Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Faptele sunt simple. Ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu in sistemul de stat a fost declarata neconstitutionala. O solutie logica si de bun-simt, dupa parerea mea, fiindca nu poti interzice dreptul la munca si nici nu poti taia beneficiile deja castigate prin lege. Evident ca trebuia sa se lase si cu o reactie din partea celeilalte parti. Pe care n-o putea avea decat piticul de gradina preferat al presedintelui atat de constitutional al Romaniei. Si care ne-a anuntat, cat poate sa fie el de solemn, ca e gata sa se sacrifice pe altarul politic al luptei impotriva unui sistem financiar de stat pe care l-a categorist drept nesimtit.

Bai, nea salar, nesimtit esti tu, cu tot neamu’ tau de gnomi vorbitori fara semne de punctuatie. Si am sa-ti explic, pe limba ta de om putintel de la Rachitele, de ce.

1. Pentru ca mereu dai exemplul (perfect intemeiat) al imbuibatului de Geica si al unor militieni si judecatori care nu va fac voua bocanii, nu al zecilor de mii de oameni (majoritatea, intelectuali) care nu de prea mult bine au ales sa munceasca si dupa ce au iesit la pensie.

2. Pentru ca, desi esti profesor de drept constitutional si ai aprobat si sustinut un act normativ anticonstitutional, nu-ti dai demisia si nu iti crapa obrajorii aia pufosi de rusine fata de un popor care nu merita sa aiba un premier nevolnic la tine.

3. Pentru ca, daca te-ar fi frecat vreo clipa grija de “dezmatul pe bani publici”, n-ai fi facut saptamanal, pe banii publici ai clujenilor, naveta Cluj-Bucuresti cu avionul ca sa raspunzi la ordinele Tiranului si sa apari luni seara la Antena 3.

4. Pentru ca lucrarea ta de doctorat se numeste “Superioritatea sistemului parlamentar bicameral“, iar tu ai stat mut ca un vierme langa Jucatorul care a anuntat ca vrea sa modifice Constitutia, intre altele, pentru a avea un parlament unicameral. Si nici n-ai avut bruma de onoare sa-ti rupi in bucati, in Piata Victoriei, cartulia aia care te-a facut doctor in drept.

Pricepusi, bai, nevolnicule sau e nevoie sa strig la tine ca stapanul tau?

P.S. Si o minunata interventie telefonica de veselie trista la Radio Lynx

UPDATE: Na, bai, fanilor ingrijorati, ca s-a sculat din morti Taranu’ de Badea

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

  1. daaaaa, asa mai merge, felicitari, mi s-a oxigenat sangele din instalatie…hihihi
    domnule va multumesc!!!!

  2. Apropo mai Boc . Unde e BUGETU ? Unde sunt masurile anti-criza ? Nu mai zic unde e cursul Euro-Leu cami vin tot felul de vorbe la gura .
    In loc sa puI mana pe hartie sa vedem cum dracu iesim din criza asta , puneti mana pe …. si te faci de cacao in chiar meseria dumneavoastra . Daca macar aveati un plan anticriza si il greseati nu va injura nimeni . Dar sa o festeliti chiar in drept , in care cica sunteti profesor. Oricum o sa intrati in istorie si asa cum sunt bancuri cu Alinita o sa fie capitol de bancuri cu Boc .

  3. @rares
    Câtă dreptate ai!

    P.S. Celor care (încă!) se mai amăgesc.
    Daaa… suntem cu toţii nişte ticăloşi că-i criticăm. Exact de grija tinerilor nu mai pot respira Boc şi presidentu’ lui!

  4. Apropos de cumulul de pensie cu salariu: observ un lucru ingrijurator vis a vis de aparitiile la televizor a fel si fel de oameni mai mult sau mai putin dubiosi, care-si apara aceste doua avantaje materiale cu dintii, facand fel si fel de afirmatii care de care mai belicoase de genul ca li se-ncalca dreptul la munca, ca sunt de neinlouit in postul x, ca fac una si alta, dar nimeni (cred ca intentionat) nu analizeaza si partea cealalta a situatiei, unde sute de mii de cetateni sunt sub pragul de subzistenta si, chiar daca ar dori sa munceasca undeva nu le intinde nimeni nici o mana. Aaaaa, sa munceasca la diribau, la sapat santuri, la turnat betoane, etc., pentru ca dumnealor aici sunt de neinlocuit. Nu! S-a intrebat cineva cata pensie primesc majoritatea oamenilor (care au muncit intradevar)? Pai la astia care doresc sa-si continuie activitatea (care activitate a fost de stat pe scaun si a da ordine sau de a freca ridichea) ar trebui sa le mareasca varsta de pensionare pana la aproape 80 de anis au pana cand i-o lua dracul. Chiar nu observati cine sunt astia care bat toba: fostii comunisti, care au chiulit o viata-ntreaga si dupa iesirea la pensie doresc sa se odihneasca in continuare si pe de-asupra si pe banii contribuabililor. Daca ce fac unii din ei la 60-62 de ani sau mai mult se cheama munca atunci chiar traim sub un sistem ticalosit, care in conditiile date nu se va mai vindeca niciodata. Chiar nu ati observat, ca mai apare cate o cotoharla si afirma ca cei tineri nu vor sa munceasca si de aceea dumnealor vin din nou la serviciu dupa pensionare, pentru a intretine noua generatie. Hai sictir! (scuzati-mi expresia). Nu vedeti ca poporului astuia i-a disparut pana si cheful de bancuri? Ne asteapta vremuri grele!

