Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

Ziarul prezidenţial Adevărul trece, pe lângă criza de lichidităţi (specifică presei scrise, dar şi, mai ales, tuturor afacerilor miliadarului Patriciu), printr-un grav scandal de cenzură. Interesant e că, în acest caz, mecanismul cenzurii e total opus celui consacrat. Textul despre cedările business-urilor lui Boureanu către terţi a apărut pe print, dar a fost interzis pe site. Ceea ce denotă, pe de o parte, că stăpânirea plantaţiei s-a prins ce subiect neplăcut are-n ziar mult prea târziu ca să mai mai poată opri bulgărele care se rostogoleşte, respectiv, pe de altă parte, că, în contextul prăbuşirii ameţitoare a presei scrise, Internetul a devenit mai important în economia jocului politic. Şi, nu în ultimul rând, că faimosul onomatopeic Gregoar, pre numele lui mirenesc Cartianu, nu-i singurul imbecil plătit degeaba acolo.

Scandalul în sine e o prostie. În primul rând, subiectul mai apăruse în presă, nu ştiu dacă neapărat aşa cum a fost prezentat acum. Deci pasarea afacerilor înglodate-n datorii ale lui Boureanu, care nu mai e demult o miză politică majoră, către terţi străini dubioşi era deja notorie. Blocându-l administrativ, nu faci, graţie aceluiaşi Internet, decât să-l popularizezi. Fiindcă lumea scrie şi diseminează rapid astfel de circuri. În al doilea rând, aici se aplică expresia pe care am auzit-o de la un coleg mult mai experimentat decât mine când eram doar un puşti entuzist care abia lua contact cu presa politică: “dacă nu dăm noi, nu înseamnă că nu se află”.

Dacă se întâmpla mizeria asta ciobănească la Jurnalul Naţional, unde Alex Nedea, autorul articolului, a lucrat ani buni înainte să plece la Adevărul, lua foc toată presa că-i opresiune politică şi cenzură în trustul mogulului cel rău. Dacă-i la vizionarul Costache Patriciu, organizaţiile şi analiştii media, plus societatea (poreclită) civilă tac în cor ca rahaţii-n tufe, se umflă pentru impresie două-trei valuri de atmosferă pe Net (în afară de Obae, nici un relevant n-a considerat normal să se aplece asupra subiectului) şi se trece peste, vorba clasicului Sorin Vîntu…

UPDATE: L-au ridicat, acum vreun sfert de ceas, pe site. Nici de-o cenzură cum trebuie nu-s în stare

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

  1. Radea unii pe langa mine si au tot insistat sa citesc ce scrie o nulitate despre altii. Si uite asa am ajuns sa citesc si eu (rusine, mie!) ce scrie acest Ciutacu. Intr-adevar, am ras cu pofta. E prostut si fara niciun fel de bun simt, la fel ca multi alti parveniti.

  2. @all: uitati-va si voi ce tampit analfabet posteaza la mine din reteaua IT a Adevarul Holding 🙂 astia chiar isi merita soarta
    @andrei: mai bine postai pe site-ul ziarului articolul lui Nedea. sau vitejia e doar de uz extern? cum a ramas, cand va da Imre ciorba aia moka?

  3. Scuze că n-am scris doar un comentariu. :mrgreen:
    Aşa, ca Boureanu, procedează unii “băieţi”, pentru a nu-şi plăti datoriile. Asta în timp ce unii au fost nevoiţi să-şi închidă mica afacere din care trăiau în familie, din cauza impozitului minim. Sau a altora care, din aceeaşi cauză, au plătit de le-au mers fulgii, numai ei ştiu cum. A fost doar un exemplu.

    Ăştia-s oamenii de la Putere. De fapt, cred că a fost criteriu de selecţie pentru Băsescu, pentru că el cu oamenii integri, nepătaţi, care nu se dedau la astfel de fapte, nu are ce să facă. Are nevoie de slugi semianalfabete, pline de tupeu şi hoaţe.

