Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

UPDATE: Cat se poate de firesc, Ponta a demisionat, guvernul a picat. q.e.d.
image

  • De cateva zeci de mii de oameni in strada, indiferent cine/ce sta in spatele protestului, trebuie sa tii cont. E valabil pentru orice putere politica. Am scris-o si in zilele care au dus la caderea guvernului Boc, o scriu si acum.
  • Marirea politicianului Ponta a inceput cu Arafat; la fel si iesirea din peisajul politic la varf.
  • Intre altele, oamenii vor “spitale, nu catedrale”. E OK, dar nu-mi amintesc sa-i fi vazut la fel de revoltati, in strada, cand Boc inchidea spitalele. In plus, e interesant ca guvernul care a dat 25% la leafa intregului personal medical e pe cale sa pice in favoarea intoarcerii celor care au taiat 25% aceleiasi categorii profesionale.
  • Despre sentimente de revolta sincera pot vorbi, intemeiat, oamenii (multi, intr-adevar) care au iesit in strada fiindca asa au simtit, nu Claudiu Craciun (pe care nu l-a facut Ponta cat de ministru isi dorea el), galeriile echipelor de fotbal (care tura trecuta jucau pentru Oprea, iar acum au schimbat comanditarul si tinta) sau toti protestatarii de meserie.
  • Reactivarea subita a acoperitilor in presa, a clasicelor site-uri de propaganda si a unor fosti lucratori in media care nu se stie din ce traiesc azi spune multe despre adevaratii autori ai mobilizarii. Iar nerabdarea lui Iohannis de a nu-l apuca anul de presedinte cu Ponta inca premier e atat de transparenta, incat nici nu-ti trebuie vreo farama de inteligenta s-o deslusesti.
  • Teoria multimilor spune, intre altele, ca, in momente de incordare sociala extrema, gloata are nevoie de sange. Sa i-l dai, in aceste conditii, pe seful Protectiei Consumatorilor tine deja de noaptea mintii.
  • Cu riscul asumat de a-i irita iar pe tinerii frumosi si liberi, marsul de aseara e o etapa din proiectul schimbarii puterii politice folosindu-se furia indreptatita a strazii si emotia.
  • Oamenii sunt liberi constitutional si indreptatiti moral sa protesteze. Doar ca ma enerveaza ca beneficiarii sa incerce sa ma ia de prost

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sange

  1. ponta demisioneaza. aia de la gandu’ pot rasufla usurati. e ok acu, s-au rezolvat toate problemele.

  2. 1. Daca imi amintesc bine, unul din doctorii care ii trateaza pe cei spitalizati spunea ca daca tragedia s-ar fi intamplat in oricare alt oras din tara numarul victimelor ar fi fost mult mai mare.
    Din pacate, sunt multe spitale la care doctorii nu sunt suficient de pregatiti sa faca fata unor cazuri mai complexe. De cele mai multe ori, acele spitale sunt doar camere de triere catre spitalele judetene, catre cele universitare si, in sfarsit, catre spitalele din Bucuresti. Din pacate inchiderea lor a fost o decizie justificata doar economic si de lene. In mod normal, doctorilor de peste tot trebuie sa li se ceara sa se perfectioneze in fiecare an in centrele universitare si in centrele de excelenta (daca exista) sau in clinicile din Bucuresti.
    2. Am vazut cativa jurnalisti si doctori care se plangeau ca au colegi care au fost suspendati ca au luat spaga si nu pot profesa. Oamenii aia n-au ce cauta in sistemul sanitar. Oare cati dintre ei ar fi cerut/pretins/prinmit spaga pentru tratarea victimelor de la Colectiv?
    3. Oare cand erau prostele care au dus la demisia lui Boc, beneficiarii lor (ie Ponta, Dragnea, Voiculescu, Oprea) te luau de destept? Sau doar nu te enerva chestia asta?

  3. In seara asta ce vor striga tinerii frumosi si liberi? Basescu premier?Ce mai pot spune? Succesuri!

  4. Aceeasi gloata emotionala care striga acum 3 ani “jos Basescu” strigau ieri seara “demisia Ponta”. Base a avut cojones si a stat pana la sfarsit de mandat, Ponta nu.
    Agentii acoperiti de pe Facebook o sa primeasca prime acum.

