Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Faptele sunt simple. Ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu in sistemul de stat a fost declarata neconstitutionala. O solutie logica si de bun-simt, dupa parerea mea, fiindca nu poti interzice dreptul la munca si nici nu poti taia beneficiile deja castigate prin lege. Evident ca trebuia sa se lase si cu o reactie din partea celeilalte parti. Pe care n-o putea avea decat piticul de gradina preferat al presedintelui atat de constitutional al Romaniei. Si care ne-a anuntat, cat poate sa fie el de solemn, ca e gata sa se sacrifice pe altarul politic al luptei impotriva unui sistem financiar de stat pe care l-a categorist drept nesimtit.

Bai, nea salar, nesimtit esti tu, cu tot neamu’ tau de gnomi vorbitori fara semne de punctuatie. Si am sa-ti explic, pe limba ta de om putintel de la Rachitele, de ce.

1. Pentru ca mereu dai exemplul (perfect intemeiat) al imbuibatului de Geica si al unor militieni si judecatori care nu va fac voua bocanii, nu al zecilor de mii de oameni (majoritatea, intelectuali) care nu de prea mult bine au ales sa munceasca si dupa ce au iesit la pensie.

2. Pentru ca, desi esti profesor de drept constitutional si ai aprobat si sustinut un act normativ anticonstitutional, nu-ti dai demisia si nu iti crapa obrajorii aia pufosi de rusine fata de un popor care nu merita sa aiba un premier nevolnic la tine.

3. Pentru ca, daca te-ar fi frecat vreo clipa grija de “dezmatul pe bani publici”, n-ai fi facut saptamanal, pe banii publici ai clujenilor, naveta Cluj-Bucuresti cu avionul ca sa raspunzi la ordinele Tiranului si sa apari luni seara la Antena 3.

4. Pentru ca lucrarea ta de doctorat se numeste “Superioritatea sistemului parlamentar bicameral“, iar tu ai stat mut ca un vierme langa Jucatorul care a anuntat ca vrea sa modifice Constitutia, intre altele, pentru a avea un parlament unicameral. Si nici n-ai avut bruma de onoare sa-ti rupi in bucati, in Piata Victoriei, cartulia aia care te-a facut doctor in drept.

Pricepusi, bai, nevolnicule sau e nevoie sa strig la tine ca stapanul tau?

P.S. Si o minunata interventie telefonica de veselie trista la Radio Lynx

UPDATE: Na, bai, fanilor ingrijorati, ca s-a sculat din morti Taranu’ de Badea

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

  1. Bai, fratilor, voi va uitati ACUM pe “a3” la salariilor acestor bebelusi hraniti la sanul patriei,lei paralei,cavalerilor caii drepte,fara pata si fara reprosuri,procureii si judecaii ce ne fac si ne desfac legile in tara asta, la ce amarate de lefuri au,te si miri cum reusesc sa traiasca,saracutzii !?! imi vine sa propun un teledon …!

  2. Ultima ora!
    Oprea se crede Leonidas.
    Iar, Leonidas credea in Zeus.

    Citat din Oprea care si-a dat demisia din PSD:

    “La acest moment, dacă doream să fiu apărat ca la Termopile, sunt convins că cei mai mulţi dintre colegii mei de la Ilfov ar fi stat alături de mine, umăr la umăr, în orice aş fi decis să întreprind, ştiind cu toţii că urmează o cauză dreaptă, ca întotdeauna.”

  3. Ciutacule, pentru ca preluat termenul ‘taranoi’ intr-o forma ce insulta neamul din care ne tragem, pentru ca esti arogant si te crezi cel mai bun, pentru ca ai fost si esti un frustat, pentru ca doar dai din gura si butonezi tastele pentru a mai publica un post…. te declar si pe tine taranoi, ca tot s-a renuntat la delimitarea opiniilor ce au caracter personal de opiniile de jurnalist. S-a ajuns in acel moment in care romanii pe care-i citesc aici privesc cu admiratie pe unu care are curajul sa vorbeasca pe bune in media (cu precadere pe bloguri)despre politicieni, dar Ciutacule, de Voiculescu nu prea te-am auzit deschizand gura (si esti tare in gura), sa fii chiar atat de neinformat incat sa nu ai idee de trecut sau de afacerile pe care le are acum, sau pe el il vezi ca pe un ingeras ce vegheaza asupra voastra. Oare nu-ti urmaresti interesul aici? taranoi ipocrit…

  4. Dar pe bune acuma..oamenii astia nu au neveste/copii…care sa le spuna:STAI ACASA CA ESTI PROST?!
    BOC este reprezentat FFF BINE DE CEI DE LA DIVERTIS(animal planet)!!!!

