Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Ia mai empatizează, bă, la altă masă

Ia mai empatizează, bă, la altă masă

Intr-o interventie excesiv de televizata, seful statului a cerut solidaritate cu sinistratii si intoarcerea functionarilor din concediu. Stiu, da bine sa te vada poporu’ la tv, cu gecuta de marca pe tine si cizme de cauciuc in picioare, empatizand cu oamenii disperati si umilind la tv un oficial care s-a imbracat de friptura sa nu se faca de ras cand vine presedintele, in halta pe care ai facut-o catre nunta de partid. Dar parca ar da mai bine, spre exemplu, daca tu insuti, intaiul solidar al tarii, ai rari-o cu week-end-urile prelungite pe litoral. Si daca, ma gandesc eu, tonomatul care te enerveaza, ai cere convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara nu pentru a-ti externaliza si exhiba tu fixatia anti-Nastase, ci pentru a aloca, in regim de urgenta, sumele de bani necesare reconstructiei cvasiinexistentei infrastructuri din zonele calamitate. Da’ nu ne mai incurcam noi cu mici amanunte cand, vorba aia, patria-si premiaza in direct campionii solidaritatii nationale, nu-i asa, nea Traiane?

P.S. Cine spera ca, din motive pe care zau ca n-am absolut nici un chef sa le detaliez, sa ma rafuiesc prin intermediari cu Basescu sa astepte mult si bine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

37 thoughts on “Ia mai empatizează, bă, la altă masă

  1. “Am vazut un lucru ingirjorator si extrem de periculos pentru intreaga regiune Borsa. intre peretele muntelui si dig s-a creat o ruptura prin care curge apa nefiltrata si riscul ca acest stavilar sa cedeze este foarte mare…”
    Uite-aşa, şeful CSAT indică lumii care e locul unde, cu un minim efort, se poate provoca o apocalipsă ecologică.

  2. Victor, sa fim obiectivi!
    Asa-i, nu ai de ce sa te rafuiesti cu baselu’, nici macar prin intermediari. Insa, nu ti se pare cel putin dizgratios sa-l aperi pe nastase (“fixatia anti-Nastase” nu suna chiar a sustinere a trimiterii dosarului in instanta – ceea ce nu inseamna si condamnare, n’asa?) care este “editorialist” la JN, pe care cu onoare il conduci?
    N-am vazut sa-l injuri pe Tariceanu, care-si facea concediul prin Turcia cand navaleau apele in Suceava (iti amintesti isteria anti-Videanu la ninsoare?). Si, legat de djaka si ciubotele de caucioace, parca nici taricelu’ nu era in armani :))

    In rest, de acord! Nenea primarele s-a pus la patru ace tocmai pentru ca a venit baselu’. Iesirea lu’ sefu’ statului e total deplasata (deja nu mai surprinde).
    Legat de nunta “de partid”, nu’s ce sa zic. Daca ne reamintim ca Qaru s-a dus cu helicopteru’ ca sa inaugureze o piscina, e normal. Normalitatea romaneasca, draq s-o ia!

  3. @iulian, asta-i deja scenarita. Nu cred ca “dusmanii neamului” au nevoie de “indicatiile pretioase” venite de la cotroceni pentru a provoca nu stiu ce apocalipsa!

  4. Am aproape numai prieteni care au votat cu un entuziasm naiv D.A. Ii unea o ura sadita GDS-ist fata de Nastase si in unele cazuri fata de Iliescu. Imediat dupa cacealmaua cu furtul voturilor le-am spus ca favoritii lor sunt iresponsabili, in frunte cu Basescu. Atunci nu m-au crezut. Acum imi dau dreptate. Dar, se intreaba: si acum, ce facem, cum naiba sa votam Nastase sau Geoana? Ii inteleg. Unul este prea trufas iar celalat lamentabil. Si iata asa prietenii astia ai mei au ajuns la concluzia ca raul cel mai mic e tot Tariceanu.
    Cert este ca ne invartim inca in acelasi cerc care intretine in viata plaga gds-ista dandu-i prilejuri de a mai fi si de a mai prolifera (in)cultura dublei masuri. Se naste totusi ceva oare la vreun orizont? Poate o va face generatia ta Victore. Generatia mea, cu 10 ani in plus nu prea mai e capabila decat de invarteli oneroase sau lamentari paguboase.
    (bine inteles, mai exista si exceptii de la regula de mai sus!)

