Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Urletul neputinţei, furia disperării

Urletul neputinţei, furia disperării

http://youtu.be/SZIsZ1i7CCU

E destul de simplu să intervievezi oameni aflaţi pe val. Le spui “măreţule”, te declari impresionat de performanţa lor şi după aia îi laşi să turuie. Lumea cade pe spate şi ai mai bifat o emisiune de colecţie. Mie-mi place să-i întâlnesc pe cei loviţi, căzuţi, în care dă toată lumea. Emisia de aseară a fost extrem de grea pentru mine. Gică Popescu e realmente devastat, nu joacă teatru. Am tot vorbit cu el la telefon săptămâna trecută, inclusiv în seara sentinţei. A venit cu o oră înainte. Ne-a povestit lucruri extrem de personale, de familie. Nu credeam că le va spune şi în direct. A făcut-o. Cu naturaleţe, cu furie, cu disperare. Nu-mi venea să cred. Părea un om doborât. Nu mi-am propus să rejudec eu cazul, nici n-aş avea cum, ci doar să-l ascult, să-i dau posibilitatea să-şi spună, fără presiunea asaltului firesc al reporterilor de după sentinţă, punctul de vedere. Când am ajuns la fotbal, ieşind din sala de tribunal şi din casă, a înviat. Îi sclipeau ochii. Vorbea hotărât, mândru de el şi de performanţele lui. Şi avea şi de ce. Pentru că a fost un fotbalist enorm, cu nişte performanţe sportive uriaşe. Când s-a terminat ora de emisie, din spatele camerelor a izbucnit un ropot de aplauze. Cot la cot, colegii de la tehnic şi studenţii de la Intact Media Academy aplaudau ca la spectacol. Mai bine de jumătate de oră, Gică a dat autografe şi a făcut poze. Atunci l-am revăzut zâmbind. Şi mi-am dat seama că am făcut o treabă bună…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

46 thoughts on “Urletul neputinţei, furia disperării

  1. Felicitari! Aplauze si respect pt. omul de fotbal si pt. puterea de a naste modele. Multumim!

  2. Am descoperit, datorita emisiunii tale, un om deosebit. Mi-a placut foarte mult si mi-a crescut inima ca avem un fotbalist roman atat de bun ca om.
    Multumesc!

  3. Esti genial! Emisiunea ta e geniala! Respect pentru tine, pentru ceea ce faci, pentru invitatul tau!

  4. Am reusit sa o gasesc si sa o vizionez. Felicitari pt. emisiune. In astfel de cazuri imi pare rau ca este atat de scurta. Sunt unii dintre invitati cu care ai putea discuta atat de multe, care stiu sa raspunda atat de frumos …

  5. Felicitari pentru emisiune. Mi-e foarte greu sa cred ca Dl Popescu ar face parte dintr-o “mafie” care clar exista in fotbal.

  6. toata simpatia pt om si fotbalist dar legea e lege, daca a calcat stramb trebuie sa plateasca

  7. imi pare foarte foarte rau de el, dar cand te bagi in troaca cu porcii, in cel mai fericit caz scapi doar foarte murdarit, daca nu mancat.
    Aici porcii sunt becalihotzii, iar in politica se stiu la fel de bine cine sunt.

  8. Cu mult regret trebuie sa scriu ca vreau sa-l vad pe Giga Popescu la puscarie si imi pare rau ca instanta a dat si pedepse cu suspendare.
    Trebuie incepa de undeva curatenia asta in fotbal si in mediul de afaceri.
    Din cate se pare, Jean Padureanu,Gigi Netoiu si Gica Popescu i-au dat in gat pe toti.

  9. Toată susţinerea pentru “baciul” nostru. Sunt convins că asocierea cu familia Becali i-a adus această condamnare. Cred că s-a dorit ca prin adăugarea unui nume cu adevărat greu pe lista condamnaţilor, să capete o consistenţă reală ghilotinarea asta dată la pachet, mergandu-se pe ideea: “Uite dom’le, că dacă până şi Gica Popescu a fost condamnat, înseamnă că e groasă rău”…devenind astfel o certitudine faptul că restul condamnaţilor îşi merită 100% pedepsele.
    Lamentabil. Într-o ţară în care fotbalul e condus în ultimii 20 de ani de oameni precum Dragomir şi Sandu, să-l condamni pe Gica Popescu e strigător la cer. Nu mă erijez eu în deţinătorul adevărului. N-am de unde să ştiu dacă e sau nu vinovat fostul căpitan al Barcelonei. Însă am totuşi o certitudine. Dacă eşti procuror în România şi vrei să cureţi mafia din fotbal, ai la dispoziţie o pepinieră formată din zeci de nume asupra cărora planează o reală suspiciune cu privire la activităţi ilicite şi pe care le poţi lua “ca din oală” oricând…dacă vrei. Nu trebuie să-mi iei mie ochii cu nume grele, ca să te cred că faci justiţie.
    Dar după cum am mai spus, consider că face parte din circul pe care-l pune la cale Basescu. Vrea să-şi imaculeze ultimele sale redute (DNA-ul şi Parchetul), în vederea apropierii alegerilor. Votantul trebuie să înţeleagă că în ţara asta se face justiţie, nu e de joacă. Păcat totuşi că n-au început cu Sandu şi Dragomir, plus o parte din actualul lot de condamnaţi. Atunci chiar că i-aş fi crezut că-s doar bine intenţionaţi şi atât…

