Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Un analfabet, doi analfabeţi…

Un analfabet, doi analfabeţi…

Acum ceva vreme a apărut pe Voxpublica un băiat nervos cu idei interesant-fascistoide. Ba le-ar lua gâţii unora care – bănuieşte el – i-au dăunat politic la viitorul luminos, ba-şi somează colegii de blog colectiv şi cititorii să împreuneze solemn mâinile şi să se prindă într-o incantaţie colectivă de Tatăl Nostru pentru sinistraţii din Haiti, ba se supără că trustul care-i găzduieşte părerile bagă reclamă unde nu-i place lui, cu mesaje care-i displac. Din partea mea, dat fiind că Netul suportă mai multe decât hârtia, poate să cheme şi şamanii să-l sprijine în lupta contra forţelor răului, dar nu cred că-i el cel mai indicat să-l alfabetizeze pe Vanghelie.

UPDATE: A corectat pe şestache. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute, da’ îl bântuie o silă groaznică de limba română. A omis să şteargă şi comentariile pe partea gramaticala

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Un analfabet, doi analfabeţi…

  1. Nu stiu ce-l… macina p-asta grija de PSD, cand guvernul si preshu’ care patroneaza acum dezastrul din tara asta amarata e din cu totul alta “formatiune politica” (in fine, pentru moment…). In plus, baiatul asta se pare ca are un nume predestinat: “Varzariu”; intelepciunea populara n-a dat cu oistea-n gard (de data asta) cand i-a cadorisit stramosii c-o porecla atat de elocventa, mai ales ca i se potriveste si dpdv fizic.

    Ce e Voxpublica asta? Nu acolo scrie si tipesa aia blonda care “a fost ofiter SRI”, si se vaita ca ei ii place “sa cunoasca multi oameni, de diverse etnii” (citat aproximativ, din memorie) si statutul de “ofiter de informatii” o impedimenta la socializarea libera?

  2. Ăsta suferă de aceeaşi boală ca “intelectualul” Cotoi. Şi apare ca subiect de discuţie taman substantivul pe care l-am amintit eu în comentariul de la acea postare. Şi nici nu-s rudă cu Manolea… 🙁

    Păi bine măi, deşteptule, dacă nu e articulat cu articolul hotărât, de ce dracului să aibă doi “i”?

    Au ajuns să scrie-aşa cum, de asemenea postam acum câteva zile-toţi mediocrii( aici sunt necesari doi “i”, deşteptule!) şi să-i zăpăcească de cap şi pe alţi fraieri care fac prostia de a-i crede pe primii deştepţi, deci demni de urmat.

  3. Apropo de “i”-uri , am auzit de curand , o teorie pe care o folosesc “mult-prea-alfabetizatii” ce cauta sa-i initieze pe altii ca si ei , cum ca atunci cand nu sunt siguri de utilizarea Sfantului I. , il adauga cand li se pare lor ca ar “suna” mai bine. Lui i-a reusit o data(“reformatorii”).Mai avem afoni in Romania? Mai sunt multi care se considera apti a fi presedinti , ministri etc.?

  4. AM O SCARBA IMENSA PENTRU ACEASTA TARA !!!!!!!!!!!
    ESTE DOAR O ” TRAMBULINA ” PENTRU IMBECILI SI CURVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    UNDE OR FI ADEVARATELE VALORI ALE ACESTEI TARI , PENTRU CA NU CRED CA AU RAMAS DOAR SCURSURILE !!!

  5. Asta e un ex. ca marea majoritatea a celor care ii critica pe-alde Vanghelie, Becali sub pretextul ca sunt mari “intelectuali” sunt de fapt invidiosi si atat. Si apoi, cred ca mai intai ar trebui sa ne dea exemplu de realizari remarcabile ale celorlalti ‘telectuali comparativ cu ale analfabetilor. Ca altfel vorbim doar de snobism.

