Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Corlăţean şi anticorupţia de rit nou

Similar Posts

53 thoughts on “Corlăţean şi anticorupţia de rit nou

  1. Dacă “nu va avea curaj” să scape de procurorii lui Băsescu, mai mult îşi pierd vremea înseamnă, pentru că nu se poate lucra în felul ăsta. Dacă Băsescu se va baza în continuare pe servicii, Morar şi Kovesi, USL doar se va păcăli că guvernează. E chiar hilar cum spun unii că portocaliii sunt în opoziţie. Atât timp cât un om ca Mircea Diaconu poate fi chemat la Parchet când vrea Băsescu, nu se poate face treabă cu adevărat.

  2. Ati facut o mega greseala politica anuntand impozitarea salariilor NUMAI ale bugetarilor care au peste 4500 brut. Vi se pare ca un salariu de 4500 de ron brut este mare sau nesimtit sau poporul roman tb sa se obisnuiasca cu salarii de ordinul catorva sute de euro brut ca sa fim competitivi pt investitori? Macar cu asta daca infrastructura nu avem…Adica privatul face evaziune ca il plateste pe ala cu 1000 de ron si ii da cash inca 5000 si va scoateti parleala cu noi fraierii? Ah daca era de la o suma de peste 4500 de euro brut mai zic…nu aveti simtul realitatii si ce inseamna un salariu decent la preturi de europa occidentala. afara cu 1000 de euro brut e platita casiera de la lidl…mare greseala si acum iniante de alegeri…plus ca e o masura cretina

  3. …si cum spuneam:”put your money where your mouth is”,Mr Ponta & Co …”vorbe grele” intradevar,nu doar aruncate in vant…multumesc pentru “ora de dirigentie politica” Dle Profesor Ciutacu ….pe cand si o “sedinta cu parintii”?…:))))

  4. Arata-ti ca ne-am saturat de vorbe.Vrem masuri concrete pentru instaurarea statului de drept.Nu mai acceptati explicatii”vom lua masuri,vom face” fara a da un termen concret.CAND?Peste o saptamana, peste o luna,peste un an sau peste 20 ani.Avem podul plin de promisiuni .Sa faca 2-3 actiuni ca sa vedem ca incepe revenirea la normal.Nu pot ,nu este nici-o rusine .Isi depun mandatul sau daca vor sa continue si CINEVA le pune bete in roate ,sa ceara sprijinul societatii civile si vor fii mii de oameni in piete sa-i sprijine, pentru a face ceva si pentru a aduce in fata justitiei pe toti hotii si coruptii.Sa inceapa cu BUBA care trebue operata si eliminata altfel cameleonii astia( transformati peste noapte din stanga in dreapta si acum din portocaliu in verde si-au gasit destul pr..sti sa-i creada si sa-i voteze)cu propaganda lor si cu miile de pupin.k.risti platiti de la bugetul statului,manelisti,saraci cu caputul vor intoarce perceptia realitatii la 180 grade.

  5. Victore, da ai avut dreptate acum cateva ore. Muti indivizi din fosta guvernare au furat pe rupte. Si nu putin. Numai ca sunt in stare sa pariez ca poate unu-doi gugustiuci au lasat urme. Restul sunt si vor ramane intangibili. Legal intangibili.

    Cat priveste situatia lui Mircea Diaconu, sunt convins ca stii si tu (si sper sa priceapa si alde violet et.comp.) ca este acuzat pentru cazuri de conflict de interese exemplare, adevarate cazuri scoala. A caror temeinicie e dincolo de orice dubiu.

    Sunt convins ca el, spre deosebire de golanii unsi cu toate alifiile de care vorbeam in paragraful precedent, din incalcarea legii ori n-a castigat nimic in plus, ori eventual un maruntis nesemnificativ. Atat doar ca situatia in care este este “crystal clear”: conflict de interese vadit. (Tocmai de asta suspectez ca DNA-ul deruleaza ancheta atat de lent, pe indelete. Pentru un efect maxim la spectatori. Chestiune de regie.)

    Il apreciz atat de mult pe actorul si omul Mircea Diaconu incat sa imi doresc sa nu il vad terfelit in presa. Ma gandesc ca poate ii va sugera cineva apropiat (si de parerea caruia si tine seama) sa demisioneze. Cat mai curand. Ca e primul dintre cei propusi de USL care chiar nu merita deloc bataia de joc a presei si circul anchetelor DNA. Mai ales ca, ma repet obsesiv, vinovatia lui LEGALA e indiscutabila.

    Uite astea-s situatiile care ma fac pe mine sa turbez cand aud celebra spusa: “hotul neprins e negustor cinstit”.

  6. Iar o sa ma lipesc de A3 si nu ma uit la un film. 🙂
    Ma bucur ca il aveti invitat, e foarte bine pregatit pe portofoliul pe care a fost numit (desi el se vedea la MAE). V-as ruga sa-l intrebati daca face ceva concret pentru pregatirea instantelor in vederea aplicarii Noului Cod de Procedura Civila de la 1 septembrie. Nici nu va inchipuiti cat de nasoala e treaba. E ca si cum am pune un motor de F1 pe o Dacie 1310 si raportam la FIA ca participam, cu sanse reale, la Nurburgring. Sau celebrele sate ale lui Potemkin. Probabil stie concluziile studiilor de impact. E un interes general ca sistemul judiciar sa functioneze si sa nu intre in moarte clinica din toamna. Va multumesc.

