Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Un analfabet, doi analfabeţi…

Un analfabet, doi analfabeţi…

Acum ceva vreme a apărut pe Voxpublica un băiat nervos cu idei interesant-fascistoide. Ba le-ar lua gâţii unora care – bănuieşte el – i-au dăunat politic la viitorul luminos, ba-şi somează colegii de blog colectiv şi cititorii să împreuneze solemn mâinile şi să se prindă într-o incantaţie colectivă de Tatăl Nostru pentru sinistraţii din Haiti, ba se supără că trustul care-i găzduieşte părerile bagă reclamă unde nu-i place lui, cu mesaje care-i displac. Din partea mea, dat fiind că Netul suportă mai multe decât hârtia, poate să cheme şi şamanii să-l sprijine în lupta contra forţelor răului, dar nu cred că-i el cel mai indicat să-l alfabetizeze pe Vanghelie.

UPDATE: A corectat pe şestache. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute, da’ îl bântuie o silă groaznică de limba română. A omis să şteargă şi comentariile pe partea gramaticala

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Un analfabet, doi analfabeţi…

  1. @ fla!
    gudpoint!!
    Pastapievici a-nceput scandalul!
    @Vaiolet
    D-ai nu ma “esprim” io in alte limbi ca d-abia ridic gramatica noastra de grea ce’i!
    Super!!!
    ‘m creste inima de bucurie ca inca nu m-o zvarlit p-afara dom’ Ciutacu!
    Da’ nici zile multe nu mai am. Am asa o presimtire movulie!

  2. Deci…daca are o obsesie cu “i”-urile inseamna ca e analfabet? Sau doar pt.-ca nu-ti place cum gandeste? Sunt sigur ca exista o explicatie pentru asta, de exemplu “membrii PSD” si poate si alte fragmente din text e introdus cu Ctrl+V. 🙂
    Ma amuza totusi cum sar astia de mai sus (ma refer la pagina) pe saracu’ om, mai ales @ Fluieratorul cand el ‘a mancat’ un “i” de undeva. Si ca sa-mi apar comentariul simt sa precizez ca nu ai mereu timpul sa-ti corectezi greselile si pe vreun forum, dar in general trebuie sa scrii corect oriunde ai scrie. Totusi un articol publicat ar trebui sa fie impecabil. Citind ziare zilnic , mai ales online…vorba aia: “poate sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj”.
    PS: Nu inteleg care e exact statutul sau influenta ta prin ANTENE (probabil nu importanta :D), dar pe langa faptul ca sunt niste articole mizerabile, scrise la fel, crezi ca filmulete cu sex-oral prin nu-stiu-ce festivaluri, partial cenzurate sunt adecvate? Doar e un site de stiri. Ma refer la A3. Nu sunt o femeie cu 3 copii dar ma indoiesc ca e o “stire” utila chestia asta, precum altele. Ce treaba ai avea tu cu asta? Pai…sa nu manelizam tara incepand cu chestii din asta. Daca tie ti-e rusine sa sta in Romania pt motive de inteles , presa contribuie la fel de mult ca si cetateanul oarecare…sau orice altceva ce te deranjeaza. Nu incep cu emisiunile de la antene ca n-are rost.

  3. damele din inalta sotzietate europeana a evului mediu carau pe umeri maimutze ca sa para mai frumoase.ca sa para mai inteligent, varzariu-boy îl cocoţă pe Vanghelie.Vanghelie se dovedi cam greu.Vărzariu putea să încerce şi cu Ebba(numenecesar).

  4. Poate ii place mai mult spaniola, ca atunci poate are un viitor in capsunarit. Si o se va simti si bine acolo, daca tot majoritatea sunt pro-base. Eu as ruga dobitocii de genul asta sa-mi vorbeasca in alta limba. Oricare. Si sa se faca gazetar pentru cei care vorbesc in limba respectiva. Si pentru ca sigur nu stapaneste nici una suficient de bine, sa mearga nu in tarile mama, ci in tari gen Nigeria, Camerun, India, ca sa-l inteleaga lumea.

  5. Mda, bine ca sunt si eu bou si nu verific nici eu inainte sa apas post. “o”-ul ala l-am scris si apoi am reformulat restul gandului. 🙂 Si apoi si subiectii sunt ba la plural ba la singular… rusineee. Brb. Ma duc in Camerun.

  6. Buna ziua Victor,
    ce te-a apucat sa-i faci atata reclama ,multi nu stim nici cine este n-am auzit de el,lasa-l in durerea lui,stii cum vine asta:TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA,avem
    ,asta,e un nimeni ,si asa va ramane.
    Problema este alta,pdl-ul, se reformeaza ,dar vorba aceea,DICTATURA acestei ADUNATURI,ca nu il pot numi partid,terorizeaza o intreaga TARA,
    cu nimic nu se deosebeste inainte de ’89,mai rau poate.
    TARA merge dupa cum bate vantul,UNDE-I RAU,HOP SI EU ,UNDE-I BINE NU-I DE….NOI.

  7. Pai daca ii e sila sa se exprime in limba romana ar trebui sa se opreasca, sa nu cumva sa pateasca ceva la ficat.
    Ar putea scrie in engleza, franceza, latina, finlandeza, japoneza, chineza etc. Sunt mii de limbi si dialecte pe aceasta lume. Cat de prost trebuie sa fii ca sa o folosesti exact pe aceea care iti provoaca sila?!?

  8. VAI CE BINE CA MAI ZICE CINEVA DE ASTA , NU POT SA IL SUFAR, SI-A GRESIT RAU PROFESIA, MAI BINE IL FACEAU FOTOMODEL DECAT JURNALIST, PRIN IL FACEAU MA REFER LA PDLISTII CARE SUFARA ADCA NU SUNT PUPATI ….CA EL SINGUR E CLAR CA NU ERA IN STARE SA SE FACA.

  9. @Constantin Gheorghe
    Aveti dreptate, am fost colega cu ilustrul publicitar si e chiar asa cum se vede din scrierea dumnealui, stupid, arogant si convins ca publicitatea a inceput de la el (ultimul defect de altfel destul de intalnit in lumea advertisingului).

  10. oare la singular nu se scrie”membru” si la plural “membri” ?…sau are”membrul mic” si o mai pus un “i” sa para mai lung?

  11. Nu trebuie să fii academician să-ţi dai seama de: un membru / doi membri / membrii aceia . N-are “i” în radical, primeşete unu’ pentru plural şi încă unul când articulăm pluralul. Temă: să se scrie forma de plural articulat pentru “copil”.

  12. Am fost coleg cu acest “băeat” care detine un socru plin de bani, si crede ca asta e meritul lui.
    Mugurel este pur si simplu un bou cu pene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.