Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Miezu’ deontologiei şi limba aritmetică

Miezu’ deontologiei şi limba aritmetică

Miezu’ din deontologie, pre numele sau mirenesc Dan Tapalaga, nu a remarcat, pana acum, ca fratele sau intru pupat in cur la Jucator s-a bagat sluga la Ciocu’ Mic; nici ziaru’ lu’ SOV, nici Oficina de Net a Consumatorului, nici Oficiosu’. Sau au observat si incearca sa ne abata atentia. Asa ca pajul preferat al zeitei anticoruptiei ii mai da o flegma lui Tariceanu. Sa fie primita! Da’ eu stiam ca, atunci cand te recomanzi jurnalist si apari la televizor in aceasta calitate, trebuie sa stii si ceva gramatica. Cerinta care, se pare, nu era parte a ceriteriilor de angajare la BBC Romania…

[poll id=”10″]

P.S. Iepuras pufos, nu te osteni sa corectezi pe blat. Captura nu minte niciodata.

UPDATE: Un editor anonim ne spune ca nu gramatica-i de vina, ci graba :))

UPDATE LA UPDATE: Inaltul caracter care l-a pupat in cur, in scris, pe Ceausescu e anunta ca tot Trustul Intact e de vina pentru cumetria lui cu portocaliii. Iar ziarul care-l plateste – adica Sorin Vantu, fondatorul FNI, sa n-avem vorbe la proces – cica “va discuta statutul de implicare politică a editorialistului”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

27 thoughts on “Miezu’ deontologiei şi limba aritmetică

  1. Ei acu’ ne incurcam in toate amanuntele ne-deontologice. Era emotionat micutul, sa fim mai cu mila crestineasca, nu ? E greu la clasele primare, poate dupa ce devin profesorii cu 50% mai buni conform salariilor , vor scoate promotii mai nedontologice dar corecte gramatical.

  2. Cvasi-genial, sclipitor, pururi învingător, TRU este un Stradivarius cu floci.

    Scuzaţi-mă, sunt doar invidios.

  3. @koroiu : Matale esti din cei care pescuiesc pe diferite bloguri adunund material pentru niscai’
    consultatii pentru Milosevici al romanilor (in a carui celula la Haga ar si trebui sa ajunga )?
    Te dai smecher si folosesti afirmatii deschise,incerci ceva ascultare activa, doar , doar ti-or pica “fo ” citiva fraieri?
    Sau te banuiesc de mai mult decit esti in stare si comentariul tau se inscrie in “curentul de gindire” :”ba p-a ma-tii”?
    Ce au a face Voiculescu si cu Talpes cu subiectul “gramatica”? BTW: in general!?primul cuvint dintr-o propozitie incepe cu o majuscula.Dar asta tine de ortografie.
    In rest, politicienii “de vaza” sint toti o apa si un pamint.

  4. Or fi vrut “trimite-ti, tie, ti”, ceva de genul asta!:))) Au trecut, si ei, pe langa gardul scolii!

  5. ce sa le cerivictore atat pot saracii,desi se deconteaza la ei in buzunare ca la biserica in cutia milei,cu zgomot…na uitam si eu azi(cica sunt la sc.,a 12-a,pe o cerere de mana facuta de un parinte al unei colege si vad acolo “a-i se motiva” in loc de “a-i motive”/”a i se motiva”,saracu’ parinte(mama colegei) cred ca a facut romana cu portaru’,scola fiind pe priul plan la “transa’=))))

  6. @ Ciutacu Negoita e pe derdelus.Si-a cam dat arama pe fata.Au inceput sa se afle cite ceva despre sforile ca sa ajunga sa miste din miini, picioare si chiar gura.A fost mai hot ca toti.
    Parol.Tot neamul meu sta in sectorul 3.

  7. Sa-si schimbe discursul, nu-l va intelege nimeni.
    Socialism utopic? Ca parca n-as prea crede ca-i confuz in mintea lui.

  8. Ete na, ia sa privim noi cu atentie si sa observam ca si in acest articol se mai maninca o litera, se mai baga unele in plus…

  9. La câte cuvinte, expresii, exprimări (despre care învăţasem că sunt incorecte) au “legalizat” experţii noştri în lingvistică (contemporani) sunt foarte convins că, undeva (nu departe) în viitor, vor deveni ceva obişnuit astfel de scrieri. Oarecum o pedeapsă pentru noi, cei care râdeam de mai vârstnici fiindcă scriau “sunt-suntem” când ştiam (clar, de la tova’şa) că e corect “sînt-sîntem” (fără î din a). Nu e departe timpul când â-ul era folosit numai în trei cuvinte româneşti. Şi-un nume propriu (Agârbiceanu). Probabil că, la un moment dat, vom scrie în mod curent… face ţi, scrie ţi, vezi ţi. Chineza se vorbeşte din ce în ce mai mult pe Terra, ne “mondializăm” şi noi. Să zicem că este un… avangardist?