  5. Si a demisionat Ponta.Urmeaza premier de la liberali.Urmeaza a se constatata ca s-a furat pe rupte si ca se impune un T.V.A. de 35-40% unitar pe tot fluxul financiar inclusiv pe materiile prime regenerabile (oxigen, lumina solara etc ).Manifestantii se vor intoarce in cluburi ( bineintels altele ) amplasate in blocuri cu bulina.Si asa va veni iarna cand diversi sosoni zburatori vor pica nimeni nu va sti unde.Va veni vara cand prin parcuri vom gasi diverse baticuri, sosete rupte de caini pastoriti de fete ingenue care au poze de profil cu pisici.Poate lumea va iesi din nou in strada ( asta daca nu cumva invatandu-ne cu aceasta realitate de sfarsit de razboi lumea nu va crede cumva intre timp ca asa e normal ).Intre timp presedintele va intoarce diverse obligatii de nunta isi va respecta dreptul de concediu si va fi multumit ca in tot acest timp a faurit institutia primei doamne si va avea guvernul sau.Toata lumea fericita:
    -poporul ca schimba guvernanti;
    -guvernanti ca n-au facut nimic deci nu vor face nici parnaie;
    -presedintele ca face alta politica.A “lucrului bine facut”.
    Mai trebuie facut un pas: Sa semnam pe proprie raspundere ca vrem sa ramanem in tara asta.Altfel, ceea ce traim este perfect justificat.Cu admiratie, stimabile!

  6. Ce punem in loc?Aceeasi coruptie!Credeti ca vom scapa de ea?S-a inradacinat in politic si in oameni!Cand ceva merge bine trebuie sa dam cu bata in balta sa mearga prost!Vom avea luni de instabilitate si jocuri politice si n-o sa scapam de mizerii!Asa ca pleaca ai nostri vin ai nostri,noi ramanem tot ca prostii…si nu se schimba nimic!Piedone isi cauta bustul sa-l expuna,n-are nicio neliniste,mai numara sacii de cartofi din piata si o baga cu propria raspundere!Asa ca pacat de “sangele” varsat!

  7. Aud deja că Maior a fost chemat de urgență în țară. După un premier (MRU) de la SIE, era firesc să avem unul de la SRI – fiindcă, nu-i așa, Serviciile ne conduc ! Slavă lor!
    În rest, e bine că nu putem fi prostiți cu toții. Și-mi pare rău de Ponta – știu că n-avea de ales, dar cred că peste un timp – doi, trei ani – lumea îl va regreta.

  8. “Cu riscul asumat de a-i irita iar pe tinerii frumosi si liberi, marsul de aseara e o etapa din proiectul schimbarii puterii politice folosindu-se furia indreptatita a strazii si emotia.”

    Banuiesc ca ati scris asta demult, in ianuarie 2012, si acum doar postati din arhiva.

  9. aha

    cum a mers porostia cu “a fost impiedicata disapaora sa voteze” la alegeri merge si acuma

    PS cand au muri 100 de oameni in USA datorita unui incendiu in club provocat de binomul artificii si izolatzie fonica neignifugata si-acolo tot asa a fost demis Obama ori Bush nu asa ?

    hahahahaa spital cu nebuni alergand furiosi pe strazi hahahahahah

    “Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorat 100 de persoane și a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formatie de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.”

    PUNCT

    hahahahaha

  10. protestele astea sunt manipulate. cele din iarna 2012 sunt curate si exprima adevaratele optiuni politice

  11. ce parere aveti domnule Ciutacu despre teoria unei maini criminale la colectiv? credeti ca e de luat in seama sau e de noaptea mintii? o varianta mai detaliata a teoriei, daca nu ati citit-o deja, este pe blogul lui chilian. multumesc!

