Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ciolanu-i expirat, câinii-tot la măcelărie

Ciolanu-i expirat, câinii-tot la măcelărie

rares

I-au dat brânci pe scări lui Claudiu Săftoiu, al doilea eșec major al carierei sale publice (după șefia SIE), ca să se reia bătaia pe ciolanul expirat al TVR. În timp ce scriu, ascult amuzat, întrerupt de teleshopping, dramoleta ieftină uite-l pe Rareș, nu mai e Rareș (Bogdan). Antonescu pare a se bate pentru el (bine, alternativa Niels Schnecker e cel puțin la fel de rizibilă), Ponta pare a-l prăji fostul său prieten și tovarăș de luptă de pe vremea când antibăsismul trecea drept virtute politică și se salutau măcar în public.

UPDATE: Pesediștii tocmai i-au prăjit pe peneliști. Rareș mai stă o tură

LATE UPDATE: Balamucul continuă. Vexat, Rareș se retrage. Acum vreo săptămână, nici nu se punea problema să plece vreodată de la Realitatea, prima și ultima lui dragoste. Între timp a apărut patriotismul de ultimă oră. Dacă informațiile mele sunt corecte, liberalii au cerut, conform protocolului de împărțire a funcțiilor, instituția, nu doar președinția. Adică Rareș președinte cu tot cu directorul de știri și cu producătorul general. Ceea ce ar fi însemnat tragerea pe linie moartă a oamenilor PSD, Lucaci și Zgabercea.

pufulica

Politicienii continuă să întreţină marota că într-un an electoral trebuie să ai TVR la butonieră ca să-ţi meargă bine la alegeri. E profund fals. Mastodontul din Pangratti nu mai produce nici audienţă, nici ştiri, deci nici influenţă. Acoperire naţională au cam toţi de pe piață, că d-aia s-a băgat cablu-n republică. Şi atunci, în afară de a oferi un statut social clienţilor de partid şi presupunând că nu vrei să furi terenurile de milioane din Dorobanţi şi Moliere, la ce bun să te încarci pe semnătură cu o structură falimentară, încremenită şi suprapopulată? E, mai degrabă, o superstiţie, în care TVR-i mielul pe care pui mâna de Paște să ai noroc. Doar că vine Crăciunul și nu-l mai cheamă Vasilică. Acum se recomandă Pufulica…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Ciolanu-i expirat, câinii-tot la măcelărie

  1. Cu Rares asta mai e cum mai e dar cum naiba poti sa il propui la Tvr pe un om ca Niels Schnecker care e evident ca are mari probleme la bibilica – a se vedea cv-ul sau, unde inventeaza doctorate si mastere la facultati inexistente, posturi in administratia SUA (evident ca nu o sa il gasiti pe nici o lista) etc. (totusi observ ca de ceva vreme nu mai e colonel in armata SUA…si-a modificat asta in cv dupa ce a fost numit director de campanie a lui Antonescu)

  2. TVR-ul ar trebui sa fie condus de jurnalisti, nu de politicieni. Guvernul sau parlamentul nu ar trebui sa aiba nici o putere de decizie asupra politicii editoriale, managementului TVR. Asta ar insemna independenta. In schimb, un control financiar ar trebui facut, desigur. Toate tarile civilizate au televiziuni publice care sunt axate in principal pe informare, cultura, educatie. Nu ar trebui cautata audienta la astfel de posturi. Cel putin nu audienta prin comparatie cu televiziunile private, care din asta traiesc.

  3. @Ion: TVR trebuie condus de un manager; care sa aiba sangele si sprijinul politic necesare sa faca o restructurare/reformare la sange. editorialul trebuie despratit de financiar. asta nu vor politicienii sa accepte

  4. Cine-i Rares Bogdan? Adica de unde a aparut? Cind eram in tara nici pomeneala de dumnealui pe la teveu.
    L-am vazut de vreo doua ori pe la Realitatea vexat, dindu-si ochii peste cap in timp ce comenta la mina a paispea niste politicieni.

  5. O viermuiala si o lupta continua pentru functii, pentru beneficii, pentru inavutire ilicita si putere. La toate nivelurile, la toate institutile, la toate entitatile; e sufocant de urmarit!

