Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

Motto: “Dacă pesedeul a luat numai 14 voturi într-o comună, înseamnă ca nu l-a votat nici familia lui” (Marean)

Cândva, semnatara textului de mai jos era folosită – prietenii ştiu de cine – pentru a genera o mişcare politică de masă necesară impunerii ca preşedinte a lui Traian Băsescu. În zilele noastre, butonul e apăsat de aceeaşi mână magică împotriva realegerii aceluiaşi personaj. Care pare a nu pricepe că stăpânii nu-l mai vor. Iar aceştia nu ştiu de glumă şi devin din ce în ce mai insistenţi în a-i arăta asta extrem de transparent. Ultima tură e cu acuzaţiile de corupţie via NY Times.

“Ea, si nu Emil Boc, e cea mai populara figura a noului Guvern. Ea apare cel mai des la televizor, si in contexte necontroversate, departe de grevele profesorilor sau de protestele somerilor, sarind pe cal, dandu-se jos de pe cal, mancand in locuri publice, strangand copilasi (nu ai ei) la piept, tinand-o de mana pe Elena Basescu cand se balbaie sau acceptand gratios plecaciunile fostului ei dusman Mircea Dinescu. Care nu isi mai poate permite sa ii fie dusman, pentru ca e evident pentru toata lumea cine e centrul retelei de influenta, cu cine trebuie sa vorbesti ca sa ajungi la… sau sa aranjezi sa… Ca in studiile de antropologie politica pe care le faceam pe vremuri in Romania cu studentii mei la Scornicesti, e foarte usor sa vezi cine are de fapt influenta. Destul sa intrebi cu cine trebuie sa vorbesti ca sa iti iasa ceva“. (Alina Mungiu, despre Elena Udrea)

UPDATE: La cererea publiciului, “Sinteza zilei” cu Vadim

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

  1. Iară cu şansele lui peşte. Schimbi tu parlametul pentru noi. Ieşi tu în stradă şi dacă ieşi ce rezolvi? scoţi măcar de-o alianţă de-aia zdravănă, sănătoasă cu UDMR, pentru penelişti? Aşteptaţi şi acum un preşedinte justiţiar care să aducă dreptatea şi adevărul?

  2. Ideea cu Elena Udrea viitor Presedinte o lansase, in urma cu vreo 2 ani, Radu Tudor la Sinteza zilei. Dar pe varianta Basescu 2 mandate, timp in care Udrea se incalzeste. “Incalzire” politica, sa nu se inteleaga altceva. Era perioada de vis din Ucraina, unde americanilor le iesise bine schema Iuscenko – Timosenko, inainte sa se aleaga prafu’. Poate Radu Tudor stie mai multe despre combinatia pe care americanii o vizau pe termen lung si in Romania. Adica, sigur ca stie mai multe…

  3. Antena3 online anunta ca Ioan Oltean a criticat-o public pe Elena Udrea care “a făcut “o greşeală politică” prin anunţarea intenţiei de a o vota pe Elena Băsescu la alegerile europarlamentare”. Probabil ca se intampla ceva anti-Basescu, la scara mare, pentru ca lui Oltean i-ar fi fost frica pana ieri sa si gandeasca negativ despre Udrea, daca s-ar fi gasit in aceeasi incapere cu Basescu. Poate ca semnalul dat de Mungiu Pipidi incepe sa aiba consecinte…

  4. Acum un an ca replica la articolul asta te-as fi injurat, l-as fi votat pe Basescu si te-as fi intrebat ce legatura are gripa porcina cu marinarul. Acum nu te mai injur, evident nu mai votez ca papagalul ala, dar cu tot respectul tot nu vad legatura. Si daca spui ca base nu va mai fi presedinte pentru ca nu mai vor “licuricii mari”, nu iti diminueazi tie din merite? 🙂

  5. @Unuplusnoua
    De acord. Conspiraţioneala ne-a adus aici şi dacă nu luăm atitudine ne va duce unde e Vadim acum, adică la a fi luaţi peste picior de ăia mai tineri decât noi şi conduşi de cocalari votanţi ai clanului Băsescu.

