Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > De ce trebuie dat afară urgent Lăzescu de la TVR şi repede chemaţi procurorii

De ce trebuie dat afară urgent Lăzescu de la TVR şi repede chemaţi procurorii

Întors din lungu-i periplu prin străinătăţuri fine şi găsindu-şi jucăria blocată la conturi de către Fisc, numitul Lăzescu Alexandru, apoliticul de la GDS al lui Traian Băsescu, acompaniat de trompetele şi contractorii TVR din media şi ONG-uri, s-a tăvălit patetic în public. Hai să-i luăm susţinerile pe rând şi să le analizăm.

1. Blocarea conturilor, justificată economic, e un act politic. Deci neblocarea de până acum a conturilor, deşi situaţia economică o reclama, TVR fiind favorizată de stat într-o piaţă presupus concurenţială, a fost tot un act politic, dar în sens invers.

2. El nu-i răspunzător de tot cuantumul datoriilor către terţi. Parţial adevărat, adică nu el le-a făcut chiar pe toate, dar, pe de altă parte, a fost pus în locul – nu-i aşa? – dezastruosului manager de dinainte şi, în loc să le scadă, le-a crescut.

3. Nu demisionează fiindcă nu crede că un astfel de gest ar ajuta TVR. Aşa e, nu trebuie să i se ofere posibilitatea unei retrageri onorabile. Trebuie demis urgent de către Parlament, împreună cu tot Consiliul de Administraţie şi întregul Comitet Director. Şi făcută acţiune-n răspundere împotriva lor pentru management defctuos. Nu ca ajutor pentru TVR, că nu-i vreun cămin de copii cu dizabilităţi, ci pentru că oamenii ar mai trebui să şi răspundă pentru ceea ce (nu) fac.

4. TVR ar vrea eşalonarea datoriilor către stat, dar nu l-a invitat nimeni pe el la discuţii. Aşa că n-a făcut nici o propunere către ANAF, pe motiv că nu s-a punctat cu frunizorii neplătiţi. Deci privaţii externi sunt mai importanţi, la achitarea debitelor, către stat. Nu contează că a reţinut impozite şi taxe angajaţilor TVR şi nu a plătit bugetele preţ de 70 de milioane de euro, în condiţiile în care firme private mici sunt executate silit pentru câte 100 de euro. Ăsta-i stopaj la sursă şi e penal. Trebuie sesizată urgent Procuratura.

5. El nu poate asigura pe TVR live-uri şi nici dezbateri de campanie electorală fără contractori externi. Atunci de e mai ţine în curtea aia mare şi gajată la bănci peste 3.000 de salariaţi? Pentru ce-şi iau oamenii ăia lefurile? E nevoie de personal cât un combinat siderurgic ca să dai reluări? Unii fac asta cu zece oameni. O firmă-n faliment nu face achiziţii şi angajări, ci taie salarii, vinde active şi dă oameni afară, adică se restructurează. În mod specific, o televiziune falimentară nu deschide canale noi, ci mai închide din cele vechi, bugetofage şi neproductive.

6. Dacă singura măsură identificată de un om declarat de dreapta nu e creşterea audienţei şi vânzarea mai scumpă a publicităţii, ci majorarea semnificativă a taxei obligatorii radio-tv, adică o nouă creştere a fiscalităţii unei ţări întregi în perioadă de criză ca să trăiască fericite peste 3.000 de familii, atunci nici ziarul Granma, al partidului comunist al lui Fidel Castro, nu l-ar angaja portar. Chiar dacă-n CV-ul lui scrie că marea lui experienţă capitalistă a fost asocierea cu eminentul om de afaceri dubioase Sorin Ovidiu Vântu, zis părintele FNI.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

27 thoughts on “De ce trebuie dat afară urgent Lăzescu de la TVR şi repede chemaţi procurorii

  1. Nu ma uit la TVR, recunosc, nici macar pe Internet. Dar nu e admisibil ca o institutie publica sa devina ugerul la care sug niste scule politice fara sat, ale oricui ar fi ele.

  2. Pertinent, argumentat, corect articol!
    Păcat că în România cam greu (spre deloc) răspund unii oameni pentru ceea ce (nu) fac.