    Cat de primitivi suntem ca omenire! Ce spetza joasa! Ne-om fi ridicat noi deasupra jivinelor, dar departe nu suntem. Pote chiar mai rau!

    Nu am nici un sfat sau concluzie. Sunt doar sufocata!

  6. E bine asa, iti dai seama cum am ajuns daca se bat partidele de la putere pe o mortaciune ?… Sa intelegem ca ce e viu e gata impartit ?…

  7. Oamenii fiind cu totii, sa fim si sinceri macar un pic, macar din cand in cand. Cati ar fi sustinut numirea cuiva (in cazul asta Rares Bogdan) care, dincolo ca te face albie de porci (chiar prin propriul cuvant), zilnic ataca politica acestui Guvern (al carui sprijin insa il vrea), pe orice domeniu, mai programatic decat B1TV? Daca cineva m-ar fi etichetat drept porc de pus pe masa de Craciun as fi reactionat la fel.
    Problema si mai mare mi se pare ca Rares Bogdan a avut tupeul de a se aseza in fata celor pe care ii spurca inainte cu cateva zile, pentru a le cere …increderea. Vorba domnului Ciutacu: este noaptea mintii!
    Singura explicatie pe care as avea-o e aceea ca Antonescu a intentionat sa provoace. A jucat la doua capete: 1. a sustinut nominalizarea unui antipontist fervent la conducerea televiziunii publice, daca ii iesea avea un pupincrinist devotat; 2. a sacrificat un cal in incercarea de a genera imagine de tradator si neloial lui Ponta si PSD, de a le reduce din perceptia publica (fiind criticati de multe, dar nu ca ar fi neseriosi).
    Cred ca Antonescu are acum luat un autogol. Si, in loc sa-si fi afirmat autoritate, persuasiune, simpatie, a reusit sa exhibe doar suceala, frasuiala, inconsecventa, ifose, hachite.
    Chiar daca incearca sa-l lipeasca pe Ponta de Basescu, lumea vede altfel. Le compara comportamentul si-l vede pe Antonescu in acest cadru. Si, daca facem o analiza rationala, care pe la noi e o treaba grea, vedem pe cine a atacat Basescu, cui a incercat sa-i faca rau, pe cine saboteaza mereu. Si cine ii trimite o tona de dosare la Parchet matrafoxatului. Astea sunt fapte, nu vorbe de prostit inca o data prostii…

  8. Hucko:

    Matrafoxatul încearcă și, pe alocuri, reușește să facă rău, acolo unde poate, unde există un punct de plecare. Unde nu există, aflăm despre programul de somn sau de seară în sânul familiei, al unuia. Mă rog…

    Altfel, n-am ce comenta, că ițele sunt încurcate rău.

  9. Pe vremea lui Nicolau parca TVR-ul era pe plus, cel putin oficial. Dupa aia au venit aia de la DA, cu unii de pe la fostul Cotidianul, si-au zis ca nu se platisera nu stiu ce chestii si a inceput sa inregistreze datorii ajungand in situatia de astazi.

    Sa-l puna din nou pe Nicolau, daca nu are telecomanda. Daca are, sa gaseasca pe altul care sa managerieze. Nu stiu ce-a condus Rares Bogdan pana acum dar nu pare capabil sa administreze ceva. Faptul ca e jurnalist nu-i un criteriu.
    Si dincolo de asta oricum nu-mi place de el, asa ca ma bucur nespus ca ifosele alea de regizor ratat l-au facut sa pice intre scaune. 🙂

  10. Dl. Rares Bogdan , pe care il luase gura pe dinainte de nervi aseara, povestea la Realitatea cum s-a intalnit el cu dl.Gusa la Oradea in seara de dinaintea “numirii” lui. Pentru felicitari, desigur.
    Adica sa inteleg ca mai sta o tura dl.Gusa? Numai la TVR nu fusese inca, ca de partide… o fi ratat vreunul?