  7. Buna seara d-le Ciutacu,

    Mult succes in emisunea din aceasta seara.
    Sper ca dl Ministru Corlatean sa ne clarifice multe nelamuriri si poate va reusi in mandatul sau sa elimine leprele din justitia romana.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  8. Ponta a gresit-o grav cu anuntul ala cu impozitarea suplimentara a celor care castiga peste 4500 lei (probabil brut)…

    Sper ca Ponta nu s-a tzicnit la cap… Am avut parte de un cretin numit Boc.

  9. @alphas, esti atat de portocaliu de bati in verdele frunzei udriste .Vrei cu tot dinadinsul sa demisioneze pretuitul actor si ministru ( ca-l “iubesti”de mori ), nu vrei sa-l terfeleasca presa pentru “vinovatia lui legala “Iti spun eu ce vei face ,vei vorbi obsesiv cum latra cainii la luna ,te vei plictisii ,obosii ,si-n final vei intelege ca cei care trebuie urmariti sint cei din pdl care trebuie sa returneze niste bani poporului. CU ACESTE OBIECTIVE SA SE OCUPE ANI ,DNA ,PROCURATURA etc
    Gata ,s-a terminat cu voi ,nu ne mai aruncati praf in ochii cu Mircea Diaconu ,nu mai tine .

    Astazi d-le Ciutacu cu invitatul d-stra de la VORBE GRELE veti avea blogul portocaliu

  10. Alphas,

    nu ştiu sigur ce ai vrut să spui cu “et. comp.” şi mărturisesc că nu prea mă interesează. Aşa cum speri în ceea ce mă priveşte, află că eu înţeleg multe. O fi cum spui ca teorie, că nu mă pricep. Ce înţeleg eu, cu siguranţă, e că privim un teatru grotesc din care aflăm că principala problemă a ţării e Mircea Diaconu, că în rest le-am rezolvat pe toate, inclusiv jaful pe care l-au făcut portocaliii, chiar şi pe ultimii centimetri de mandat. Că “independenţii” lui Udrea trebuie să aibă ce să toace. Apropo, la mine în judeţ cheltuielile sunt de domeniul fantasticului, iar mash-urile sunt cât jumătate de bloc cu 10 etaje ( că tot veni vorba mai devreme ).

    Bun. Noi însă, bine că ne ocupăm cu cazurile-şcoală ce privesc USL. Să nu uit: e de apreciat grija ta faţă de omul Mircea Diaconu, pe care îl sfătuieşti să demisioneze. Dacă ar fi să fac o previziune, cred însă că nu va demisiona, ci va lupta cu mercenarii lui Băsescu. Atât cât va trebui.

    P.S. Hai să vedem ce scoate pe gură Corlăţean diseară! Cred că ne putem da seama dacă e cazul să sperăm sau nu că vom vedea măcar câteva perechi de cătuşe, după alegeri. Din cazurile care privesc oameni pe care nu avem cum să-i apreciem, nu?

  11. Domnule Victor Ciutacu,
    Nu inteleg de ce nu se iau masuri radicale pentru a face schimbari reale.Justitia ,atat de hulita ,meritat,trebuie sa redevina justitia adevarata.Avand ‘impertinenta’ de a-mi cere un imobil in Bucuresti ,confiscat bunicilor mei de regimul comunist, am dat ,fara sa vreau de mafia imobiliara in care sunt implicati notari, executori, avocati.Dupa zece ani de asteptari am primit imobilul revendicat,o casa de locuit formata din doua apartamente,scriptic, pentru ca in realitate un apartament a fost ocupat in conditii ilicite,de o firma care a cumparat apartamentul de la fostii chiriasi in frauda dreptului de propietate acestia neavand dreptul sa vanda.Am facut plangere penala in aprilie 2011 fara sa am vreun raspuns.A m actionat in instanta firma care a cumparat in mod fraudulos si acum la sedinta a treia trebuie sa se hotareasca daca trebuie sa platim taxa de timbru in conditiile in care legea 10/2011,scuteste pe fostii propietari sau urmasii lor de taxe de timbru.Urmatorul termen va fi pe 27.06.2012 si nu stim ce voi face in conditiile in care judecatorul va spune ca trebuie sa platim o taxa de care prin lege suntem scutiti.Cat timp trebuie sa mai treaca pentru a intra in posesia locuintei, mai ales ca la ora actuala nu posed o locuinta fiind nevoit sa stau cu chirie?De ce trebuie inca o data ca numele Romaniei sa fie terfelit la CEDO cand rezolvarea problemei este, in perfecta legalitate si la indemana unui judecator avand toate probele pentru a da un verdict in favoarea mea logic si drept si rezolvabil aici fara a mai apela la straini sa ne faca dreptate.Dosarul 55132/3/2011 este la Tribunalul Bucuresti, sectia a III a civila sta marturie celor declarate de mine.Cu stima ,Stanescu Dimitrie,

  12. @alphas Daca vreti un vinovat “legal”acesta este parlamentul.D-nul Diaconu(foarte corect si foarte cinstit nu a prejudiciat pe nimeni, nici bugetul cu un singur leu,nu asa cum au facut portocalii, care au prejudiciat bugetul cu milioane lei si vad ca sunt bine mersi si nu va inflamati sa le cereti socoteala) a facut INTERVENTIE la parlament si acesta i-a raspuns ca poate fi si director teatru si parlamentar.Deci daca vrei sa demisioneze cineva acela ar fi parlamentul(care probabil a gresit:eu cred ca nu fiind ceva de bun simt) nu Diaconu .Clar.Nu cred ca esti basist sdar in aceasta problema esti mai putin informat.Clar?.

  13. Sorry pentru nuanta de chat.Sar calul, stergi mesajul.

    Cativa, violet, de pilda, imi dau seama ca au priceput mesajul meu. Nu le prea place, dar l-au priceput.

