Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Povestea Antoniei (de Oana Stancu)

Povestea Antoniei (de Oana Stancu)

Victor,

Antonia Grigoras este o poveste, nu-i o fata oarecare. Atata incapatanare a vietii sa ramana in ea nu ai vazut! Fata asta frumoasa, studenta la medicina (ce ironie!), a luat in piept sistemul in care vrea sa salveze vieti incepand chiar cu a sa, inainte de a fi medic pentru altii. Antonia s-a imbolnavit anul trecut de maladia Hodgkin (cancer ganglionar). Medicii au tratat-o cu biseptol. Apoi cu fier, pentru ca ar fi fost prost hranita. Apoi au diagnosticat-o cu… hernie de disc. Au trecut si pe la mononucleoza si i-au dat moldamin. Antonia a trecut prin spitale din toata tara: Iasi, Suceava, Cluj.
Pana cand a cazut. Atunci a fost nimerit si diagnosticul. Intre timp a ramas fara splina, care ajunsese de patru ori mai mare decat volumul normal. Intr-o singura zi a “luat in greutate” 12 kilograme: retentie de lichid! Mama n-a mai putut, a luat-o pe sus si a dus-o la Anadolu, in Turcia. De atunci, facturile au depasit 124 000 de euro. Dar Antonia este bine, a invins! A invins boala, a invins sistemul romanesc neputincios! Acum mai trebuie sa invinga si factura.
Mai sunt de platit circa 30 000 de euro. Familia nu mai poate, nu mai are ce vinde, nu mai are de unde imprumuta.
Avem timp doar pana vineri, ora 24.00, sa strangem acesti bani, dand amaratul acela de sms la 848. Costa 2 euro.
Pentru cei care pot mai mult si vor sa faca mai mult, sunt si numerele Romtelecom
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.
Sau direct, in contul Fundatiei Mereu Aproape, cu mentiunea “pentru Grigoras Antonia” : CIF 18212553
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Toata povestea Antoniei, cu vorbele ei calde cu tot, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

26 thoughts on “Povestea Antoniei (de Oana Stancu)

  1. Ce prefix trebuie sa adaug, pentru ca am incercat sa donez din strainatate, apeland numerele de Romtelecom si nr de sms, dar nu este posibil.
    Multumesc si mult succes in demersul dvs!

  2. multa sanatate ii doresc!
    cu ajutorul lui DUMNEZEU este bine!
    numai mama a unui copil bolnav sa nu fi!

  3. Cazul nu e singular. Pe cine sa ajuti mai intii cind vorbesti de romania? 80% din populatie e sub nivelul decent al existentei. Regulile inumane sunt la fel ca in orice stat subdezvoltat din Africa. Viata nu poate fi altfel atunci cind un stat percepe taxe, nu da nimic inapoi si are guvern si presidentie numai daca minoritatile nationale vor.

  4. Buna seara d-le Ciutacu,

    As vrea ca multi sa sprijine aceasta fata superba;multumesc pentru acest demers.Sper ca Mos Nicolae sa ii aduca bunavointa din partea multor oameni si binecuvantare de la Dumnezeu,sa se vindece.
    Ii dau curaj,spunandu-i,ca o nepoata de la tara,a depistat boala in clasa a patra ,s-a tratat la Fundeni,e foarte bine si sub control permament si acum e studenta la Craiova Facultatea de stiinte economice.Eu i-am dat curaj permanent si o sustin si acum,are incredere in viitor .

    La fel o sustin si pe Antonia.
    Doamne ajuta pentru toti.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  5. Eu am sunat la 0900900301 , sunati si voi dragi prieteni …
    Nu este o suma mare , insa , intre toti vom realiza un vis !

  6. @mihaela: cred ca “0040” si apoi numarul scurt
    de sms; depinde si de serviciul de mesagerie
    al tel. tau mobil – daca ai permisiunea de a
    trimite mesaje scurte in strainatate.

    Multa sanatate Antoniei !

  7. Dați like-uri și comentați pe Facebook! Amplificați astfel șansele ca acest apel să-și facă menirea!

  8. Stimate Domn,
    Asa cum faceti subscriptie publica pentru a aduna bani pentru nevoile unor copii sarmani cu probleme sociale, avand in vedere ca cei care ne conduc, aduc in discutie faptul ca pentru a face economie de lei, vor comasarea alegerilor, VA ROG, prin toate canalele media din tara si chiar din strainatate, SA INCEPEM SA ADUNAM CATE 2 (doi|) EURO de fiecare cetatean care-si doreste SALVAREA DEMOCRATIEI in aceasta tara.
    Deschideti doamnelor si domnilor un cont, in care prin sms / donatie, sa depunem NOI CETATENII OBISNUITI ai acestei tari, diferenta de 20 milioane de euro.

