Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Vântule, cât mai face conştiinţa lu’ TRU?

Vântule, cât mai face conştiinţa lu’ TRU?

Bre, nea Sorinache, dat fiind ca-s impresionat de prestatia magistrala a lu’ TRU din clipul electoral al PD-L si tu te stii mai bine cu omu’ (chestie de chirie platita la Londra contra pupat in cur stapanu’), fac si eu la talica o intrebare. Cam cat zici ca mai face o constiinta d’asta deontologica de editorialist la Cotidianul? Ca am si eu nevoie, pe criza asta mondiala, de-un pitic de gradina straniu care sa dea binete la oaspeti si sa salute cu mana la chipiu cand trece Marean pe strada. Daca nu te prinde liber postarea mea, da’ vrei sa-mi dai o mana de ajutor, roaga-l pe amicu’ tau Tolo (il stii, e domnu’ ala de constiinta care-l plateste pe TRU sa-l injure in editoriale pe Voiculescu pe banii lui) sa ma ajute el cu informatia asta vitala…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

48 thoughts on “Vântule, cât mai face conştiinţa lu’ TRU?

  1. Poa’sa-l aduca si pe Creator in persoana, pe dragastolo nu-l mai invie nimeni. Cat despre TRU mai are de dat cu limba pana la postul de ambasador e cale lunga…Ce uita el e ca trebuie validat de Parlament si asta poate dupa 2108 se va intampla.

  2. Daţi-mi voie să preiau un fragment de pur (rog Doamnele să mă ierte!) pupincurism, de la un Traian la alt Traian…..

    “…Rămâne ultima zvâcnire: refuzul refuzului. Revenirea la starea de conştiinţă. Există persoane publice remarcabile în România: Băsescu, Macovei, Stolojan, Blaga, I. Popescu, S. Barbu. Toţi imperfecţi. Toţi capabili să preia statul şi să îl ducă în direcţia bună, atenţie!, fără să garanteze miracolul caracterului naţional mântuit…”

    Ultima frază să fie oare un fel de asigurare pentru cazul în care vor câştiga şi vor face tot un mare fâsss urât mirositor ?
    “V-am spus că nu garantează…” Subtil, băiatul.

    Am citit (m-aţi pus s-o fac, asta e!) tot articolul fără să mă enervez (nu-i normal, ştiu!) ba chiar printre hohote (spontane!) pentru că şi acolo (bată-i vina!) banii-s bani, dar de data asta i-au făcut-o urâtlui Ungureanu!
    Pe fondul articolui (clar anti PSD!) clipuia în spaţiul destinat pentru “publicitate”
    “VOTEZI PSD+PC VOTEZI PENTRU TINE”
    Şi cât s-o mai fi străduit să dea bine la stăpâni! Nu că mi-ar fi milă de el, ba chiar am o (necreştinească!) satisfacţie, dar lui nu i-a spus nimeni?!
    Încă mai zâmbesc. Unde dai şi unde crapă!

  3. Hai Tolo , riposteaza impotriva lui Victor Ciutacu ca ti-a zis-o . 😆

    Victor, nu vezi ca lui SOV ii place sa piarda bani, ce Doamne iarta-ma?

  4. stati linistiti, oameni buni, ca SOV nu pierde bani niciodata, cel mult ii pierde pe ai nostri; totul este cu un scop, si totul are un pret. o sa ne prindem noi, la un moment dat, care a fost miscarea si care a fost miza…

  5. spre deosebire de deontologu de Gadea

    Tariceanu abereaza:
    Constituţia spune însă că preşedintele desemnează premierul din partidul care a obţinut majoritatea voturilor”, a precizat Tăriceanu.

    deontologu lu antenili, in loc sa zica:
    ba nene, esti cu cercu, poate ai fost curios sa citesti si matale Constitutiunea. care zice, proasta de ea, cam asa:
    Art. 103 (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

    si nicidecum ca presu e obligat sa desemneze pe cine vrea muschiu lu partidu x.

