Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Victor si Sorin…

Victor si Sorin…

Povestea a inceput intr-o cafenea din Dorobanti. Un Victor bea ceai, celalalt cafea.

– Sorin vrea sa candideze; independent. Te bagi?

– Cati sunteti? Cine-l sustine? Aveti bani de campanie?

– Doi, el si eu. Prietenii. Deocamdata, nu, dar s-or strange…

– OK, nu sunteti normali la cap, dar suntem trei.

A urmat o campanie dementa. In care oameni care i-au interzis Doctorului accesul pe post au sfarsit prin a-l sustine fatis. In care, pe masura ce sondajele-l aratau pe Sorin tot mai aproape de victorie, “echipa” din jurul lui sporea. Victor a fost tot timpul acolo. Din prima pana-n ultima zi. El si cu Adi.

Printre veleitari si primadone, au indraznit sa se strecoare, cu un sfat sau o vorba buna, Oana si Mile. Care, imediat dupa marea victorie, s-au dat doi pasi inapoi. Si-au vazut de treaba. Fiindca aveau o meserie si nu-i manase-n lupta oportunismul. De-atunci au trecut 9 luni, fix cat un copil. Iar Victor si Sorin se despart; ca doi domni, fara sa-si puna poalele-n cap. Nu ma priveste ce s-a intamplat intre timp intre ei, n-am nici un drept sa ma bag si nici nu am de gand s-o fac. Pentru ca Victor si Sorin au fost, sunt si vor ramane prietenii mei. Indiferent care si pe unde o va apuca…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

50 thoughts on “Victor si Sorin…

  1. Ciutacule,

    Tot ziceai ca urmaresti sport si ca n-ai auzit prea multe de Dl. Cozma. De Radoi a auzit toata lumea si de Nea’ Valiza. E departe de mine gandul de a-ti face agenda sau a dat sfaturi (consultant), dar iti pot reaminte de o mare sportiva (Eva Tofalvi) a Romaniei (din Secuime), inca in activitate la biatlon (Sez. asta un loc 2 la etapa de Cupa Mondiala). Cele mai mari performante in istoria noastra la trasul cu pusca & mersul pe doage. E inca in viata si face sport. Evident, cum bine zici, Zeus nu a decorat-o. Sper nici sa aiba ocazia.
    Nu iti postez link-uri in blogosfera ca sa nu te inervez;), dar daca zvarli in google numele ei, vezi si palmaresul.

    Alea bune,
    Fiara.

  2. A avut etapa in Suedia si apoi in Austria apoi si s-au deplasat cu masina pana acolo ca e austeritate si nu sunt bani de bilete. Cum bine zici si tu: trebe’ bani pt. drumurile la Napoca. Nu mai bine mutam capitala administrativa la Napoca ? Zeus ramane singur in Bucuresti (conduce via telecomanda). Si asa Pingelica voia sa duca capitala administrativa afara din Bucuresti.

    Fiara (adormita).

  3. @Fiara: eu am facut-o pe Eva, in Jurnalul National, “Omul zilei”…
    @horya: a auzit Oprescu. si, crede-ma, i-a folosit al dracu’ de mult

  4. Ar fi pacat ca doi prieteni sa se desparta din cauza unor neintelegeri mai mult sau mai putin politice. Sper sa fie doar un cavalerism al domnului Dumitriu de a se retrage din functii platite. Ce nu sper este ca piedicile si greutatile pe care le are Sorin Oprescu in activitatea ca primar (din partea adversarilor, fireste) sa il lase de unul singur. Este un om dintr-o bucata. Il cunosc personal, stiu ce ii poate pielea si stiu ce a insemnat el pentru Universitar. Sper sa faca si pentru Bucuresti ce a facut si pentru spital(e) si, de ce nu, poate pentru Romania.