  5. MARE DREPTATE AVETI, DOMNULE CIUTACU, IN PRIVINTA ACESTUI INCULT IN ALE CONSTITUTIEI, DESI SE LAUDA CA ARE UN EXEMPLAR AL EI IN BUZUNARUL FIECARUI COSTUM! E CLAR PENTRU TOATA LUMEA CA A FOST ORDINUL LUI BASESCU, DE ACEEA L-A SI CHEMAT LA RAPORT IN SEARA ACEASTA! MA BUCURA ENORM ACEASTA PALMA PRIMITA DE MATROZ, DACA NE ADUCEM AMINTE CA BASESCU A DECLARAT CA NU ARE PE NIMENI IN PD-L APROPIAT CA VALOARE DE STOLOJAN IN AFARA LUI BOC! DACA ASTA E CEL MAI BUN PE CARE IL AU, ATUNCI NE-AM LAMURIT DE CE VREA MARINARUL SA SCHIMBE CONSTITUTIA, EL ARE NEVOIE DE UN SIMPLU EXECUTANT LA PALATUL VICTORIA,ACEEASI INTENTIE AVIND-O SI IN PRIVINTA CURTII CONSTITUTIONALE! EU, CA MEMBRU PSD, POT SA SPUN CA NICI MARIAN SIRBU NU E DEPARTE DE BOC, MAI ALES CA A SEMNAT SI EL OUG 230/2008 SI SPER CA, ALATURI DE ULTIMUL SEMNATAR, MARELE “FINANTIST” POGEA, SA IA CALEA MINISTRULUI OPREA -ALT SEMNATAR-, ADICA:DEMISIA!!! TOTI 4 SUNT ADEVARATII NESIMTITI, CE EU, MAIOR DISPONIBILIZAT PRIN OG 7/1997 LA VIRSTA DE 37 DE ANI -DUPA CE M-AM MUTAT ANTERIOR IN 3 UNITATI MILITARE, DESFINTATE PE RIND – POT COMPARA PENSIA MEA DE 15.800.000 LEI VECHI (NOROCUL ESTE CA AM LUCRAT IN DOMENIILE SPECIALE IN CARE SE DA SPOR LA VECHIME AN PE AN, CA ALTFEL AVEAM DOAR 4.900.000 LEI IN 30.11.2003, LA DATA PENSIONARII!) CU PENSIA LUI OPREA SI A ALTOR GENERALI FACUTI LA APELUL DE SEARA? EU TRAIESC, CU SOTIA SI 2 COPII DIN PENSIA ASTA, IAR NESIMTITUL DE BOC IA 2 SALARII DE LA STAT, CA PRIM-MINISTRU SI CADRU DIDACTIC LA UNIVERSITATEA DIN CLUJ-NAPOCA! IA S-O TERMINE CU DEZMATUL ASTA PE SEAMA BANULUI PUBLIC, SA-I SPUNA LUI BASESCU SA NU MAI DEA MESE GRATUITE LA VILELE DE PROTOCOL CA PE 01.01.2009 SI ALTELE DE GENUL ASTA SAU, INTRUCIT TOT SPUNE CA PRINCIPIUL DE BAZA AL GUVERNARII SALE ESTE SOLIDARITATEA, SA INVITE TOATA POPULATIA TARII LA ACESTE CHIOLHANURI (SE VEDEA PE FATA LUI BASESCU CIT DE MULT A MUNCIT EL PE 01.01.2009, DACA A TREBUIT SA TREACA PE LA MASA FIECARUI INVITAT! APROPO, NOI PLATIM TAXE SI IMPOZITE CA LA MESELE FESTIVE SA VINA SI ODRASLELE DEMNITARILOR?)BOC INTII SA INVETE CUM SE SPUNE CORECT SALARIU IN LIMBA ROMANA, SA INVETE CONSTITUTIA LA UN CURS PE RECONVERSIE PROFESIONALA SI ABIA APOI SA VINA SA CONDUCA ROMANIA! CHIAR ASA, N-AR FI BINE SA SE DEA O LEGE CA SI PENTRU FUNCTIILE DIN GUVERN SI ALTELE CARE FAC OBIECTUL NUMIRII POLITICE, SA SE DEA CONCURS? OARE S-AR MAI INGHESUI TOTI NEAVENITII CARE LE OCUPA ACUM?

  6. Am visat c-o sa-mi pun o cratitza de aia lucioasa pe casa,pi banii Guvernului.Ca sa facem iconomie la gaz,corent,chestii de astea verzi.
    Veni noul ministru la Mediu,apoi muta oleaca termenul,deh e multi si nu are timp de analizat corect.
    Astazi a zis ca nu se mai poate,ca ie probleme multe.
    Nu-i asa ca era mai bun unguru’ ?
    Si uite asa,pe neve.s-angropat si un program generos.
    Deh,fiecare cu ce-l doare.

    P.S. nu are cineva un programel si sa-i coloreze hainele bocului in negru,coasa o are.Sa vedem daca aduce cu Prima Doamna.

  7. Propun Parlamentului sa dea o lege speciala de pensionare si pentru presa.
    Merita. Si-a “facut” treaba!
    PS: Traiasca CCR si nemurile lor amarate.

  8. Coane Victoras! subscriu fara sa clipesc la spusele/ zisele matale. Numai ca, nu uita, acest pseudo-premier privine din aceeaşi”pepinierăd e cadre” de sub poalele feleacului. Odinioara , era vorba ai cu se revărsă paporniţa cu olteni dinrect în biroul de cadre al partiduui şi statului. Numai că, nu ştiu cum se faxe, dar mai nou, toate cozile de topor, sau , mă rog, cleştişoarele cu care Titanul chelbos işi reglează defecaţiile şi îşi pune în fapt umorile patologice sunt de la Cluj Să numărăm:Boc, pseudo-procurorul d ela anticorupţie, Ţuluş, Kovessi, la care trebuie sa adaugi şi pe politrucii din”grupul de la Cluj” dar şi pe Czmin guşatul etc sunt toţi” emanaţia” clujului. de parcă acolo nu s-ar fi aflând şi oameni de calitate şide forţă a caracterului sunt dar ori!) nu se baga ; 2) nu sunt bagaţi în vorbă. A , sa nu uit, azi, pe nu ştiu ce blog am citi ca la Cluj s-a deschis o expoziţie de roboţi Mă întreb: l-au expus şi pe Boc ?

