Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Boc – micul mogul al publicităţii de stat

Boc – micul mogul al publicităţii de stat

Când Năstase credea că împarte el publicitatea de stat cum vrea muşchiul lui (că Mitrea şi cu DIP aveau, de obicei, alte păreri decât ale lui în privinţa judicioaselor cheltuieli de prezervare a unei imagini proprii bune), înaltele conştiinţe civice urlau că-şi cumpără Arogantu’ nonbeligeranţa presei pe banii poporului. Astăzi, când Boc face acelaşi lucru şi mai este şi suficient de neghiob s-o pună pe hârtie (extinzând monopolul şi pe banii europeni), mâncătorii de căcat din media tac. Acum, când vă arde rău foamea pe maţe, a devenit bun şi legitim caşcavalul de la stat, gunoaielor?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Boc – micul mogul al publicităţii de stat

  1. hi hi!!!
    Ce ma distreaza romania asta a lui base si a lui boc !
    asta nu e romania mea !
    PS: AMR in scadere , in aprilie plec din tara !
    M-am saturat sa ma simt strain in tara mea !

  2. Maestre,

    Între timp au aparut si o precizare oficială pe sistem, precum si un memorandum la acesta ineptie!!

    Sunt in posesia acestor doua documente dacă cumva îţi sunt de folos.

    Spor maxim.

  3. Si atunci cum ramane cu publicitatea facuta de bagaboana? Aia nu se pune? Ca o face pentru tara, popor si alcoolist?
    PS
    Victore, sa traiti voi cu sanatate si sa n-aveti nevoie de banii gunoaielor din guvern. Si, probabil, va veni si ziua scadentei si pentru ei. Ca nimic nu-i vesnic…

  4. Tocmai se ingrijora ambasadorul licurici ca “decizii mici se iau la nivel foarte inalt”. Uite ce frumos s-a rezolvat: se iau la nivelul lui Boc!! 🙂

  5. Vă dai seama în ce fericire sunt lingăii de la EVZ, Romania Liberă, Curentul şi B 1TV? dacă publicitate de la multinaţionale nu e, de la stat să fie. Nu trebuie să mănînce şi gura Ioanei Lupea un colţ de pîine?

  6. Iar sunt prost… achizitiile astea se fac in baza unui act pe nume OUG32. Care a intrat in vigoare ca orice act normativ, dupa publicarea in Monitorul Oficial. Ca sa modifici OUG ar trebuie sa emiti iarasi OG, s.a.m.d… Parca asa ar trebui.
    Acum se modifica legislatia in vigoare cu Memorandumuri care nu sunt facute publice ?
    Ma “duc” pe Monitorul Oficial sa vad daca au publicat deja.
    Bag de seama ca astia iar joaca sarba pe Constitutie.

  7. N-avem domn’le politicieni de opozitie, in afara de voi (jurnalistii de la antene), n-are cine sa stea cu okiul pe hotii astia…

  8. Cine sa mai tipe, mai exista presa in tara asta? Nu a mai ramas decat o adunatura de rebuturi profesionale care ar inghiti cu polinicul tot rahatul potocaliu.

  9. Nu exista niste legi internationale impotriva monopolului? Nu era o intrebare retorica, noi facem parte din UE, nu sunt si alte instante, in afara celor romanesti, carora ne-am putea adresa?

  10. si va mai mira ?!??! magariile au inceput si vor urma din ce in ce mai MULTE si mai NESIMTITE !
    relax people ! nu mai avem ce face, degeaba ne ambalam !
    just sit back and enojy the ride ! chiar daca e un “ride” horror !
    va pup si va recomand sa va obisnuiti cu ideea..pardon hotia. eu cel putin am renuntat sa ma mai uit pe antena3 si pe irealitatea 🙂
    e mult mai relaxant sa ma uit la desene :))
    pe bune !