  5. Dupa ce a demisionat din PSD si a candidat ca si independent la Primaria Capitalei, am gandit ca,daca va candida la Presedintie, totul nu a fost decat o manevra a unei factiuni a PSD.(demisia si poza de independent)
    Nu-l cunosc pe Dl. Oprescu dar o asemenea varianta nu mi se pare imposibila. Un candidat oficial al PSD nu prea are sanse dar un “independent” care sa ajunga in turul doi cu Basescu e mai probabil sa castige.
    Ar urma scindarea PSD (nu ca ar trebui sa asteptam alegerile prezidentiale pentru asta)iar Dl. Oprescu ar fi sustinut atat de noul partid cat si de o mare parte din PDL si PNL.
    Suna a “Teoria Conspiratiei” dar o conspiratie buna este de nedovedit. 🙂
    Om trai si ‘om vedea

  6. Victor am si eu o rugaminte la tine , pt ca te pricepi la gramatica, si zic eu si la ortografie cum se scrie acum “sunt” sau “sint” . Vad din ce in ce mai multe persoane folosind “sint”.

  7. Ai dreptate… e bine sa ramai om in toate cele si sa stai sa ii lasi pe ei sa isi faca EI partajul. Nimeni nu are dreptul sa te judece si sa te injure acum. Ai dreptate.

  8. Si tacerea este un raspuns. Inteleg ca sunteti mason daca la intrebare nu doriti sa raspundeti.

  9. E mintea ta in gandul ei si numai ea stie sa decodifice postarea asta. Ce inteleg eu, este ca mai exista buna cuviinta.

  10. OFF OFF se pare ca toti suferim de scenarita cronica orice actiune a cuiva oricare ar fii persoana aia are neaparat un substrat de ce a facut-o ce interese are? s.a.m.d.Oameni buni lasati-o mai moale ca mai sunt si oameni cu sira spinarii in tzara asta care nu fac ce fac din interes ci din PRINCIPIU

  11. “Toate-s vechi si noua-s toate”
    Eu cand l-am votat stiam ca n-o sa rupa gura targului numai ca nu-mi placea alalalt candidat. Dar care primar dinaintea doctorului a facut ceva ? Aud ? Videanu care statea mai mult p-afara ? Basescu care si-a luat casa semnand “Ca primarul” ? Lis ? …
    Blablabla.O sa stea primar inca 3 ani bine merci dupa care aveti iar votul in brate.
    Si daca nu “traiti bine” nu e vina lui.

  12. N-ati fost niciodata trei ci mult mai multi. Au fost mai multi cand Sorin inca nici nu era sau, mai bine zis, era doar o speranta. Asta este foarte rau pentru ca a creat un orizont de asteptare disproportionat care trecea dincolo de zidurile Primariei. Daca nu rupe cat mai repede tacerea va intra in zona aia nasoala in care … orice ai face nu mai conteaza. Daca ti-e prieten scoate-l din tacere. Eu tin la el desi nu-l cunosc. Pana si blogul l-a abandonat. As putea comunica cu el intr-un singur fel, asteptandu-l in fata primariei si tragandu-i un pumn in nas. Dar pana sa se prinda el ca-i sunt prieten, m-ar aresta aia…

  13. In nevoia disperata de a scapa de Basescu nimeni nu vede ca Sorin Oprescu nu este inca pregatit pentru cursa prezidentiala. Mai intai trebuie sa dovedeasca, aici, la Bucuresti. Veti spune ca la Basescu nu a fost valabil. Adevarat, dar romanii nu vor mai inghiti aceesi galusca.

  14. Victore,

    Te risti sa raspunzi la intrebarea asta?

    Articolul din Gardianul e pe bune (cat la suta ?), sau face parte dintr-o campanie preventiva anti-doctor (cat la suta?) …. ?

  15. din cate am inteles Oprescu nu a facut nimic si nici nu vrea sa faca motiv pt care a plecat ala

    nu-mi spune ca vrea sa fie si presedinte

  16. @gogu: locuiesti in Bucuresti sau ai inteles din barfe?
    @FuXi: e doar unul dintr-o lunga serie de articole anti-Oprescu.
    @George Serban: il consider prieten, dar nu-l si consiliez. exista oameni platiti pentru asta. nu mai amestec prieteniile cu munca, sunt patit.
    @Daniel Mocanu: nu stiu la ce intrebare n-am raspuns, da’ intelegeti prost.
    @Mile: batrane, toate de deconteaza pe lumea asta.
    @dog: il las de dragul stirii. sper sa fie si ultimul.