    Deontologu de serviciu a tacut cu demnitate, in loc sa ii traga una peste bot maretului Manechin, care minte cu nerusinare.

    na, o fi avand si el rate la banca.

    astept cenzura ca deh, se poarta 😀 mai ales cand vii cu argumente.

    p.s. o constiinta de deontolog de la antene cam cat face? cre ca e muuuult mai ieftina ca a lu TRU 😀

    p.s. sa traiesc bine! 😀

  6. victore, cateodata esti adorabil. nu-ti mai pun intrebarea aia, ca zici de mine ca am fixatii…

  7. Pentru Mos Califar
    Votul Parlamanetului e facultativ in materie de ambasadori. Daca cel de la Cotroceni vrea, nu exista impediment major in a fi numit ambasador. Ii trebuie, totusi, doua semnaturi: ministrul de externe si primul ministru. Restul nu conteaza.
    Au mai fost numiti ambasadori fara avizul Parlamentului (de. ex, Boda).

  8. Cum puteti dle Ciutacu sa acceptati ca “militianul de profesie”(Mitica Dragomir) sa spuna ca actuala criza dateaza de 50 de ani si a fost adusa de peste Prut de comunisti? Oare, acest individ rapace nu a fost “putin” comunist? Aceste “vorbe” din gura farsorului-blatist din fotbalul romanesc(mai ales pe vremea comunistilor!) pot fi, intradevar, catalogate drept “Vorbe grele”!

  9. Iti spun eu cat face , exact doi poli.Asta e valoarea lui de piata(libera).Pacat de el, era baiat bun candva.S-a prostit de cand consuma numai portocale.

  10. Eu cred ca dl. Ungureanu trebuie aplaudat. Nu de alta, dar in urmarorii 15-20 de ani nu-l vad numit ambasador nu la Londra, dar nici macar la Kabul, asa ca atitudinea sa servila fata de Basescu-PDL e chiar eroica 🙂

  11. @Hamsia: ba pierde foarete multi, uita-te pe anul 2007 ce se intampla cu trustul Realitatea- catavencu, pierderi de 8 milioane de EUR, cea mai mare cifra din media romaneasca ca vor deontologii sa stea in nu stiu ce studiouri de milioane de ieuroi si care nu aduc mai mult de 0,7% audienta. Frate eu daca mi-as face televiziune as lua exemplu Antena 3: un singur studio si pentru stiri si pentru talk-show.

  12. dl ciutacu, realitatea tv il pupa pe buci pe base ( pac pe o buca, pac pe o buca )si mai pupa si pd-l-ul, iar antena3 pupa partidul capusa ( PC ). care canal de televiziune ati mai vazut sa transmita tristetile de conferinte de presa ale PC?
    in Romania nu exista post de televiziune echidistant. toate lumea pupa pe cineva…….poate luati vreo boala

  13. @andrei2006: cati editorialisti/realizatori din Intact ati vazut pana acum in brosurile/clipurile electorale ale PC? cat despre mitocania de final, mai merita comentata?

  14. Îmi sunt neclare câteva aspecte:
    1. Cine prazu’ meu e imbecilul ăsta care-i serveşte chiftele la fileu lu’ Frankenstein?
    2. Stolomacul cred că se referă la perioada de guvernare a FSN şi nu a PSD. Dacă ar fi varianta dintâi l-aş crede! Însă de ce se exclude din ecuaţie? Sau copiază formele, dar nu şi fondul, stăpânului de la Cotroceni care vorbeşte despre “clasa politică”, de parcă el ar fi din altă oală, cu altă ciorbă…
    3. În plus, de ce ar trebui să-l credem noi pe băiatul ăsta care de 30 de ani ocupă diverse funcţii în stat şi nu produce decât pişu?
    4. Cine le-a spus pedeliştilor că mecla de mort urât cu ochii stinşi a lu’ Th, care emite opinii sulfuroase, le aduce lor voturi?!?
    5. Cine i-a spus lu’ deontologu’ din imagini că are aptitudini de actor?! Sau de deontolg, că tot veni vorba…
    Lista de întrebări exclamative ar putea continua.
    Încă ceva! De ce nu sesizează nimeni următoarele aspecte:
    a) Ungurii merg toţi la vot în timp ce românii sunt din ce în ce mai absenţi. În consecinţă UDMR va lua scor mai mare decât a luat până acum.
    b) PRM, PNG şi altele nu trec pragu’, deci redistribuirea va fi substanţială. Ironia e că practic voturile lu’ Jiji şi ale lu’ CVT se redistribuie şi la unguri. Merită un pişu de râs – măcar un strop.
    c) Pe premisele de mai sus venerabilul maestru VH a anunţat la A3 că un guvern PSD+PC&UDMR este destul de probabil. Tot V.H. s-a exprimat cum că iar face lui Băşescu o ofertă pe care să n-o poată refuza 😀
    Cam asta-i frământă pe liberali şi pseudo-liberali. Sunt şanse mari de tot ca X%(PDL) + Y%(PNL) < 50%
    În fine, cred c-am divagat prea mult şi am deviat prea rău.