  10. Victore, recunosc ca initial nu am vrut sa ma uit la emisune. Nu prea am eu o parere buna despre “inteligenta” fotbalistilor.
    Pana la urma am trecut peste prejudecati (de dragul tau) si recunosc cu umilinta ca nu am regretat – Gica Popescu m-a impresionat prin discretia si modestia sa.
    Ii inteleg revolta. Traiesc in preajma “sistemului” si STIU ca noi nu avem justitie.
    Daca vrei am si o opinie – judecatorii dau sentinte “prefabricate” de procurori din mai multe motive – pentru ca sunt santajabili, sa fie si ei apreciati in MCV, la ordin politic. In “procesele” fara miza publica se practica o combinatie – “santaj plus coruptie (bani)”.
    Cred ca dosarul in care este implicat Gica Popescu este legat de “eficienta” judecatorilor in MCV! Asa cum condamnarea lui Nastase a fost convenit intre SUA si Basescu.

  11. Cum ne fac ei agenda zilei cu Gica Popescu, mai cu Mircea Diaconu, asa murdaresc ei oameni de valoare si noi uitam ca Udrea-Cocos, Videanu sunt liberi si intoxica prostimea!

  12. Felicitari V.C.! Gica Popescu a fost o mare glorie a fotbalului romanesc. Merita acest interviu pentru ca microbistii sa afle mai multe lucruri despre el. Nu stiu cum se va termina procesul, dar el are dreptul la prezumtia de nevinovatie. Totusi, ma asteptam la tine, V.C., sa-i spui cu curaj ca Gica este victima propriei glorii. Cand a ales sa “colaboreze” cu fratii “b” a facut o mare greseala; greseala vietii lui! Stie o lume intreaga cu ce se ocupa si mai ales cum au facut acestia avere, mai ales”italienizatul”! Chiar daca sentinta ii va fi favorabila-ii doresc!- el va fi patat de acest proces.
    P.S. Spunea Ioan Chirila ca “aparatorii au facut scoala de demolatori, iar atacantii inalta scoala de arhitectura”! De aceea este G.P. dupa Hagi, Balaci, Dobrin si poate si altii, desi el are cel mai galonat palmares: a fost doar aparator, desi a marcat si goluri ! Asta este viata, uneori nedreapta chiar si cu marile glorii ! Bafta Gica Popescu iti doreste un dinamovist de peste 60 de ani suporter al “cainilor rosii”.

  13. Felicitari! Se pot face emisiuni de calitate cu oameni de calitate … Asta este JURNALISM!

  14. Constiinta ma obliga la o marturisire de inceput;…Sunt complet ignorant in ale footbal-lui si lumea lui!Dar toate dezvaluirile voastre din masmedia releva o lume plina de opulenta,partial cistigata cinstit prin sacrificii si eforturi propii,dar…ATIT!…Pe de alta parte,cred ca orice hotarire judecatoreasca se bazeaza pe probe indubitabile oferite de faptasi si relevate de procurori!Nimeni nui mai presus de lege!…Asta e!…Gheorghe Zamfir,cu toata faima lui internationala,tot a trebuit sa plateasca fiscului Francez!…E falit acum si tot aici in Romania,si-a gasit linistea “Vietii de zi cu zi!”…Asta e soarta oricarei vedete:…Nu esti Zeu!…Om inzestrat cu un har “D-esc”,da!…Si asta presupune responsabilitate!!!!!!!!!!!

  15. nu rezonez si poate ca-s fff subiectiv, n-am nimic cu Gica Popescu fortbalistul si omul, dar ca om de afaceri in lumea fotbalului, LA PUSCARIE CU TOTII LA PUSCARIE si cel mai mult mi-as dori CA COPOS sa ajunga sa-i iasa prin toti porii banii care nu i-a dat nici pana azi la |corvinul pe Lobont. nota: n-are Timisoara echipa sa n-aiba nimeni, cine iubeste fotbalul ma intelege.

