Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Săpunurile care nu se pot certa între ele

Săpunurile care nu se pot certa între ele

Primesc de azi noapte o sumedenie de reacţii de genul “bă, te strângeau chiloţii la Gâdea şi ţi-ai pus în cap toate starurile tv “(trecute, prezente şi viitoare). Nici pe departe! Ideea emisiunii, e drept, a plecat de la un text de-al meu, iar eu n-am intenţionat programatic să mă cert cu nimeni. Fie şi pentru motivul banal că, pentru a te certa cu cineva, trebuie să ai o relaţie (anterioară) cu respectiva persoană. În plus, reiterez, mă lasă rece şi mi-e perfect perpendicular cine, dacă şi unde (mai) prestează-n geamul colorat al sticlei. Pentru curioşii care s-au uitat la meci şi care doar au auzit de la alţii despre marea aroganţă de aseară, postez (cu sprijinul Monitoring Media, unde găsiţi şi înregistrarea) câteva pasaje ale poveştii.

Victor Ciutacu: Eu am scris azi un text. Iritat de jelania asta colectivă. Mă, sunt nişte oameni care au luat nişte decizii, ei, televiziunile etc. Unii s-au lăsat, pe alţii i-au lăsat alţii. Atâta jelanie! Nu mai e ca pe vremea noastră, nu ştiu ce… Şi-mi permit să spun asta pentru că eu, spre deosebire de voi toţi, eu nu sunt vedetă de televiziune, eu sunt un întâmplat pe la televizor. Dacă vrei, de presă scrisă sunt vedetă şi sunt mai bun decât toţi. Şi punct. Dar la televizor eu sunt un întâmplat. Mi s-a întâmplat…

Mircea Badea: Îmi place că n-ai ezitări.

Victor Ciutacu: N-am. Nu sunt. Şi mă gândesc din ce în ce mai serios dacă după sfârşitul anului o să mai fac televiziune. Până la sfârşitul anului am de dus o bătălie.

Mircea Badea: Văd că eşti convins că până la sfârşitul anului vei face.

Victor Ciutacu: Am zis că eu vreau. După sfârşitul anului mă mai gândesc. Şi de-asta îmi permit să spun, băi fraţilor, toţi suntem sau sunteţi – că mă exclud aici – nişte săpunuri, nişte detergenţi. Săpunuri vorbitoare, e drept. Dom’ne, aşa scrie la marketing. N-am inventat eu marketingul, lua-l-ar dracu de marketing, că nici nu mi-a plăcut să-l învăţ. Dar am o nevastă mai deşteaptă ca mine şi are cărţi multe prin casă. Dom’ne, orice produs are un ciclu de viaţă. Apari, te promovează, te impui sau nu – că nu toţi se impun – şi la un moment dat te duci în cap. Dacă eşti tare te inventezi sau te reinventezi. O dată, de două ori, rar de trei ori. Şi după aia expiri. Şi vine un săpun care miroase mai bine decât tine, care arată mai bine decât tine şi care vorbeşte mai atractiv.

Lucian Mândruţă: Şi care costă mai puţin.

Victor Ciutacu: Eventual. Şi atunci pa, pa, pa. Cum zice Mircea Badea. Despre asta-i vorba.

Mircea Badea: Mircea, întreabă-l pe Victor dacă Traian Băsescu se poate reinventa?

Victor Ciutacu: Hai mă, lasă-mă…

Mircea Badea: A fost o glumă. Nu-l întreba.

Victor Ciutacu: O să râzi, tocmai e într-un proces de reinventare şi ţi-a spus Bogdan Teodorescu, dar era prea intelectual pentru tine. A devenit din bagabontul ăla care se bătea pe burtă cu poporul, a devenit preşedintele responsabil care se luptă cu balaurul crizei. Asta-i o reinventare la Traian Băsescu.

Mircea Badea: Crezi că-i reuşeşte?

