Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Faptele sunt simple. Ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu in sistemul de stat a fost declarata neconstitutionala. O solutie logica si de bun-simt, dupa parerea mea, fiindca nu poti interzice dreptul la munca si nici nu poti taia beneficiile deja castigate prin lege. Evident ca trebuia sa se lase si cu o reactie din partea celeilalte parti. Pe care n-o putea avea decat piticul de gradina preferat al presedintelui atat de constitutional al Romaniei. Si care ne-a anuntat, cat poate sa fie el de solemn, ca e gata sa se sacrifice pe altarul politic al luptei impotriva unui sistem financiar de stat pe care l-a categorist drept nesimtit.

Bai, nea salar, nesimtit esti tu, cu tot neamu’ tau de gnomi vorbitori fara semne de punctuatie. Si am sa-ti explic, pe limba ta de om putintel de la Rachitele, de ce.

1. Pentru ca mereu dai exemplul (perfect intemeiat) al imbuibatului de Geica si al unor militieni si judecatori care nu va fac voua bocanii, nu al zecilor de mii de oameni (majoritatea, intelectuali) care nu de prea mult bine au ales sa munceasca si dupa ce au iesit la pensie.

2. Pentru ca, desi esti profesor de drept constitutional si ai aprobat si sustinut un act normativ anticonstitutional, nu-ti dai demisia si nu iti crapa obrajorii aia pufosi de rusine fata de un popor care nu merita sa aiba un premier nevolnic la tine.

3. Pentru ca, daca te-ar fi frecat vreo clipa grija de “dezmatul pe bani publici”, n-ai fi facut saptamanal, pe banii publici ai clujenilor, naveta Cluj-Bucuresti cu avionul ca sa raspunzi la ordinele Tiranului si sa apari luni seara la Antena 3.

4. Pentru ca lucrarea ta de doctorat se numeste “Superioritatea sistemului parlamentar bicameral“, iar tu ai stat mut ca un vierme langa Jucatorul care a anuntat ca vrea sa modifice Constitutia, intre altele, pentru a avea un parlament unicameral. Si nici n-ai avut bruma de onoare sa-ti rupi in bucati, in Piata Victoriei, cartulia aia care te-a facut doctor in drept.

Pricepusi, bai, nevolnicule sau e nevoie sa strig la tine ca stapanul tau?

P.S. Si o minunata interventie telefonica de veselie trista la Radio Lynx

UPDATE: Na, bai, fanilor ingrijorati, ca s-a sculat din morti Taranu’ de Badea

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

  1. Precis mai are ceva juristi pe la guvern care sa fi lucrat la aceasta ordonanta, macar unu’ are curajul sa iasa si sa spuna ca i-ar fi atras atentia asupra neconstitutionalitatii?!

  2. Asa-i tebuie daca n-are minte!
    Sa desfiinteze Curtea…iar..apoi sa se ocupe de Constitutie.
    Si pt. ca tot e criza imobiliara sa se ocupe si de asta.Ce o camera n-ajunge ?
    Ei dracie !

  3. D-le Ciutacu,
    Ma bucur ca ati scris asa!Nu stiu cine ar fi putut fi asa concis ,cuprinzator!
    Felicitari!
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  4. Excelent! Nu de alta dar ma saturasem pana peste cap de salar si de servici! Ma gandesc ca poate are o scuza si nu stie, stand asa prost cu gramatica, sensul titlului tezei sale de doctorat, adica superioritatea sistemului bicameral fata de cel unicameral. Si chiar daca o stia, poate i-a zis Basescu “Vezi ba ca era vorba de superioritate numerica..”.

  5. Nasol…! Ce sa zic !? La 20 de ani de la “sangele proaspat” varsat pe strazi… Tot EI ! Iar dl. Boc pare mai mult un “Gollum” decat un inofensiv pitic de gradina…

    P.S. Domnu’ Ciutacu daca tot e sa fim ok, in emisiunea de aseara trebuia sa-l aratati si pe dl. Orban dansand pe mese la o petrecere de interlopi… Si asta a fost ditamai ministrul nu un “sarac” de sef de temnita (pe care nu-l cunosc, habar n-am cine e…). Dar asta e, probabil pe atunci nu era trend-ul asta cu youtube-ul sau nu va bagase mogulu’ inca Internet.