  11. Eu am auzit de Rares Bogdan anul trecut, cand candida, la un moment dat,din partea PNL, pe listele USL la alegerile parlamentare!!!! Apoi, acu’ vreo 2 seri, zapind pe canale, am nimerit pe Realitatea si l-am vazut luandu-i un interviu lui Ucu (Ioan) Rus, marele (!!) lider al grupului de la Cluj. M-am lamurit definitiv si irevocabil ce-i poate pielea. Deci, indiferent de certuri, tradari s.a., pentru Rares Bogdan la TVR un mare NU!

  12. @Hucko: Daca ai vazut “Die Hard 2” (si cine nu l-a vazut?), probabil ca-ti mai amintesti urmatoarea situatie:
    Un grup terorist a preluat controlul asupra unui aeroport (nu mai conteaza detaliile). Si, normal, a intervenit acolo o formatiune militara anti-terorista pentru a-l anihila. Numai ca, inaintea confruntarii iminente intre cele doua, ambele grupari au schimbat incarcatoarele din arme cu altele insemnate cu leucoplast albastru. Si da-i, si lupta, intr-un zgomot infernal de focuri de arme, dar nu cadea nimeni la pamant, din nicio tabara! Abia dupa dupa asta, personajul principal, John McClane, vede ca o arma echipata cu un astfel de incarcator tragea de fapt cu gloante oarbe, si-si da seama ca cele doua grupari, care se razboisera de ochii lumii, erau una si aceeasi, si fugisera deja impreuna sa-si imparta prada.
    Gandeste-te putin la asta si abia apoi incearca din nou o analiza rationala (care, intr-adevar, la noi e o treaba foarte grea); e posibil sa ajungi la concluzia ca nu-i deloc relevant pe cine ataca Basescu si pe cine saboteaza. Pentru mine, cel putin, e clar ca armele cu care se “impusca” Ponta si Basescu au incarcatoare cu leucoplast albastru. Am curaj sa pariez cu oricine (poate ma-mbogatesc si eu cu ocazia asta) ca Ponta, daca ajunge presedinte, va face niste numiri la sefia parchetelor si ICCJ care-i vor conveni de minune lui Basescu. Sigur, va fi anchetat/judecat in toate dosarele despre care se vorbeste acum, dar, dupa multi ani, va primi doar NUP-uri, achitari sau pedepse cu suspendare. Iar Ponta va ridica din umeri, spunand ca justitia e independenta si suverana…

  13. @ Bubulea
    Este parerea ta, pe care am citit-o cu atentie, pe care o respect, fiind civilizata si argumentata.
    Raman la parerea mea. nefiind locul de justificari aici, pot sa-ti spun pe scurt ca iubesc foarte mult filmul si literature, imi place sa ma las in mrejele visarii, ador sa-mi imaginez ipoteze si medii virtuale. In acelasi timp traiesc foarte concret, meseria imi este una foarte aplicata, foarte tehnica, de logica aplicata. Viata m-a obligat, ca nu am avut vreodata placeri masochiste, sa devin foarte pragmatic in intimitatea gandului meu. Anume: sa ascult VORBELE frumoase si sa ma entuziasmez la discursurile frumoase, dar sa aleg oamenii cu care merg alaturi in functie de FAPTELE lor cele mai concrete.
    Adesea aceste persoane nu se identifica. Unii raman surprinsi de alegerile mele, dar ulterior ma confirma de obicei…
    Inca un lucru – sunt printre putinii care chiar se pot lauda ca nu l-au votat niciodata pe Matrafoxat, pe nicio lista, nicaieri. Care am spus intotdeauna ca este o lichea, care nu poate face decat rau. Dar romanii au crezut in el, cum cred si in altii care le vorbesc frumos…

  14. De plins sau de ris, mai degraba varianta a 2-a, atitudinea afectata a celor ce afirma cu naduf cit de mult i-a jignit Rares Bogdan pe unii si pe altii!
    Si cind te gindesti ca base i-a “mingiiat parinteste” pe toti, pe cap si nu numai, determinindu-i astfel sa fie atit de prietenosi incit sa semneze coabitari, te ia de la stomac!