  5. Oare alipirea de Badea e intamplatoare? Ca asa intra muflonul roman sa vada ce zice si-un tip Ciutacu, de care n-a auzit in viatza vietzii lui. Pacat de reclamele astea-n cros, Badea e chiar genial, pe cand aici calitatea scriiturii e nu la pamant, ci undeva prin -100 in pestera. Baiat adevarat Badea, si ca prezenta pe sticla, si ca verva in scris, intre voi sunt ani lumina, vizibili si in audiente si in trafic.ro…

  6. Nu ma mai mira nimic! Doar nu e sa recunoasca acum Boc ca se joaca de-a premierul si nu stie inca regulile jocului: Faci ce spun altii, dar mai te prefaci si de-al poporului! Sunt din generatia tanara si nu mai cred in nici un partid politic, in nici o sansa de reabilitare punctuala a Romanicii

  7. Ziua buna
    Imi place ideia de blog, e practic o legatura cu lumea reala, un surogat al unei colectivitati, un amalgam de idei. Ar trebui ca unii dintre “ei” sa coboare de unde sunt macar o clipa si sa vada cum stau lucrurile in realitatea perceputa de oamenii simplii a caror grije consta in a aduce ceva pe masa familiei uitand de mult de mandria lor de om pe care “ei” o afiseaza sub forma de obraznicie. Este prea mult ce doresc asa ca am sa vin cu picioarele pe pamant.
    Prin acel act normativ, parca O.U.G guvernantii au dorit 2 lucruri 1. eliminarea unor persoane dupa anumite posturi fara bataie de cap si 2. restructurarea sistemului intrucat in nici un caz nu au urmarit improspatarea sangelui pentru ca exista o alta prevedere nu stiu daca in aceeas ordonata sau in alta care interzice ocuparea posturilor in 2009.
    Sa imi fie scuzate greselile.
    Va multumesc

  8. VICTORE,pe mine ma ingrijoreaza si actualii studenti ai piticului.Cind vor fi in cimpul muncii,nu stiu cum vor aplica legile cu o asa invatatura si exemplu primit de la piticanie.

  9. Lazarus cred ca o scoate vinovata si pe scufita rosie pentru furtul merelor de aur, frate normalitatea nu are limite.

  10. azi e cu salar vs. pensie.
    maine va fi presedinte vs. parlament (ca tot vrea alta constitutie).
    si si de lanseaza bomba nucleara, asta micu’ nu recunoaste ca a gresit. pe fond, pe forma, dar a gresit. si nu recunoaste. oare cate matrapazlacuri a facut pe la cluj? el si finii lui?

  11. @pentru Grigore Ureche.Paler reprezinta pentru mata un reper?!Esti cam intr-o ureche nene,daca uiti ca Paler a fost membru CEPX,un mare comunist,este cel care a initiat Cantarea Romaniei.Un comunist batran care,alaturi de Iliescu,incearca sa ne dea lectii de democratie.

  12. taiasi-ar picioarele sau macar sa se loveasca cursele bucuresti cj si cj bucuresti ca oricum ii gasim trupu in ambele avioane

  13. Este vorba cumva de BILIboc?
    Sa ma explic: Biliboc este numele unui catelus mic, mic de tot si flocos (ca in poezia lui Arghezi)care apartinea Doamnei Stela Popescu intr-o sceneta cu Domnul Sandu Arsinel, un catelus care nu stia decat sa stea in doua labute (cele de dinapoi), iar celelalte usor indoite si, cu limba scoasa isi asteapta bucatica de zahar.
    Aceasta este relatia dintre MARELE SCANDALAGIU si micutul BILIboc (scrierea numelui nu este o greseala).
    Acestea fiind spuse, personajul (BILIboc) nu merita atata osteneala. Nu va intelege veci ce ii spune lumea!, el nu stie decat: ordin SEFU!, Sa traiti SEFU!, Numai dumneavoastra aveti dreptate SEFU! Cum SEFU, nu aveti studii juridice? Nu conteaza! Eu fac totul pentru dumneavoastra!
    Cine conduce tarisoara asta? Pe ce maini si minti netede a incaput?
    Ma intreba cineva zilele trecute cine sunt. Am raspuns: o jumatate de fraier, caci daca mai si votam eram unul intreg si foarte mare.
    Singura speranta este DUMNEZEU, iar pentru noi, o noua iesire in strada.Da una mare de tot prin care sa ii facem pe ei sa plece din tara, nu noi.

