Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ferea, se prăvăleşte reforma peste noi!

Ferea, se prăvăleşte reforma peste noi!

Reforma pesediştilor include o sfârtecare între disperarea lui Geoană de a nu-şi pierde poziţia şi privilegiile, dorinţa acerbă a lui Diaconescu de a erupe odată la vârful politicii şi incapacitatea lui Năstase de a înţelege că social-democraţia românească nu a început şi nici nu se va termina cu el. Peste aceste curente veghează înţelepciunea activistului experimentat Iliescu şi talentul de a trece de partea poporului câştigător a eruditului Vanghelie şi a misticoidului Hrebenciuc.

Reforma pedeliştilor implică schimbarea rapidă a numelui (că nu poţi merge decât în costum popular la Televiziunea Poporului) şi a siglei partidului (că le put trandafirii intelectualilor agramaţi), ordinul de la centru să scrie toată lumea pe bloguri, ceva funcţii pentru pupincuriştii lui Zeus, puterea la Udrea, slugăreala la Boc, iar banii la Videanu, Blaga şi Berceanu. La doctrină n-au nevoie să umble, că neofascismul le-a câştigat ultimele ture de alegeri şi nu se înlocuieşte roata-n timpul mersului.

Reforma liberalilor se amână după ciorba de potroace, că-s contestatarii la schi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Ferea, se prăvăleşte reforma peste noi!

  1. Semi off-topic Îmi place cum sună Partidul PoPULAr, îi defineşte perfect ..Referitor la florile din sigle propun aşa: Ghiocel la PDL- oricum 90% adoptă în partid poziţia în faţa tiranului; Crin la PNL, Zambilă la PSD de la Zambaccian

  2. nu pricep de unde pana unde ii dai inainte cu fascism, fascistoid sau neofascism. sa fie oare frica de dreapta a stangistilor sau se trage de la invataturile lui nea nelu?

  3. @bogdan: daca ai face efortul sa citesti macar un rand in plus fata de cat scrii, te-ai prinde si n-ai mai perora. da-i pacat sa strici ochii, nu-i asa?

  4. Macovei si Preda in curand vor vorbi singuri…nu ca nu mi-ar placea!!cred ca i-a atacat flacara violet…..

  5. Inca un lucru pe care nu-l pricep (printre multe altele, desigur): de ce aveti, Stimate Imperator al Imperiului Ciutacesc, obsesia asta cu fascistii, neofascistii, etc?! Cumva comunistii (bolsevicii, Lenin si urmasii, etc) au fost niste simpatici care “au vrut sa faca bine da’ le-a iesit rau”? Nu vad nici o legatura intre fascisti, nazisti, si ce-or mai fi, si gastile astea mafiote din Romania sau mesajele lor propagandistice tampite: nici ca filiatie (toti sunt fosti potentati comunisti sau d-aia care n-au apucat sa devina potentati ca erau inca ocupati sa-si umple scutecele, gen EBA, Fundulet/Poponet/Curulet sau cum i-o mai zice, dar care ar fi avut un viitor glorios in aveasta directie) nici ca atitudine care mi se pare neobolsevica (daca o exista asa ceva): “Am gresit? N-am gresit!”, “mogulii”, etc.

    Sincer, politica si doctrinele nu sunt principalul meu domeniu de interes (ca sa nu scriu ca ma doare-n iubitul monden al Mariei Dinulescu de ele) intrucat sunt doar o acoperire pentru diversele forme ale luptei pentru putere (control/acces la resurse) in cadrul suprapopulatei societati umane. Dar nu uit batrana intelepciune populara care spune ca “ce naste din pisica mananca soareci” iar astia toti nu se trag (din nici un punct de vedere) nici din fascistii italieni/spanioli, nici din nazistii germani, si nici n-au vreo legatura cu temutii legionari cu care tin minte ca ne amenintau FSNistii pe vremea demonstratiilor din Piata Universitatii, ci direct din ceausistii aceia infocati si prea-plecati.