  5. Iulian, stai linistit! Studiu de fezabilitate si am rezolvat problema. Crede-ma! Sunt la fel de constient ca si tine ca dezastrele se pot intampla. Domnu’ Ciutacu, nu stiu ce sa cred, insa, am senzatia ca pe Dl. Base il lasa aproape absolut rece urletele jurnalsitice. Ai zis foarte bine ce-ai zis, Doamne Fereste, as da dovada de misoginism, daca as as nega lucrul asta, insa din pacate, week-end-ul viitor Dl.Basescu va petrece tot la mare 🙁 !
    Il mai apuca spiritul civic in scopuri mai putin curate, asta, cand necazului omului atinge limite colosale, mai bine zis, UMPLE PAHARUL ! Iar pe final, nu stiu daca exista alta masa, unde SuperBase ar putea presta !

  6. Week-end-urile prelungite pe litoral sau in tara sunt chiar suparatoare pentru un sef de stat. Prea multa distractie. Saraca tarisoara.
    VP

  7. Buna dimineata
    In ceea ce il priveste pe Il Comandate, lucrurile sunt cat se poate de clare pentru mine: sondajele(atat alea la comanda cat si alea intamplatoare-daca mai exista asa ceva) arata o scadere a domniei sale in preferintele de vot ale “boborului inundat”. Deasemeni, PD-L-ul, prin “minunatele” rezultate ale unor oameni din top 10 – vezi aici cazurile Berceanu, Boureanu, Preda, la care se adauga prestatiile jalnice ale cuplului Stoica-Udrea la filiala Constanta,asta completat si cu anuntata coalitie cu PNG-Becali si PRM-Vadim,da semne de oboseala clara.Asa ca, “va ordon sa mergeti la inundatii”!
    Il si vad pe micutul Boc, incaltat cu cizme sold, inaintand viguros prin apele tulburi si revarsate ale Moldovei si/sau Siretului, mergand sa “spuna o vorba buna” lui Gheorghe Flutur, sau, pe “magnifica” Elena Udrea, imbracata cu colanti mergand prin ape sa povesteasca jandarmilor sleiti de bromura din ceaiul de dimineata despre “geopolitica carpato- danubiano-pontica” si distribuind oamenilor acele generatoare carora Il Comandante le-a constatat lipsa din dotarea de urgenta.
    Si, a mai spus presedintele ceva: “Ne uităm că în Atlantic, în Pacific ideea de ciclon nu este nouă. Şi totuşi, atunci când sunt lovite coastele Statelor Unite ale Americii, aţi văzut efecte devastatoare şi acolo, şi în China. Nu putem pleca de la premisa că există vreun stat în această lume care investeşte pentru a preveni inundaţii la niveluri maximale. Deci există un optim care se caută. La noi nu este realizat nici măcar nivelul optim în toate bazinele râurilor, dar nimeni nu poate face faţă excepţiilor.” Pai nea Traiane – am condus eu Romanica timp de 18 ani? Parca fusesi si matale prin cateva guverne in anii astia, parca fusesi si vreo 4 ani presedinte. Nu imi amintesc de nici o strategie a lu’ matale sau a PD-ului in ceea ce priveste “asigurarea nivelului optim”. Faptul ca ne zici ca in America “e” cicloane nu e nimic. Eu pot sa iti comunic ca in Sahara e cald, iar la Polul Nord e frig!Precum si faptul ca in Australia sunt crocodili!
    “Sa nu politizam evenimentul”- zice spre final Il Comandante. Pai chiar asta face domnia sa, atunci cand il intreaba tembel, cu ochii mari si umezi ai domniei sale pe acel pusti din Moldova:”A venit apa mare?”
    Salutare taica si noroc