  12. Sunt trist.Aseara, dupa ce am vazut steagurile gaurite,topaielile si “PSD -UNPR aceeasi mizerie” mi s-a luat de orice revolta. In afara de “capul lui Motoc vrem!”, Romania protestatara nu poate mai mult. Sa plece Ponta…cred ca el isi dorea cel mai mult asta. Dupa plecarea lu’ tata socru ramasese prizonier al unui guvern condus de Dragnea… cu metode de Basescu pentru ca la scoala asta a invatat. Acum, cand pedeliberalii se pregatesc de guvernare, imi e clara stategia DNA-ului, care nu a deranjat marii corupti ai lui Basescu. In sfarsit, DNA are guvern – toti nederanjatii vor avea portofolii. Vom avea justitia DNA:total independenta de bunul simt, asa cum isi doreau. Cati suparati de pe FB aflasera ca CSM-ul cerceteaza disciplinar judecatorii care au dat alta sentinta decat voia Inalta Curca? Asta n-ar fi o revendicare? O justitie adevarata si servicii controlate de societatea civila n-ar merita un protest? Pentru ca serviciile sunt foarte vinovate, daca nu cel mai vinovate, de coruptia generalizata care a dus la nenorocirea asta… Mi-e prea scarba…. si sunt foarte trist…

  13. Dar tinerii frumosi si liberi de ce nu vor si demisia lui Iohannis, ca el e “seful statului”, deci poarta responsabilitatea suprema cand ceva nu merge. In plus a promis Romania lucrului bine facut, si uite ca nu e. Ori nu poate sa deliver si atunci sa lase pe unul mai bun, ori a mintit in campanie si atunsi sa lase pe unul mai cinstit.
    Si demisia lui Kovesi – doar stim ca prin coruptie au obtinut o autorizatie fantoma la Colectiv, deci anti-coruptia nu functioneaza.
    Sau invitatia la event pe facebook a avut grija sa ocoleasca numele celor care invita?

  14. Taierea cu 25% a salariilor bugetarilor a fost prezentata drept o masura economica anticriza, salutara la vremea respectiva, nu un obiectiv in sine al guvernului Boc.

  15. @Ana: inca sper ca nu sunt chiar atat de cinici si de ticalosi
    @ion: banuiesti prost. iar de ironii de doi bani n-am timp/chef. am treaba, multa treaba, s-au ocupat de asta tinerii frumosi si liberi
    @bigradu: bati campii. aia au fost arestati ca au pus silicoane pe naspa, nu ca au luat spaga sa trateze arsi. cu ei acasa, mor alti arsi, da’ tu ai inalte principii morale, da-i dracu’ de carbonizati. in 2012, presedintele statului, implicit sef al serviciilor, era tinta a protestelor, azi e beneficiar si co-organizator. asta-i mica-mare diferenta. singura “coincidenta” e ca ambele miscari au fost exploatate politic, asa cum se petrece peste tot pe planeta. ma enerveaza oricand sa fiu luat de prost.

  16. Ma inspaimanta faptul ca acesti tineri frumosi si liberi au atat de putini neuroni functionabili.

  17. Cred ca trebuiesc gandite bine si data o ratiune concreta acestor miscari de strada,astfel incat sa nu se piarda in nimic atata energie si forta omeneasca….E nevoie sa se stabileasca un program,cerinte bine definite si formulate,nu ar trebui sa se iroseasca atat potential in patosul si haosul momentului…E clar ca tanara generatie trebuie sa faca schimbarea,evolutia care este absolut necesara si se impune….Biserica ortodoxa romana trebuie reformata,e la moment de mare rascruce existentiala….Oare am fost si suntem capabili sa ne conducem,in tot acest timp,din 1947 incoace…?!Oare nu avem nevoie de un arbitru nejucator,de repristinarea monarhiei in tara noastra?!Trebuie sa ne gandim foarte,foarte bine si sa facem in sfarsit ceva bine cu tara noastra,sa o scoatem de sub zodia blestemului care tot ne va urmari pana nu vom face o schimbare radicala,anume acesta!!!

  18. Ponta a fost un prim-ministru foarte bun, cel putin prin comparatie cu predecesorii (toti). Iar Codul Fiscal si restituirea salariilor si pensiilor taiate de Basescu-Boc sunt masuri istorice, cu efecte benefice de toate felurile – material, psihologic etc. – asupra natiei pe termen lung. Deocamdata e plin pamantu’ de acoliti, acoperiti si incuiati, da’ o sa-si dea seama mai incolo societatea in ansamblu. Asa ca Ponta cred ca are ditamai viitoru’ in politica inca. S-a purtat admirabil de cand a pierdut alegerile (lucru bun si ala). Numai bine!