    Sper ca voi fi iertat pentru terciul politic din umila mea tartacuta, dar nu pricep si pace!

  6. Nu mi-am permis sa fac eu comentariul, dar va multumesc ca l-ati mai oprit putin pe I.I. Nu de putine ori am avut senzatia ca-s la ora de romana si mi se explica `ce vroia sa spuna autorul`.

  7. n-am perorat, am intrebat. se repeta cuvantul acesta in postarile tale si sunt curios de ce e PDL partid fascist/neofascist. ai preferat sa ma iei la misto. ochii mi-am stricat mai demult, citind tot felul de chestii, inclusiv ceva politica si filosofie, d-aia vroiam sa stiu ce argumente ai.
    asa pot sa zic si eu ca psd e partid comunist sau pnl neo-stangist

  8. Deocamdata peneleii nu prea au de ce sa se supere, au obtinut un procent bun si, cel putin pe termen mediu, nu au nicio sansa in a se trezi la putere majoritari.

    Pesedeii sper sa se reformeze atat de tare incat sa dispara, cu doctrina cu tot. Din punctul meu de vedere reprezinta cel mai mare rau pe care l-a avut tara asta de dupa 89, iar portocalii ii urmeaza indeaproape.

  9. Aceeasi Marie cu o alta palarie. Si cu ce ar trebui sa ne incalzeasca asta? Tare prosti ne mai cred.

  10. despre reforma cu sau fara princpii dar sigur fara fond, si o biata caricatura

    Deci, daca ii zici asa ceva unui oare care desenator dintre pesedei, care mai are si pasiuni epoletice (cel putin asa sugera Mircea Badea, ciudat ca l a lasat Tiriac sa i conduca afacerea pe la Cluj daca ipochimenu are astfel de pasiuni, probabil ca este si un bun vanator, dar nu are saracu strategie procentuala decat mica mica mica) si care se crede lider a la Cluj, cu influiente din umbra spre Dambovita, pesemnte ca l a cam batut soarele in cap, de aia s a iscat in mintea lui de lucrator in vanzari, ideea ca este din umbra, sigur te ar privi cu acei ochi cu care candva epoleticii regimului de jalnica pomenire ii priveau sa zicem pe disidentii aflati la “reeducare”.

    SAU, daca il iei pe Vanghelie cu asa ceva te vei izbi de acel “manca ti as” dupa care urmeza uimirea ochilor inaintea carora se vadeste o necunoscuta cand le apare perspectiva scrisului ci si cititului…

    Inainte vreme discutam cu un prieten despre desenatorul pesedeu de la Cluj si despre omul pe care il scoate inainte cu explicatii sociologico -politice, fiindca el nu este in stare decat sa “lucreze” din umbra (macar Hrebenciuc nu se ascunde, are nu tupeu, are cojones) imi zicea omul, ca astia au bani si de aia isi permit sa vine cu sfaturi irelevante de desenatori, care desi nu au strategie, se pare ca au umerologie de aia epoletica, avand asa gretutate pe umeri, atunci ei sunt umbristi.

    Ce nu pricep eu este cum de unu de asta suferind de umerologie epolitica este luat in seama si mai mult i se cere acordul sau vine si are pretentia ca lumea candidatilor sa discute cu el, in conditiile in care este un oarecare anonim prin cetate, iar clujenii nu au auzit de el decat fie din vanzari fie de cand i a dat Emil Boc o mama de infrangere procentuala de nu s a vazut, ca mai apoi probabil sa isi faca loc intre ei sindromu Stockholm, iar romanii au auzit de cand a fost si el pe la interne, din intamplare.

    Cat despre ilici, el chiar nu pricepe ca dauneaza destul de grav imaginii PSD dar deloc imaginii pesedeilor, carora le convine de minune ca el este fiindca doar asa isi mentin cosmetizarea spre reinventare.

    Mitrea si Diaconescu, doua nume aparent grele dar cu apartenente si disponibilitati coordonative, adica usor de sfatuit si eventual coordonat iar Adrian Nastase desi cu excelente calitati, are mari probleme de dosariade si nu doar, in vanitatea lui dospeste tentatia controlului absolut care aserveste.