  9. da` cata rabdare mai poti sa ai cu ei…ei m`as dezgusta sincer, o sa fie din ce in ce mai rau si nu stiu cum ai sa poti sa ii mai critici….e din ce in ce mai greu sa le gasesti apelative care sa-i descrie

  10. “Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule” sau: “Îm decurs de două zile, Curtea Constituţională îi dă la picioare preşedintelui şi Guvernului său”
    Ieri în privinţa legii “Voiculescu”, nu aveam motive să cred că CC a respins cererea preşedintelui pentru că membri acesteia ar avea ceva interese la mijloc.
    Astăzi, odată cu respingerea OUG nr.230/2008, şi cu reacţiile liderilor sindicali, şi ai unor oameni politici sau din presă, îmi am sperat că “înţeleptul” premier va putea să vadă că nişte drepturi fundamentale ale omului nu pot fi încălcate. M-am înşelat însă, piticul perseverază îm PROSTIE şi SLUGĂRNICIE faţă de preşedinte.
    P.S. D-le Ciutacu, dacă doriţi să folosiţi cuvântul “ţăran”, vă rog să nu-l mai folosiţi în sens peiorativ chiar dacă se referă la un ageamiu de teapa premierului. Bunicii mei au fost ŢĂRANI, dar aveau BUN SIMŢ şi FRICĂ DE DUMNEZEU! După fotografie, îmi dau seama că piticul nu ştie ţine în mână nici coasa, şi nici să cosească, aşa că e o jignire la adresa ţăranilor!

  11. Vreau sa stiu si eu exactce inseamna SUTE DE MII de cazuri de care a dat exemplu. Presupunand ca aceste SUTE DE MII de cazuri aleg solutia maximala, cata economie se face?
    Apoi, cum sa ne faca nesimtiti? A facut cineva ceva ilegal? Au incasat oamenii banii conform legilor vitate in parlament. Trebuia sa-i refuze?

    Partea mai naspa este ca nu avem contracandidat pentru Tiran si tare mi-e ca anul viitor il vedem iar la “teveu” in rol de primadona…

  12. Off topic (sau poate nu!) cu scuze:
    Agentia Erevan News a reusit sa dezlege misterul care plutea in jurul deciziei D-lui presedinte Traian Basescu de a scapa de suvita de par, atit de rebela incit dadea nastere la glumite in mass-media si nu numai. Misterul a fost dezlegat chiar de doamna Maria, care a avut amabilitatea sa raspunda intrebarilor jurnalistului nostru Varujan Arachelian:
    Reporter:-Ne puteti relata stimata Doamna presedinte ce l-a determinat pe sotul Dvs. sa renunte la suvita rebela care-i dadea un aer de Don Juan sotului dvs?
    Doamna Maria:-Nimic mai simplu, eu ! Ori de cite ori ii pomeneam de dosarul lui de securist, de carnetul de membru PCR sau mai nou de democratie, suvita i se ridica pe cap, de timp de trei zile, nici macar cu fierul de calcat nu i-o puteam aseza la loc, ca sa nu mai pomenesc de fixative. Nu dadea bine la imagine.

  13. Poate ca domnul boc, care face poc la cel mai mic semn primit de la ,,Cel de Sus,, e santajabil-asta ar fi singura explicatie (nu scuza) care l-ar coafa. Am vazut oameni disperati dupa functii si putere specializati in atitudinea ,,va rog, ma fac pres, calcati pe mine, nu numai ca nu ma deranjeaza imi face chiar placere,, dar bufonul regelui le da la toti clasa, cu o lejeritate iesita din comun, doar ,,editand perfect cateva fraze,,.Pana si ,,dragul de stolo,, a avut limitele lui.
    Referitor la ordonanta facuta pe genunchi:
    Nu mi se pare corect ca o persoana sa primeasca salarii compensatorii de la privat sau stat si apoi sa se angajeze, in speta aceasta tot la stat. Dar asta este o chestiune ce trebuia inclusa atunci, pentru ca cel ce alegea salariile compensatoare sa se gandeasca de doua ori inainte sa le primeasca, sa-si faca un plan, sa se pregateasca sa plece in privat de exemplu. Nu mi se par corecte nici pensiile si salariile de sute de milioane. Insa totul a fost legal, nu e prost ala care cere ci ala care da. Nici nu mai conteaza din ce motive:ignoranta, rea credinta sau prostie, era LEGAL si pana una alta legea e mai presus de corectitudine si moralitate. Sa pui oamenii sa dea banii inapoi e ca si cand faci un cadou in vazul lumii, te bucuri de aplauze, dupa care sa-l ceri.E de neamprost.
    Salut decizia de astazi a curtii si astept cu sufletul la gura reactia domnului prim ministru.

  14. @Victor Ciutacu. Da! Numa’ că etimologic vorbind, cuvântul “ţărănoi” e derivarea cu sufix al cuvântului “ţăran”. Cel mai bine ar putea fi înlocuit acest cuvânt cu: “nesimţit”, “ageamiu”, “şmecher”, “semidoct”,etc. evident, în funcţie de contextul în care doriţi să-l folosiţi.
    Rog să pardonaţi această incursiune filosofico- morală a înţelept-de-oacheşului creier al capului meu dar… era o durere a mea personală!

