Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Dreptate până la capătul existenței USL

Dreptate până la capătul existenței USL

ponta_crin

E reconfortant să stai pe margine, să spargi semințe și să urmărești detașat cum se căsăpesc între ei Ponta și Antonescu în beneficiul lui Băsescu. Pe primii doi i-au prins paltoanele cu USL-ul existând formal, da-i mare minunea dacă apucă să le și dea jos de pe ei tot în coaliție. În fond, nici măcar n-au de ce. Pentru că-s liderii a două partide care se urăsc cu sinceritate. Și care s-au împreunat conștiente că doar împreună au șansa de a opri hegemonia dușmanului comun. Au câștigat împreună, pe un incredibil val de susținere politică și mediatică, alegerile, dar n-au luat puterea. Nu le-au ieșit nici doborârea regimului Băsescu, nici dreptatea până la capăt. În plus, se lucrează continuu, guvernează prost împreună (nu c-ar face-o mai bine fiecare pe cont propriu) și au reușit să-l învie pe mortul politic Băsescu.

Au dezamăgit împreună. Acum încearcă să se scoată separat la vopsea. Fiecare dă vina pe celălalt și așteaptă să dea singur lovitura. Nu știu de ce n-o fac mai rapid.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Dreptate până la capătul existenței USL

  1. Mai crezi cumva teoria -mai degraba “ipoteza”- in care Băs le-a gasit nu-stiu-ce dosare si se foloseste de ele impotriva lor inca din ziua cand au castigat?

    Nu de alta dar numai de argumentul asta ma tot lovesc intruna, de la un timp incoace, râgâit de colegii mei de pahar ca sa-si justifice absenteismul civic umil si sovaielnic. (nu ca eu as fi mai breaz, ce-i drept)
    Deja, “circul politic” r[r]omanesc, se repeta intr-un val de actiuni atat de previzibile si de ridicole (dincolo de orice imaginatie) incat te gandesti ca ar fi un scenariu scris, pe undeva, de unu’ sau de un consorţiu nativ.

  2. Eu cred ca doar sunt prosti. Cum sunt de altfel majoritatea locuitorilor acestei tari. Sa nu ne mai imbatam cu apa rece – Romania e in cacat pentru un motiv simplu: e locul unde s-a gasit hotul cu prostul. Vi se pare ca Antonescu, Ponta si Basescu pot fi altfel decat aia care ii voteaza? Nici pe departe, sunt hoti si prosti. Va pierdeti timpul de pomana inventand motive si scenarii. Realitatea ne inconjoara pe toti – uitati-va pe fereastra si veti vedea, in fiecare secunda, prostie si hotie.

  3. Remarc cu tristete ca, in Romania, cei ajunsi (conjunctural sau, mai rar, prin competenta dovedita in timp) pe crestele valurilor politicii nationale nu pot renunta la interesul personal in folosul cetatenilor tarii. Romania are probleme economice-guvernul PDL a taiat salarii, pensii, a inchis spitale, scoli, a mazilit politisti, a facut datorii imense in contul guvernelor viitoare. Din pacate, in 20 de ani, incultura domina toate domeniile. Nu poate fi un mare politician cel care nu-si poate reprima EGO-ul in favoarea atingerii scopului urmarit. Marinarul, ajuns presedinte desi nu a citit nici un tratat de politica, are tehnica dezbinarii in sange, transmisa genetic de la cine stie ce antecesor. Privind in urma, nu putem a nu ne amintim cum “a ingropat” PNTCD-ul si a lichidat temporar PNL-ul. Daca PSD-ul n-ar fi sprijinit (tacit) guvernarea Tariceanu, in Parlament, PNL-ul era lichidat in 2005!

  4. Fie ne vom trezi cu-n preşedinte loază băsistă propusă şi agreată de el ăstora de-afară, fie îşi va aduce “spectaculos” aminte băsescu că prin suspendarea din 2012, n-a făcut omul al doilea mandat întreg şi ca atare, după ce va ataca la CCR porcăria asta, ăia îi vor da dreptate şi ne trezim cu Băsescu candidat încă odată pe fondul de prostie şi trădare reciprocă a lui Ponta şi Antonescu. Despre pâine în ţara asta nu mai poate fi vorba … dar circ avem cât cuprinde.

  5. Eu credeam ca ii dedici un articol de bun venit noului tau coleg Cristoiu. Inteleg ca va fi mascota postului. Sa va traiasca!

  6. neasteptat de bun si incisiv antonescu! a maturat cu mincinosul ponta rau de tot. probabil intre ei doi vom alege la anu’

  7. Au castigat impreuna, au avut sansa unui 70% si si-au batut joc de ea. Cu o sustinere de genul asta puteau sa sustina niste legi importante, sa faca niste reforme, sa …

    Si daca privesti obiectiv situatia o sa observi ca au reusit chiar sa il legitimeze pe Basescu. Basescu a sustinut ca singurul scop al USL-ului este controlul asupra justitiei, iar ei au demonstrat exact asta in ultimele zile.