    Oricum, Geoana va ramane cu mai multe etichete, “prostanac” si atacat energetic sau sub imperiul flacarii violet fiind ultimile, cineva imi zicea ca au aparut mai multe bancuri cu Geoana decat cu Bula.

    De aceea ridicarea discutiei despre reforma la printipuri este pentru ei o mare necunoscuta, atat de mare incat nici nu tremura de teama ca nu cumva membrii PSD sa isi consolideze puterea si astfel pesedeii sa isi vada zadarnicita cosmetizarea spre reinventare cu iz de conservare, fiindca inconstienta sau nesimtirea impreuna le este parghia de mentinere in ticalosie, care ii leaga nu doar ombilical ci si reciproc venal.

    In acest timp, marinelu si Boc&com stau linistiti, guverneaza si se distreaza pe seama jocului de coapse trecute de toate varstele vietii sau umerologic epolitizate sau afisate ostentativ pe centura politicii… adica nu au nici o tuse ca de junghiuri ce sa mai vorbim, doar liberalii le au cu asa ceva.

    Si stiti de ce? fiindca PSD la ora asta este NEreformabil…

  11. Daca nu le mai place trandafirul din sigla si vor s-o dea pe fructe , le-as recomanda o banana incadrata de doua portocale.

  12. V-am urmarit emisiunea de aseara si nu mai inteleg prezenta domnului Pieleanu. Dumneavoastra faceti cum considerati, dar eu imi voi argumenta afirmatia, sustinand ca domnia sa nu reuseste sa spuna decat banalitati sau neadevaruri. Eu il cunosc din facultate si mai mult de atat, la un moment dat, inainte de alegeri, m-a uimit neplacut cand a sustinut public si vehement ca domnul Crin Anonescu se va retrage din cursa si il va lasa in locul sau pe printul Duda, fapt infirmat evident de realitate. M-am intrebat atunci, din ce motiv un om care ar trebui sa tina la demnitatea sa, se coboara la astfel de nimicuri. Am observat ulterior faptul ca il displace pe Crin Antonescu, ridicandu-i statui cu o alta ocazie lui Tariceanu. Singura problema aici este faptul ca spiritul sau analitic, de profesionist este profund alterat si nu poate fi luat in seama. Sa nu mai spun ca mai tot timpul arunca niste banalitati lipsitte de continut . No ofense, please!

  13. Domnule Ciutacu, daca PSD nu se deschide la minte moare. Propuneri presedinti: Mitrea – moral este terminat(3 neveste, trei copii lasati la primele doua); Diaconescu – nevasta sefa la EXIMBANK, pe bani grei, pe timpul lui Musetescu şi cam slab pentru functia de presedinte; Geoana – o gramada de bube, dar principala belea este scaderea ingrijoratoare a PSD in sondaje de la numirea sa in functia de presedinte(% obtinut de Geoana la alegeri trebuia sa vina excusiv din partea electoratului psd-ist). Asa ca va fi fff greu ca acest partid sa se reformeze sau sa isi aleaga un presedinte autoritar, cu idei noi, deschis si cu puterea de a baga pumnul in gura lichelelor din partid. Referitor la PDL, putin imi pasa. Cum a aparut asa va da si coltul. Daca se intampla ceva cu marinelul, se duce ……. partidul. Referitor la PNL, acesta va ramane, in veci, o remorca a partidului aflat la putere.

  14. Prostanacu are impresia ca daca a pierdut alegerile ca un mare fraier si ca s-a bucurat la “castigarea” lor ca un si mai mare fraier are cuviinta de a-si conduce in continuare partidul… De fapt e o biata unealta in mana lui Marean…

    Cred ca Base isi freaca mainile de bucurie !!!

    Cat despre PDL, nimic nou pe frontul de vest 🙂 !