    Cât despre mogulul cel mai liberal, angajator de aşa-zişi ziarişti care au stil de elevi de clasa a treia în scris, şi mai fac şi greşeli gramaticale…

  4. A vrut si el sa faca ceva sa-si justifice coltu’ de paine in fata stapanului.Jenant…da’ totusi nu cred ca astia mai au vreo jena…

  5. nasol, nasol din toate punctele de vedere; amar de cei care au crezut ca pot sa manince o miine de jurnalist cinstit in Romania…si nu doar la trustul Adevarul, in tot ce se mai poate numi presa scrisa la noi…

  6. “Tac in cor ca rahatii in tufe”…,rahatul aduce noroc si poate d’aia e atata liniste,daca analizam textul observam ca-i este bine asa, mai bine puturos decat galagios,mai bine haimana decat ofticos!Care societate civila?!Daca mai exista pe undeva sa-mi spuneti si mie sa-i dau o medalie pentru somnolenta activa.Bourica,un p..lifrici ce se credea afacerist,daca a spalat sosetele lui stoica s’apoi lui basescu,si-a spalat si afacerile,numai ca ele stau la coada acum,asteapta,cand apare “decontul” sa te tii!Gregoare mai baga ma o oda epocii de rahat a lui basescu!

  7. Nu stiu de unde a pornit sintagma ca Patriciu e om de afaceri de succes. El doar a praduit statul de Petromidia cu ajutorul unui rechin extern. Si nu stiu ce ma face sa cred ca boom-ul din grosul afacerii nici n-a intrat in buzunarul lui si ca el a fost doar fatada. La cat e de gogoman nimic nu-i de mirare; aud de la arhitecti mai vechi ca Patriciu ar fi fost in conducerea PCR a Arhitecturii pana la ’89. Acu’ vine sa ne invete capitalismul.. Ha, ha, asa ne trebuie! Nici asta n-ar fi de mirare… vezi “varfurile” politichiei “capitaliste” romane: Basescu, Boc…

  8. Daca Patriciu il tine pe Gregoar acolo, inseamna ca este ceva.Nu-l stiam pe Patriciu timpit !
    Gregoar bate cimpii(cica este informat) despre Revolutie,pardon despre deranjul din decembrie.Parca la sport era cit de cit dar asa !

  9. Eu am o adresă de e-mail neoficială, pe care o utilizez în cazuri excepţionale, rare. Am lucrat la Adevărul. La un moment dat, după ce am părăsit redacţia, v-am dat copy-paste la câteva mail-uri pe care le primeam prin reţeaua internă a ziarului de la şefii foarte numeroşi din Bucureşti. Am făcut acest lucru pentru că am simţit nevoia să urlu, să arunc către cineva inteligent toate gândurile şi vorbele înăbuşite în scurta perioadă în care am fost angajată la acel mare trust. Nu am comentat nimic pentru că dumneavoastră aveţi capacitatea de a sesiza imbecilitatea fără să fie subliniată; v-am trimis pur şi simplu textele originale cu expeditor şi destinatar. Adresa mea fictivă de e-mail, utilizată doar pentru aşa ceva, nu o verific deoarece prietenii mei îmi scriu pe alt cont. La câteva săptămâni după ce v-am scris, am intrat întâmplător şi am observat că-mi răspunseserăţi, întrebându-mă de la cine erau acele mesaje idioate pe care vi le-am arătat. Nu mă aşteptam să am un mesaj de la dumneavoastră şi era prea târziu să vă scriu. Dar vă spun că erau reale şi că majoritatea proveneau de la Grigore Cartianu. Unele erau de la un anume Sabin Orcan, iar altele de la un anume Mălin Bot – nu i-am cunoscut personal. Ni se cerea să avem pentru săptămânal o rubrică numită neoficial “mortul săptămânii”. Citeam toate ferparele, trebuia să scriem 150 de semne, adică destul de mult pentru un necrolog, şi eram nevoiţi să cerem de la familiile îndoliate fotografii. Mai aveam şi rubrica “nunta săptămânii”. Hăituiam mirii şi-i întrebam cât plătesc, unde petrec, câţi invitaţi au… Adevărul avea un supliment de locale şi un săptămânal regional; cred că mai are, nu mai ştiu. Primeam alte ordine şi ameninţări idioate cu penalizări. Ni se spunea că semnele de punctuaţie din titlu încurcă. Eu la şcoală, în clasa a doua, am învăţat că semnele de punctuaţie ajută. În fine. Nu mai ştiu exact toate cerinţele absurde pe care le primeam. Oricum, o parte vi le-am trimis. Sunteţi una dintre puţinele persoane care mai înţeleg marea de prostie care ne înconjoară. Nu-mi place să mă ascund, dar la momentul respectiv mă temeam să nu fiu dată în judecată în caz că ar fi aflat cei de la Adevărul că îi bârfesc. Aveam clauze de confidenţialitate pe care dacă le încălcam, riscam enorm. Enorm! Nu sunt paranoică. Toate conversaţiile ne erau monitorizate (aşa sunt şi acum) şi mă temeam să nu-mi spargă adresa oficială pe care o aveam ca să mă verifice. Cam atât. Vă apreciez şi pe dumneavoastră şi pe toţi cei de la Antena 3 pentru tot ceea ce faceţi. Grigore Cartianu sucks, aveţi dreptate. Mulţumesc.