  8. E incredibil cate prostii poate sa faca Antonescu in ultima vreme… Nu o data am spus-o, Ponta e-nteles cu Basescu sa-l scoata din cursa pe Antonescu, dar modul in care a ales cel din urma sa contraatace e stupid si contraproductiv. A regizat sedinta asta a PNL in care si-a(u) aratat muschii, dupa care au dat inregistrarea in presa, dand astfel prilej PSD-ului sa rupa alianta mai devreme decat sperau. Antonescu trebuia sa intarzie momentul ruperii USL cat mai mult posibil, din cel putin doua motive. In primul rand, n-ar fi dat ragaz propriului partid sa lanseze o alta candidatura pentru prezidentiale (Iohannis sau Tariceanu), in conditiile in care el ar fi contabilizat intreaga raspundere pentru esecul proiectului USL. In al doilea rand, ar fi scurtat durata atacului PSD (justificat acum, in urma inregistrarii date presei), care n-ar fi avut acelasi efect daca el ar fi fost perceput ca o victima a smenarilor din PSD, care nu si-au respectat partea lor de intelegere incheiata la formarea USL. Iar ce contine inregistrarea aia m-a lasat masca! L-am auzit aseara spunand cam asa (despre Ponta): “Pentru electoratul lui, nu conteaza consecventa, taxe, ne-taxe, ca aia oricum traiesc din pomeni electorale si financiare!” Adica exact discursul basist despre electoratul PSD, pe care il afuriseam eu zilele trecute! Crinutu tatii, cat de bou poti sa fii?! Ai in spate un electorat de maximum 25%, in cele mai frumoase vise ale tale, si iti permiti sa umilesti cel mai puternic electorat care ti-ar putea intinde o mana de ajutor?! Atunci, bine! Sa iasa Ponta presedinte, chiar daca asta o sa-nsemne ca Basescu o sa ne ranjeasca in fata multi ani de-acum incolo, liber si nestingherit de nimeni, pana l-om vedea teapan si cu vata-n nas.

  9. este intr-adevar trista povestea acestor 2 dar asta-i o mica zgarietura pe fata Romaniei pe plan politic. Basescu reprezinta cea mai adanca rana care desfigureaza tara asta.Nu poti sa te apuci sa-ti storci cosul de pe tampla, atata timp cat virusul din tine iti cangreneaza tot corpul si te mentine slabit,neputincios,neincrezator si posac.Pungesti,Rosia Montana,FMI si toate nenorocirile duc la acest virus: BA-SE-SCU,din 2004 incoace fara numar…

  10. P.S. nici cu Isarescu Mugur nu mi-e rusine care e un al 2-lea MAAARE VIRUS, dupa Basescu. Mai sunt necesare detaliile in privinta asta?

  11. @bubulea
    Ponta s-a inteles cu Basescu (cu largul concurs al sutinatorilor lor externi si din servicii) sa-l scoata din cursa pe Antonescu de asta primavara, cam de pe la numirea procurorilor, cand l-au fortat sa renunte la ministerul justitiei sa nu faca vreo nefacuta, dar i-au comunicat si lui asta, iar el a luat nota si a acceptat resemnat sa isi joace rolul de iepure pana la capat. Acum doar se joaca un nou act din sceneta cu final asteptat. Urmeaza intrarea in scena a salvatorului Oprescu, Isarescu, Maior sau alt imaculat din rezerva de cadre ale aceluiasi sistem ermetic si din ce in ce mai lacom.
    Noi o sa juisam tamp la niste condamnari ale unora dintre hoti (daca avem noroc si ajunge dispensabil, poate chiar a matrafoxatului) in timp ce multele tentacule ale caracatitei vor continua sa ne intoarca buzunarele.

  12. @AntiM
    Se poate argumenta si opusul, adica un blat cu Antonescu, ca prea cu manusi se poarta in ultima vreme PNL-ul cu “impostorul” (parca asa il declarasera dupa referendum). Sau de ce sa nu ne gandim ca Basescu (si il vad capabil de asa ceva) a facut un blat cu amandoua partile (cel putin asa i-a lasat sa creada) iar daca USL -ul se rupe si se ajunge la demiterea guvernului cine ar avea din nou controlul ? Pe langa “imaculatii” pe care ii amintesti mai il vad si pe Cristian Diaconescu, ca parca prea mult se agita in ultima vreme

  13. @AntiM: O, intotdeauna-i o placere sa cunosc pe cineva mai paranoic decat mine… Respectele mele, maestre! Dar, oricat as admite ca mai am multe de invatat de la tine, nu pot sa fiu de acord, in ruptul capului, ca Antonescu a fost informat despre asta si ca, resemnat, accepta sa joace rolul de iepure. Antonescu se bate pe bune pentru sansele lui de a deveni presedinte, desi scad abrupt, pe zi ce trece, si mai e un an pana atunci, iar el face prostii in rafala. Doar o miscare geniala il mai poate aseza in fruntea sondajelor. Sau macar una de bun simt, normala…

  14. @Victor: deci îţi dai seamă că vorbesc serios.. :)) De mai bine de un an le-am dat ignore. Nici când e meci pe A1 parcă nu-mi vine să mă uit. 😀

  15. Astia o sa se tot certe si o sa o arunce de la unu la altu pana o sa isi dea seama ca separat e mai greu decat impreuna. Un fel de reality show. O mizerie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.