    Cand zic despre cazul lui Mircea Diaconu ca este un caz-scoala, o fac nu pentru a arata ca omul a facut nu stiu ce frauda imensa. Ba, dimpotriva, tocmai pentru ca saracul om, stiind ca (probabil, asta nu stiu cu siguranta) nu produce nici un prejudiciu material, a intrat atat de transparent cu bocancii pe tarlaua conceptului juridic de conflict de interese, ca si un student de anul I poate face un rechizitoriu beton, in urma caruia maestrul nu are nici o sansa.

    Despre ceilalti, hotii cei mari, si eu si cei ce m-au criticat (destul de fara noima critici şi argumentatii de teapa celei a Mariei-S, dealtfel) stim ca au fost pusi ori s-au pus singuri pe pradat sistematic si cu premeditare. (Probabil nici macar astia nu au fost chiat toti hoti; dar destui!) Adicatelea au furat pe rupte, la inceput, pe parcurs si, dupa cum aud, mai ales pe ultima suta de metri.

    Drama celor care ori nu pot ori refuza sa priceapa este ca, reiau, in justitie conteaza probele. Doar probele. Nici macar daca ar fi vorba de unanimitate de opinie, vinovatia JURIDICA nu se stabileste prin vot, ci prin probe. Or, de ce nu-i suspectati voi, oameni buni, pe acestia de suficienta inteligenta? Ca, daca au putut planui sa fure, zic eu ca le-a stat in putinta ca, in acealasi timp, sa planuiasca cum sa-şi ascunda urmele.

    Tine cineva pariul ca unii care au furat poate zeci şi sute de milioane de EUR au lasat in urma mai putine dovezi de incalcare a legii ca maestrul Diaconu? That’s my point!

  14. Colaborare stransa cu Kovesi si Moraru ca de nu il ia mama lui proces verbal.Genstein ii cu ochii pe el.Ponta si-a luat in serios caietul cu sarcini de la inalta poarta ca doar nu s-o dus in vizita.Astia merg la ordine.Ah si gata nu mai vad cianuriile uselistii.Preseaza talharii .Aia care-s cu adevarat in spatele jafului.http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-12411662-daniel-chitoiu-poate-ajunge-stramutarea-localnicilor-rosia-montana-dar-nu-pot-spune-acum-asta.htm Cu forta ca ii doare-n buci de Romani.Ordinul ii ordin se executa nu se discuta.Si pt cei care mai spera sa fie trasi la raspundere pedelacii.Fiti seriosi ca-s frati si unii s-au colorat in Rosu-Galbior.

  15. bai,@ altfals, de ce te ca.i pe tine sa ne demonstrezi ca esti portocaliu?

    vrei conflicte de interese, du-te bah, in mihaileanu, luxten, brdjoianabasecu,vanzari anterioare, alro, rosia montana si apoi fâsâie…nu mai poti tu de draguş luţ Diaconu…

  16. Multumesc d-le Ciutacu pentru emisiune ,s-au clarificat unele lucruri ,abia astept alegerile locale si cele parlamentare sa se termine cu aceasta situatie foarte grea de guvernare cu portocalii inca la butoane .Un sf. de saptamana placut.

    PS.alphas ,ai ramas cu d-nul Diaconu in memorie si asa cum ti-am spus vei vorbi inca mult timp de el ,ba-l faci “saracu “,ba nu stii a facut sau nu frauda .Esti la momentul intrebarilor ,iti place cazul ,dezbate-l ,oricum pentru mine esti portocaliu si toata hotia portocaliilor a fost patronata de basescu care trebuie sa plece pentru binele nostru si sa dea socoteala poporului

  17. Basescu trebuia arestat in ianuarie cand a iesit lumea in strada. Din pacate Ponta a fost super-ezitant lasand impresia de blat cu escrocii, sub patronajul Ambasadei Americii la Bucuresti. Aceasta impresie de blat nu a disparut nici la ora actuala, Ponta avand inclinatii clare de Emil Boc in actul de guvernare. Astia nu-si inchipuie ca lumea poate iesi in strada si impotriva lor nu numai impotriva dictatorului.

  18. armele basiste, procuratura+ dna sunt cu tunurile pe noua putere.aproape exclusiv!se vede disproportia in actiune pe care o anticipau unii analisti, ca dupa un atac asupra pdistilor,in timpul campaniilor electorale tunurile dna si procuraturii vor fi puse la 180 de grade … as dori ca cineva , oficiali ai noii puteri sa sesizeze si cazurile alro etc.sper ca noua puterea sa fie mai atenta la miscarile proprii si sa fie mai incisiva cu opozitia care vad ca se compoarta ca o putere prin oamenii ramasi la conducere prin diverse posturi!

    Draga Victore, un scurt off-topic, cu scuzele de rigoare:

    d-nul Stan , daca(cred ca da) citeste acest blog, as dori sa nu mai foloseasca apelativul “nemteni”!ne desconsidera!

    poate vrea sa ne spuna ca si noua putere prin greselile ei ne desconsidera si noi o creditam in continuare!e treaba lui sa o critice , desi consider ca o face disproportionat…dar sa ne respecte!in definitiv, poate are si el prieteni la A3 care-i privesc emisiunea, nu mai zic de neamuri…

  19. @Crisy: pentru care motiv legal trebuia arestat Basescu? sau nu ne mai impiedicam de Codul Penal si facem revolutie cu executii in direct?
    @ex & Maria-S: da’ voi fara sa jigniti omul nu va puteti sustine argumentele?