Victor Ciutacu: La cât de prost se mişcă ceilalţi, îmi e teamă că da. Despre asta era vorba. Ce facem atâta filozofie, împărţim lumea în buni şi drepţi? În ăia care făceau adevăratele show-uri TV şi ăştia de azi care le-au dus în derizoriu? Ce să-ţi povestesc!

Mircea Badea: Întotdeauna trecutul este idilizat.

Mihai Gâdea: Mircea, când te laşi de televiziune?

Mircea Badea: Când mă apuc iar de chibrituri.

Mihai Gâdea: Victoraş?

Victor Ciutacu: Dacă mă mai ţin nervii şi dacă-mi prelungeşti tu contractul, nu mă las de la 1 ianuarie, dar nu garantez că mă mai ţin nervii.

Mihai Gâdea: Eu cred că nu vă veţi lăsa niciunul din voi curând. Şi cred că mulţi dintre cei pe care i-am considerat ca fiind cu energiile la limita de jos…

P.S. Dacă aveţi chef, luaţi şi Vorbe grele cu Blonda şi Arogantu’

UPDATE: Cum mi-ar sta cu trandafirul portocaliu în mână?

UPDATE LA UPDATE: Mihaela pleacă tristă. Îmi pare rău că şi eu am dezamăgit-o. Cred, totuşi, că-i va trece cu o cură de briza de Mediterana pe Croazetă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

50 thoughts on “Săpunurile care nu se pot certa între ele

  1. Abia astept sa revina “diva” Teo asa cum se aude. Pariez ca nu rezista nici macar 3 luni. Mortu’ de la groapa nu se mai intoarce mai nene.

  2. cu mii de scuze victore si mos, teo se va intoarce, cu faina cu tot, precum teo de la dupa bloguri

  3. Emisiunea a fost buna pana cand n-a mai suportat varianta masculina a Lianei Patras sa se discute despre politica.Vazand ca fatalaul emisiunii Din Dragoste de Rating si-a impus punctul de vedere in fatza lui Gadea am plecat la Zeul Somnului unde credeti-ma se crapa studioul de ras si caterinca cu Medelin in rolul principal(cum altfel ?) si-atunci mi-am dat seama ca in acea seara de ieri voi cei de la Sinteza sub papucul suavului Mircea Radu deveniserati Zeii Somnului pentru o seara iar caterinca politica se mutase la deontologi.Asta este,nu-i repros…in greseala insa nu-i permis sa insisti altfel ajungi la ratingul alora de se lasa de meserie iar domnul Gadea ar trebui sa afle primul chestia asta.Hai ca m-am lungit si nu-mi sta in caracter. 😕

  4. Sunt de acord cu opiniile enuntate, mai putin cu sintagma “mä lasä rece”, deoarece :
    1 – “dupä”, nu existä respectul celor rämasi
    2 – creazä un sentiment de nepäsare
    3 – Gâdea – nume predestinat (färä conotatia
    fizicä)- Badea – s-a ars odatä cu
    chibriturile, dä semne de maso-
    chism- Radu – “din dragoste” sä se ocupe
    si de el

  5. Revin si zic ca a fost cea mai misto ( si singura zic eu 🙂 ) prestatie de jurnalist !

    Dar ai grija ca or sa te bata toti profii din liceu si din facultate pentru acel “perpenciular” din text 🙂 !

    Baga repede de-o erata mica !

    Ps. Stiu, traim cu totii intr-un ritm infernal !

  6. foarte corecta in fond comparatia dintre vedete si sapunuri;
    piata libera inseamna ca pot sa-mi aleg – pe banii sau nervii mei – ce-mi trebuie, ce vreau, ce-mi permit;
    asa ca daca praful care se mai asterne pe unii mai cerne e f bine; tre sa recunoasteti ca apar pe sticla – ca moderatori sau ca invitati – diverse fetze care nu-s nici modele, dar nici comerciale; ca uneori te si intrebi daca dau spaga la moguli sa duca ratingul in jos…

  7. @biciclistul: da’ celelalte prestatii au fost de…? executat erata.
    @daniel: extrem de conspirationist scenariul. n-am o misiune, am o lupta.