  6. dati-mi voie sa nu cred ca bocboc este profesor de drept. ca daca-i asa, o sa intelegeti de ce multi sunt impotriva cresterii salariilor in invatamant!

  7. Domnul Boc s-a incurcat in cite slujuri a fact in fata marinerului. Si-a tras cu stingu in dreptu si amindoua in pamint.

  8. Doua decizii ale Curtii Constitutionale care ne demonstreaza ca Basescu nu este buricul pamantului.Boc nu trebuie luat in calcul,fiind doar un valet ireprosabil.
    Nu stiu ce ma face sa cred ca Marele Licurici nu-l mai vrea pe Basescu presedinte.

  9. legea promisa va fi o copie fidela Ordonantei pentru ca e Legea Basescu si baiatu asta ca orice smardoi nedus in Spania la capsuni nu cunoaste notiunea pasului inapoi.Lasa-i sa-si rupa gatul.

    ps.Victore spune-mi si mie Alexandru Athanasiu-Eutanasiu ce hram poarta acum,e pe la vreun partid ? Multam.

  10. Tovarasu din imagine(pare-mi-se si prof.de drept constitutional ,la ce frustrari a trait in copilarie (a povestit ca la serbari statea in spate si avea un rol mic si neinsemnat,si el,mic si ochelarist,s-a ambitionat si a ajuns sa fie in rolul principal in cativa ani,adica in rolul lui Irod)nu putea ajunge decat in politica.Ma dezgusta.
    La cat sta cu capul plecat,se mai indreapta si el la coasa (deh,demnitatea taranului roman)

  11. Mai bine sa fi porcul lui Pilat decat premierul lui Basescu. Boc asta va purta blestemul de a reprezenta public incapatanarea, orgoliul nemasurat si incapacitatea sefului sau de la Cotroceni.
    Ori asta e de doua ori tragic, fiindca lucrurile spuse de Basescu prin gura lui Boc suna nefiresc si aiurea, lasand impresia unei dedublari de personalitate. Nici macar sa hahaie nu e in stare omu’ cu coasa.

  12. Doar nu credeti ca a nascocit el singur, intr-un moment de revelatie, solutia salvatoare pentru buget? I-au turnat-o altii pe git si el a aprobat-o tacit! Parca mi-l imaginez cum se chinuia sa gaseasca compatibilitatea Ordonantei cu Legea fundamentala!

  13. boc a facut poc, impuns cu acul de cc
    dupa ce a dat dovada incompetentei, prin emiterea unei ordonante “concepute” pe genunchi si gindita cu rotula, “ultraspecialistii’ din B.O.R.D.E.L. au facut un dus rece si o pun de proiect de lege in chestiunea respectiva. Ceea ce nu este rau, avind in vedere unele abuzuri si disfunctionalitati ale actualului sistem de cumul bugetar pensie+salariu. Pe de alta parte am asistat la o alta anomalie si anume la conflictul de interese prezent in situatia in care judecatorii cc, beneficiari ai sistemului ce se dorea desfiintat, sint chemati sa judece constutionalitatea ordonantei respective si in urma votului dat de ei, ordonanta sa pice. Oricum o lege este necesara la acest capitol, sau eventual modificarea reglementarilor care au facut posibile cistiguri de jumatate de miliard de lei pe luna, la fosti caralii sefi de penitenciare.