  14. Despre domnul Boc
    (1) Este un tip simpatic, de felul lui;
    (2) Mi-a fost profesor de Drept constitutional la UBV (prin anul 2000 sau 2001);
    (3) Sa admitem ca omul s-a schimbat ( a se citi:sucit) de atunci, ca tot omul;
    (4) Dar atunci -era si deputat- ne invata, punand mult suflet- ca:
    – in Romania trebuie sa avem un Parlament bi-cameral,
    – Parlamentul este forul suprem si ca atare el trebuie sa aleaga Presedintele tarii, deci trebuie sa avem un regim parlamentar,
    – Presedintele nu are atributii principale in desemnarea Primului Ministru, mai ales daca nici un partid nu obtine jumatate la suta plus un vot la alegeri, ci coalitia de partide care se formeaza ii aduce la cunostinta Presedintelui la cine s-au gandit sa fie desemnat premier. Noi chiar am intrebat daca Presedintele se poate opune in vreun fel si a zis ca nu prea poate (Ne amintim ca pe atunci era Pres. Ion Iliescu)
    – a scris si o carte “Separatia puterilor in stat” unde se poate vedea cat de mult s-a schimbat, intre timp. domnul Boc, repet simpatic si de treaba; chiar mai ieseam la cate o bere!

  15. in tara asta toata lumea incepe sa faca ce vrea muschiu lui, si nu intereseaza pe nimeni de consecinte.boc e un cretin,la fel ca jumate din parlamentari,la fel ca trei sferturi din alegatori

  16. Uimitor cati specialisti in drept constitutional are tara asta!!! Si toti s-au adunat sa comenteze pe blogul domnului Ciutacu…Intr-adevar, nu ar trebui sa ma mire numarul lor…Doar “tot romanu'” este expert in politica si fotbal…Dar totusi, pana acum niciunul dintre sustinatorii “neconstitutionalitatii” OUG-ului nu s-a gasit sa isi argumenteze opinia pe baza textului deciziei! Pana la urma carui articol din Constitutie contravine? Care este interpretarea CCR-ului? Deh, daca respectata Curte Constitutionala zice ca OUG-ul e contrara prevederilor Constitutiei, pai atunci asa e! Cine suntem noi sa incercam sa intelegem motivele (cele bazate pe textul Constitutiei, nu altele) Curtii??? Cine-i Boc asta de se crede asa destept incat sa propuna o asa stupizenie care sa contravina Constitutiei? Un neica-nimeni, ca doar orice “taranoi” ajunge visiting scholar pe la MSU (Michigan State University), Univ. of Virginia, Univ. of Pittsburgh sau ULB (nu, nu e Univ. Lucian Blaga din Sibiu, e Universite Libre de Bruxelles), nu-i asa domnule Ciutacu? Doar ce, si dumneavoastra ati fost pe-acolo, nu? Daca tot ii contestati atat calitatile academice, macar aveti idee de ce in teza de doctorat sustinea ca bicameralismul e superior unicameralismului? Aveti impresia ca in Romania avem intr-adevar bicameralism? Ah, cat despre aspectul fizic al lui Boc…Ei bine, DA! Intr-adevar v-ati si gasit subiect pt. dezbatere! Domnule Ciutacu, Inaltimea Voastra, in mediul rural (si nu numai), pe-acolo pe la “taranoi” exista o “vorba”…Inalt ca prajina, si…

  17. Dar asta este oare cel mai rau guvern de pana acum? Celelalte au fost mai bune? Mi se pare ca am fost condusi 20 de ani numai de incompetenti! Cred ca nici daca ni s-ar pune in fata un guvern perfect nu am sti sa il recunoastem oricum. Asta este! Intr-o tara in care ne intereseaza Nikita si Sexy Braileanca nu vad de ce nu am merita un asemenea guvern.

