pe toate. O să scriu doar că, în practica judiciară, insolvenţa e pasul premergător falimentului. Şi că nu cred că Hidroelectrica va mai primi o para chioară credite pentru modernizare, spre exemplu, de la bănci după ce şi-a autoanunţat insolvenţa. Şi că directorul general a declarat că habar n-are despre ce-i vorba. Şi că şeful acţionarului majoritar (OPSPI) a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă o informaţie publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei. Mie mi se pare un soi de oglindă a şantajului practicat de TVR la adresa Romtelecom cu meciurile, în speranţa că-i va aduce Daniel Chiţoiu-n patru labe pe bogaţi la Ministerul Economiei. Când le-am spus eu în 2005, aşa inginer cum sunt, că nu scapă din sistem de multimilionarii energiei nici dacă le trimite comandouri, se uitau strâmb la mine. Acu’ se declară insolvabili.

Apoi, ieşit de la Procuratură, Mircea Diaconu a luat-o iar de la cap cu ideea mutării sediului Ministerului Culturii. Credeam că a fost doar un vânt de moment, dar văd că e deja fixaţie. Deci nu mai e bun nici spaţiul din incinta Bibliotecii Naţionale, că arată a bancă. Şi mai băgăm nişte bani să restaurăm o căzătură boierească. Statul român a băgat, în ultimii zece ani, o croznie de bani în sediile Ministerului Culturii. Întâi a făcut Vasilică Turcu unul fălos în Herăstrău. După aia le-a puţit înaltelor feţe şi s-au apucat de răsturnat camioanele cu bani în buzunarele regilor betoanelor şi-n pereţii clădirii Samsung de astăzi. Acum deduc că iar ne încurcă banii şi avem de cheltuit. Dacă încep lucrările şi, puşchea pe limbă, pierde Mircea Diaconu procesul, devenind remaniabil (după cum a promis premierul), iar urmaşul său va detesta palatul renovat, ce facem, cumpărăm şi magazinul Unirea şi-l reamenajăm?

P.S. Hai c-a venit şi-a treia. Victor Ponta anunţă, misterios, la Viena, că nu vrea să-l schimbe pe Horia Roman Patapievici de la ICR şi nu înţelege de ce prostează omul. Cunoscându-l cât de cât, sper că, totuşi, a rămas întreg la minte în stressul de zi cu zi al guvernării şi că, dincolo de complezenţă, a vrut doar să dea de înţeles că, legal şi faptic, nu el va fi cel care semnează eliberarea din funcţie a căpeteniei propagandei băsiste. Dacă USL cedează la şantajul abject al sinecuriştilor bugetofagi, atunci eu aştept ştirile despre cum încep să-i salte procurorii lui Băsescu pe guvernanţi de pe stradă, i-am pupat pe dinţişori şi le urez succes în viaţă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

53 thoughts on “Prostovaniada bate la cur sinecuriada

  1. Ma bucur mult cand aud de masurile pe care le ia Guvernul Ponta,dar ma intreb,pe la Interne cand se va ajunge ?!De cei “pompati” de Ingas in functii de conducere,sergenti angajati, ajunsi comisari-sefi de politie (Cristi Latcau,Salaj),cand ne va relata Nelutu Rus ceva nou ?!De exemplu,despre averea acestuia si afacerile de camatarie…Pentru ca,draga Victore,si in Salajul nostru natal,ruleaza…Noaptea mintii !!

  2. Sa zicem ca “baietii destepti” au niste contracte beton si n-ai cum sa-i scoti cu una, cu doua. Accept faptul ca avocatii din privat ii bat la cur pe consilierii juridici ai statului, ca asa-i in tenis. Ce nu o sa accept niciodata este faptul ca nu plateste nimeni pentru gravele prejudicii aduse pana acum statului, adica noua. Sa se ia contractele, sa se vada cine a facut cacatu’ praf, sa-i ia DNA-ul si justitia intergalactica la intrebari pe dobitocii spaguiti, sa se mearga pe firul lucrurilor si-al spagilor si sa vedem multa puscarie! Ce dracu’ o fi asa greu?! Aaa, sa vina serviciile cu totul servit, sa fie mai usor! Altfel, asa cum am mai spus, va fi mai rau ca inainte!
    Despre Mircea Diaconu n-am ce sa mai zic, am avut de cand ma stiu o parere foarte proasta despre el, inclusiv dpdv artistic, n-are cum sa mi-o schimbe in felul asta.
    Ponta incepe, usor-usor, sa se razgandeasca cam des, mai des ca Tariceanu. Bai nene, ori ai coaie si duci pana la capat ce ti-ai propus, ori stai acasa si colectioneaza timbre!