  15. TE ROG CITESTE VICTORE!ar fi bine daca nu s-ar mai face atata valva pe tema legii asteia tampite despre cumulul venitului cu pensia. sa-ti spun de ce:personajul din JILTUL de la COTROCENI e DIABOLIC si il pune pe fraierul de BOC sa faca legi populiste(asta a fost prima dar sunt sigur ca o sa mai urmeze si altele)care cu acordul lui sunt respinse de CURTEA CONSTITUTIONALA a.i.sa-i creeze lu’baselu ADVERSARUL de care are nevoie:CONSTITUTIA(te-ai prins?).asa o sa poata propune ca referendumul sa se desfasoare odata cu alegerile presidentiale,lucru cu care ,normal ca,”nenorocitii”de psd-isti nu or sa fie de acord.si atunci sa vezi campanie electorala nenica.sa vezi cum o sa dea in partea ticalosita din psd,ca nu vor binele tarii,nu vor sa modifice constitutia,ca daca-l lasa constitutia uite cite legi in favoarea dreptatii sociale ar fi dat,s.a.m.d..in concluzie victore ,cred ca ar fi bine sa dezvalui in media rahatul pe care il pune la cale acest……

  16. O solutie ptr. Romania ,ca sa nu se mai bata politicienii ,pe ciolanul cel mare : alegeri prezidentiale an de an ! Cred k in Elvetia este asa, si uitati-va unde a ajuns. Mi se pare normal asa, ca doar alegem un presedinte, nu un faraon.Si ca sa nu existe smecherii, cel ales presedinte, sa nu aiba voie sa candideze la un urmator mandat ,in anul urmator.Adica , poa’ sa fie presedinte, sa zicem 3 mandate, dar sa nu fie ale consecutiv .Si gata! Tara sa fie condusa de prim-ministru, care sa dea raportul in fata Parlamentului ,care il si numeste si care sa aiba si puterea sa-l suspende,ca doar nu trebuie sa fie o intelegere intre presedinte si prim-ministru ca pe timpul lui Ceasca. Pai ,ori e democratie, ori comunism ori ..mafie ! Ca doar mafia are grija sa isi puna oameni loiali in posturi cheie, care sa -i serveasca candva,la nevoie.

  17. Un paduche,ar trebui sa-i dam cu gaz si scapam de el.Problema este ca la cati paduchi de genul lui ne paraziteaza,nu ne ajunge incarcatura unui supertanc petrolier si in plus nu distrugem si ouale…
    PS.Personal ma indoiesc ca masura ar fi fost in beneficiul “tinerilor”.Mai degraba trebuia sa fie facut loc altor paduchi de aceeasi teapa!

  18. Haidi, bre! Da’ tu de revizuirea constituţiei n-ai auzit ? Că-ţi zice bocu’ de ce e necesară: ca să încapă în constituţie dreptul la “un mediu sănătos”. Ţucu-l de ecologist mic şi cu capu’ mare.

  19. Cele 4 argumente sunt geniale!
    Nu ai ce sa le faci pensionarilor. Problema e la cei ce au iesit de voie la pensie, nu la cei ce au iesit la limita de varsta. Cei ce au iesit la limita de varsta ar trebui sa primeasca din ceea ce au cotizat.
    Iar cei ce au iesit la 45 de ani sa se duca pana la 62-65 de ani la munca si dupa aia sa ia pensie. Si aia ca orice om normal, nu pensii de peste 3000 euro cand un om normal ia undeva la 500euro.

  20. D-le Ciutacu,
    Am primit adineauri pe mail o poezie despre taranoi.O transcriu mai jos:

    “Mama lui Emil cel Mic

    Pe o stâncă neagră,
    într-un vechi sătuc,
    chiar într-o căsuţă,
    lângă un pătuc,
    plânge şi suspină o bătrână mică,
    care are fiul cât un puştiulică.
    Căci la guvernare fiul ei iubit
    a plecat aseară şi n-a mai venit.
    Celularul sună noaptea jumătate.
    Nu-i semnal, şi totuşi:
    – Oare cine-i, frate?
    – Eu sunt, bună maică,
    fiul tău dorit,
    n-a mai mers Taromu’
    şi n-am mai venit.
    Sun din Capitală,
    voi fi premier.
    M-a numit chiar Zeus,
    sunt timonier.
    Căpi¬tan e dânsu’,
    e ca la armată.
    Mica mea oştire fuge sfărâma¬tă.
    Vine criza, foamea,
    oamenii mă-njur.
    L-am servit pe dânsu’,
    m-a mâncat în cur.
    – Ce spui tu, străine?
    Emil e departe,
    cică de Băsescu nu se mai desparte.
    Am crezut că-i glumă,
    dar era să mor.
    L-am văzut aseară
    la televizor. Emil e cuminte,
    nu e derbedeu.
    De eşti tu acela,
    nu-ţi sunt mamă eu!
    Lasă-mă cu Zeus,
    fincă omul chel
    se joacă cu tine
    cum do¬reşte el.
    Te-a numit pe tine după Stolojan.
    Crezi că e pe bune?
    Te-a luat de fazan.
    Am vorbit cu tac-tu,
    ascultă-l pe moş:
    după tine vine
    Leana lu’ Cocoş.
    Du-te la Bă¬sescu,
    fă-i un ultim sluj,
    apoi ia Taromu’,
    să te-ntorci la Cluj! ”

