Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

Fiindca exista-n piata media diversi fals-nedumeriti care-si pun intrebari existentiale ca sa le treaca plictiseala, o sa-i scutesc eu de efortul intelectual aferent zbuciumului intern si o sa fac eu cateva precizari. Imi place sa sper ca-s ultimele pe aceasta tema…

1. Nu am luat locul nimanui la “Sinteza zilei”. Voi raspunde in continuare, cat o sa-mi mai faca placere, invitatiilor lui Mihai Gadea. Si o fac gratuit si pe locul meu, asa cum am facut-o intotdeauna cand a fost vorba de relatia de colaborare cu Antena 3. In general, cand iei locul cuiva intr-un business, iar show-ul tv este (si) o afacere, incepi prin a-i sufla si beneficiile financiare. Ceea ce nu e cazul. Nu tin sa fiu invitat permanent. In primul rand, pentru ca-mi place sa am eu (si nu altcineva) controlul emisiunii, iar in al doilea rand fiindca sunt suficient de obosit, fizic si psihic, si fara sa ma eternizez in studioul din Baneasa.

2. Trustul Intact ma plateste – si o face decent intr-o o tara aflata-n criza – pentru ca-s redactor-sef la Jurnalul National si realizator al emisiunii “Vorbe grele”, care se difuzeaza pe Antena 2. Nu am obiective/clauze contractuale care tin de rating. Asa ca “imprecatiile” mele la adresa lui Traian Basescu si a camarilei sale, cele de la Antena 3, regret sa-mi dezamagesc detractorii, sunt al dracu’ de gratuite.

3. Nu am de gand sa-mi injur patronul, n-am facut-o niciodata. Cand si daca am sa-l gasesc vreodata insuportabil – iar deocamdata sunt departe de acest stadiu – voi pleca si gata. Nu-mi targuiesc live, sub luminile reflectoarelor, in piata publica, nici contractele de munca, nici parerile politice. (Si nici nu candidez)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

  1. D-le Citacu, hai să vă spun un mare NIMIC, dar fără prea multe cuvinte:
    1. Fiindcă existaţi, aveţi dreptul să câştigaţi o pâine, făcând ceea ce ştiţi mai bine
    2. Fiindcă aveţi conştiinţă şi raţiune, doriţi să spuneţi ceea ce gândiţi, şi ceea ce credeţi că este BINE pentru această ţară
    3. Întodeauna când cineva are o notorietate (nu neapărat succes), îşi atrage şi antipatii
    În rest sunt… vorbe
    Io cred că asta aţi încercat să ne spuneţi.

  2. bine domnu’ ciutacu. rezistati, va rog, pe metereze ca nu mai e mult si poate scapam de zeul terorii. asa sa ne ajute dumnezeu si intelepciunea romanului cea de pe urma.

  3. Victore, n u te lua dupa nimeni. Mie si familiei mele ne face o mare bucurie sa te vedem, indiferent pe ce post. ca e 2, ca e 3 …Asa ca, atita v reme cit ai ce spune – SI AI ! – fa-ti meseria, ca o faci bine ! Eu ma bucur ca vii si la Gidea, pentru ca si asa emisiunile voastre se suprapun…Succes !

  4. Imi pare extrem de rau pentru el….. nu merita sa moara… este foarte trist ca 2-3 inculti, tigani….. ne conduc…. nu le place fata noastra si pac….. ne-o omorat sau batut “mar”….. si astia , criminalii…. ajung sus ajutati… ca nu pot fi atat de mari si tari pentru ca sunt siguri…. ii ajuta si altiii….. si uite asa…… nu mai avem voie sa umblam cine stie pe unde…. ca ne pomenim … injunghiati …. baturi…sau ….morti….. Ar merita trasi in teapa si lasati atata cat pot sa sufle. Sa simta durerea pe care a pricinuit-o acestui baiat…..
    Cata cruzime poti sa ai, cand cel lovit se uita spre tine cu groaza si frica iar tu sa il mai lovesti inca o data…..
    Sa speram ca vor fi prinsi, si pedepsiti …astfel incat sa simta durerea…. ne lipseste un Vlad Tepes sau chiar un Hitler… sa nimiceasca pe toti acesti nemernici….. ca sa putem trai si noi linistiti si sa ne ia domnul atunci cand doreste el…. nu cand vor altii …