  15. Este evident ca acceptul sefilor de la PSD de a nu-l vota pe Rares Bogdan a fost factorul determinant dar pe cuvintul meu daca eu l-as fi votat(chiar daca seful incerca sa ma oblige) in conditiile in care tu viitor director de televiziune publica iesi pe post si faci parlamentarii in toate felurile posibile.Mojicie de doi bani.S-au nu a stiut ca are sa fie nominalizat ?

  16. Prea mare palaria pentru Rares Bogdan ,cand esti realizator de emisiuni ,te iei cu toti de beregata ,cine te mai voteaza ,cine te vrea ? Stai acolo si trage in toti din toate directiile, asa cum este ordinul patronilor ,castigi bani buni .Daca mai ai si o gura spurcata ,o fire impulsiva ,nici ca realizator de tv nu esti bun .Ce model oferi ?Am ajuns sa cant si eu ca si cucu basescu care din cand in cand devine cucuvea ,PNL este un partid mic ,nu are specialisti si pun pe diferite posturi oameni necorespunzatori fisei postului . Dupa curba lui Gauss ,sunt pe panta descendenta ,steaua lui Antonescu in politica paleste ,a crezut ca este vesnic ,discursul taios i-a fost fatal ,orgolios pana la boala ,imi pare rau ca nu si-a gasit un model de conduita altfel decat basist.
    O sa-l vedem in parlament daca Dragnea o sa-i intinda o mana. Cati din PNL nu-i vor caderea ?…..multi .

  17. @Mihai
    Daca e sa gresesc cu poantele mele, am doar un vot si o opinie. Ramane imensa majoritate a celor care pot alege intre diversele si contradictoriile, pentru unii, intelesuri: ca or fi niste amuzante schepsisuri, ca or fi delicati pasi de balet, ca or fi zonele de stabilitate ale fapturii umane, ca or fi insele persoanele doritoare sa inconjoare premierul in imbratisari sufocant de calduroase ori o fi insusi plurarul majestatii pentru insusi premierul, eu cu toate (m-)as putea (re)compensa. Asta daca ar sti si responsabilii cu recompensele… (Apropo, diferit de subiect: am intrebat candva pe cineva de ce tot timpul sunt mereu recompensati altii. Raspunsul m-a blocat pe moment, desi nu sunt total lipsit de spontaneitate: sunt recompensati cei care fac ceva pe langa fisa postului, nu cei care isi fac, fie si cu mare profesionalism, ceea ce prevede fisa postului. In consecinta nici pentru recompense nu ma calificam…).
    Eu am suportat foarte direct si am fost foarte afectat prin votul altora (si nu politic, ci economic), fara vreo vina. Poate ar fi democratic sa mai suporte si altii votul meu. 🙂

  18. Vedem adevarata fata a PSD, partid antieuropean, totalitar, lacom de putere si de bani ai contribuabililor. Parca e PDL in perioada 2004-2012.

  19. Nu stiu cine e penibilul care se joaca cu papusile pe Realitatea TV, dar e la mintea strategului Guse. N-am inteles de unde l-au scos urmasii (!) Bratienilor pe rares Bogdan mare manager in televiziuni?! Daca e doar plata unor interviuri, e vai de ei. Sa spui ca te superi si ai terminat “prietenia” si prezenta in public alaturi de cel cu care ai pacalit lumea la alegeri, mi se pare infantilism politic. Cum sa pui interesul si snobismul personal in locul unei abordari politice majore. Antonescu ar fi fost politician daca ar fi spus ca inghite orice daca e in folosul cetatenilor! Asa cum a declarat Merkel la investirea guvernului de coalitie cu dusmanii SPD-isti nemti. Cu toate ca si ea a luat exemplul dat de prezident in constituirea guvernului B&B; a pus o doctorita ginecolog in fruntea Wehramchtului! E un merit politic sa ai 6 copii?!

  20. Victor Ponta premier a demonstrat ca e un BOk mai mic,de fapt a plecat la Cotroceni cu ideile lui si s-a intors inapoi cu ideile lui Basescu. Eu ma intreb,daca nu e premier stralucit,poate fii un presedinte stralucit Ponta? Sa fim seriosi ,totusi exista unele limite……..