  17. A inceput sau, daca vreti, continua in forta. Si este facuta la fel de lamentabil, de gretos su cu aceleasi retete rasuflate ca si pana acum. Nimic nou sub Soare!
    Cocteilul manipulativ are ca ingredient de baza, sondajul de opinie masluit, la care se adauga unul sau doi jurnalisti profund pupinbasisti, una bucata “mare analist politic”-vezi Iosif Boda- la fel de neutru ca si moderatorul umflat de Vant in panze.
    Toata aceasta mixtura fetida incearca, maltratand timpul si nervii telespectatorilor acriti, ca pe parcursul unui “tocsau”, sa induca fara pic de rusine, la nivelul subliminalului nevolnicului de alegator roman, pe de-o parte ideea invincibilitatii zeusului, iar de de alta parte lipsa din peisajul politic dambovitean, a unui contracandidat cat de cat la fel de “charismatic” si incarcat de supercalitati de mare lider politic precum Alesul.
    Ales, care timp de aproape cinci ani de zile, a adus aproape de disperare o tot mai mare parte a vietuitoarelor cu drept de vot din spatiul carpato-danubian si nu numai.
    Acuma, nu contesta nimeni faptul ca in aceasta masa amorfa reprezentata de o categorie de alegatori telenovelistici sau platitori de abonament sau bilete la peluzele stadioanelor de fotbal, se gasesc destule gospodine umede la demisol si in culmea extazului provocat de aventurile masculului feroce, care a reusit sa-si inscauneze tiitoarea in palatul Guvernului, pe post de mare vilegiaturista ministeriala, ba sa-i mai si dea suficienti bani de buzunar din jumulitul si sufocatul “buget de austeritate” prin care B.O.R.D.E.L.-ul Romaniei ne pacaleste ca fenteaza efectele crizei.
    La fel cum, nu contesta nimeni existenta a numerosi fani ai echipei de fotbal “Infratirea Ciorogarla”, aflati in plin orgasm auto-provocat de “exhibitionismul” desantat practicat de Ales cu ocazia datului de capete in gura ba guvernului Tariceanu, ba Constitutiei Romaniei.
    Dar de la asta si pana la mascarada de sondaje manipulative cu intrebare deschisa de inspiratie biblica gen: “Iata Adame asta-i Eva, alege-ti nevasta!”, mai va!
    Mai nou, in aceasta incercare de tembelizare prin hipnoza colectiva, apare pelicanul de Boda, care siderat, constata ca Prostanacu’ Iepurila este deja pe locul doi in sondaje, ce-i drept la distanta de vreo trei brutarii pline, de mult iubitul si pretuitul Tovaras.
    Aceasta incercare de promovare a lui Iepurila, drept contracandidat “cu sanse” din partea PSD este “isonata” la greu, de croncaniturile vangheliste (se pare noua Eminenta cenusiu spre negru a marelui partid de stanga).
    Ori nu trebuie sa fii mare scula de analist politic pentru a realiza ca PSD-ul a batut deja palma cu basescu si ca la prezidentiale va duce doar tava etaland un excelent joc de glezne.
    Eminentei cenusiu-neagra a PSD-ului, de un Adrian Nastase reabilitat nici nu-i trece prin minte, iar de Oprescu nici nu vrea sa auda (daca, “puschea pe limba !”, l-ar invinge vreunul din cei doi pe marinel???!!!).
    Noroc totusi ca in aceasta melodrama de splai dambovitean, s-a facut auzita si o voce liberala care a rostit numele lui Crin Antonescu (este drept in tandem cu cel al Tariceanului).
    Ori, lui basescu, pentru a-si economisi banii si nervii in campania electorala, nu-i trebuiesc drept contracandidati decat Prostanacu Iepurila, ale carui aspiratii politice s-au oprit la actualul fotoliu si la posibilitatile de sporire de avere personala, si liberalul Tariceanu sufocat de emanatiile de hidrocarburi patriciene cantonate pentru moment in faldurile marii victorii nationale obtinute impotriva Cazacului. Pentru sporirea efectului de comedie bufa ar merge si nelipsita salata vadimista de la astfel de spectacole.
    Cosmarul sau si anume Nastase, Oprescu sau Crin este anihilat si trecut in desuet de derbedeii pupinbasisti cu pretentii de manipulatori de vointa si constiinta electorala.
    Numai ca acestia s-ar putea totusi sa si-o ia de sa nu se vada, in cazul inscrierii in cursa electorala a macar unuia dintre cei care-i fac noptile albe Alesului.