  3. Nici Vlad Tepes nu ar mai reusi sa descalceasca serparia din TVR.
    Imi este ciuda pentru cateva emisiuni care au istorie adevarata in spate si care se prabusesc impreuna cu movila de rahat…

  4. Daca USL accepta majorarea taxei TVR,atunci inseamna ca toti sunt la fel si se accepta hotia in masa.Sper ca atat timp cat usl va fi la guvernare nu se va intampla acest lucru.Discutia se poate pune doar atunci cand TVR nu va mai fii oficina puterii si daca in viitor TVR va putea realiza niste emisiuni care sa duca la educarea romanilor si la diminuarea numarului manelistilor si a needucatiilor(marlani,curve virgine,etc,etc ).

  5. Victore cred ca au taiat ordinarii astia si la Calarasi antenele in mortisorii lor!
    Antena 3…nexam.

  6. domnule ciutacu,
    toate miscarile astea ale noului guvern ( audituri financiare,blocari de conturi ,scl) sint pretexte puerile pentru a-si aduce oamenii proprii in posturile de comanda .si oamenii astia sint nehaliti rau si multi ..

  7. Scuza-ma pentru o chestie off topic si in acelasi timp o intrebare retorica: De ce Jurnalul National nu scrie absolut nimic despre cazul ISC-Grajdan?

  8. remarca: TVRi transmite Duminica meciuri de fotbal…liga C sau mai jos dac’o exista.Deci, se poate nu ?

  9. E clar ca se spala bani in TVR.
    Se vede din atitudinea prezentatorilor si din ce le iese din gura in favoarea regimului ticalos, condus de Basescu.

    Ponta e cam tacut cu privire la acest subiect. Sa nu fie blat.

  10. acum cateva seri l-am vazut zjdeminute pe adriean videanu sa ne explice ce ? la tvbasescu…

  11. Astept cu nerabdare sa ma pot uita din nou la TVR,fara sa ma infurii cand este vreo emisiune politica si sa gasesc emisiunile normale pentru un post public,pentru care platesc disproportionat fata de alte posturi.

  12. nu urmaresc emisiunile TVR, deci nu ma intereseaza gasperii de acolo. din partea mea sa se zbata toti in chinuri, putin imi pasa, si totusi este ceva ce ma intereseaza sa nu mai platesc bani instituiei respective (taxa obligatorie rtv)care nu face decat propaganda infecta unor smecheri cocotati vremelnic la putere, ca programele lor oricum nu le urmaresc… de ce sa nu se intretina ca toate televiziunile comerciale din reclama? profesionalismul si ratingul sub nivelul marii sa fie adevaratul motiv? atunci sa renunte la programele de stiri ca oricum nimeni nu pierde nimic si sa se ocupe de divertisment, sport, documentare si emisiuni educationale si altele asemanatoare dar nu stiri si emisiuni de propaganda politica….

  13. @Ovidiu: asta si cu asta sunt din NY Times. ai dreptate. sa ne fie rusine!
    @Crisy: tu sigur stapanesti intelesul notiuneii de spalare de bani?

  14. Mai da omul pe TVR sa vada un meci cand joaca nationala. Hai, ca mai e nevoie si de o emisiune culturala, chiar daca nu face profit.

    Dar ce au reusit ‘baetii’ sa faca este asocierea siglei TVR (care, de bine de rau, mai era o emblema cu autoritate) cu cea a siglei B1. Pai, bre nene, dupa ce faci asta, nu te astepta sa-si revina TVR in veci.

  15. Faceti aceasta sesizare direct la cei care au puterea de a lua decizia corecta in acest caz. Va sustinem cu semnaturi si poate ii obligam sa actioneze rapid fara a mai amana aceste decizii.

  16. la Oradea, A2(pe cablu)a fost inlocuita cu acasagold…n-am mai stat sa caut unde au ascuns-o…asta face parte dintr-un razboi de uzura…?
    oricum, rcsrds se cred stat in stat, e plin de programe unguresti, mai nou , aici au bagat omologii tvr din serbia si slovacia????au scos tve, posturi italiene care cit de cit le mai intelegi …astept sa bage antigua, nauru , swaziland si tibettv…