    Va doresc o seara buna!
    Cu tot respectul,
    IoanaP

  21. Chiar crede cineva ca un bou-baltzii precum acest boc , a aparut dintr-o eroare genetica , dintr-un accident nefericit , ca acest zero absolut e o anomalie ????? Credetzi ca homunculului i se face , o milionime de secunda ,macar, jena de sine insusi si de ce-i poate bese mintea ???? NICIDECUM!!! Asemenea indivizi taratzi, trepanatzi la creier nu ne-au fost bagatzi pe gat fortzat, ei au fost cultivstzi cu rabdare , purtatzi uneori pe la cate trei televiziuni zilnic–Amintitzi-va ,in anii 2003-2004 , tripleta de aur BOC-SANDRU- PAVELESCU- cum turuiau non-stop : PSD si NASTASE , CEI MAI MARI BANDITZI , si cate si mai cate!!! Puiu de lele de la Cotroceni a venit el de pe mare si-a zis FUTU-VA MUMA-N CUR !!! Eu VREAU SA FIU PRESEDINTE !!! intr-o societate normala ar fi fost luat cu paru’ , s-ar fi dus in pizda masii —-nu ,toate gunoaiele au iesit sa-l pupe-n cur si sa-i suga p..a !!!! Ce oroare, cat jigodism de lachei si slugoi!!!! Doar o natzie de bastarzi , de degradatzi si de esuatzi ai istoriei puteau alege sa aiba in fruntea ei asemenea scursori , asemenea otrepe , asemenea fii de catzele!!!! Ei sunt dupa chipul,asemanarea si mintea noastra , sa nu credem ca sunt ,,unici”!! L-atzi vazut pe tembelul procuror-director al penitenciarului imbracat in zeghe????Credetzi ca cei ce asistau la scene nu erau de aceeasi spetza cu el????? CREDETZI CA BOC SAU BASEAUA NEAMULUI ROMANESC NU SUNT DE ACEEIASI TEAPA ????? BA DA SI ASEMENEA LOR ESTE MARE,TOT MAI MARE PARTE A ACESTUI NEAM CU CREIERUL PRESPALAT !!! VAI NOUA!!!

  22. @ Victor,
    Asa da! Corect! Nici intr-o suta de ani nu reusea nimeni mai bine sa i-o spuna lu’ boccilit. In sfarsit m-am inviorat!
    @ SuKarit,
    Ai perfecta dreptate: precis numa’ de grija tinerilor nu pot dormi astia doi – Zeus si valetu’. Corect! Sa ne fie rusine ca-i apostrofam! Mie deja parca mi-e mai jena putin….Pe dracu! Am glumit!

  23. Apai daca tot o punem d’un cenaclu la Domnu’ Victor pe blog, luati d’aci:
    Lantu’ lu’ Traian
    Agentia Erevan News, prin bunavointa d-lui Partapievici a intrat in posesia unei superbe poezii (sau ce dracu’ o fi!), creatie populara, aparuta imediat dupa prezetarea pe postul Realitatea TV, facuta de d-na Corina Dragotescu, lantului prezidential de aur. D-l Patapievici ne-a relatat ca a cules aceasta perla a creatiei populare, ce poate rivaliza cu celebra Miorita, in timp ce se afla intr-un sat in drum spre manastirea Tismana. El facea aceasta calatorie, ca urmare a cererii si sponsorzarii oferite de d-na ministru Elena Udrea, de a identifica posibile trasee turistice, care sa satisfaca viitorul turism ecumenic. Respectiva piesa a fost deja transformata in manea, are un succes nebun , ea fiind cintata la nunti, boteze, cumetrii, chiar si la inmormintari.
    Maestrul Patapievici a cules-o in timpul interpretarii sale de catre Gicu Salam cu ocazia unei circumcizii, la un botez de religie islamica. O redam incontinuare pentru bucuria fanilor d-lui presedinte Traian Basescu:

    Lantu’ lu’ Traian

    Alelei pui de roman
    Brav barbat ai de stapin!
    Pectoralii-i sint ca muntii
    Luna’n crestetul fruntii,

    Refren: Oooof mama mea !

    Ochii lui, doua margele
    Una-n cer, una-n pingele,
    Iar pe gitul lui de taur
    Luce mindru lant de aur.

    Refren: Oooof mama mea!

    Cind dusmanu’ isi priveste
    El cu lantu’ il orbeste
    Si cind pieptu’si dezgoleste
    Baga dracii in neveste.

    Refren:Ooof mama mea !

    Ce-l admira si suspina
    Cu gind la blonda divina.
    Tot nevasta ca si ele
    Dar cu sansa la bezele.

    Refren:Ooof mama mea !

    Lantu’ lui Traian e magic
    Trasforma totu’ in tragic.
    Doara mindra-i ocolita
    Fiind Traianului iubita.

    Refren:Oooof mama mea!

    In iatacu’i de’l asteapta
    Precum portocala coapta,
    Numai lantu’ de-l zareste
    In calduri se tavaleste.

    Refren: Ooof mama mea!

    Iar Traian viril barbat
    Cu alura de’mparat
    Mai nimic nu faptuieste
    Doar cu lantu’o racoreste.

    Refren: Ooof mama mea

    Acum lantu’i de legenda
    E la Vintu pe agenda.
    Dragoteasca’l proslaveste
    Iara Pora’l preamareste.

    Refren: Ooof mama mea !

    Ce te-ai face biet roman
    Fara lant l’asa jupin?!!!

  24. Jalnic!!!!
    Am mai auzit o schizofrenie : nu ai voie sa ai mai multe job-uri la stat.
    De ce daca muncesti cinstit.
    Sunt un medic tanar specialist care dupa 12 ani de studii superioare (6 de facultate, 1 an de stagiu si5 de specializare)lucreaza la stat la un spital mic si face garzi’ in baza unui contract , la un alt spital care are nevoie de medici.
    Sa cred ca asta va deveni ceva ilegal?
    RUSINE SA LE FIE

  25. @Ioana, nu te supara, dar era cazul sa scrii numele(chiar nick) al autorului superbei parodii.
    Sa fii iubita
    marcus

  26. Vorbe, vorbe, vorbe. Ce-i drept grele, foarte grele. Numai din comentarile de mai sus s-a rezolvat mai bine de jumatate din problema. Cealalta jumatate e interesul lor ascuns (banii – de cheltuit n-au cum si nici timp – poate vor mausoleu) si puterea cu care sa-si ascunda prostia. Dar fapte, fapte cand vom vedea, cand vom fi in stare sa iesim in strada, sa ii aratam si lui “bau-bau” ce tupeu avem (nu doar vecinului mai amarat sau batran), cand vom fi in stare sa le cerem sa ne RESPECTE
    Sa nu uitam ca noi le-am permis sa fie acolo sus … si ii poate durea caderea

    ‘Sa traim cum am’ ales (noi sau altii pentru noi).