  14. Domnule Ciutacu,

    Constitutionala sau nu, Ordonanta a vrut sa transmita tuturor din aceasta tara ca nu este posibil tinerii (spre exemplu – categorie din care fac parte si eu) sa nu aiba loc de munca remunerat pe masura din cauza unor pensionari, care (ATENTIE !!!) sunt angajati pentru ca accepta un compromis (SALAR mai MIC dar in plus are pensia asigurata !!!). Tinerii, desi majoritate stapanesc tehnologia de ultima ora si pot face performanta, nu se regasesc in domenii precum armata, politie, invatamant, aviatie, etc. tocmai pentru ca in ultimii ani nu au mai fost angajati si instruiti…
    In plus, in tarile cu traditie din Occident (Franta, Germania) cei ce lucreaza la stat nu beneficiaza de pensie si salariu ?!
    Ceea ce ar trebui sa militati Dvs. ar trebui sa fie aplicarea unui sistem de salarizare si calcul corect al pensiilor corelat cu realitatea zilelor noastre (citeste : nivel de trai)precum si pensii decente !!!
    Nu ati inteles sau aveti interese aceasta este concluzia mea !!!

    Poate mai va ganditi…totusi…

  15. Totusi , problema care se pune , indiferent ca e criza sau nu , e ca unii iau pensii ilegale , scotand legi speciale pentru ei . Ar trebui sa iesi la pensie pe baza contributiei la bugetul de stat . Nu e normal ca in mod normal sa ai 20 de milioane , si tu sa iei 200 de milioane , doar ca cineva ti-a scos o lege fix cand ai iesit la pensie , fix pentru tine . Daca s-ar iesi la pensie pe baza contributiei la buget , atunci , dupa pensionare , daca castigi concursul , poti lucra in continuare , dar nu pe pensia si salariul ala indecent de mare . Nu e deloc normal ca la stat sa se ia salarii de zeci de ori mai mari decat salariul mediu pe economie, daca sunt asa buni sa se duca la patron , sa vedem cine le da salariul ala , chiar cu sute de calificari .

  16. @GABRIEL: dat fiind ca nu-s atat pe tampit pe cat ma tradeaza moaca, va las sa credeti ca am niste interese meschine. cum ar fi cumulul imoral al veniturilor mele din trustul PRIVAT Intact

  17. Sincer,

    Nu ma intereseaza statutul Dvs, ci faptul ca prin mesajul articolului transmiteti tuturor o idee… Conceptul de baza insa trebuie sa fie clar si bine conturat !!! Intrebati tinerii si pensionarii ce isi doresc si concluzia este clara : salarii si pensii decente (apropiate de cele din Occident !!!)
    Nu uitati ca sunteti formator de opinie !!!
    Multi jurnalisti traiesc din articolele care critica Guvernele (indiferent de coloratura lor) !!! Eu nu sunt dintre cei care au votat cu acest Guvern ?! Din contra…Dar cred ca ar trebui sa luati exemplul jurnalistilor occidentali/americani care vin cu solutii/propuneri, nu cu acuze !!!

    Ce ziceti ? Pe cand asta ?

  18. mai trist e că a trebuit să vină domnul mircea albulescu să-i ceară lui boc să-şi prezinte scuzele iar ăsta, că mai bine nu-i pot spune, i-a servit un ba “s-o …pe mă-ta”, la nici trei minute după. şi lui mircea albulescu şi altor mii de oameni care fac pe bani puţini lucruri pe care nu vrea să le facă nimeni (un profesor tânăr preferă să culeagă gogoşari în spania pentru 40 de euro pe zi decât să predea la ţară pentru 200 de euro pe lună, şi exemple mai am).

  19. Cu poze precum cea de mai sus se construieste incetul cu incetul cultul personalitatii; “domnul prim ministru Emil Boc la cosa” – in tinuta sport, adecvata tapiteriei loganului ce costa<70.000 cu care se plimba acum. Sa nu uitam de alte imagini cu “familia Boc si-a petrecut sarbatorile de Craciun la tara”, ” fetitele domnului Boc ne colinda in direct”, “doamna Boc ne explica ce inseamna pentru domnia sa sarbatorile de iarna” si ajungand la deja clasicele” trei intrebari va rog!”.
    Micul Boc incepe sa se creada mare, dar, precum piticul porno xxx, se crede tare-n ciocane, dar de fapt tot pitic ramane.