  19. Daca Iohannis ar fi reusit sa-si impuna “guvernul meu” din ianuarie, iar tragedia de la “Colectiv” s-ar fi intamplat in mandatul acestui guvern, si-ar fi dat Predoiu demisia?

    De ce se ridica Iohannis deasupra clasei politice cand si el sufera de aceleasi tare?

    “Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut, și anul curent din acest motiv, informează publicația locală Turnul Sfatului.”(digi24)

  20. In ’89 ,,strada” l-a dat jos pe Ceausescu (sau nu?) dar apucaturile regimului totalitar s-au resetat si ne-au aratat ca se pot aplica si in capitalism. Sau mai bine zis s-au aplicat cu mai mult spor in capitalism.
    Pe securistii care erau ,,mari afaceristi” in comunism, bineintels sub umbrela unicului partid, uite ca strada i-a adus in prim planul dezvoltarii capitaliste pe aceste meleaguri.
    Ne-am pricopsit cu sistemul asta ,,capitalist” pentru ca era singura alternativa la comunism. Si daca schimbi comunismul sigur ca poti pune in loc numai singura alternativa posibila, capitalismul. Daca s-ar face un sondaj sigur peste 80 % dintre compatrioti nu si-ar dori sa traiasca in acest capitalism salbatic. Si nici macar intr-unul mai cizelat. Chestia e ca nu ai ce sistem sa adopti. Si nu te intreaba nimeni.
    Sigur ca pentru efect, majoritatea vorbesc despre importanta strazii in miscarea politica. Pentru prostime, si din pacate e multa, multa, pe la noi, chestia asta tine.
    Sa explic un pic:
    1. Pornim de la finalitate. Batalia e pe bani in capitalism. Scopul e ca tot ce tine de capitalul autohton sa treaca de la ai nostrii la ,,capitalistii cinstiti” adevarati. Asa a ajuns Base presedinte. Era nevoie de un executant ,,nebun” care sa abata atentia de la ce se pregateste. Astfel, au fost plantati oameni in institutiile cheie ale statului culminand cu plantarea klausului la cotroceni (om cu dosar pe rol, cu 6-7 case si cu mai putin GINION decat majoritatea profesorilor traitori din meditatii). Atunci a primit poporul asta amarat MAT in jocul asta dificil numit capitalism.
    2. Din acel moment totul s-a mimat. Evident ca pentru prostime trebuia sa para ca se joaca in continuare partida. Pe Ponta puteau sa-l execute de NNN ori pana acum dar inca era util sistemului. Tre’ sa vezi ce urmaresc oamenii. Sa consolideze cele doua poluri care vor alterna la conducere de acum incolo sub atenta indrumare a ,,marilor capitalsiti cinstiti”. Atat in 2004 cat si in 2014 s-a creat impresia printr-o manipulare ordinara ca americanii sprijina stanga. Buna manipularea nu? Sa prinda la amaratii de stanga. Ca apoi din umbra sa puna mana pe tot.
    3. Batalia e pe sume mari si nu pe maruntis. Evident ca cei din umbra doresc sa elimine mica coruptie. Si sunt pe placul strazii ,,rezonand” cu aceasta. Ca sa adune mai multi bani, bineinteles. Ca apoi prin diferite metode sa-i palmeze mai usor. Zic ei, dau salarii de 1000 euro (in loc de 400 euro) ca oricum romanu’ avid de capitalism o sa-i cheltuie tot la noi (hipermarket-uri, banci etc.).
    Punand mana pe institutiile cheie ale statului vor taxa la minim tot ce tine de banul obtinut pe aceste meleaguri de capitalistul ,,cinstit” occidental (ex. revedentele cele mai mici din europa sunt la noi, profiturile cele mai mari le au la noi filialele marilor companii occidentale etc. si nu in tarile mai dezvoltate economic etc.)
    4. Singura care putea sa mai salveze cate ceva era educatia. Si cum ea a lipsit cu desavarsire asaltul ,,capitalistilor cinstiti” a fost castigator mult mai rapid chiar decat se asteptau ei (probabil). Si daca educatia lipseste si in zilele noastre de ce ar crede un om intreg la cap ca poporul asta chiar intelege care-i traba asta cu capitalismul, ca intelege ce i se intampla de fapt?
    5. Ura fata de ,,clasa politica” in general a fost propagata astfel incat ce le ramane e sa scoata cativa acoperiti din joben si sa-i fluture prin fata multimii. Fiind noi, nouti, poporul o sa-i digere si o sa-i accepte ca si conducatori. Iar cu ajutorul acestora chiar ca o sa-si duca la bun sfarsit planul.
    CONCLUZIE:
    Traim in zilele astea spectacol si circ. Topaiala pe victimele colaterale (din Colectiv si de aiurea) ale noului sistem care s-a creat. Un fel de 11 septembrie autohton. Deabia acum se va trece oficial la statutul de colonie. Colonie care va transforma amaratii astia care populeaza aceste meleaguri in executanti fideli sistemului. Bineinteles cu ajutorul noului sistem de educatie care va veni la pachet cu guvernararile viitoare.
    Astfel in 15-20 ani nu o sa-si mai doreasca oamenii sa mai plece in tari civilizate pentru ca a venit civilizatia peste ei. Si intotdeauna mintile luminate o sa gaseasca metodele de manipulare potrivite pentru a struni turma in directia dorita.

