Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Mântuirea prin suferinţă a suveranilor

Mântuirea prin suferinţă a suveranilor

– Badea a explicat foarte clar, până şi pentru electoratul oranj, raţiunile protestului nostru public împotriva atitudinii abuzive a CNA. În esenţă, dat fiind că nu vrem să ne mai simţim ca pe vremea lui nea Nicu, nu halim libertate la program. Şi facem ce ne stă în putinţă pentru a ne apăra drepturile. Dacă puterea politică nu catadicseşte să ni le respecte, aşa cum sunt statuate ele-n Constituţie, noi ni le ştim. N-avem de gând să renunţăm la ele. Deci ne vedem, probabil, peste o săptămână, în faţa CNA.

– Udrea anunţă triumfătoare că, după ce ne-a scos la vopsea cu metroul din Drumul Taberei, a rezolvat amiabil, cu viitorul fost creator al faimoasei frunze, scandalul internaţional. A uitat să ne anunţe şi cât ne-a costat distracţia asta împăciuitoare. Eu zic că, totuşi, ar trebui să întrebăm de cheltuieli la SIE. Acelaşi ministru scoate România turistică la produs pe facebook, ceea ce nu-i deloc rău. Poate, cu ocazia asta, vorbeşte şi cu Boagiu să asfalteze potecile, dar nu numai pe facebook. Dacă tot a început să astupe gropile pe Transfăgărăşan în cinstea lui Nicolas Cage, mâ gândesc că, dacă-l aduce Tokes pe Dalai Lama, termină şi Centura Capitalei.

– Băsescu a pierdut orice urmă de contact cu realitatea, se comportă de parcă-i pe etnobotanice, dar nu trebuie, sub nici o formă, dat jos din funcţie. Nu ne-o executa silit FMI. Trebuie lăsat să-şi ducă până la capăt opera distructivă. Poporul ăsta, majoritar iraţional şi iresponsabil, se poate mântui doar printr-o cruntă suferinţă.

– După ce mi-am pus în cap istericii pupători de moaşte, am îndrăznit să pun la îndoială priceperea şi buna credinţă a eternului guvernator al BNR. Adică am aruncat cu noroi pe cele mai apreciate (în sondaje) instituţii ale statului (mă rog, am dubii privind subordonarea lor faţă de interesele statului român, dar, vorba lui SOV, să trecem…). S-a dus dracului, pe pustii, viitoarea şi ipotetica mea carieră politică, că nu mai sunt popular, deci nu mai candidez nici măcar la preşedinţia scării de bloc. Aia e, îmi port crucea, rămân aici, să-i enervez pe ăia care candidează.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

100 thoughts on “Mântuirea prin suferinţă a suveranilor

  1. Asa e! basescu trebuie lasat sa-si duca pana la capat opera distru(a)ctiva. Multi, mai ales cei din privat, inca nu realizeaza cine e basescu. Chiar azi imi zicea cineva ca tot pe base l-ar alege de s-ar organiza maine alegeri. Unii chiar isi merita soarta. Dar de ce trebuie sa pacatuiasca si ceilalati pentru cei multi si prosti?

  2. “Trebuie lăsat să-şi ducă până la capăt opera distructivă.”

    Nici o grija , se ocupa vartos si e-n grafic. Ieri s-a dat semnalul pentru ruperea PDL-ului. Mi-e clar ca buna ziua , dupa ce am vazut si coroborat emisiunile de pe TVR1 si B1 (unde Moraru , Macovei si Pora au inceput sa atace nucleul pedist al PDL). Ce-o sa mai rad cand o sa vad prin ce or sa treaca alde Boc , Berceanu si Blaga in perioada urmatoare 🙂 ! Deocamdata , Videanu incearca sa se salveze , daca e sa ma iau dupa limbile fine ca marmura slefuita pe care (inca) i le aplica lu’ al batran.

  3. Sincer, chiar crezi ca daca o sa-i enervezi…o sa vina Basescu sa zica: “Ma dau jos din functie ca e presa pusa pe mine”. Nu a zis cand i-au batut la usa saptamana trecuta cateva zeci de mii de oameni.

    Ce a zis, din cate imi aduc aminte a fost ceva de genul: “Glont pe teava”.

    Si tu ca si multi alti jurnalisti aveti ca scop ENERVAREA conducerii. Ce pot sa zic, multe “succesuri” in cazul asta.