  20. a)
    trompeta nu gandeste. ce dracu’ incerci sa ii demonstrezi lui boc ca e Bou?
    el a ajuns premier si pt asta a fost si este in stare sa isi renege si parintii.
    spre deosebire de Florin Piersic pentru care parintii sunt sfinti…
    b )+ 1 pt punctul 4. pe asta nu o stiam. asta e cel mai tare argument. restul doar completari palide … apa de ploaie … toti fac la fel…
    c) nu ai de ce sa tipi: bocul nu aude decat vocea zeului …

  21. @gabriel: sunt sigura ca autoritatile cand a initiat aceasta ordonanta numa` la tineri s-a gandit! au stat ei si au analizat intens problema tinerilor din tara asta si au ajuns la concluzia ca daca nu se mai cumuleaza pensia cu salariu o sa-i ajute pe tineri!!! hahahahahahah

  22. nu mai suport……azi am simtit ca explodez cand l-am vazut pe nevertebratu’ de boc,un simulacru de fiinta umana,cum s-a indarjit el in prostie,dupa ce curtea constitutionala a respins ordonanta cu privire la cumulul pensiei si al salariului….tot ce mai pot sa simt cand il vad si sigurul lucru care l-as putea face e sa-i trantesc o mare flegma cu muci pe ochelarii aia de lacheu…ce facem cu astia? isi bat joc de noi,de parinti,de bunici…….
    hai pe ei si pe mama lor….’ra-ti ai dreq de hoti…huuuua

  23. No, aşa! Plus două palme peste botu’ nesimţitului, şi de la mine.
    Ce m-am răcorit!!!

  24. Da’ intrebare: Asta cica e prim ministru de dreapta? ca io inca nu vad nimic .. sau am ochiul vanat si dureaza 4 ani pana se desumfla

  25. eu nu inteleg ceva… conform codului muncii, art.61:- Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului
    în următoarele situaţii:
    ″e) în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de
    cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii.″ (Legea nr. 371/2005).
    Pai daca tot au directori si directorasi politici in functie, sa-i oblige sa le desfaca contractul de munca daca au varsta. si nu mai trebuie nici o lege.

  26. Boc ar fi pedepsit sute de mii de oameni, pentru pensiile de servici ale catorva mii. Vine si declara la TV, neputincios, cum o mana de oameni iau pensii de sute de milioane, cand de fapt, pe baza contributiilor, merita doar 15-20 de milioane. Atunci de ce nu abordeaza aceasta problema domnul Traian Boc? De ce platesc profesorii, medicii si actorii pentru pensiile speciale prea mari?

    Pentru ca mega-pensiile trebuie sa ramana neschimbate, intrucat apartin unor indivizi favorizati de membrii Guvernului. Pensiile speciale au fost legiferate de aceiasi oameni care ne conduc astazi, iar Boc nu are niciun interes sa schimbe situatia. Sub pretextul micsorarii cheltuielilor, sunt jefuiti oamenii de rand cu salarii si pensii simtite. Bineinteles ca magistratii de exemplu, ar fi ramas fara salariu daca ordonanta ar fi trecut de Curte, dar ar fi avut in continuare pensia speciala de 200.000.000 ROL.

    Nimeni nu a zis asta pana acum, cel putin din ce am urmarit azi la TV si cred ca e un aspect foarte important al demagogiei micului Boc.

  27. Mi se pare inadmisibil ce face Boc. Practic se prostitueaza. Se dezice de cariera lui de profesor, de diploma de doctor in drept constitutional, de convingerile lui stiintifice (asta, desigur, daca nu cumva i/a scris altcineva teza de doctorat) ca sa ii faca pantofii lui Basescu?
    El ca si specialist in constitutional nu se aude vorbind? Nu isi da seama cat de jos se coboara doar ca sa fie slugoiul preferat din gradina lui Basescu? Nu ii este rusine ca din profesor de drept constitutional s/a transformat intr/o euglena servila?
    Va multumesc domnule Ciutacu pentru curajul dumneavoastra! Va voi urmari cu interes si in viitor!