  21. Offtopic, Victor stii cumva de ce se cerea demisia lui Banicioiu? Adica au tinerii frumosi si liberi un motiv concret sau pt ineptia aia cu mortii ascunsi?

  22. Unde au fost tinerii frumosi si liberi in 2012,cand 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.
    Atunci de ce nu au iesit in strada,sa-i spuna sa plece,cand cu tupeu-i caracteristic s-a agatat de putere?
    Daca in 2012 ar fi iesit sa-si apere drepturile de cetateni ,la fal ca aseara ,in toata Romania ,acest personaj sinistru devenea istorie,dar probabil ca nu avut cine sa-i mobilizeze ,nu primisera “ordin pe unitate “.
    De fapt s-a profitat de tragedia de vineri noaptea,de durerea provocata de pierderea acelor tineri ,ca sa cada Guvernul ,iar asta e revoltator !

  23. Comic si transparent: Blaga, Oltean, Boagiu, Videanu chemati ieri si azi la DNA. Vechilor pdlisti li se arata pisica, nu cumva sa aiba pretentii la guvernare.
    Sistemul a ajuns sa joace fara perdea pentru realizarea grabnica a “guvernului meu”.

  24. Nu sunt convinsa ca demostrantii au cerut demisia lui Ponta in cunostinta de cauza, sau au cerut-o doar asa pentru ca s-au trezit in strada, trebuiau sa ceara ceva dar nu stiau ce, si asta a fost primul lucru care le-a venit la gura. Sa inteleg ca acum ne putem lua adio de la toate masurile economice anuntate de Teodorovici, adio majorare plafon pentru firmele mici de la 65 la 100 de mii de Euro, adio in impozitare diferentiata in functie de numarul de angajati, adio, adio, adio …

  25. Nici dracu nu mai pricepe ce imbarliga astia!!! U singur lucru mi-as dori sa fie real! Sa nu care cumva, vreo minte criminala sa fi gandit asta!! Am vazut ce i-ati raspuns d-nei Ana si ma bucur ca sunteti optimist, dar eu v-as intreba altceva…cum va suna spusa presedintelui din seara asta:”Târziu, foarte târziu, acest Guvern a demisionat. A fost nevoie să moară oameni pentru ca această demisie să se producă” ????!!!! ceva nu suna bine aici…

  26. Înțeleg că se prefigurează o frumoasă și durabilă anarhie. ”Strada” vrea și demisia lui Isărescu, vrea să aprobe componența noului guvern, vrea totul. Sper ca Iohannis, care ascultă vocea Străzii, după cum ne-a spus, să-și delege toate atribuțiile către Stradă, inclusiv să-i ofere toate facilitățile de care se bucură în prezent (palat, mașini, deplasări și vacanțe gratuite, etc.)