    Sa il ajute Dumnezeu in viata de veci, sarmanul……

  5. cainii latra…asta-i menirea lor,
    ursul trece-n drumul lui…,
    lasa-i sa-si bata capul ei cu ce trebuie sau nu sa faci .in cea ce ma priveste ,imi doresc sa te vad pe sticla si cand vei avea barba colilie …sau poate nu-i bine?
    refuz sa mai platesc ceva si cuiva pentru
    libertatea gandului meu!fie si-n vorbe…

  6. @anda: Hitler e chiar ultimul care ne-ar lipsi. si ura institutionalizata de rasa.

  7. Undeva,candva,cumva razboiul asta al opiniilor marilor “deontologi” nu o sa mai vrea nimeni sa-l auda.O sa fie un dezinteres total pentru tot ce-i ipocrit;politicienii nu or sa mai starneasca in nici un fel populatia,nici macar aparitiile televizate(tvr,b1) nu-i vor mai ajuta sa manipuleze electoratul.Poate nu m-am referit strict la subiectul postului,dar…cand esti conectat la realitatea din jur,nu poti sa nu devii din ce in ce ma tenebros si sa nu le vrei raul politicienilor(si tuturor “ambasadorilor ” care ne poarta steagul pretutindeni)

  8. Cat de tare mi se pare poza pe care ai puso!!!

    …ceva de genu: SE CAUTA PRESEDINTE!

    …si deasupra poza ta :)) …mi se pare super tare …si nu cred ca ar fi vreo idee rea

  9. Doar o idee vreau sa punctez aici care revine obsesiv in blogul tau si nu numai din pacate si in societate.D-le de ce ar trebui o relatie patron angajat sa fie de servilism sau de ce e asa?atunci cand esti angajat in contractul ala nu scrie nicaieri negru pe alb ca trebuie sa-l “pupi”in fund pe sef.scrie obligatiile tale in privintza muncii prestate si obligatiile sefului in a-ti plati munca.Si atunci cand eu spre exemplu am un “cui”impotriva sefului i-o spun in fatza,nu am inteles niciodata de ce daca seful ajunge sa te trateze ca pe un nimic si un sclav tu trebuie sa accepti si sa pleci capul si mai mult.ar mai fii multe de spus pe tema asta dar ma opresc aici.ne mai auzim ne mai vedem

  10. Ne-ar trebui un Hitler?Vlad Tepes?
    Infantili care nu stiu ce vorbesc,nu stiu ce inseamna suferinta,nu stiu ce inseamna urmarile urii rasiale,nu stiu ce inseamna de fapt viata,asta nu pentru ca sunt prosti sau chiar cretini,ci pentru ca sunt doar neantrenati,neloviti d-ale vietii.A condamna o etnie pentru fapta groaznica a unui individ care merita mai degraba mila si compasiunea noastra, inseamna a nu cunoaste nici macar o particica din ceea ce inseamna viata si esenta ei!Pacat ca inca mai sunt pui ai iadului si ai lagarelor care au auzit doar de adevaratii criminali ai lumii!
    Rusine si mila, celor care aduc in cuvintele lor aminte de anumitii nenorociti care au marcat istoria prin teroare si crime!L-ar prinde bine o vizita a B.T.K-ului,daca tot este in libertate!

  11. domnule Ciutacu de ce va simtiti in vreun fel responsabil pentru parerile unor neaveniti care au ca singur scop laudarea presedintelui mult iubit? Faptul ca faceti parte dintr-o elita media care are curajul sa stea dreapta in fata presiunilor lui Basescu si a fanaticilor sai, pentru ca asta e orice dictator are fanaticii lui,trebuie sa va dea forta de a ignora zgomotul oportunistilor si pupincuristilor. Va iubim si nu uitati ca 5 milioane de romani au votat impotriva lui Basescu.