  18. Domnule Ciutacu, faptul in sine ca unii demnitari si functionari publici superiori au salarii mai mari, sau ca iau si pensie pe langa salariu, nu reprezinta absolut nici o problema pentru bugetul de stat. Este o diversiune populista. Daca se scutura un pic contractele de achizitii publice se gasesc bani si pentru dublarea salariilor din sistemul bugetar.
    Problema cea mare este ca aceste functii sunt ocupate numai de imbecili si institutiile publice nu functioneaza.
    Este absolut normal ca un magistrat cu functie mare sa aibă si un salariu consistent, ca nu se poate duce la slujba cu tramvaiul si cu salamul in geanta. Ceea ce nu e normal, e ca nu e competent si nu-si face treaba pentru care este platit. Aici trebuie insistat si nu la nivelul salariilor din aceste functii.
    Insa aceasta tema nu este decat o diversiune la fel ca si aceea cu modificarea constitutiei, care sa atraga atentia de la saracirea abrupta a unei mari parti a populatiei, care pana la sfarsitul anului trecut traia peste linia de plutire. Saracire provocata de marele jaf la care este supusa populatia din partea sistemului bancar in complicitate cu institutiile statului. Toti cei care au fost incurajati să ia credite in valuta in anii trecuti, s-au trezit brusc cu ratele majorate absolut artificial cu cel putin 50%.
    Pe mine unul tare mult m-ar interesa in buzunarele cui se duc acesti bani si cine a orchestrat acest jaf.
    Iata o tema care m-ar bucura daca ar fi in vizorul dumneavoastra ca ziarist!

  19. Am inteles ca domnul Boc opteaza pentru sistemul unicameral – tip vestibul – in care sa fie cantonate slugile Marelui Zeus. Ca “opreniada” nu i-a reusit, iar “ordonantiala” a dat chix, Marele Om de Stat(in patru labe) a ciocanit la usa vestibulului Marelui Zeus si a cerut o intrevedere. Urmeaza ca presa sa reactioneze “pe masura” si sa “puna tunurile” pe membrii CCR. Ave Cezar, Ave Boc!

  20. Desi rezonez de cele mai multe ori la opiniile tale (ca si la ale lui Mircea Badea), nu pot sa fiu de acord cu violenta de limbaj folosit. Chiar daca cei vizati o merita. Nu cred ca trebuie sa te cobori la nivelul acela.

  21. Stau si ma minunez cat de mare este nesimtirea omului politic din ziua de azi.Ma intreb cand o sa spunem “de ajuns,nu mai suportam…”,marlaniile lor.Unde sunt politicienii de cariera din perioada interbelica.Unde esti tu Caragiale doamne sa vezi cat de actuala este intreaga ta opera.Un singur lucru stiu sigur,si anume ca absolut tot ce fac ei acum se va intoarce impotriva lor ca un bumerang,si asta foarte repede.

  22. aceasta mult discutata ordonanta nu-i apartine piticului, ci matrozului. ea era facuta de mult timp, mai ales ca matrozul a facut o afirmatie publica in care vorbea de cei 400 de pensionari de lux si in acelasi timp salariati la stat. piticul, in loc sa reduca acele salarii fabuloase [sa fure clopotul de la gatul vacii] da intr-o gramada de pensionari care, datorita pensiei mici, sunt obligati sa mai si lucreze [taie gatul vacii]. apropo, am o informatie reala: prefectii nu-si pot alege nici macar un consilier personal [personal contractual, nu functionar public] daca n-au aprobarea partidului care i-a numit prefecti

  23. salut.Ba da bine ai zis-o.Bine ,tu,daca imi permiti esti un nume,si o MESERIE.Pe mine ma pusa naiba sa-mi dau cu parerea pe un forum cu subiectul despre Romania,anul asta,2009.Si ma rog,eu paralel cu anchete ziaristice sau de alt nivel,spusei si eu ca romanul de rand ,care sant;ba,pai noi vrem sa scoatem tara din rahat cu politicieni ,oameni de afaceri si prim-ministru care a cazut in cap,la Gheorghe?vai,de mine ce mai ocolira aia de acolo pe mama.Asa ca ,cand iti citii Mircea blogul,rase inima in mine.