  27. Hai ma Victore ca nu s-a terminat. Daca cine trebe vrea anticipate, tre sa se lase cu anticipate.
    In alta ordine de idei, e comicul absolut in miscarea pacii:Cica grupului i s-a alaturat “grupul clientilor cu credite in franci elvetieni”. Mai trebuie sa mearga si fanii lui Paul Walker si tabloul e complet. Pentru ca #seria filmelor si pentru ca #automobile.

  28. “Iohannis: Foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni” cam cat de penibil poate fi marele mut? De parca aceste crasme functioneaza fara indeplinirea conditiilor de securitate doar de cand e Ponta premier. Pun pariu ca pana si in mirobolantul oras al celui mai genial fost primar din Calea Lactee se pot gasi destule exemple de crasme care functioneaza in beciuri fara autorizatie de la ISU in care s-ar fi putut intampla o tragedie ca asta din Colectiv.
    Se schimba guvernul, coalitia, intra patronii carciumii respective la racoare ceva ani si de fapt n-o sa se schimbe nimic.

  29. Am scris ceva, dar am sters dupa ce am citit mai multe postari. Ti-a ramas manipularea antenei 3 in sange. Nasol.

  30. Sau, pe gigi fisiune (un fel de “dorel, putin mai chel”) puteati sa nu-l puneti, d-le Ciutacu…
    Daca “fisiune” asta intelege ca e manipulare cam tot ce se confirma ulterior, zic ca e bine sa se exprime la el in baie… sunt satul, dracu’, de cat de jegos e vitrualu’ de la d-astia, macar p-aici ma astept sa vad oameni inteligenti…D-o parte si d-alta, ca d-aia e democratie ! Vin p-aici sa scap de “doreii internauti”; de regula, cam reusesc, da’ vad ca mai e cate unu’ care sare gardul !

  31. O tara de cretini.Guvernul pleaca din cauza a 20000 de ,,emotionati”.Pai daca maine psd ,,emotioneaza”40000?Pleaca si guvernu’ lu minoritaru’?Si pe urma minoritaru’ mai scoate si el 50000.Iar cade guvernu’?Si tara?Adica noi,restul de 17.999.980 care credem ca doar votul e sfant si uram anarhia ce facem?Pai acesti ,,faceBUCISTI”strigau ca autoritatile nu-si fac datoria.Dar in cazul lor nu trebuia sa-si faca datoria?Nu trebuiau legitimati si amendati pt intruniri neautorizate si tulburarea ordinii publice?Sau la ei nu se pune ca ei sunt schimbatori de guverne.Pai cine le da lor dreptul sa-mi blocheze mie platitor de taxe si impozite drumul spre casa?

  32. A inceput hora.Care arata astfel:

    1.PNL propune alegeri anticipate intrucat:

    -nu -si permite guvernarea ca n-are cu cine / n-ar sti cu cine si n-ar avea de ce cata vreme urmeaza iarna si un singur exercitiu bugetar iar pe de alta parte memoria romanilor e scurta cu tendinta sa reproseze totul ultimilor guvernanti indiferent de autoratul greselilor;

    – tehnic PSD are cei mai multi primari si cea mai mare infrastructura de partid activa, motivata in ultimii ani iar daca s-ar pastra succesiunea cu alegeri locale intai si parlamentare dupa egreu pentru P.N.L.Foarte greu.
    2. P.S.D. – sa fiu in locul lor as invita P.N.l.la guvernare.N-o vor face sunt destui la centru care cred ca nu-si permit opozitia chiar si mai putin de-un an.In toate cazurile, Dragnea arata ca omul reinventat care joaca intr-o piesa pe care o joaca si o invata acum.Dincolo de oboseala lui permanent afisata m-a ingrozit si ingramadirea lui.