  8. Si, era sa uit ceva: domul presedinte uita ca nu cu vorbe bune se construiesc casele oamenilor ci cu …BANI. Era mult mai cool daca domnia sa spunea :”donez leafa mea pe sase luni familiei baietelului din Moldova si invit pe toti milionarii in euro din politica sa imi urmeze exemplul. Fiecare sa isi aleaga cate o familie si sa ii ajute sa isi ridice macar doua camere, sa nu ii prinda iarna in camp. “Dar asta e greu de facut. Ei sunt invatati doar sa ia nu sa dea.Din pacate.

  9. “Când te văd în costum la inundaţii îmi vine să te dau de pământ” – tipic cubanez, numai acolo Castro şi Guevara tăiau trestie cot la cot cu ţăranii.
    De parcă la inundaţii toată lumea este obligată să poarte cizme şi “şalopete”.

  10. @blackman: nu stiu pe unde erai in 2005, la celelalte inundatii nasoale, cand ceeram demisia lui Tariceanu pentru ineficienta si comportament degradant pentru un premier la Foeni. cat despre editorialistul Nastase, sa-ti explic si tie ca fiecare partid a avut cate unul? ca de la PD si PNL ei se chemau Musca si Videanu si ca au obosit repede? ca ma lasa rece daca-i trimit in instanta au ba pe Nastase? hai s-o fac, desi simt ca-mi bat gura de pomana.

  11. Dle. Ciutacu, oare care ar fi fost reactia daca Basescu nu ar fi facut nimic din ce face acum? Ati fi fost multumit sau din contra ati fi sarit in sus alaturi de jumatate de presa ca presedintele e depasit de situatie si isi vede de micile razboaie cu PNL si PSD? Nu imi place nici mie populismul, dar (intamplator) cam asta e rolul unui presedinte in astfel de situatii, fie ca se numeste Basescu, Iliescu sau Constantinescu. Ce-ar fi putut sa faca mai mult? Sa puna mana pe lopata si sa consolideze diguri?
    In alta ordine de idei, fixatia aia a lui anti-Nastase e si fixatia UE. Ar trebui sa ne hotaram la un moment dat (poate prin referendum) daca vrem in UE in conditiile pe care ni le cer sau daca vrem de capul nostru si sa fim consecventi in decizia pe care o luam.
    Dimpotriva, eu cred ca daca ar convoca Parlamentul acum pentru aprobarea de fonduri pentru consolidarea digurilor si refacerea infrastructurii ar fi proba demagogiei maxime: chiar daca s-ar aproba, nu ar putea fi intreprins nimic pana la retragerea apelor si oricum astfel de actiuni sunt de durata, nu se fac in 2 zile, cum, in calitate de inginer, sunt sigur ca stiti. Sariti iute sa il atacati ori de cate ori actioneaza intr-un mod care vi se pare gresit, ignorand reprezentantii guvernului, care procedeaza aproximativ la fel si care – culmea! – par a nu fi deranjati de luarea de pozitie a presedintelui. Poate pentru ca ei au inteles…

  12. @Libertarian: de acord cu referendumul pe teme de UE. rolul guvernului si, eventual, al presedintelui, in astfel de situatii, e sa gaseasca, daca sunt in stare, eventual impreuna, solutii pentru limitarea efectelor dezastrelor, nu sa dea din gura pe la tv. in general, dupa capul meu, ar fi ideal ca puterea sa se ocupe de infrastructura INAINTE de nenorociri, nu in timpul lor si dupa.