  3. @Victor Ciutacu
    Se pare ca Guvernul nu a inteles protestul. Nu ma incanta cu nimic faptul ca, e prost omul, dar e de-al vostru, asa ca nu-l schimb.
    Unde sunt bre Victore (Ponta) dezbaterile? Unde e urgenta actului? Unde e analiza mandatului lui Patapievici?
    Mai ramane sa-l vad pe Domnu’ Dan presedinte, ca iese lumea in strada pentru el…

  4. Risc si eu o profetie – e doar inceputul unui sir nesfirsit de lucruri de neinteles.Cum se va sfirsi?Nu stiu.

  5. Sunt cateva chestii in ordonanta aia de urgenta care sunt posibil mai grave decat faptul ca sunt schimbati oamenii din conducere:

    1. Mutarea obiectivelor ICR de la promovarea culturii romane in lume la ” necesitatea consolidării şi amplificării, sub diferite forme, a relaţiilor culturale cu comunităţile româneşti de peste hotare […] în scopul păstrării şi perpetuării identităţii naţionale” (citatul e din ordonanta).
    Pe mine nu ma intereseaza sa aiba romanii din strainatate concerte de muzica populara, ci sa ajunga si cultura romana un pic mai apreciata; sa nu fim toti priviti ca “cersatori” .

    2. Inainte jumatate din conducere era numita de presedintele ICR (ca sa-si faca o echipa cu care sa lucreze bine), de acum inainte acea jumatate din conducere este numita de Senat. Viitorul presedinte ICR nu-si va putea numi niciun om, ii va primi pe toti sa se descurce cum poate.

    3. Doar vicepresedintii au interdictie sa fie membrii de partid. Era mai bine daca si presedintele ICR ar fi avut interdictia aia. Sa fie depolitizare, daca asta s-a vrut.

  6. Nu înţeleg cu poate Hidroelectrica scăpa de băietii deştepţi dacă intră în insolvenţă. Care-i mecanismul? Nici un articol pe care l-am citit nu explică nimic. Ceva-i putred aici… pare fumigenă.

    P.S. ai o greşală de tipar in text: “..nu înţelege de ce prostează omul..”

  7. “Baietii destepti” nu au numai contracte beton si avocati unsi cu toate alifiile(platite de stat !),ci si un spate puternic !(vezi,de ex.http://www.gazetadecluj.ro/citeste/2128-consiliul-judetean-reduce-cheltuielile)
    Intrebarea mea ar fi:atata timp cat serviciile si DNA sunt in mana chiorului,va avea Ponta posibilitatea (si vointa !)sa descalceasca itele ?!
    Sau vom mai vedea schimbari,pe ici-colo,prin partile neesentiale,pentru a ne scoate ochii,si hora va continua ,mai ceva ca-n Tezaurul Folcloric de la TVR ?!

  8. Da’ pe ăla care bea pipi ( cel mai ) pur, l-o ţine şi pe el? 😡
    O fi vrând să ne testeze pe noi, cei care n-am fi în stare să punem ştampila pe OTV la toamnă? Ştiu că prea puţină lume din ţara asta e interesată de acest subiect, dar chiar şi aşa…

    Să vedem…

  9. Ah si cine ia soptit lui Ponta sa nu-l schimbe pe patacurievici.Fratele lui, Genstein sau aia de peste Ocean fratii?.Cat timp poate balacarii valoriile Romanesti si poporul asta trebuie sa stea patacurievici in tron.Si el si altii.