  15. Domnule Ciutacu, micuţii se laudă în broşurica lor că miercuri n-au mai fost atât de micuţi. Mai ajutaţi-l pe Gâdea să bage acolo la cazane mai cu spor.

  16. Alaltaieri aparea Udrea crosetand,ieri hop si Prigoana cu manele,azi vine TRU cu aere de intelectual…Intrebarea este,mai intelege cineva care este mesajul lor ? Incercand sa dea satisfactie unui cat mai mare segment al populatiei tovarasii fesenisti portocalii isi taie de fapt singuri craca.

  17. Buna dimineata,
    pe mine chestia aia mica care iese din spuma apa marii(negre)pe plaja de la mamaie si se anunta la dregatoria de Benladen la Rominicii nu ma mai intereseaza de mult.Ceea ce ma surprinde este,ca vazindu-l,auzindu-l…imi provoaca o stare stomacala ce-mi aminteste de perioadele,cind fiind pilot sportiv,aveam program prelungit de efectuat acrobatie.S-au de multele ore cind trebuia sa spiralez in termica cu un 0 nenorocit.
    Pina si soacra-mea poate sa spuna din cind in cind ceva.
    Ce naiba vede lumea la el ??? O fi poate slipii aia albastri?
    …don’Victor,decind se pune piticul in curtea blocului ? E un nou trend ???

  18. asa deci… cand jurnalist de la trustul rival sustine pe cineva, inseamna ca e platit, dar cand ciutacu sustine vreun independent, e doar sincer si bine intentionat. sau cum e asta?
    stii, domnule redactor-sef, in cotidianul mai gasesc editoriale anti-basescu si anti-pdl (in special ursu si sutu), dar in jurnalul nu am vazut niciodata ceva anti-psd. iar la realitatea, in fiecare duminica, ma enervez cu nistorescu, care numai obiectiv si pro-basescian nu este, dar la antena 3 si antena 2 nu vad vreun jurnalist politic anti-psd. care sa fie explicatia?
    pana mai deunazi, credeam ca esti un tip inteligent care joaca foarte rolul celui care isi asuma preferintele si mimeaza obiectivitatea. acum incep sa vad ca te porti ca si cum toti cei care sustin pdl ar fi platiti sa faca asta. si daca un jurnalist bine infipt in industrie ca tine se incapataneaza sa abata eticheta de tonomat (o imbecilitate fara margini a lui basescu, la vremea cand a fost lansata) jurnalistilor din trustul rival, te mai miri si te mai scandalizezi cand esti numit (pe nedrept) tonomat pe forumuri si bloguri?

  19. TRU s-a lipit ca marca de scrisoare de posteriorul Piratului in primul rind pentru ca sunt complementari atit fizic(mama, ce asemanare ..orbitoare),onomastic,dar mai ales ideologic(ambii sunt constienti ca binele poporului incepe cu al lor).Sunt altii mai neindreptatiti ca TRU sa lustruiasca unde-au scuipat….

  20. Da ,nu ar mai fi de adaugat decit ca astept cu nerabdare sa vad ce va scrie acest jurnalist angajat politic in slujba unui partid si a unui om pe care-l iubeste mult ,dar mult de tot (l-am numit pe Basescu Traian ),deci ce va scrie si cum se va lingusi dupa alegeri. Ar fi citeva variante de lucru in functie de rezultatul alegerilor. Daca PSD va forma guvernul cu PNL totul va fi ok din punctul lui de vedere, neavind prea multe sa schimbe in argumentatiile lui de doi bani.Dar daca PDL-ul iubit va guverna cu PNL atunci sa vezi piruete si linguseli liberale.
    Oricum greata ma cuprinde deja numai cind vad numele lui deasupra unui articol.Oare cum il va evalua literar prietenul Manolescu la o noua editie a istoriei literare pe acest specimen rar.Sper totusi sa nu intre in atentia criticului desi mai stii ,dupa cite carti vad ca ii publica Humanitas …!