  13. Ziceti-mi “lipsit de suflet” da’ sa se solidarizeze blondele care accepta donatii de sute de mii de euroi primele daca tot dorm cu icoana marinarului la capatai.

  14. @Mos Califar: esti plin de rautacizme dis de dimineata, unchiesule:)

  15. De ce a existat o reactia asa blanda la “episodul elicopterul”? Daca in presa portocalie era de asteptat nici macar la voi in trust nu s-a pus accent pe acest episod.
    Anul trecut pentru un caz similar (singura diferenta e faptul ca acolo s-a folosit un avion) un ministru si-a dat demisia

  16. @Robert: fiindca lumea s-a obisnuit sa trateze anormalul drept cotidian banal, iar standardele de moralitate se aplica doar uneia dintre partile beligerante.

  17. Foarte corect! Din pacate, astia vin cu totii incaltati in cizme, se trag in poza (fara nicio exceptie), varsa o lacrima, pleaca, dau interviuri emotionante in care indeamna la solidaritate, acuza administratiile anterioare, concluzioneaza ca “asa nu se mai poate!”. Dupa 2 saptamani, totul e uitat, iar peste cateva luni, autoritatile sunt luate prin surprindere de calamitati. Asta e un lucru stiut. Dar de cate ori au scris jurnalistii ca nu se face nimic in acest sens in alte perioade decat cele in care sunt inundatii, alunecari de teren s.a.m.d? Niciodata! Presa se rezuma la a comenta un subiect atat cat e cald, iar politicienii s-au obisnuit sa se ambaleze numai cand sunt tavaliti de diferite ziare sau televiziuni. Si in timpul asta, sunt sute de milioane alocate de UE pentru proiecte de infrastructura. Dar cine sa le faca?

  18. @ozzy osbourne “…Era mult mai cool daca domnia sa spunea :”donez leafa mea pe sase luni familiei baietelului din Moldova si invit pe toti milionarii in euro din politica sa imi urmeze exemplul. Fiecare sa isi aleaga cate o familie si sa ii ajute sa isi ridice macar doua camere, sa nu ii prinda iarna in camp. “Dar asta e greu de facut. Ei sunt invatati doar sa ia nu sa dea.Din pacate.”
    Si chiar daca este tarziu, totusi, dupa ce se retrag apele ar putea sa se inceapa construirea digurilor, cu speranta nu se opresc apele. Iar de undeva trebuie inceput. Pana acum nu s-a facut nimic, iar daca se incepe acum, indiferent ca da sau nu bine la populatie, ca va fi interpretat ca un gest politic sau nu, ESTE UN INCEPUT, poate la inundatiile viitoare 200 din cele 2000 de case afectate vor fi salvate. ESTE CEVA, nu?

  19. Domle’

    Am cateva intrebari la care doar Maestrul Ciutac imi poate da raspunsuri :
    1. viitorul presedinte se va baga la inundatii in cizme sau in pantofii de 500 de euroi?
    2. viitorul presedinte apreciaza spritul de week-end la mare sau la munte ?

    Ps. Am in memorie o fotografie cu Nastase purtand o casca galbena, dar sunt convins ca nu el va fi urmatorul presedinte… Prietenii vechi stiu de ce 🙂