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Intrevad ca multi au neincredre in d-l dr.Oprescu,ca primar.De ce cred asta?Poate dl Primar face ce trebuie si noi nu stim indeajuns.Poate reusiti sa-l aduceti intr-o emisiune,sa mai afle lumea ce face,ca dusmani are destui,sunt sigura,care poate il injura si il judeca,fara nici-un drept.
    Cred ca motivul demisiei(parca e unilaterala,nu?),daca dumnealui considera,il va recunoaste dl Victor Dumitriu.
    Va doresc o zi buna si sanatate.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  19. “Printre veleitari si primadone”…

    Stiti de ce va admir, dle Ciutacu? Pentru ca,intotdeauna, ati scris un cuvant bun si pentru cei care au iesit din scena,indiferent de temeinicia motivelor care au generat asta.
    Pacat ca dl Oprescu, sfatuit,probabil, de primadone, a “uitat” sa multumeasca public celor care au pus bazele candidaturii sale si care, repet, indiferent de justetea motivelor, au ales sa iasa din scena. Dar asta e…istoria se scrie, din pacate, si asa.

  20. Totusi nu inteles de ce consilieri personali il parasesc pe Sorin Oprescu?!
    Au facut parte din JOC?!
    Au avut vreo misiune, sau pur si simplu il tradeaza?!
    Victor stiu ca il simpatizezi pe Oprescu si sunteti chiar amici, stii mai multe?

  21. @Costin Tanasescu: de ce neaparat EI trebuie sa fie de vina? nu stiu foarte multe, banuiesc ca adevarul e, ca de obicei, undeva pe la mijloc

  22. Cand o sa-si dea seama lumea cam ce hram poarta, dl Oprescu va ramane ca la inceput… adica in cel mult doi ! Deocamdata, la nivel de administratie locala de capitala dumnealui este cel care imparte … dar dupa… ? Cui mai cere ajutorul ? Bucurestenilor…!? Adica, la fel ca dl Basescu ?
    Bine ca are cel mai lung carnat din lume. Ii doresc sa fie si cel mai gros !

  23. Diferenta intre d-nul Oprescu si celalalt contracandidat este ca unul are scoala si bun simt si nu-si doreste puterea absoluta.Restul se intelege.
    Ii doresc succes medicului si sper la o mai mare intelepciune din partea celor ce vor hotari si soarta noastra. Doar nu o sa emigram cu totii!

  24. Domnu’ Victor,
    Prea suna hai sa nu zic epitaf dar macar a tragedie cele scrise de dvs. Prietenia ca si dragostea are suisuri, coborasuri, apogee sau perigee, momente de calm sau de furtuna, asta nu inseamna nici sfarsitul ei, nici ireconciabilitate, ci doar o faza. Asta atata timp cat este o prietenie. Daca nu mai bine duca-se pe pustii!
    Sa fiti iubit
    marcus
    PS: totusi cine-i Victor?

  25. Eu, din afara, am socotit totdeauna ca, odata inghitit de sistem, don doctor va fi si el o dezamagire. Victor consilierul, prieten fiindu-i, probabil n-a vrut sa creada ca-i posibil. Eu trag doua concluzii: una, ca doctoru’ candideaza in toamna, si doua, ca vor mai demisiona -fie la figurat, fie la propriu- si altii dintre sustinatori. Nu-i nimic extraordinar, asa-i in tenis!