  16. @Virgil (18 nov 12:20) si altii.
    Spui ca: “Pe de alta parte, cred ca orice hotarire judecatoreasca se bazeaza pe probe indubitabile oferite de faptasi si relevate de procurori!Nimeni nui mai presus de lege”.
    Te intreb cat de indubitabile sunt probele daca pe aceleasi probe o instanta i-a achitat si alta le-a dat ani grei de inchisoare? Esti chiar asa de sigur ca justitia din Romania este corecta si nu actioneaza la diverse comenzi? Comenzi, unele politice altele din alte interese, care pot fi date pentru ca judecatorii sunt santajabili si coruptibili.
    P.S. Sper ca a fost doar o greseala de tastare chestia cu “nimeni nui mai presus….”

  17. Gica Popescu a fost un mare fotbalist, intre primii cinci fotbalisti romani din toate timpurile ! Dar dupa ce si-a incheiat cariera de fotbalist nu a facut nimic care sa il recomande pt aspiratia sa, presedinte al FRF !

  18. așa cum am zis și pe facebook, a fost o emisiune excepțională, îmi venea și mie să aplaud! A fost foarte bun, natural ca de obicei și nu mă miră nici ce s-a întâmplat după emisiune, asta e educația de mare sportiv. Sper să mai chemi sportivi, sunt destui care au ceva de spus și ies din stereotipii. Mult succes și de acum încolo, abia aștept următoarea emisiune!

  19. Nu neg VALOAREA sportivului Gica Popescu. Va rog frumos sa il intrebati (sau vede acest “post”) de imobilul din Armeneasca 10 …. Cum incerca sa benaficieze de bunavointa RA APPS – ului…….
    Cine se naste din pisica….adica pe acest teritoriu blestemat.

  20. Am vazut pe inregistrarea.
    Sint doua lucruri diferite: viata & realizarile profesionale din timpul
    carierei de fotbalist si de dupa, iar ele trebuie luate separat.
    Nu cunosc speta, deci n-am certitudini, insa omu’ a vorbit despre
    dubla impozitare, chemat expert, scris declaratie rectificativa si
    platit impozit statului inainte ca cineva sa vina sa-l traga de mineca.
    Eu iau de-a buna ce-a zis; a fost de buna credinta, deci prejudiciu
    canci, insa cind operezi cu sume mari si la un alt nivel, ai si
    oameni bine pregatiti care-ti rezolva treburile financiare, juridice ca
    sa nu ai surprize (ca doar ii platesti cu virf si indesat pentru asta).
    Despre impartit dreptatea, asta e alta discutie; cel mai vizibil exemplu
    e ceea ce s-a intimplat vara asta cu referendumul.
    Despre impresarii din fotbal, la ce sume invirt versus ce miuţe joaca
    baietasii din ziua de azi pastoriti de ei, nu le pling de mila, iar daca
    tot o ardem deontologic, şublerul cu care masuram ar fi ideal sa indice
    aceeasi valoare in toate cazurile.
    Din punct de vedere emotional, n-am fost impresionat vizionind editia
    asta; nu-ti dau sfaturi, dar cred ca era mai nimerit sa fi disociat
    planurile vietii lui Gica Popescu in doua editii separate, ori el sa-si
    fi prezentat cazul separat (e.g. la Sinteza; nu stiu cum ar fi fost
    mai bine); emisiunea a avut totusi un nivel de incarcatura emotionala
    negativa care s-a rasfrint si asupra celor povestite de el despre
    trecutul sau ca fotbalist.
    Nu stiu daca pentru toata lumea a fost “subiectul saptaminii”.

  21. Fiti bai alaturi de lege nu de Gica Popoescu. Faptul ca a fost un mare fotbalist nu il scuza in a nu respecta legea. A furat sa se duca la puscarie pt ca atunci cand dadea goluri lua bani si aplauze

  22. @d: ce-a furat, bai? a dat banii la fisc inainte sa se constituie penal. mai si cititi sau ascultati inainte sa sloboziti fermitati d-astea proaste pe gaura gurii

  23. Nu prea ma intereseaza fotbalul dar pentru ca era Gica Popescu si pentru ca nu sar peste “Vorbe Grele” decat daca e ceva ce nu suporta amanare am urmarit emisiunea . Felicitari si tie si invitatului!Sunteti oameni deosebiti.

  24. @Victor Ciutacu spui ca a dat banii pe care a incercat sa-i palmeze inapoi la fisc. Banii i-a dat pentru ca a fost prins cu ocaua mica nu pentru ca e el intruchiparea cinstei. Pai daca te prinde controlul fara bilet iti ceri scuze si platesti doar biletul? Nu pare in regula. Parerea mea.