    Din cate stiu, in istorie,a mai existat un “ahtiat dupa putere” care s-a “enervat” ca nu toata lumea vedea lucrurile ca el. Avea si o mustacioara asa micuta. Nu mai stiu exact care a fost deznodamantul “enervarii” lui…dar NU A FOST DE BINE.

    Eu am cu totul o alta parere despre mizeria care se numeste Politica…dar nu vad o solutie in “ENERVARE”…o vad ALTFEL

  4. N-am apucat sa-ti vad postarile anti guru de la bnr, acest clarvazator etern al politicilor monetare de cartier, dar iti banuiesc comprehensiunea. Detractorilor de serviciu le-ar fi suficient un briefing cu “futurologiile” lui mister din ultimii 3 ani si cu procentul de adeverire. Datul cu oistea in gard este demult un sport national.

  5. Pai, Badea vorbea ieri la persoana I singular. Inteleg ca cererea a depus-o in nume propriu, n-ati fost impreuna la primarie 🙂

  6. @cojidenuci: da, Mircea e organizatorul. o sa ne ierti vreodata ca nu umblam impreuna prin oras?

  7. A 2-a postare foarte buna in mai putin de 24 de ore… Plus o emisiune superba! Ai redevenit jurnalistul meu preferat:)

  8. N-am participat niodata la vreun miting dar saptamana viitoare, indiferent de forma de protest pe care o alegeti tu si Mircea, eu va voi tine companie ca asa nu se mai poate si trebuie sa sustinem oamenii care inca mai spun ceva…ca nu stiu pentru cat timp o sa mai avem dreptul sa ne manifestam. Eu o sa fiu pixelul albastru (sau pe aproape, ca nu stiu daca am chair atatea haine albastre) deci…sa urlam sa le crape capu’ ala de dobitoci basisiti! toate bune!

  9. Mor de ciuda ca nu suntem in tara! Da’ departe cu trupul, aproape cu gandul. Va admiram si va respectam curajul. Si va multumim pentru ceea ce faceti, o faceti pentru noi toti. Oricare va fi varianta pe care o veti alege, aveti mare grija!

  10. A fost foarte buna aia cu Dalai Lama si centura Bucurestiului:).Si cu Basescu pe etnobotanice.Oricum cel mai tare in discursu lui, din cele 30 de secunde prezentate pe scurt la stiri ca nu am avut rabdarea si darzenia sa il ascult, mi s-a parut argumentul cotei de TVA ca nu o micsoram ca “abia l-am crescut si ca ce facem? ba il crstem? ba il scadem? ce il fataim atata?”. oh da..plus ca discursul demagogic, dupa umila mea parere de profan intr-ale politicii si PR-ului, mi se pare cel in care sunt folosite multe cuvinte, multe etichete fara ca acestea sa fie explicate, argumentate sau, in cel mai bun caz, aceste argumente, sa fie foarte superficiale si trunchiat prezentate. basescu foloseste chestii gen “legea e prost facuta” fara ca macar sa se oboseasca sa ne prezinte firul logic prin care a ajuns la aceasta concluzie. sau daca o face, in anumite cazuri, prezinta doar o parte din exemple. tocmai de asta eu il iubesc si stimez enorm.din pacate, ii cam merge. sau nu stiu cat o sa-i mai merga la viitoarele alegeri da i-a mers la astea de acum. si asta e de ajuns pentru el.momentan.

  11. Ma bucur ca nu poti sa faci politica ( defapt nu vrei, evident), Victor. Societatea romaneasca are nevoie de jurnalisti cu coaie… ramai unde esti, ca stai bine, cel putin pana mai ai resurse de vitalitate si nervi… Succes!

  12. pacat (in cazul acesta) ca afara din tara, dar o sa urmaresc de aproape ce se va intampla in fata la cna next week si o sa strig si io pe net JOS cna! JOS cna! NU MAI VREM POLITICA IN CNA!!!