  21. drace, am si eu o curiozitate. de ce crezi matale ca a noastra Constitutie prevede consultari? deci sa zicem ca PSD castiga alegerile cu 51%, ce va face basescu? va alege in bataie de joc un prim ministru care nu va avea sustinerea partidului pentru a sabota guvernarea PSD si va pune PSD in imposibilitatea de a-si vota guvernul din cauza ca basescu isi bate joc de Constitutie? Cred ca povestea asta trebuie sa ajunga la Curtea Constitutionala. Parlamentul este si el ales de popor, nu de extraterestri, iar ignorarea lui de catre basescu ca nu-i plac ochii lui nu mi se pare fireasca, sa dam exemplul atat de iubir de basescu – Franta. Acolo, cu toate ca presedintele are puteri mai mari decat in Romania, cand opozitia a castigat alegerile, presedintele nu si-a permis sa-si bata joc de majoritatea aleasa, ci a consultata majoritatea si anumit ca prim ministru primul ministru propus de majoritate. Coabitarea intr-un stat de DREPT este obligatorie. teoriile prezidentziale dovedesc un grav minus de democratie. Un partid care isi asuma politic guvernarea pentru a-si putea realiza programul isis propune primul ministru pe cine crede el ca indeplineste caracteristicile necesare acestui deziderat. Un partid nu este ales pentru a implementa programul presedintelui, ci pentru a-si implementa propriul program. Aberatiile lui Videanu ca presedintele trebuie sa aleaga un prim ministru care sa- implementeze programul presedintelui este cea mai mare aberatie politca promovata de basescu si PD-L in ultimul timp. basecu trebuie sa ia lectii de DEMOCRATIE si sa invete ce inseamna COABITARE, tocmai de la presedintii francezi pe care ii da exemplu. Sunt exemple de date mai recente in Franta protagonişti au gost fie François Mitterand şi pJacques Chirac, fie acesta din urmă şi pe Lionel Jospin. Nu au tinut cont Mitterand si Chirac de vointza partidelor? ceea ce spune Base si PD-L sunt o falsificare a spiritului Constitutiei.

  22. @wiseguy: sa ma anuntati si pe mine cand apar pe vreun pliant sau in vreun clip al oricarui partid din lumea asta. altfel, n-am mimat niciodata, cum pretindeti, echidistanta. unii-mi plac, altii nu.
    @everybody: va rog sa va abtineti de la jigniri. nu suntem pe forum.
    @Victor (tizu’ lu’ Ciutacu): au batut si ei doua zile si fac nunta la cort.
    @Mihail: o sa-l pun in scara blocului, ca mie nu-mi plateste Vantu casa.

  23. Divagând puţin (dar nu mult!) pentru că şi pedeliştii trebuie să ştie, nu pot pune pumnul chiar în gura tuturora.
    Sibilla a păţit-o!
    Spun şi aici exact ce-am spus şi în altă parte (mă iertaţi pentru repetiţie, dar în alt fel nu ştiu cum s-ar mai putea spune….)

    De aceea toate merg aşa de prost în România. Se semnează contracte de confidenţialitate fără ca, cei care le pretind (de cele mai multe ori nici cei care le semnează) să ştie ce ar reprezenta “confidenţialitatea”. În umbra acestui contract îşi ascund cei din conducerile instituţiilor noastre (şi acoliţii lor!) tot felul de ticăloşii şi abuzuri.
    Într-o altă ţară, cu instituţii care funcţionează după legi nu după bunul plac, spusele Sibillei, dovedite prin probe scrise (în nici un caz secrete confidenţiale, n-a dat numele şi datele personale ale copiilor, singurii care trebuiesc protejaţi prin acest contract!) într-o altă ţară zic, astfel de dezvăluiri ar fi provocat un adevărat scandal şi câteva anchete în şir (plus cei găsiţi vinovaţi puşi după gratii).
    Nu în această ţară, unde prin “confidenţial” se înţelege a se muşamaliza abuzurile acelora care mai sunt şi plătiţi (cu sume astronomice!) din bani publici, pentru a le comite.