  25. i-a dat inainte sa-nceapa sa-l caute. acelasi lucru-l face, inclusiv azi, Nicholas Cage. pe care, spre deosebire de Gica, l-a prins fiscul. si-o face-n libertate, in rate, esalonat. in practica fiscala a planetei s-au inventat majorarile, penalitatile de intarziere si dobanzile. valabile si-n Romania, unde anul de parnaie a devenit unitatea de masura

  26. Daca nu iesea scandalul dadea banii ? Nici vorba!Sportiv mare,un om cu caracter dar sa te inhaitezi cu Becali inseamna sa suporti riscurile.Regretele sint tardive.

  27. In primul rand, nu cred ca este corect sa-l aduci in emisiune, pana nu se judeca DEFINITIV. Lasam la o parte intentia, vinovata sau nu,faptul ca peste tot, toata lumea care castiga bani multi, nu se indura sa dea statului, ce este al statului,este un fapt ce trebuie pedepsit.Punct.

  28. Singura lui vină e că a avut prea mare încredere în frații Becali, care sunt beneficiarii neți ai tuturor transferurilor impresariate de ei, nu clubul vânzător, nu jucătorul. Dar să-i faci acuzații lui Popescu pentru asta mi se pare exagerare. Personal cred că cei care au luat cu executare și-o merită, bănui că asta va dovedi și expertiza care cu siguranță se va face acum.

  29. Buna seara d-le Ciutacu,

    Abia reusii mai devreme sa urmaresc inregistrarea emisunii,din motive obiective,desigur.

    Olteanul nostru ne-a demonstrat ca eu om cu mult caracter,incapatanat oltean,cum a spus, si cu respectul deosebit din partea mea,cel putin.

    Eu CRED si am crezut intotdeauna in caracterul si demnitatea lui,indiferent de ceea ce zic altii,pentru ca eu il cunosc de cand a debutat in fotbal si l-am urmarit mereu.E greu pentru altii sa-l inteleaga,dar este un bun roman si un oltean de calibru si il respect pentru asta.Sa se uite multi la caracterul lui,la modul cum c-a descurcat in cariera si in viata lui si sa-l respecte;putini sunt ca el.
    Eu eram eleva la liceu in Craiova cand a debutat si l-am cunoscut destul de bine,urmarindu-i evolutia profesionala si a caracterului sau.

    Ma bucur ca a vorbit atat de frumos de Balaci-un om extraordinar.Cand eram eu eleva la Liceul Industrial de Chimie, Balaci era la Scoala Profesionala de Chimie,in aceeiasi institutie si ne mandream cu el,ca juca la Unversitatea Craiova la juniori,cu mare succes;mi-aduc aminte ca purta pantaloni evazati(gri deschis ,cu dungi , cu talie joasa si curea lata si purta plete infoiate,blonde natural)si niciodata directorul adjunct,dl.Rizescu nu i-a spintecat pantalonii,cum facea cu alti elevi(ca asa era politica);l-a respectat si dansul(ii doresc sanatate si acum!)ca fotbalist,asa cum l-a admirat si l-a respectat si pe Gica Popescu.

    Ii doresc multa sanate lui Gica Popescu si sunt sigura ca va fi la fel de demn,cum a fost intotdeauna.

    Multumesc pentru emisiune,va urez succes in continuare si SANATATE!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  30. @IoanaP: “Eu eram eleva la liceu in Craiova cand a debutat si l-am cunoscut destul de bine,urmarindu-i evolutia profesionala si a caracterului sau.”

    Imi cer scuze, dar daca aveti 56 ani (parca asa scriati intr-un post anterior), iar Gica Popescu a debutat la U Craiova in ’84 (la 17 ani), inseamna ca fie ati fost martora debutului sau de la echipa de pitici (atunci cind avea 7 ani), fie aveati dvs. ~28 de ani in liceu… 🙂

  31. Cum adica ce a furat?? Pai iti fur si eu portofelul in tramvai si cand ma prinde politia il dau inapoi si scap basma curata, nu?! Sa stii ca se pedepseste fapta, iar daca a furat degeaba ii da inapoi ca ramane hot.

  32. @d: ce organ l-a prins, Gazeta Sporturilor? nu mai bateti, bai, campii. s-au iventat penalitatile si majorarile pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale catre stat. numai puscarie aveti in cap!

  33. ソリン
    Am gresit din cauza oboselii;iertati-ma.Il cunosc de cand era copil.
    Cu respect,
    ioanap

  34. @IoanaP: nici-o problema, cu totii gresim;
    oricum, e o chestie ca-l cunoasteti de mic.

  35. Domnule Ciutacu aveti dreptate dar numai daca intirzia plata impozitului.Pentru “evaziune fiscala”,care este infractiune nu se pot aplica reesalonari,penalitati etc.Condamnarea pentru asta a fost !

  36. Cum zicea primul marinar al tari justitia e independenta ,dar al condamni pe Gica Popescu pentru ca a dat bani la stat ca eu unu asa am inteles daca e gresit asta e .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.