    Toata stima.. >:D<

  13. @Roxana Visul meu cu ochii deschisi ar fi asa: sa sa-ntample in Parlament pocinogu’ si sa i-l bage pe gat la loc prim-ministru pe TARICEANU! Care sa scuipe femeiu afara (stiu ca nu prea se mai poate, dar asta e un vis, deci e voie) si sa stea Basescu scremut si sub amenintarea suspendarii pana la capatul mandatului! Ar fi perfect, ar suferi toata lumea care vreau eu sa sufere: si Votatul suprem, si poporul votant, si mai ales marii lideri ai opozitiei, care ne-au dezamagit si tradat si pe care foarte misto ii caracterizeaza azi Mordechai.

  14. “Băsescu a pierdut orice urmă de contact cu realitatea, se comportă de parcă-i pe etnobotanice” 🙂 🙂 🙂 zuper.

    Acum ceva timp in urma m-a amarat ideea de a o invita pe cuscra Udrea la Vorbe Grele. N-am inteles ce-ai fi putut castiga din asta, ca rating, eu nu prea cred. Dat fiind faptul ca cei din clanul Basescu mint asa cum respira, ar fi pierdere de timp sa o urmaresc pe iubitoarea de vuitoane, ce debiteaza.

    Scuze pentru divagatie, articolul mi se pare excelent cap-coada. Asta e Ciutacu pe care-l stiu. Welcome back man !

  15. @ Pe femeia asta nu au sfatuit-o casele de moda ca nu este elegant sa iti “prezinti” degetele de la picioare? E ministru, ce naiba.
    Si apoi, dupa cat stiu, metroul nu e finantat de Ministerul turismului. Astept izvoare termale in Drumul Taberei, Bucuresti oras balnear, asa cum ne-a promis.
    @ Update: a iesit Marko pe post si gura pacatosului…zice ” am fost informati de presedinte”..pai, ce fel de consultari au fost?
    A vorbit numai sefu’ ?

  16. Vin si eu la miting PENTRU LIBERTATEA PRESEI. Fost “golan” in 1990. Macar acu babele oranj o sa mormaie acasa, in barba care era rosie pe vremuri (deh – mancare mai buna…), in loc sa ceara “liniste” din tribune…
    Am semanat Iliescu si culegem Basescu…

  17. victore suntem acolo…..macar sa ne vada daca altceva nu se intampla…..astia au apucaturi de comunisti…..rau am ajuns,aiurea sunt unii romani,atata servilism nu am vazut de pe vremea boierilor cand pupau unii poala boierului….asa e acum cu unii.eu sunt alaturi de voi si sunt pentru un miting pasnic.

  18. Asa cum ai spus,ne vedem saptamina viitoare in fata la CNA .
    Cel mai puternic motiv pentru care m-am hotarit sa fiu alaturi de voi e acela ca in decembrie 1989 sotul meu si tatal fetitei mele a murit pentru libertate.
    De fapt,cred ca a murit degeaba.
    In numele acelei libertati pentru care el si-a sacrificat viata iar asta i se baga pumnul oricui are un alt punct de vedere fata de al conducatorului iubit,marti voi fi in fata la CNA .

  19. Cine crezi tu ca trebuie sa vina la noi ca sa termine si astia de la noi ultimii 65 km din A2 Bucuresti – Constanta?

  20. Victor si Mircea, promitem ca vom fi acolo, in fata la CNA! Vom avea si pancarte! Vom protesta! Nu mai e voie oare sa spui la televizor ce vrei tu, ca te leaga CNA? Rusine! Asta nu e democratie, e pumn in gura bagat libertatii de exprimare! Jos dictatura care ne astupa gura! Fratilor, sa ne strangem cat mai multi suntem o forta. Jos dictatura!

  21. La punctul cu crunta suferinta, n-as zice ca-i suficent. Am suferit crunte suferinti vreo 2000 de ani, da n-a ajutat. Nu inteleg de ce ar ajuta acum ca ADN-ul nu n-i l-am schimbat. Da poate sunt eu prea dur si poate sunt altii care m-ai cred in steaua noastra norocoasa. Cei 45 de ani de comunisc crezi ca au avut loc cu o alta natie, ca sa-mi aduc aminte doar de asta, si dupa `89 ne-am repopulat cu altii? Suntem tot aceiasi. Puparea boaselor la Inalta Poarta, ca sa ramanem aici in zona asta de idioti, o faceau austriecii? Vorba lui Paler, am fost plini de “intelepti” care nu au avut un gram de “nebunie” si au stiut fi asemeni sobolanilor, razbind peste veacuri…

  22. Inca ceva,
    Am sa fiu acolo marti daca se aproba mitingul, chiar daca v-a fi doar pentru a nu-mi fi rusine sa le spun copiilor mei ca am tacut si eu…
    Intr-un regim totalitar si tacerea face parte din el (Octavian Paler)

  23. Imi pare rau si mie, ca si celorlalti care comenteaza, ca nu ppt participa la miting. Am gasit insa pe net o institutie care pare competenta, si anume Reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media. Eu propun sa ii scriem macar noi cei care nu putem participa despre abuzurile CNA din Romania. Eu una ma si apuc!