  24. Serios, este asta o problema asa de grava precum pare? Suntem in plina criza financiara si ne apucam sa ne numaram flocii si bocii?
    Ordonanta asta poate fi pusa la capitolul Unde dai si unde crapa , ce s-a dorit si ce a iesit.
    Dar asa sunt jurnalistii nu au ce subiect sa mai faca si inventeaza o criza. Noi romanii suntem prosti ca vom continua sa votam doar pe fosti, fosti securisti, fosti comunisti, utecisti ,activisti. Guvernul asta nu are pe unde sa scoata camasa , trebuie sa si cotizeze la baietii care si-au luat de la gura pe criza asta si au dat in campanie, trebuie sa tina si corabia plutind sa nu se duca dracu de tot la fund.
    Ordonanta oricum a fost gandita cu curul, ca de obicei in Romanica , intr-un timp scurt si in stil heirupist. Trebuia data strict pentru categoriile sociale denumite generic : baietii cu ochi albastri, ochiul si timpanul sau bastonul cu epoleti sau daca vreti pentru cururile pictate : secu,militie, gaborime secu cripto comunista. Atat , nu sa vina cu o ordonanta nesimtita care sa spuna: baieti noi guvernul ales cica de voi de fapt de 5% dintre voi dorim sa reprezentam pe ceilalti 95% plecati la dracu sa cerseasca prin urmatoarea formula : ca sa fiti mai saraci, mai umili, sa va puteti apropia de Dumnezeu si ca noi sa putem sa sugem pula cum trebuie, sa ne umplem cat de cat matul pe timp de criza si dorim ca sa avem venituri la buget ca voi sa alegeti pensie sau salariu ?
    Dreptul la munca garantat de statul roman? de unde luati-o usor nu exista stat roman. A stat mafiot roman da, stat vandut tuturor intereselor posibile in spatiul acesta oriental da, muma pentru unii, ciuma pentru altii, logic, stidard al capitalismului de tip romanesc , fondator al logicii ratiunii pure in care totul este cacat impanat cu mirosuri de curte domneasca de sorginte fanarioto-comunisto burgheza. Sa traiti bine ….unii dintre voi puilor ca ceilalti oricum nu au sanse prea mari. De ce sa vorbeasca un guvern normal la cap de subiecte normale, logice, umane de bun simt, sa fie solidar cu oamenii pe care -i conduc cand este mai simplu sa incurce lucrurile!
    Ne plangem dupa aia ca tinerii nu au unde sa locuiasca, ca unii muncesc ca scalvii pe plantatie, ca hotii de cai pe salarii pe care un european cand am discutat cu el in cazino, expat cu salariu de iti faci seppuku se intreba pe buna dreptate voi cu resursele voastre, cu tara asta a voastra, cu pregatirea scolii romanesti, cum ati ajuns in situatia in care un director roman sau un salariat sa se planga de salariu? Liviu Voinea directorul de la GEA are un salariu de i-ar fi rusine unui melc de gradina si trebuie sa colaboreze in alte proiecte pentru a realiza venituri suficiente pentru un om normal la cap. Toti suntem vinovati de la noi astia tinerii care nu facem decat sa ne urmarim scopurile noastre restranse si sa ne ingropam in nimicnicie.
    Eu credeam si aveam speranta ca generatia mea este generatia copiilor acelora care au iesit in strada in 1998 sa protesteze impotriva abuzurilor facute de minsiterul invatamantului, ca este generatia oamenilor buni iesiti la Revolutie sa schimbe un sistem si sa ne aratam adevaratul caracter, dovada noastra in fata istoriei ca suntem la fel ca cehii, polonezii sau ungurii cu nimic mai prejos.
    Acum suntem mult mai intelepti si putin mai influenti decat atunci, unii dintre noi ar trebui in sfarsit sa ridice capul si sa isi spuna punctul de vedere cu curajul necesar.
    Nu este posibil ca o tara care trece prin prima criza financiara si economica cum este Romania sa aiba un guvern care sa dea de doua ori cu mucii in fasole chiar la inceputul unui an dificil . Ne intrebam cu totii ce se va intampla peste 9, 10, 24 de luni in ritmul asta.
    Si nici de dragul de PSD nu mi-e rusine. Un ministru din cadrul lor ce face se apuca cu nerusinare, cu tupeu in fata opiniei publice, a tagmei ziaristilor sa numeasca in propriul spatiu de vanatoare oamenii care-i pot ajuta nemijlocit pe amicii lui urmariti penal ca Gigi Netoiu, fratii Becali, MM Stoica dar asa la tupeu pe fata fara nici un fel de perdea iar apoi serveste discursul cu interesul national cu bla bla blaurile de rigoare. Asta este doar un prim caz. Unii mai destepti ca mine se intreaba mereu domnule oamenii astia chiar nu vad diferenta, prapastia sociala care s-a creat in mai putin de 12 ani? ei chiar nu au masura si bunul simt aferente macar unei tari ca Romania, fiindca totusi eu sper ca nu suntem chiar atat de gogomani sa picam in evolutia asiatica sa devenim tara ca Malezia sau Indonesia a defunctului Marcos.
    Eu asta sper.Din tot sufletul pentru tara asta in care am fost destul de nerod, inocent , patriot, gogoman sau idiot sa raman la fel ca multi altii din aceeasi generatie cu mine.