  6. Iti dai seama in ce “monstru” il transforma baiatu’ asta pe Marean,in caz ca-l baga consilier “pe partea lingvistica”, daca el insusi a dat-o parte-n parte cu Abecedaru’ si l-a umplut ala de sange… 😉

  7. In plin secolul XXI mai putem vorbi de “analfabeti”?. Bineinteles, ca da; doar vorbim de ne nestiutori, de ignoranti care nu pot, sau nu vor sa tina pasul cu schimbarea de mentalitate, schimbarea de tactica in politica, etc. ceea ce este inerent lumii in care traiesc, ceva care este primita cu bratele deschise de romanii care au fost oprimati de regimul comunist.
    Vantul schimbarii sufla cu putere asupra fiecaruia ca-s “analfabeti” 100%, sau “semi-analfabeti”, si daca vor sa ramana in cursa, vor sa fie competitivi trebuie sa se inscrie pe traiectoria luptei. Lupta care de fapt trebuie sa porneasca de la inlaturarea scheletelor din dulap, sau “fantomelor din trecut”. Dar nu asa cum propune Mugur Varzaru, pentru ca in viziunea D-lui Ciutacu :”nu cred ca este cel mai indicat sa-l alfabetizeze pe Vanghelie”.

  8. Bine Victore! Fa-l si pe asta om. Cine-l cunoaste; cine a auzit si de asta?
    PS
    Vrei sa-l faci parlamentar?

  9. Apropo, de scoala: D-na Macovei a spus azi ca, toata clasa politica trebuie reformata cu oameni de valoare ca…dumneaei! Cum nu m-a pasionat persoana Macovei, pana acum, m-am dus pe “Goagal” sa-i vad competentele, mastere, doctorate, carti publicate si…am avut o maaaree surpriza !

  10. Lasă-l, că are un MBA! Economia n-a făcut casă buna cu gramatica! Mai mult îi încurcă pe economişti! Şi apoi, se mai ocupă de reclamă. Unde dracu ai văzut tu reclame corecte gramatical? Ia uite ce zice despre ipochimen firma la care lucrează: “Since 2000 he turned to the advertising industry. His marketing education and multinational company exposure endorsed him as one of the most respected strategic planners on the Romanian market. He worked for leading Romanian and international advertising agencies including Tempo Advertising, Grey Worldwide and Saatchi & Saatchi. During the past 5 years he was the author or co-author of integrated brand communication strategies for major international and local brands in Romania.” Asta e! Ştii cum e: una vorbim, alta înţelegem! Oare de ce?

  11. Ahhh, genial! Ce-mi plac astia! Ce-mi place ca e plina tara de oameni ca el. Intr-adevar traim intr-o adevarata comedia. Tragica ce e drept….

  12. offtopic: Felicitari pentru emisiunea de aseara, a trecut ceva vreme de cand nu am mai ras asa de bine, pacat ca nu s-a prins Gigi cand i-ai expus problema pe partea economica:))

  13. Domnule Ciutacu, de ce nu il intreaba nimeni pe dl. Diaconescu care este pozitia sa fata de grupul de la Cluj? Sau, mai concret, de ce, de fiecare data cand ”aterizeaza” la Cluj, prima (si de multe ori singura!) oprire este la bunul sau prieten, I Rus??? Asta in conditiile in care, de ani de zile, raspunde de acest judet pe linie de partid?! Probabil de aceea a fost vazut atat de des la Cluj in campania de la prezidentiale – adica deloc! Sau organizatia de la Cluj inseamna exclusiv I Rus pentru dl. Diaconescu?! Cred ca nu e deloc de neglijat acest aspect… Cine are urechi de auzit…

  14. Aere de intelectual, si nici gramatica de clasa a 2-a nu stie!!! Intelectual de Basescu, cu studii de ospatar si mecanic auto….viitorul suna[…] oare?

  15. am vazut aseara emisiunea lui Gadea, la care erai si tu invitat
    vreau sa cred ca nu “economia” a fost subiectul emisiunii, prea a fost comedie (neagra)…
    cred ca, invitandu-l pe JIJI la o discutie pe teme economice echivaleaza cu o discutie, avand ca invitati “aurolaci”, pe teme de reabilitare a sistemului de canalizare a Bucurestiului.
    si-o fi dat seama ca radeati de el, nu cu el?
    nu vreau sa disec subiectul “JIJI”, dar, scuza-ma, e strigator la cer, un asemenea personaj sa ne reprezinte in Parlamentul European.
    Sunt sigur ca i-ai observat “miscarile politice” in vremuri de restriste, cum a aparut si el in corul “Madrigal” de la sediul PSD, imediat dupa exit-poll, si cum le canta-n struna acum PDL-istilor.
    Ce este mai grav de atat…astia de-s la putere acum sunt toti asemeni lui, difera doar interfata…poate nici aia..
    p.s. daca Basescu tot “reneaga” TVR-ul,m-ai bine l-ar desfiinta si ar declara OTV-ul-televiziunea poporului, sa stim si noi la cine cotizam…