  8. 100 % adevarat ceea ce ai spus referitor la ciclul de viata al unui produs si comparatia cu un realizator de emisiuni tv !
    Altfel, astept cu interes emisiunea aia “Din dragoste” – am si scris ceva -, cu tine si cu marinaru’, poate chiar si cu “fetele marinarului ” :)… si aici nu ma refer la filmul omonim!

  9. DOMNULE CIUTACU , NU TE CERTA CU UN PROST. TE ADUCE LA NIVELUL LUI ȘI TE BATE CU EXPERIENȚA.Cu privire la emisiunea SZ, de aseară, ați avut cea mai nepărtinitoare și de bun simț intervenție.Până la urmă, avem „vedetele” pe care le merităm și chiar nu ar trebui să ne strofocăm atât și să facem dezbateri naționale pe tema opțiunilor personale ale unor inși aflați vremelnic și, cel mai adesea nemeritat,în atenția publicului:(((

  10. OFF TOPIC: LA MULȚI ANI celor două „vedete” politice ale momentului, ELENA UDREA & ELENA BĂSESCU. Înțeleg că d-na Udrea își serbează onomastica în secuime, la „Parada Cârnaților”, de unde și vorba:cârnatul la cârnat trage…

  11. îi dau o veste proastă lui Mircea Badea: nu cred că vrea să se mai apuce de chibrituri, lumea foloseşte din ce în ce mai mult brichete. 🙁

  12. Daca nu erai tu emisiunea lui Gidea de aseara ar fi aratat jalnic.Ceilalti trei invitati au fost ,adica n-au fost deloc.Apropo,cine le-a spus celor trei ca sunt vedete??

  13. Daca vine “sapunul” Teo in trust, spune-i lu mogulu sa nu-i dea voie sa invite manelisti.

  14. Este foarte adevarat ce ai spus in emisiune, se face atata tam-tam ca se retrage Raduleasca, de parca asta ar fi problema ce trebuie sa ne intereseze. Fiecare persoana poate face exact ce vrea a fost si Raduleasca, mai vine alta, se duce si aceea si gata ….exact ca un produs pt ca asta sunt de fapt, un produs al sticlei! Foarte bine spus Victore!

  15. V-aţi pus toate vedetele în cap? Haida-de că tocma’ Dvs. le-aţi inventat şi le-aţi decorat cu statutu’ de vedetă! Nu cred că aţi decis Dvs. cine intră, rămâne sau pleacă de pe sticlă!
    Să le fie de bine!

  16. Victore, aseara la Sinteza Zilei ,dupa cat erai de suparat , am crezut ca-i bagat un tzoi inainte. Mi sa parut ? :))

  17. Va strica imaginea Mandruta. Radu era pe dinafara. Badea si Gadea se “iubesc” cam mult :)))))))))

  18. praf emisiunea. Cred ca nu mai accepta politicieni sa vina in emisiune la Gadea, si se da si El cu alifii media (nu au efecte bune.lasa tenul uscat si fara continut.)

  19. si totusi, Mihaela are dreptate in unele privinte. Dincolo de marketing – lectie la care multi am lipsit – ramane amaraciunea ca in tara asta nici emisiunea lui Gadea nu mai e la fel. Mi-e dor de maestul Paler!
    Aseara, fara Victor Ciutacu am fi asistat la o sueta fara substanta de “sinteza a zilei”.