  28. Domnule Ciutacu, am incercat sa ma fortez sa sper ca in noua guvernare vor fi oameni cu mai mult bun simt si ceva mai rezonabili. Dar am constatat mult prea repede, din pacate, ca multi dintre ei nu sunt decat tupeisti, smecheri, mincinosi si mediocrii. Cazul Boc este incredibil. Ca specialist in drept constitutional, conferentiar universitar, este inadmisibil sa declari ca nu intelegi decizia curtii. Adica ce nu a inteles; ca dreptul la munca sau dreptul la pensie nu sunt drepturi fundamentale? ca in Constitutie se prevede in mod expres ca nu se poate reglementa prin ordonanta in materia drepturilor fundamentale? sau poate ordonanta lui nu reglementeaza in materia dreptului la munca sau la pensie? Si vine sa spuna ca el se lupta cu balaurul in continuare si ca se opune Curtea, care e de partea “mafiotilor”. Dar nimic nou sub soare. Daca esti mediocru trebuie sa ai alte “calitati” ca sa te catari cat mai sus. Iar minciuna si tupeul sunt absolut necesare. Dar pana la urma este si problema noastra; sa nu mai acceptam asftel de exemplare. Sa ii urechem cu curaj, asa cum ati facut dumneavosta, si sa scoatem la suprafata prostia si incompetenta.

    p.s. Si Ioan Stanomir este un alt pseudo-specialist, profesional vorbind. Se pare ca lui Basescu ii place sa se inconjoare de astfel de oameni.

  29. Cred ca momentan sunte cu doua camere …o camera de lux pentru cine stim noi si o camera confort 3 pentru noi aia de ne uitam si nu intelegem … la un moment dat o sa fie o singura camera , adica ei marii politicieni ,baroni , ” doctori in drept ” , super-bese … noi restu’ o sa stam afara din romania sa muncum si la un moment dat sa le platim si intretinerea pt camera lor din capsunile noastre

  30. Chiar credeti ca stie ce contine lucrarea lui de doctorat?
    Eu cred ca important pentru el a fost sa iasa la numar referatele, lucrarile publicate in reviste “no name” si uite asa s-a trezit si “doctor”?!
    Acu’ fiti seriosi vreti sa mai si stie ce e scris acolo………..Cereti cam mult!

  31. Dupa parerea mea, numarul de parlamentari ar trebui oricum injumatatit, macar sa vedem mai putini nesimtiti care dorm in fotolii comode pe banii nostri. Nu stiu cum e mai bine, parlament unicameral sau bicameral dar cu jumatate din senatori si deputati. Poate dezvoltati ideea, daca credeti ca merita….

  32. Domnule,Ciutacu,cred ca aceste discutii ar fi evitate daca LEGILE SPECIALE privid pensionarea vor fi eliminate,aceasta fac^ndu-se numai conform legii 19/17.03.2000(cu modificarile ulterioare)si sa-i lase sa munceasca c^t vor sau pot.Pt cei care au pensii conform LEGILOR SPECIALE, sa se stabileasca o data (ex.01 03 2009)de c^nd intra ^n plata noile pensii recalculate.As dori si punctul dumneavoastra de vedere.Poate gresec eu.De asemeni am rugamintea sa nu ma certi prea tare pt eventualele greseli gramaticale,ca sunt si eu batran si m-au cam depasit aceste norme.

  33. Domnule Victor’
    Poate n-ar fi rau sa va interesati si sa ne spuneti si noua:
    @Guvernul B.O.R.D.E.L. iese din criza, prin diminuarea alocatiei de hrana a militarilor angajati cu contract in armata romana. Merg pe blat si le-au oprit la salariu bani oamenilor. “Curbe de sacrificu”, asa inteleg bordelistii sa nu intre si mai adinc in criza. Halal!