  27. Este foarte posibil ca episod sa faca parte dintr-un serial cu o cu totul alta tema, si anume schimbarea Constitutiei. Personal eram convins ca aceasta ordonanta va fii declarata neconstitutionala, deoarece a fost facuta pentru a fii picata de catre CC. Scopul real, indignarea maselor vis-a-vis de renumerarea Geicilor din sistem si aprinderea usoara a ideii de modificare a constitutiei. Dar de ce sa fii facut Base acest lucru. Simplu, pentru ca al sau proiect de Constitutie nu va putea fii in veci promovat din cauza prezentei slabe la vot. Numai o motivare a alegatorilor iar putea aduce la urne. Asadar, episodul “Ordonanta Salar” face parte din serialul “Replubica Prezidentiala”… Asa o fii oare?

  28. Domnule Ciutacu.La titlul dvs,cuvantul Taran vi se cam potriveste.La mutra si apucaturi.Taranul e un om dur ,pentruca el e din categoria”noi muncim noi nu gandim”Dvs sunteti invers.Chiar daca otraviti sufletele,nu aveti nici pe departe meritele taranilor romani.Datorita lor,mai avem tara si ce manca,bu datorita scribilor.S-a facut dreptate.Da.Unii cu 2 paini(dela stat) altii cu nici una de nicaeri.pentruca suntem tineri.Dece domnii pensionari bugetari nu intra in sistemul privat ?Nu ma mira ce scrieti.Mass media la noi vede un proverb.Corb la corb nu scoate ochii.Vacd ca scrie ca publicati mesajele dupa verificare.Dece nu scrieti cenzura,?E tot pe romaneste.

  29. Procurorul Dicu a facut constestatie la hotarea CSM incercand astfel sa mai prinda o luna de salariu de director – magistrat.
    In cursul acestei zile, secretara personala din penitenciar a umblat prin unitate cu o lista pentru semnaturi de sustinere a magistratului.