  20. Victore dar pe Chirila asta il strang ciorapii? Ce naiba cauta cu oameni seriosi la masa ca el ar trebui sa presteze la emisiunile pentru copii dimineata…

    Imi place ca orice idiot cum ajunge pe sticla se crede Dumnezeu…

    Si, DA, ai mare dreptate sunt o multime de principii in viata (si in marketing) care spun clar ca orice produs are o durata de viata limitata si daca tu ca personaj pe sticla nu te poti reinventa la un moment dat nu o sa te mai vinzi… Pana la urma lumea nu vede o persoana la televizor ci un personaj care si el e la moda doar pentru un anumit timp… Tu de ce crezi ca stilistii adevarati lanseaza astia colectii de moda de 2 ori pe an (primavara-vara si toamna-iarna) si ca BMW lanseaza un model nou de masina odata la 7 ani si la 3.5 ani face un facelift? Pur si simplu pentru ca ei inteleg ca orice produs are un termen de valabilitate… Ei, uite asa, pana si Mihaela Radulescu are data de expirare… Se pare ca acum a depasit termenul 😉

    PS- nu pentru tine am scris Victor pentru ca tu stii foarte bine asta ci ptr restul…

    PS2- te rog nu-l mai invita pe Chirila pentru ca e un idiot retard… nu are nimic de spus si este in criza de la jumatatea vietii (Sono piu a mezza via, Eros Ramazzotti dixit) si inca se crede un Dumnezeu… macar Madalin are experienta si intelege fenomenul dar Chirila inca sufera de vedetism gratuit…

  21. @Victor Ciutacu

    Celelalte emisiuni nu mi-au placut fiindca ai incercat sa fii mai dur si mai rau decat esti in realitate…
    Asta cred ca a fost singura emisiune in care ai incercat sa fii cu adevarat obiectiv …. Asa cum ii sta bine unui JURNALIST…

    Parerea mea 🙂 !

    Ps. Cred ca ar fi bine sa ramana intre noi 🙂 !
    Nu cred ca pe cititorii tai sa-i intereseze prea mult parerile mele…

  22. Foarte bine le-ai zis aseara,lupta trebuie sustinuta :D.Ti-ar sta bine portocaliu,dar nu ar fi corect fata de cei care te urmaresc…

  23. Mie mi s-a parut simpatica emisiunea,ati face dvertisment frumos impreuna:)!

  24. @ciutacu
    – ti se pare acel scenariu mai conspirationist decat viata noastra cea de toate zilele? si nu crezi ca tinand cont de stravechiul principiu cu “maieul mai aproape decat camasa” este absolut normal sa functioneze instinctul de conservare, inclusiv pentru badea? oportunismul nu a fost inventat in romania postdecembrista ci a coborat din copac inaintea maimutei…
    – am zis misiune in sensul in care tu ai zis lupta (fara nuante ascunse, cel putin in neuronul meu); cand iti asumi o lupta, implicarea in ea devine cea mai importanta misiune, nu?

  25. De ce este atata ‘inghesuiala ‘ pentru a deveni ‘vedeta’? Odata ajuns in aceasta ipostaza ce simte vedeta: ‘incantare’?,’incununarea sacrificului?, ‘mirosul banului castigat’?.Oare chiar niciuna nu se gandeste, ca dupa ce a ajuns ‘on top’ nu este un coboris pe drumul strabatut ci o cadere in abis?.

  26. Mi-a plăcut mult ce aţi zis ieri seară. Dacă vă lăsaţi de televiziune, nu-mi fac griji, vă bloguim aici toată ziua bună-ziua!
    Nu duc lipsa niciunei “vedete” ce se lasă de televiziune şi mă refer strict la cele care fac divertisment. Paţachine boite sunt pe toate gardurile.
    Singura care are ceva în cap e Teo, dar nu cred că mai are şansa să accepte compromisuri la vârsta ei.
    Pentru Moş Califar: Apropo de Teo, e nedrept să-i spuneţi “divă” şi s-o ironizaţi. Nu face parte din categoria hlizitelor de duminică după-amiaza.

  27. @dana

    Aseara, fara Victor Ciutacu am fi asistat la o sueta fara substanta de “sinteza a zilei”.

