Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Arca lui Victor, se dau ultimele locuri…

Arca lui Victor, se dau ultimele locuri…

De Sfântul Nicolae se porneşte corul ipocriţilor, care clamează zgomotos şi scârbos că trebuie să fim mai buni în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu pricep în ruptul capului de ce doar acum sau care-i referinţa. Mai buni decât când? Mai buni decât cine? Mă rog, nu asta-i important, îndemnul contează. Eu nu vreau să fiu mai bun, nici decât mine, cel din perioada calendaristică dintre Paşte şi Crăciun, nici decât alţii. O să fiu acelaşi. Dar mi-a venit o idee. Ar fi mişto să vină sfârşitul lumii de sărbătorile astea de iarnă. Să ne ia repede, pe nepregătite. Şi numai eu să fiu gata de nenorocire, ba, mai mult, să fiu desemnat de conducătorul Galaxiei drept omul cu arca. Să fiu eu cel care, după cum savant ne-a anunţat Lorin Fortuna la domnu’ Dan, va mâna câtre altă planetă salvatoare ce-o mai rămâne din oameni. Aşa că, dat fiind că nu voi fi mai bun, ci la fel de nenorococit şi de tonomat, aş vrea să mă convingeţi să vă iau cu mine. Locurile fiind limitate, criteriile de selecţie sunt extrem de dure. Aveţi dreptul, dacă vă calificaţi, să luaţi cu voi un om şi un lucru. Deci completaţi rapid, în clar, declaraţiile vamale (persoana, obiectul şi motivaţia gestului) către prezumtiva voastră salvare şi convingeţi-mă că aveţi faţă să vă iau cu mine!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

109 thoughts on “Arca lui Victor, se dau ultimele locuri…

  1. Bre, eu vreau niste lamuriri. Pe planeta salvatoare gasim bautura si tigari? Sa stiu daca ma bag. Sa traiesc doar pe apa plata nu e viata…

  2. pe mine ma iei pentru ca stiu bataie, nu consum provizia de apa ca eu beau doar vin si dupa ce beau stiu si mai multa bataie. si zic sa o iei si pe nevasta-mea ca ea nu stie bataie da’ reuseste sa ma enerveze atat de tare incat pot sa ma ranesc singur si cum eu sunt singurul care ma pot bate eu zic sa o iei, asta ti-o spune unu care nu ar lauda-o nici pe maica-sa daca nu ar merita.

  3. Daca am inteles bine acum sunt in calificari.Hai ca am iesit la incalzire!
    Persoana pe o aleg este fiica mea,Ilinca, care are cinci ani si opt luni si care, chiar daca nu ma calific eu fiind mai inrait de viata,sper sa se califice.In acest caz nu mai conteaza pe cine isi alege sa o insoteasca.Daca ar fi posibil mi-as lua si sotia, in ideea de popula noua lume-daca nu se poate renunt la ea , insa trebui sa fii atent cum faci selectionata ca sa nu raminem pe uscat!
    In privinta obiectului, cred ca optez pentru o tiparnita(nu de bani), ne asociem si scoatem un ziar sau incepem sa scriem istoria noii lumi.

    1

  4. In sfarsit un lucru bine gandit!Aveam nevoie mare de un ganditor profund care sa ne lumineze cum sa evitam sa fim luati pe nepregatite de sfarsitul lumii!!!Si in sfarsit avem “nu o barca de salvare” ci ditamai “arca” doar ca totusi e cu locurile cam ocupate deja!!!Si oare pe ce planeta salvatoare va mana D-l Ciutacu arca? Dar acest lucru acum nu este de importanta majora. Doar salvarea noastra conteaza.
    Dar ce ne facem cu aceste criterii rigide de selectie? Am emotii ca nu ma calific!!! Deocamdata m-am asezatla coada kilometrica si pana cand ajung la rand ma gandesc bine ce persoana si ce obiect sa iau cu mine. Dar vai! Trebuie sa si motivez serios alegerea!