  20. Acest Catalin Botezatu al dezastrelor noastre nationale
    Agentia de presa Erevan News are placerea de a-si informa cititorii ca, in cursul zilei de ieri, d-l presedinte al Romaniei a lansat in timpul vizitei de lucru facuta in Moldova, ultima creatie a casei de moda Basesco@Fiica, colectia de vara pentru calamitati naturale.
    Astfel trecind de la fesul anti-alunecari de teren si tricoul portocaliu pretabil la poduri in reconstructie, ieri in fata unei numeroase asistente electorale si insotit de mai toate televiziunile din tara (care datorita gravitatii situatiei s-au ferit sa mai foloseasca sintagma “baie”-fereasca Dumnezeu!”- de multime) d-l presedinte a lansat pe piata cizmele de cauciuc (de preferat culoarea portocaliu) creatie proprie, asortate perfect cu tinuta sport cu pantaloni bufanti pentru cazurile de inundatii catastrofale.
    Ultima sa creatie a facut senzatie in fata unei asistente in delir, moment totusi umbrit de prezenta la acest spectacol a unui primar inconstient, care nu se stie din ce motive, s-a prezentat imbracat “la patru ace”, spre disperarea isterica a parintelui spiritual al boborului roman.
    Acesta din urma, adinc jignit de piesele de garderoba alese de nefericitul primar pentru acest eveniment, vetimentatie ce contrasta neplacut cu cerintele liniei de moda prezidentiale si aducindu-si aminte de intelepciunea populara care in astfel de situatii se bazeaza pe principiul “eu te-am facut, eu te omor!”, l-a apostrofat dur si public pe razvratitul ignorant cu cuvintele “cind te vad cum esti imbracat, imi vine sa dau cu tine de pamint”, cuvinte spuse pe un ton plin de emfaza si obida.
    Acest text si imaginile insotitoare au fost imediat preluate si retransmise de televiziunile nationale si internationale, intrind cu aceasta ocazie in protocolul prezidential pentru astfel de situatii pentru toate democratiile avansate din lume, din Somalia si pina la triburile preistorice si nedescoperite inca din regiunea amazoniana.
    Tot cu aceasta ocazie, preseintele Romaniei, in marinimia sa prezidentiala, i-a ajutat pe sarmanii sinistrati cu un mare “OF”, asigurindu-i de compasiunea si solidaritatea sa in fata dezastrului care i-a lovit (mai mult nu poate ca nu-l lasa tonomatele, oligarhii rai si cei 322 de ticalositi).
    Ziua s-a incheiat apoteotic printr-o conferinta de presa, in care d-l presedinte a sustinut un recital avind ca tema marele “OF” cu care-i ajuta domnia sa pe sinistrati si cu numeroase tocshoaie, la varii televiziuni, in care a fost comentat in fel si chip evenimentul.
    Din aceste comentarii s-a desprins ideea ca, datorita prestatiei sale lamentabile, pe post de circar national, mai bine de trei ani de zile, institutia prezidentiala a fost atit de tare decredibilizata, incit oricit ar incerca domnia sa sa asambleze o bicicleta, tot o campanie electorala ar iesi, atita timp cit toate actiunile sale de pina acum n-au avut decit un scop, aducerea pd minus l la putere si cistigarea unui nou mandat prezidential.
    A consemnat pentru dvs.,
    Varujan Arachelian

  21. Ce ti-e si cu oamenii astia ….
    Base se duce pe acolo sa vada care e treaba, face constatari de mare valoare (“Mama, ce dezastru”), pune intrebari pragmatice si la obiect (“Puisor, a venit apa?”), dupa care extenuat de efortul intelectual depus merge la un spritan. Lumea e vesela, apele sunt date uitarii, e clar ca daca a venit Base in zona apele vor face cale-ntoarsa iar in drum la va pune casele la loc.
    In alte zone, se duc reprezentantii guvernului, aduc de bine de rau niste oameni, incep sa faca de bine de rau ceva, iar reactia oamenilor care este ? ‘re-ati ai dracului de imbuibati.
    Asta ne e tara, foarte maleabila. Cand e bine toti sunt sefi, cand e nasoleala maxima toti isi trag gumarii si pun mana pe lopata. Da bine la prostime.

  22. Acum pot sinistraţii să doarmă (pe unde-or mai apuca!) liniştiţi. Şi (evident!) pot să mulţumească (din inimă!) Celui care le-a trimis potopu’, altfel n-aveau ei aşa onoare. Observ că salopeta şi cizmele-s noi… Unde-s cele din anii trecuţi?! Da şi astea… La care (prim!) container de gunoi le-a aruncat, după vizita lăcrimată?!