    “Confidenţiale” nu pot fi salariile funcţionarilor publici!
    “Confidenţiale” nu pot fi furturile din instituţii!
    “Confidenţial” nu este abuzul!

  24. Domnule Ciutacu, nu am abuzat niciodata de blogul dumneavoastra, va rog ca astazi – in mod exceptional – sa-mi permiteti republicarea aici a unei postari. Va multumesc.
    BLOGGERI DE PRETUTINDENI, RIDICATI-VA IN APARAREA SIBILLEI!
    Sibilla, sfinx667.wordpress.com, este o tinara din Caras-Severin care, la fel ca noi toti, si-a deschis un blog, avind incredere in democratie, in trimful binelui, in dreptul la opinie si la libertatea cuvintului si, ca multi dintre noi, avind simpatii politice. Deranjind, prin activitatea sa bloggeristica una dintre acele gasti locale – careia i-a scos faptele la lumina – care se au bine cu toate partidele, azi fiind cu unii si miine cu altii, dupa cum se schimba puterea – gasti locale care pina la urma sfirsesc prin a face rau tuturor prin relele pe care le savirsesc – Sibilla se vede astazi abuzata si amenintata la locul sau de munca si i se cere, ca o prima conditie si ca un prim semn de supunere, desfiintarea blogului personal. Altfel, ii zice gasca, se poate trezi intr-un proces penal pentru divulgare de secrete. Sibilla lucreaza intr-un centru de asistenta pentru copii, va dati seama ce secrete mari si de importanta mondiala sunt acolo.
    Prieteni, sa nu asistam impasibili la fapte incalificabile comise asupra unui blogger, pentru ca in esenta este vorba despre dreptul nostru – al tuturor – la libertatea cuvintului, dreptul la opinie, dreptul la informare si la libera circulatie a informatiei, drepturi constitutionale, drepturi ale omului si temelia si liantul activitatii bloggeristice de pretutindeni. Sa ne ridicam cu totii in apararea Sibillei, in apararea drepturilor si valorilor umane in care credem cu totii. Sa aratam tuturor ca suntem o forta, ca nu permitem stirbirea valorilor in care credem si ca – sub nici un motiv – nu permitem abuzarea si oprimarea nici unuia dintre noi. Aparind-o astazi pe Sibilla, ne aparam miine pe fiecare dintre noi. Scrieti in apararea Sibillei pe toate blogurile si canalele de informatii pe care le cunoasteti si la care aveti acces. Sa auda toata lumea glasul nostru strigind pentru unul dintre noi si sa nu le permitem ticalosilor sa-si faca mendrele!

  25. ca de obicei, ai ceva cu tolo. te roade faptul ca gsp-ul e cel mai tare ziar din trust?
    cit despre tru, el il pupa pe basescu, voi il pupati pe voiculescu. nu vad nici o diferenta intre cele doua “pupaturi”.
    in rest, numai de bine…

  26. @tedesco: esti realmente tampit şi orb; un tampit orb. sper, pentru el, ca te-a angajat din mila Prigoana si ca nu-ti da pe mana ceva.

  27. probabil ca sint timpit, desi si despre tine as putea spune acelasi lucru. ai un fix cu prigoana, cu toate ca ti-am repetat de atitea ori ca nu sint angajatul lui.
    cred ca nu pricepi bine romaneste.

  28. @tedesco: pe blogul asta, principala diferenta dintre noi doi e ca eu am voie sa te fac tampit pe tine, iar tu nu. deci pa.

  29. @victor ciutacu: nu inteleg de ce imi vorbesti la persoana a II-a plural, din moment ce ai spus ca iti e greata de alegatorii portocalii, iar eu, presupunand ca voi ajunge sa votez, voi vota pdl. in fine, e putin ipocrita consideratia pe care o arati.
    eu nu spuneam ca ai aparut in vreun clip electoral si nici nu vad legatura: unii apar in clipuri, altii in emisiuni, unii scriu editoriale, altii scriu pe bloguri si tot asa. eu spun doar ca, la fel cum tu nu ai pretins a fi echidistant, nici tru nu a pretins vreodata ca ar fi echilibrat in comentarii. nu-i vad marele pacat pentru care il infierezi, atata tot.