  11. M-am intors.. nici urma de Memorandumul 398 in Monitoarele oficiale.
    Am verificat si pe blogul lui Boc (www.guv.ro), cica pe 17 ar fi vorbit in sedinta de guvern despre programele Elenei Udrea si ceva despre transparenta decizionala (nu a lor)…

  12. Tac si acum sper sa vor vedea romanii, ce inseamna lichelele din presa, pare rau ca trebuie s-o spun, dar exista si din astia in presa romaneasca. Astept cu incredere ziua cand ii vom pune in lanturi pe hotii astia, care ne dau lectii de economie, de moralitate, si care se tot chinuie sa ne arate ce bine o ducem si cat “e ei de sfinti si de corecti”.

  13. vestea rea:pe 3 april vin in Romanica.
    vestea buna: pe 6 april plec inapoi.
    rusine dinu patriciu!

  14. Eu cred ca tu esti un rau. 🙂
    In loc sa vorbesti despre PSD tu te incapatanezi sa ne spui despre cotzcariile portocalii.

  15. propunere:noul partid ce se va crea sa se numeasca: Partidul Independentilor Zburatori Democrat Liberali.
    ms

  16. O sotietate lipsita de printipuri carevasazica nu le are .
    Dar de racolarile PSD din 2000-2004 mai tii minte cum urla Basescu , cu Boc schelalaind pe langa el ?
    Nu inteleg de ce o institutie de stat , o companie nationala sau o regie autonoma trebuie sa-si faca publicitate in conditiile in care practic nu are concurenta . Nu e mai normal sa se stabileasca prin lege ca institutiilor de stat li se interzice sa-si faca publicitate , iar companiilor nationale si regiilor autonome li se permite publicitatea doar daca au o cota de piata sub o anumita valoare (40-50-60% , ceva de genul asta) ?
    Stiu ca vorbesc degeaba , da’ macar asta nu ma costa .

  17. Si cum ? Statul in concurenta cu mediul privat ? Monopol de stat intr-un guvern de dreapta ? Legea concurentei functioneaza ? Este constitutional ?
    Cu ce drept puterea foloseste banul public in folosul propriu ?
    Pe cine concureaza statul din bani publici ?
    Nu credeti ca ar fi capatul firului de care trebuie apucat de voi ( a patra putere in stat ) si sa incepeti a desira imensul ghem de rahat al actualului regim ?
    Cineva trebuie sa apuce firul odata !!

  18. draga guvernule
    eu sunt ionescu claudiu si sint in clasa 3B la scoala generala cu clase 1-8 din bucuresti
    am auzit de la tata care a votat cu basescu ca aveti probleme cu banii, ca si noi, si ca va trebuie impozite. lam intrebat pe tata ce e alea si mia zis ca din ce primim noi degeaba trebuie sa dam ceva si la cei care nau.
    am vorbit cu doi colegi si prieteni din clasa mea si cu giani si corina de la 3 A de la doamna ivascu si am zis sa va rugam sa ne luati de la noi ceva din alocatie ca si asa nu ajunge la mine ca mama a zis ca o opreste pentru paine si din cornu cu rahat si laptele de la scoala sa pastram noi laptele si cornu si dumneavoastra sa pastrati restu.
    daca mai aveti nevoie de ceva sa ne intrebati si pa noi ca poate va mai ajutam, desi corina a zis ca asta trebuie sa va ajunga.
    il rog pe nea ciutacu sa va trimita aceasta scrisoare, ca eu nu va stiu adresa.
    va multumeste pentru ca mati citit

    ionescu claudiu
    clasa 3 b
    scoala generala cu clase 1-8 bucuresti

  19. Io nu ma pricep da’ zic sa nu-i plingem pe “mâncătorii de căcat din media” ca se descurca. Cururi de pupat sint girla, programe de interes national s-or mai gasi, ministresa cu idei avem, cai de calarit, biciclete de pedalat, traistute, delta, luminari de Paste, pirtii, ….. Gasim! Daca pixu’ lu’ boc va fi cel care traseaza ruta jgeabului de futut bani de publicitate…
    Din ce sa mince si noul trust labe1?
    Banzai!