  23. Absolut corect. Weekendurile alea pe litoral cu elicopterul , plus vila d eprotocaol etc sunt din banii nostrii ca nu ar plati presul inchirierea de elicopter in fiecare weekend. In plus bai base nu ai zis tu ma cand erai min al transporturilor ca Romania nu are nevoie de infratrsuctura si autostrazi ca asa ai fost tu vizionar de babadag… restul e tacere si durerea celor care nu au mai ramas cu nimic.

  24. Domle’

    Da’ de Manechin nu ne zici nimic ?!
    Ne lasi de inteles ca intre timp te-ai indragostit de el….

    Prostanacu’ n-a iesit nici el la interval cu vreun aforism, ceva acolo, soft…

    Mare plictiseala in tara asta !!! Nu stiu din ce s-ar face rating in ziua de azi daca n-ar fi Salvatore de la Patria Base !!!

  25. la dracu si cu Basescu, si cu Geoana si Nastase. Toti umbla dupa putere si glorie, bani multi, cat mai multi.
    nimeni nu vrea sa faca ceva in tara asta.
    daca ai sti, Victore, cate nereguli au fost la vot. Am avut ocazia sa aflu ce s-a intamplat prin niste sate din Romania….au innebunit si oamenii de rand, asistentele, preotii, etc, de la sate, sa se omoare intre ei, la alegeri….magarii peste magarii. mi-e scarba . ne meritam pe deplin soarta. suntem o natie de prosti si ratati. that’s the truth!
    pe curand!

  26. a….si o natie de oameni care nu-si vad intai paiul din ochiul lor, ci ii doare de altii

  27. Azi basescul n-a mai fost incaltat in cizme de cauciuc in judetul Neamt(parca) si a fost numit “comunist” de un localnic. Omul i-a reprosat ca nici el nu a facut nimic in acesti ani de dupa 1989, ca a fost si este membru marcant de partid. De asemenea, el, basescul, ce face cand in tara se intampla atatea lucruri rele? Rade! Drept ” pedeapsa”, localnicul a fost numit de catre Zeus, “bolsevic”. Tare de tot!

  28. Am zis eu ca gresesc: e vorba despre Saucesti, judetul Bacau, nu Neamt.

  29. bine zis, nea Victor (daca imi permiteti). s-a plictisit si lumea asta da gogosi. sa ne scuteasca marinerul si sa fie empatic cu pretenii de afaceri.
    treaba e ca i-am cam votat pe toti. psd, pd,pnt, pnl. cu prm sau png nici mort nu votez. cine a mai ramas?
    apropo, prin calarasi, la pnl sunt aceiasi traseisti politici de dupa revolutie: pai cum e pnl la putere cand sunt oamenii care au plecat cu psdr (sau cum se numea inainte)??

  30. Ziua buna domnule Ciutacu! Am o nelamurire. Mi se pare ca nu sunteti impartial. Adica inteleg ca nu va place de Basescu, nici mie nu-mi place, dar cred ca ar trebui sa-i dam dreptate unde are. Am auzit cu urechile mele cand i-a zis primarului “Cand te vad in costum la inundatii, imi vine sa dau cu tine de pamant!”, pentru ca eram in localitatea respectiva (Voievodeasa, jud. Suceava) sa ajut niste localnici, si auzind ca vine pe acolo, m-am apropiat sa fac niste fotografii. Eu nu tin cu nimeni, nu-mi place politica, ii urasc intr-o anumita masura pe toti, pentru ca le e gandul tutror celor din politica numai la bani, si aproape niciodata la noi, cetatenii. Dar repet inca odata, cred ca a avut dreptate cu replica aia adresata primarului. Aveti mail-ul meu, puteti sa ma adaugati in lista de messenger sa mai “dezbatem” daca doriti. Astept un raspuns (preferabil pe mail) si va doresc o zi buna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.