  5. Salut Victore.
    Eu spun sa ma bagi si pe mine in arca aia din cateva motive:
    1. Sunt alergic la prostie
    2. Urasc prostii care ne conduc
    3. Daca spun ca fac ceva , fac ( altfel nu mai dorm noaptea)
    4. Daca nu stiu ceva , numa las pana nu invat.
    5. NU suport manelistii
    6. Urasc curvele de la TV
    7. Incerc sa nu injur pe nimeni chiar daca din punctul meu de vedere le da prostie pe dianfara
    8. Urasc fotbalul si consider ca exista multe multe alte sporturi frumoase
    9. Il inteleg perfect pe Badea, Radu Tudor,Bogdan Teodorescu, CTP si pe tine.
    10. Ii urasc din suflet pe Udrea si Basescu. Sper sa se intample ceva cu ei de nu scriu aici ce ca nu-mi mai publici mesaju 🙂
    11. Cred ca sunt cinstit ( asta o pot spune altii despre mine)
    12. Urasc sa mint desi o pot face foarte bine
    13. Nu-mi place treaba de mantuiala. Decat sa fac ceva aiurea mai bine nu o fac.
    14. Imi iubesc meseria
    15. Imi iubesc tara ( stiu suna de rahat am zis tara adica pamantu asta pentru care au murit o gramada de oameni )
    16. Sunt plin de principii, nu-mi place sa traiesc cum ma bate “Vantu”
    17. Imi place disciplina.
    18. Vreau sa cred ca stiu ce-i aia onoare.

    Ce zici ma imbarci ??

    Cristian.

  6. Nu scriu pentru a fi luat in Arc 🙂 ci pentru ca nu am mai scris de mult aici.
    Nu sint un om bun. Sau sunt bun cu cei buni. Cu cei rai sunt criminal de rau.
    Asa ca pentru mine nici o sansa sa ajung in Rai 🙂 cat despre Iad? Pai cred ca il traiesc deja.
    Cat despre adevaratul Iad? as vrea sa arate asa

  7. Doamne iarta-ma, ce idee, don ciutacu! Pe mine nu va sfatuiesc sa ma luati, ca-s alergic si ulceros si nu stiu daca o sa fie si vreun medic pe arca ori vreo farmacie. Oricum, la timona sper ca-l puneti pe carmaciul nostru nepretuit, ca-n galaxie-s multi bolovani, aveti nevoie de-o privire agera si de-un caracter aparte! O sa aveti si ministere? Doamne, ce program ati putea avea, cu ce personaje si cu ce perspective! Da’ hai sa nu se sfarseasca lumea taman in luna cadourilor, hai sa stati si sa stam pe pamant, fie si numai ca sa contrazicem prognozele catastrofice ale lu’ domnu’ lu’ dd!

  8. Persoana – Bogdan Teodorescu, pentru ca nu m-as plictisi niciodata cu el.

    Obiectul – Emma Zeicescu, din acelasi motiv (dar altfel).

  9. Nu iau nici o persoana, pentru ca majoritatea persoanelor pe care le cunosc nu merita acest lucru.
    Ca obiect, cred ca laptopul meu, contine o multime de informatii, chiar si deconectat de la net.

  10. Cate locuri pentru aroganti si geniali sunt? Daca-i numa’ unu nu ma mai calific…:(

  11. ”Ion are tălpile goale și crăpate. Ion are pântecul gol. Copiii lui Ion sunt zdrobiți de sărăcie…totuși Ion își plătește cu sfințenie dările către stăpânire și când sună clopotele Ion se trezește știe că țara are nevoie, undeva, de carnea și de sângele lui. Femeia lui Ion rămâne singură și crește cu iarbă și piatră pe IONII care mâine vor fi chemați să apere pământul străbun. Sunt milioane de IONI în această țară și fiecare seamănă leit cu celălalt.

    Ițic nu umblă desculț, ca Ion, dar pantofii lui Ion sunt sparți în bot. Ițic nu poartă zeghe ca ION. Dar paltonul lui Ițic este tot atât de peticit la zeghea lui ION. Ițic nu ară. El are o dugheană soioasă…Ițic nu mănâncă în toate zilele fiindcă nu are în toate zilele clienți care să intre în dugheana lui. Ițic e prea sărac ca să corupă, așa că își plătește la timp impozitele, iar când sună goarnele pleacă și el la război. Foamea și sărăcia îl paște de veacuri pe IȚIC, ca și pe ION.

    Sunt în această țară și altfel de români, pe care nu-i cheamă Ion, ai căror copii nu îndură nici foamea, nici frigul…Și care nu-și plătesc dările pentru stăpânire. Și care nu aleargă la hotare să le apere cu prețul sângelui lor. Acești români au toate bogățiile și toate drepturile. Au dreptul de a dispune de viața și de moartea milioanelor de IONI. Nimeni nu-i ia de guler să-i așeze la rând cu ceilalți, să-i așeze la rând cu toți IONII acestei țări.