  15. @Roxana: daca noua ne place Crin si lui Pieleanu nu, nu-l mai chem?
    @bogdan: sa-ti raspund sa cauti macar in DEX definitia fascismului? bine, o fac. daca am deschis subiectul, dupa DEX, e buna si-o carte pe tema asta.

  16. Domnule Ciutacu dumneavoastra faceti cum doriti, eu vroiam doar sa va spun ca in ce ma priveste, nu il mai pot lua in serios pe domnul Pieleanu. Pe mine ma bucura la acest nivel faptul ca dumneavoastra sunteti credibil.

  17. foarte bun articolul domnule Ciutacu. Felicitarile mele si sa stiti ca va admir foarte mult. Articolele dumneavoastra sunt sincere si imi fac zilele mai fericite

  18. Domnule Ciutacu: din punctul meu de vedere eu zic ca nu exagerez deloc; normal, mereu vor fi pareri pro si contra. Eu va urmaresc in fiecare seara la sinteza zilei si va citesc in fiecare zi.

  19. Nimeni nu propune mere in pdl fara voia marinarului, e o alta diversiune, marunta si fara sare, care sa ne mai aduca aminte de portocalii. Doar ceilalti anunta congrese, voturi interne, lupte si dispute, pdl sa stea ca bomboana pe coliva?! In fond, marul e simbolul pacatului, or fi stiind ei ceva!

    Astept cu interes ruperea psd in doua, un partid psd si-o sucursala portocalie, desi mi-e groaza cat se va mai gargarisi pe tema asta pana pe 20 februarie!

  20. Eu si acum nu pot sa-mi explic cum a fost posibil de Geoana era castigator in sodaje si la numarare a iesit basescu presedinte la fel ca in 2004. Eu cand ma gandesc la 5 ani cu basescu parca ma gandesc la 5 ani de puscarie

  21. Find vorba de PSD mie imi pare ca lideri ca Dragnea si Nastse au potentialul de aduce voturi prin propria lor persoana, fiind evident faptul ca romanii voteaza mai mereu in functie de persoane. Diaconescu e baiat fin, placut, dar mereu evaziv, cu mesaj diluat, specific unui diplomat, prea subtil pentru romani. Mitrea e un fel de Blaga, mai prezentabil, dar la fel de lipsit de rafinament. Nastase are o inteligenta si o cultura peste toti astia, fapt ce il face interesant si ridica nivelul politic la standarde mai inalte prin propriul discurs si prin prezenta sa impunatoare, ce desigur implica si defecte. Dragnea este o aparitie nu la fel de spectaculoasa, dar promitatoare. Geoana este ratatul suprem, Vanghelie este sinistru iar Hrebenciuc este cel mai perfid si cel mai parsiv dintre toti. Corlatean poate fi si el de luat in calcul. Dan Sova e baiat citit, e un soi de Nastase in devenire, lipsindu-i aroganta mult hulita a primului, dar in celasi timp si ironia fabuloasa a acestuia.

  22. Apropo de membri ai PSD-ului care au carisma, Hrebenciuc n-are? 🙂 da, stiu… a facut parte din echipa care a pierdut dar eu pun pariu ca daca se organizeaza acum un sondaj o sa se constate ca a crescut enorm cu flacara violet(a). Cu toate ca el a lansat toata nebunia cu misticismul din ultimele zile, a reusit sa nu fie blamat la fel de mult ca ceilalti care au abordat subiectul, datorita carismei… Si apoi, la o tara asa de superstitioasa si cu capacitatea lui de a se face simpatic in medii eterogene cred ca ar avea sanse mari sa bata pe oricine. Bine, pt asta ar trebui sa se mai faca simpatic si membrilor propriului partid… (si sa si vrea sa iasa din starea asta, poate mai confortabila, de a conduce din umbra) Plus ca e un politician experimentat…

    Era o idee, legata mai mult de carisma si de o parere personala. Momentan nu prea vad sanse reale pentru Hrebe la conducerea PSD-ului (la aia din prima linie, ca doar ne-a anuntat ca va face parte din echipa castigatoare) Sau cine stie…?

