Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Partener de dialog redutabil și rezonabil

Partener de dialog redutabil și rezonabil

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

http://www.youtube.com/watch?v=GlPIdO4YL5g

Profesorul și europarlamentarul Cristian Preda e, dincolo de părerile noastre politice diametral opuse, un partener de dialog redutabil și rezonabil. Mă bucur că a acceptat, din nou, invitatia la Vorbe grele. Chiar avem multe de vorbit!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Partener de dialog redutabil și rezonabil

  1. Observ aici pe blog , cu ocazia interviului cu C. Preda , ca au aparut doua tabere :
    1- “Victor” – care isi transmite mesajele scurt si lapidar , cu un continut f.f. condensat dar explicit , incat aproape fiecare virgula si nuanta , din replicile sale , CONTEAZA (date in si in stilu-i arogant , caracteristic … 😉 ); alaturi de el mai suntem cativa care , FARA sa dorim “sa-i gadililam orgoliul” , credem ca i-am inteles CLAR mesajul … 🙂
    2- “celilalti , revoltatii” – care , dupa ani de “dizidenta anti-portocalie” , ALATURI DE VICTOR , nu inteleg de ce Victor l-ar aprecia (?!) pe un parvenit-politic , care acum joaca piesa DIZIDENTEI (sic!) APARENTE in propriul partid . 🙄

    Pai , hai sa incerc explic ce-am inteles EU , din mesajul lui Victor:
    “Profesorul și europarlamentarul Cristian Preda e, dincolo de părerile noastre politice diametral opuse, un partener de dialog redutabil și rezonabil.”
    -este C.P. europarlamentar , votat de ACEST popor ? Este !
    -este C.P. un profesor cu o cariera profesionala respectabila , realizata , in buna parte , INAINTEA implicarii sale mai intense in viata politica ? Este !
    -a spus cumva , Victor , ca L-AR APRECIA PE “OMUL” Cristian Preda ? Nu !
    -este C.P. o persoana cu care se poate (!!! posibil dar nu OBLIGATORIU ) purta “un dialog REDUTABIL (dex:puternic, tare, temut, valoros) și REZONABIL (dex: Despre oameni – care are o judecată sau o comportare rațională; cu judecată; cumpănit, cuminte) ? Este !
    -au C.P. si Victor “vederi politice diametral opuse” ? Au !

    Si-atunci , dragii mei , UNDE-I INCONSECVENTA sau SCHIMBAREA lui Victor (sau a noastra , a celor care avem aceeasi parere) ? Nici unul n-am spus ca l-am aprecia pe OMUL sau pe POLITICIANUL C.P. , s-a spus DOAR ca este O PERSOANA cu care SE POATE purta o discutie civilizata , inteligenta (nu neaparat cinstita sau corecta) si , POSIBIL (dar nu obligatoriu !) interesnta …!!! Si asta , vis-a-vis de alti politicieni , cu care acest lucru nu se poate … Atat s-a spus despre C.P.! Nimic mai mult ! Practic acest lucru (purtarea unei discutii interesante) se poate chiar si cu un criminal in serie cu un IQ ridicat , fara , insa , a insemna ca il respecti sau il admiri pe acesta . 😈

    Iar faptul ca emisiunea si discutia cu C.P. nu a adus lucruri noi sau f. interesante , nu stirbeste cu nimic incercarea de a avea o discutie civilizata si coerenta cu unul din putinii membrii ai “cancerului portocaliu” cu care se poate acest lucru.

    Merita incercat ! Asa ca nu mai faceti “procese de constiinta” celui care a facut-o , in speta , Victor !!! 😛

  2. Cu toata inteligenta si dizidenta lui Cristian Preda el e intr-o barca care ia apa pe fiecare zi ce trece asa ca sper ca la timpul potrivit sa se inece impreuna cu colegii lui din PDL.Stau ca prostu si ma intreb asta dupa ce am citit unele comentarii de pe acest blog,de ce pentru unii jurnalist egal tragator de suturi in fund PDL-ului? Asa cum pentru o isteata de pe acest blog faptul ca ii injur pe PDL-isti inseamna ca ii iubesc pe PSD-isti…treziti-va ba din lesin.