    Ion nu mai poate răbda. Cere pâine pentru copiii lui. Și fiindcă nu i se poate da puținul pe care îl cere, este îndemnat să îl tragă pe Ițic de perciuni, ceea ce Ion, îndobitocit cum se află în mizerie, nu întârzie să facă.

    După ce Ion va smulge perciunii lui Ițic, va băga de seamă că poartă pe umeri aceeași zeghe ruptă, că țâncii sunt flămânzi. Ce vor face toți IONII din această țară când se vor trezi din amăgirea în care sunt aruncați?”

    Este un fragment dintr-un articol din 1938 semnat de Zaharia Stancu. Tocmai am scris despre asta. SI ma intreb acum: ar trebui sa fiu mai bun decat ION sau decat ITIC? Sau sa-mi vad de treaba prin alta tara???Iata dilema mea!

  12. Serioasa treaba!Traba adanc cugetat.
    Sigurul meu motiv sa plec,ar fi ca-mi place sa stau cu coatele sprijinit de marginile hubloului si sa ma casc uimit la galaxiile si gaurile negre(s-o luam si pe Udrea) pe langa care vom trece…Stiu un loc in Adromeda(cum intri,la doi pulsari pa drepta,dupa care o tii pret de doua sisteme solare in fata),o planetuta mica mica,unde singura placere a alora deacolo(cica mai intesa ca orgasmu) e sa munceasca si sa ofere gratuit statului tot.Daca sunt refuzati se sinucid instantaneu.Neaparat,va trebui sa fim insotiti de presedinte,fiindca te stiu,ai nevoie de obiectul muncii,si nici Domnia Sa nu-si schimba naravurile.Ar fi o mica problema…dacat ca lumea aia ar fi din antimaterie…

  13. Iau cu mine inelul lui Rumburak si pe Vadim. In felul asta nu ma voi plictisi niciodata. Daca tromboneste prea tare pe teme nationaliste (Domnilor, uitati, Victor Ciutacu a luat si unguri in arca etc) pot rasuci inelul si dau volumul mai incet, iar daca-s deprimat ca a venit apocalipsa si vreau un pic de entertainment il transform intr-o fiinta bicefala, al doilea cap fiind al lui Tokes 😀

  14. Eu as sta pe un vf de munte sa privesc cu satisfactie cum ii ia dracu pe toti…cat despre voi cei din arca…sa vasliti bine!

  15. Pe cine? Pe mama, pentru ca mi-e draga, e mai desteapta si mai buna decit mine. Lucruri? O cutiuta in care sa-i ingramadesc pe cei doi motani ai mei.

  16. salut
    eu imi iau arca intr-o zi si am sa plec in afara mizerie asteia d tara
    deci imi poate lua altcineva locul 🙂
    imi spui te rog cum s numeste jingal belu de deasupra ca-mi placu
    multumesc anticipat

  17. Eu as fi prima care nu ar trebui luata intr-o asemenea arca salvatoare plina de oameni. As rasturna-o, pentru ca din punctul meu de vedere orice alta specie in afara de oameni, sobolani si porumbei ar fi de preferat ca specie dominanta pe planeta asta sau pe oricare alta.

    Si in afara de asta, in ochii mei nu prea am nici cu ce sa ma laud ca individ, chiar daca, relationandu-ma la actualele mele modele in viata cum ar fi EBA, EU si alte Ele, le depasesc cu mult din punct de vedere genetic, raportat bineinteles la o scara de valori autentica si nu la manelismul romanesc. Imi cam lipsesc tupeul si nesimtirea, la fel si superficialitatea si dorinta de parvenire.

    Am in minte o persoana care as vrea sa supravietuiasca si asta pentru ca are ce sa ii invete pe multi, mai ales marinimie, dar nu e locul aici pentru declaratii de amor, iar ca obiect as da supravietuitorilor orice scula nemteasca de orice fel, fiindca orice scula mesterita de un neamt incorporeaza atata dragoste pentru precizie si detaliu, incat poate fi o piesa de muzeu.

  18. Asta-i situtia, sunt multe de discutat si de clarificat pe tema asta. Asa ca numai bine si sa simtim cu totii aceste sarbatori de iarna.
    Numai bine, sanatate, saptamana buna & subiecte interesante!