  25. Boc a semnat ca primarul ordonanta . E clar. Din pacate in Romania s-a instaurat un nou regim comunist ( mascat desigur ) care are principiul: sa luam de la bogati si sa dam la saraci. Da ei sa ramana cu aceleasi beneficii sau daca nu mai mari .
    Asa cred ei ca vor dezvolta Ramania. Perpetuarea 18 ani a metodei comuniste de punere in functii importante a politrucilor nu a specialistilor din domeniile respective , a activistilor de partid ca de pe veremea lui Ceausescu i-si arata incet incet roadele . Romania merge din haos in si mai haos.
    Daca nu eram luati in UE si nu-i lasau pe romanasii nostrii sa lucreze peste hotare noi erau acum o tara din lumea a 3-a daca nu suntem chiar si asa…..

  26. Superb articolul!
    M-am gandit la o treaba care ar trebui sa porneasca din simtamantul fiecaruia, nu la comanda.
    In salile de spectacol, in cabinetele medicale, spitale, in scoli, pe campul de instructie,etc. ar trebui ca printr-un gest unanim sa porneasca aplauze pentru tot ce inseamna valori ale categoriei de pensionari, ca un gest de protest fata de idioteniile si ineptiile acestui boc.Media ar trebui sa imortalizeze si sa arhiveze acest lucru.Poate acest lucru va fi trezirea societatii civile in aceasta tara in care se pied valori.

  27. Ministru muncii SarbU a mai ocupat portofoliul intre 2000-2003. Era reanumit pt. indexarile de 1-2%, echivalentul a cateva painii. Ar trebui intrebat: in intrevalul 2000-2003, cu cat au crecut pensiile, in conditiile in care inflatia cumulata a depasit 200 de puncte procentuale? Au scazut cumva pensiile in valoare reala?
    Altceva este insa interesant. Sarbu este nascut in 1958, termina dreptul in 1990, deci la 32 de ani. In CV-ul sau apare primul loc de munca in 1990!In intervalul 1976(la 18 ani a terminat liceul) si 1986(an in care a intrat la drept) adica 10 ani, ce o fi facut omul? Nu de alta, dar vreau sa stiu ce l-a recomandat de doua ori pt. portofoliu la Munca? Ce a muncit el intre 1976-1986?

  28. Pozitia domnului Boc, la coasa, este incorecta si ma indoiesc ca va avea randament.:)

  29. domnu’ victor, da’ aruncasi cu sange prospat din vena de gnom pe podea. Boc, urca-te pe scaun si spala repede pe jos !

  30. ordonanta e clar neconstitutionala (domn ciutacu, e o diferenta de nuanta intre anti si ne), nu poti limita dreptul la munca.
    asta nu inseamna ca sunt cazuri nesimtite (ca tot va place cuvantul). astea insa ar trebui reglementate separat. si vazut si competenta celor care cumuleaza.
    doar legile speciale de organizare a fiecarei profesii pot rezolva problema

  31. Pe Nea Salar il doare-n coasa de noi! A ajuns el prim ministru Romaniei? Cine dracu’se gandea ca acest om va ajunge vreodata premierul tarii?
    Cred ca multi se intorc in mormant de ceea ce se intampla acum cu Romanica noastra!

  32. Jurnal de dictator:

    Ora 8 – Dimineata m-a trezit ala micu’ din somn, cica m-a cautat ieri toata ziua sa mi se planga ca i-a respins curtea constitutionala nu’sh ce hotarare. I-am inchis telefonu’, da-l dreaq de tampit. Daca ar sti cat m-am chinuit sa le explic babalacilor de la curte ca trebuie sa pice hotararea, ar da in damblageala. Aia nu pricepeau si pace, adica cum sa pice cand ei trebuie sa aprobe ca doar asa am zis eu. Niste tampiti. Ce-or fi vrand, sa-l gasesc dimineata pe Beligan agatat in lanturi de poarta palatului tipand de mama focului ca vrea sa munceasca si nu-l las eu?