    3.Alegeri anticipate – improbabile ( nu cred ca parlamentarii isi vor vota plecarea akasa doar si pentru simplul fapt ca urmatoarele alegeri sunt pe liste si multi nu vor mai figura in ele- valabil si pentru P.S.D. si pentru P.N.L.) si cvasiimposibile tinand cont de procedura foooooarte complikata asa cum indica Constitutia.
    La rubrica interesant gasesc urmatoarea situatie de fapt si va rog pe dvs sa-mi deschideti mintea invechita in prostii: Zice Presedintele ca fostul guvern e de porc si altele ca prea tarziu a demisionat iar P.N.L. -ul o arde cu anticipatele si nu cu guvernarea ( mai ca imi vine sa cred ca nici ei nu prea isi doresc acum guvernarea ).Deci, Presedintele nu stie ca ai lui tusesc in batiste pe tema guvernarii sau ce?Cu aleasa consideratiune, excelenta!!Daca plictisesc cumva sa spuneti…

  33. @cornel – perfect de acord, am vazut si eu declaratia aia… m-am crucit. am crezut initial ca e zisa de basescu.

  34. Am inteles ca “strada” mai vrea cate ceva! Nu ar fi bine sa propuna o lista pentru guvern, una pentru parlament (poate si o propunere pentru presedinte, cu sau fara prima doamna). Macar sa stim o treaba: ce alegeri, ce cheltuiala?! Au stabilit, ii punem si peste vreo trei luni cand o fi frigul mai mare mai o tura in strada ca aia nu au fost buni, trebuie altii! A mai zis cineva ceva azi despre mortii de pana acum? (in afara de scrie de zilele trecute!).

  35. Ce ma sperie pe mine e ca nu vad pe cine sustine toata aparatura de propaganda. Bine, pe Kovesi, dar ea nu candideaza. N-am vazut sa fi strigat aprig pt. cineva dintre japitele galben-portocalii.

    Ponta plateste pt. toata lipsa de arsenal barbatesc. Cum s-o pui pe Kovesi cu manuta ta…!? Cat de rau sa-l fi sodomizat Barosu in momentul suspendarii basaului, de n-a mai luat nici o decizie contondenta? Poate il intrebi tu intr-o emisiune.

  36. Ma uit cu uimire la tot si la toate ,imi pun si eu o intrebare de om vechi .oare pe cine a suparat Romania ?
    Cui nu-i convine ca o ducem putin mai bine si avem bune perspective ?
    Ce cozi de topor avem ,ce usor pot unii sa fie manipulati ,ce slab este Iohanis ,il folosesc altii ca pe moaste .Se joaca pe sarma ,care pe care in spatele cortinei ,noi nu prea vedem ,dar intelegem si suntem neputinciosi.Eu nu mai merg la vot ,sa mearga ” Ei” cu cozile lor de topor .Vai de destinul lor si a copiilor lor .

  37. Mesaj umanitar(sic) catre Rinocerii de asfalt:

    Cand tineretea va fi trecut, frumusetea va fi palit, iar libertatea se va fi dovedit iluzorie, va ramane prostia infinita…

  38. Ultima dată cînd era să iau teapă, a fost la apariția URR-uniunea pt. reconstrucția României. Cu tineri, liberi , de pe net, antrepenori, bla, bla. Cind colo, ce sa vezi liderul era fiul dlui Alexandru de la LPF, mina dreaptă a lui Mitica, un dinozaur mincinos, siret care învirtea regulamentele de ne amețea pe toți.
    Acuma, daca eu nu-s de acord cu strada cum procedam, sau daca viitorul guvern ia o hotarîre care nu e pe placul străzii, ce se întîmplă? După mintea mea, băieții au dat briciul la maimuță. Nu înțeleg de ce îl urâsc mai mult pe Ponta decît pe Boc? Mâ mai îngrijorează faptul că cei din stradă opereaza doar cu enunțuri de genul, să fie bine ca să nu fie rău.Or fi unii scoliți, mie sincer nu-mi par, însă nu am putut să aleg o singură idee pe baza căreia să poți clădi ceva altfel decît pînâ acum. În haosul din 89 au fost cîteva voci care au spus lucruri care au facut liniște în toatâ larma aia- pluripartitism, alegeri libere, etc. Acum, nu văd decît exaltare, un pic de exchibiționism și pretenția de superioritate intelectuală a străzii, pretenție care pălește în fața ușurinței cu care sunt manipulați. Daca Oprea conducea guvernul, cînd Ponta era deprimat, cred ca o va putea face și un exponent al lui Marian Munteanu, care se par că a devenit ideologul noii puteri ce se prefigurează. Nu i-a ieșit treaba cu biserica și se pare ca nu are un plan de rezervă, o vor regla bâieții din mers.Problema e, strada cu ce partid va vota? Eu am auzit ca se fac douâ în laboratoarele bâieților deștepți, unul de dreapta și unul de stînga.