  16. @arhstef: Gigi era invitat in calitate de bogat care s-a declarat de acord sa fie impozitat. in privinta caracterului si a curajului politic, nu mi-am facut vreo iluzie ca sa am deziluzii

  17. N-am precizat ca totusi sunt de acord cu o parte din ideile prezentate in articolul ala agramat(ca l-am citit pe tot daca tot a fost postat). Nu cred ca este o solutie venirea la conducerea PSD-ului a unor lideri din trecut pentru ca dauneaza foarte mult imaginii. Extrem de multi din cei care s-au incapatanat sa-l voteze pe Basescu au facut-o sustinand ca in spatele lui Geoana stau comunistii de Iliescu si Nastase (cunosc personal suficient de multi astfel de oameni). Diaconescu pare ok, ar putea fi o schimbare… Eu sunt totusi rezervata iar candidatura anuntata fix dupa a lui Mitrea imi suna mai degraba a miscare de imagine…

  18. update: adica asta recunoaste ca e analfabet dar vorbeste despre alfabetizarea lui Vanghelie? Tare!! Are si probleme cu logica nu numai probleme cu gramatica!

    N-am putea sa trecem la urmatorul subiect interesant de pe ziua de azi? (ca acesta tocmai a devenit ridicol) De ex. propunerea lui S. Voinescu de a redenumi PDL-ul in Partidul Popular! 🙂 Asa or sa aiba sens desele aparitii la televiziunea poporului…

  19. Am citit de doua ori editorialul lui Varzariu de astazi, asta ca sa n-avem vorbe (grele) ca-l comentez fara sa-l.. aprofundez. Ca o prima opinie generala, tipul nu-mi place. Nu ca l-as admira eu pe Nastase in exces, ci pentru ca, de la Ceusescu incoace, am invatat ca genul acesta de radicalism isterico-ofticos, dauneaza. Si sanatatii manifestantului, dar si noua, celor din multimea cititoare. Ce mi se pare aiuritor in efervescenta ideologica a colegului nostru de breasla “e” urmatoarele:
    1. nu pare sa inteleaga (inca din primele fraze) ca Geoana nu as fost decat o speranta de reformare a PSD-ului, ce facut praf odata cu nenoricirile provocate ii propria-i campanie. (De parca se lupta cu sine, fratioare, nu cu Basescu, dar… nu mai conteaza). S-a mizat atunci pe un lider cult, elevat, dar s-a dovedit ca in spatele aparentelor era doar un baiat inocent, o nevasta ambitioasa si o soacra autoritara. Mai multe, nu mai comentam…

    2. Varzariu da o “lista” cu propuneri de expulzare rapida si nemiloasa ( Nastase,Iliescu, Mazare, Hrebenciuc, Vanghelie), dand dovada ca e de-a dreptul tont (sa ma scuze de opinie) daca pune pe aceeasi lista pe Nastase si pe Vanghelie. Tinere, oricum ai da-o si oricum ai suci-o, intre cei doi baieti, mai mult decat numele partidului, afla ca nu-i uneste nimic. Dar nimic! (Unde o fi fost Varzariu cand “analfabetul” punea umarul miseleste la mazilirea publica a lui Nastase?!). In fine… Nu mai spun de alaturarea cu Mazare. Or fi ei din acelasi balci, dar, vorba domnului Mircea Dinescu, “fiecare e pacatos in felul lui”. Asa ca sanu amestecam niste chestiuni, doar ca ne-am trezit dimineata cu fata la cearceaf, mai hotarati ca nicio data sa facem ordine in PSD. Ei,poftim!(Mai ales, fara sa ne fi poftit nimeni).

    3. “Și uite așa, în curînd, nu o să mai vorbim despre extreme, stînga și dreapta ci despre partidul prostiei și cel al mitocăniei”! Daca n-are nevasta, sa stiti ca nervii lui incep sa se explice.
    PS – Nu-l invinovatesc prea rau pentru greselile gramaticale, daca abia a iesit din scoala romaneasca, unde profesorii sunt/par mai prosti ca elevii.