  10. Ei nu sepoate!Nu se vrea.Subminarea economiei de stat inca exista in codul penal.Legi care sa fie aplicate retroactiv se pot da.De asa natura incat sa-i bage la bulau si pe aia care au tot semnat dar si pe cei care au beneficiat.Ca sa nu zica cineva ca cineva da ceva gratis chiar si o semnatura.Oare cat au cotizat la conturiile celor care au aprobat talhariile asta?Trebuie vazut la conturiile lor alea care le au prin tariile calde..?Ai de unde sa-i agheti doar sa vrei.Dar daca asta se doreste falimentul si vanzarea pe nimic?Daca asta a fost una din sarciniile pe care Ponta le-a primit in vizita lui in State ca doar nu s-a dus acolo de important personaj ce era.Ci la ordine la stapani.Ca base,Marga si toti care iau ciolanu.Via Haret Israel-Statele Unite.In opozitie au vazut numai cianuri la Rosia Montana si o hutpa la Cuprumin.Acuma noul Duta al economiei arde de nerabdare sa dea Auru si Cuprul.

  11. Vă felicit pentru analiză şi pentru că seemnalaţi şi vă pronunţaţi asupra unor lucruri/fapte etc…dar, domnule Victor, cât de nebuni sau de duşi cu pluta ne cred oamenii ăştia, nu e clar că totul este transpartinic şi că jaful naţional şi “sinecurismul” vor continua, în detrimentul nostru, al tuturor … nu prea mai sunt speranţe, eu am absolvit, prin muncă, nu cu traista sau cu fundul, două facultăţi şi sunt în şomaj, pe motive neimputabile mie s-a redus postul datorită reorganizării activităţii firmei la care lucram (anterior lucram la două unităţi), copiii mei deja lucrează în Germania, soţia mea va pleca să lucreze acolo în două-trei săptămâni, aşa-i că îi dăm satisfacţie tembelului din Deal?!? Păcat …

  12. Ma uit acum pe A3…Dumnezeule Mare!!!Cum a ajuns asta parlamentar???Ce explicatii absolut PENIBILE da aceasta placinta…WOW…asa ceva.
    Atat am vrut sa spun.

    Imi cer scuze de offtopic

  13. Si eu astept cel mai mult DREPTATE pentru cat am fost injurati,impilati,dispretuiti,jicniti,furati dar “vorba lui Trahanache :putintica rabdare”.Cum poate un guvern instalat sa rezolve toate distrugerile,hotiile ,raul facut timp de 5 ani ,IN DOUA LUNI DE ZILE.Cred ca vor trebui ani de zile ca tara sa poata fi refacuta dupa toata distrugerea facuta de COALITIA TOXICA(pdl+unpr+udmr).La putere vii atunci cand ai majoritate.Daca vrei sa ai numai ingeri in USL, apoi este CLAR nu ajungi la guvernare nici in o mie de ani.Nu poti face baie fara sa te uzi.Probabil in 2-3 ani USL se va curata de patati.

  14. Bun gasit!
    Este prima data cand trimit un mesaj pe vreun site din tara. Sunt plecata de 12 ani (si-mi doresc sa ma intorc- asta-i alta poveste). Motivul pentru care simt imperios nevoia sa comunic cu tine si cu cei care “sufera” solidari, sper eu, aici, poate ca nu vi se va parea cel mai important subiect. Pentru mine este, si cred ca ar trebui sa fie pentru toti-daca nu suntem un popor de masochosti! Dincolo de Hidrolelectrica, de Ponta care mie, personal, nu mi-a inspirat niciodata incredere (a propos, mi se pare ca s-a cam ingrasat Antonescu si era cam singurul care imi starnea simpatie), nu mai zic de cazul Placinta. Vroiam sa va spun ca sunt socata de raspunsul Alexandrei Stoicescu la citatele unor texte scrise de Patavievici, cum ca se pisa pe poporul romaj. Si gangureste Sandra: “Asta-i arta!”. O fi pentru ea. Es “no coment”. Ca tot ce se intampla la noi. Dar o credeam, totusi, mai vioaie. Chiar sa lasi sa urineze oricine pe tine, pe harta tarii tale si pe cea a stramosor tai! Pacat ca nu mai traieste Tutea, sau mai bine pentru el.
    Multufmesc,
    Te ascult sau te citesc zilnic. Sper sa vin in tara cat de curand.
    Ana

  15. Ce-mi place, ca s-au trezit toti sa “apere” ICR, de ce mama naibii? Daca aveau onoare nu acceptatu niciodata patronajul unui incult, neo-comunist in persoana dl. Basescu. Ponta e acuzat de plagiat de o “revista prestigioasa internationala” care-i cere demisia dupa ce Basescu a facut zeci de aluzii. Eu cred ca nu trebuie suspendat, ca Basescu nu mai are PUTERE.

