Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

Ziarul prezidenţial Adevărul trece, pe lângă criza de lichidităţi (specifică presei scrise, dar şi, mai ales, tuturor afacerilor miliadarului Patriciu), printr-un grav scandal de cenzură. Interesant e că, în acest caz, mecanismul cenzurii e total opus celui consacrat. Textul despre cedările business-urilor lui Boureanu către terţi a apărut pe print, dar a fost interzis pe site. Ceea ce denotă, pe de o parte, că stăpânirea plantaţiei s-a prins ce subiect neplăcut are-n ziar mult prea târziu ca să mai mai poată opri bulgărele care se rostogoleşte, respectiv, pe de altă parte, că, în contextul prăbuşirii ameţitoare a presei scrise, Internetul a devenit mai important în economia jocului politic. Şi, nu în ultimul rând, că faimosul onomatopeic Gregoar, pre numele lui mirenesc Cartianu, nu-i singurul imbecil plătit degeaba acolo.

Scandalul în sine e o prostie. În primul rând, subiectul mai apăruse în presă, nu ştiu dacă neapărat aşa cum a fost prezentat acum. Deci pasarea afacerilor înglodate-n datorii ale lui Boureanu, care nu mai e demult o miză politică majoră, către terţi străini dubioşi era deja notorie. Blocându-l administrativ, nu faci, graţie aceluiaşi Internet, decât să-l popularizezi. Fiindcă lumea scrie şi diseminează rapid astfel de circuri. În al doilea rând, aici se aplică expresia pe care am auzit-o de la un coleg mult mai experimentat decât mine când eram doar un puşti entuzist care abia lua contact cu presa politică: “dacă nu dăm noi, nu înseamnă că nu se află”.

Dacă se întâmpla mizeria asta ciobănească la Jurnalul Naţional, unde Alex Nedea, autorul articolului, a lucrat ani buni înainte să plece la Adevărul, lua foc toată presa că-i opresiune politică şi cenzură în trustul mogulului cel rău. Dacă-i la vizionarul Costache Patriciu, organizaţiile şi analiştii media, plus societatea (poreclită) civilă tac în cor ca rahaţii-n tufe, se umflă pentru impresie două-trei valuri de atmosferă pe Net (în afară de Obae, nici un relevant n-a considerat normal să se aplece asupra subiectului) şi se trece peste, vorba clasicului Sorin Vîntu…

UPDATE: L-au ridicat, acum vreun sfert de ceas, pe site. Nici de-o cenzură cum trebuie nu-s în stare

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Dacă nu daţi, nu înseamnă că nu se află

  1. @andreea: una dintre numeroasele “calitati”
    ale romanilor e aceea de a se fali;
    in ignoranta mea, nu pot presupune decit ca
    s-a scapat singura cu confidentele vreunei
    colege mai darnice…

    Desi urasc cliseele, nu pot decit sa-l regret
    pe nea Nicu cu “neamestecul in treburili interne”
    (apropo de nefacuta lui Mărcuş Gitenstein).

  2. @violet,”marea afacere” promovata su surle si trambite acum ceva vreme a lui Patriciu,care se intinsese precum ciuma-bubonica si sufocase micul comert de subzistenta al multora ,si-a dat obstescul sfarsit (cel putin la mine in urbe-Pitesti). de vreo 2 saptamani sunt inchise toate chisocurile si primele semne ale “decesului” le-am observat prin vara,cand au incetat sa se mai aprovizioneze cu Kent lung si tot scadeau pretul la carti(numai pentru asta imi pare rau)..:D. iar despre Boureanu…urmele “trecerii” lui prin Arges ,ca deputat PNL ,iar apoi PDL(sef organizatie judeteana) s-au sters demult;a ramas doar asa,un iz de parfum pe unde obisnuia sa se afiseze cu consoarta-i longilina.Si din auzite (ca targu’-i mic si se afla),atunci cand l-au schimbat de la sefia PDL-Arges,si-ar fi luat niste scaune in mufa de la participanti(dar nu bag mana in foc);oricum,am scapat de dracu si am dat de tac-su!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.