  20. A fost mai rapid Valentin Stan asa ca va primi painea mai alba. Restul apa paie si bataie. Pai e posibil, mai Victor, sa nu sari tu la gatul obraznicilor Ponta si Crin? SCLAVIIIII

  21. Insipid personaj domnul Corlăţean. Singurul lucru pe care l-am reţinut e că la un moment dat a protejat semantic biografia imaculatei Monica Macovei în calitatea domniei sale dă jmecher poliglot.
    PS: jurnaliştii de la B1TV, fiind obişnuiţi cu fluidele lui Băsescu s-au scremut să stoarcă o flegmă(bine meritată zic io) din gura domnului Diaconu. Într-un registru astronomic mai complex, suntem în plină noapte polară a minţii.

  22. dupa ce am fost jigniti si calcati in picioare din 2008 de catre basisti, cateodata poate mai sarim calul. motive avem suficiente.sa nu ne insulte ‘ei’ inteligenta!sa taca o vreme si sa se caiasca…hmm, suntem prea blanzi cu acesti oameni pe care-i consider fara inima.si, ca sa nu fiu ipocrit, schema de impozitare propusa de Ponta mi se pare o tampenie sau poate e prost sfatuit.un gunoier in SUA castiga cam

    sau aici, U.K., py. comparatie, pozitiile 377 , 353,339, 333, 326 etc.

  23. @ex: eu am facut blogul asta ca sa se dezbata pe el, nu sa se taca si nici pe post de pluton de executie pentru anumite categorii de oameni. iar dezbaterea nu implica jigniri.

  24. Buna ziua d-le Ciutacu ma vad pusa la “gazeta ” dar nu-i mai suport pe basisti .O viata intreaga am lucrat cu oameni suferinzi ,acum la batranete fac parte dintr-o fundatie ce ajuta oamenii bolnavi fara sprijin ,copii cu probleme etc.Pe timpul lui ceausescu parca mai aveau suflet si aplecare oamenii unii fata de alti chiar daca erau mult mau saraci .Acum este iadul pe pamant,trec unul pe langa altul si-s orbi ,nu au inima ,nu-i mai impresioneaza decat bunastarea lor ,ramai mut.Toata aceasta alterare a relatiilor umane s-a accentuat sub basescu . Cand o lume intreaga se indreapta spre guvernari de stg.la noi s-au infipt portocalii ca si capusele in trupul romanilor si nu mai vor sa plece Ajungi sa-i suspectezi pe toti. Le sta d-nul Diaconu in gat ,prea frumos le zice ,fac frisoane .Oricum ,mai sunt cateva zile pana la alegeri si incep sa am sperante .

  25. de acord, Victore!

    ce mi se pare mie insa e o anumita ‘blegeala’ , un dolce far niente, o lipsa de reactie/combativitate a usl la nivel guvernamental si in contracararea atacurilor pd ce vin mai ales prin dna si parchet, varfuri basisto-diversioniste!

    cand sa faca si Ponta un ghesheft meiatic cu ‘prietenii coeziunii’, pac la razboiu si cazul c.voicu.

    cum dracu’ fac astia justitia un Romania pe revelarea unor discutii pe benzi magnetice ?

    pai, usl ar trebui sa ‘urle’ pe cazul plagiatului lui kovesi, pe mapa profesionala(mai ales cu ascunderea din cv-ul ei partea dinainte de ’89) a monicai macovei aceasta mona musca a pd.

    poate-s cam artagos , dar m-am saturat de tupeul basistilor!

  26. Initiativa dvs,Dle Ciutacu,este laudabila si va da roade…insa,ca si prima conditie absolut obligatorie pentru toti:”agree that we can desagree”…sa nu uitam:vorbitul si scrisul sant o expresie a gandirii…”no offense” nici unui participant la blog,ci doar o invitatie la decenta…va multumesc

  27. Oau!… Ba’, fratilor, da sunteti fiorosi, nu gluma. Şi chiar perspicace. Uite unde era pedelistu’ fanatic. Ala eram io. Tare asta.

    Imi dati voie sa zic ca e semn de gandire rudimentara functionarea mintii dupa principiul “Cine nu-i cu noi, e impotriva noastra”?!…

    Nu prea scurt (nu-mi iese niciodata asta…), cateva explicatii. Prezumand inteligenta şi (aici am oaresice dubii, ca prea sunteti patimasi, oameni buni!) rationalitatea celor ce m-au criticat. Sa zicem ca stiu cate ceva despre ce este politica. Dar mai ales stiu destule despre ce şi cum ar trebui sa fie politica şi politica de partid. In teorie. Ca principii. Şi doctrine. Sa zicem ca, cu ori fara voia mea, stiu astea la un nivel semi-profesionist. Nu-i un merit, dar nici un pacat.

    Sa zicem ca am preferinte doctrinare personale destul de clare. Dar astea-s personale şi nu se aduc in discutie aici. Nu ca nu mi le-as asuma. Numai ca, daca punem la treaba teoria, orice grila teoretica / doctrinara pusa sa grebleze pe scena politica de la noi nu retine nimic. Ca azi noi nu avem nici un partid autentic. Politicieni care adera la o doctrina, pe ici pe colo, da. Partide, nu.

    Fiecare din cele trei partide mari din Romania a avut o perioada de existenta şi de actiune doctrinara, cand chiar erau partide autentice, şi nu gasti puse pe capatuiala. Inclusiv PD-ul, pe care voi il huliti de mama focului.

    Pe vremea lui nea Petrica Roman şi in primii ani de conducere ai lui Basescu, PD-ul era un partid clar de noua stanga. Nu identific precis momentul cand a incetat sa fie un partid, dar cand a devenit, peste noapte (la propriu!) PDL, deja nu mai era partid. De asta nu pot fi pedelist.