  16. @ana Corect sa-l mai lasam pe HRP sa se mai pise un pic pe romani.Dealtfel basescu i-a sprijinit si pe UDMR-isti sa se ptse pe noi numai sa ramana la putere.Explicatia posibila ar fi ca presedintele uraste pe romani si iubeste numai pe dusmanii romanilor.Dansul a evaluat pe cineva dupa principiul “ma lauda sau nu” .Daca nu a facut PU..PU a fost rau,daca apoi a facut PU.,PU a fost reevaluat si a devenit bun.Asa ceva este de noaptea mintii.

  17. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sper sa nu vina si-a patra…

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  18. 1.Nu e chiar asa o tragedie cu insolventa cum suna. Exista o procedura, zisa a insolventei simplificate, care e, intr-adevar, primul pas catre faliment, dar insolventa normala e doar o procedura care vizeaza mai degraba reorganizarea decat falimentul. Dreptu-i ca statistic doar 4% dintre firmele romanesti intrate in insolventa s-au redresat, dar asta tine mai degraba de mediul economic si de faptul ca pentru unii insolventa a devenit o modalitate foarte interesanta de a trage teapa creditorilor. Cat despre acordarea de credite unei firme aflate in insolventa nu e chiar neobisnuit (e adevarat ca nici foarte uzual) sa se intample. Cu conditia ca in planul de reorganizare sa fie prevazuta o finantare si creditorii (mai ales banca care ar urma sa dea creditul) sa fie de acord cu planul.
    2.E o ambitie prosteasca din partea lui Diaconu. Pare principalul punct din programul sau la minister. Asta in conditiile in care au aparut la iveala in ultima vreme tot felul de avize/autorizatii date de minister pentru placi comemorative, chiar busturi care omagiaza diversi Nyiro si Wass prin secuime, in conditiile in care incendiul de la Moara lui Asan arata in ce stadiu dramatic se gaseste patrimoniul national si cat de implicat e Ministerul Culturii in prezervarea acestuia. etc. Sunt dezamagit de obsesia aceasta pentru un sediu intr-o cladire de patrimoniu. Sa faca sediu la moara lui Asan, asa o salvam.
    3.As vrea ca demiterea lui Patapievici sa fie facuta cu argumente care tin STRICT de activitatea lui la ICR si nu cu opiniile sale politice. As vrea foarte mult asta.

  19. lumea inca se mira de coabitarea intre usl si basescu impreuna cu anumiti ciraci ai lui 🙂 🙂 🙂

    eu zic ca ponta s-a speriat de “protestul” lichelelor… pardon, papioanelor, basit-securiste in sprijinul organizatiei de lins in fund pe bulibasa basescu mondialu, recte ICR

    sau de plagiatul din presa nemteasca plasat strategic de SIE…

  20. Pai daca Pata reprezinta cu adevarat cultura romana, atunci sa ii facem o … statuie
    – capul fara un ochi si o ureche cu limba atarnand pana pe soclu
    – trupul gol cu kukul rasucit in jurul gatului si koa..le atarnad pe soclu, pe ele fiind desemnate 5 zvastici de culori diferite
    – pozitia bipeda usor aplecata in fata
    – soclul destul de mic ca inaltime astfel incat toti cainii comunitari sa uri…ze pe picioarele statuii
    Amplasat in fata Palatului Cotroceni cu kur..ul catre acesta ….
    Cred ca l-ar reprezenta perfect pe …. cultura cu papion.
    Scuze de limbaj !! dar azi am avut un sentiment de greata cand l-am vazut pe agentul triplu 007 … la papion, incantat de “culturismul maestrului” !!