  6. Din cate stiu eu ,Obama a inceput sa ia masuri impotriva abuzurilor savarsite de cei din administratia lui Bush,in urma unor poze aparute in presa ,in legatura cu ceea ce s-a intamplat la Guantanamo.Ultima oara il luase la ochi pe fostul ministru al justitiei.Daca se extind cercetarile ,Base s-ar putea sa aiba probleme.Va amintiti de ceea ce s-a sugerat ca s-a intamplat in Romania si Polonia?Cat despre Alina Mungiu,mi se pare o ipocrita.Ca doar nu era sa o prefere Basescu pe ea inaintea fiicei lui.

  7. Citat dintr-o declaratie, a unui “copil timid” de …30 de ani :”Voi merge la Petrosani, pe ziua de 9 mai, unde voi fi asteptata cu piine, slana si…ceapa”…Apai, fata draga, de asta sa ai parte ! Intrebare : Minerii, mineri ce zic ?Banii pt.campania asta electorala, or fi de la Ministerul Turismului sau al Sportului ?M-au plictisit toti farseorii si gogomanii astia! Dar,stati asa, ce aud ? A fost exclus simpaticul, bataiosul si mereu tinarul Medelin Voicu din PSD ?! Bravo PSD ! Vi s-au dat “indicatii” de la stapinii vostri din PD ?!

  8. “In minivacanta de 1 Mai, si televiziunea lui Voiculescu, si cea a lui Vantu au promovat-o din greu.” zis-a AMP.
    Si eu ma intrebam de ce? Or fi toti masoni?

  9. Nu-mi revin…Auzi, l-au “exmatriculat” astia de la PSD pe Voicu ! Bravos ! Cum iese unul din “cor”, cum, afara ! Dupa parerea mea, Voicu, Iliescu si chiar si Nastase, sint adevaratii social-democrati… Restul…”uniti in cuget si-n simtire cu PD”. Rusine PSD !

  10. #Irina
    Asa e. A uitat ca si ea a pupat papucul sultanului. 😉

  11. adevarul este ca a cam bagat frica-n toti, dar e de parte de a fi tiran…e doar o lichea manelista si un tilhar …si asta place…adicaaaa, ai vazut ce le face ?…le-a tras-o!

  12. update: cat s-a “umflat” Geoana in sondaje, asa va scadea, mai ales dupa ce l-au “pedepsit” pe M.Voicu.

  13. imi place de Vanghelie pentru ca l-a dat afara din partidul PSD pe paraciosul Madalin Voicu

  14. Si felicitari pentru sinceritatea raspunsului dvs.la intrebarea de mai sus, mai ales pentru verticalitatea dvs.

  15. Stapanii nu-l mai vor.Hmmm ! Sincer as fi vrut sa am siguranta ca nu-l mai vor romanii.Desi pe zi ce trece imi place din ce in ce mai mult sa ma imbat cu iluzia asta.

  16. Imi placea si mie un psd-ist ,Madalin Voicu, si l-au dat afara.:(

  17. @horya
    De ce ai prefera un om politic agramat, in fata unui om ca Madalin Voicu?!
    @Fratii Marx
    Mie mi s-a parut ca aseara domnul Vadim a fost chiar simpatic si agreabil, tinand cont ca se apropie campania, iar pe langa asta, Vadim Tudor este un om genial, chiar daca politic vorbind, nu este tocmai candidatul perfect!

  18. Bai va zic: Almanahe daca-si mobilizeaza electoratul colorat e viitorul presedinte cu o lozinc tip Obama de Ferentari : “Da putem care este, manca-v-am !:

  19. @Irina: Ai partial dreptate cu anchetele privitoare la torturi. Obama e intre un ciocan politic si o nicovala de securitate nationala, incat manifesta o ambivalenta periculoasa. Deocamdata, tema e strict interna, fara legatura cu “aliatii”, iar sansele ca Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice si altii de nivel inalt sa fie luati de gat sau macar anchetati sunt reduse. Momentan, actualul ministru al justitiei are probleme pana si cu a-i ancheta pe juristii din esalonul doi care au validat legal tratamentele de la Guantanamo. Asa ca, atata vreme cat la ei nimeni nu e luat de cravata, nu se va intampla nimic nici in tarile “aliate”. Dar daca se extinde la noi, nu numai Basescu va avea emotii…