  24. Fotografia e sugestiva, lachita-i praf, blaga-i pulbere, muierea-i durdulie si nurlie si poporu-i fericit desi timonierul natiunii nu-i la vedere! Ce altceva sa mai doresti?!
    Marti? Marti sa fie! La doua!

  25. va iert. si sper sa faceti proteste individuale, ca sa nu patiti oarece. cine vi se alatura se poate misca in continuu, ca sa nu fie acuzat ca nu ‘circula’. ce o sa faca fortele de ordine daca se gandesc sa se ‘plimbe’ prin zona, de capul lor, 5 mii de oameni??? si atunci, voi n-aveti nicio vina, ca nu i-ati chemat voi.

  26. Pisi mare si nurliu (cum bine ii spuneati mai demult) chiar este minunata…
    Va doresc bafta la miting, va sustin insa de la domiciliu, data fiind distanta.
    Articolul este genial, va admir stilul, astept mai multe scrieri la fel de bune.

  27. Ati suparat-o pe Lenutza lui Basescu !!!…
    MARE GRESEALA !!!…
    Dar nu-i nimic , in cele 2 ore de program tv , care vor urma , nu peste mult timp , o sa ma bucur , in sfarsit , de ode si imnuri inchinate EXCELENTEI sale !!!…

  28. Peste o saptamana prietenii vostrti vor demonstra pentru : LIBERTATEA CUVANTULUI . Din tot sufletul sant alaturi de voi !

  29. Teleenciclopedia prezinta-Cotarla de CNA Aceasta specie de caine denumita cotarla de CNA traieste prin curtea stapanului si se hraneste cu resturile de la masa acestuia ce ii sunt aruncate.Cotarla de CNA sare pe cel ce este asmutit servindu-si stapanul cu umilinta.Se deosebeste de alte specii de caini prin faptul ca este mai prost mai jegarit si mai serviabil.

  30. CNA pe blvd. libertatii ?
    va doresc succes !
    aveti grija la provocatori!
    parsivii astia sunt in stare de orice.
    cam cate mii de scutieri vor fi?logic ar fi ca,daca au fost 40.000 de manifestanti la recentul miting si 5000 de scutieri, rezulta ca veti avea si voi vreo 0,25 ?hihihi

  31. Hai la lupta cea mare,
    Rob cu rob la CNA sa ne unim!
    Si libertatea presei
    Noi s-o faurim.
    🙂

    Numa la asta nu se-asteapta CNA-ul! O demonstratie-n fata sediului CNA?
    Ce-or zice membrii CNA? Mai zic si IO-n gardul Cotroceniului, sau poate-n cel al Guvernului, dar al CNA-ului? Cu ce oare am “gresit”?

    S-a dus Ralu…, s-a dus pe copca si echidistanta acestui consiliu ce se doreste a fi un garant al interesului public…
    “Rolul intituţiei noastre este de a asigura o piaţă a audiovizualului bazată pe libertate de exprimare, pluralism şi liberă concurenţă. În acelaşi timp, CNA trebuie să asigure respectarea de către posturile de televiziune şi radio a normelor privind informarea corectă, viaţa privată, demnitatea umană şi protecţia minorilor.”

    Ce frumos suna! Numai ca-n creierii lor portocalii, acest ROL a fost doar “un pic modificat”.