  34. Basescu si cu Boc sunt exact Miaunel si Balanel, unul miauna, celalat ii trage cate o laba peste ochelari……si se uita ca boul in teava la sefu` sa ii prinda fiecare silaba sa nu cumva sa greseasca……Asta este premierul de plastilina al Romaniei, pe gustul manelistului prezident.

  35. Unii se asteptau la o reactie de bun simt. Sa nu se mai astepte. Graba cu care a aparut la televizor, la fel de mare si de necugetata ca si a papusarului ce-l manuieste, trebuia sa va lamureasca despre ce-i vorba. El nu mai are vointa proprie, e teleghidat. L-a catapultat sefu’ rapid, sa faca fata situatiei, dar nu onorabil si demn, ci urat, grosolan si nepasator, in stilul marinaresc, deja consacrat. Ce s-a petrecut cu “prof de drept constitutional”?! S-a trnsformat intr-o forma de viata parazitara a marinarului, trup, suflet si alte udori, care, ca si gandacul prins in panza paianjenului, nu mai are scapare asa cum nu mai are gandire si vointa proprii! Dracu’ stie ce le face, frate, de devin asa supusi si neputiciosi, le-o spala creierele cu vreo metoda securista, i-o hipnotiza, care cum intra-n sfera lui de interes, e dus! Tot dispretul pt acest prim ministru de doua parale, pripit, necugetat si cu atata sira a spinarii cat sa nu cada pe jos rupt in doua! Si asta-i doar prima demonstratie! Imi amintesc cu umor cum ma enervau tariceanu si ai lui, dar ieri , cand l-am vazut pe musiu ala ferrari sau cum il cheama, bazac parca, plin de el ca closca de gainat, cum vorbea vorbe si arunca promisiuni, in timp ce oamenii mor pe la cozi la farmacii, parca il regretam un pic pe nicolaescu, macar pe-ala il uram, fata de asta nu simt decat dispret. Deocamdata!…

  36. Vizita la intelectul meu
    Boc, Boc, la usa intelectului meu bate un limbric
    E mic, chircit, imbracat cu-n sacou de copii cu buzunare plic
    Sunt Emil Boc si am venit aici ca sa guvernez
    Sa beau ce urineaza Basescu si-apoi sa decartez
    Tot, ordonante de urgenta, proiecte de legi, daca ma-ntelegi,
    Pensionarii sa nu mai ia salarii ahhh, ce ma mai distrez
    Tu trebuie sa muncesti ca sa ne platesti sa stii
    Si eu promit salarii la profesori si alocatii mai mari la copii
    Alo, intelectul cetateanului, chiar nu auzi ce zic?
    Asa-i c-ai sa taci si ai sa faci ce-am sa spun eu fara sa zici nimic?

  37. Acesti pensionari au facut tot ce se vede in tara asta pe nite salarii comuniste , pe cozi la lapte , pe 1 ora fara lumina , pe ratie , pe cartela , pe mers cu autobuzu . Ei sunt si vor ramane parintii noastri , sangele nostru , oamenii care au facut metroul , canalu , acest bucuresti , plus tot ce a fost vandut dupa revolutie . Toata munca lor a fost privatizata si vanduta . Acum sunt buni de aruncat ? Daca asa credeti incepeti cu parinti voastri . La cimitiru de dinozauri ? Rusine voua ca traiti si cineva poate va spune oameni .
    Financiar vorbind faptul ca primesc salariu inseamna ca platesc taxa , impozit , CAS . Adica inca contribuie la propria pensie si chiar la viitoarea voastra pensie . E putin ? Franzela asta cu muncitu la privat e gogomanie . Cate spitale , scoli si teatre private exista in Romania ? Nu au putut sa tina Internele , apararea si adimistratia publica in frau si acum sa -i omoram pe toti ? Sunteti putin pe langa morala umana si crestina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.