  12. @Alina: nu m-au amarat mizeriile debitate de cei din “tabara adversa”, ci magariile colportate de cei din interiorul trustului. care nu mai au jena.

  13. Scopul lor este sa fie toti fortati sau pacaliti sa-l laude pe Basescu si sa revenim la dictatura. Basecu a exprimat clar parerea sa despre presa. ea trebuie sa existe doar ca sa-l laude pe el. El nu a inteles ca e un mare act de curaj sa-l critici si rusine ar trebui sa le fie celor care sunt platiti sa-l laude. Acolo e rusinea si pupincurismul si aia sunt tonomate.

  14. Domnule Ciutacu micimea interioara a celorlalti ar trebui sa nu va atinga pentru ca doar oamenii ce au valoare sunt invidiati. Faptul ca aveti priza la public si lumea va simpatizeaza, iar opiniile dumneavoastra sunt impartasite de foarte multi admiratori, cred ca starneste controverse oriunde dar acestea nu ar trebui sa va atinga deoarece talentul dumneavoastra este incontestabil.

  15. Am convingerea ca exista persoane care va invidiaza aparitiile si prezenta mediatica cat si prestatia dumneavoastra extraordinara dar acestea sunt probabil personaje mai putin talentate care au ca principala ocupatie invidia. Sunteti mult prea apreciat pentru a va lasa perturbat de astfel de lucruri.

  16. Ce şanse reale pot avea în cazul în care am un proces sau două cu firma la care am lucrat, dacă este reprezentată de firma de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu? Firma are şi un comununicat de presă , în care face publică demisia din cadrul firmei de av. ZRP a d-lui Predoiu.
    O fi legal , o fi deontologic ?
    Ministrul Berceanu poate avea firmă de transport?,dar dl. Nica poate avea fimă de pază?s.a.m.

  17. O sa-ti povestesc si eu ceva…Destul de relevant pentru modul in care romani in Romania suntem umiliti de cei care s-au vazut stapani peste Petrom.A tot circulat pe mail-urile celor care lucreaza in Petrom, asa ca o voi reda ca atare.
    “O colega de-a noastra, deoarece nu a gasit nici un loc de parcare, a blocat cu masina personala (un Matiz) masina de servici a expatului THOMAS LAABER (Divizia Proiecte- cladirea PECO Ploiesti), dar a lasat vorba la poarta sa fie chemata imediat daca cumva persoana respectiva vrea sa plece cu masina. Ceea ce s-a si intamplat, numai ca in timp ce portarul urca la noi in birou sa o cheme pe colega, acest individ i-a smuls numerele masinii si lampa de pozitie din spate si le-a aruncat intr-o curte invecinata. Cand a fost intrebat de colega daca este normal sa se poarte asa si daca si la el in Austria procedeaza tot la fel, i-a spus ca nu-l intereseaza ca oricum ne ignora ca suntem niste prosti si o tara de prosti (“you are all stupid people and stupid country”) si ca n-are decat sa faca ce vrea, ca pe el nu-l intereseaza niste prosti.

    Subliniez faptul ca victima (colega mea) nu s-a dus sa reclame nici la politie nici altundeva (ea fiind intr-adevar o Doamna..) desi exista martori (portarii) si mai mult decat atat, toata scena a fost filmata de camerele de supraveghere ale cladirii (deci exista si dovezi).

    Poti sa dai mail-ul mai departe si sa povestesti tuturor, ca sa vada toata lumea cum intelege acest individ sa se comporte in ROMANIA fata de ROMANI (colegii lui) !!!”

  18. Nu stiu daca ce am povestit provoaca indiferenta sau revolta. Pentru mine, o mare lehamite…Intr-adevar, romanii din Petrom sunt prostii care asigura salarii de mii de euro “ocupantilor” OMV. Cui trebuie sa multumim? Celor care au infaptuit mareata privatizare, celor care au fost de acord cu ea, votand-o in graba, cu ochii pe ceas…
    Asa ca intr-un fel va inteleg revolta…Dar macar aveti puterea, taria, verticalitatea sa va exprimati intr-o lume in care altii prefera sa traiasca uitandu-se numai in pamant.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.