  10. P.S. Sunt zeci de articole idioate în ziar în fiecare zi. Şi au sute de editori şi corectori în toată ţara (că au redacţii în toate judeţele).

  11. Cartianu ala chiar ca e imbecil. A avut dreptate cum a spus Giovanni Becali despre el desi nici pe gibonul asta nu pot sa-l suport: “Asa cum scrie asa miroase”.

  12. in spatele multor oameni de succes ai zilei
    (miliardari de mucava) e o poveste ce-a inceput in 1990,
    iar in spatele acestor “genii” intr-ale finantelor
    tre’ sa fie musai o cohorta de lingai care sa le
    pupe dreapta in vazul lumii ca sa fie circul complet.

  13. Nedea,nu e cel ce a plecat de la JN din cauza ca era cenzurat,de se dadeau toti deontologii la Turcescu cu capul de laptop?

  14. Ajung sa se manance intre ei.Situatia trebuie sa fie extrem de grava acolo,din punct de vedere financiar.Au nevoie de subiecte care sa vanda.Sa fii de partea puterii in situatia dezastruoasa de astazi inseamna faliment.Doar daca nu primesc nitel ajutor de la stat.

  15. era o melodie prin 90′ , ceva cu “who tf is Alice?” , mai tii minte? asa si cu nentu’ cartianu, who tf is he anyway, in afara faptului ca-i o sluga servila la mogulul tepar, amic acum cu cristoiu . daca-i da patrik afara astia mor de foame, daca nu se baga slugi in alta parte. au si niste fete….

  16. Bine. Să zic şi eu ceva de magazinele alea ale mogulului liberal. Sunt cu sutele. Eu n-am intrat în niciunul până azi-dimineaţă. Auzisem că nu prea au marfă. Când am nimerit astăzi într-unul, nu mi-a venit a crede ochilor. Cred că au cam 30 de rafturi în total, iar jumătate erau GOALE. Cealaltă jumătate conţinea produse foarte aerisit aşezate, ca să ocupe cât mai mult loc. Ăsta-i marele afacerist Patriciu. Eu cred că e unul cât se poate de prost, iar un mic buticar e mai uns cu toate alifiile decât el. Nu ai cum să controlezi aşa ceva, adică sute de chichineţe cărora el le zice “magazine”.

  17. @Victor:

    wow ! l-ai iertat pe tribun de pica la ceas
    de seara vineri la tine in emisiune ?

  18. @ソリン: eram convins ca intrebi. nu l-am reevaluat, da’ m-am sucit 🙂

  19. @violet: Si in chichinetele alea are cate doi vanzatori ! Nici eu n-am intrat in ele pana zilele trecute, dar nu-mi pare rau c-am facut-o: a ieftinit cartile la 3,25 lei !