  30. ok, ai dreptate. scuze daca te-am jignit.
    iar chestia cu tolo n-o lua in nume de rau.
    imi sinteti simpatici amindoi, iar faptul ca nu-l inghit deloc pe voiculescu nu ma impiedica sa-i apreciez pe ziaristii adevarati care lucreaza in trustul lui de presa. si nu sint putini.
    deci, pa…

  31. @wiseguy: dupa parerea mea, ca sa votezi cu Basescu si cu PD-L, trebuie ori sa fii prost, ori sa ai vreun interes direct. da’ asta-i parerea mea si gata. cat despre chestia cu implicarea politica a lu’ TRU, daca tu nu esti in stare sa pricepi ca omul care trecea drept statuie a deontologiei de tip BBC s-a bagat argat pe bani la portocalii, atunci ai macar un motiv sa votezi cu PD-L.

  32. Nu stiu de ce s-a scremut TRU sa vomite atatea cuvinte cand putea pur si simplu sa spuna direct: votati bai prostilor cu pd-ul, ca sunteti atat de prosti ca trebuie sa va spunem noi “deontologii” cu cine sa votati. Pentru un astfel de editorial sigur nu m-as fi dus la vot. Poate asta este si scopul ascuns al lui TRU si a gastii portocalii, sa mearga cat mai putini oameni la vot. Dar pentru faptul ca la mine in colegiu candideaza un tip foarte cumsecade de la psd (stiu ca pare incredibil) doar pt. asta merg la vot.

  33. Faptul ca exista Antenele, este ceva de apreciat. Cred ca cei ce se revolta, jignesc si critica, sunt cei care pe vremea cealalta credeau gunoaiele scrise de VC Tudor in Saptamana despre Europa Libera.Sunt cei ce cauta un tatuc, un conducator, un SEF.
    TRU o face cu un scop si nu din mare dragoste. Sa vedeti cand nu va mai fi Marinerul cum si el va trece la urmatorul.Daca nimeni in tara asta nu mai critica, pentru ce au mai fost Evenimentele din Decembrie 89?

  34. “Gura pacatosului adevar graieste”.Iata cum PD-l, prin gura lui Stolo’ face ceva pe dreptul de proprietate mult trambitat.”Expropriem si dupa aia, stati in strada si cereti-va drepturile” cam asta e mesajul.Dar gurile rele spun ca, nu Stolo va fi viitorul premier ci ….Ungureanu.

  35. Eu cred totusi ca baiatu’ asta, TRU de’!- face misto! Nu se poate ca un om zdravan la cap sa spuna, necum sa astearna in scris si never-never sa dea publicitatii un asemenea text. Hai ca sa zicem c-a gargarisit si el cuvinte, ca-i campanie, dar ultimul paragraf io zic ca-i la misto, alfel ar fi nasol!

  36. Dle Ciutacu, aveti dreptate nu au aparut ziaristi/editorialisti/realizatori din Intact dar imi spuneti si mie ce post de tv transmite live conferintele de presa ale PC?
    Toate posturile transmit live conferintele PSD,PNL,PD-L dar cele ale PC numai antena3 si in observatorul de la antena 1 nui se mai aduce aminte de PC.
    Antena3 ( ca post national de televiziune )da stiri despre primarul sectorului 4 ( om care prin ce am vazut eu chiar isi face treaba )aratand ca a mai facut un parc, a mai plantat un boschet s.a.m.d.. Asta nu e stire de post national , el apare ptr ca este membru PC.

  37. Domnule Ciutacu, de ce reciproca n-ar fi valabila: ca sa votezi cu PSD (PC e masa neglijabila, desi apreciez ca te straduiesti) trebuie sa fii ori prost, ori sa ai vreun interes? Si baga de seama, dumneata nu esti prost deloc.
    Totusi, apreciez mai mult onestitatea lui Tolo decat sinuozitatea dumitale, care-mi aminteste de Agamemnon (ala din Caragiale, nu ala din Elada): cu toate partidele, cu toate comitiile, cu toti ministrii, primesc. Hai baneaza-ma, doar esti genial si iti permiti, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.