  32. Frunza verde de negara, de cand domneste in tara,Basescu chior si slut , DE RAS TARA S-A FACUT !…

  33. Parlamentarii si senatorii SI-AU PROPUS UN BUGET CU 30% MAI MARE PENTRU 2011 !!!…
    Nenorocitul de Mircea Toader ( cel cu degetul ) spunea acum o ora ca nu se poate sa nu taie pensiile : nu ar face bine tarii ca sarantocii sa o duca mai bine …
    BLESTEMATII DRACULUI !!!…

  34. Stau si ma intreb: nea Base o fi fost beat, azi dupa amiaza? Ca avea o privire cam sticloasa… ori TV-ul meu il arata stralucitor asemeni unui luceafar coborit pe odgon la rugamintea blondei fecioare cu mopul? 🙂

  35. Victore succes !
    Nu ma astept sa se schimbe nimic, dar sper sa le aratati romanilor cum se poate face un protest inteligent. Vorba aia, putini, da’ buni. Asta ar aduce multumire, evident, celor putini, ca voi.

  36. Trebuie facut miting.M-am saturat de acest CNA,de fapt de aceasta “militie” ordinara care ingradeste libertatea la opinie pentru care unii au murit.Daca se face eu unul vin sigur,nu e posibil asa ceva.

  37. Cumva ma indoiesc ca suferinta crunta o sa-i invete pe toti…probabil dupa 4-5 ani vor vota din nou alti “salvatori”. Sper sa ma insel. Dar dumnezeule,avem noi noroc la alegeri bune…iliescu sau vadim,basescu sa geoana etc. Stiti ce mi-ar place? Vot uninominal pentru presedentie! Ca sa nu mai gandeasca partidele pe cine sa urce pe podium si sa cheltuie atatia bani cu campaniile.
    Badea sigur o sa-l voteze pe Piticul Porno sau ceva in genu.

  38. Mie mi-e teama ca la miting vor veni portocalii care sa declanseze scandal pt ca apoi sa fiti voi trasi la raspundere…
    Cu siguranta v-ati gandit si voi la asta…

  39. Se pare ca CNAul stabileste preturile lui Udrea: 10 000 RON pentru “limbaj injurios”. Io vreu sa stiu cat il costa pa alesul tarii “limba in jur jos” ca nu cred ca-i ashe mult.
    Nu pot veni la miting (regret mult) ca-s mii de mile away dar daca as fi putut, as fii avut la mine o pancarta cu “ELENA UDREA 10 000 RON PENTRU LIMBA(j) IN JUR JOS”.
    Plosnitele portocalii trebuie sa invete ca orice limitare a democratiei se “plateste” cu o bascalie crunta.

  40. Cand vad ce se intampla cu tara asta imi vine sa plec unde-oi vedea cu ochii,cu toate ca nu sunt lasa,dar,dimineata ma trezesc si-mi spun ca trebuie sa vad pana unde se ajunge,sa vad,ai spus-o foarte bine “opera distructiva” si mizeria umana in care se afunda pdl.!Vreau sa-i vad precum lupii care se ataca intre ei cand a disparut carnita de pe oase,sa-si traga la gioale,sa se scuipe intre ei,la propriu!Am ajuns sa fim “minoritari”,noi poporul,in tara noastra in timp ce “majoritatile” lor duc tara de rapa!M-am saturat de fete tampe,gen canacheu,toader,videanu,tzoape ca miss modela,mai nou infractoare,anastase al carei cv.incepe cu al treilea scaun al tarii,ca udrea care zice ca face metrou in Dr.Taberei,nu s-a fost in stare sa-l dea gata pe cel din Bucurestii Noi la care se lucreaza de 20 de ani!!M-am saturat de prostia si nesimtirea lingatorilor de pantofi,cum apar ei pe sticla sa-si sustina aberatiile si de faptul ca sunt convinsi de prostiile lor!M-am saturat de un presedinte scelerat,care atunci cand nu e beat,are ca tinta exterminarea poporului,tu ai spus etnobotanic,nu fii-sa vroia ceva iarba pe piata?!!In familie se priza si poate ca fata vroia un magazin aproape de hogeacul ei!Am ajuns sa vorbim despre libertati,despre nivel de trai,despre libertatea cuvantului,care-i ustura rau de tot,din moment ce cauta sa bage botnite,sa-i usture din partea mea la greu,am ajuns din nou,astea sunt semnale ce trebuie sa ne dea de gandit!.Bravo pentru verticalitate,Victore si sa dea Domnul sa se termine acest cosmar ce a cuprins toata tara!

  41. Voi veni direct de la facultate la miting, marti. Meritati din plin toata admiratia mea si acesta este un mod de a mi-o exprima. Astept toate detaliile, de la Mircea cred. Multa bafta, Victor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.