  3. Un partener valoros,în conditii normale,întelegând prin asta perioada dinainte de sau(în viitor)după amestecul cu portocalii,de pe urma cărora are si avantaje.Un om valoros înseamnă,în primul rând un caracter.Nu poti gira cu personalitatea ta ceeace girează domnia sa acum,ascunzându-te după unele critici formale,care,cine garantează că sunt sincere si nu tablouri în aceeasi piesă pe care ne-o joacă puterea actuală?

  4. Don ciutacu, ati aflat cam ce pareri au cei ce scriu pe-aici, desi sigur banuiati, sper insa ca si invitatul dvs sa fi citit fiece litera, poate intelege ce impresie jalnica lasa si el si altii de teapa lui.

  5. @ Victor

    Felicitari pentru prezenta de spirit la faza cu primaria Bucurestiului si Udrea 🙂 Nu numai ca l-ai prins in offside, dar i-ai dat si cartonas rosu 🙂 Omul a dat-o intr-o balbaiala lamentabila ceea ce imi intareste parerea foarte proasta despre el si PDL.
    Oricum, foarte tare faza :).

  6. 1. Mi se pare normal sa fie invitati oamenii politici indiferent de partid;
    2. Pdlistii inteligenti sunt cu mult mai vinovati decat ceilalti pentru complicitatea la un sistem ce tinde spre o dictatura a prostiei si fricii;
    3. PDL-ul nu este un partid cu a carui doctrina sa te identifici, ceea ce ti-ar da motive (sau scuze) sa ii ramai fidel, ci este un grup de indivizi uniti sub egida ideologiei basesciene.
    4. Un singur lucru bun: Cristi Preda , ca si Sulfina Barbu sau Cezar Preda, sunt politicieni ce incearca sa se distinga de gloata portocalie, printr-un discurs mai putin fanatizat si , pe alocuri, cu tente (aparent) critice la adresa sistemului actual.
    5. Convingator, in ochii mei, nu mai poate fi nici unul atata timp cat sustin acest regim politic nedemocratic. (Si asta nu este o atitudine talibana din partea mea, ci o realitate obiectiva)

  7. Draga Victor,
    Cred ca i-ai creat mari probleme in partid. Smecher cum esti l-ai pus sa spuna niste nespuse. Cred ca ai observat ca deja Vuitoanca trage in el din toate pozitiile. Oricum, ai realizat o emisiune fara asemanare! Felicitari!

  8. Partener de dialog redutabil…o fi…dar nu in dialog cu tine.
    Felicitari, Victor.

  9. eu nu inteleg de ce mai sta in PDL daca mereu are o opinie contradictorie fata de ceea ce face PDL si implicit guvernul

  10. Raman totusi la parerea ca un pedelist bun e un pedelist mort (politic ma refer, ca doar nu om fi atat de sadici).

  11. Consider ca Preda nu este decat un actor ce joaca un rol bine orchestrat de base. rolul lui este doar pentru a curata imaginea partidului de “yes men”. nu se poate ca toti sa spuna “Da, sa traiti”, la tot ce spun capii partidului. trebuie sa fie si o voce (cu notorietate) care sa mai carcoteasca din cand in cand. in concluzie, pentru mine este clar un rol in piesa “base si portocala mecanica”. daca e atat de “gica contra” de ce nu pleaca din partid domnule? ce anume din pseudo doctrina oranj il tine aproape de Baseciomu, poloBoc, Udea, Vindeanu, Berceanumondialu si restul “gastii nebune”? e o intrebare. poate i-o adresati si invitatului. Cele bune!

  12. la ora la care scriu asta emisiunea desigur a trecut. pai ce sa zic…. a fost frustrant si desigur socant de interesanta. una din emisiunile de care nu m-am deslipit o secunda. nu stiu ce sa zic despre acest domn. lasa impresia de om uluitor de credibil. dar oare acest om e in afara sferei de influenta a lui basescu. oare poate fii crezut dinsul. experienta cu acest pd-l e ingrozitoare. oare asta stie dumnealui? nu pot crede vorbele acestui domn decit in afara oricarei legaturi cu acest basescu infect. va mai dura foarte mult pina va mai avea un cuvint de spus in fata romanilor cineva din pd-l. ca sa inchei emisiunea a fost extrem de interesanta, invitatul desavirsit( a meritat ascultat). atmosfera extrem de decenta, meritul fiind al amindoura. un lucru trebuie sa-i spun acestui domnȘ domnule preda nu uitati un lucru – poporul suntem noi cei multi si saraci nu cine crede pd-l sau incalificabilul presedinte care momentan distruge romania. daca inseamna ceva pt. dumneavoastra sa tineti seama de asta atunci cind mergeti sa votati in prlamanetul european si stati alaturi de ceilalti 735 de colegi pe care -i aveti.