    PSD-ul şi-a iesit din haina doctrinara dupa 2001, odata cu baronizarea sa excesiva. Unul din efectele consolidarii puterii interne in partid a lui Nastase. Facuta dupa principiul “Do ut des”. La sfasitul guvernarii Nastase PSD-ul era gasca poreclia partid cu cea mai mare densitate de bogatasi. Cum a ramas şi azi. De asta n-as putea fi nici pesedist.

    Pana in 2006-7 PNL-ul a fost un partid de dreapta, aproape autentic. Dupa debarcarea PD-ului de la guvernare a fost nevoit sa se bizuie pe sustinerea inamicului daca nu traditional, cel putin natural: stanga socialista. Adica PSD-ul. Prima lovitura in moalele doctrinei. Plus ca liderii sai au vrut sa faca dintr-un partid de nisa, un partid de prima mana. (Un partid de nisa pentru ca asta este in Romania categoria de public care stie, intelege şi poate trai dupa dupa idei liberale: o nisa subtirea. Unii poreclesc aceasta nisa “upper middle class”.) Şi asa au aruncat peste bord, ca pe un balast intreaga doctrina liberala. O dovada: au marit pensiile şi salariile bugetarilor peste orice limita PE ATUNCI sustenabila (ca sa nu dam aiurea vina pe criza!). NU pot fi, deci, nici penelist.

    Azi?!… PDL-ul e o gasca ghidata de zicala “Scapa cine poate”. Pe unii i-au mantuit liberalii (Fruzaverde etc. etc.), pe altii pesedistii, iar pe altii ii asteapta crucificarea.

    USL-ul este o alcatuire eterogena pe care o tine laolalta interesul comun. “Jos Basescu” nu este şi nu poate fi niciodata o doctrina in jurul careia sa se construiasca o entitate politica coerenta, credibila şi viabila.

    Sorry, sunt prea jemanfisist sa dau credit celor care au viziuni “pragmatice” despre politica. Eu, mai naiv, cred in doctrine. Principiile desupra scopurilor imediate. Asa ca dati-mi voie sa nu dau doi bani pe nici un partid din cele trei. M-am entuziasmat odata (1996) şi mi-a ajuns. Nu am voluptatea trairii ciclice a dezmagirilor.

    Imi place felul in care diagnosticheaza situatia Maria-S ceva mai sus. Este fix ce cred şi eu. Calitea relatiilor sociale şi interumane s-a deteriorat mult in ultimii 10-15 ani. Numai ca asta e o treaba prea grava ca sa fie urmare exclusiv a guvernarii Base-PDL. M-as bucura sa fie asa, dar degradarea va continua. Sper ca macar mai lent.

    Hai sa ne uitam nitel tot inspre clasa politica. “Bad news”: cei mai multi dintre astia foarte tineri nu doar ca sunt aroganti, prosti ori superficial educati, dar nu au nici un crez, nici o idee directoare. Mai grav inca, din punct de vedere moral, nu au mama, nu au tata. Uite rezultatul aparitiei noii clase de politicieni tineri si pragmatici, atat de proslavite de Base şi de multi, multi politicieni. Şi cam asa sta treaba in toate partidele… Eu pe toti acestia nu dau doi bani.

    Judecata facuta, acum o confesiune. Duminica votez. La primarie (una mititica), un uselist (liberal, mai precis). Dar chiar nu dau doi bani pe apartenenta lui politica (nu doctrinara, ca n-are omul niciuna, chiar daca-i membru de partid de multi ani, nu traseist!). Putea sa fie membru şi la Partidul Dracusorilor Surii şi tot il votam. Ca-i bun gospodar. De restul putin imi pasa. Şi ma gandesc eu ca nici pentru cei din Corbeanca ori la Belciugatele nu prea conteaza apartenenta politica a primarului. Ci cat e el de gospodar.

    PS Vrea cineva sa discutam ce-am afirmat mai sus, CU ARGUMENTE?!… Placerea mea.

  28. off topic

    D-le Ciutacu,

    Vazui acu’ pe A 3 ca ar fi o relatie de colaborare(sau e o banuiala) inte Victor Ponta si basescu,la guvernarea Romaniei!!!Nu pot sa cred asa ceva!!!
    Ce parere aveti,va rog?!

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  29. @alphas “Hai sa ne uitam nitel tot inspre clasa politica. “Bad news”: cei mai multi dintre astia foarte tineri nu doar ca sunt aroganti, prosti ori superficial educati, dar nu au nici un crez, nici o idee directoare. Mai grav inca, din punct de vedere moral, nu au mama, nu au tata. Uite rezultatul aparitiei noii clase de politicieni tineri si pragmatici, atat de proslavite de Base şi de multi, multi politicieni. Şi cam asa sta treaba in toate partidele… Eu pe toti acestia nu dau doi bani.”

    concluzia:Jos Dicaonu!

  30. @alphas ,”Sorry, sunt prea jemanfisist sa dau credit celor care au viziuni “pragmatice” despre politica. Eu, mai naiv, cred in doctrine. Principiile desupra scopurilor imediate. ”

    “Dar chiar nu dau doi bani pe apartenenta lui politica (nu doctrinara, ca n-are omul niciuna, chiar daca-i membru de partid de multi ani, nu traseist!).”

    acuma, ori el nu e traseist, deci are principii si doctrina, ori, in capul tau e ceva ce nu pushca…

    concluzie:Jos Diaconu !