  21. Daca Ponta nu binevoieste sa-si bage , macar pt. 5 minute , capul sub jetul de apa rece , ca sa-i mai limpezeasca nitel mintile 🙄 , si daca nu pune picioru-n prag , aducandu-si in front veleitarii PSD-isti 😳 , atunci intreaga masina USL-ista se va duce dracului .
    Si cu ea odata si noi , norodul … ! 👿

    Iar daca unii boi din PSD se cred deja cu merele-n traista , avand impresia ca pot deja sa faca ce vor muschii lor , permite-mi Victore sa le transmit pe aceasta cale ca “SUNT DOAR NISTE CRETINI INFATUATI” care au ajuns la borcanul cu miere NUMAI si NUMAI datorita lui Antonescu , Constantin (Voiculescu) si Ponta !!!
    Asa ca sa-si mai revina dracului din betia unui succes DATORAT MAI MULT ALTORA decat lor insisi ,pentru ca altfel Basescu @ gasca isi vor lua revansa la Parlamentare si Prezidentiale , si-apoi o fi vai de curu’ nost’ dar si al lor , idiotii naibii ! 😡

  22. Cam trage de timp Ponta… cu toate. PE masura ce trage de timp, pe atata tanjeste mai mult dupa statutul de sef absolut a lui Basescu… Sa le rada pe toate pe suprafata pamantului prin Ordonante de Urgenta, dupa cum i se scoala… apoi sa spuna “Pardon, chiar nu m-am gandit la asta… Ghici ghicitoarea mea la ce m-am gandit eu aseara cand stateam pe buda?”

  23. Tare fratilor…a cumparat Funeriu revista Nature la ordinul lu Base. O sa devina revista Nature pentru PDL cum e A3 pentru USL – tot ICR o sa publice acolo.

  24. Mi se parea ca doar eu sunt obsedata de lipsa de orice fel de reactie a USL fata de tot ce poate fimai ordinar intr-o guvernare!Multumesc,dle Ciutacu,mi-ati exprimat,cu talent, gandurile!Dvs ii intelegeti pe cei din USL? Eu nu! Ceea ce mi se pare,totusi,ca inteleg (cam tarziu,ce-i drept!) este motivul pt.care i-a trebuit atat de mult socialism-comunismuului din Romnia sa cada!Pt.ca poporul roman este asociat indeobste cu ‘mamaliga care nu explodeaza’,eram obisnuiti sa ‘gandeasca’ elita culturala in locul nostru,sa se revolte,sa reactioneze ea impotriva a tot ce contravine principiilor fundamentale ale democratiei, drepturilor omului etc. etc…Ei,bine, viata ne-a demonstrat ca nici atunci,ca nici acum, ‘societatea civila’ nu reactioneaza decat atunci cind i se ia bomboana Kojak dintre buzele care,altminteri, sunt extrem de talentate/exersate sa pupe…mana care le asigura argintii traiului-pe-vatrai! Cat de selective se demonstreaza a fi motivele care pot determina ‘societatea civila’ sa coboare din turnul sau de fildes!Iata,scoaterea sa fortata de sub pulpana manoasa a basescului ii da fiori de moarte si-o obliga sa se amestece cu vulgul! Quelle horreur! Dupa cum,la fel de mareoroare este si colaborationismul acesta dezgustator al elitelor ‘societatii civile’ cu d-alde ‘academicianul’, ‘disidentul’, ‘anticomunistul/securistul’ basesc in vremuri in care nu mai poate fi invocata (drept justificare a lasitatii lor) prigoana securista!Sper sa mai apuc vremuri in care toti acesti culturnici basisti sa dea socoteala,macar morala,pt.abdicarea lor rusinoasa de la rostul intelectualului intr-o societate, fie ea si democratica(?)!

  25. Nu au pus mana pe putere cum trebuie. Au fost lasati sa se uite la televizor, dar telecomanda e tot la Chioru! Oricum nu poti sa crezi ca ei sunt aia care vor sa salveze tara, gura lor vrea si ea sa manance ceva!

  26. Asa a fost intelegerea de blat intre Basescu, Ponta, Ambasada Americii si Serviciile secrete.

    Ponta sa se faca ca lucreaza, Basescu sa se faca ca combate, presa sa fie directionata spre teme secundare, fara miza, lucrurile sa se schimbe cu incetinitorul (spre deloc), arestarile sa fie doar praf in ochi.

    Daca principala caracteristica a lui Basescu a fost de expert in barbut politic ostentativ, Ponta se va evidentia in termeni de “Las’ ca stim noi ce facem…”

    Aroganta gretzoasa din politica romaneasca nu va disparea…Din contra.