    Ai dreptate. Victor a rezolvat subiectul
    in cateva propozitii cum nu se poate mai bine.
    Avem nu putini dintre noi tendinta
    de a da anumitor lucruri o nuanta exagerata.
    Nu vad cu ce doamne o fi mai tragica
    retragerea unei vedete de televiziune din activitate
    decat retragerea unei gimnaste din competitii.
    Cine-si mai aminteste de Iulia Moldovan?
    (Eu mi-am amintit pentru ca-i vara-mea, nu se pune.)
    Exista job-uri care pur si simplu nu sunt pe viata.

    Si daca tot suntem la profesii,
    in cazul in care-l mai auziti pe Chirila cu masuratori
    de tipul: pentru un inginer intrarea in publicitate
    e un salt imens, sa-i atrageti atentia putin
    ca tocmai deformeaza in buna-i intentie lucrurile:
    pana una-alta publicitatea e dependenta de inginerie,
    nu viceversa, ca sa stie si el.
    Ca la ce dracu’ sa si faci publicitate, Chirila draga?

  28. Vad ca e la moda sa te dai pe tine ca exemplu. Profit pe aceasta clale, sa iau “calea” blondelor macar 3 secunde, cat imi ia sa scriu asta, si,sa ma promovez singur. NU AVETI NIMIC DE PIERDUT DACA CITITI:
    Link’s blog

  29. Deviez de la subiect,imi pare rau..As vrea doar sa iti spun ca am 20 de ani si pana sa te vad pe tine,pe Badea si Gadea …jur ca uram toate emisiunile cu tema politica.Ajunsesem la un moment dat sa ma sperie gandul ca nu ma pot uita dar acum nu pierd o emisiune in care voi sunteti prezenti…sunt fascinata, incantata..sunteti un exemplu si ma declar fana voastra.Va multumesc ca existati!

  30. Este foarte adevarat ceea ce ai zis in leg cu ciclul de viata al produsului. E valabil indiferent daca e produs al televiziunii sau sapunuri. Iar exemplul e edificator. Esti maestru !

  31. Adevarul e ca majoritatea de aici suferim de “depresie de Romania”. Eu, personal, iau cateodata pauza de Ciutacu.ro si Vorbe,Sinteza,etc, ca se aduna si e prea mult. DE tine,de Badea ce sa mai zic? Ca si el e asa blazat si resemnat de la o vreme!!!
    Si crede-ma, chiar ti-ar sta bine cu trandafiri portocalii, numai sa fie numar par.
    Si fac un efort si-mi cumpar si eu 100, si-i impart cate doi, de fericire. Numai sa gasesc oamenii. Ca e de jale ce se intampla.Mai nou, dupa cum bine spui, e tatuca ingrijorat.Ce pervers.La el ingrijorarea suna cam asa: Bai, eu m-am scos deja cu criza asta, dar voi… Ha,ha,ha,ce-mi plac….
    Si de-abia astept sa vad si “sapunul Basescu” cum coboara pe curba descendenta. E in varf, dar deja cam balteste sub el si incepe sa o ia usor la vale.Sper sa cada in…

  32. Ma intreb de ce Lansati un atac asa dur impotriva Mihaelei,si,in general,impotriva unei parti ale televiziunilor,cu care nu aveti nimic de a face?Am o suspiciune care nu o sa va convina deloc.Acum doua luni ati mai avut un comentariu pe aceeasi tema(personaj)cu trimiteri catre alti fosti.Ieri atacul a fost mai dur.Oare cum se simte domnul Tuca?

  33. @Paraipan: nu-mi dedic exclusiv energiile Mihaelei, vorbesc despre un fenomen. cat despre parerrile mele despre Raduleasca, n-am nevoie de aprobarea lui Tuca sa mi le scriu/spun.