  31. @ioanaP Fsn-isti au fost intotdeauna chititi pe tradari.N-ati vazut ca Geoana ,pe care Antonescu l-a sustinut neconditionat si chiar impotriva pareri unor PNL-isti,l-a tradat spunand ca el va candida la presedentie si ca PSD trebue sa aiba CANDIDAT la presedentie.Asa se va intampla si acum(nu din cauza lui Ponta, putintel mai de cuvant/caracter)cand FSN-isti veritabili din PSD(mostenirea ilesciana) ii vor cere lui Ponta tradarea lui Antonescu.Asa ca PNL va lua din nou teapa(intotdeauna intr-o asociatie in doi dintre un om corect si unul incorect, omul corect va lua intotdeauna teapa..Poate ca totusi ANTONESCU va ramane in istorie cu eliminarea partidului hot/mafiot/corupt(de fapt PDL nu este un partid ci o gasca/adunatura de indivizi de aceeiasi speta) si deasemeni el nu va suferii ca nu este prea orgolios.Dar pnl va suferi asa cum a suferit in 2004 -2008 si dupa, cu PDL.

  32. Domnule Ciutacu,
    stiu ca sunt departe de subiectul de mai sus.
    voi apela la dumneavoastra, in functie de cum evoluiaza situatia mea, cu o relatare despre cum SRI stoarce de informatii copii de scoala primara si gimnaziu si mai rau pe cei din gradinite.
    nu imi pot devoala identitatea, deocadata, pentru ca sunt sub presiune.

  33. @ex

    Jupane, eu zic ca “pusca”. Este un capitol in manualele de logica (sper ca l-ai gasit acolo cand erai in clasa a noua; daca ai facut un liceu industrial ori esti mai batraior,asa ca mine, esti iertat!) despre opozitii. Unde se zice ca daca spui ca “Ori A, ori B”, ai in joc o contradictie. Numai ca viata este cel mai adesea mai complicata de atat, oferindu-ne cel mai adesea macar trei variante. Atunci, relatia dintre oricare doua opuse este poreclita contrarietate. Contradictie inseamna ca nu pot fi nici ambele variante adevarate, nici ambele false. Contrarietatea; nu pot fi ambele adevarate, dar pot fi ambele false.

    Felul rudimentar in care functioneaza mintile celor mai multi oameni normali are ca efect tendinta de a reduce cel mai adesea alternativele la doua. Pacat in care cazi si matale. In cazul dat tu pari sa gandesti asa: “Toti traseistii sunt lipsiti de doctrina” (just), prin urmare “Toti cei consecventi (care nu sunt traseisti) impartasesc o doctrina”. (concluzie logic eronata). Pentru ca un individ poate sa nu fie traseist nu neaparat din motive ideologice, ci pentru ca este loial unui lider, vrea sa fie consecvent etc.. Asta nu inseamna deloc si ca el cunoaste si impartaseste o ideologie.

    Daca doresti (si te-ai pricepe – sper ca da!), putem reformula problema. Un exemplu tot de clasa a IX-a. Dupa logica ta ilogica, dintr-o propozitie de genul “Daca ploua strazile se uda” poti trage concluzia ca “Daca nu ploua strazile sunt uscate”. Eronat, total eronat dragul meu Watson. Pentru ca si daca trece masina de salubritate si stropeste strazile acestea se uda. Ca si atunci cand ninge,dar afara e destul de cald. De asta felul acesta de a rationa se numeste sofismul negarii antecedentului. Adica e o eroare.

    Concluzia: felul comun, elementar, dar eronat de a judeca lucrurile merge pe sistemul o cauza un efect, un efect, o cauza. In realitate, lucrurile sunt ceva, ceva mai complicate.

    Continuam?!…

  34. limba de lemn si colaborarea (institutionala 🙂 ) cu basescu … cam asta s-a inteles de la individul asta

    astia au facut blat pe fata cu basescu… au ceva probleme inca sa recunosca public pe fata din cauza asta si raspunsurile cretine de ciment pe care le dau din ce in ce mai mult reprezentantii usl

    cel putin miron mitrea e deranjat pe fata de faptul ca se poate pune in discutie suspendarea lui basescu 🙂

  35. @alphas
    Cu tot respectul pentru vârsta dvs. discuţia despre doctrină, ideologie e pur şi simplu stupidă. Nu există şi nu a existat aşa ceva în România.
    Nu am înţeles bine ce înseamnă pragmatism politic, sper că nu a vota pe cineva care e un bun gospodar pentru că aţi fi atunci într-o stare de contrarietate punând nişte scopuri imediate deasupra principiilor. Eu propun să-l lăsăm pe Băsescu să conducă în continuare ţara până neamul românesc o să se “aşeze doctrinar” pentru că JOS BĂSESCU!!! nu e o chestiune ideologică.

  36. @bai, alphas, esti grotesc, de unde dracu’ stii tu ca omul ala nu respecta niste doctrine, ca din ‘probele’ puse la indemana doar atat pot deduce…aaa, daca il cunosti tu mai bine, spune naibii cine e si de ce nu ne spui noua, ocultule, de unde stii tu ca “Asta nu inseamna deloc si ca el cunoaste si impartaseste o ideologie.”daca vorbesti sa te afli in treaba, du-te bah, la demagogii tai de pdisti.

    hai, mi-am pierdut timpul cu tine, ‘contrarietatile ‘ tale si idioteniile tale pseudostiintifice.

  37. @alphas,
    “Pentru ca si daca trece masina de salubritate si stropeste strazile acestea se uda.”
    probabil ca esti prigoana in persoana sau vreun betiv care se pisha pe strada ???intreb doar. e imposibil sa fie asa???

    rau te chinuie talentul!

    deci, sofistule, ne spui si noua de ce nu are vreo doctrina acel individ?ca, uite, omenirea sta cu sufletul la gura …

    si nu uita:Jos Diaconu!

  38. da’ potoliti-va odata! cat sunt eu de in relatii bune cu Mircea, fiecare are dreptul sa aiba parerea lui, buna sau rea, despre el. asta nu-i un blog de unanimitati!