  20. pentru ca nu-mi place Madalin Voicu, nu pot sa spun ca-l simpatizez pe Vanghelie. Spun ca imi place ce i-a facut lui Voicu, atat. PSD-ist care critica presedintele partidului.. sa se duca unde vrea el. Dar in niciun caz in PSD.
    Pacat ca PSD isi pierde un Deputat.

  21. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Mi-a placut aseara emisiunea cu d-l CVT.Si eu am ras-sigur ca agreezi prezenta lui,la cat de destept e(cand nu devine dusman infocat si nu spumega,desigur)!
    M-a indignat atitudinea d-lui ministru la conferinta de presa a ministerului sanatatii-“porcaria”cu care a inchis declaratia cred ca se potriveste mai degraba atribuirii functiei dumnealui de catre guvern(era mult mai potrivit d-l Nicolaescu…).

    Ce au avut PSD-istii cu d-l Madalin Voicu?!Ii dau afara pe cei care sunt sinceri , isi exprima pozitia si raman cu multi care au spatele indoit,dand”saru’mana!”
    Sper ca il invitati diseara la Vorbe grele-ar fi interesant.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  22. de ce zambesti Ciutacu, la injuratura? se pare ca iti place. Cum era cu “muie” de la CTP?
    Ceata lui Pitzigoi.

  23. @psihologu’: tu o sa ma tragi la raspundere cand o sa traiesc pe banii tai.

  24. Ce a facut analfabetul asta de Paranghelie,l-a zburat pe Madalin din mizeria de PSD?Eu consider ca e un pas inainte in evolutia politica a lui Madalin,nu a pierdut nimic.

  25. La halul în care îşi conduce Geoană campania m-ar mira să ia 50% din voturile pesedeilor de unde să mai şi rivalizeze cu Andtonescu şi Duda.

  26. in fotbal, un cartonas rosu te suspenda automat una, sau mai multe etape.intrebarea, care este, va apela sau nu madalin voicu la un transfer?
    si daca da, la ce echipa?

  27. @psihologu’: n-ai sa traiesti vreodata clipa asta. asa ca ori iti masori tonul, ori scrii la perete. am fost suficient de explicit sau e nevoie sa desenez?

  28. tu cred ca te-ai dilit. Nu ma refeream la tine in ultimul meu post. Dar de, esti stresat. Iti inteleg dileala.

  29. Chestiune tehnica (si usor ipotetica): Acuma, ca licuriciul sau cum ii mai ziceti voi, nu-l mai vrea pe domnul Basescu (eu tot cu el tin si in continuare, ca e singurul care se lupta pentru dreptate in tara asta), ce-ar trebui sa inteleg si cum ar trebui sa ma comport:
    a. sa astept sa nu candideze
    b. sa nu merg la alegeri, ca si-asa zic astia ca n-are sanse domnul Basescu
    c. sa merg si sa-l votez… mama lor de licurici!

  30. Şi dacă ăia nu-l mai vor, pentru diverse cauze, cei care nu-l mai vor p-acile pă plaiuri mioritice, au motive mult mai serioase să nu-l mai voteze.

  31. Eu cred ca Alina Mungiu a pus punctul pe i .
    Ce cauta **zda asta in centrul puterii , si mai ales cum o sa-si plateasca datoriile de peste 3 milioane de euro , scadente anul asta ?
    Traian Basescu este doar carpa cu care se sterge la cur Elena Udrea , si prin el ,cu tt Partidul Democrat Liberal .

  32. Domnule Ciutacu, cine poate sa fie cel de-al doilea ministru PSD cercetat de ANI? Nu ma asteptam sa se inceapa iar cu cercetari. Daca Antonescu se abtine de la comentarii la adresa acestora are mult de castigat. Multumesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.