  27. @Crisy: hai, ma, termina cu tampeniile astea. ai si tu idei putine si fixe

  28. mai,ciutacule,tu stii mai bine ca mine cate cazuri de insolventa au fost.dupa legea romaneasca atat de prost facuta de parlamentarii(patroni)de toate culorile care-si vedeau de propriul interes.contractele cu firmele capusa probabil sunt atat de bine facute incat singura solutie era insolventa.acum sper ca Hidroelectrica nu va fi capusata din nou de firme de alta culoare.pt a treia problema eu nu mi-as face griji.Ponta a luat ICR de sub talpa lui base si l-a plasat sub Senat.nu Ponta il va da afara pe idiotul care spunea de noi,romanii,ca suntem niste rebuturi bune de spanzurat si suntem facuti din urina.scarba asta portocalie va primi bocancul de la institutia sub care e ICR.adica Senatul.al doilea punct este mai complicat.nu-mi vine sa cred ce idiotenii poate face Diaconu.chiar nu are altceva mai urgent de facut in cultura romaneasca?numai in Suceava cate case memoriale sunt in ruina sau zac in afara circuitului turistic…

  29. @protestatarul: ce scriu eu si ce intelegi tu 🙂
    astea cu impuscatul indezirabililor rezolvati-le prin alte parti. aici nu e lagar de exterminare

  30. 1.din cite am inteles de la conferinta de presa de acum citeva minute, presedintele numeste seful icr, deci Ponta nu poate sa-l schimbe?
    2.daca basecu umbla cu doctorate, o fi sef ‘indrumator’, as vrea si eu ca simplu cetatean sa cunosc mapa lui profesionala si sa ne spuna cineva sau sa-i reaminteasca unde e dosarul lui de securitate.

  31. @ ex: la treaba cu doctoratul, cel putin tehnic (Administrativ cum ii place Imparatului Ciutacesc) treaba e mult mai complexa si am vazut ca nimeni nu a remarcat chestia asta. Deci, ori sunt eu Dumnezeul Geniului si restul niste agnostici ori n-am inteles eu nimic (ca de gresit nu gresesc).

    Cand dai un doctorat, faci un dosar, nu mai manuscrisul. Sa zicem ca Ponta a plagiat. Atunci e o mare problema ca nu si-a dat singur titlul. Reamintesc ce contine dosarul:
    A avut: a. conducator doctorat (1 referat); b. 3 referate (de la alti prof. univ care valideaza lucrarea); c. un numar de referate de sustinere (care valideaza si ele teza). Si tot dosarul asta a fost validat si de Comisia Superioara din MECT. Deci, daca a plagiat, tot lantul asta are o problema. Valabil si la Mang (daca a plagiat).

    Vespasian.

  32. PS:

    Eu daca as fi fost unul din aia care au facut referatele pt. teza de doctorat si / sau unul din din referatele de sustinere sau chiar din comisia de sustinere sau comisia superioara, as face imediat scandal: Bai frate, cum adica a plagiat ? Adica ala a plagiat si eu am fost tantalici si nu am vazut ? O titlu de doctor nu ti-l dai singur. Toti aia care au semnate actele de care zic eu, trebuie sa iasa.

    Vespasian.

    PS: Retrag chestia cu Mang pt. ca la mang din cate imi amintesc nu era vb. de doctorat, era vb. de un articol stiintific. Eu m-am referit la ce contine un dosar de doctorat. Cel putin asta continea cf. legislatiei din Romania (anii 1998 – 2005). S-ar putea sa fie mici diferente totusi pt. ca ce am zis eu era valabil pt. doctorate in domeniul “stiinte ingineresti” , UPB. Ponta era la “umane” – UniBuc, alta orezarie. da’ diferentele nu pot fi prea mari

  33. PPS:

    Remarc si apreciez public la Ponta faptul ca niciodata nu s-a laudat ca e dr. Un f. bun contraxemplu e MRU care peste tot pe site-uri semneaza Dr. MRU (Evident, dr. in sens stiintific). Ponta a fost mai linistit si nu l-am vazut niciodata cu Dr. Victor Ponta, desi are dreptul ca are titlul. La fel cum nici pe Ciutacu nu l-am vazut semnand ing. dipl. Victor Ciutacu – ca are si el dreptul (are titlul)

    Vespasian.