  13. N-am vazut emisiune si deci nu pot comenta la obiect, desi vad ca nu sunt singura. Ma ingrozeste insa sa vad comentarii atat de emotionale sau expresii de tipul “ideologia basesciana”, pentru mine e clar: in 2012 avem acelasi tip de campanie, exact acelasi electorat care voteaza o simpatie si e ultra usor de manipulat pentru unul ca Basescu si prin urmare, tot aceeasi alesi.

  14. dl. Ciutacu, probabil ca sunteti destul de obisnuit cu genul asta de comentarii, va felicit sincer pentru aceasta emisiune. E de datoria d-voastra sa provocati astfel de discutii, cu astfel de invitati. Suntem, in tara asta, suficient de multi oameni care gandim si incercam, pe de alta parte, sa supravietuim acestor vremuri.
    Cele bune.

  15. Redutabil? Pe dracu! E o momaie in partidul acela. Nu ma poti convinge ca e altceva in acel partid…decat o momaie…oricat l-ai vopsi.

  16. Habar n-am cit de bun este ca profesor domnul Cristian Preda, dar ca politician este doar o masca de lup care acopera un ciine pitbul al carui devotament si supunere fata de stapin este totul pe lume. Toata emisiunea a avut o pozitie de stat pe scaun de om umil si slugarnic, iar mimica fetei a fost fara dubii. Nu voi fi niciodata adepta ideii ca unii sint mai grovazi ca altii doar pentru apartin taberei favorite sau nu, dar dupa ce l-am ascultat pe “dezident”, sincer nu pot decit sa-l includ in rind cu ceilalti PDL-isti, cu amendamentul ca-i singurul care stie sa faca politica in partid, fara sa afiseze acel tupeu obraznic si vulgar al celorlati (Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu, Boc, Flutur).

  17. Victore, nu stiu daca o sa mai citesti acest comentariu. Eu am lucrat vreo 8 ani la editura Humanitas. M-am considerat un om privilegiat cind am fost angajat, la inceput. De vreo 3 ani nu mai lucrez acolo, pentru ca m-am stabilit in alt oras. Acum mi-e rusine cu admiratia pe care am avut-o acum ceva ani fata de Liiceanu, Plesu, Patapievici. Recunosc: urasc guvernarea PDL, desi nu am votat-o.

    Nu as vrea ca tu sa te fi resemnat, desi ai declarat ca nu mai vrei sa fii isteric. Nu cred ca ai fost isteric. Cred ca ai obosit, ca esti satul. Am ramas socata in weekend vazind fragmente din emisiunea lui Tatulici, “10 pentru Transilvania”. Cum? Valorile sunt Boc, Falca??? Ma mai gindesc si la noile televiziuni lansate acum, in decembrie. Antena 3 ramine singura contra puterii? sau nici ea?

    atunci sa renunt la cablu si la internet…
    🙁

  18. Cristian Preda si falsa opozitie din interiorul PDL

    Pentru Partidul Democrat, politica a devenit o ştiinţă a manipulării şi sensibilizării intelectului colectiv. Tema „bunăstării cetăţenilor” şi-a făcut apariţia doar la semnalul aproprierii alegerilor locale şi parlamentare prin intermediul unor voci din interiorul partidului care au capacitatea să se prostitueze d p d v lingvistic.
    Scăderea intenţiei de vot în favoarea PDL în sondajele de opinie produce teama printre rândurile băsescianiştilor care caută zilnic noi strategii de convingere a adversarului politic să renunţe la lupta pentru putere prin fabricarea unor spectacole în mass media sau înscenarea unor anchete de corupţie care să slăbească imaginea actualei opoziţii parlamentare în faţa electoratului.

