Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

UPDATE: Cat se poate de firesc, Ponta a demisionat, guvernul a picat. q.e.d.
image

  • De cateva zeci de mii de oameni in strada, indiferent cine/ce sta in spatele protestului, trebuie sa tii cont. E valabil pentru orice putere politica. Am scris-o si in zilele care au dus la caderea guvernului Boc, o scriu si acum.
  • Marirea politicianului Ponta a inceput cu Arafat; la fel si iesirea din peisajul politic la varf.
  • Intre altele, oamenii vor “spitale, nu catedrale”. E OK, dar nu-mi amintesc sa-i fi vazut la fel de revoltati, in strada, cand Boc inchidea spitalele. In plus, e interesant ca guvernul care a dat 25% la leafa intregului personal medical e pe cale sa pice in favoarea intoarcerii celor care au taiat 25% aceleiasi categorii profesionale.
  • Despre sentimente de revolta sincera pot vorbi, intemeiat, oamenii (multi, intr-adevar) care au iesit in strada fiindca asa au simtit, nu Claudiu Craciun (pe care nu l-a facut Ponta cat de ministru isi dorea el), galeriile echipelor de fotbal (care tura trecuta jucau pentru Oprea, iar acum au schimbat comanditarul si tinta) sau toti protestatarii de meserie.
  • Reactivarea subita a acoperitilor in presa, a clasicelor site-uri de propaganda si a unor fosti lucratori in media care nu se stie din ce traiesc azi spune multe despre adevaratii autori ai mobilizarii. Iar nerabdarea lui Iohannis de a nu-l apuca anul de presedinte cu Ponta inca premier e atat de transparenta, incat nici nu-ti trebuie vreo farama de inteligenta s-o deslusesti.
  • Teoria multimilor spune, intre altele, ca, in momente de incordare sociala extrema, gloata are nevoie de sange. Sa i-l dai, in aceste conditii, pe seful Protectiei Consumatorilor tine deja de noaptea mintii.
  • Cu riscul asumat de a-i irita iar pe tinerii frumosi si liberi, marsul de aseara e o etapa din proiectul schimbarii puterii politice folosindu-se furia indreptatita a strazii si emotia.
  • Oamenii sunt liberi constitutional si indreptatiti moral sa protesteze. Doar ca ma enerveaza ca beneficiarii sa incerce sa ma ia de prost

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

  1. Am si eu o curiozitate: Cate dintre cladirile administratiei (centrale si locale) si cate din cladirile unde-si desfasoara activiatea alte institutii/organizatii ale statului au aviz de la ISU?
    In principiu ma gandesc la urmatoarele: Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Ministerul de Interne, Sediul ISU, etc. De asemenea, ar fi interesant daca alte cladiri reprezentative cum ar fi Casa Presei Libere, Curtea Suprema, Tribunalul Bucuresti, Ateneul Roman, etc. au asemenea acorduri de la ISU.

  2. de pe Florinchilian.ro : Am preluat de pe pagina D.nului Andrei Mantog, cu acordul acestuia urmatoarea conversatie uluitoare inamplata pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi înaintea tragediei din clubul Colectiv, conversatie avuta de dansul cu un funcționar din Guvern, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

    “- Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.
    – Ă?!
    – Da, crede-mă. Vor muri oameni. Nu-i cunoști!…

    Am râs.

    Acum juma de oră, un club arde în București și mor cel puțin 25 de oameni.”Klaus Iohannis:,,A FOST NEVOIE să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze.”

  3. @bigradu: o sa fii dezamagit cand vei afla ca nici Primaria Sibiu n-are? eu fost fost recent, cu treaba, in sediul unei agentii guvernamentale. fara a fi claustrofob, am trait cu spaima ca ne naruim impreuna cu tot cu scari.

  4. Treaba aia cu “a fost nevoie” demonstreaza, pentru minima sinapsa d-o am, inca o data, ca neamtu’ poate fi mult mai parsiv decat banuiam. Si pe mine m-a frapat, da’ “generatia lu’ feisbuc” n-are timp de nuante d-astea : adica, sa inteleg ca Ponta i-a omorat, ca el e Nero !? Pai zi, bre (I-)oha’, asa, ma miram de ce n-am eu butelie ! (bine, nici nu-mi trebuie, ca sunt conectat la retea)
    La feld e bine putea sa fie vinovat si Blaga (ex-ministru pe la interne), poate, chiar si maria-sa, daca era in Sibiu napasta (ca nu cred ca in Sibiu sunt toti intreprinzatorii cu impozitele la zi, cu autorizatiile la folie, si cu trai avans-lichidare pentru functionarii de-i pastorea Iohanis…)
    D-aia, gandesc, mai greata mi-e de omu’ ascuns, decat d-ala care injura de mama; usor-usor, o sa-l reevaluam pana si pe Basssescu (stiu, oricum, oameni care au reevaluat-o pe Udrea… in bine !) – macar ala era smardoi pe fata, stiam la ce sa ne asteptam !

  5. Eu rog binomul care conduce tot ce miscă în această tară să-şi mai întoarcă şi fata către popor. Ce dracu doar sînt şi ei români.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.