  20. @Victor: I love it 🙂 stiu ca nu l-ai reevaluat,
    dar ma intrebam ce ti-a venit…

    @andreea: cum sa-ti “sparga adresa oficiala”,
    cind contul respectiv era pe serverul lor ?!
    (la adresa de e-mail de la serviciu te referi, nu ?)

  21. Au publicat intr-un final articolul

    Ma miram eu de ce statea cu “capul la cutie” pedelistul Cristian Boureanu! Ce-i mai turuia gura in campania prezidentiala din 2009! Antipatic personaj!
    Cred ca Tiranul i-a zis sa stea in umbra, la cate furaciuni a facut acesta.
    Cat despre Dinu Patriciu, incep sa cred ca, nu numai ca este omul lui Basescu, dar ii este si frica de puscarie.
    A furat enorm Patriciu, S.O.V. fiind copil mic pe langa acesta.

  22. Vai de mine, deci de-aia se ducea la Nice, e drept ca la economic…Numele spune tot, iar faptul ca sotia a aparut pe coperta Insight de la bord…deh.
    Sa-ti fie rusine, dinu patriciu!

  23. Victore, eu am o problema cu milionarii (despre Patriciu ar trebui sa spun miliardar?)….toti au un “parfum ” ciudat.
    Uite, acest Dinu Patriciu, cand a terminat facultatea a fost repartzat la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerțului Exterior/ Crezi ca se ajungea acolo fara “dosar”, cand era clar ca aveai contact cu strainatatea?
    Patriciu a si facut “naveta” Romania – Emiratele Arabe , iar revolutia l-a gasit undeva in Orient lucrand la contracte ale statului roman (comunist). Acu eu ce sa zic….die, die, die, die (o scriu asa ca e mai putin batator la ochi).
    Toti baieti astia cu multe milioane prin buzunare au ceva ciudat in trecut – pornind de la Base, trecand prin Stolo si ajungand la Patriciu toti au avut de-a face cu comertul exterior.
    Da, nici eu nu cred ca grosul banilor de la vanzarea actiunilor Rompetrol sunt la el.
    Pe plan intern, sa nu uitam, ca si despre Vantu se spune ca este creatia serviciilor – cadou de la Hrebem, dar el s-a ocupat numai cu bisnita pe plan intern. Eu nu-l cred capabil pe Vantu sa creeze singur si NUMAI in beneficiul lui caracatita FNI. Asocierea cu CECul nu era posibil sa fie facuta NUMAI la intiativa lui Vantu si nebagarea de seama a guvernului….cum ar zice Emilica – sistemul m-a invins…..numai ca ne-a invins si pe noi!

    Cartianu este individul care mie imi aminteste de Postelnicu (aceeasi figura tampa) si cred ca primul “jurnalist” de la care astept sa spuna intr-o zi “Am fost un dobitoc”, iar de a doua zi sa faca orice numai sa nu mai scrie.
    Boureanu este un “otz” mai mititele, care a imbatranit prea devreme in rele – este gures si infatuat!
    …Las’ ca-l tine nevasta (cica e fotomodel de succes asta de a doua ca prima a fugit cu nasul (da cred ca a lasat daru de nunta).

  24. Bubulea, confirm! N-am văzut aşa ceva nici în magazinele care îşi lichidau stocurile! 😯
    Eu căutam cărţi de Shakespeare; listele cu cărţile rămase aveau pe verso…altceva. Cei doi s-au scuzat iar eu le-am sărit în ajutor că e mai bine aşa, că salvăm pădurile. 😐

  25. Wow! Eu am văzut finalul spotului şi nu am prins partea cu invitatul.

    Să vezi ce “jurnalist de succes” eşti a doua zi! 🙂 Trebuie să ţin minte să citesc Tricolorul de după emisiune.

  26. He he, va fi absolutamente incintatoare emisiunea 😀
    Pariez ca omu’ se va scuza inainte de a incepe
    pentru toate rautacismele anterioare.

    Btw: Sinteza de azi a fost dementiala, iar poza
    aia (apropo de mastile ne-/autohtone) e
    numai buna de a opri copiii din crestere 😀
    Ce tara, ce vremuri, ce moravuri, ce pinguini =))
    [unii se gudura indiferent de stapin, iar altii se
    porcaie si apoi se pupa pe gura indiferent cu cine].