  20. Sa intelegem ca notificarea este valabila doar in mandatul lui Boc? Asa pare atata timp cat se face referire la persoana primului ministru Emil Boc si nu la institutia Primului Ministru!(de ce l-au trecut cu numele? R: din pupincurism cum ar zice Badea, sau basescianism cum ar zice altii)

  21. Stiti de ce nu se mai da publicitate in tara? R:pentru ca trebuie data la CNN si EUROSPORT ca cica astia din tara “e moguli” si nu promoveaza “gandirea creatoare” a lui Muc cel Mic.

  22. Ei arata cu degetu uite hotii,dar nu se vad pe ei,mi-e scarba de unii politicieni indiferent de culoare politica,poate altii ar vrea sa faca ceva dar nu sunt lasati.

  23. Am gasit “docomentu'”: e valabil in perioada 17 februarie – 17 iulie 2010, cu exceptia anunturilor uzuale, se aplica ministerelor si structurilor subordonate acestora. Cu alte cuvinte, contractele grase se aproba de cine conduce guvernul. Raspunsul la intrebarea “cine conduce guvernu'” il stim deja…

  24. Decriptare ruşinoasă

    „Mogul” ascunde anagramatic o perversă pactică – “ o mulg” – a micuţului care îşi astâmpără foamea de la nesecata şi unica ţâţă a pulimii (ca să-l citez pe dom’ profesor universitar) profitând că, pudic, aceasta îşi întoarce capul ; de n-ar da cu copita !

  25. sarcu’ felix daca iesea gioana acum avea si el parte de publicitate de la stat , acum boc a oprit robinetul.
    Dar cum gioana nu a iesit a inceput sa reduca din personal.

  26. @rochiri: nu, comandante portocaliu, ideea e ca Boc face mai rau ca Nastase, iar voi sunteti orbi. Felix reduce, nu inchide/vinde; cel putin deocamdata. iar tu-ti iei ban pe blog dupa ce ti-am respectat dreptul constitutional de a fi imbecil.

  27. Fiecare zi are fervoarea ei… O zi in care nu se intampla ceva straniu deja devine plictisitoare… Oare traim in realitate sau in zona crepusculara?.. ASTEPTAM PUBLICITATEA!

  28. “Trebuie evitate abuzurile care se pot ascunde sub masca contractelor de publicitate” pai e asa de greu de inteles?. Ca nu exista un “mecanism” anume pentru aprobarile premierului-cenzor, ca nu exista “criterii” dupa care se accepta contracte care fac exceptie, astea sunt mizilicuri; nu merita nici macar sa le amintim. Bine ca acum avem un “tatuc” al publicitatii; am crezut ca isi traieste a doua viata, nu viata de acum!

  29. Victoras, fii atent acilea !
    In Memorandum scrie ce am scris mai sus… se palica tuturor ministerelor si structurilor subordonate Guvernului si ministerelor…
    Tanti Aglaia de la ANRMAP (Cristina Traila) a “omis” sa mentioneze valabilitatea si “destinatarul”. Am dat cateva telefoane si hartia de la ANRMAP a fost trimisa la toata lumea, indiferent daca se subordoneaza Ministerelor sau nu. Mai aveau putin si o trimiteau si la firmele private.

  30. Evita sa primesti materiale pe mail,pentru binele surselor.Sau sfatuieste-le sa trimita ce au de trimis de la un caffe internet.
    Nu vorbesc prostii crede-ma.
    Vor avea necazuri.
    Multa bafta,intru zilnic aici si sper sa fi pe baricade cat mai mult timp.

  31. “eu cel putin am renuntat sa ma mai uit pe antena3 si pe irealitatea
    e mult mai relaxant sa ma uit la desene :))
    pe bune !