  20. Tu cu Badea v-ati facut o meserie din a-i face pe altii celebri, atata reclama le faceti la ciumpalacii astia incat ar trebui sa va faca plecaciuni. De mirat nu ma mai mira nimic in tara mama….orice e posibil, mai nou e tare sa ai MBA si sa ai calitati de analfabet. Genial!

  21. Ce ti-e si cu numele astea predestinate, bine zice Badea,”Cum sa te cheme Varzariu”?

  22. Daca-i este sila sa se exprime in limba romana, are urmatoarele optiuni:
    –sa se exprime in congoleza, des congolezii n-au nici o vina;
    –sa nu se mai exprime, si o sa fie o umbra mai putin pe pamint.
    Da’ cine-i Geniusu’ asta, ca n-am mai auzit de el…

  23. @violet
    “Pentru un aşa-zis intelectual, chiar e de toată jena . Presupun că Voinescu are probleme şi cu pluralul anumitor substantive, gen “membri”. “Copy paste pe fragmentul care l-ai scris.La timpul lui ti-am spus ca e gresit.Nu m-ai inteles.Revin cu explicatii.In fraza”Presupun că Voinescu are probleme şi cu pluralul anumitor substantive, gen “membri”.”,cand incepi cu “pluralul anumitor substantive” continui cu diferite substantive la singular,NU cu un singur substantiv,si acela la plural.Aici e greseala si pentru acest lucru te-am rugat sa recitesti ceea ce ai scris.Exista vreo diferenta dintre cei ce scriu agramat si cei care nu stiu sa formeze o fraza in logica ei????
    Dupa parerea mea,nu exista.

  24. Astept cu interes articolele viitoare ale respectivului si sper ca nu se va abate de la acest trend de gramatica “updatata”. Ar fi bine ca cei care vor sa il alfabetizeze pe blogger sa nu mai aiba asemenea initiative, pentru ca, oricum nu are cine sa le aprecieze. Si vrem ca marturia inteligentei sale vii sa ramana pentru posteritate.

  25. Domnilor, fiecare homme are si el un membru. De-aia prima oara inveti singularul: un membru. Ca sa treci la plural trebuie sa-ti mai creasca un membru, sau sa intri in vreun partid d-asta plin de fripturisti, asa cum facu “onorabilul” domn Cotoi. Abia in momentul asta poti sa spui “doi membri”, asa cum e corect gramatical. Aaaa, daca iti mai creste un membru si in plus te faci si membru de partid, atunci, daaa, ai tot dreptul sa scrii doi membrii! Hahahaha!!! Hai ca ma dixtrez! Hahahaha!!!

    PS Interesant e ca Ciutacu este injinior ca mine, dar din ericire a invatat si gramatica. Spre deosebire de unii absolventi de litere, precum Varzaru asta, care asa cum ii zice si numele e cam varza! Hahahaha!!!

  26. Iata alt exemplu punctual,concret al temei trecute -mastile din spatiul public-un personaj caruia-i cade masca de pretins jurnalist la orice exercitiu de dictare mai temeinic.

  27. Asa de mult ne-am obisnuit cu mistocareala D-lui Ciutacu, ca am inceput sa-i intelegem mesajul si daca scrie doar cate un cuvant precedat si urmat de cate un semn de punctuatie.Ma mir ca titlul acestui articolas nu a fost introdus de puncte de suspensie: … Una analfabet, doi analfabeti…, pentru ca oricum titlul marcheaza un ritm lent in scris, ca nu se pune problema ritmului lent in gandire.Si acest ‘ritm lent’ nu se datoreaza in nici un caz lipsei de inspiratie, sau prezentei emotiei, ci mistoului la care-si supune “tinta” ironiei. Si nu se multumeste sa traga “alarma” prin acest ritm lent, dar mai foloseste intre cuvinte si o virgula care sa marcheze o intrerupere semnificativa in mesaj, considerata de D-l Ciutacu absolut necesara, pentru a mari efectul mesajului. Bravo!