  27. @ソリン: Aveam cont şi pe serverul lor. Pe acela primeam ordinele de la Centru (Bucureşti). Dar aveam şi adresă de mess, adresa mea. Era obligatoriu să fim toţi angajaţii online, că aşa comunicam cu şefii de regională. E un trust “mare şi respectabil” acest Adevărul, cu sute de şefi.

  28. Domnule Ciutacu aveti toate aprecierile mele pentru interventiile dumneavoasta in excelenta emisiune de aseara a domnului Gidea. Apreciez totodata si limbutenia domnului Nistorescu care a ramas constant impotriva oricarei puteri. Acum secu lucreaza pe fata. Imi pare rau ca Generalul Milea a fost impuscat de un tradator securist.

  29. boureanu e un jalnic ca si prietenii lui din pdl, asa cum scria Violet mai sus, in timp ce unii oameni incearca sa isi tina afacerile curate si sa plateasca contributiile la stat pt angajati, alde boureanu si camarila paseaza fraierilor pe te miri ce firmele falimentare si cu datorii uriase la stat si furnizori.
    cat despre asa zisa afacere cu magazinele lui patriciu am inteles ca sunt in faliment, dar la cati bani are il doare undeva, din cate stiu erau un fel de franciza deci mai rau pt amaratii aia de le-au preluat, cat despre emisiunea de aseara a fost magnifica radeai cu pofta la fe;lul cum facea zuzu de Badea, iar poza lui plesu de ziceai ca e mefisto, si masca aia prezentata de Mihai sa stii ca i se potrivea, am ras si eu in acelasi timp cu voi, dar e trist pana la urma ce se intampla. stima dana

  30. Felicitari domnului Boureanu pentru “succesul” in afaceri. Cat despre actualii asociati, administratori, etc ar trebui executati public sub stricta supraveghere a sefiei portocalii ce a fost votata de oile intitulate cetateni ai Romaniei (ma rog majoritatea).

  31. “spartul contului” e un mit; au facut aia brute force la serverele yahoo ? :))
    mai degraba statiile sint monitorizate, ori traficul acestora filtrat.
    d-aia e bine sa nu folosesti servicii nesigure de chat, mail, ftp de
    la munca (trafic necriptat) si in general sa nu amesteci chestiile
    de serviciu cu cele personale (pune-ti net pe telefonul mobil ori pe
    laptopul personal daca nu-s probleme sa le folosesti la munca).
    chestia cu informatiile confidentiale si cea cu prevenirea scurgerilor
    e normala oriunde in lume, atit la privat, cit si la stat si n-a aparut
    peste noapte; foloseati ymsgr pentru comunicatia cu filialele ? 😀

    cred ca faci confuzie de termeni: adresa “oficiala”[email protected],
    “fictiva”=una la sto'(cont inexistent), iar “neoficiala” poate insemna
    una personala. totusi ma mir ca foloseai contul personal la serviciu
    (ca jurnalist) pentru comunicarea cu colegii. asta spune multe…

  32. Victore,

    Am avut “sansa” sa-l vad pe dl. Boureanu la o petrecere a unui prieten comun, prin 2007 – 2008. Comportamentul lui a fost deplorabil; la nivelul unui licean de clasa a XI-a. Era vremea cand “investitiile” lui erau pe val si prezenta interes pentru partid (care se pare ca l-a ajutat sa le faca) din cauza potentialului de castig. Acum, investitiile lui sunt “under water” (valoarea lor e mai mica decat valoare finantarilor bancare) si omul, evident, este in faliment si nu mai prezinta interes nici pentru partid si, se pare, nici pentru multi “prieteni”. Probabil mai are niste bani ascunsi prin strainate pe numele dnei. Pelinel.