  39. Dincolo de toate prostiile care se spun sau scriu, pot declara ca este pentru prima oara cand observ ca ideeile multora merg in aceiasi directie, respectiv o schimbare de sistem si nu de rotit pe functii oamenii sistemului. Este interesant ce se intampla, poate pentru prima oara dupa ’89 incep sa cred in ceva … ramane de vazut daca vor incepe sa creada si altii.

  40. 1. A lua spaga si a pune silicoane pe naspa este acelasi lucru: furt. Folosesti resursele altora si incasezi, ilegal, beneficiile.
    2. Standardele mele morale nu sunt mai inalte decat normalitatea: hotii n-au ce cauta liberi in societate. Daca ti se pare prea mult ai o problema.
    3. Numitorul comun al demostratiilor din 2012 si 2015 nu e presedintele (ala sau asta) ci Victor Ponta. Ponta a ajuns si a plecat de la putere in urma unor demonstratii (de sens contrar). Primele le-a organizat el impotriva lui Base si a castigat. Celelalte le-o organizat Iohannis (sau altii pentru el), impotriva lui Ponta si a castigat. In ultimii ani Ponta a castigat o singura data: cand a ajuns Premier. De atunci a avut numai de pierdut. Si inca nu s-a terminat. Raul abia urmeaza pentru el.
    4. Miscarile de strada intotdeauna sunt organizate de politicieni (sau ei sunt beneficiarii nu foarte bine ascunsi). Tinerii frumosi si idealisti din 89, Piata Universitatii, 2012, 2015 sunt doar masa de manevra.
    5. Oamenii nu te iau de prost daca n-o faci pe prostul. Iar politicienii si jurnalistii au tendinta sa o faca destul de des si destul de bine.
    6. Offtopic: toate masurile de reduceri de taxe si cresteri de salarii vor fi decontate de viitoarele guverne, care, n-ar fi de mirare, s-ar putea sa trebuiasca sa creasca unele taxe si, cel putin, sa inghete unele salarii (daca nu sa le scada). De asta, eu daca as fi in locul liberalilor i-as pune pe PSD sa faca Guvern.
    7. “Da-i dracu'” are un typo.

  41. Oameni buni(din media) lamuritii pe bietii protestatari ca la anticipate se voteaza pe legea veche si iar se intra de pe locul 2 si 3! Nimeni nu intelege ce propune, totul e dupa ureche la Romanica. Daca si astia tineri si “destepti” sunt asa, vai de tara.

  42. Credeti ca presedintele Klaus Iohannis ar putea sa copieze gestul lui Victor Ponta si sa demisioneze?

    Ar fi un semnal pozitiv pentru reinnoirea clasei politice.

  43. eu nu inteleg de ce acesti tineri nu au iesit in strada sa ceara demisia guvernului cind s-a intimplat tragedia de la maternitatea Giulesti,cind guvernul chiar avea o responsabilitate.e drept victimile au fost mai putine,dar in acel caz chiar era responsabilitatea guvernului iar aici responsabilitatea e a unor persoane private care culmea au cam aceeasi virsta cu a manifestantilor.da o tot dam cu coruptia ca au fost sau nu au fost contolati,dar cind ne raportam individual ne plingem de prea multe controale si atunci care-i solutia,vrem intensificarea controalelor de orice natura sau responsabilizarea individului .de aceea exista declaratie pe proprie raspundere iar controalele ar trebui facute atunci cind sunt facute reclamatii.si inca ceva controalele facute in afara orelor de program a celui care efectueaza contolul sunt legale,ca atunci s-ar putea explica de ce nu s-au facut atita timp la aceste cluburi care isi desfasoara activitatea noaptea .

  44. @Liviu – din pacate Casa Regala a fost prinsa cu pantalonii in vine intr’un moment ce putea sa inseamne ceva pentru ei si pentru noi. Nu au nici macar ei o alernativa de viitor … nici pana azi nefiind clar cine este mostenitorul tronului dupa evenimentul cu Nicolae de acum cateva luni. Trist …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.