  30. Una si mai tare semnata ALEXANDRU SASSU:

    AMANTII MORTII
    Afara ninge linistit
    Si-n casa arde focul
    Elena Udrea s-a trezit,
    Dar Chioru-i beat ca porcul.
    Asa s-au inteles ei doi
    Craciunul sa-l petreaca.
    O turturea si-un cintezoi
    Dansind pe-aceeasi craca.
    Ea e ministru la Turism
    Fiindca-i placeau strainii.
    Experta in ecumenism
    O “bomba” in bikini.
    “E Nuti!” zic arabii-n cor.
    “E Nuti!” sar broscarii.
    A fost gagica tuturor
    O stiu toti bisnitarii.
    Pina-ntr-o zi, cind o vazu
    Basescu, ca prin ceata.
    “Ciocanitoare Woody, tu
    Ma readuci la viata!”
    Ce daca ea-i Madam Cocos
    Si el are consoarta?
    Amorul asta e-un codos
    Le scrie alta soarta.
    insa matrozul, fiind matol,
    Nu prea-i facea nimica.
    Ea defila in fundul gol
    Cam trista, mititica.
    Adulterul le-a fost fatal
    Batai si accidente.
    El – la Viena, in spital.
    Ea – semne contondente.
    Trecut-au anii… Azi, cei doi
    Sint pe cai mari, mai, nene
    Stapini peste-un popor de oi,
    Ce casca lung, de lene.
    Si a venit si Ziua Zet
    Ca dinsa sa parvina.
    Din parasuta de boschet
    Ministru sa devina!
    Pazvante Chiorul a-ntrebat:
    “Hei, unde vrei, tu, fata?”
    iti dau un minister bogat:
    Interne sau Armata!”
    Ea insa a rosit, timid
    Lasciv dind din copane:
    “Auzi? Ma lasi! Nu fi stupid!
    Vreau la Turism, Traiane!”
    Parol! E lege pentru el!
    Totu-i batut in cuie!
    Iar Emil Boc, ca un catel,
    Din nou primit-a muie.
    Amantului, la Cotroceni
    Pe Biblie ii jura.
    Ce farsa bietii poporeni
    Chiar de Craciun indura…
    O stoarfa jura, asadar
    Loiala ca sa fie.
    S-au cununat ca in altar
    Dar asta-i bigamie!
    Ce face Nimfa din Plescoi
    Pe post de ministreasa?
    Un miliard de euroi
    Si casa dupa casa!
    Fiindca Piranda n-are leac
    Si timpul o zoreste.
    Acest guvern aurolac
    Ca miine o mierleste.
    Te uiti la ei: ce derbedei!
    Stiu doar sa joace turca!
    Niste ciumeti si puradei
    Parca sint strinsi cu furca.
    Tiganul Oprea, un smucit,
    E tartor la Interne.
    iti vine sa ii dai un flit
    Si sa-l sufoci cu perne.
    Un alt tigan, tot manglitor
    E vice-premierul
    Dan Nica din calculator
    iti lasa doar minerul.
    Si Stanisoara e tigan,
    Bocciu si plin de bale.
    La Aparare e hatman
    (Spion de trei parale)…
    Iar Blaga, vamesul buldog,
    Ce stie? Doar ciordeala!
    Un bulangiu Paleolog
    Baga Cultura-n boala.
    Si Bercovici, cu cap de drac,
    S-a-ntors la locul crimei.
    “Ah, ce reforma am sa fac
    Pe spatele prostimei!”
    in Circul Foamei da un “tun”
    Si Ponta, maimutoiul.
    Videanu, rosu, de trai bun,
    Vinde borduri, garoiul.
    Ecaterina, de pe dric,
    Da lectii si farstitii.
    Si-o dansatoare din buric:
    Monica Iacob-Ridzi.
    Iar peste-acest guvern obez
    S-a cocotat nevrotic
    Cu capul lui de pechinez
    Un trist pitic erotic.
    Cazut in cap si mototol
    La fel ca si partidul
    El din borcanul cu formol
    A dat pe git lichidul.
    Nici nu gasea mai bun slugoi
    Basescu printre gloabe
    Decit acest servil putoi
    Ce merge-n patru labe.
    “Azi, premierul Emil Boc”…
    Vai, ce sinistru suna!
    Un crainic s-a-necat c-un floc.
    Ce-i asta? E o gluma?
    El nu-i Emil, ci e Umil
    E zdreanta lui Pazvante.
    Cu membre scurte, de copil,
    Si ifose pedante!
    Ce seamana rahatul Boc
    C-o baba eschimoasa!
    Un avorton si-un napirstoc
    Brotac taiat de coasa.
    Fireste, nu-i de vina el
    De vina-i Dictachiorul
    Care-a ales un dop tembel
    Sa-l scuipe-n cap Poporul.
    Iar asta fi-va in curind
    Probabil pin’la vara
    Cind tavalugul cel flamind
    Va matura prin tara.
    Eu nu-i vad bine, dar deloc
    Pe cei ce-au dat navala
    in frunte cu limbricul Boc:
    ii paste o cafteala.
    Pina atunci, cei doi petrec –
    Piratul si cu Coarda –
    Vin alb la ghiata, mult si sec,
    Cirnati facuti cu barda.
    La luminari de Mos Ajun
    Au luat amantii cina.
    Stiau ca-i ultimul Craciun
    Ah, criza, bat-o vina!
    Ei vor muri imbirligati
    Privind cum creste focul.
    Ca doi paduchi amorezati
    Ce si-au fortat norocul.
    N-am pomenit atita jeg:
    Un smecher si-o putoare
    Sa-si bata joc de-un neam intreg,
    Sa-l calce in picioare.
    Ah, Dumnezeule de sus,
    Nu vezi nelegiuitii?
    Mai rosi de boli ca astia nu-s,
    De vicii si ambitii.
    Avem de-a face c-un blestem
    Altfel nu se explica
    De ce ne tot asfixiem
    Cu damful Basinica.
    Neam prost ca asta altul nu-i
    Urit, si hot, si josnic.
    Da, Doamne, plagi pe capul lui
    Ca prea este pidosnic!
    Cind pe “corveta” s-o sui
    Beat mort, s-o mozoleasca,
    Leaga-i un rac de fudulii Basica sa-i plezneasca.
    Fa-l sa-i vuiasca in auz
    Vapoarele vindute
    Si pentru fiece abuz
    Sa-i bagi ardeiul iute.
    Nu-l mai suporta nici ai sai
    E mult! Ajunge! Basta!
    Ucide-i dracii aia rai!
    Alunga Tu napasta!
    Acest Basescu e-o hazna
    Un pirt scapat de D.I.E.
    Cind Tara se va rascula
    Amantii Mortii vor zacea
    Linsati, pe nasalie!
    ALEXANDRU SASSU

  31. D-le Ciutacu, imi pare rau dar trebuie s-o spun. Ori, toata lumea canta’n cor si toti suntem cu totii, ori jurnalistii n-au timp sa se documenteze si sa comenteze mai apoi orice, in mod profesionist! Ca si “profesionistu'” asta e dus dracului…ca sa nu zic demonetizat.
    Ce inseamna in fapt, in invatamant, la asta ma pricep, renuntarea la una din calitati: de pensionar ori de salariat??! Nimic mai mult decat…in calitate de salariat, in cazul in care tii neaparat sa cumulezi aceasta calitate cu cea de pensionar, sa renunti la sporul de vechime. Adica la un spor de 25%, de regula. Nu inteleg de ce sar toti asa de sus la auzul acestei vesti???! Esti pensionar? Vrei sa lucrezi si te simti in stare? OK! o iei de la 0. Adica: ai toate drepturile prevazute de lege, mai putin sporul de vechime, spor care e deja calaculat in cuantumul pensiei. In invatamant, plata cu ora, un fel de conventie neconventionala (asta pentru ca nici dracu’ nu mai lamureste termenii astia), inseamna plata tuturor drepturilor, mai putin al celui privitor la sporul de vechime in munca. Chiar nu pricep de ce sar toti ca opariti in ceea ce priveste aceasta ordonanta!?!!!!!! Ca nu e clara, concisa, limpede si lamuritoare toata lumea e de acord, da’ nah…au “compus’o” prof.univ-oameni cu carte. Dar drama nu e atat de dramatica! Am vazut atatia tineri plecand in alte “tari mai calde” din invatamanat, din cauza salariului de mizerie, incat nu ma mai mira nimic. Macar pensionarul din inv. cumuleaza o pensie frumusica cu o “plata cu ora” dar cei tineri???!! Eu chiar nu pricep…ce mama naibii, chiar si la nivel macro, tara asta nu-i tot ca o gospodarie??!! Si-mi amintesc pe mama domnului Crisatoiu care spune ca isi alege primarul uitandu-se in curtea lui. Daca e gospodar totul e in regula si’l votez, daca nu…Asa ca, cred ca singura suparare e ca POC n’a gandit ordonanta, nu ca ar muri pensionarii din invatamant de foame. S-a gandit cineva ca macar pensionarii au o casa, un strict necesar pe cand cei tineri din inv.nu au nimic??!!!!