  19. “Deci completaţi rapid, în clar, declaraţiile vamale:”

    – Persoana

    Non grata.
    Ma numesc Gica Contra, am 38 de ani si beau! (acum o sa trebuiasca sa ma las, pentru ca e criza!)

    – Obiectul şi motivaţia gestului către prezumtiva voastră salvare

    Scopul si durata vizitei.
    Vreau sa ma salvez ca sa-i salvez pe altii, Romania si omenirea. Si sa fac pacea moniala! (Sunt un idiot, si mama imi spune tot ce trebuie sa zic!)

    – Convingeţi-mă că aveţi faţă să vă iau cu mine!

    “Fata” mea o gasiti aici.
    Va garantez ca va va convinge sa ma luati in arca dumneavoastra!

  20. daca se califica base si elena ( si din experienta ultimilor 20 de ani se califica sigur) eu raman aici

  21. apai, sincer..nu stiu..vorba lu ciprian, de mila :)) si chiar si cu asta e mai greu nu prea starnesc mila sunt tanara, sanatoasa, n-am copii.. n-am vre-un talent deosebit. asta e, sunt si momente in viata cand ne dam seama ca nu suntem noi miezu… si, prin absurd, daca m-ai lua pe mine, as lua-o pe nepoata-mea si ceva de scris, foi sau laptop … 🙂

  22. Cand plesi i-ai cu tine pe base, boc, nutzy, ialomiceanu, nelu botis, hunor, bakonscky, anastase, hoara, visan, sulfina, vindeanu, berceanumondialu´,cotoi, iglas, opreaizmenaru,
    marcobellu si altii. Si ca sa nu va fie urat, ca motiv de distractie luati-/l scapati-l si pe vadim!
    PS
    Drum bun si atentie la asteroizi!

  23. @Iordachel Gudurau: iau numai pe cine vreau eu, ca d-aia-s discretionar
    @Cristian: ianinte de sfarsitul lumii. cine nu primeste notificare n-a avut noroc

  24. @Victor Ciutacu
    Io am crezut ca esti un democrat convins; dar vad ca esti un mic/mare dictator; totalitar, autoritar, despot, tiran, zbir, satrap si un discretionar…
    Da´ pe mine ma iei tai-tai?

  25. Sfânta Scriptură cu însemnul naţional românesc şi pe fratele meu.

    Cea dintâi fiindcă este istoria dintru înţelepciune a omului aflat înaintea Lui Dumnezeu şi tocmai spre a şti de unde am pornit, apoi să mi amintesc mereu până unde am mers şi nu în ultimul rând să fiu pregătit spre a descoperi încotro voi ajunge,

    iar pe fratele meu l aş lua fiindcă îmi este un darul oglindirii şi a dragostei frăţietate ca pecete de familie prin legăturile de o fire trupeşti şi apartenenţele de o Fiinţă sufleteşti din partea Lui Dumnezeu…

    Doamne, ajută

  26. O propunere riscantă. S-ar putea să mânaţi către o altă planetă dumneavoastră cu cei selectaţi, personal aş prefera să salvaţi preşedintele şi guvernul iar noi o să ne descurcăm ulterior pe aici, că doar plecaţi cu sfârşitul lumii cu tot 🙂

  27. Eu il vreau pe nea baselu’ ca are solutii pt toate – transforma spitalele in crese, inchisorile in gradinite, minele in scoli, cimitirele in locuri de joaca pt copii si mamicile in superangajati. Plus ca aplica, precum Creatorul, principiul selectiei naturale – cei puternici, tienri si sanatosi traiesc – copii, pensionarii, bolnavii si cei cu dizabilitati mor. Sigur acolo va ajunge din nou presedinte – sa traiasca si altii ce traim noi !!
    Un lucru – pe micutul boc !! ca doar are nevoie si de o “portavoce” ca sa conduca …
    Iar eu m-as intoarce inapoi fara ei – sa traiesc fericit macar … o ora !!

  28. Ia-mă pe mine, pentru că am o percepție fidelă a realității, a onoarei și a disciplinei și sunt capabil să particip la reconstrucția societății.

  29. VarogVarogVarog…!!!!
    Pe mine ma transformati in salvatoarea cheie … sol ?
    (Orice tonomat are chei sol multemultemulte si vreavreauvreau si eu…!?)
    Multzumesc Anticipat! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.