    De Elena Fata cu Parul de Foc pe 26 February 2010 la 2:06 pm (#) ”
    LOL… desene animate!

    Singurul program TV la care ma uit este “THE WEATHER”(prognoza vremii). Este singurul program unde “nu se minte”… doar se fac uneori erori… lol

  32. Va mai aduceti aminte de Carol al II-lea? Nu aveti impresia unui deja-vu? In regimul carlist Romania se definea pe urmatoarele directii generale: 1. clasa politica, desi se autodeclara de stanga sau de dreapta, impartea acelasi electorat, fiind constituita din politicieni care proveneau cam din aceleasi medii (hmm… parca la fel e si acum!); 2. foarte putini din oamenii politici erau manati de idei patriotice si aveau o viziune pe termen lung, marea majoritate fiind niste niste populisti corupti care urmareau scopuri meschine ce priveau interese proprii (hmm… parca la fel e si acum!); 3. partidele politice erau stimulate spre fragmentare, ceea ce a dus incepand cu 1938 la elaborarea unei noi constitutii care instituia dictatura lui Carol si un partid unic, Frontul Renasterii Nationale (suntem pe drumul cel bun: tocmai ce se lucreaza la distrugerea influentei Parlamentului, in primul rand prin reducerea numarului de camere si in al doilea cand prin reducerea numarului parlamentarilor; in randul partidelor politice de opozitie s-a acutizat hemoragia – inceputa inca de la formarea PLD – prin plecarea oamenilor care nu de mult erau considerati de baza, intarindu-se randurile partidului prezidential); 4. va mai aduceti aminte de camarila regala, de marii industriasi, de Malaxa, de anturajul regelui, de Elena (Lupescu)? (pai sa vedem in zilele noastre: avem regii asfaltului, Umbrarescu, Casuneanu, Bucsaru, etc.; avem baietii destepti din energie; avem unii dintre mogulii media; avem afaceri cu armament; avem latifundiarii; avem in anturajul prezidential pe Bercea Mondialu’ si alti interlopi aratati de presa cu degetul; tot in aproprierea presedintelui avem oameni promovati in functii pe criterii indoielnice si nu in ultimul rand avem tot o Elena… Udrea); 5. Carol il avea pe eternul sef al Consiliului de Ministrii, Tatarascu (caracterizat de contemporani ca un om foarte docil, mereu in acord cu regele); Basescu il are pe Boc (oare premierul nostru cum poate fi caracterizat?); 6. in epoca respectiva se escalada atat in Europa, cat si in tara problema rasista, xenofoba, bineinteles cu o puternica amprenta antisemita (ce parere aveti acum despre modul in care se vorbeste chiar in mediile guvernamentale ale unora dintre tarile europene despre problema romaneasca?). Cei care nu vad the big picture ar putea spune ca noi nu avem Miscarea Legionara de care regele profita ca sa-i aduca la tacere pe contestatarii sai. Oare este chiar asa? Ce fac de fapt serviciile secrete si parchetul? Cred ca este gresit sa spunem ca regimul Basescu se aseamana cu regimul comunist, eu cred ca cea mai mare asemanare o avem cu regimul carlist. Pana si contextul istoric obiectiv este asemanator, Carol a avut parte in regimul sau de marea criza din anii ’33-’34, Basescu este contemporan cu marea criza financiara. Urmare a regimului lui Carol al doilea a venit un mare razboi mondial in care noi am uitat de politica de apropiere de tarile occidentale democratice si de sustinerea pentru politicile propuse in proiectul Societatii Natiunilor, o ciopartire a Romaniei fara ca macar sa schitam vreun gest de impotrivire (cum s-ar spune, cu arma la picior), o inconsecventa in privinta sustinerii partenerilor din razboi, pentru care suntem taxati si in prezent si, in fine, s-a produs abandonarea noastra in bratele sovietelor pentru aproape 50 de ani. Ce-am invatat noi din toate astea? Nimic, repetam pas cu pas o reteta falimentara, fara sa ne pese ca ratam si aceasta sansa de a ne reabilita in primul rand in ochii nostrii si ai copiilor nostri. Ne lamentam ca suntem o tara mica si saraca si ca nu avem puterea de a ne schimba soarta. Cred, totusi, ca soarta noastra depinde de modul in care ne jucam cartile. Nu cred ca soarta noastra ar trebui considerata ca un dat si ca nimic nu poate fi schimbat. Ganditi-va ca pana pe la 1500 America nu exista si pana pe la 1800 ea, practic, a fost sub dominatie. Si cine este acum SUA? Un alt exemplu… Japonia, o tara saraca in resurse si cu o oranduire feudala pana la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial. Si cine este acum Japonia? Sa luam si un exemplu de pe continentul nostru… Marea Britanie, o insula nu foarte mare, as spune, dominata o vreme de romani, dar care a jucat si joaca si in prezent un rol enorm in istoria lumii.