  21. sa fii un admirator al lui antonescu inseamna sa respingi nu numai argumentele logice dar si faptele care arata ca acest individ demonstreaza i fiecare zi ca odata ajuns presedinte va fi mai rau decat basescu in conditiile actualei constitutii. este incredibil pana unde au ajuns liberalii, pana la santajul cu demisia din guvern. nu stiu daca vreun ziarist e in stare sa analizeze strict cronologic faptele din decembrie 2012 pana in ziua de astazi legate de partidele din usl. toate demonstreaza ca acest asa zis marele lider liberal nu e in stare sa-si respecte cuvantul, e ca o trestie in bataia actiunilor venite din strada sau presa scrisa sau audio vizuala. astazi spune ca e buna o lege discutata in coalitie iar a 2 zi in fata reactiei negative a grupurilor portocalii sau ecologiste revine si critica legea respectiva. ce sa mai spun de minciunile, aroganta, nesimtirea si iubirea de sine ( de cand a devenit sef la senat umbla de parca are un bat in cur de ingamfat ce e ). mistoul ieftin la care apeleaza micile smecherii, badarania cu care le da peste bot ziaristilor care il critica sau ii pun intrebari care nu-i convin sunt alte arme din arsenalul lui. si totusi are inca admiratori mergand de la bogdan chrieac si dc news-ul lui, la nistorescu si cotidianul lui online sau cativa de pe la antena 3 gen dana grecu( ce i-a tras-o peste bot antonescu atunci cand marea vedeta si-a permis sa-l critice) sau radu tudor. si apropo pentru un ziarist care se considera echidistant pe blogul lui cum isi permite in direct pe post sa spuna:psd-isti cu creier de gaina”? dar nu marele ziarist e si deontolog pentru ca in fraza urmatoare admite intr-un dispret suveran ca doar unii psd-isti au creier de gaina. concluzia se pune de la sine ce imi e un rares bogdan (criticat pe forum ) cu porcii lui din parlament ( macar asta i-a pus pe toti de-a valma) si creierele de gaina psd-ista? de fapt cam in toate emisiunile la care participa acest mare specialist ( oare cine argumenteaza asta ?) dar si pe blog, are directiile clar definite( nenorocitii de pdl-isti si basescu al lor, parlitii de psd-isti si seful lor ponta dar si marele om de stat(o zice asta la misto?)antonescu si cei mai buni ministrii din istoria omenirii cel putin iar astia sunt binenteles liberalii???!!!! prost sau rau, acest ponta( impreuna cu cei din guvernul lui) are realizari intr-un an care-i face de cacao pe basisti! ne place de el sau nu realizarile sunt mai multe decat nerealizarile. si multi cretini care-l critica ar trebui sa inteleaga pana la urnma ca acest guvern trebuie in primul rand sa repare tampeniile facute de basescu+boc+mru sa plateasca ei imprumuturile facute de gasca portocalie ( asta apropo de ce se intreba unii pe unde sunt banii) sa tripleze intr-un an absorbtia de bani europeni, in general sa repare nedreptatile facute de coruptii basisti!!! cat de repede uita lumea si cum se reped sa-l injure fara argumente! e clar, mie nu-mi place antonescu asa ca n-am cum sa-l votez chiar daca am mers pe mana usl-ului! cine vrea sa-l voteze are tot dreptul ca d’aia e inca democratie pe la noi pe glie!

  22. @alexph: mai usor la categorisiri. cum tu nu dai doi bani pe Antonescu, multi nu dau – la fel de legitim – doua parale pe Ponta. si mai las-o cu realizarile lui Ponta din punctajele zilnice de propaganda ale partidului. ca le mai primsc si altii si le stiu 🙂

  23. Ghiciti cine este autorul textului:

    “[b]Batalia pentru TVR[/b]

    (…) [i]Cine va conduce TVR in 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai și prezidentialele din decembrie. Aceasta va fi misiunea pentru care va fi numit X sau Y director-președinte al TVRv de către majoritatea USL. Declarațiile publice care dezmint acest adevăr simplu pe care il cunoaștem dintr-o lungă experiență fac parte din acel dublu limbaj și dublu standard cu care deja ne-am obișnuit. (…)[/i]”

    Nu stiti? Autorul este… tam-tam… STELIAN TANASE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.