  17. TVR-ul este foarte important fiindcă îl preiau și televiziunile pe cablu din afara tarii. In țară deja a ajuns ¨cablu¨ unde nici nu te gândești și puterea TVR de manipulare a scăzut considerabil.Cum prea mare rău nu mai poate face se pune problema dacă poate face bine?
    Daca n-au audienta dar în schimb au mari datorii, deși li s-a permis sa difuzeze și publicitate pe bani înafară de banii plătiți de tot romanul la care a ajuns electricitatea,eu as cere mai întâi transparenta. Câți bani se încasează, câți ajung la TVR și ce se face cu ei!
    Eu nu zic acum sa se faca public dosarul, dar măcar câteva stenograme…

  18. @ex – si in Bucuresti seara, nu stiu exact dupa ce ora in locul Antenei 2 se vede AcasaGold, dar doar seara….
    Si oarecum legat de acest subiect..de ce ma obliga sa platesc taxa radio tv?ca eu nu ma prea uit pt TVR si nici radio nu ascult…nu e mare taxa, dar kiar si asa…nu radio romania actualitati and CO…era o intrebare retorica….care nu asteapta raspuns doar rezolvare…in rest…toate cele bune!

  19. Vasile,

    jaful făcut pe faţă de hoţii portocalii chiar necesită realizare de audituri la toate ministerele, nu poate fi vorba despre niciun pretext. Iar înlocuirea semianalfabeţilor portocalii care au două-trei licenţe obţinute pe bani, cu OAMENI CU ŞCOALĂ, PROFESIONIŞTI este mai mult decât imperioasă!

  20. @violet
    Good News: au inceput deja sa-i inlocuiasca pe aia inscrimanti de tine
    Bad News: cu altii la fel

    PS Victore, scuza-ma pentru chat-uiala, da’nu m-am putut abtine. Ca sa ma rascumpar prestez nitel si la subiect: TVR-ul e un monstru imens si tocmai de la imensitatea structurii de personal a combinatului de fabricat plictis generalizat numit TVR se trage si dezastrul finaciar. Basca salariile uriase platite unora… Parerea mea este ca nici nu conteaza ca baietii/fetele merita ori nu. E institutie publica, inseamna ca grila de salarizare se face dupa regulile din sectorul public. Cui nu-i place, pleaca.

  21. Ca de fiecare data si subiectul acesta il abordezi din unghiul corect.Si tu vei ramane cu analiza,noi cu discutiile pe tema asta (sau altele caci nu este TVR singura in situatia asta)iar afacerile lor cu banii nostrii vor merge mai departe.Te-am mai intrebat daca tu mai speri la iesirea din mocirla dar cred ca raspunsul tau este tacerea.De ce sa ne miram de ce se intampla la noi si pe ce sa ne bazam sperantele cand nu am auzit sa fi fost cineva condamnat pt. ceea ce s-a petrecut in finantele Greciei…Imprumuturile peste limita permisa,raportarile false toate au fost comise de guvernele Greciei nu a fost o calamitate naturala.De aici se impune concluzia ca exista o complicitate solida la furat intre guverne si organismele internationale diferenta intre amploarea furaciunilor fiind data doar de codul genetic al “participantilor”.

  22. corecta analiza ,ptr. punctul 4 procuratura trebuie sa se sesizeze imediat ptr. ca este penal.Curtea de conturi trebuie sa intre imediat si sa controleze la singe toate achizitiile si contractele,sindicatele trebuie sa se sesizeze ptr. ca probabil nu s-au platit contributiile salariatilor si sint in aer.

  23. Alphas,

    nu ştiu exact la cine te referi, dar sigur-sigur nu pot fi la fel. Portocaliii sunt greu de egalat.
    🙂

  24. Nu vad absolut niciun motiv pentru ca TVR sa emita in afara de perioadele cu stare de razboi sau calamitate naturala.

    Eu as restructura schema de functionare a acestei televiziuni pentru a acoperi numai potentialele evenimente deosebite. O televiziune nu e obligata sa emita 24/24, cu atat mai putin o televiziune de calitatea TVR.

  25. UN PIC DE PARNAICA NU I-AR STRICA NICI ASTUIA,NICI ALTORA CA EL DE LA TVRUL POLITIC.

  26. Niciodata nu a fost TVR-ul atat de politizat ca acum,iar cand puterea a scazut drastic in simpatia “romanilor”,a scazut proportional si audienta,iar falimentul vine in mod normal!Dar daca ar fi trebuit sa traiasca numai in functie de audienta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.