  34. Daca Ponta cedeaza si nu-l schimba pe Patapievici va pierde votul meu la toamna. Omul e un mic activist care a fost pus politic si trebuie sa plece politic. In rest vreau sa vad schimbari rapide, demiteri si suspendarea lui basescu. Vad ca Ponta cam taraganeaza lucrurile si asta nu e bine deloc

  35. in cotidianul ro al d.lui Nistorescu de la Antena3 din ziua de marţi, 19 iunie 2012, 12:10, sub titlul “Premierul pune lucrurile la punct. Ponta: Dacă acuzaţiile de plagiat se confirmă, ministrul Educaţiei pleacă”, este citata o declaratie a tontanacului despre cazul Mang care suna asa: “în măsura în care aceste acuzaţii ce confirmă, domnia sa va trebui să îşi asume răspunderea politică şi să părăsească funcţia”.

    pai ori suntem consecventi, ori nu mai suntem.

  36. D-le Ciutacu imi cer scuze , reprezint interesul a in jur de 1500 de pensionari.Circula pe internet(facebook) urmatorul mesaj pe care as vrea sa vi-l trimit.Sunteti ultima instanta de dreptate pentru acesti oameni carora Guvernul Ponta le-a aplicat discriminatoriu legea prin votarea astazi a unor prevederi concepute de guvernul Boc, prevederi legate de pensii, daca nici dumneavostra nu luati atitudine inseamna ca in Romania intr-adevar nu este dreptate si nici nu va mai fi.O citez pe persoana respectiva(eu sunt barbat si nu sunt pensionar):

    “Legea nr.119/2010 la art. 1 lit.a) – h) stabileşte categoriile de pensii de serviciu sau ocupaţionale( în limbajul juridic comunitar)care devin pensii clasice,în înţeles comun, obişnuit şi care s-au supus recalculării potrivit normelor prevăzute de Legea nr. l9/2001. In aplicarea legii s-au emis de către Guvernul Boc Hotărârile nr. 735/2010 şi nr. 737/2010 cu metodologia de recalculare, hotărâri atacate în contencios administrativ şi suspendate de la aplicare de către instanţele de judecată , iar în momentul când urma pronunţarea cu privire la anulara acestora de către instanţele de contencios sesizte, pentru a salva situaţia Guvernul Boc a emis Ordonanţa de urgenţă nr. 1/2011 pentru categoriile de pensii prevăzute la art. 1 lit.a)-b) şi nr. 59/2011 pentru cele de la art. 1 lit. c) – h).In şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor din săptămîna trecută şi din această săptămână s-au aprobat prin lege cele două ordonanţe , care conţin tratamente discriminatorii grave, cu încălcarea gravă a drepturilor persoanei pensionate. Astfel pentru persoanele prezăzute la art.1 lit.a)-b )se prevede un tratament, de altfel legal şi consituţional, dar privilegiat faţă de persoanele pensionare de la art. 1 lit. c)-h) a aceleaşi legi. Astfel, în timp ce pentru prima categorie,în temeiul art. 5 şi art. 6 din OUG nr.1/2011, se aplică principiul prevăzut de art. 180 alin.7 din Legea nr. 19/2001 de asigurare în plată a cuantumului cel mai vantajos pensionarului, aşa cum s-a procedat şi la recalculările făcute şi altor categorii de pensii cu ocazia preluării în sistem ( pensionarii Legii 3/1977, agricultori, muzicologi, artişti plastici ş.), pentru ceilalţi nu se prevede un astfel de tratament,fiind astfel discriminaţi în sensul reglementat de art.16 alin. 1 din Constituţie şi art 14 din CEDO, toţi aflându-se în aceeaşi situaţie : de recalculare a pensiilor potrivit aceloraşi norme.
    Interesantă şi inexplicabilă este poziţia Guvernului Ponta, care a asigurat votarea celor două ordonanţe de urgenţă, rod al gândirii şi politicii pline de ură faţă de pensionari,Legea nr. 119/2010 şi implicit această politică la timpul respectiv a fost dur criticată de actuala putere , atunci aflată în opoziţie. Cum sa-mi explic că s-a ajuns astăzi , după aproximativ un an şi jumătate, ca majoritatea USL- istă cu Guvernul Ponta să fie susţinătoarea acelei gandiri criticate prin sesizările de neconstituţionaliate şi moţiunile de cenzură depuse şi care sunt mărturie de netăgăduit. Este aceeaşi chestiune” pentru unii mumă, pentru alţi ciumă” – ce amăreală, speram că voi scăpa de acest gust.”