  39. @gheorghe, eu observ realitatea faptelor si a manifestarilor indivizilor… mai departe fiecare trage ce concluzie vrea

  40. @alin

    Cred ca opinia mea despre istoria evolutiei doctrinare a partidelor este destul de solida. Ion Iliescu (pe care eu il consider cel mai mare politician post 1989) a avut controlul PSD pana in in 2000, timp in care FDSN-ul, PSDR-ul, PSD-ul (numele succesive) a actionat ca un partid socialist / social-democrat, in care doctrina şi ideologia chiar au contat. Tot cam in aceeasi perioada, dupa ruperea FDSN-ului, FSN-ul lui Petre Roman a virat spre stanga moderna europeana, unde, sub acelasi leader, a şi ajuns. La liberali batalia doctrinara a fost şi mai evidenta şi mai explicita. Amintiti-va doar rupturile şi reunirile succesive ale PNL, PNL-AT etc.etc.

    Toti oamenii implicati se bateau avand in vedere nu doar interese personale şi de grup, dar şi scenarii proprii de evolutie a societatii Romanesti, prefigurate de ideologia fiecaruia in parte

    Acum, daca ma gandesc bine, incepand cu 2001 toate cele trei partide au dat semnalul victoriei luptei pentru capatuiala, ele ramanand doar grupuri de interese, imune la orice principiu docrinar. Şi-atunci, daca tot nu pot sa votez dupa doctrina, ma iau şi eu dupa interesele mele…

    In general ma eschivez sa fac parada de ce stiu, dar, cu parere de rau, nici alfabetizare nu fac. Unde-i vorba de opinie, respect opinia fiecaruia. Cand e argumentata. Cand, insa, subiectul discutiei este cat face 2+2, nu prea avem ce discuta. Ori chestiunile de care vorbeam eu sunt treburi la fel elementare. Şi, evident, nediscutabile şi ne-negociabile. Indiferent ca tu stii ori nu despre ce-i vorba. Cand subiectul este cat face 2+2, nu ai dreptul la opinie personala. Şi nici nu supunem la vot ca sa aflam rezultatul. Democratia trebuie sa-şi stie – chiar şi ea! – lungul nasului.

    @Victor Ciutacu

    Nu am nici un argument prin care sa probez autenticitatea aprecierii mele pentru M. Diaconu. Şi, ca sa nu risc sa cad in sofistica, ma voi abtine sa vorbesc despre asta. Stii nu doar tu, ci şi multi altii care sunt acuzele care ii sunt aduse dumnealui. Eu nu am incercat şi nu incerc sa dovedesc ca ele sunt juste. Pentru ca purs şi simplu vinovatia sa legala este dincolo de orice dubiu. Sa mergem la legislatie (preiau informatia legala de pe un site).

    Conform art. 70 din Legea 161/2003 , conflictul de interese consta in situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative.

    CONFLICTUL DE INTERESE POATE SA APARA SI IN FORMA “PERSONALA”, IN SENSUL CA UN FUNCTIONAR POATE AVEA COMPETENTA LEGALA DE A REALIZA UN ANUMIT ACT, DAR DATORITA UNEI SITUATII/CIRCUMSTANTE PERSONALE NU POATE FI OBIECTIV. IN ACEASTA SITUATIE, EL TREBUIE SA INVOCE CONFLICTUL DE INTERESE SI SA SE ABTINA/RETRAGA DE LA REALIZAREA RESPECTIVULUI ACT.

    Pur şi simplu existenta conflictului de interese in cazul lui Mircea Diaconu este atat de evidenta incat sa ne punem intrebarea daca acesta exista ori nu e pierdere de vreme. Problema reala (asa cum o gandesc şi o formulez eu) este urmatoarea: data fiind vinovatia legala indiscutabila a lui Mircea Diaconu, ce trebuie sa faca USL-ul pentru un “damage control” cat mai eficient?!…

    Aminteste-ti ca exact la fel am pus problema chiar aici pe blogul tau cand a fost vorba de StanDforditza şi Musiu Mang. Şi acestea sunt cazuri extrem de lamuritoare. In cazurile celor doi imaginea USL-ului s-a deteriorat mult mai mult prin tinerea vinovatilor in brate şi protejarea lor (loialitate? poate; dar paguboasa!), decat daca acestia ar fi fost indemnati sa plece, prin demisie, rapid şi prompt. Eventual oferindu-le alte compensatii / sinecuri etc.. Ce ne-ar face sa credem ca situatia lui Mircea Diaconu e alta?!…

  41. @alphas:
    Cand vad “fecioare neprihanite” ca tine , care n-au mustit de mania proletara in fata infinitelor cazuri de “conflicte de interese” si “nepotisme” ale gastii basisto-PDL-iste , dar nu scapa ocazia unor rechizitorii foarte riguroase , CU VERDICTE APRIORICE FERME (!!!) 😯 la adresa unor OAMENI ca Mircea Diaconu si chiar a profesorilor Ioan Mang sau Corina Dumitrescu , mi-e tot mai clar de ce “in tara boilor magaru-i imparat!” 🙁

  42. Conflict de interese in lumea artistica ! Sa fim seriosi! Competenta, valoarea conteaza. Conflictul de interese e caracteristic lumii politice. Chiar si in lumea stiintifica si universitara fiii isi urmeaza parintii, de veacuri. Cazurile trebuie analizate concret.

  43. Multumesc Nostradamus,bine spus ,m-ai uns pe inima Eu nu mai pot sa-l comentez pe alphas ca ma pune d-nul Ciutacu la gazeta ca exemplu rau.