  28. @ gingishan:

    În primul rând, mulţumesc pentru atenţia acordată.
    În al doilea, cred că ar trebui să reciteşti TU ce am scris eu. Dacă tot insişti.

    Dar de ce, dintre toate comentariile negative la adresa lui Voinescu, ai acordat atâta atenţie rândurilor mele?

  29. nu il doare nici in i , nici in ii … “ziaristul” luat in colimator nu moare de foame din cauza ca nu stie sa scrie , el scrie ca sa poata demonstra ca are serviciu si sa ii “mearga cartea de munca” … bani are , profesionalism ce-i trebuie ??!!

  30. @ gingishan:

    Uite cum n-am eu ce face! M-am referit la genul de plural; există forme de plural ca ” membri” cu un singur “i” sau “portocalii”, cu doi “i”. Primul va deveni “membrii” ATUNCI CÂND VA PRIMI ARTICOLUL HOTĂRÂT, cel de-al doilea, ” portocaliii”.

    Nu ştiu ce-au frazele mele, dar văd că prezintă mult interes pentru tine: ” “Copy paste pe fragmentul CARE l-ai scris.” Sigur că necunoaşterea cazului acuzativ e doar un fleac, după tine.

  31. Toti cei care urasc PSD-ul fac aceeasi
    recomandare partidului.
    Sa nu cumva sa-l aleaga pe Nastase in
    functia de Presedinte al partidului.
    Ce interesant.
    Ma intreb, de ce oare fac asta …

  32. @Vaiolet!!!!!
    Da’ ce esti nervoasa bre???!! Omul a fost atent, a taxat, gata! Gramatica o inveti in gimnazial…intra in sange si p-orma, deh, mai uita omul cum e cu articolele si pluralele – scrii din reflex bine! Iote (alta treaba), io gresii cota de pensie asa nervoasa eram in seara aia. Am zis: “Sar’na ca m-ai adunat de prin ratacire ba chiar am fost si hepi ca ai avut dreptate. E interesant cum se razboieste lumea aici pentru un “i” dar am impresia ca nimeni n-are habar cam ce e in ziarele de provincie. Mie mi-a “sarit” la jugulara un putzulica din asta de jurnal de mun’cipiu pentru ca ii facusem o observatie pertinenta, zic eu, in legatura cu ortografia si modul dumisale de exprimare.
    Nu-i bai pentru o simpla atentionare prieteneasca:)
    Si, vorba ta, daca din toate comentariile alea care-l “bubuiau” pe ‘telectualul Voinescu, gingishan l-a ales pe-al tau, o fi avand v’un enteres:P

  33. dupa cum il cheama (maica-sa acasa) si anume Varzariu iti poti da seama ce are-n freza. A terminat si el liceu’ la ff, ce te-astepti sa zica. Atata poate. El e insa un mic , mic, foarte mic si neinsemnat exemplu- fata de alti “Limbisti” cu pretentii de intelectuali rasati (Ratati poate). Asa ca mai bine il ignori decat sa-l bagi in seama. Mie mi-e dor de fata lu’ nea Traian, succesoasa. Ce mai face ea? Acu’ de cand e ieuroparlamentarA , nu ne mai baga-n seama. S-a ajuns si asta, pitzipoanca.

  34. @ nume necesar:

    Dacă ai fi citit ce am scris eu, ai fi văzut că , de fapt, EL A CREZUT că ” m-a taxat”. Eu eram cea care explica despre câţi ” i” folosim şi unde, iar el voia să vadă, musai, o enumerare de substantive. Eu vorbeam de formele de plural. Plus că nu cunoaşte acuzativul. Nu eram neapărat nervoasă, dar acum chiar că m-am plictisit de acest subiect!

  35. din exprimarea lui rezulta ca e o scursoare patapieviciana.numa’ aia mai latra cum ca romana ar trebui folosita exclusiv pt. injuraturi…

  36. I-e silă că trebuie să se exprime în limba română, dar VREA SĂ SCOATĂ BANI DIN SCRIS! Fooaarte interesant!
    Oare dacă s-ar exprima în limba engleză i-ar mai fi aceeaşi cantitate de silă? Ar fi în stare s-o facă? Dacă ar fi, şi-ar putea încerca norocul în Anglia, de exemplu. De ce să mai piardă vremea pe aici, să mai aibă astfel de probleme?…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.