  10. Buna dimineata
    Pai cand sefu’ te vrea ambasador la London, cum sa nu ii pupi curul lui pufos? Chiar daca nu a iesit acum schema cu postul de ambasador,cine stie, poate iese dupa 30 november si il prinde Santa pe TRU in fotoliul de mare jupan la ambasada din capitala coanei regine.Asa ca, ii da inainte cu tupeu insul! Cum deontologie? Ce-i aia? Deontologia se aplica numai in cazul alora care sunt de partea ailalta a drumului! In cazul lui TRU, nu e cazul.
    Ma gandesc ca dupa alegeri, daca cumva PD-L-ul pune mana pe ciolan(Doamne fereste!)ar fi indicat ca Nutzi Udrea sa fie numita ambasador in Norvegia,TRU la Londra si Avramescu la Paris. Emil Hurezeanu la Berlin, Emil Boda la Moscova si Turcescu la Madrid. La Roma ar trebui sa fie Andrei Gheorghe.Apropos, mai stie cineva de el?
    Salutare taica si noroc

  11. Am tot scris despre cratima asta nenorocita. Chiar imi propusesem sa initiez o campanie pentru schimbarea regulilor. Sa se poata folosi dupa bunul plac. La inceputul cuvantului (ex. -miau), la sfarsit (ex.: miau-), in interior (ex.: m-iau, mia-u), sau, evident, sa n-o punem deloc. Ba chiar folosirea a doua cratime una sub alta (ex.: mi=au), sau a unui numar preferat de cratime (ex.: m-ia-u). Asa s-ar evita greselile 🙂 La fel si cu litera “i”, o alta problema grava. “Nui” “m-ai” bine asa? “Trimite-ti-o” mai departe. 🙂

  12. TRU love poate, de PDL, true love pentru Constantinesca nu se poate, iarta-ta sa fiu pentru vorba rea, din motive de sex feminin ,asadar ,,politica, frate’ 🙂

  13. Pentru ,,lupta electorala,, ce urmeaza , rogu-va puteti intreba stimatzii nostri guvernanti ce vor face cu Fondul Proprietatea ? Sunt sute de mii de oameni care asteapta in zadar despagubire de la stat…unii sunt posesori de actiuni care nu se coteaza la bursa..din momentul evaluarii (EUR-RON) moneda nationala s-a devalorizat..cine suporta ,,diferenta de curs..,,?? Iarasi vor urma 4 ani de ,,tergiversare si balbaiala,,intentionata? De ce atata bataie de joc? Cat de repede si cum vor rezolva acest ,,spin,, ?? Cu stima…
    PS-va urmaresc cu interes…

  14. Cică la viteză se mai scapă :)) probabil la viteză şi din neştiinţă. Trimite-ţi este clar o greşeală făcută din ignoranţă.
    La viteză se fac typo, greşeli de scriere, de genul celor din Jurnalul Naţional de azi din articolul “Speculatorii invizibili”.

  15. din graba e aia cu “principiul pluarlismului” in loc de pluralismului, aia cu “trimte-ti” e din nestiinta, adica prostie

  16. cinei tru ca m-am plictisit de cita reclama ii faceti . un ins fara sare si piper o sa creada ca e ceva de el si o sa-si ia nasul la purtare

  17. @ Ciutacu: Esti tare, batrine!(in ale jurnalismului, deci, compliment.Nu-i vorba de virsta pentru ca eu as putea sa-ti fiu mama si refuz sa aud exprimari de genul “o batrina de 57 de ani”- sint multi boi sau vaci cu astfel de mentalitate.Atita timp cit muncesc nu sint batrina.Scurt!)
    Cu gramatica: e un subiect fierbinte!
    @ Sukarit ,Ozzy,Dragos,Dan bune comentarii1.
    @Profa @ Elena :mai verificati-va cunostintele de gramatica.(cinei se scrie cine-i,i inlocuieste pe este, deci cine este, deci se scrie cu liniuta.O fi limba romana una fonetica,dar nu poti spune cine liniuta i)
    Hai,pa, ca trebuie sa plec la serviciu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.