  9. Ma bucur mult ca se face aceasta campanie pentru Antonia. Pentru multi romani 2 euro sunt maruntis, dar cel care are nevoie de ei se bucura pentru fiecare cent care intra in contul lui.

  10. Laudabil gestul, insa din pacate sunt prea multi copii in situatii asemanatoare care nu au sansa la viata pt.ca traiesc in Romania!

  11. done and done; ma bucur ca am putut ajuta
    printr-un gest simbolic in ambele cazuri
    prezentate de fundatie.

  12. “…studenta la medicina (ce ironie!)…”

    La fel am zis si eu, acum vreo doua luni, cand am aflat despre un caz asemanator… In cazul lui, banii au fost stransi destul de repede, pentru ca s-au implicat serios aproape toti studentii de la UMF Bucuresti. Dincolo de ajutorul concret dat colegilor lor, sper ca asta sa le fie si o lectie de neuitat pentru tot restul vietii: sa inteleaga cum e sa fii atacat de o boala atat de crunta (care nu ocoleste pe nimeni) si sa nu stii incotro s-o apuci, fara bani si sprijin de nici un fel, de nicaieri… Din pacate, sunt sigur ca, in cativa ani, majoritatea vor deveni niste bestii cinice, la fel ca medicii pe care ii intalnim cu totii in spitalele din toata tara…

  13. si eu am avut Hodgkin…
    la inceput au crezut, ca la Antonia, ca am mononucleoza infectioasa…
    mai tarziu, abia cand ganglionii umflati din jurul gatului nu au cedat, mai mult au aparut si altii, am ajuns la Iasi la spital(sunt din Botosani)…
    acolo, dupa ce timp de aproape o luna, mi-au facut toate analizele posibile si imposibile si biopsie, a venit diagnosticul…a urmat tratamentul, aproape un an…acum este bine…si sunt sanatoasa…
    multa sanatate si tie, Antonia si sa fii puternica si increzatoare

  14. Offf cum e viata asta….am dat sms-ul…e pt prima oara cand dau atentie si fac un astfel de gest,infim pe langa suma necesara,dar daca eu pot,pot si restu.Vine Craciunul,deschideti-va sufletele,n-a fost nici vina nici alegerea ei.
    Antonia,sa dea Dzeu sa invingi! X

  15. am sunat pe romtelecom, dar intai am plans strasnic, pentru ca azi Iulia mea implineste 17 ani, si acum 2 luni am crezut ca mor, pentru ca a avut o forma foarte urata de mononucleoza si tratata de alte boli cu antibiotice care i-au afectat si mai rau si a facut si o alergie foarte urata pe corp, si da parinti sa aveti grija ca am fost la un seminar unde am inteles ca aceasta boala nenorocita mononucleoza, in timp poate deveni foarte grava, pana la cancer sa le de-a dzeu sanatatate si putere parintilor, si spun inca o data impreuna putem reusi totul e sa vrem.

  16. Vreau sa multumesc in primul rand Oanei Stancu pentru ca s-a implicat foarte mult in rezolvarea acestui caz, cat si celorlalti din Trust. Ati dat dovada de omenie si profesionalism! Miki ( prietenul Antoniei!

  17. Sunat ieri pe romtelecom, din farmacia noastră.
    Contactat patronul şi rugat să dea şi el ceva.
    Să sperăm că fata se face bine ireversibil!
    Din tot sufletul sperăm!

  18. Sper sa invinga…
    Inalta ordine de ideii, m-am saturat de oameni care sunt nevoiti sa mearga sa se trateze in strainatate pentru ca la noi e sistemul sanitar de timp medieval. Zeci si sute de mii de euro numai ca sa aiba acces la conditii de diagnostic si tratament decente. Pana acum am avut 3 solicitari de copii cu tumori sa vina in Germania pt ca in Romanaia sunt numai 2-3 spitale in toata tara care trateaza tumori mai complicate la copii si acolo nu au RMN sau saloane cu izolatie pt chimioterapie sau pe cineva care se pricepe sa si opereze. Pacat!

  19. Stati listinti ca si in afara iti gresesc diagnosticul de 10 ori pana se gaseste unul mai destept. Asta daca nu ai o baza de date cu cei mai buni specialisti sau esti un mare smecher caz in care ti se acorda tratament preferential. Io le ziceam romanisme dar m-am cam lecuit.
    E adevarat, macar conditiile si respectul sunt sus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.