  33. Abia astept ordonanta de urgenta cu limitarea timpului de transmisie tv la 3 ore pe zi.

  34. Program TV

    ora 19:00 deschiderea programului -in loc de imn, maneaua prezidentiala
    ora 19:05 1001 de seri – Lolek si Bolek
    ora 19:15 retransmisie obligatorie calup publicitar de labe1 teve
    ora 19:30 retransmisie obligatorie jurnal de stiri de la oteve
    ora 20:30 emisiiune cultural educativa – din activitatea DNA – preluare obligatorie de labe1 teve
    ora 21:30 spatiu de revizie tehnica pentru televiziunile mogulilor
    ora 22:50 inchiderea programului – maneaua zilei
    ora 23:00, mars la culcare r’ati ai dreacu’ de telespectatori !!!

  35. Domnule Ciutacu daca vi se pare ca traiti in democratie atunci vreau sa va spun ca va inselati amarnic. Cred ca a venit timpul sa facem ceva cu totii. Cred ca noi cit si dumneavoastra putem macar sa ne plingem de tratamentul la care suntem supusi de catre Partidul stat si sa sensibilizam lumea din afara granitelor. Eu cred ca ziaristi se pot adresa Consilului european cu privire la regimul dictatorial din Romania. Aveti multe dovezi in sprijinul acestor afirmatii.

  36. Mai fratilor,ce dracu,piticu asta atomic si plin de rahat dictatorial face legea peste tot? eu inteleg ca e prim-ministru,da’ da-o dracu de treaba…imediat ne da si ora de stingere si cand sa mergem la buda. Ce tare,daca il lingi in cur pe Basescu,faci legea in tara…tara lui ATOMICBOC

  37. hehehe
    boc o stie pe aia sfanta:
    cauta-i si usureaza-i la buzunar.
    cica,auzise si el ca doare.
    pitic prost si nenorocit.
    pai,daca nu va punetzi si voi pe laudat pitici prosti…
    angajatzi din aia cu stomac basescian.da sa-i controlatzi si izolatzi,caci se ia…

  38. domnule Boc, nu ma luati consilier pe domeniu publicitatii? serios vorbesc! nu ai tu scoala cata publicitate am “mancat” eu. eu, la fel ca multi altii nu avem nevoie de fondurile europene sau bani de la stat. am o intrebare pentru dvs. domnule Boc:
    – Domnule Boc, de cand va pricepeti SI LA PUBLICITATE DE NUMAI DVS. PUNETI SEMNATURA DECISIVA?

    p.s. nu cred ca ma mai intereseaza postul de consilier pe publicitate. de fapt sunt sigur ca nu accept. bine ca nu mi-ati facut o oferta. haipacopacabana …

  39. Patapievici lauda manelistii care are cea mai pronuntie perfecta, fara numar.
    Rromania, trezeste-te! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.