  26. Asa, si? Ce a facut Oprescu pana acum? A dat afara cativa directorasi pe care i-a pus la loc sau le-a dat alte functii, apoi ceva cu o carte a recordurilor. In rest, acelasi rahat…

  27. domnule Ciutacu, va propun sa revenim la actualitatea zilei si sa discutam despre cum PD-l calca PSD in picioare si despre cum si cine din media il va sustine pe basescu la presedentie. Ce importanta reala credeti ca are acest lucru si cat conteaza televiziunile de nisa in campanie?

  28. Sau ce conteaza cu adevarat in perceptia publicului in privinta presedintelui obsedat de putere? Este atat de evident dar daca presa il va sustine alaturi de societatea civila si intelectualii oportunisti dictatorul va castiga din nou.

  29. @Alina: PSD isi merita cu varf si indesat soarta, fiindca se lasa calcat in picioare. nu televiziunile de nisa te fac presedintele Romaniei, ci Marele Licurici, prin voturile fraierilor

  30. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tot ce pot comenta la acest subiect…”suntem morti” dupa victime “au vrut sa ma opreasca sa candidez” loool

  31. Cum e Victor sa constati ca omul pe care l-ai sustinut, Oprescu, nu face nimic si nici nu are de gind? Ti-e ciuda, nu? Poti sa nu recunosti acest lucru, mi-e egal, dar eu nu cred ca nu vezi si tu realitatea.
    Acelasi lucru s-a intimplat si cu Basescu. Cum tu ai crezut in Oprescu, ca va fi un bun primar, altii au crezut ca Basescu va fi un bun presedinte. De ce sunt fraieri? Prin analogie, inseamna ca si tu esti fraier ca ai crezut in Oprescu, primarul demagog si incompetent.

  32. Noi n-avem inca notiunea Obamometrului, asa ca m-am gandit la un fel de Oprescometru. Sa vedem daca Bucurestenii au votat cu cap cand au votat ce-au votat

  33. @Antioprescu: link pui doar cu permisiunea mea. pe care n-o ai. succes in lupta politica, da’ zau ca nu ziarul Gandul ma ghideaza pe mine-n viata.

  34. Oprescu nu mai are 4 ani, mai are vreo trei si ceva. Cam atat. Iar in astia 3 ani nu mai are timp sa faca tot ce a promis. Ceea ce eu ma intreb este daca Oprescu va fi la fel de infierat precum Videanu. Probabil doar timpul si “afinitatile” sefului o vor spune :D.

  35. Nu cunosc care este diferendul dintre voi dar,domnule Ciutacu ,va rog nu-l parasiti pe Oprescu.Sunteti niste “figuri” si lumea va place,va asculta .Ar fi pacat .

  36. Oprescu a venit la primarie sa sparga “Mafia lui Basescu”. OK. Eu nu sunt deloc un simpatizant al lui Baselu dar nu pot sa zic decat ca daca Baselu’ a fost cum a fost, Oprescu nu e nici atat. Ce a facut Oprescu pentru Bucuresti in acest timp? Pot sa zic ca a facut un mare nimic. Si ce propune in urmatorii 3 ani de mandat sa faca? Am impresia ca in 2008 Bucurestiul a votat un alb, doar sa treaca 4 ani de la ei.

  37. Domnule Ciutacu
    Ma surprinde ca dumneavoastra comentatorii buni din televiziune romana nu dezbateti serios problema Arhivelor securitatii.
    In opinia mea: Democratic ar fi ca toata arhiva sa fie publicata pe internet !
    Ar mai fi si o solutie de compromis : Sa-i dam foc!
    Si intr-un caz si in celalat am scapa odata de aceasta “Moneda de Santaj” folosita de politicieni si cred ca acestia ar avea mai mult timp sa se ocupe de ceea ce-i necesar tarii Deasemenea am economisii multi bani publici.
    De ce nu faceti dezbateri serioase pe aceasta tema ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.