  34. am si eu cateva precizari…

    1. mai bine puneai un video…

    2. mai bine ca n-ai pus ca mi s-a parut super misto dupa ce am citit
    3. misto comparatia cu sapunul

  35. Paraipan se refera la faptul ca poate domnul Tuca poate sa se simta si el vizat de vorbele dumneavoastra

  36. Care “vedete” fratilor? care vedete? In Romania nu mai exista vedete in afara de cele consacrate cum sunt Tiriac, Nastase, sau Nadia ci persoane publice, care de cele mai multe ori sunt atacate de o presa mondena jegoasa. Nu sunt fan Mihaela Radulescu, dar nici nu am nimic impotriva ei. Este alegerea ei, iar noi ne dam cu parerea, ca niste papagali. Acum puneti in balanta, voi ce ati face in locul ei? Ati ramane intr-o Romanie care nu stiu daca va avea ceva de oferit pe viitor, nici pentru noi, si nici penrtu copii nostri??sau ati prefera o locuinta eleganta, aflata intr-un loc idilic? Ati ramane in tara unde colegii de breasla te ataca precum sacalii? Ati ramane intr-o tara unde sunteti acuzati de furt calificat? Oricare dinre noi, si aici ma dresez celor care sunt capabili sa empatizeze, ar face exact acelasi lucru, pentru a se apara pe sine si pe copiii lor.
    Referitor la faptul ca ciutacu a fost invitatul cu cel mai mare aport la reusita emisiunii, sa stiti ca asa este. Gadea isi alege de obicei “prezentele” in emisiune pe spranceana, dar nu prea a reusit in ceea ce il priveste pe domnul “din dragoste”, insa avandu-l pe Victor si pe Mircea, si-a acoperit intr-un fel greseala.

  37. Zau, o persoana cu atatea pretentii ar trebui sa se retraga demna si senina! Ce atata vaicareala, atatea vorbe?! Oh, desigur, asa e ea, multe vorbe, multe, multe, multe si toate despre ea! In locul ei, as vedea partea minunata a acestei retrageri in plina glorie! As fi fericita ca plec intr-un loc unic, cu ceea ce am mai drag pe lume, fara sa-mi lipseasca nimic material, vedeta, implinita si fericita! Ea insa-i suparata pe soarta, fiindca i-a adus un barbat ca-i impune, ceea ce pt firea ei tre’ ca-i ingrozitor! Ea avea nevoie de-un baietandru care sa joace pe sarma, vrajit de norocul de-a o avea! Viata-i ciudata, complicata, si nimic din ceea ce ni se intampla nu-i intamplator! Sa-si creasca baiatul cum se cuvine, ca are cu ce si unde, si va vedea ca nu va ramane cenusareasa! Personal, sunt usurat!

  38. Total în asentimentul tău, nimic arogant sau nepoliticos în afirmaţii, iar exemplul cu nevasta e bestial. Nu am văzut în direct, mă uitam la meci, dar oricum nu aş fi urmărit o emisiune în care secretă idei tipul ăla de la “Din dragoste” sau ejaculează raţionamente Mândruţă, în ciuda farmecului tău şi al lui Mircea Badea. Pe tipul de la „Din dragoste” l-am văzut la o altă „Sinteză”, spune tâmpenii cu o candoare fantastică, şi una după alta. Cine i-a dat emisiunea aia a lui l-a citit extraordinar, e foarte potrivit.

  39. Eu cred ca Sinteza Zilei a schimbat radical modul in care sunt percepute emisiunile politice , deoarece cetatenii au inceput sa se uite .
    La emisiunea de aseara , daca nu erai dumneata , nu era nicio sfaraiala de ea .
    Mircea Radu a cam fost in plus aseara , cred ca a inceput si el sa expire . 😀

  40. Poate fara legatura cu deontologia: Eu inteleg ca banii n-au miros, dar sa accepti reclama electorala la EBA, dupa ce ai facut-o praf…nu e cel mai coerent comportament!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.