  23. In urma “vanturilor” reformiste din ultimele zile, stau si gandesc cum ar fi in Germania, sa schimbe SPD sau CDU sigla, culoare, icon, nume, si nu doar capetele “incornorate” de la varf. Imposibil – avand in vedere ca traditie, valoare, filozofie politica si programul de partid sunt pilonii pe care a crescut, cazut, luptat sau castigat fiecare partid in parte. Dar cum in Romania partidele sunt “stuf in vantul” nemultumirii sau ignorantei unei mare mase alegatoare… ce ma mira, ce ma doare, ce astept? Cred, nimic – DIN PACATE!

  24. Acum chiar ca m-a dezamagit dl Geoana;mi se pare ca e cam incoerent in exprimare,parca n-ar mai fi iesit din transa din timpul campaniei.L-am vazut la dl Gadea si nu prea raspundea la obiect,era evaziv,parca putin stingherit ca trebuie sa joace acest rol.Nu mai stiu ce sa cred despre oferta de sefi din PSD.Parca tot dl Iliescu este mai politician decat toti,dar este expirat acum.Dl Nastase este schimbat putin si domnia sa,nu stiu ce tot bajbaie atat,parca este prea timid;eu cred ca dupa dl Iliescu este cel mai tare,desi mi se pare prea socialist in ultima vreme.Dl Diaconescu m-a dezamagit prin moliciunea parerilor,sau este nehotarat?Stiu sigur doar ca avem nevoie de o stanga puternica,dupa cum avem nevoie si de o dreapta ferma.Despre PDL nu prea as vrea sa vorbesc deoarece pt mine sunt toti niste impostori,ma refer la fruntasii lor.De ce sunt impostori? Se cunoaste foarte bine cum au trecut de la stanga la dreapta peste noapte,cum s-au facut si putin liberali tot peste noapte si acum se vor populari sa fie cu lumea puternica din Europa.Pe liberali astept sa-i vad implicati in continuare in a reforma clasa politica,caci vedeti ca au inceput si alte partide si poate ne vom alege cu politicieni mai normali,care sa nu faca afaceri ci doar politica.Asta as vrea de la clasa politica,sa nu faca afaceri,sa se profesionalizeze in politica si sa invete ca in politica slujesti,nu esti slujit.

  25. Bine v-am regasit sanatos!!
    Am o veste : cautati poza D-nei Doina Manolea si apoi cautati in gradena PDL de la dezbaterea cu geoana. O VEDETI PREZENTA . Va doresc succese(oare am scris corect) sau succesuri. Punky

  26. @VAN GHELIE
    “MA SIMT CA COLUMB IN DRUM SPRE LUMEA…”… Deci te simti CACOlumb!!?
    Tu ai scris cu manutele tale. Asta ca sa te recompensez pentru Gazeta de perete. 🙂 🙂 🙂

  27. cu marul va fi scandal si bani pierduti cu apple…ce e mai bine,e OCUL…un cioalanoi ce reflecta realitatea

  28. Nastase are farmecul si ironia unui tip foarte destept si care isi cunoaste bine calitatile. Acest fapt-i da o anumita detasare, ce-l face sa para arogant, cand el poate doar se simte bine cu propria persoana. Lecturile nenumarate si multele ore petrecute in biblioteca reusesc un fapt oarecum rar si anume sa transforme acest personaj intr-unul interesant si nu doar pretios-plictisitor. Intr-o clasa politica dominata de impostura, formata din diletanti, prostovani sisemidocti, prezenta unui intelectual veritabil nu poate fi tratata doar ca un fapt divers. Nastase are pe langa toate calitatile intelectuale si acea doza de carisma, fara de care poporul roman nu concepe sa isi aleaga conducatorul.

  29. Nastase ! E singurul care poate si are destule motive sa-l ,,popeasca ” pe Marinar . Vezi ,, de ma voi scula eu , pe multi am sa popesc ” . Bafta d-le Nastase !!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.