  37. Ciutacule,

    Te intreb ca esti mai temerar ca mine. Nu stii cumva 2-3 oameni – evident care sa fi citit cartile acad. Graur (nu ca noi inginerii) si sa se uite putin pe teza de doctorat a lu’ MRU sa vedem cat de carturar e? AS face prinsoare pe 3 sticle de vin la birtul stii-tu-care 🙂 ca acolo gasesc niste copy-paste-uri. Punct de pornire, cartile lui Zub.

    Vespasian.

  38. Lasa ca pana la urma se curata tara de socialistii portocalii. Socialisti, pentru ca ani la randul aveau discurs de extrema stanga, <>.

  39. Victor,
    Offtopic
    Inteleg ca in Camera Deputatilor s-a votat o lege care restrange dreptul CC de a “cenzura” hotarari ale Paralamentului.
    Cum ati fi reactionat daca legea asta ar fi fost votata pe timpul lui Boc?
    Eu incerca sa mi-l imaginez pe Gadea facand un sir de emisiuni despre cum odiosul Boc incalca Constitutia Romaniei. Din pacate imaginatia mea este este intrerupta brusc de hohotele de ras si de lacrimile de plans.

  40. @bigradu: pe timpul lui Boc s-a votat in general invers. si s-au acordta Curtii Constitutionale privilegii de functionare pe care nu le avea. si acum, ca si atunci, spun acelasi lucru: Curtea Constitutionala, in actuala formula, trebuie desfiintata. judecata de constitutionalitate trebuie sa se faca numai in complete ale Inaltei Curti. ce se intampla la CC e meci politic. care se termina, de regula, cu 5-4; pe rand, penrtru ambele parti ale spectrului politic.

  41. Faptul ca s-au numit in functie niste dubiosi la Curtea Constitutionala (slugile lui Basescu) e una si desfiintarea avizului de constitutionalitate e cu totul altceva.

    Desfiintarea avizului ar insemna ca alde Ponta & gasca sa poata trece prin Parlament ce vrea muschii lor, ceea ce nu e tocmai corect.

    Nu mai au mult si se urca si alde Ponta cu picioarele pe democratie. O sa vedeti.

  42. Nu stiu de ce nu s-au revoltat papioanele cand s-au redus ajutoarele de handicapat, pensiile, ajutoru de mama, cand basescu ne-a facut de ras cu ineptiile lui. Vazandu-i pe toti cu papioanele lor mi-am dat seama ca e cea mai mare concetratie de snobism pe metru patrat din Romania. Brusc se simt toti vitriolati ca doamne fereste politicul va destituii un fuctionar numit tot politic. Mai devreme sau mai tarziu patapievici va pleca, eu sper mai devreme, de exemplu maine.

    Diaconu, mi se pare unul dintre putinii lideri politici frecventabili si onorabili, ce o avea in cap, nu stiu. Daca renunta la idee nu-i nici un bai, ca toti mai facem erori de gandire, ramane tot un om onorabil, sper doar sa renunte.

  43. Existenta CC este mentionata in Constitutie (Titlul V, art. 142-147). Desfiintarea CC se face prin modificarea Constitutiei.
    Transferul de responabilitati de la CC la ICCJ inseamna doar ca se vor transfera criticile si nemultumirile de la CC la ICCJ. Si atunci o sa vina niste unii care o sa restrictioneze competentele ICCJ si/sau o sa ceara desfiintarea ICCJ. Pare ridicol, dar daca se desfiinteaza CC de ce sa nu se desfiinteze si ICCJ?
    Eu ma gandesc ca leagea promovata de Camera inca poate fi contestata la CC care o poate declara neconstitutionala!!!
    In sfarsit, in SUA sunt nenumarate decizii ale Curtii Supreme care se iau cu 5-4, in functie de orientarea “politica” a judecatorilor: democratii numesc judecatori liberali si republicanii numesc judecatori conservatori. Sunt unii care se supara (in general cei care pierd), dar asta.
    Problema cu CC in Romania nu este ca cenzureaza Parlamentul (si de prea multe ori are de ce sa-l cenzureze). Problema este ca nu sunt consecventi. Sunt corupti si/sau santajabili. Dar asta nu e o problema de institutie; este o problema de persoane. Prin urmare, desfiintand institutia nu desfiintezi problemele. Asa ca ar fi bine sa gandesti solutii alternative:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.