    După formarea unor falşi inamici ai statului şi ai bunăstării cetăţenilor (răpirea unor jurnalişti, pensiile şi salariile nesimţite, mogulii..etc), băsescianiştii s-au gândit la o nouă metodă de eliminare a vocii opoziţiei parlamentare prin construirea unei false opoziţii în interiorul PDL, care să fie compusă din anumiţi intelectuali băsescianişti de rasă şi presupuşi reformatori ai partidului.

    Acestă falsă opoziţie are rolul de a da tonul unor declaraţii politice care să şocheze şi să sensibilizeze intelectul electoratului şi să demonteze strategiile şi criticile opoziţiei faţă de politicile absurde susţinute de actuala coaliţie guvernamentală sau faţă de corupţia de la nivelul unor ministere conduse de PDL.
    Astfel, băsescianiştii speră ca prin finanţarea acestui spectacol meschin opoziţia parlamentară să devină mai „invizibilă în faţa mass-mediei” si tot mai „subţire în ochii electoratului”, la următoarele alegeri locale şi parlamentare.

  19. toata lumea are dreptate aici. aveti dreptate, asa este. mi-am adus aminte de magariile pe care le-a facut cu timpitul ala de Radu Morar. cu fotografiile alea prin parcuri si alte mizerii. aveti dreptate toti…. un pd-l-ist bun e un pedelist stabilit in cealalta emisfera. si preda acesta este unul dintre pd-l-isti acestia….

  20. rezonabill si redutabil de ce ?

    si zic asa dupa ce am vazut emisiunea.

    reonabil si redutabil deorece tu ai ales sa fii de acord cu el si atat .

    rezonabili redutabil doar pentru ca TU ai ales sa nu il contrezi .

    Daca e asa cum zici tu daca cele spuse de el sunt asa cum zici tu de rezonabile si redutabile de ce nu te inscrii si TU in PDL alaturi de partenerul tau cel atat de rezonabil si redutabil ?

    Eu citand din tine ash’ fi stiut cu ce sa-l infund si cu ce sa-l exorcizez, ta ai ales sa n-o faci. Dreptul tau .

    Da sa-mi vii mie sa-mi vinzi seditza acesta gretzosa de 69 ca drept infruntare de ideii sau dezbate Oxford style …. haida-de .

  21. salut Ciutacule ,cit timp trebuie sa mai treaca pina cind ,lumea asta o sa si dea seama ca Basescu trateaza tot poporul in registrul ciinilor comunitari,domnule basescu cu b mic ,nu mai sinteti primar de vreo 6 ani ,iar noi astia sintem oameni ,care traim ,mincam,muncim,si umblam in 2 picioare in comparatie cu membrii pdl,.
    Basescu nu mai eutanasia pensionari si oameni saraci

  22. fratilor,sunteti tari,ma scol si ma culc cu voi(antena3),am spart doua tv din cauza unor invitati pd.Uitaati-i!!!!!!
    Am incercat sa i-au legatura cu voi,….fizic…unde??????????
    Am ceva vesstttti

  23. la ora la care scriu asta emisiunea desigur a trecut. pai ce sa zic…. a fost frustrant si desigur socant de interesanta. una din emisiunile de care nu m-am deslipit o secunda. nu stiu ce sa zic despre acest domn. lasa impresia de om uluitor de credibil. dar oare acest om e in afara sferei de influenta a lui basescu. oare poate fii crezut dinsul. experienta cu acest pd-l e ingrozitoare. oare asta stie dumnealui? nu pot crede vorbele acestui domn decit in afara oricarei legaturi cu acest basescu infect. va mai dura foarte mult pina va mai avea un cuvint de spus in fata romanilor cineva din pd-l. ca sa inchei emisiunea a fost extrem de interesanta, invitatul desavirsit( a meritat ascultat). atmosfera extrem de decenta, meritul fiind al amindoura. un lucru trebuie sa-i spun acestui domnȘ domnule preda nu uitati un lucru – poporul suntem noi cei multi si saraci nu cine crede pd-l sau incalificabilul presedinte care momentan distruge romania. daca inseamna ceva pt. dumneavoastra sa tineti seama de asta atunci cind mergeti sa votati in prlamanetul european si stati alaturi de ceilalti 735 de colegi pe care -i aveti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.