  32. Poate ordonanta a fost neconstitutionala.Dar daca apare lege in care pensionarul nu poate sa aiba si salariu de la stat e foarte buna.Daca pensionarul vrea sa munceasca,sa se duca la privat.
    Italia a dat afara un violonist de la Opera pe motiv ca a iesit la pensie.’Azi ai iesit la pensie,pa!Multumim’.
    Vai,se incalca dreptul muncii…
    Aia de la CC sunt pensionari aproape toti.Iau o pensie foarte mare si un salariu de la noi toti pe masura.E normal?

  33. Intai Multumesc ca mi-ati publicat.Eu citind ziarele si vazand greselile lui Basescu,si Boc in prezent,ale lui Tariceanu in trecutul apropiat,ma gandesc sa fac p conducere a tarii din oamenii Meritosi,si anume.
    Dan Voiculecsu Presedinte.
    Sorin Ovidiu Vantu Premier. Merite se descurca financiar si politic.
    Victor Ciutacu. la agricultura. Se pricepe la tarani
    Mircea Badea,Ministrul Culturii.. Are vocabularul elevat
    Robert Turcescu,Ministrul Invatamantului, Stie sa puna note.
    Dionu Patriciu Ministrul economiei. Amana reducerile la benzina
    Andreea Marin-Banica.Ministra la rezervele de stat, Aduna toate barfele,si nu raspunde la ele.
    Pe traian Basescu,l-as pune inapoi la Marina,caci ne scapa de grija flotei
    Calin Popescu(taricanu)La transporturi.Are meritul ca cresc importurile de masin
    Vadim Tudor. ;a CNSAS presedinte.are dosarul curat.

    Videanu la Spatii verzi. La desfiinteaza pepede.
    In rest mai puneti si dvs.Eu nu m-am orientat dupa partide ci dupe tehnicitate.

  34. balbeck!
    Da! E normal! Aia…de la CC au condus tara asta ani de zile si au facut ce n-au sa faca astia nici in 1000 de ani, nu in douazeci cat zicea Brucan, ca na! ne-a trebui pentru limpezire! Ce n-aveam pe-atunci? Dreptul de a ne exprima liber si supararea ca toti cantam partidul, Ceausescu, Romania. Acu’ ce dracu libertati avem?! Dreptul de’a latra la luna, si nu s-ar zice ca ni’l interzice cineva. Da’ cainii latra, ursul trece…

  35. Draga Victor explica-i tu lui Boc dar si celor din PDL ca nu au inteles bine atunci cand au trecut peste noapte de la socialisti la populari . Explica-le asa pe intelesul lor , deseneaza-le , incearca sa-i fac i sa inteleaga ca au cotit-o la POPULARI nu la POPULISTI .

  36. Sa va zic io ironia sortii!

    Omu’ cat traieste-nvata.
    Chiompu’ va-n vata tainele proverbului “fereste-ma doamne de prostul harnic” si nu va gasi cum naiba sa faca sa scape de el si sa puna pe altu’ fara sa si-o ia. Boc, care vrea sa scape inca de acu’ o luna, va descoperi astfel ca este de neclintit ca si Tariceanu.

    Vorba unui clasic.
    Ce dixtractie, ce mishteaux!

  37. Buna seara domnule Ciutacu
    As vrea in primul rand sa imi spun parerea despre aceasta intamplare si anume ca mi se pare foarte corecta decizia CC.
    Intradevar suma economisita cu aceasta lege ar fi fost consistenta insa si numarul oamenilor afectati “nedorit” ar fi fost mare…dar innaintea problemelor sociale si economice intervine problema constitutionalitatii acestei legi care incalca multe drepturi de baza ale cetateanului.
    Fac o paranteza si va relatez in mare ce s-a intamplat acum fix un an:
    Domnul ministru al sanatatii din acea vreme si anume E.Nicolaescu a dat o lege in care medicii nu mai puteau avea 2 contracte cu CNAS; adica un medic X care lucra intr-un spital, avand din start contract, nu mai avea voie sa mai lucreze intr-un privat care avea la randul sau contract cu CNAS, lege care are unele similaritati cu cea din momentul de fata, lege care a fost anulata din timp, innainte sa ajunga mai departe, pt ca s-a facut scandal mare pe la CAS urile judetene.
    In final stau si ma gandesc ca ironia e cu atat mai mare atunci cand aceasta lege e impinsa de la spate chiar de catre un profesor in drept…
    P.S.:Va rag sa imi scuzati posibilele greseli ortografice si/sau de exprimare…sunt destul de obosit
    Toate cele bune!

  38. de ce insista Presedintele pt.aplicarea Ordonantei ?
    Simplu! pt. ceva PUTERE in plus, obtinuta prin instalarea in posturi cheie a unor persoane obediente si fara experienta!
    Cum?
    Simplu: posturile de conducere (bine platite) din Magistratura, Armata, Politie, Administratie.. odata libere prin ‘plecarea Dinozaurilor’ vor fi ocupate de ‘tineri portocalii’ (nu uitati ca ele NU vor fi scoase la Concurs!) ce nu vor pregeta sa-si arate ‘recunostinta’.
    asadar, nici vorba de initiativa ‘populista’, ci doar Calcul politic.

  39. @marcus
    Nu am ascuns autorul parodiei-a circulat fara sa mentioneze cineva care este acest autor.Dar stiti ceva?Poezia populara,traditia noastra a romanilor sa traiasca!
    Cu respect,
    IoanaP

  40. Mai usor tata Ciutacule,ca faci infarct.N-am prea vazut atata ura ca la Dvs.Daca iese tot dl.Basescu presedinte presimt ca vei coleg de salon cu Gadea,Stan,Firea,Badea si,ultimul pe lista,martanul F_lix.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.