    Urmarea… maine

  33. Este trist ca apologetii lui Boc nu pot face dieferenta dintre principiu si aplicarea sa in realitate.
    Reducerea cheltuielilor bugetare si realizarea unei justiţii sociale sunt principii corecte dar modul in care omul cu coasa (uitati cum o tine, cu varful in pamant; cand da cu ea mai ramane 3/4 din ea afara; pozitia picioarelor este de inceput tangou nu de pozitie de a da cu coasa ) incearca sa realizeze aceste deziderate este mizerabil, dezvaluind limitele sale in ocuparea unui post de PM, palarie mult prea mare pentru el.
    Daca voia sa faca o justitie sociala, incepea cu re-evaluarea legislatiei in materie care acorda privilegii finaciare de neinchipuit anumite categorii sociale (parlamentari, militari, etc.), ar fi stabilit conditiile de reangajare in sectorul bugetar a persoanelor pensionate precum si niveleul salarizarii lor si nu in ultimul rand, ar fi elaborat o lege privind nivelul salariilor si procedura de revizuire a acestor salarii in sectorul bugetar. Cu alte cuvinte, ar fi atacta cauza, nu efectul.
    Avand majoritatea parlemenatra cunsocuta, totul ar fi putut fi rezolvat in scurt timp, fara a se lovi in categorii sociale nevinovate.
    In schimb ce a facut acest habarnamist :
    – a emis o OU prin care limiteaza angajarea fortei de munca in sectorul bugetar prin blocarea a 450.000 posturi, invocand neregulile savarsite in fondul de salarii de unii directori prin redistribuirea acelui fond angajatilor existenti, fara a mai face noi anagajari. Te apuca rasul. In loc sa se inlatute raul prin luarea masurilor urgente de pedepsire a celor vinoavati si evitarea unor situatii asemanatoare in viitor care, corelate cu noile niveluri de salarizare clare din fiecare sector pe fiecare post, ar fi inlaurat clar risipa facuta pana acum, el anuleaza anagajarile, blocand 450.000 de locuri de munca, in conditiile in care tot atatia tineri ar fi putut fi anagajati (teoretic), cu varsarea contributiilor corespunzatoare (somaj, asistenta sociala, etc) la bugetul statului. Efect : forta de munca blocata la angajare corelata cu venituri mai mici la fondurile de pensii, asistenta sociala, sanatate, etc).
    – Emite o OU prin care interzice cumularea pensiilor cu salariile in bugetul de stat, facandu-i nesimtiti pe care au beneficiat de acest cumul pana acum. Nesimititi sunt cei care au acceptat salariile fantasmagorice din sistemul bugetar, si au emis legile care permiteau cumulul fara nici o limita si care in unele cazuri au dat veniturile anuale astronomice. Cei care au beneficiat de aceste legi au primit niste drepturi banesti create prin lege. In loc sa militeze pentru abrogarea legilor nejuste si stavilirea cresterii nejustificate a salariilor din sistemul bugetar, piticu ii face nesimtiti pe cei care au beneficat de aceste legi si vrea o lege care sa reduca veniturile legal dobandite de cateva zeci de mii de pensionari (si nu numai) reangajati. Halal logica, halal PM. Asa ne trebuie.
    – Vanand cateva sute de cazuri isolate , taranoiul cu coasa in mana loveste in zeci de mii de oameni care chipurile nu au constituit tinta ordonantei. Daca esti prost tintas ramai la coasa domnule PM. In plus ai mai ratat inca o tinta. Nu ai vrut chipurile sa-i protejezi pe paralamenatri, dara fara sa vrei, i-ai protejat, intrucat ei nu intra in categoria celor care urmau sa fie lezati de OU. Deci parlamentarii care in proportie de 80% au dormit 4 ani la rand in paralemant pot beneficia in continuare de retriburii nesimtite pe motiv ca ei sunt vezi doamne alesii nostri si nu intra in categoria de anagajati ca ceilalti muritori de rand. Deci in continuare “al de are sa aiba, al de n-are sa n’aiba”. Efectul ordonantei : nimeni nu stie daca OU ar fi adus economii la buget si nici macar estimarea acestora nu se cunoaste; o suma de alesi ar fi continuat sa fie platiti cu sume uriase din saracitul buget al statului in timp ce zeci de mii de reangajati s-ar fi laes cu veniturile injumatatie fiind dati afara din sectorul bugetar, cu indicatia de a se anagaja in sectorul privat, pa baza de contracte de colaborare, care nu aduc contributii la bugetul de stat.
    Problema se putea rezolva simplu prin anularea legilor care acordau privilegii si drepturi nesimtite anumitor categorii si reglementarea niveluli de cumul dintre pensie si retributie in sectorul bugetar astfel incat efortul bugetului sa fie acceptabil. .
    Exista deci dragi apologeti Boc- fani solutii simple, usor de aplicat, dar iti trebuie putian logica si mai ales vointa politica sa le identifici.
    Daca acest manuitor nefericit de coasa in prostia sa nemarginita va promova proiectul de lege in paralemant si prin minune el va fi aprobat, sper din tot sufletul ca avocatul poporului se revina la CCR, care va ajunge sa analizeze legea si pe fond. Cum poate cineva sustine ca acest proiect nu va limita dreptul la munca, atata timp cat el va forta largi categorii de oameni sa se angajeze numai in sectorul privat, atata timp cat Constitutia prevde dreptul neingradit a fiecaruia de a munci, fara restrictii? Dupa logica coasaului : „Da, ai dreptul l munca neingradit, dar numai acolo une vreau eu”. Stie juristul Boc ca in domeniul bugetar nu se accepta contracatle de colaborare externa si deci usa sectorului bugetar va fi inchisa pentru pensionari sau ce ce vor si pot sa se reangajeze in sectorul bugetar??. Deci o restrictie nu este o ingradire a unui drept??. Inca o data. Bugetul poate fi aparat prin masuri si norme legislative de regelemntare a conditiilor si limitelor de salarizare si nu prin impunera de restrictii asupra dreptului la munca.