  44. @ Maestre Nostradamus

    Chestiunea este daca ailalti au furat? Asa, ca opinie personala? Da, au furat pe rupte. Ba şi-au lasat şi drenuri infipte in buget, prin care inca se vor mai scurge o vreme bani. Imens de multi bani. Asta ca opinie personala. Care insa nu face nici doi bani. Pentru ca pe mine nu ma intereseaza in acest context foarte tare nici macar propria opinie, ci doar acuzatiile care JURIDIC pot fi probate! Ori, tare ma tem eu ca mare parte a acestor hotii au fost perfect acoperite legal. Asa ca noi, şi voi şi cine mai vreti voi, putem urla la luna la nesfarsit, cata vreme nu exista PROBE de incalcare a legii.

    In al doilea rand, USL-ul a venit cu idea ca ei sunt mai breji. Ca, de pilda, vor mentine politizarea institutiilor doar pana la nivelul secretarilor de stat. Au luat guvernarea şi ce a au facut?! Au zis ca nu inlocuiesc decat sefii de deconcentrate implicati in campania electorala. Punand indivizi neimplicati politic. Chestiune usor brutala (unii dintre cei schimbati dadusera “concursuri” pe posturi), dar care mie mi se pare justa. S-a uitat vreodata cineva pe lista noilor veniti?! O buna parte (mai multi chiar decat la PDL-isti, in anumite judete!) sunt pe listele de candidati de duminica viitoare. Atata doar ca pe cele ale USL-ului. Curata depolitizare, monser! Parca era “UN ALTFEL DE POLITICA”, nu?!…

    Vreti o proba solida de “cinste” a guvernarii de acum?!… Asa, flagranta? Uite o informatie de culise, din centrul moale şi ascuns al Bucurestiului. In partea a doua a saptamanii care taman s-a incheiat s-a tinut in Bucuresti o mare “intalneala” de taina a tartorilor invatamantului universitar privat din tara. Aia mai mari şi mai PSD-isti. (Ca PNL-isti nu prea sunt) Problema? Examenul de bacalaureat de luna asta. Cauza declansatoare: rezultatele catastrofale ale bacului olimpicilor şi al celor din loturile sportive ale tarii (basca cei cu pile). Concluzia ocultei intalniri: “daca avem şi anul asta un bac ca anul trecut, putem inchide portile şi transforma cosmeliile in malluri şi buticuri”. Asa ca o delegatie aleasa pe spranceana a ajuns la nea Pontel (asta n-o stiu sigur) ori la alti lideri de marca ai USL sa prezinte “problema”. Efectele intalnirii? Desi au zis ca nu schimba inspectorii scolari generali din judetele tarisoarei, ca sa nu bulverseze bacul, azi-maine, vor fi semnate ordine de minstru pentru schimbarea TUTUTUROR inspectorilor generali ramasi in post. Acuma ii drept, ca poate or mai ramane 3-4 din aia 42, ca poate unul-altul afla mai din timp (daca nu au şi aflat) şi poate trag ceva sfori, dau un ban etc.. Asa ca, punem pariu ca vor lua anul asta bacul cu macar 7-8-10 % mai multi candidati ca anul trecut? Asta asa, presupunand ca sunt decenti, ca la ce foame e-n sistem univesritar privat (mai ales in Bucuresti, dar şi in tara), eu ma astept ca diferenta sa bata spre 20%.

    Cine zicea ca USL şi PDL nu-s aceeasi mizerie?!…

  45. @alphas
    Îmi cer scuze dar nu am sesizat concreteţea doctrinelor partidelor din ultimii 20 de ani. Starea de fapt în România e complexă, atât de complexă încât a a reuşit de fiecare dată să contrazică în acelaşi timp orice tip de ideologie. Înainte de a vorbi de planuri de viitor, scenarii proprii de evolutie a societatii Romanesti de stînga, centru, dreapta, trebuiau şi trebuie rezolvate unele lucruri de bun simţ(care nu e “îndoctrinat”) şi care trebuie să preocupe orice partid. În virtutea înfăptuirii acestor lucruri minimale(de la infrastructură, sănătate la educaţie) despre România se poate spune că e un stat normal şi se poate miza ulterior pe sporirea unei funcţii a statului specifică unei orientări ideologice. Poate am o concepţie precara despre ce înseamnă o ideologie politică.

  46. Alphas:

    Şi totuşi…

    Dacă vom calcula media ponderată a elementelor negative conţinute de mulţimea membrilor PDL, comparativ cu cea a mulţimii membrilor USL, rezultatul va fi net în favoarea primeia. Asta pentru că, în USL, există şi elemente negative, şi nu neapărat din cauză că “nu există pădure fără uscături”, ci pentru că…pur şi simplu sunt. În PDL, însă, lucrurile stau exact invers, adică mai există şi nişte elemente pozitive printre cele negative, sufocant de majoritare. Dacă un om destupat la minte vrea să fie cinstit cu el însuşi, nu poate admite, niciodată, că PDL şi USL înseamnă aceeaşi mizerie, pentru că ea e repartizată în cantităţi inegale. 😛

    Cât priveşte foamea din învăţământul universitar privat, sunt de acord cu tine. S-a umplut ţara de proşti cu diplomă la Particulară.

    P.S. Dacă am aştepta venirea unor feţi-frumoşi pe cai albi, “fără-de-păcat”, ca să vină şi să guverneze ţara, mă tem că ne-ar paşte anarhia.
    P.P.S. Am avut două zile absolut deosebite, fără politică, în care am trăit mai mult în trecut, cu 25 de ani în urmă ( când am terminat liceul ). Peste două săptămâni, “voi sări” peste cinci ani, când am terminat facultatea. Cu toate neajunsurile de atunci, parcă era o lume mai bună…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.