    Pe de alta parte, aseara am prins o secventa din emisiunea lui Razvan Dumitrescu, in care se “incerca” sa se obtina niste raspunusuri de la Boureanu. Din pacate n-am priceput nimic. Omul incerca sa bata campii, ziaristii erau nu-l lasau sa vorbeasca: il intrerupeau, vorbeau peste el, aveau intrebari mai lungi decat eventualele raspununsuri. Una peste alta a dat prost atat pentru Boureanu cat si pentru cei din platou. Au facut scandal, au facut rating, fiecare a inteles ce i-a placut sa inteleaga, toata lumea este fericita, mai putin eu care ma intrebam de ce ma uit la emisiune.

    In emisiune l-am vazut si pe Nistorescu care facea cel mai mare zgomot dintre toti, avand grija sa nu-l lase pe Boureanu sa vorbeasca. Este ridicol sa vezi o jigodie (ce ar fi trebuit sa fie penala) criticand o alta jigodie (care sper ca va fi penala).

  33. @ソリン: O fi mit, n-o fi mit, nu ştiu. Cert e că anumite conversaţii ale unei şefe, Ramona Ursu, au fost făcute publice în redacţii. Erau de interes pentru toţi, că aşa s-a aflat cum făcea sex cu o parte dintre colegi în timpul programului de lucru. A plecat imediat pe un post mai bun la Chişinău, tot în cadrul Adevărul, iar apoi, destul de repede, a avansat în funcţie şi a ajuns să conducă ziarul de la Bruxelles. Domnul Ciutacu a înţeles cu siguranţă ce i-am transmis, chiar dacă alţii interpretează şi analizează mai mult decât e firesc.

  34. Savuroasa emisiunea de aseara,de la Gadea!Am ris de ei cu o placere demult uitata.Cred,ca daca faceti bascalie de ei,ii va durea mai mult decit daca ne indignam de furaciunile lor.La cit de plini de ei sunt,cred ca darea in vileag a unor ilegalitati la A3 le aduce in rindul pdl-istilor o aura de meseriasi.Sa ne temen de ei,sa ne ploconim lor,sa ne minunam cum pot fura asa fara rusine si fara cap,e in regula! Dar,sa ridem de cit de incapabilide prosti,de toape sunt nu ar accepta si cred ca vor riposta facind greseli din ce in ce mari!Pt. ca la furat nu renunta,cum nici arbitrii de fotbal nu o fac,chiar daca se intra la arest!

  35. Abia acum am realizat ca te intalnesti la o vorba (sfada) cu “tribunul.
    Recunosc ca te compatimesc.
    Este greu de strunit, sper sa te tina nervi, ca atunci cand isi da drumul nici macar “violenta” Dana Grecu (o draguta de altfel, chai daca este mereu revoltatat – si are de ce)nu i-a tinut piept.
    O sa ma uit neaparat la emisune. Va fi ca pe campul de lupta de la Marasesti. Bafta Victore, ca ai nevoie!

    PS Sa nu crezi ca nu am incredere in tine, dar orice om are pana la urma niste limite!

  36. De ce cred baietii astia ca o sa scape fara nici o complicatie pana la adanci batraneti?
    – Pentru ca sunt exact asa cum au facut si banii!

  37. boureanu e culmea ___________ a recunoscut ca a intervenit la Adevarul sa nu publice articolul pe site, cica pt ca erau minciuni, de parca nu putea sa dea drept la replica

  38. Cartianu ala,are o fizionomie de lombrozian!
    Parca este desprins din picturile de cosmar ale lui Goya si Hieronymus Bosch !!!

  39. VICTOR… 🙂 pentru cei care se arata indignati vizavi de reactia ambasadei sua fata de mafiotii din dna si parchet (inclusiv Mircea)

    uite cu ce se ocupa sua intre timp

    am zis si o mai zic tare sa auda toti papagalii… regimuri dictatoriale actuale sustinute de americani: siria, romania, rusia etc.

    p.s. ceea ce am afirmat mai sus este o intimplare fantastica de pe planeta marte… orice asemanare cu planeta pamint este pur intimplatoare 🙂 🙂 🙂

  40. Mai , Victore , mi-e dor de Popoviciu , de Hoara , de Talmacean …
    Unde or fi disparut acesti mari oameni de stat , plini de responsabilitati si griji ?
    Ce vremuri triste …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.