  34. este penibil ceea ce se intampla in sfera politicului. oare cine ii va amenda pe pupincuristii marinarului pentru promisiunile electorale cu care pedelistii i-au aburit pe alegatori – chiar si pe pensionari, fie ei profesori, actori, medici, magistrati sau fosti militari – si aceasta imunda ordonanta? oare basescul nu realizea ca tinandu-l in brate pe pitic si aruncandu-l in arena leilor isi taie si el craca de sub picioare? oare pesedeul – partidul celor nevoiasi – nu realizeaza ca-si pierde electoratul in care da acum fara mila, desi si acest partid a promis marea cu sarea in campania electorala? cui slujeste acum unele prevederi ale decalogului basescian? daca marea masa a populatiei iese in strada datorita masurilor antipopulare, ce va face marinarul: ii va da drumul din brate avortonului care a “descoperit apa calda si roata”? acestea sunt masurile anticriza promise de actualul guvern? ce economii s-ar aduce prin rezectia pensionarilor de lux? oare acesti indivizi si-au tras acele salarii sau pensii aberante erau de capul lor, nu se bazau pe niste prevederi legale? nu aveau sefi? cine a promulgat acele prevederi si nu se bazau si pe acordul sefilor acestora? dar se pare ca degeaba ne baten noi capul si ne frangem mainile: soarta ne este pecetluita, si inca o data ne facem de tot rahatul in ue!

  35. Domnule Ciutacu, desi va admir foarte mult trebuie sa va corectez pentru ca ati scris un mare neadevar:”..nu poti interzice dreptul la munca si nici nu poti taia beneficiile deja castigate prin lege..”.
    Ati uitat ca traim in Romania unde ORICE ESTE POSIBIL(din pacate). Dumneavoastra incercati sa-i explicati lui Emilush ca “nu are dreptul sa faca ceva?”. Credeti ca degeaba si-a tocit el genunchii in fata lui Base atata timp? Ca sa vina un Ciutacu sa-i spuna cu nu e constitutional? E foarte greu sa le explici astfel de lucruri “lingailor” domnule Victor. Pentru ca din pozitia in care a stat Emilush atata timp nu se vedea realitatea si legea. Din pacate limbajul nu-mi permite sa spun ce se vedea din respectiva pozitie!!Scuzati-mi asocierea dar sincer m-am saturat de astfel de oameni politici. Am 24 de ani si de cand sunt pushtoiaca tot aud ca se vor schimba lucrurile. Ehh..se schimba pozitiile dar situatia noastra e la fel!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.